• Tartalom

1/1998. (PK 8.) PM utasítás

1/1998. (PK. 8.) PM utasítás

az állami többletbevételek biztosítása érdekében érdekeltségi feltételek meghatározásáról az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal számára*

1998.05.04.
A Magyar Köztársaság 1998. évi költségvetéséről szóló 1997. évi CXLVI. törvény XXII. Pénzügyminisztérium fejezet 5. cím alatti Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a személyi juttatás kiemelt előirányzattól a költségvetési törvény 42. § (1) bekezdés n) pontjában meghatározott mértékben a következő feltételek teljesítése mellett térhet el:
1. Az utasítás hatálya az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (továbbiakban: Hivatal) köztisztviselőire terjed ki.
2. A jutalom kifizetésének feltételei az alábbiak:
a) Az általános forgalmi adó kiutalást megelőző ellenőrzésénél el kell érni, hogy legalább 67,5 ezer darab visszaigénylést, kiutalási, átvezetési kérelmet tartalmazó adóbevallást vizsgáljon az adóhatóság. A támogatások kiutalást megelőző ellenőrzésének számát az előző évhez képest 15%-kal kell növelni, különös tekintettel a mezőgazdasági támogatásokra. A kiutalás előtti végleges visszatartás összege 10%-kal haladja meg az 1997. évi összeget.
b) Az általános forgalmi adóra kiterjedő utólagos ellenőrzések száma el kell hogy érje a 20,8 ezer darabot.
c) Az utólagos ellenőrzések jogerőre emelkedett megállapításának összege 1997. évhez viszonyítva 20%-kal növekedjen.
d) A végrehajtási eljárásból befolyt összeg 20%-kal haladja meg az előző évit.
e) Az 1997. XII. 31-én nyilvántartott technikai megszűnt állomány csökkenjen legalább 25%-kal.
3. A jutalomalap kifizetésére a célfeladatok megvalósításában részt vevő köztisztviselők részére 1998. december 31-ig az esetben kerülhet sor, amennyiben a 2. pontban meghatározott feltételek 1998. november 15-ig legalább 90%-os mértékben teljesülnek.
4. A jutalom összegének finanszírozása - a 2. pontban meghatározott feltételek teljesüléséről szóló jelentés bemutatását és az illetékes pénzügyminisztériumi főosztályok szakmai felülvizsgálatát követően - kiadási/támogatási előirányzat-módosítás nélkül támogatáskiutalással történik.
5. Az ösztönző jutalom felhasználásának részletes szabályait, a differenciálás elveit a Hivatal elnöke állapítja meg. Jelen utasítás betartásáért és a kifizetésének jogszerűségéért a Hivatal elnöke felel.
6. Az elnök és helyettesei ösztönző jutalmát - a 2. pontban meghatározott, szakmailag felülvizsgált és elfogadott feltételek teljesülését követően - a pénzügyminiszter állapítja meg.
7. Ez az utasítás a kihirdetés napján lép hatályba.
Budapest,1998. március 31.
dr. Medgyessy Péter s.k.,
pénzügyminiszter
*

Az utasítást a 18/2014. (VII. 4.) NGM utasítás 3. § 24. pontja hatályon kívül helyezte 2014. július 5. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére