• Tartalom

59/1995. (HK 32.) HM utasítás

59/1995. (HK 32.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség levéltári anyagai kezelésének egyszerűsítéséről*

1996.01.05.
A Hvt. 11. § (1) bekezdés l) pontjában kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel a levéltárakról szóló 1995. évi LXVI. tv. szakmai előírásaira is, az alábbi utasítást adom ki.

1. § Az utasítás hatálya az átszervezésben érintett HM és MH szervekre, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumra (a továbbiakban: HIM), valamint az MH Központi Irattárára (a továbbiakban: Irattár) terjed ki.

2. § (1) Az Irattár működése a Magyar Honvédségen belül 1996. január 1-jén megszűnik, tevékenységét ugyanezen időponttól kezdődően a megszűnő Irattár jogutódjaként a HIM belső szervezeti egységeként folytatja.

(2) Az Irattár rendeltetését, feladatait az átalakítás nem érinti.

(3) Az Irattár jelenlegi vezetésével, személyi állomány keretével kerül átadásra, illetve átvételre. Állománytáblája 1996. január 1-jei hatállyal beépül a HIM jegyzékébe.

3. § (1) Az Irattár gazdálkodási és pénzügyi-technikai feladatainak ellátását 1996. január 1-jétől a Fővárosi Hadkiegészítési Parancsnokságtól a HIM veszi át.

(2) Az Irattárban az állománytábla szerint feltöltetlen helyek esetében a tiszti, tiszthelyettesi beosztások és a közalkalmazotti munkakörök − létszámzárolás nélkül − átlag illetménnyel kerülnek átadásra.

(3) A dologi kiadások körében az 1996. évi működéshez a Magyar Honvédség Parancsnokságától átadásra kerül az 1995. évi tényleges felhasználásnak, továbbá az 1996. évi tervezésnél figyelembe vett növekménynek megfelelő kiadási és támogatási előirányzat.

4. § (1) Az átadás-átvétel végrehajtásának irányítását bizottság végzi, melynek vezetői az MH részéről a HVK hadműveleti csoportfőnök első helyettese, a minisztérium részéről a HM oktatási és tudományszervező főosztályvezető. Az érintett szervek képviselőinek a bizottságban történő részvételére elöljáróiknak ők tesznek javaslatot.

(2) A bizottság irányításával az Irattár szakemberei végzik a leltározást, a vagyonfelmérést, a pénzügyi és számviteli zárási és nyitási feladatokat.

(3) A munkát 1995. december 31-én az év végi pénzügyi és számviteli zárással egy időben kell befejezni.

5. § A HIM főigazgatója javaslatot tesz az új szervezeti struktúrát tükröző munkaköri jegyzék módosítására és 1996. február 15-ig előterjeszti a kiegészített Szervezeti és Működési Szabályzatot.

6. § A Magyar Honvédség parancsnoka a jelen utasítás végrehajtásához szükséges intézkedéseket haladéktalanul adja ki.

7. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba.

Keleti György s. k.,
honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 69/1999. (HK 24.) HM utasítás 1. §-a hatályon kívül helyezte 2000. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére