Jogszabályfordítások

Üdvözöljük a Nemzeti Jogszabálytár Jogszabályfordítások oldalán!Frissült a Büntető Törvénykönyv fordítása

Elkészült a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény fordításának frissített, a 2023. január 1-jén hatályos normaszöveghez igazított változata.

Frissültek az Alaptörvény fordításai

Az Alaptörvény angol, német és francia fordítása is frissült, már mindhárom nyelven a 2023. január 1-jén hatályos normaszöveghez igazodó fordítás olvasható.

Tipp

Az összes elérhető jogszabályfordítás listája úgy jeleníthető meg, ha a fenti keresőmezőket üresen hagyva a Keresés gombra kattint.

Utolsó módosítás: 2023.03.22.

Legutóbbi feltöltések

Lefordított jogszabály Státusz Időállapot
2012. évi C. törvény frissített fordítás 2023.01.01.
2022. évi XXVII. törvény frissített fordítás 2023.01.01.
Magyarország Alaptörvénye frissített fordítás 2023.01.01.
2016. évi CL. törvény frissített fordítás 2022.11.01.
2012. évi II. törvény új fordítás 2022.12.03.

Az angol fordításokról


A Nemzeti Jogszabálytárról szóló 338/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. § (4) bekezdése alapján a Nemzeti Jogszabálytárban közzé kell tenni az igazságügyért felelős miniszter által meghatározott jogszabályfordításokat.


Ez az oldal a fenti jogszabályi rendelkezés alapján a magyar jogszabályoknak az Igazságügyi Minisztérium jogszabályfordítási programja keretében készült angol nyelvű fordításait teszi közzé.További információk


Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Alaptörvény és a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény értelmében – ha sarkalatos törvény eltérően nem rendelkezik – jogi kötelező erővel vagy kötelező tartalommal a Magyar Közlönyben kihirdetett jogszabályok rendelkeznek. Az itt közzétett jogszabályfordítások kizárólag tájékoztató jellegűek, jogi kötelező erővel nem rendelkeznek, a magyar jogszabály hivatalos szövegének nem tekinthetőek.


A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó és az Igazságügyi Minisztérium kifejezett engedélye nélkül a fordítások szövege sem közvetlen, sem közvetett módon nem használható fel kereskedelmi célú tevékenységhez. Ha a fordítások szövegét kereskedelmi célú tevékenységhez kívánja akár részben, akár egészben felhasználni, kérjük, az alábbi elérhetőségeken lépjen kapcsolatba a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadóval és az Igazságügyi Minisztériummal.


A fordításokkal kapcsolatos észrevételeit a következő e-mail-címre küldheti: eu-forditas@im.gov.hu


Link a Terminre az Igazságügyi Minisztérium terminológiai adatbázisára, amely a magyar jogszabályok jellemző szakkifejezéseit tartalmazza magyarul és angolul: https://termin.im.gov.hu/


Technikai jellegű észrevételeit a következő e-mail-címre küldheti: ugyfelszolgalat@mhk.hu  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére