• Tartalom

2/1998. (PK 9.) PM utasítás

A pénzügyminisztérium 2/1998. (PK 9.) PM

utasítása

1998.05.29.
az állami többletbevételek biztosítása érdekében érdekeltségi feltételek
meghatározásáról a Vám- és Pénzügyőrség számára*
A Magyar Köztársaság 1998. évi költségvetéséről szóló 1997. évi CXLVI. törvény XXII. Pénzügyminisztérium fejezet, 6. cím alatti Vám- és Pénzügyőrség a személyi juttatás kiemelt előirányzattól a költségvetési törvény 42. § (1) bekezdés n) pontjában meghatározott mértékben a következő feltételek teljesítése mellett térhet el:
1.    Az utasítás hatálya a Vám- és Pénzügyőrségre (továbbiakban: Testület), annak hivatásos állományú tagjaira és közalkalmazottaira (a továbbiakban együtt: a testület tagja) terjed ki.
2.    A jutalom kifizetésének feltételei az alábbiak:
a)    a VPOP által kezelt követelés állomány esetében a folyószámlák egyeztetésének legalább 90 %-os biztosítása,
b)    a lezárt vámérték felülvizsgálatok esetszámának a belföldi forgalomra történő vámkezelések esetszámához viszonyított arányának másfélszeresére való növelése az előző évhez képest,
c)    a termékcsoportokra vonatkozóan az összehasonlító értékként megfigyelt árak körének 10 %-os bővítése, illetve az összehasonlító értéklisták legalább 50 %-ának számítástechnikai rendszerbe való beillesztése,
d)    a testület által korábbi években kiszabott és be nem szedett követelés állomány 1997. június 30-i szintjének 5 %-os csökkentése, ide nem értve azokat a követeléseket, amelyek bírósági szakaszban vannak illetve azokat, amelyek beszedésére egyéb jogszabályi előírás miatt (csőd, felszámolási stb. eljárás) a vámszervek részéről közvetlen eljárás nem folytatható,
e)    a szabadkereskedelmi megállapodások keretében beérkező származást igazoló okmányok közül a magyar vámhatóság által megerősítésre visszaküldött okmányok számának előző évhez képest mért 10 %-os növelése,
f)    a nem országos főútvonal mellett, nem városi rangú településen belül, vagy a települések közigazgatási határán kívül található minden benzinkút legalább kétszeri ellenőrzése (az első június 30-ig, a második november 30-ig),
g)    minden ásványolaj nagykereskedelmi (jövedéki engedélyes) tárolótelep tételes leellenőrzése (készletek mennyisége, minősége, nem szabványos termékek felkutatása, figyelemmel kísérése) 1998. június 30-ig.
3. A jutalom kifizetésére a célfeladatok megvalósításában részt vevő testületi tagok részére 1997. december 31-ig kerülhet sor, amennyiben a 2. pontban meghatározott feltételek legkésőbb 1997. november 15-ig legalább 90 %-os mértékben teljesülnek.
4. A jutalom összegének finanszírozása a 2. pontban meghatározott feltételek teljesüléséről szóló jelentést és az illetékes pénzügyminisztériumi főosztályok szakmai felülvizsgálatát követően kiadási/támogatási előirányzat-módosítás nélküli támogatás kiutalással történik.
5. Az ösztönző jutalom felhasználásának részletes szabályait, a differenciálás elveit az országos parancsnok állapítja meg. Jelen utasítás betartásáért és a jutalom kifizetésének jogszerűségéért az országos parancsnok felel.
6. Az országos parancsnok és helyettesei ösztönző jutalmát a 2. pontban meghatározott, valamint a pénzügyminiszter által külön előírt feltételek teljesülése esetén a pénzügyminiszter állapítja meg.
7. Ez az utasítás a kihirdetés napján lép hatályba, és ezzel egyidejűleg az 1/1997. (PK. 16.) PM utasítás hatályát veszti.
Budapest, 1998. május 7.
Dr. Medgyessy Péter
pénzügyminiszter sk.
*

Az utasítást a 2/2000. (PK 12.) PM utasítás 7. pontja hatályon kívül helyezte 2000. július 25. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére