• Tartalom

3/1994. (PK. 6.) PM utasítás

3/1994. (PK. 6.) PM utasítás1

a Vám- és Pénzügyőrség anyagi érdekeltségéről, a vám- és adóhatósági feladatok hatékonyabb ellátásának ösztönzéséről

1994.04.01.
A vám- és pénzügyőrségről, valamint a vámjog szabályozásáról szóló 1966. évi 2. törvényerejű rendelet végrehajtásáról rendelkező 9/1966. (II. 5.) Korm. rendelet2 17. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendelem:
1. Az utasítás hatálya a Vám- és Pénzügyőrségre (továbbiakban: Testület), annak hivatásos állományú tagjaira és polgári alkalmazottaira (a továbbiakban együtt: tag) terjed ki.
2. A testület az éves költségvetésében jóváhagyott béralapja 30%-ának terhére negyedévenként céljutalmat fizethet.
3. A tárgyév első félévében az éves céljutalom keret maximum 50%-a használható fel.
4. A jutalom összegének tervezése az alábbi:
A következő évi jutalmazás alapját az a)–d) pontokban felsorolt bevételi típusoknál éves szinten beszedett bevételek és egyben a tárgyévben befolyó összeg maximum 50%-a képezheti, amelyet a mindenkori költségvetési tervezés során kell megállapítani.
a) a tervezett költségvetési bevételeken felüli – hivatalból indított utólagos vizsgálatok eredményeként – ténylegesen realizált köztartozás,
b) a jövedéki törvény szerint feltárt, jövedéki ellenőrzés alól elvont termék, valamint a készlet hiányok vagy többletek utáni bírság befolyt összege,
c) a nem külkereskedelmi áruforgalomban beszedett köztartozások összege,
d) a vám, deviza és jövedéki szabálysértések során kiszabott bírságból, a lefoglalt és visszatartott áruk (vámáruk) értékesítéséből és a lefoglalt fizetőeszközök értékéből, valamint a jogellenesen forgalomba hozott vámáruk után kiszabott köztartozásokból befolyt összeg.
5. A fel nem használt jutalmazási keret más célra nem fordítható, a fennmaradó rész az állami költségvetést illeti meg.
6. A jutalom kifizetésének feltételei a következők:
a) A testület tagjai részére a céljutalom címén kifizetett összeg a kifizetés évében nem haladhatja meg az éves alapilletmény (alapbér) 100%-át.
b) A céljutalomra fordítható összeg 80%-át az ellenőrzést és az azt követő eljárás hatósági feladatait végző dolgozók jutalmazására kell fordítani.
7. A jutalmat a negyedéves munka értékelése alapján differenciáltan kell megállapítani, és a negyedévet követő első hónapban kell kifizetni.
8. A jutalmazás részletes szabályait, elveit, a jutalmazottak körét, a differenciálás lehetőségére szolgáló mutatókat a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka által – a pénzügyminiszter jóváhagyásával – kiadott belső utasítás szabályozza.
9. Ez az utasítás a kihirdetés napján lép hatályba, egyidejűleg a 102/1991. (PK. 20.) PM utasítás hatályát veszti.
1

Kihirdetés napja: 1994. április 1.

2

Az 1966. évi 2. törvényerejű rendeletet az 1995: C. törvény, végrehajtási rendeletét a 45/1996. (III. 23.) Korm. rendelet hatályon kívül helyezte és a tárgykört újra szabályozta.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére