• Tartalom

67/1996. (HK 25.) HM utasítás

67/1996. (HK 25.) HM utasítás

a légvédelem rádiólokációs felderítő, információs és vezetési rendszere fejlesztésével, valamint a légvédelem oltalmazási képessége megőrzésével kapcsolatos feladatokról szóló 50/1995. (HK 29.) HM utasítás módosításáról

1996.12.16.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdésének 1) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Országgyűlés 94/1995. (IX. 28.) és 95/1995. (IX. 28.) OGY határozataiból adódó feladatok végrehajtására vonatkozó 2135/1996. (VI. 4.) Korm. határozatra figyelemmel, a légvédelem rádiólokációs felderítő, információs és vezetési rendszere fejlesztésével, valamint a légvédelem oltalmazási képessége megőrzésével kapcsolatos feladatokról szóló 50/1995. (HK 29.) HM utasítást (a továbbiakban: Ut.) a következők szerint módosítom:

1. § (1) Az Ut. 3. § (3) bekezdése bevezető része második sorában szereplő „Szakértői Bizottsága” kifejezés „Szakértői Bizottságai” kifejezésre változik.

(2) Az Ut. 3. § (3) bekezdése b) pontjában szereplő zárójelben lévő felsorolás a „Honvéd Vezérkar Híradó és Informatikai Csoportfőnökség...” mondatrésszel egészül ki.

(3) Az Ut. 3. § (4) bekezdés b) pontjának utolsó sorában lévő „állományából kerül kijelölésre” mondatrész törlésre kerül, egyúttal a (4) bekezdés a következő új c) ponttal egészül ki:

c) valamint a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal állományából kerül kijelölésre.”

(4) Az Ut. 3. §-a a következő új (5) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg az (5), (6) bekezdés (6), (7) bekezdésre módosul.

„(5) A légvédelem rádiólokációs felderítő, információs és vezetési rendszere fejlesztése, valamint a légvédelem oltalmazási képessége megőrzésével kapcsolatos programok «Szakértői Bizottságaiba» bevonásra kerülnek az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium, a Pénzügyminisztérium szakértői, valamint banki szakemberek.”

(5) Az Ut. 3. §-ának új (6) bekezdése b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép, és új c) ponttal egészül ki:

b) A nemzetközi ajánlati felhívásra beérkező ajánlatok szakmai értékelését, az albizottságok munkáját;
– a légvédelem rádiólokációs felderítő, információs és vezetési rendszere fejlesztési program vonatkozásában:
= a radarprogramot illetően: a MH rádiótechnikai főnöke;
= a híradó programot illetően: az MH híradó és informatikai csoportfőnöke;
= az előző programokhoz kapcsolódó építésberuházási programokat illetően: a HM infrastrukturális főosztályvezetője;
= légvédelem oltalmazási képességének megőrzése program vonatkozásában:
= az MH repülő és légvédelmi főcsoportfőnök helyettese irányítja.
c) A légvédelem rádiólokációs felderítő, információs és vezetési rendszere fejlesztési program részét képező híradó programnál és a kapcsolódó építési-beruházási tevékenységnél a radar-, valamint az amerikai ASOC program követelményeit kell elsődlegesen érvényesíteni.”

(6) Az Ut. 3. §-a új (7) bekezdése a következők szerint módosul:

„(7) A nemzetközi ajánlati felhívások kidolgozásába, valamint a felhívásra beérkezett ajánlatok elemzésébe és értékelésébe a 3. § (6) bekezdés a)–b) pontjaiban meghatározott személyek döntéseinek megfelelően más, kül- és belföldi szakértők (szervezetek) is bevonhatók (felkérhetők).”

(7) Az Ut. 3. §-a a következő új (8) bekezdéssel egészül ki:

„(8) A szakértői bizottságok vezetői – az illetékes szakmai vezetőkkel (főnökökkel) egyeztetve – szakterületenként dolgoztassák ki a pályázatok értékelési rendszerét, és azt a Miniszteri Döntéselőkészítő Bizottság vezetőjéhez – az értékelés megkezdése előtt 8 nappal – jóváhagyásra terjesszék fel.”

2. § (1) Az Ut. 4. § (1) bekezdés a) pontjának második francia bekezdése a következők szerint módosul:

„• « a „Szakértői Bizottságok«” által szakmailag értékelt ajánlatoknak az „összességében legelőnyösebb ajánlat” elve szerinti elbírálása;”

(2) Az Ut. 4. § (1) bekezdés c) pontjának második francia bekezdésében a vezérkari főnök megnevezés vezérkari főnök általános helyettese megnevezésre változik, egyúttal kiegészül a következő harmadik francia bekezdéssel:

„– az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium, valamint a Pénzügyminisztérium képviselői.”

3. § Az Ut. 6. §-a a következőképpen módosul:

„A Miniszteri Döntéselőkészítő Bizottság által „az összességében legelőnyösebbnek ítélt” pályázatot az ipari és kereskedelmi, valamint a pénzügyminiszterrel egyetértésben a honvédelmi miniszter fogadja el és dönt a közbeszerzési eljárás lezárásáról.”

4. § Az Ut. 7. § (1) bekezdés a következő szerint módosul:

„(1) A légvédelem rádiólokációs felderítő, információs és vezetési rendszere fejlesztése program megvalósítása során jelentkező feladatok koordinálására a HM HTI szervezetében működő Programiroda kap megbízást.”

5. § Az Ut. 9. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Nem vehet részt a nemzetközi haditechnikai közbeszerzési eljárásban az a személy, akit a közbeszerzésekről szóló 1995. évi XL. törvény 31. § (2) és (4) bekezdésében meghatározottak az eljárásban való részvételből kizárnak.”

(2) A Szakértői Bizottságok, valamint a Miniszteri Döntéselőkészítő Bizottság tagjai, illetve a bizottságok munkájában részvételre felkért szakértők nyilatkoznak, hogy az (1) bekezdésben szereplő törvényi kizáró ok személyüket nem érinti.”

6. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg az Ut. 8. § (3), (4) és (5) bekezdése a hatályát veszti.

Keleti György s. k.,

honvédelmi miniszter

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére