• Tartalom

29/1997. (HK 11.) HM utasítás

29/1997. (HK 11.) HM utasítás

a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény szerinti egyes értesítési kötelezettségekkel kapcsolatos eljárásról*

1997.05.13.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdés l) pontjában kapott felhatalmazás alapján a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (a továbbiakban: tv.) szerinti egyes értesítési kötelezettségek teljesítése érdekében a következő utasítást adom ki.

1. § Az utasítás hatálya – a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével – a közérdekű adatot, illetőleg személyes adatot kezelő (a továbbiakban: adatkezelő), a honvédelmi miniszter irányítása és a felügyelete alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire terjed ki.

2. § (1) A tv. 13. § (3) és a 20. § (4) bekezdései szerinti értesítési kötelezettségek teljesítése érdekében az elutasított kérelmekről, azok indokaival együtt, évente a tárgyévet követő év január 5. napjáig;

a) az adatkezelő MH katonai szervezeteknél történt elutasításokról a Magyar Honvédség parancsnoka, vezérkari főnök által kijelölt katonai szervezet vezetője ad összegzett tájékoztatást;

b) a honvédelmi miniszter felügyelete és irányítása alá tartozó adatot kezelő hivatalnál és háttérintézménynél történt elutasításokról a vezető ad tájékoztatást a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM) kabinetfőnökének.

(2) A teljes körű adatfeldolgozás érdekében a teljesített kérelmekről is tájékoztatást kell adni.

3. § A 2. § szerint beérkezett elutasított kérelmekről a HM Titokvédelmi és Ügyviteli Osztálya által készített tárcaszintű összegezést – évente a tárgyévet követően január 31-ig – a HM kabinetfőnöke terjeszti a HM közigazgatási államtitkára elé, aki erről tájékoztatást ad az adatvédelmi biztosnak.

4. § (1) Az adatvédelmi biztos csak a HK-ban közzétett felhívására figyelemmel, az utasítás hatálya alá tartozó adatkezelő szervek – a 2–3. § szerinti eljárás keretében – 1996. évre vonatkozóan a következő kérdésekre adjanak tájékoztatást (nemlegest is), úgy hogy az legkésőbb 1997. június 15-ig a HM kabinetfőnök részére beérkezzen:

a) hány személyes adattal kapcsolatos kérelmet kaptak 1996-ban, és e kérelmek közül hányat utasítottak el,

b) hány közérdekű adat megismerésére irányuló kérelmet kaptak 1996-ban és e kérelmek közül hányat utasítottak el,

c) mik voltak az elutasítások indokai.

(2) Ez az utasítás az aláírása* napján lép hatályba.

Dr. Fodor István s. k.,

HM politikai államtitkár

*

Az utasítást utóbb a 45/2007. (HK 10.) HM utasítás 13. §-a módosította.

*

Az aláírás napja: 1997. május 13.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére