• Tartalom

7/1994. (ÜK. 7.) LÜ utasítás

7/1994. (ÜK. 7.) LÜ utasítás

az irányító intézkedések megjelöléséről*

1994.09.01.

A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló, többször módosított 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a Magyar Köztársaság Ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló 6/1994. (ÜK. 7.) LÜ utasítás 25. §-ának (2) bekezdésében és 37. §-ának (2) bekezdésében meghatározott irányító intézkedések megjelölésére a következő utasítást adom ki:

A legfőbb ügyész utasításának megjelölése

1. § (1) A legfőbb ügyész utasításának megjelölése magában foglalja a kibocsátó megnevezését, az utasítás számát (arab számmal), kiadásának évét, valamint zárójelben az Ügyészségi Közlöny betűjeles rövidítését (ÜK.) és sorszámát (arab számmal), a Legfőbb Ügyészség rövidítését (LÜ), az utasítás megnevezést, továbbá az utasítás címét.

(2) Az utasítást évenként 1-től kezdődően folyamatosan kell számozni.

A katonai főügyész intézkedésének megjelölése

2. § (1) A katonai főügyész intézkedésének megjelölése magában foglalja a kibocsátó megnevezését, az intézkedés számát (arab számmal), kiadásának évét, valamint – ha az intézkedés az Ügyészségi Közlönyben megjelenik – zárójelben a közlöny betűjeles rövidítését és sorszámát (arab számmal), a Katonai Főügyészség rövidítését (KF), az intézkedés megnevezést, továbbá az intézkedés címét.

(2) Az intézkedést évenként 1-től kezdődően folyamatosan kell számozni.

A legfőbb ügyész, a legfőbb ügyész helyettes, a főosztályvezető ügyész, az önálló osztályvezető ügyész, valamint a főosztályvezető és az önálló osztályvezető körlevelének megjelölése

3. § (1) A körlevél megjelölése magában foglalja a kibocsátó megnevezését, a körlevél számát (arab számmal), kiadásának évét, valamint – ha a körlevél az Ügyészségi Közlönyben megjelenik – zárójelben a közlöny betűjeles rövidítését és sorszámát (arab számmal), a kibocsátó rövidítését, a körlevél megnevezést, továbbá a körlevél címét.

(2) A kibocsátó rövidítése:

a) legfőbb ügyész: LÜ,

b) legfőbb ügyész helyettes: LÜ h.,

c) főosztályvezető ügyész, önálló osztályvezető ügyész, főosztályvezető, önálló osztályvezető: főov.

(3) A körleveleket – kibocsátók szerint – évenként 1-től kezdődően, folyamatosan kell számozni. A (2) bekezdés c) pontjában említetteket – a számozás szempontjából – egy kibocsátónak kell tekinteni.

A főügyész utasításának megjelölése

4. § (1) A főügyész utasításának megjelölése magában foglalja a kibocsátó megnevezését, az utasítás számát (arab számmal), kiadásának évét, az utasítás megnevezést és az utasítás címét.

(2) Az utasítást – kibocsátók szerint – évenként 1-től kezdődően folyamatosan kell számozni.

A főügyész körlevelének megjelölése

5. § (1) A főügyész körlevelének megjelölése magában foglalja a kibocsátó megnevezését, a körlevél számát (arab számmal), kiadásának évét, a körlevél megnevezést és a körlevél címét.

(2) A körlevelet – kibocsátókként – évenként 1-től kezdődően, folyamatosan kell számozni.

6. § Ez az utasítás 1994. szeptember 1-jén lép hatályba.

Dr. Györgyi Kálmán s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást az 1/2003. (ÜK. 2.) LÜ utasítás módosította. Az utasítást a 12/2010. (ÜK. 11.) LÜ utasítás 1. §-a hatályon kívül helyezte 2011. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére