nyomtatás  nagyítás kicsinyítés 
Betöltés...
17/2020. (V. 29.) BVOP utasítás
az opiátfüggő fogvatartottak szubsztitúciós kezeléséről
2020-05-31
infinity
2
Jogszabály

17/2020. (V. 29.) BVOP utasítás

az opiátfüggő fogvatartottak szubsztitúciós kezeléséről

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontja alapján az opiátfüggő személyek szubsztitúciós kezeléséről szóló szakmai irányelveknek a büntetés végrehajtása során történő érvényesülése érdekében az alábbi utasítást adom ki:

1. A fogvatartott abban az esetben részesül szubsztitúciós kezelésben, ha a befogadásakor rendelkezik a kezelésre vonatkozó szakorvosi javaslattal, vagy amennyiben az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet szakorvosa erre javaslatot tesz, továbbá amennyiben a fogvatartott írásban beleegyezik a kezelésbe.

2. A szakmai irányelvek szerint a szubsztitúciós kezelés elvégzésére a büntetés-végrehajtási intézetek és a büntetés-végrehajtási intézmények (a továbbiakban: bv. szerv) nem jogosultak, azt az addiktológiai szakellátásra jogosult egészségügyi szolgáltató hajthatja végre.

3. Az 1. pontban meghatározott esetben az opiát szubsztitúciós kezelés biztosítása érdekében a bv. szerv előállítja a fogvatartottat a területileg illetékes egészségügyi szolgáltatóhoz.

4. Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

5.1

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.
A Nemzeti Jogszabálytárban elérhető szövegek tekintetében a Közlönykiadó minden jogot fenntart!