nyomtatás  nagyítás kicsinyítés 
Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 77/2013. (XII. 3.) önkormányzati rendelete
Hatályos:2014-12-15 - 2015-05-31
Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének 77/2013. (XII. 3.) önkormányzati rendelete
Budapest főváros közigazgatási területén a közterületek azon részének kijelöléséről, ahol az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás jogellenesnek minősül

Budapest Főváros Közgyűlése a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 250. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 179/A. § (2)–(3) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 179/A. § (3) bekezdés értelmében a kerületi önkormányzati javaslatoknak is megfelelően a következőket rendeli el.


1. §

(1)   A rendelet hatálya a Budapest főváros közigazgatási területén lévő közterületek 1-2. mellékletben meghatározott részére terjed ki.


(2)   A rendelet vonatkozásában közterület alatt a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény szerinti közterületet kell érteni.


2. §

(1)   Budapest Főváros Közgyűlése a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében a Budapest főváros közigazgatási területén lévő közterületek e rendelet 1–2. mellékletében meghatározott részeit jelöli ki olyan területként, ahol az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás — a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény szerint — jogellenes cselekménynek minősül.


(2)   Az 1. melléklet („Budapest főváros közigazgatási területén lévő közterületek kijelölt részei”) Budapest főváros közigazgatási területén lévő valamennyi közterület, míg a 2. melléklet („Kerületi önkormányzatok döntése alapján Budapest főváros közigazgatási területén a kerületi önkormányzati tulajdonban lévő közterületek kijelölt részei”) — a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 179/A. § (3) bekezdése értelmében a kerületi önkormányzati döntések alapján — a kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő közterületek vonatkozásában tartalmaz kijelölést.


3. §

E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.Csatolmányok

Megnevezés méret
1-2. melléklet
21.07 KB
2. melléklet
274.47 KB


Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.
Az Önkormányzati Rendelettárban elérhető szövegek tekintetében a Közlönykiadó minden jogot fenntart!