• Tartalom

5/1997. (HK 4.) HM utasítás

5/1997. (HK 4.) HM utasítás

a Magyar Honvédség katonai szakképzésben részt vevő tényleges állományú hallgatói illetményéről

1997.03.08.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdésének l) pontjában kapott felhatalmazás alapján – a hadköteles katonák szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIV. törvény előírásaira is tekintettel – a Magyar Honvédség katonai szakképzésben részt vevő tényleges állományú hallgatói (a továbbiakban: hallgatók) illetményellátására a következő utasítást adom ki.

1. § (1) A hallgató a honvédségtől illetményre jogosult, amely őt a tanulmányi időszakon kívül, a nyári szünet idejére is megilleti.

(2) Az illetmény alapilletményből és pótlékokból áll.

(3) A hallgató alapilletményének havi összege az I. évfolyamon a köztisztviselői illetményalap 20%-a, a II. évfolyamon 25%-a.

(4) A hallgató az előző félévi tanulmányi eredménye alapján – az első évfolyam második félévétől kezdődően – tanulmányi pótlékra jogosult. A tanulmányi és vizsgaszabályzatban megfogalmazott követelményeknek megfelelő hallgatónak kiemelt összegű tanulmányi pótlék folyósítható.

(5) A hallgatók tanulmányi pótlékának havi összegét az illetményalap %-ában a melléklet tartalmazza.

(6) A tanulmányi pótlék feltételrendszerét és részletes jogosultsági szabályait a tanulmányi és vizsgaszabályzat tartalmazza.

(7) A hallgató az alapilletményben ki nem fejezhető többletkövetelmények teljesítéséért – a sorkatonákra vonatkozó szabályok szerint – egyéb pótlékokra is jogosult.

(8) A pótlékok körének, valamint azok jogosultsági és folyósítás szabályainak megállapításánál a Magyar Honvédség személyi állománya illetményéről és illetményjellegű juttatásairól szóló HM rendelet (a továbbiakban: R.) a sorkatonákra vonatkozó előírásait kell megfelelően alkalmazni.

2. § A hallgatók a hallgatói állományviszony keletkezésének – tanulmányi szerződésben meghatározott – napjától, a tiszthelyettesi avatás napjáig jogosultak illetményre.

3. § (1) A hallgató illetményjogosultságát naptári napokra kell megállapítani.

(2) A hallgatói illetményeket az R. sorkatonákra vonatkozó szabályainak értelemszerű alkalmazásával kell folyósítani.

4. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő 8. napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 1996. szeptember hó 1-jétől kell alkalmazni.

(2) A hallgatók megszűnő alegységparancsnoki pótlékát az alapilletményükbe kell beépíteni.

Keleti György s. k.,

honvédelmi miniszter

Melléklet az 5/1997. (HK 4.) HM utasításhoz

A hallgatók tanulmányi pótléka az illetményalap %-ában

Átlageredmény

Szorzószám

–3,5

nem jár

3,51–4,00

0,10

4,01–4,50

0,13

4,51–5,00

0,16

Kiemelt tanulm. pótlék

0,32

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére