• Tartalom

10/1995. (HK 6.) HM utasítás

10/1995. (HK 6.) HM utasítás

a Magyar Honvédség felső szintű vezetési rendjének kialakításával kapcsolatos feladatokról*

1995.02.20.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény (a továbbiakban: Hvt.) 11. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a 2037/1995. (II. 20.) Korm. határozatból (a továbbiakban: kormányhatározat) származó feladatok végrehajtására a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Magyar Honvédség Parancsnokságára terjed ki.

2. § (1) A Magyar Honvédség Parancsnoksága a honvédség felső szintű vezető szerve, összhaderőnemi parancsnokság. Rendeltetése szervezeti keretek és feltételek biztosítása a Magyar Honvédség parancsnoka vezetői tevékenységének gyakorlásához.

(2) A Magyar Honvédség Parancsnoksága békeszervezetét a kormányhatározat melléklete tartalmazza.

3. § A szervezési tevékenység kezdete: 1995. február 20. Az átszervezés végrehajtásának részletes szabályait a Magyar Honvédség parancsnoka intézkedésben állapítsa meg.

4. § A Magyar Honvédség Parancsnoksága dolgozza ki a béke-feladatrendszerét, amely a Hvt. vonatkozó előírásain és a kormányhatározatban előírtakon túl tartalmazza az átalakításra és megszüntetésre tervezett középszintű parancsnokságoktól átvételre kerülő feladatokat is.

5. § (1) A Magyar Honvédség Parancsnoksága béke (B) állománytábláját a Magyar Honvédség parancsnoka – jóváhagyás előtt – terjessze fel előzetes egyetértésre. Az állománytábla 1995. március 1-jén lépjen hatályba.

(2) A Magyar Honvédség Parancsnoksága béke állományának összlétszáma ne lépje túl a 960 főt.

6. § A Magyar Honvédség Parancsnoksága dolgozza ki az új Szervezeti és Működési Szabályzatát a Hvt-vel, a kormányhatározattal, a jelen utasítással, valamint a Honvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatával összhangban, amelyet a Magyar Honvédség parancsnoka 1995. július 15-ig terjesszen fel jóváhagyásra.

7. § A Magyar Honvédség Parancsnoksága a készenlétet az új szervezetben 1995. július 31-ére érje el. Az átszervezésről és az új működési rend eléréséről a Magyar Honvédség parancsnoka 1995. augusztus 15-ig tegyen jelentést.

8. § A Parancsnokság szervezeti és vezetési struktúrájának átalakítását úgy kell megtervezni és végrehajtani, hogy az átszervezés során végig megőrizze működőképességét és biztosítsa a Magyar Honvédség folyamatos vezetését.

9. § A Magyar Honvédség Parancsnoksága átszervezéséhez szükséges pénzügyi fedezetet a Magyar Honvédség 1995. évi költségvetésének terhére kell biztosítani.

10. § A Magyar Honvédség Parancsnoksága háborús szervezete a középszintű vezetés elemeire vonatkozó elgondolás kialakításával egy időben kerül meghatározásra.

11. § A Magyar Honvédség Parancsnoksága átszervezése során vegyék figyelembe, hogy a Magyar Honvédség Gazdálkodási Hivatala és a Haditechnikai Intézet a Honvédelmi Minisztérium irányítása alá kerül. Az említett szervezetek átadás-átvételéről, új állománytáblájának, valamint Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról külön miniszteri utasítás rendelkezik.

12. § Ez az utasítás 1995. február 20-án lép hatályba.

Keleti György s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 69/1999. (HK 24.) HM utasítás 1. §-a hatályon kívül helyezte 2000. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére