• Tartalom

22/1998. (BK 19.) BM utasítás

22/1998. (BK 19.) BM utasítás

a Belügyminisztérium ideiglenes Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról*

1998.10.13.
A Belügyminisztérium szervezetéről, irányítási rendjéről és működéséről kiadom a következő

utasítást.

1. A Belügyminisztérium ideiglenes Szervezeti és Működési Szabályzatát (a továbbiakban: Szabályzat) az utasítás melléklete szerint határozom meg.
2. Ezen utasítás hatályba lépésétől számított 30 napon belül készítsék el, illetve pontosítsák:
a) a minisztérium hivatali szervezetei ügyrendjüket, a minisztérium hivatali tevékenységét segítő szervezetek a szervezeti és működési szabályzatukat, és jóváhagyásra a közigazgatási államtitkárhoz – a Szabályzatban meghatározottak szerint – nyújtsák be
b) a belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló szervezetek a szervezeti és működési szabályzatukat a miniszterhez – a Szabályzatban meghatározottak szerint – nyújtsák be.
3. Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba. Ezzel egyidejűleg hatályát veszti a Belügyminisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról szóló 37/1991. (BK 25.) és az azt módosító 7/1998. (BK 3.) BM utasítás.

Dr. Pintér Sándor s. k.,
belügyminiszter

Melléklet a 22/1998. (BK 19.) BM utasításhoz

A BELÜGYMINISZTÉRIUM
IDEIGLENES SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA
ELSŐ RÉSZ
I. Fejezet
ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

1. § (1) A Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) hatálya kiterjed a Belügyminisztérium (a továbbiakban: minisztérium) hivatali szervezeteire (a továbbiakban: hivatali egységek), a minisztérium hivatali tevékenységét segítő szervezetekre (a továbbiakban: minisztériumi szervek), valamint, ha e Szabályzat külön így rendelkezik, a belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló szervezetekre (a továbbiakban: önálló belügyi szervek) is.

(2) A hivatali egységek, a minisztériumi szervek, az önálló belügyi szervek felsorolását a Szabályzat 1. számú függeléke tartalmazza.

2. § (1) A minisztérium hivatali egységei, a minisztériumi szervek, valamint az önálló belügyi szervek tevékenységük során együttműködésre kötelezettek. A feladatkörükbe tartozó, de más szervezetek feladatkörét is érintő ügyekben az érdekeltek egyeztetve kötelesek eljárni. Az egyeztetésért az a szervezet felelős, amelynek a feladat elvégzése a jelen szabályzat második része szerint a fő feladatkörébe tartozik.

(2) A hivatali egység, a minisztériumi szerv, valamint az önálló belügyi szerv dolgozója köteles a hivatalos, tudomására jutott információt az illetékes szervezeti egységhez eljuttatni, illetve szükség esetén az információ alapján hivatalból eljárást kezdeményezni.

(3) A minisztérium hivatali egységei – a jelen Szabályzatban meghatározott ügykörük szerint – szakmai felügyeletet gyakorolnak a minisztériumi szervek és az önálló belügyi szervek tevékenysége felett, és ennek keretében ellenőrzést kezdeményezhetnek és végezhetnek.

(4) Ha a jogszabály vagy felettes szerv másként nem rendelkezik a miniszter, a politikai államtitkár, a közigazgatási államtitkár, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos (a továbbiakban: felső szintű vezetők), a főosztályvezetők, valamint a minisztériumi szervek főigazgatói, igazgatói, főosztályvezetői besorolású vezetői:

a) feladat- és hatáskörük gyakorlását az alárendeltségükbe tartozó vezetőre átruházhatják;

b) az egyedi hatósági ügyek kivételével az alárendeltségükbe tartozó szervektől bármely ügyet magukhoz vonhatnak;

c) az ügyek intézésére – a jogszabályok keretei között – érdemi és eljárási utasítást adhatnak;

d) megsemmisíthetik vagy megváltoztathatják – egyedi hatósági ügyek kivételével – az alárendeltségükbe tartozó hivatali egység, minisztériumi szerv bármely vezetője, ügyintézője által hozott döntést, illetve a megsemmisítést, a megváltoztatást az illetékes vezetőnél kezdeményezhetik.

(5) Pozitív vagy negatív hatásköri összeütközés esetén a közös, közvetlen felettes vezető jogosult az eljáró szerv kijelölésére.

(6) Az egyes, jogszabályokban meghatározott hatósági ügyekben a másodfokú döntéseket a miniszter, illetve megbízásából a közigazgatási államtitkár vagy helyettes államtitkár hozza.

(7) A felettes vezető rendelkezése alapján a hivatali egységek, minisztériumi szervek, annak vezetői és ügyintézői kötelesek olyan ügynek az intézésre is, amely a Szabályzat, illetve az ügyrend vagy a munkaköri leírás szerint más hivatali egység vagy ügyintéző feladatkörébe tartozik.

II. Fejezet

A MINISZTÉRIUM SZEMÉLYZETE
A miniszter

3. § (1) A jogszabályoknak és az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek megfelelően részt vesz a kormányzati munkában; a belügyminiszter feladat- és hatásköréről szóló kormányrendeletben és más jogszabályokban meghatározott módon irányítja – többek között – a minisztérium és az irányítása alá tartozó önálló szervezetek szakigazgatással és a közbiztonság védelmével kapcsolatos tevékenységét; gyakorolja a helyi önkormányzatokkal kapcsolatos feladat- és hatásköröket; közreműködik a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok mint a Kormány területi szervei irányításában, továbbá az általános közigazgatás-szervezési és fejlesztési feladatok kialakításában, valamint ellátja a közigazgatási személyzetpolitikai feladatokat.

(2) A minisztérium irányítása során különösen az alábbi feladat- és hatásköröket gyakorolja:

a) meghatározza a szervezetek – államtitkárok, Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, helyettes államtitkárok, informatikai és távközlési miniszteri biztos általi – irányítási rendjét, a minisztérium szervezeti felépítését és működésének főbb szabályait; a személyzeti és munkaügyi, szervezési hatásköröket; a jogszabályok, az állami irányítás egyéb jogi eszközei minisztériumi előkészítésének, egyeztetésének rendjét; a gazdálkodás, a munkavégzés, az ügykezelés, az adat- és titokvédelem, valamint a közérdekű adatok nyilvánossága érvényesítésének előírásait;

b) meghatározott feladat végrehajtására, határozott időtartamra célszervezetet hozhat létre. A célszervezet felépítését, feladatait és munkatervét, a feladat végrehajtásához szükséges eszközöket utasításban határozza meg. Kijelöli a célszervezet vezetőjét és a feladat végrehajtásában résztvevő személyeket;

c) közvetlenül irányítja a politikai államtitkár, a közigazgatási államtitkár, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője tevékenységét és a miniszter alárendeltségében működő hivatali egységek munkáját;

d) az önkormányzati helyettes államtitkár útján:

– irányítja az 1. §-ban felsorolt szervezetek, valamint az önkormányzatok rendkívüli állapotra, szükségállapotra és veszélyhelyzetre (a továbbiakban: minősített időszak) vonatkozó felkészülésének tervezését, szervezését, koordinálását és ellenőrzését. Meghatározza a minősített időszaki tevékenységüket;

– meghatározza a honvédelmi feladatok végrehajtásának szakmai követelményeit, valamint az 1. §-ban felsorolt szervek és a helyi védelmi igazgatási szervek együttműködési rendjét;

– elkülönítetten tervezi a honvédelmi feladatok végrehajtási költségeit;

e) megállapítja a szervezet-irányítás és felügyelet rendjét; a minisztériumi hivatali egységek, a minisztériumi szervek, valamint az önálló belügyi szervek létszámát; a bérezés főbb szabályait;

f) jóváhagyja a minisztérium munkaprogramjait, a miniszteri értekezletek napirendjét, valamint az önálló belügyi szerveknek – a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok esetében az érdekelt miniszterek egyetértésével – az illetékes vezetők javaslatára, a Személyzeti és Munkaügyi Főosztály útján felterjesztett szervezeti és működési szabályzatait, továbbá kiadmányozza a Belügyminisztérium által alapított költségvetési szervek alapító okiratát, az azokat szakmailag felügyelő hivatali egység vagy önálló belügyi szerv vezetőjének javaslatára;

g) kialakítja és előterjeszti a Belügyminisztérium fejezet éves költségvetési javaslatát, valamint az annak végrehajtásáról szóló beszámolót;

h) dönt a jogszabály által hatáskörébe utalt, illetve a saját hatáskörében fenntartott ügyekben;

i) irányítja a Magyar Közigazgatási Intézet Oktatási és Módszertani Igazgatóságát, jóváhagyja a Magyar Közigazgatási Intézet munkatervét, valamint Szervezeti és Működési Szabályzatát.

(3) Az országgyűlési biztos felkérésére a rendvédelmi szerveknél elvégezteti a biztos által kért vizsgálatokat azokra az iratokra nézve, amelyekbe a biztos az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény mellékletének III. fejezete szerint nem tekinthet be, és a vizsgálat eredményéről a biztost 15 napon belül tájékoztatja.

(4) A Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatával kapcsolatban gyakorolja a maga számára fenntartott jogköröket.

A politikai államtitkár

4. § (1) A politikai államtitkár feladata a miniszter országgyűlési képviseletének elősegítése, az Országgyűlésben képviselettel rendelkező pártok képviselőcsoportjaival, illetve a pártokhoz nem tartozó képviselőkkel való kapcsolattartás, a társadalmi, gazdasági érdekképviseletekkel való együttműködés koordinálása, a miniszter helyettesítése.

(2) A politikai államtitkár – a miniszter akadályoztatása esetén – helyettesíti a minisztert:

a) az Országgyűlés, illetve a bizottsága ülésén;

b) a Kormány ülésén;

c) a miniszterek részvételével működő tárcaközi bizottságokban;

d) a jogszabály kiadásában.

(3) A közigazgatási államtitkárnak csak a minisztert helyettesítő jogkörében adhat utasítást.

(4) Közreműködik a jogszabályalkotással kapcsolatos politikai előkészítő munka miniszteri irányításában. Ennek során különösen:

a) gondoskodik a jogszabályi koncepciókban a kormányzati politika érvényesítéséről;

b) ellátja a kormánypártok frakcióival való egyeztetési feladatokat;

c) irányítja a parlamenti pártközi egyeztetési munkálatokat.

(5) Figyelemmel kíséri a jogszabályok és az állami irányítás egyéb jogi eszközei előkészítésével kapcsolatos tevékenységet.

(6) Összehangolja – a közigazgatási államtitkár útján – a helyettes államtitkároknak, az informatikai és távközlési miniszteri biztosnak a parlamenti és a kormányzati feladatok végrehajtásával kapcsolatos tevékenységét.

(7) Irányítja a közvetlen alárendeltségébe tartozó hivatali egységek tevékenységét.

(8) Ellátja – a miniszter megbízásából – az Országos Közigazgatási Vizsgabizottság elnöki teendőit.

(9) A sajtó és tájékoztatási, a személyzeti feladatokra vonatkozó koncepciók kialakításában, továbbá a politikai okokból elbocsátottak rehabilitációjával kapcsolatos egyedi ügyekben, valamint minden jelentősebb kérdésben előzetesen ki kell kérni a politikai államtitkár véleményét.

(10) Eljár a miniszter által hatáskörébe utalt ügyekben.

(11) Az 1. §-ban meghatározott szervek a politikai államtitkár részére feladatai ellátása körében, kérésére közvetlenül kötelesek információt biztosítani.

A közigazgatási államtitkár

5. § (1) A közigazgatási államtitkár a miniszter irányítása alatt, a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően vezeti a minisztérium hivatali szervezetét.

(2) A politikai államtitkár akadályoztatása esetén a közigazgatási államtitkár tanácskozási joggal részt vehet a Kormány ülésén, valamint a miniszter megbízása alapján – az Országgyűlés ülése kivételével – helyettesíti a minisztert és a politikai államtitkárt.

(3) Irányítja a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos, a közvetlen alárendeltségébe tartozó hivatali egységek tevékenységét. Ellátja az önálló belügyi szervek miniszteri irányításából reá háruló feladatokat.

(4) A közigazgatási államtitkár – alárendeltségüktől függetlenül – biztosítja a hivatali egységek és a minisztériumi szervek összehangolt működését. Ennek érdekében különösen:

a) gondoskodik a működés dologi és pénzügyi feltételeiről, biztosítja a minisztériumi munkarend, ügyintézés és iratkezelés, a gazdálkodás szabályainak megtartását;

b) jogszerűségi és közigazgatás-szervezési szempontból véleményezi az 1. §-ban meghatározott szervezetek által kidolgozott szakmai koncepciókat; a szabályozást igénylő kérdésekben gondoskodik a jogszabályok, illetve az állami irányítás egyéb jogi eszközei tervezetének elkészítéséről;

c) véleményezi a miniszter, a politikai államtitkár közvetlen alárendeltségében működő hivatali egységek és önálló belügyi szerv személyzeti, munkaügyi és szervezeti ügyeit;

d) jóváhagyja – az illetékes helyettes államtitkár, illetve az informatikai és távközlési miniszteri biztos javaslatára, a Személyzeti és Munkaügyi Főosztály útján felterjesztett – a hivatali egységek ügyrendjeit és a minisztériumi szervek szervezeti és működési szabályzatait.

(5) A közvetlen alárendeltségébe tartozó hivatali egység, illetve a helyettes államtitkárok, valamint az informatikai és távközlési miniszteri biztos alárendeltségében működő hivatali egység, illetve minisztériumi szerv közreműködésével szakmai szempontból előkészíti a miniszter, valamint a politikai államtitkár döntéseit, ha azok közvetlen irányítása alatt nincs az ügyben szakmailag illetékes hivatali egység, illetve minisztériumi szerv. Gondoskodik a jogszabályokban, az állami irányítás egyéb jogi eszközeiben, a miniszteri döntésekben meghatározott feladatok végrehajtásáról.

(6) Állást foglal az országgyűlési biztos azon ajánlásai tekintetében, amelyeket a közvetlen alárendeltségébe tartozó hivatali egységek, illetve a helyettes államtitkárok, valamint az informatikai és távközlési miniszteri biztos alárendeltségében működő hivatali egységek, illetve minisztériumi szervek feladat- és hatáskörét érintően tett, és az erről kialakított érdemi állásfoglalásáról, illetve megtett intézkedéséről 30 napon belül értesíti az országgyűlési biztost. Az országgyűlési biztos felkérése alapján elvégzi, illetve elvégezteti az alkotmányossági vizsgálatot mindazon területeken, amelyek nem tartoznak közvetlenül a miniszter vagy a politikai államtitkár alárendeltségébe.

(7) Összehangolja az önkormányzati helyettes államtitkár útján a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok tevékenységét.

(8) A minisztert jogszabály alapján megillető, átruházott hatáskörében eljárva javaslatot tesz az útlevél hatóságnak szolgálati útlevél kiadására.

(9) A közigazgatási államtitkárt akadályoztatása esetén az általa esetileg kijelölt helyettes államtitkár helyettesíti.

(10) Az 1. §-ban meghatározott szervek a közigazgatási államtitkár részére feladatai ellátása körében, kérésére közvetlenül kötelesek információt biztosítani.

(11) A hivatali egységek jogszabályban meghatározott feltételekkel rendelkező köztisztviselői részére szakmai tanácsadói, illetve szakmai főtanácsadói címet adományozhat, melyek számát a Szabályzat 6. számú függeléke tartalmazza.

(12) A hivatali egységek köztisztviselői számára képzettségi pótlékot állapíthat meg.

A Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője

6. § (1) A Hivatal vezetője tevékenységét a miniszter közvetlen irányításával végzi.

(2) A jogszabályoknak, szakmai követelményeknek megfelelően vezeti a Hivatalt, irányítja a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatát.

(3) Megszervezi a minisztérium hivatali egységeinek, a minisztériumi szerveknek és az önálló belügyi szerveknek, továbbá az ágazatot érintő feladatok vonatkozásában a fővárosi és megyei közigazgatási hivataloknak az ellenőrzését, továbbá a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek szakmai tevékenységének és a rendvédelmi oktatásnak az ellenőrzését.

(4) Felügyeleti és ellenőrzési tevékenysége gyakorlása során a miniszter jogkörében jár el.

(5) Munkaterv és az ellenőrzés, valamint a felügyelet tapasztalatai alapján elrendeli a Hivatal hatáskörébe tartozó szervek ellenőrzését.

(6) Indokolt esetben kezdeményezi az ellenőrzött szerveket és tevékenységüket érintő jogszabályok, vagy az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek a kiadását, módosítását vagy hatályon kívül helyezését.

(7) Segíti és ellenőrzi a nemzetközi kapcsolatokkal összefüggő, továbbá az EU jogharmonizációs feladatok ellátását.

(8) A Hivatal állománya részére kiadja a hatáskörbe tartozó szervek felügyeletére és ellenőrzésére jogosító állandó-, továbbá a más szerv munkatársainak az egyes ellenőrzésekben való részvételét lehetővé tevő eseti megbízásokat, jóváhagyja az egyes ellenőrzések programját.

(9) Felügyeleti és ellenőrzési jogkörében a rendvédelmi szervek vezetőit – a miniszter tájékoztatásával – közvetlenül utasíthatja:

a) a felügyelet, ellenőrzés által feltárt jogszabálysértő működés megszüntetésére, a jogszerű állapot helyreállításához szükséges intézkedések megtételére;

b) a több rendvédelmi szervet érintő feladatok végrehajtásában való együttműködésre;

c) a szervek adatszolgáltatási kötelezettségeinek soron kívüli teljesítésére.

(10) Távolléte, vagy akadályoztatása esetén a Rendvédelmi Szervek Felügyeleti Főosztály vezetője helyettesíti.

A helyettes államtitkár

7. § (1) A helyettes államtitkár tevékenységét a közigazgatási államtitkár irányítása alapján végzi.

(2) A helyettes államtitkár a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően irányítja a közvetlen alárendeltségébe tartozó hivatali egységeket, minisztériumi szerveket, és a belügyminiszter által átruházott jogkörben irányítja az önálló belügyi szerveket, ezek vezetőinek bevonásával elemzi az illetékességi körébe tartozó terület átfogó kérdéseit és javaslatot tesz azok megoldására.

(3) A felügyeleti területét érintően az országgyűlési biztosnak a jogalkotásra tett javaslatát megvizsgálja, szükség esetén kezdeményezi a jogszabály vagy az állami irányítás egyéb jogi eszközének megalkotását, módosítását vagy hatályon kívül helyezését, illetve kialakítja a minisztérium ezzel kapcsolatos állásfoglalását, illetve intézkedését, és gondoskodik a biztos erről történő tájékoztatásáról.

(4) Eljár a miniszter, a politikai államtitkár és a közigazgatási államtitkár által hatáskörébe utalt ügyekben.

(5) Akadályoztatása esetén a közigazgatási államtitkár által kijelölt helyettes államtitkár helyettesíti.

(6) Felügyeleti területén segíti és ellenőrzi a nemzetközi kapcsolatokkal összefüggő tevékenységet, valamint felelős a felügyeletét érintő területeken az EU jogharmonizációs feladatok ellátásáért.

(7) Az önkormányzati helyettes államtitkár:

a) közreműködik a minősített időszaki és a honvédelmi feladatoknak a 3. § (2) bekezdés d) pontjában meghatározott végrehajtásában

b) mint a Nukleárisbaleset-elhárítási Kormánybizottság titkára gyakorolja az őt megillető feladat- és hatásköröket.

(8) A parlamenti és jogi helyettes államtitkár a személyi titkársága közreműködésével:

a) gondoskodik a közigazgatási államtitkári értekezleten, valamint a kormányülésen napirendre kerülő anyagoknak az összeállításáról, a háttéranyagoknak az illetékes főosztály által soron kívül történő elkészítéséről;

b) gondoskodik a Kormány üléséről szóló összefoglalók kezeléséről, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos részére történő bemutatásáról;

c) kezeli a 3000-es kormányhatározatokat, végzi az azokban és egyéb kormányhatározatokban meghatározott feladatokkal kapcsolatos szervezési, ügykezelési teendőket;

d) határidő-nyilvántartást vezet a belügyminiszter jogalkotási kötelezettségével kapcsolatban;

e) nyilvántartja és folyamatosan vezeti a hatályos belső rendelkezések címgyűjteményét;

f) összeállítja a Kormány féléves munkaterveihez a belügyminisztériumi javaslatokat, illetve a Belügyminisztérium féléves munkaprogramját.

(9) A közgazdasági helyettes államtitkár gyakorolja a Gazdálkodási Szabályzatban részére meghatározott jogköröket.

Az informatikai és távközlési miniszteri biztos

8. § (1) Az informatikai és távközlési miniszteri biztos irányítási, szakfelügyeleti és koordinációs jogkört gyakorol.

(2) Közreműködik a közigazgatási államtitkár informatikai, távközlési (frekvencia-gazdálkodási és rejtjel-felügyeleti), valamint adatvédelmi, adatbiztonsági és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos feladatainak végrehajtásában, eljár a miniszter, a politikai államtitkár és a közigazgatási államtitkár által hatáskörébe utalt ügyekben.

(3) Irányítja a közvetlen alárendeltségébe tartozó hivatali egységeket és önálló belügyi szerveket, ezek vezetőinek bevonásával elemzi az illetékességi körébe tartozó terület átfogó kérdéseit és javaslatot tesz azok megoldására.

(4) Szakmailag felügyeli a hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek informatikai, adatvédelmi, adatbiztonsági és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos, valamint távközlési, frekvencia-gazdálkodási és rejtjel tevékenységét.

(5) Összehangolja a hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek, valamint a polgármesteri hivataloknak az állami feladatokhoz kapcsolódó informatikai, adatvédelmi és adatbiztonsági, távközlési, rejtjeltechnikai, információ-technológiai fejlesztési terveit és szakmai koncepcióit.

(6) Döntésre előkészíti a tárca szintű egyeztetett informatikai és távközlési stratégiai tervet.

(7) Előzetesen egyezteti a hivatali egységek, a minisztérium szervek és az önálló belügyi szervek vezetőivel az informatikai és távközlési tárgyú közbeszerzéseinek – amennyiben a beszerzés értéke meghaladja a közbeszerzésekről szóló 1995. évi XL. törvény 95. §-ában meghatározott és az éves költségvetési törvénnyel módosított értékhatár háromszorosát – az árubeszerzésre, illetve szolgáltatásra vonatkozó műszaki leírását (követelményrendszerét) abból a célból, hogy biztosítani lehessen az összhangot a beszerzés és a Belügyminisztérium fejlesztési terve, fejlesztési irányvonala között.

(8) Képviseli a Belügyminisztériumot az informatika és a távközlés területén a minisztériumokkal, az országos hatáskörű szervekkel, területi szervekkel és az önkormányzatokkal folytatott tárgyalásokon, irányítja e területeken az európai integrációval, valamint e területet érintő egyéb nemzetközi kapcsolatokkal összefüggő tevékenységet. Képviseli a minisztériumot a nemzetközi informatikai szervezetekben, valamint gondoskodik a nemzetközi szervezetek szakirányú munkabizottságaiban történő képviseletről.

(9) Képviseli a minisztériumot az Informatikai és Távközlési Kormánybizottságban és az Informatikai Tárcaközi Bizottságban.

A főosztályvezető

9. § (1) Meghatározza a főosztály munkatervét, elkészíti a főosztály ügyrendjét és az annak mellékletét képező munkaköri leírásokat, szervezi és ellenőrzi a feladatok végrehajtását.

(2) Szakmailag előkészíti a feladatkörébe tartozó jogszabályok, az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek koncepcióit, gondoskodik az ügykörébe tartozó rendelkezések, a felettesei utasításainak végrehajtásáról.

(3) Gyakorolja a főosztály feladatköréhez kapcsolódó hatásköröket. Hatáskörének gyakorlását (kiadmányozási jogkörét) beosztottaira átruházhatja, az átruházás azonban nem érinti a főosztály munkájáért való felelősségét. Ellátja mindazokat az ügyeket, amelyeket felettes vezetője állandó vagy eseti jelleggel a feladat- és hatáskörébe utal.

(4) Vezeti a főosztályt, biztosítja az ügyintézés szakszerűségét és az ügyintézési határidők betartását.

(5) Gondoskodik a főosztály nemzetközi kapcsolatok tartásával összefüggő euro-jogharmonizációs feladatainak ellátásáról.

A főosztályvezető-helyettes

10. § (1) A főosztályvezetőt távolléte vagy tartós akadályoztatása esetén helyettesíti, illetve jogkörében jár el.

(2) A munkamegosztás szempontjából elkülönült szervezeti egység (osztály) vezetése esetén gyakorolja a 11. § (1)–(3) bekezdésben meghatározottakat.

(3) A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvényben meghatározottak szerint szervezeti egység vezetése nélkül is rendszeresíthető főosztályvezető-helyettes.

Az osztályvezető

11. § (1) A főosztályi ügyrendnek és a munkaköri leírásnak megfelelően vezeti az osztályt.

(2) Meghatározza az ügyintézők, az ügykezelők és a fizikai alkalmazottak részletes feladatait.

(3) Eljár mindazon ügyben, amellyel a főosztályvezető megbízza.

(4) Megbízás, illetve kijelölés alapján helyettesíti a főosztályvezetőt.

(5) A Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos munkáját osztály jogállású személyi titkárság segíti.

A miniszteri főtanácsadó, tanácsadó

12. § (1) Jogszabályban meghatározott módon a Miniszteri Kabinetben és a Miniszteri Titkárságon miniszteri főtanácsadók és tanácsadók működnek, akik segítik a minisztert és az őt helyettesítő jogkörében a politikai államtitkárt, eljárnak a miniszter, az őt helyettesítő politikai államtitkár megbízásából.

(2) Közreműködnek a miniszteri döntések előkészítésében, kormánypolitikai megalapozásuk elősegítésében; e jogkörükben a jogszabály és állami irányítás egyéb jogi eszköz tervezeteket, kormányülési anyagokat véleményezik.

(3) Kiadmányozási jogkörüket a miniszter határozza meg.

(4) Segítik a minisztert a közvetlen alárendeltségében működő szervekkel kapcsolatos teendői ellátásában.

(5) A miniszteri főtanácsadói és tanácsadói munkaköröket a Szabályzat 3. számú függeléke tartalmazza.

Az ügyintéző

13. § (1) Az ügyintéző feladata: a minisztérium feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek érdemi döntésre való előkészítése; felhatalmazás esetén kiadmányozása; valamint a végrehajtás szervezése.

(2) A kapott utasítások és határidők figyelembevételével munkaterületén felelős a minisztérium állandó és időszakos célkitűzéseinek érvényesítéséért.

(3) Az országgyűlési biztos kérésére adatokat és felvilágosítást ad az általa lefolytatott eljárásról, a biztos kérdésére szóbeli vagy írásbeli tájékoztatást, magyarázatot vagy nyilatkozatot ad. Az országgyűlési biztos eljárásáról és az általa adott tájékoztatásról, nyilatkozatról haladéktalanul tájékoztatja közvetlen felettesét.

Az országgyűlési biztos kérésére betekintési jogot biztosít az általa intézett iratokba – a Határőrség és a Rendőrség kivételével – függetlenül azok minősítésétől. Azokról részére a titokbirtokos engedélyével másolatot készít.

Az ügykezelő

14. § (1) Az ügykezelő a munkaköri leírásban részére megállapított, illetve a vezető által kiadott feladatokat a kapott utasítások és határidők figyelembevételével, jogszabályok és ügyviteli szabályok ismeretében és betartásával végzi.

(2) Ellátja mindazokat a nem érdemi jellegű feladatokat, amelyekkel a munkáltatói jogkör gyakorlója megbízza.

(3) Az országgyűlési biztos kérésére betekintési jogot biztosít az általa intézett iratokba – a Határőrség és a Rendőrség kivételével – függetlenül azok minősítésétől. Azokról részére a titokbirtokos engedélyével másolatot készít. Az országgyűlési biztos eljárásáról haladéktalanul értesíti az ügyintézőt, illetve közvetlen felettesét.

A fizikai alkalmazott

15. § (1) Tevékenységével segíti az érdemi ügyintézői, ügyviteli feladatok ellátását.

(2) Ellátja mindazokat a kisegítői feladatokat, amellyel a munkáltatói jogkör gyakorlója megbízza.

MÁSODIK RÉSZ

III. Fejezet

A MINISZTÉRIUM SZERVEZETE,
A HIVATALI EGYSÉGEK FELADATAI
A miniszter közvetlen alárendeltségében működő szervezetek

16. § A miniszter közvetlen irányításában – más vezetők jogosítványait nem érintve – működik: az Országos Rendőr-főkapitányság, a Határőrség Országos Parancsnokság, a Tűzoltóság Országos Parancsnokság, a Polgári Védelmi Országos Parancsnokság, a Rendőrtiszti Főiskola és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata.

A Miniszteri Titkárság

17. § (1) A Miniszteri Titkárság a miniszter közvetlen alárendeltségében működő főosztály jogállású belső szervezeti egység, melynek élén – titkárságvezetőként – miniszteri főtanácsadó áll, helyettese miniszteri tanácsadó.

(2) A titkárság fő feladatai különösen:

a) gondoskodik a miniszterhez érkező iratok feldolgozásáról, intézéséről, a titkársági ügyviteli munka ellátásáról; továbbítja a miniszter által meghatározott, rajta keresztül kiadott feladatokat, ellenőrzi azok végrehajtását, e jogkörében eljárva a kijelölt felelősöktől tájékoztatást kérhet;

b) figyelemmel kíséri a miniszter napi programjának alakulását, a programok megvalósításához szükséges feltételek biztosítását.

(3) Közreműködik a miniszteri értekezlet, a feladat-meghatározó miniszteri megbeszélések előkészítésében és az ezzel kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában.

Miniszteri Kabinet

18. § (1) A Miniszteri Kabinet a miniszter közvetlen alárendeltségében működő főosztály jogállású belső szervezeti egység, melynek élén a kabinetfőnök áll, aki ellátja a miniszter és a politikai államtitkár által rábízott feladatokat.

(2) A Miniszteri Kabinet döntés-előkészítéssel kapcsolatos tevékenységet végez. A döntés-előkészítés keretében az előterjesztést átdolgozásra visszaadja, további egyeztetésre utalja, valamint meghatározza az előkészítéssel összefüggő egyéb feladatokat.

(3) A miniszter megbízásából komplex szakvélemény, felkészítő anyag elkészítéséről gondoskodik.

(4) Figyelemmel kíséri a kormányprogramból adódó feladatok megvalósítását.

(5) Koordinálja a miniszterelnöktől érkező megkeresések teljesítését.

(6) Közreműködik az Alkotmánybíróság döntéseiből, az Állami Számvevőszék, valamint az országgyűlési biztosok vizsgálatával kapcsolatban adódó minisztériumi feladatok meghatározásában és végrehajtásának figyelemmel kísérésében.

(7) Figyelemmel kíséri a minisztérium munkaprogramjának végrehajtását.

(8) Koordinálja a miniszter közvetlen alárendeltségében működő szervezeti egységek tevékenységét.

(9) Véleményezi a miniszter közvetlen hatáskörébe tartozó személyzeti tárgyú előterjesztéseket.

(10) Összehangolja a miniszter által meghatározott panaszok, kérelmek vizsgálatát, a döntésnek megfelelő intézkedések kialakítását.

(11) Gondoskodik – a Miniszteri Titkárság közreműködésével – a miniszteri értekezlet, a feladat-meghatározó miniszteri megbeszélések előkészítéséről és az ezzel kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásáról.

(12) Közreműködik az államtitok és a szolgálati titok védelmével kapcsolatos jogszabályok kidolgozásában, ellátja azok végrehajtási feladatait. A miniszter nevében országos hatáskörrel ellenőrzi, felügyeli az államtitok és a szolgálati titok védelmét.

(13) Az állam- és szolgálati titokkal kapcsolatos feladatok ellátása során kapcsolatot tart az adatvédelmi biztossal, a szolgálati titokkör kialakításakor kikéri a véleményét, illetve ilyen irányú kezdeményezése alapján előkészíti a titokkör szűkítésére vagy bővítésére vonatkozó normaszöveg javaslatát.

(14) Ellátja a minisztériumi ügyeletet. Ennek keretében folyamatos kapcsolatot tart az állami szervek ügyeleteivel. Meghatározott vezetők számára tájékoztatást ad a rendkívüli eseményekről. Végzi a riasztási, a berendelési és a minősített helyzetekben szükséges más, hatáskörébe utalt feladatokat.

(15) Szervezi a minisztérium európai integrációs és eurojogi harmonizációs, valamint az Európai Emberi Jogi Bíróság és az Európai Emberi Jogi Bizottság tevékenységéhez kapcsolódó feladatok ellátását, e feladatkörében kapcsolatot tart az Európai Unióval, és az Európa Tanács szerveivel, valamint más regionális és univerzális nemzetközi szervezetekkel.

(16) Javaslatot tesz a belügyi attasék kinevezésére, felügyeletet gyakorol a munkájuk felett, előkészíti az attasék működésével kapcsolatos, munkáltatói jogkörébe tartozó intézkedéseket, gondoskodik működésük feltételeinek biztosításáról. Javaslatot tesz az integrációs attasé kiválasztására; közreműködik a szakmai irányításában, egyes munkáltatói jogkörök gyakorlásában.

(17) Végzi a minisztérium nemzetközi segélykapcsolatainak (két- és többoldalú) technikai lebonyolítását, koordinációját. Az országos koordinációs szervezetekben képviseli a minisztériumot.

(18) Vezeti a minisztérium EU dokumentumtárát, szolgáltatást nyújt belőle.

(19) A miniszter és az államtitkárok sajtótevékenységének szervezésére, támogatására és összehangolására – a miniszter közvetlen irányításával – szóvivő tevékenykedik, mely során kapcsolatot tart a Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Irodával.

(20) Szervezetében működik a Belügyi Szemle Szerkesztősége.

A Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal

19. § (1) A Hivatalt a miniszter közvetlen irányítása alatt a hivatalvezető vezeti.

(2) A Hivatal hatásköre a miniszter eseti megbízása alapján kiterjed:

a) más vezetők jogosítványait nem érintve a Rendőrség, a Határőrség, az Állami Tűzoltóság, a Polgári Védelem központi, területi és helyi szervei szakmai tevékenységének és az e szervekhez kapcsolódó rendvédelmi oktatásnak az ellenőrzésére;

b) a minisztérium hivatali egységei, a minisztériumi szervek és az önálló belügyi szervek költségvetési ellenőrzésére;

c) a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok ágazati feladatot érintő ellenőrzésére;

d) a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának irányítására, felügyeletére és ellenőrzésére.

(3) A Hivatal főosztályokból és önálló osztályból, állományát tekintve berendelt hivatásos állományúakból és köztisztviselőkből álló munkaszervezet.

(4) A Hivatal a tevékenységét a szervek helyszíni szakmai ellenőrzésével, a rendvédelmi információs rendszer adatainak, valamint a minisztérium más szerveinél a szervekkel és tevékenységükkel összefüggésben keletkezett adatoknak a célhoz kötöttség elvéhez igazodó felhasználásával, a szervek vezetőinek beszámoltatásával látja el, melynek során a Hivatal munkatársai:

a) együttműködnek a minisztériumi szervezeti egységekkel, állandó és közvetlen kapcsolatot tartanak a felügyelt szervek vezetőivel és munkatársaival;

b) jogosultak a szerv tevékenységével összefüggő bármilyen iratba, nyilvántartásba, adatkezelési rendszerbe betekinteni, azokról – az ügykezelési szabályok betartásával – másolatot készíteni;

c) a szervek vezetőitől, munkatársaitól a szerv tevékenységével összefüggésben információt, felvilágosítást kérhetnek;

d) részt vehetnek a szerv tevékenységi körébe tartozó témákat tárgyaló értekezleteken és ott véleményt nyilváníthatnak;

e) a jogsértő gyakorlat megszüntetésére a szerv vezetőjének figyelmét kötelesek felhívni, javaslatot tenni a jogsértés megszüntetésére, javaslatuk elutasítása esetén kezdeményezni a felettes szerv intézkedését vagy a szerv ellenőrzését.

(5) A Hivatal ellenőrzési tevékenységét a szervek helyszíni ellenőrzésével és vezetőjének szóbeli vagy írásbeli beszámoltatásával hajtja végre. A helyszíni ellenőrzés terjedelme szerint lehet:

a) komplex ellenőrzés: az összetettebb feladatokat ellátó minisztériumi szerveknél, valamint az önálló belügyi szerveknél (a kétévenkénti költségvetési ellenőrzés helyett) négy évenként egyszer, a szakmai tevékenység értékelésére is kiterjedő – szükség esetén más hivatali egység, minisztériumi szerv bevonásával történő – ellenőrzés, amely kiterjed különösen:

– a szervezeti rendszer működésének szabályozottságára, a szabályozás és feladatrendszer összhangjára,

– a szerv alaptevékenységét meghatározó jogszabályok hatályosulására, a tevékenység jogszerűségére és szabályszerűségére,

– a szervezetre ható irányítási és a szervezeten belül érvényesülő vezetési funkciókra, valamint a szerv tevékenységének hatásfokára,

– a működés teljes feltételrendszerére, a működési feltételek, a feladatrendszer, az eredményesség közötti összefüggésekre,

– az ügyintézés és az ügyvitel szakszerűségére, tervszerűségére, az állam- és szolgálati titok védelmére,

– a személyzeti és munkaügyi rendelkezések megtartására,

– a költségvetés tervezésére és végrehajtására, az állami pénzeszközök kezelésre és ésszerű felhasználására,

– a bér-, a létszám- és költséggazdálkodás jogszerűségére,

– a pénzügyi rendelkezések megtartására,

– a beruházások, fejlesztések, felújítások rendjére,

– a belső ellenőrzési tevékenységre,

– az adatvédelemre és a közérdekű adatok nyilvánosságára;

b) költségvetési (pénzügyi-gazdasági) ellenőrzés: éves ellenőrzési terv alapján (kétévenként) a belügyi költségvetési fejezethez sorolt címek, önálló költségvetési szervek – az önkormányzatok, valamint az önálló belügyi szervek irányítása alá sorolt költségvetési szervek kivételével – gazdálkodásának ellenőrzése, utóellenőrzése;

c) témaellenőrzés: a szervek egyes résztevékenységeit meghatározó normák hatályosulásának, a kezdeményezett miniszteri vagy magasabb szintű irányítási normák várható hatásának és végrehajtásuk szükséges feltételrendszerének felmérése;

d) célellenőrzés: a szervvel vagy egyes munkatársaival kapcsolatos törvénysértő gyakorlat vagy magatartás vizsgálata, a miniszter egyedi utasításai végrehajtásának ellenőrzése;

e) utóellenőrzés: a szervek helyszíni ellenőrzése, vagy a szerv vezetőjének beszámoltatása alapján előírt feladatok végrehajtásának vizsgálata.

A Hivatal rendvédelmi szervek felügyeleti főosztálya

20. § (1) Ellátja a Hivatal hatáskörébe tartozó rendvédelmi szervek és tevékenységek, a rendvédelmi oktatás, a rendvédelmi szervek szakmai tevékenységének ellenőrzését.

(2) Feladatkörében együttműködik az állami és kormányzati ellenőrző szervekkel, nemzetbiztonsági szolgálatokkal, valamint a nem belügyminiszteri irányítás alatt álló rendvédelmi szervek ellenőrző szerveivel.

(3) Képviseli a minisztériumot a rendvédelemmel összefüggő feladatkörű tárcaközi bizottságokban.

(4) Szakfelügyeletet gyakorol a hatáskörébe tartozó rendvédelmi szervek szakmai ellenőrző szervei és tevékenységük felett.

(5) Megszervezi és végrehajtja a rendvédelmi szervek szakmai tevékenysége munkaterv szerinti vagy soron kívüli ellenőrzését.

(6) Közreműködik a rendvédelmi szervek központi szervei vezetőinek beszámoltatásában, segíti a beszámolásra történő felkészülést.

(7) A felügyelet és ellenőrzés tapasztalatai, az információs rendszer adatai alapján kezdeményezi egyes szervek vagy tevékenységi körök soron kívüli ellenőrzését, vezetőik soron kívüli beszámoltatását.

(8) Javaslatot tesz a rendvédelmi szervekkel és tevékenységekkel összefüggő jogszabályok, az állami irányítás egyéb jogi eszközei kiadására, módosítására, hatályon kívül helyezésére. Kezdeményezi a rendvédelmi szervek vezetőinél normatív tartalmú utasítás kiadását, ha annak szükségessége a jogszabályok egységes végrehajtása, a jogellenes gyakorlat megszüntetése, a meglévő szabályozás elégtelensége miatt szükségessé vált.

(9) Véleményezi a rendvédelmi szerveket és tevékenységeket érintő norma-tervezeteket.

(10) Közreműködik a miniszter hatáskörébe tartozókkal szemben elrendelt fegyelmi eljárás lefolytatásában.

(11) A főosztály felügyeleti és szakmai ellenőrzési tevékenységének sajátos szabályait e Szabályzat 5. sz. függeléke tartalmazza.

A Hivatal Költségvetési Ellenőrzési Főosztálya

21. § (1) Éves ellenőrzési terv alapján végzi a belügyi költségvetési fejezethez sorolt címek, önálló költségvetési szervek – az önkormányzatok, valamint az önálló belügyi szervek irányítása alá sorolt költségvetési szervek kivételével – gazdálkodásának fejezetszintű költségvetési (pénzügyi-gazdasági) ellenőrzését, utóellenőrzését.

(2) A munkatervnek megfelelően, illetve a Hivatal vezetőjének döntése szerint közreműködik az éves ellenőrzési tervben kijelölt minisztériumi szervek, önálló belügyi szervek komplex ellenőrzésében.

(3) Külön utasítás alapján téma-, illetve célellenőrzéseket végez.

(4) Ellátja a feladatkörébe utalt gazdasági információs, elemző, értékelő és koordinációs feladatokat. Gondoskodik a költségvetési ellenőrzések éves tapasztalatainak összegzéséről, javaslatokat készít a gazdálkodás hatékonyságának növelésére.

(5) Végrehajtja a BM Központi Igazgatása költségvetési alcím belső ellenőrzését.

(6) Végzi a (1) bekezdésben foglalt költségvetési szervek gazdasági belső ellenőrzésének koordinációját, szakmai irányítás keretében – átruházott hatáskörben – beszámolást kérhet.

A Hivatal Közigazgatási Ellenőrzési Osztálya (önálló)

22. § A Hivatal vezetőjének közvetlen irányításával ellátja a Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal, az Adatfeldolgozó Hivatal, a Menekültügyi és Migrációs Hivatal, a Területi Államháztartási és Közigazgatási Információs Szolgálatok, továbbá az ágazati feladatok vonatkozásában a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok ellenőrzését.

IV. Fejezet

A POLITIKAI ÁLLAMTITKÁR
KÖZVETLEN ALÁRENDELTSÉGÉBEN MŰKÖDŐ SZERVEZETEK
A Politikai Államtitkár Titkársága

23. § (1) A Politikai Államtitkár Titkársága a politikai államtitkár közvetlen alárendeltségében működő, főosztály jogállású belső szervezeti egység, melynek élén – titkárságvezetőként – főosztályvezető áll.

(2) A titkárság fő feladatai különösen:

a) gondoskodik a politikai államtitkárhoz érkező iratok feldolgozásáról, intézéséről, a titkársági ügyviteli munka ellátásáról;

b) továbbítja a politikai államtitkár által meghatározott, rajta keresztül kiadott feladatokat, ellenőrzi azok végrehajtását, e jogkörében eljárva a kijelölt felelősöktől tájékoztatást kérhet;

c) figyelemmel kíséri az államtitkár napi programjának alakulását, a programok megvalósításához szükséges feltételek biztosítását.

(3) A politikai államtitkár által meghatározott témakörökben véleményező, javaslattevő, illetve döntés-előkészítő tevékenységet végez.

(4) Ellátja a Nemzetbiztonsági Kabinet működésével kapcsolatos titkársági, előkészítő, koordináló tevékenységet.

(5) Részt vesz az önkormányzatokat érintő egyes tárcaközi bizottságok munkájában, így különösen a pinceveszély elhárítási, partfalveszély elhárítási, útalap, bányászati koncessziós és kerékpáros koordinációs bizottságokban.

(6) Közreműködik a Szabadságharcosokért Alapítvány munkájában.

A Parlamenti Főosztály

24. § (1) Fő feladataként segíti az Országgyűlésben a miniszter és a politikai államtitkár munkáját.

(2) Az Országgyűlés plenáris üléseire előkészíti a tárgyalásra kerülő anyagokat, gondoskodik a szakértők részvételéről.

(3) Közreműködik a minisztérium feladatkörébe tartozó törvényjavaslatok, határozati javaslatok, jelentések képviselőkkel, érdekképviseletekkel történő egyeztetésében, Országgyűléshez történő benyújtásban, továbbá a Házszabály szerint a jogalkotás technikai menetével kapcsolatos szervezési feladatok ellátásában.

(4) Gondoskodik az Országgyűlés által elfogadott ágazati törvények és országgyűlési határozatok pontos megjelenítéséről.

(5) Összehangolja a minisztériumnak az Országgyűlés állandó-, al-, ideiglenes-, és eseti bizottságaival, a parlamenti pártokkal és a képviselőkkel kapcsolatos munkáját. Információs összeköttetést biztosít a Parlament és a minisztérium között, szervezi a parlamenti állandó-, al-, ideiglenes-, és eseti bizottsági üléseken való szakértői képviseletet.

(6) Gondoskodik a miniszterhez intézett interpellációk, kérdések, azonnali kérdések válaszainak elkészítéséről, a válaszadáshoz szükséges információk beszerzéséről, a miniszter felkészítéséről.

(7) Gondoskodik az Országgyűlés minisztériumot érintő anyagainak nyilvántartásáról. Kapcsolatot tart az Országgyűlés hivatali szerveivel, valamint a Miniszterelnöki Hivatal és a minisztériumok parlamenti szerveivel.

(8) Szervezi az országgyűlési képviselők, valamint a miniszter és a politikai államtitkár találkozásait, megbeszéléseit, előkészíti azok anyagait.

(9) A miniszter, illetve a politikai államtitkár felhatalmazása alapján az ágazatnak az Országgyűlés tevékenységét érintő ügyeiben tájékoztatókat és egyéb információs anyagokat juttat el a frakciók vezetőinek, politikai pártoknak és társadalmi érdekképviseleti szerveknek.

V. Fejezet

A KÖZIGAZGATÁSI ÁLLAMTITKÁR
KÖZVETLEN ALÁRENDELTSÉGÉBEN MŰKÖDŐ SZERVEZETEK

25. § A közigazgatási államtitkár közvetlen alárendeltségében működik: a Menekültügyi és Migrációs Hivatal.

A Közigazgatási Államtitkári Hivatal

26. § (1) A Közigazgatási Államtitkári Hivatal főosztály jogállású hivatali egység.

(2) Ellátja a közigazgatási államtitkár titkársági feladatait.

(3) A közigazgatási államtitkár által meghatározott témakörökben, utasítása alapján véleményező, javaslattevő, döntés-előkészítő tevékenységet végez.

(4) Előkészíti a kormányzati migrációs-politikai döntéseket, megszervezi és koordinálja ezek végrehajtását, végzi az e feladathoz kapcsolódó jogszabályok, nemzetközi szerződések szakmai előkészítését, ellátja a Budapest Csoporttal összefüggő nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő feladatokat.

(5) Gondoskodik a minisztériumi ügykezelés szabályozásáról, közreműködik az ügyintézés és a munkarend szabályainak kialakításában, szervezi és ellenőrzi azok végrehajtását, felügyeli a hivatali egységek titokvédelmi tevékenységét.

(6) Gondoskodik a nagyobb terjedelmű és példányszámú minisztériumi anyagok, parlamenti és a kormány-előterjesztések sokszorosításáról.

(7) Az irányadó jogszabályokban foglaltaknak megfelelően működteti a minisztérium Központi Irattárát. Ennek keretében gyűjti, rendezi és segédletekkel ellátja a kezelésében lévő iratokat. A rendezett, maradandó értékű iratokat az előírt őrzési időt követően átadja az illetékes levéltárnak. Beszerzi a selejtezésekhez a levéltári hozzájárulást.

(8) Biztosítja a minisztérium kezelésében lévő iratok vonatkozásában az információs önrendelkezési jog gyakorlásához a betekintést, illetve a másolást, ellátja a jogszabályban előírt adatszolgáltatási kötelezettséget, elősegíti a tudományos kutatásokat.

(9) Hivatali és szakmai együttműködést folytat a Magyar Országos Levéltárral és más levéltárakkal, valamint tudományos intézetekkel. Figyelemmel kíséri és hasznosítja a külföldi társintézmények szakmai eredményeit.

Személyzeti és Munkaügyi Főosztály

27. § (1) Előkészíti és végrehajtja a miniszter és a minisztériumi vezetők hatáskörébe tartozó személyzeti, munkaügyi, szervezési, fegyelmi, egyes kártérítési, kegyeleti és szociális döntéseket.

(2) Előkészíti a minisztérium nyugdíjmegállapító szerve határozatai elleni fellebbezések és panaszok alapján a másodfokú döntéseket, vizsgálja a hatáskörébe utalt panaszügyeket.

(3) Intézi a minisztériumból és szerveitől, valamint a volt tanácsoktól politikai okokból elbocsátottak munkáltatói rehabilitációját, szociális és kegyeleti gondozását.

(4) Ellátja a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek dolgozóiról (hivatásos, köztisztviselő, közalkalmazott), valamint a belügyi nyugdíjasokról történő szociális gondoskodás szakirányítását; a hivatali egységek, a minisztériumi szervek és a jogutód nélkül megszűnt központi szervek esetében a központi segélyező és kegyeleti tevékenységet.

(5) Koordinálja a miniszternek a kitüntetésekkel és elismerésekkel kapcsolatos tevékenységét. Javaslatot tesz – a kabinetfőnökkel együttműködve – a miniszter és a politikai államtitkár elismerési költségvetésére és annak felhasználására, továbbá gondoskodik annak kezeléséről. Előkészíti, megszervezi a minisztérium központi ünnepségeit, ennek keretében gondoskodik a kitüntetések, elismerések átadásának megszervezéséről, végzi az elismerések okmányolását, kifizetését.

(6) Személyzeti adatfeldolgozást és nyilvántartást végez, fenntartja az országos személyzeti okmányarchívumot. Az 1945-től folyamatosan fennálló országos munkáltatói nyilvántartás adataiból – munkáltatók és állampolgárok megkeresésére – a szolgálati időre és a munkaviszonyra vonatkozó igazolásokat ad ki, biztosítja a nyilvántartásban szereplő személyek részére az információs önrendelkezési jog gyakorlását.

(7) Országosan gondoskodik a minisztérium hivatali egységei, a minisztériumi szervek és az önálló belügyi szervek munkáltatói, szolgálati (rendőri, határőri, tűzoltói, polgári védelmi), és hivatásos nyugdíjas igazolvánnyal történő ellátásáról. Végzi a munkáltatói és szolgálati igazolványok okmányvédelmével és cseréjével kapcsolatos – hatáskörébe utalt – feladatokat. Az adatkezelő megbízása alapján gondoskodik a minisztérium hivatali egységei, a minisztériumi szervek és az önálló belügyi szervek dolgozói és eltartott hozzátartozói betegbiztosítási igazolvánnyal történő ellátásáról. Gondoskodik a fegyveres biztonsági őrségek szolgálati igazolvánnyal és szolgálati jelvénnyel történő ellátásáról.

(8) Előkészíti a szervezetkorszerűsítésre és létszámgazdálkodásra vonatkozó javaslatokat a Közgazdasági Főosztállyal, a BM Igazgatási cím központi igazgatási alcíme vonatkozásában pedig a Költségvetési és Gazdasági Főosztállyal együttműködve. Ellátja a BM Hatásköri Listákban meghatározott egyéb szervezési, valamint a szervezeti- és létszámtáblázat (szervezési munkaköri, illetve állománytáblázat) készítésével kapcsolatos feladatokat.

(9) Közreműködik az önálló belügyi szervek szervezeti és működési szabályzatainak miniszteri, valamint a hivatali egységek ügyrendjeinek és a minisztériumi szervek szervezeti és működési szabályzatainak közigazgatási államtitkári jóváhagyásra való előterjesztésében.

(10) Rendszergazdaként működteti az egységes számítógépes személyzeti, munkaügyi és szervezési nyilvántartó rendszert (SZENYOR). Feldolgozza a minisztérium és az önálló belügyi szervek állományának összetételére, alkalmasságára, képzésére, továbbképzésére, fluktuációjára vonatkozó adatokat; statisztikai értékeléseket, előrejelzéseket készít és szolgáltat. Szervezi a hivatali egységek munkatársai és a miniszter hatáskörébe tartozó foglalkoztatottak jogszabályokból adódó képzését, továbbképzését, végzi a tanulmányi kötelezettségükkel összefüggő feladatokat. Szervezi a személyzeti, munkaügyi szakmai továbbképzést.

(11) Ellátja a Belügyi Érdekegyeztető Tanács működésével kapcsolatos titkársági (szervezési és koordinációs) feladatokat.

(12) Közreműködik a foglalkoztatási jogviszonyokkal kapcsolatos koncepciók kialakításában.

(13) Közreműködik a BM minősített időszakban kialakításra kerülő szervezete megalakítási tervének, a közszolgálati jogviszonyba tartozók beosztásban történő meghagyási rendjének, a mozgósítás előkészítésével, végrehajtásával kapcsolatos tervezés irányelveinek Védelmi Iroda általi kidolgozásában.

(14) Gondoskodik a nemzetbiztonsági ellenőrzéssel kapcsolatos – a vonatkozó jogszabályok-ban és BM utasításban meghatározott – feladatok ellátásáról.

(15) Ellenőrzi az 1. §-ban felsorolt szervezetek létszám-gazdálkodási tevékenységét, továbbá ellenőrzi a képesítéssel, gyakorlati idővel, alkalmassággal, kinevezéssel és egyéb munkáltatói jogkörökkel kapcsolatos személyzeti és munkaügyi rendelkezések megtartását, végzi a jogszabályban meghatározott munkaügyi ellenőrzést.

(16) A fegyveres szervek személyügyi igazgatásával összefüggő felügyeleti és ellenőrzési hatáskörében végrehajtja a vonatkozó BM rendeletben meghatározott feladatokat.

(17) Szakmai felügyeletet gyakorol – ügykörének megfelelően – a minisztériumi szervek és az önálló belügyi szervek tevékenysége felett, és ennek keretében ellenőrzést kezdeményezhet és végezhet.

(18) Ellátja a minisztérium központi épületével kapcsolatos, hatáskörébe tartozó igazgatási- szervezési feladatokat.

(19) Közreműködik a minisztérium országos szakmai rendezvényeinek előkészítésében, szervezésében.

A Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Iroda

28. § (1) A Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Iroda főosztály jogállású hivatali egység.

(2) Felel a minisztérium kommunikációjáért, ezen belül a folyamatos sajtókapcsolatokért és az időszakos sajtótevékenységért.

(3) Megtervezi a tárca és a tárca vezetőinek publicitását.

(4) Kapcsolatot tart más államigazgatási szervek kommunikációs szervezeteivel.

(5) Koordinálja a tárca által irányított szervezetek PR és Kommunikációs egységeinek tevékenységét.

(6) Koordinálja a Magyar Köztársaság állami ünnepeiről szóló 1991. évi VIII. törvény szerinti nemzeti és állami ünnepek rendezvényeinek megszervezését és méltó lebonyolítását.

(7) Biztosítja az egységes minisztériumi imázshoz szükséges külső megjelenési (design) elemeket.

(8) Kapcsolatot tart a szóvivővel, és sajtófigyeléssel, információs anyagok összeállításával segíti a tevékenységét.

(9) Kialakítja a tárca nyomtatott és elektronikus kiadványtervét.

(10) Ellátja a BM-lapok szakmai felügyeletét, valamint az elektronikus hírszolgáltatás szerkesztési feladatait.

(11) Megtervezi a tárca vezetőinek a BM irányítása alá tartozó szervezetekkel a kapcsolattartó jellegű látogatásait.

(12) Kapcsolatot tart a civil szférával: társadalmi szervezetekkel, jogvédő és kisebbségi szervezetekkel, állampolgári önszerveződésekkel, alapítványokkal stb.

(13) Működteti a minisztérium vezetőinek társadalmi tanácsadó testületeit.

(14) Szervezi a belügyi közművelődési tevékenységet, felügyeli a BM Duna Palota és Kiadó tevékenységét.

(15) Ellátja a minisztériumi ügyfélszolgálati teendőket.

(16) Ellátja az Országos Bűnmegelőzési Tanács titkársági feladatait.

(17) Végrehajtja és koordinálja az áldozatvédelemmel kapcsolatos feladatokat a Belügyminisztériumban és az irányítása alá tartozó szerveknél, együttműködik az e témával foglalkozó társadalmi szervezetekkel.

A Nemzetközi Főosztály

29. § (1) Szervezi a minisztérium nemzetközi kapcsolatait. Szakmai felügyeletet és ellenőrzést gyakorol a hivatali egységek, a minisztériumi szervek, az önálló belügyi szervek nemzetközi kapcsolatai felett.

(2) A belügyi szervek bevonásával javaslatot tesz a Belügyminisztérium és szervei nemzetközi kapcsolatai fejlesztésének alapelveire, a középtávú prioritások és az éves nemzetközi feladatok irányelveire.

(3) Az illetékes hivatali egységek bevonásával előkészíti a minisztérium hatáskörébe tartozó nemzetközi szerződéseket, gondoskodik azok végrehajtásáról. A nemzetközi szerződésekkel összefüggő ügyekben – az érintett szakmai szervekkel együttműködve – ellátja a minisztérium képviseletét.

(4) Közreműködik a belügyminiszter hatáskörébe tartozó nemzetközi szerződések előkészítésében és létrehozásában, ennek keretében – a Jogi Főosztállyal együttműködve – gondoskodik a nemzetközi szerződések nemzetközi jogi és a magyar jogrendszerbeli illeszkedésének biztosításáról. Ellátja a nemzetközi szerződésekkel kapcsolatban a 38. § (1)–(8) bekezdéseiben meghatározott feladatokat.

(5) Véleményezi az önálló belügyi szervek nemzetközi együttműködésére vonatkozó szerződések és egyéb munkaprogramok tervezeteit, valamint a más kormányzati szervtől koordinációra megküldött nemzetközi szerződések tervezeteit.

(6) Irányítja és felügyeli az államközi és nemzetközi szerződések alapján létrejött vegyes bizottságok munkáját; javaslatot tesz a nemzetközi szerződések és a Kormány felhatalmazása alapján az államhatárral kapcsolatos ügyek intézésére létrehozott szervek vezetői, helyettesei, tagjai és állandó szakértői kinevezésére.

(7) Előkészíti a felső szintű vezetői nemzetközi tárgyalások anyagait. Gondoskodik az e tárgyalásokból eredő feladatok végrehajtásáról, az e tárgyalásokról szóló tájékoztató jelentéseknek a Kormány vagy a minisztérium vezetése számára történő elkészítéséről.

(8) Ellátja a felső szintű vezetők, a hivatali egységek vezetői kiutazásával kapcsolatos szervezői tevékenységet és a felső szintű vezetők fogadásainak protokolláris feladatait, valamint az ezzel összefüggő pénzügyi elszámolásokat.

(9) A minisztérium hivatali egységei vezetőinek, valamint a rendvédelmi szervek vezetőinek kezdeményezésére, a közigazgatási államtitkár döntése alapján, javaslatot tesz az útlevél hatóságnak szolgálati útlevelek kiadására.

(10) Végzi a minisztérium nemzetközi levelezésével kapcsolatos feladatokat.

(11) Vezeti a minisztérium nemzetközi kapcsolataival összefüggő nyilvántartásokat, szolgáltatást nyújt azok anyagai alapján.

(12) Jogszabály rendelkezései szerint nyilvántartást vezet a hatáskörébe tartozó szolgálati útlevelekről, biztosítja a rendeltetésszerű felhasználást, a jogosultság megszűnéséig kezeli azokat, gondoskodik az útlevelek biztonságos őrzéséről.

Az Egészségügyi Felügyelet

30. § (1) Az Egészségügyi Felügyelet főosztály jogállású hivatali egység, vezetője munkáltatói jogkört gyakorol a Felügyelet munkatársai felett.

(2) Felügyeleti jogkörében ellátja a jogszabályok által a belügyminiszter hatáskörébe utalt jogkörökben az 1. § hatálya alá tartozó szerveknél folyó egészségügyi tevékenységgel kapcsolatos irányító, felügyeleti tevékenységet. Kiemelten a közegészségügyi, a munkavédelmi, a foglalkozás-egészségügyi, az egészségellátás finanszírozási, a megváltozott egészségi állapotú hivatásos állományúak orvosi felülvizsgálati (FÜV eljárás) és a bűnügyi orvosi-orvosszakértői, valamint az ezekkel kapcsolatos kutatási és szakmai továbbképzési feladatokat.

(3) Miniszteri felhatalmazás alapján ellátja a miniszter irányítása alá tartozó fegyveres szervek vonatkozásában a munkavédelmi hatósági felügyeleti tevékenységet.

(4) A finanszírozás és a szakmai szabályok összehangolásával előkészíti a belügyi egészségügyi igazgatással kapcsolatos működési szabályokat.

(5) A feladatkörébe utalt kérdésekben szoros kapcsolatot tart és együttműködik az állami egészségügyi szervekkel, valamint a rendvédelmi szervek egészségügyi szerveivel, intézményeivel, és képviseli az egységes belügyi egészségügyi rendszert.

(6) Gyakorolja a BM Központi Kórház és Intézményei tekintetében – a jogszabályokban meghatározott körben – a belügyminiszter hatáskörébe tartozó irányítási jogokat.

(7) A Felügyelet vezetője eljár a miniszter, a politikai államtitkár és a közigazgatási államtitkár által hatáskörébe utalt ügyekben.

Az Állampolgársági Főosztály

31. § (1) Közreműködik az állampolgárságra, anyakönyvezésre, névviselésre és névváltoztatásra vonatkozó jogszabályok tervezetének kidolgozásában, figyelemmel kíséri a jogszabályok érvényesülését, javaslatot tesz a szükséges módosításokra. Részt vesz az állampolgársággal és anyakönyvezéssel összefüggő nemzetközi egyezmények előkészítésében.

(2) Igazolást és bizonyítványt ad ki a magyar állampolgárság fennállásáról, megszűnéséről, és arról, hogy az érintett személy magyar állampolgársággal nem rendelkezik.

(3) Döntésre előkészíti, felterjeszti a magyar állampolgárság megszerzése, visszaszerzése és megszűnése iránti kérelmeket.

(4) Nyilvántartja és őrzi az állampolgársági és névváltoztatási ügyek iratanyagát, végzi a kezelésükkel összefüggő adminisztrációs tevékenységet.

(5) A belügyminiszter hatáskörében eljár névváltoztatási ügyekben.

(6) Irányítja az anyakönyvezési igazgatási tevékenységet. Másodfokon eljár mindazon anyakönyvi ügyekben, amelyekben az első fokú döntés a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok vezetőinek hatáskörébe tartozik.

Az Oktatási Főosztály

32. § (1) Koordinálja a minisztériumi és rendvédelmi területen dolgozók oktatási, szakképzési és továbbképzési feladatait.

(2) Szakirányító tevékenysége során a miniszter jogkörében jár el.

(3) Kidolgozza és javaslatot tesz a rendvédelmi oktatási, szakképzési és továbbképzési feladatokra.

(4) Közreműködik a szakirányítása alá tartozó intézményeket érintő jogszabály-tervezetek és az állami irányítás egyéb jogi eszközei tervezeteinek kidolgozásában, javaslatot tesz és kidolgozza a szükséges szabályozók módosítását.

(5) Részt vesz a szakirányítása alá tartozó intézmények szervezeti és működési szabályzatainak, alapszabályainak, alapító okiratainak kidolgozásában.

(6) Kapcsolatot tart a szakirányításban érintett minisztériumokkal.

(7) Ellátja – a szakmailag érintett hivatali egységekkel egyeztetve – a BM szakmai felügyeletébe tartozó és az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakképesítések vonatkozásában a szakképesítésekkel kapcsolatos tanügyigazgatási-koordinációs feladatkört. Végzi a tárca felügyeletébe tartozó szakképesítések szakmai dokumentumainak előterjesztésével és szakmai képviseletével összefüggő feladatokat.

(8) Részt vesz a Rendőrtiszti Főiskola törvényességi felügyeletében, szakirányítja a belügyminiszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek oktatási, továbbképzési intézményeit.

VI. Fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZATI HELYETTES ÁLLAMTITKÁR
KÖZVETLEN ALÁRENDELTSÉGÉBEN, ILLETVE FELÜGYELETÉVEL,
KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL MŰKÖDŐ SZERVEZETEK

33. § Az önkormányzati helyettes államtitkár közvetlen alárendeltségében működnek a TÁKISZ-ok. A helyettes államtitkár közreműködik Tűzoltóság Országos Parancsnokság, a Polgári Védelmi Országos Parancsnokság, valamint a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok irányításában.

Az Önkormányzati és Településfejlesztési Főosztály

34. § (1) Figyelemmel kíséri és elemzi a helyi önkormányzatokról szóló törvény hatályosulását, az önkormányzatok működése feltételeinek alakulását.

(2) Közreműködik a központi közigazgatás és a helyi önkormányzatok kapcsolatrendjének, működésének továbbfejlesztésében.

(3) Az önkormányzatok működése szempontjából véleményezi a jogszabályok tervezeteit, javaslatot tesz a jogszabályok korszerűsítésére, illetve túlhaladott jogszabályok hatályon kívül helyezésére.

(4) Előkészíti a belügyminiszter hatáskörébe tartozó, az önkormányzati rendszert érintő jogszabályokat, közreműködik a helyi önkormányzatok feladat- és hatáskörét, a polgármester, főpolgármester, a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok tevékenységét érintő jogszabályok, állami irányítás egyéb jogi eszközei és egyedi állami döntések tervezetének előkészítésében.

(5) Átfogóan értékeli a helyi önkormányzatok működése törvényességének helyzetét, működteti a törvényességi ellenőrzési információs rendszert.

(6) Segíti az önkormányzati szervek működését, jogszabály-értelmezések, szakmai állásfoglalások, módszertani kiadványok és szakmai tájékoztatók, illetve ajánlások megjelentetése útján.

(7) Segíti az önkormányzati rendszert érintő közigazgatási kísérleteket, új módszertani megoldásokat, illetve azok megismertetését.

(8) Szerkeszti a havonta megjelenő Önkormányzati Tájékoztatót.

(9) Közreműködik a polgármesterek és jegyzők továbbképzésének szervezésében.

(10) Kapcsolatot tart az önkormányzatok érdekszövetségeivel, a Jegyzők Országos Szövetségével.

(11) Előkészíti az Országgyűlés és a köztársasági elnök hatáskörébe tartozó területszervezési döntésekre vonatkozó miniszteri előterjesztéseket.

(12) Segíti a közigazgatási államtitkárt a fővárosi, megyei közigazgatási hivatalok tevékenységének irányításában, összehangolásában.

(13) Ellátja a vagyonátadó bizottságok működésével és az önkormányzati vagyon szabályozásával kapcsolatos feladatokat. Az egyes állami tulajdonban lévő ingatlanok önkormányzatok tulajdonába adásával kapcsolatos ügyekben elbírálásra előkészíti a megyei (fővárosi) vagyonátadó bizottságok döntései ellen benyújtott – a belügyminiszter hatáskörébe tartozó – jogorvoslatokat.

(14) Irányítja az önkormányzati szabálysértési, kisajátítási, bányaszolgalmi, hagyatéki leltározási, a külföldiek ingatlan-vásárlásának engedélyezési, és a Polgári Törvénykönyvből fakadó igazgatási tevékenységet.

(15) Közreműködik az útlevéllel kapcsolatos jogszabálytervezetek előkészítésében. Döntésre előkészíti az első fokú központi útlevélszerv első fokú döntése ellen benyújtott jogorvoslatokat.

(16) Ellátja a Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal első fokú döntéseivel kapcsolatos másodfokú hatósági tevékenységet.

(17) A belügyminiszter nevében engedélyezi a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény 32. §-ában meghatározott adatszolgáltatásokat.

(18) Figyelemmel kíséri és értékeli az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló törvény érvényesülését, végzi az eljárási jellegű jogszabályok, koncepciók készítését, ellátja e jogszabályok végrehajtásával kapcsolatos feladatokat.

(19) Első fokon eljár mindazon hatósági ügyekben, amelyek nem tartoznak más hivatali egység hatáskörébe.

(20) Átfogóan értékeli, elemzi a hatósági igazgatási tevékenységet, működteti a statisztikai adatszolgáltatási rendszert.

(21) Előkészíti a lakáshoz jutás feltételeinek, ezen belül a lakások és helyiségek bérletével, bérével, házingatlanok elidegenítésével, valamint a helyiséggazdálkodással kapcsolatos szabályozási koncepció tervezetét. Közreműködik a koncepcióban meghatározott feladatok jogszabályi kereteinek kidolgozásában.

(22) Elkészíti az ingatlanközvetítés szakmai követelményrendszerének meghatározására vonatkozó javaslatot.

(23) Közreműködik a lakás- és helyiséggazdálkodás központi irányításában.

(24) Részt vesz az önkormányzatok lakásgazdálkodási tevékenységének a kormányzati lakáspolitikával való összehangolásában.

(25) Ellátja a lakóingatlan-kezelési tevékenységgel kapcsolatos jogszabályok előkészítését. E körben ellátja a szakmai képzés kormányzati feladatait, különös tekintettel a társasházkezelésre.

(26) Közreműködik a kormányzati településpolitika feladatainak kialakításában, az országos koncepció kidolgozásában, és a településügy jogi kereteinek kimunkálásában, a kapcsolódó jogszabályok megalkotásában.

(27) Részt vesz a településeket fenyegető – a vis maior támogatások keretében nem kezelhető, de kormányzati intézkedést igénylő – természeti, illetve emberi beavatkozás okozta veszélyek elhárítására és programszerű megelőzésére létrehozott tárcaközi bizottság munkájában.

(28) Részt vesz a pinceprogram és az omlásveszélyes magas partok veszélyelhárításával kapcsolatos kormányzati feladatok előkészítésében, végrehajtásában.

(29) Véleményezi az országos, a regionális és a megyei területfejlesztési koncepciókat, programokat és rendezési terveket, megbízás vagy felkérés alapján a kistérségi programokat, terveket.

(30) Közreműködik a települések fejlesztési, rendezési, építészeti, természet- és környezetvédelmi tevékenységével összefüggő központi koncepció, ágazati döntések előkészítésében és véleményezésében.

(31) Jogszabályi előírás alapján, felkérésre véleményezi egyes települések fejlesztési koncepcióit, programjait és rendezési terveit.

(32) Részt vesz a PHARE közigazgatási és regionális programjai előkészítésében és lebonyolításában.

(33) Külön megbízás alapján képviseli a minisztériumot egyes országos és területi testületekben, bizottságokban.

Az Önkormányzati Gazdasági Főosztály

35. § (1) Ellátja – a Pénzügyminisztériummal együttműködve – az állami költségvetési tervezés önkormányzatokat érintő kormányzati feladatait és részt vesz a végrehajtásban. Végzi az önkormányzatok jövedelemviszonyait meghatározó pénzügyi bevételek modellezésének munkáit. Irányítja és koordinálja az éves költségvetési zárszámadási törvényjavaslat helyi önkormányzatokat érintő részanyagainak elkészítésével kapcsolatos kormányzati feladatokat.

(2) Részt vesz a helyi önkormányzatok gazdálkodása pénzügyi szabályozási rendszerének korszerűsítésében, a működéséhez szükséges feltételek megteremtésében, és az önkormányzati törvényben, valamint az államháztartási törvényben foglaltak érvényesítésében.

(3) Ellátja a Belügyminisztérium fejezet „helyi önkormányzatok támogatásai és hozzájárulásai” címhez tartozó valamennyi előirányzat kezelésével kapcsolatos feladatokat, ezen belül különösen a helyi önkormányzatok nettó finanszírozási rendszerének működtetését, a helyi önkormányzatok előirányzatainak nyilvántartását, utalványozását.

(4) Ellátja a helyi önkormányzatok címzett- és céltámogatási rendszeréről szóló jogszabályok végrehajtásából adódó kormányzati feladatokat. Gondoskodik a működést szolgáló feltételek megteremtéséről. Kialakítja és működteti a címzett- és céltámogatással kapcsolatos döntés-előkészítő rendszert. Szervezi és koordinálja a finanszírozás, az elszámolás rendjét.

(5) Ellátja a helyi önkormányzatok adósságrendezésével kapcsolatos kormányzati feladatokat.

(6) Ellátja a kommunális ágazati tevékenységekkel (köztisztaság, településtisztaság, kéményseprés, temetkezés, zöldfelület-gazdálkodás) kapcsolatos jogszabályok előkészítését, figyelemmel kíséri és segíti azok végrehajtását. E körben ellátja a szakmai képzés kormányzati feladatait.

(7) Összehangolja az önkormányzati tervezéssel és gazdálkodással összefüggő kormányzati tevékenységet. Közreműködik a helyi önkormányzatok település-üzemeltetési tevékenységét érintő kormányzati feladatok összehangolásában.

(8) Vizsgálja az önkormányzatok tervezett új, kötelező feladatai ellátásához szükséges anyagi feltételeket és javaslatot tesz azok biztosítására. Részt vesz a település-üzemeltetés önkormányzatokat érintő eszközrendszerének megalapozásában és kialakításában.

(9) Ellátja a TÁKISZ általános felügyeletét, az ebből adódó koordinációs feladatokat, valamint a Pénzügyminisztériummal egyetértésben a TÁKISZ-ok önkormányzati gazdálkodással összefüggő tevékenységének szakmai irányítását. Az informatikai feladatok ellátásában együttműködik az Informatikai és Adatvédelmi Főosztállyal, a Távközlési és Frekvencia-gazdálkodási Főosztállyal, valamint a Központi Nyilvántartó és Választási Hivatallal.

(10) Közreműködik az ágazati fejlesztési programok és szakmai szabályok önkormányzatokat érintő részének kidolgozásában, az ellátottsági mutatók felmérésében, értékelésében. Részt vesz a települések üzemeltetésével összefüggő ágazati döntések előkészítésében, közreműködik a helyi önkormányzatok település-üzemeltetési feladatainak környezetvédelemmel összehangolt szakmai feltételrendszerének kialakításában.

(11) Szakmai módszertani tanácsadással, kiadványokkal és konzultációkkal segíti az önkormányzatok költségvetési tervezési-, zárszámadási- és település-üzemeltetési tevékenységét.

(12) Közreműködik az önkormányzatok és intézményeik számviteli, valamint az államháztartási mérlegrendszerbe illeszkedő pénzügyi információs rendszerének kialakításában, működtetésében.

(13) Részt vesz a helyi önkormányzatok tulajdonát, az azzal való gazdálkodást érintő állami döntések előkészítésében, végrehajtásában. Közreműködik az önkormányzati vállalkozásokat érintő központi állami döntések előkészítésében, segíti a vállalkozási feltételeket kialakító önkormányzati tevékenységet.

(14) Ellátja az egyedi központi fűtéssel és melegvíz ellátással kapcsolatos kormányzati feladatokat.

Közszolgálati Főosztály

36. § (1) Kidolgozza a közigazgatási személyzetpolitika, valamint az egységes közszolgálat működési elveit és jogi szabályait, előmozdítja ezek érvényesülését, közreműködik eszközrendszerük kialakításában.

(2) Kidolgozza a köztisztviselők jogainak és kötelezettségeinek, kiválasztási, képesítési, képzési, továbbképzési, minősítési, előmeneteli, valamint illetmény- és felelősségi rendszerének elveit, előkészíti az ezzel kapcsolatos jogi szabályozást, figyelemmel kíséri a jogszabályok hatályosulását, javaslatot tesz korszerűsítésükre.

(3) Ellátja a központi közszolgálati nyilvántartással kapcsolatos rendszerirányító feladatokat, részt vesz annak folyamatos működtetésében, elemzi az adatköréből származó információkat, adatokat szolgáltat és javaslatot tesz a rendszer korszerűsítésére.

Koordinációs jogkörében személyzetpolitikai szempontból kezdeményezi a közigazgatás információs rendszerei közötti összhang megteremtését.

(4) Javaslatot dolgoz ki a közigazgatás létszám- és bérgazdálkodási rendszerének kialakítására, valamint továbbfejlesztésére.

(5) Az érdekelt közigazgatási szervekkel (és a minisztérium szervezeti egységeivel) együttműködve – részben a fővárosi, megyei közigazgatási hivatalok közreműködésével – szervezi és összehangolja a köztisztviselők és a polgármesterek képzését, továbbképzését, átképzését, a közigazgatási vezetőképzést ellátja a köztisztviselői képzés szakmai koordinációjával kapcsolatos feladatokat.

Ellátja a közigazgatási vizsgarendszer felügyeletét, továbbá az Országos Közigazgatási Vizsgabizottság titkársági feladatait.

(6) Gondoskodik – a közigazgatás korszerűsítésének kormánybiztosa koordinálásával – a köztisztviselők képzését, továbbképzését érintő nemzetközi támogatási programok alapcélkitűzéseinek, irányainak, a végrehajtás ütemezésének meghatározásáról, a programok tartalmi részének kidolgozásáról, valamint a köztisztviselők EU-integrációs felkészítésének a köztisztviselői továbbképzés országos rendszerébe illesztéséről. Adatszolgáltatással segíti a köztisztviselők integrációs felkészítését.

(7) Közreműködik a Köztisztviselői Érdekegyeztető Fórum működtetésében és ellátja annak titkársági feladatait. Figyelemmel kíséri a köztisztviselők sztrájkjogával kapcsolatos megállapodás érvényesülését. Együttműködik a közigazgatás területén működő szakmai, önkormányzati, munkavállalói, érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezetekkel.

(8) Előmozdítja – a belügyminiszter ágazati feladatkörébe tartozó területeken – a közigazgatás szervezetrendszerének, tevékenységének és működésének fejlesztését, s az ezzel kapcsolatos koncepciók és egyéb kormányzati döntések előkészítését.

Más érintett kormányzati szervekkel és a közigazgatás korszerűsítésének kormánybiztosával együttműködve részt vesz a minisztériumi hatáskörök felülvizsgálatában, a működés elemzésében, a minisztériumok szervezeti rendszerének folyamatos és tervszerű vizsgálatában és mindezek, valamint a gyakorlati tapasztalatok alapján koncepciót dolgoz ki a minisztérium vezetése részére, illetve közigazgatás-korszerűsítési szempontból véleményezi a szervezet- átalakítási javaslatokat.

(9) Közreműködik a közigazgatás korszerűsítésének kormánybiztosa éves munkatervi feladatainak kidolgozásában és azt jóváhagyásra előterjeszti. A közigazgatás-fejlesztési kérdésekben kapcsolatot tart a közigazgatás korszerűsítésének kormánybiztosa hivatalával, más közigazgatási szervekkel és tudományos műhelyekkel.

(10) Koordinálja a belügyminiszter feladat- és hatáskörét érintő deregulációs tevékenységet és e feladatkörben együttműködik a közigazgatás korszerűsítésének kormánybiztosa hivatalával. Az Önkormányzati és Településfejlesztési Főosztály bevonásával más tárcáknak az önkormányzatokat érintő jogalkotási és deregulációs tevékenységében képviseli a belügyminisztériumi álláspontot. Az önkormányzatok részére deregulációs útmutatót ad ki az Önkormányzati és Településfejlesztési Főosztály bevonásával.

(11) Együttműködik az Önkormányzati és Településfejlesztési Főosztállyal a közszolgálati jogviszony szabályainak alkalmazása tekintetében az önkormányzati szervezet-korszerűsítési döntések, közigazgatási kísérletek előkészítésében, s figyelemmel kíséri a megvalósítás eredményeit.

(12) Ellátja a Magyar Közigazgatási Intézet Oktatási és Módszertani Igazgatósága irányításával kapcsolatos feladatokat, javaslatot tesz az igazgatóság éves munkatervi feladataira.

A Védelmi Iroda

37. § (1) A Védelmi Iroda főosztály jogállású hivatali egység.

(2) Tervezi, szervezi, koordinálja és ellenőrzi a hivatali egységek, a minisztériumi szervek, az önálló belügyi szervek (ezen belül a Határőrség, a Rendőrség, a Polgári Védelem, a Tűzoltóság) védelmi felkészítését.

(3) Közreműködik a fővárosi, megyei védelmi bizottságok védelmi felkészítéssel, ország-mozgósítással kapcsolatos követelményrendszerének meghatározásában, segíti és ellenőrzi tevékenységüket. Szakmai felügyeletet gyakorol a védelmi bizottságokhoz vezényelt BM referensek tevékenysége felett.

(4) Kidolgozza – a Személyzeti és Munkaügyi Főosztály közreműködésével – a minisztérium minősített időszaki szervezetének megalakítási tervét, felügyeli a közszolgálati jogviszonyba tartozók beosztásba történő meghagyásának rendjét.

(5) Közreműködik az 1. §-ban felsorolt szervezetek minősített időszakra vonatkozó ügyrendjének kidolgozásában, folyamatosan értékeli az alkalmazhatóság főbb mutatóit.

(6) Jogszabály alapján tervezi, szervezi, koordinálja és ellenőrzi más minisztériumok, a védelmi felkészítésbe bevont egyéb szervek, a megyei (fővárosi) védelmi bizottságok riasztási, berendelési terveinek, továbbá a védelmi közigazgatás szervezetére épülő eseménykövető és jelző rendszer működési szabályainak, valamint a minisztérium felső szintű vezetése minősített időszakra vonatkozó okmányainak kidolgozását és naprakészen tartását.

(7) Ellenőrzi a minisztérium és szervei ügyeleti rendszerének értesítéssel, riasztással, berendeléssel kapcsolatos terveit, figyelemmel kíséri a végrehajtás feltételeit.

(8) Tervezi, szervezi (az illetékes belügyi szervek bevonásával) az 1. §-ban felsorolt szervezetek minősített időszaki működéséhez szükséges anyagi-, technikai-, egészségügyi-, pénzügyi eszközök biztosítását, a minősített időszaki ellátásra és készletezésre vonatkozó normák kidolgozását, a minősített időszaki készletekkel történő gazdálkodást, a nemzetgazdaságból technikai eszközök, polgári objektumok, szolgáltatások és kapacitások igénybevételét. Együttműködve más minisztériumok hasonló feladatokat ellátó szervezeti egységeivel részt vesz a nemzetgazdasági szinten tartalékolandó anyagok meghatározásában.

(9) Koordinálja az ország területének védelmi célú terület-előkészítésével kapcsolatos belügyi feladatokat.

(10) Részt vesz a Honvédelmi Tanács, a köztársasági elnök, valamint a Kormány minősített időszakra vonatkozó rendelet- és intézkedés-tervezeteinek kidolgozásában.

(11) Ellátja – a Kormány kijelölése alapján – a NATO békepartnerséggel kapcsolatos felajánlási dokumentumában megfogalmazott programok belügyi vonatkozású hazai koordinációját, együttműködik a NATO illetékes szerveivel.

(12) Szervezi és koordinálja a védett vezetési rendszer magasabb készenlétbe helyezésével kapcsolatos belügyi feladatokat.

(13) Gondoskodik a minisztérium vezetői állománya minősített időszaki feladatokra történő felkészítéséről, közreműködik a fővárosi főpolgármester, a megyei közgyűlések elnökei és a polgármesterek felkészítésében.

(14) Szakmai felügyeletet gyakorol a honvédelmi felkészítés, országmozgósítás vonatkozásában a belügyi szervek tevékenysége felett.

(15) A Védelmi Iroda minősített időszakban a belügyminiszter operatív törzse.

(16) Felügyeli a Nukleárisbaleset-elhárítási Kormánybizottság Titkárságát és a Baleseti Információs Központot. A Titkárság feladatait a hatályos jogszabályok, illetve a Kormánybizottság elnöke állapítja meg.

VII. Fejezet

A PARLAMENTI ÉS JOGI HELYETTES ÁLLAMTITKÁR
KÖZVETLEN ALÁRENDELTSÉGÉBEN MŰKÖDŐ SZERVEZETEK
A Jogi Főosztály

38. § (1) Gondoskodik a belügyminiszter feladatkörébe tartozó jogszabályok és az ezekhez kapcsolódó kormány-előterjesztések, valamint az állami irányítás egyéb jogi eszközei tervezeteinek elkészítéséről, a nemzetközi tárgyúak kivételével.

(2) Gondoskodik az (1) bekezdésben foglalt jogszabálytervezetek, valamint az állami irányítás egyéb jogi eszközei tervezeteinek elkészítéséről, belső és külső véleményeztetéséről, közreműködik a kormányülésre történő felkészítésben, a törvényjavaslatok indokolásának és a miniszteri expozé előkészítésében.

(3) Gondoskodik az (1) bekezdésben foglalt jogszabályokhoz kapcsolódó kormány-előterjesztések benyújtásáról, a kormányülés napirendjére történő felvételéről, a Kormány döntésének megfelelő véglegesítéséről.

(4) Közreműködik a törvényjavaslat országgyűlési bizottsági vitájában, a törvény, határozati javaslat szövege véglegesítésében és kihirdetésre történő előkészítésében.

(5) Gondoskodik a jogszabályok kihirdetéséről és az állami irányítás egyéb jogi eszközeinek közzétételéről.

(6) Az alkotmánybírósági ügyekben, valamint az országgyűlési biztosoktól érkező megkeresésekkel kapcsolatban gondoskodik a koordinált miniszteri állásfoglalás kialakításáról, vezetői megbízás esetén az alkotmánybírósági eljárásban a tárca képviseletéről.

(7) Állást foglal a jogi szabályozás módjával összefüggő elvi, jogi kérdésekben.

(8) Figyelemmel kíséri a jogszabályok hatályosulását, a jogalkalmazási gyakorlatot, szükség esetén kezdeményezi a jogszabályok módosítását vagy deregulációját, illetve értelmezésre irányuló állásfoglalás kialakítását, ellátja a jogszabályok folyamatos karbantartását.

(9) Közreműködik a tárca hivatalos lapjának szerkesztésében, a szerkesztő bizottság irányítása mellett, gondoskodik a nyilvánosságot érintő intézkedések, pályázatok közzétételéről.

(10) Közreműködik a tárca nem jogi szabályozásra irányuló kormány-előterjesztéseinek, jelentéseinek előkészítésében.

(11) Gondoskodik a más szervek által előkészített jogszabályok, előterjesztések belső egyeztetéséről, összeállítja a BM álláspontját összegző átirat tervezetét és aláírásra az illetékes helyettes államtitkárnak, az informatikai és távközlési miniszteri biztosnak felterjeszti.

(12) A Kormány ügyrendjében, valamint a jogalkotási törvényben meghatározott határidőnél rövidebb időtartamra megküldött tervezeteket – a kabinetfőnök egyidejű tájékoztatásával – közvetlen válaszadásra az illetékes helyettes államtitkári, illetve informatikai és távközlési miniszteri biztosi titkárságnak megküldi.

(13) Gyakorolja a fegyveres biztonsági őrséggel kapcsolatos hatósági jogkört.

A Jogi Képviseleti Iroda

39. § (1) A Jogi Képviseleti Iroda főosztály jogállású hivatali egység.

(2) Az iroda feladata, hogy a jog eszközével elősegítse a minisztérium működésének eredményességét, közreműködjön a törvényesség érvényre juttatásában, segítséget nyújtson a jogok érvényesítésében, valamint a kötelezettségek teljesítésében.

(3) Az iroda e kereteken belül:

a) a minisztérium hivatali egységeinek működéséhez jogi tanácsot és tájékoztatást ad, részt vesz a jogi munka megszervezésében

b) a feladatkörében tudomására jutott jogsértésekre felhívja az illetékes szervezeti egység vezetőjének figyelmét, javaslatokat tesz azok kiküszöbölésére

c) részt vesz a gazdasági és egyéb döntések, intézkedések jogi szempontú előkészítésében és végrehajtásában

d) közreműködik a minisztérium hivatali egységei polgári jogi szerződéseinek és egyéb okiratainak előkészítésében, elkészítésében, megkötésében és ellenjegyzi azokat.

Végzi ezen szerződésekhez és egyéb okiratokhoz kapcsolódó peren kívüli eljárási cselekményeket

e) vezeti az általa ellenjegyzett szerződések és egyéb okiratok számítógépes nyilvántartását

f) ellát minden olyan jogi ügyet, amely jogszabály vagy állami irányítás egyéb jogi eszköze alapján a feladatkörébe tartozik

g) ellátja a minisztérium jogi (peres és nem peres) képviseletét. Ezen képviseleti tevékenységét a minisztérium és a miniszter által hozott határozatok bírósági felülvizsgálata során indult közigazgatási perekben, valamint a minisztérium működéséből adódó társadalombiztosítási, munka-, cég-, polgári jogi stb. ügyekben a szakfőosztályokkal együttműködve végzi. Irányítja a minisztérium hivatali egységeinek esetenkénti jogi képviseleti tevékenységét

h) külön megbízás alapján ellátja a minisztériumi szervek és az önálló belügyi szervek jogi képviseletét.

VIII. Fejezet

A KÖZGAZDASÁGI HELYETTES ÁLLAMTITKÁR
KÖZVETLEN ALÁRENDELTSÉGÉBEN MŰKÖDŐ SZERVEZETEK

40. § A közgazdasági helyettes államtitkár közvetlen alárendeltségében működik: a Központi Gazdasági Főigazgatóság, az Országos Közbeszerzési Főigazgatóság.

A Közgazdasági Főosztály

41. § (1) Kialakítja és irányítja a Belügyminisztérium költségvetési fejezethez tartozó címek és költségvetési intézmények tervezési, költségvetési gazdálkodási, beszámolási rendszerét, összeállítja a fejezet belügyi ágazatának éves költségvetési javaslatait, részt vesz azok tárcaközi egyeztetésében.

(2) Javaslatot tesz a jóváhagyott keretek címek, illetve költségvetési intézmények, feladatok közötti felosztására, szükség esetén átcsoportosítására, zárolására. Elemzi a költségvetés végrehajtását, gondoskodik az előirányzatok év közbeni szükséges módosításáról, a fejezet költségvetési beszámolási kötelezettségeinek teljesítéséről. Ellátja a kincstári finanszírozásból adódó fejezeti feladatokat. Meghatározza a számviteli renddel összefüggő elvárásokat, működteti a pénzügyi információs rendszert.

(3) Részt vesz a létszám- és bérgazdálkodás szabályozására vonatkozó koncepciók, jogszabályok, belső rendelkezések előkészítésében. Vezeti a létszám- és személyi juttatást érintő nyilvántartásokat. Elkészíti a fejezeti szintű pénzügyi statisztikai és munkaügyi, illetmény- és létszámbeszámolókat, elvégzi az ezekkel kapcsolatos felméréseket.

(4) Részt vesz a minisztérium gazdasági képviseletében.

(5) Előkészíti a gazdálkodási szabályozási javaslatokat. A gazdálkodási, pénzügyi szabályozási kérdésekben állásfoglalásokat, iránymutatásokat készít. Elemzi a gazdasági ellátó szervek működését, javaslatokat tesz azok korszerűsítésére.

(6) Közreműködik a fejezet irányítása alá tartozó szervek vállalkozási alapokra történő helyezésével kapcsolatos kezdeményezések elbírálásában, engedélyezésében, tevékenységének felügyeletében.

(7) Részt vesz a minisztériumot, illetve szerveit érintő közbeszerzési eljárásokban, a versenytárgyalások lebonyolításában és a szállítási szerződések előkészítésében. Képviseli a minisztérium pénzügyi-gazdasági érdekeit.

(8) Közvetlen alárendeltségében működik a Költségvetési Hivatal.

A Műszaki Főosztály

42. § (1) A minisztérium és az önálló belügyi szervek tekintetében:

a) szervezi és koordinálja a hadi- és rendészettechnikai, információtechnológiai, híradástechnikai, jármű, ruházati szakterület műszaki fejlesztési feladatait;

b) irányítja és koordinálja a rendszeresítési eljárásokat;

c) összeállítja az építési-beruházási terveket, irányítja a végrehajtást, valamint gondoskodik a pénzügyi forrásokat kezelő pénzintézeten (Magyar Államkincstár) keresztül a beruházások bejelentéséről és finanszírozásáról. Szabályozza az építési tevékenységet, felügyeli a jelentősebb ingatlan-nagyjavításokat;

d) irányítja és felügyeli a minisztérium lakás- és ingatlangazdálkodási tevékenységét, előkészíti az ezzel kapcsolatos szabályozást, működteti a lakás- és ingatlan-nyilvántartás központi adatbázisát. Eljár a panaszügyekben. Eljár ingatlanügyekben, a hatályos jogszabályok által előírt engedélyeket, hozzájárulásokat beszerzi, az ingatlan szerzésével, cseréjével, elidegenítésével kapcsolatos szerződéseket, megállapodásokat felülvizsgálja, – a Jogi Képviseleti Iroda ellenjegyzésével – jóváhagyja.

(2) Végzi a tevékenységi körébe tartozó jogalkotási feladatok szakmai előkészítését, kidolgozza a stratégiai jellegű döntésekhez szükséges előterjesztéseket, tárcaközi egyeztetések során – eseti felhatalmazás alapján – képviseli a minisztériumot.

(3) Egyezteti és elősegíti a hazai ipari kapacitások igénybevételét.

(4) Eljár a külkereskedelmi jellegű engedélyköteles ügyekben.

A Költségvetési és Gazdasági Főosztály

43. § (1) Ellátja a Belügyminisztérium Központi Igazgatása – mint önálló költségvetési szerv – gazdálkodási és az ahhoz kapcsolódó döntés-előkészítő feladatát.

(2) Gondoskodik költségvetésének összeállításáról, a jóváhagyását követően az elemi költségvetés elkészítéséről.

(3) Folyamatosan figyelemmel kíséri az előirányzat-felhasználás alakulását, gyűjti az évközi többletigényeket, szükség esetén kezdeményezi az előirányzat-módosításokat.

(4) Végzi a rendelkezésre álló fedezet figyelembe vételével a kötelezettség-vállalások nyilvántartását.

(5) Folyamatosan végzi a Magyar Államkincstár működéséből eredőn az önálló költségvetési szervre háruló feladatok (banki átutalások, adatszolgáltatások, finanszírozás ütemezése, előrehozás kezdeményezése stb.).

(6) Folyamatosan nyilvántartja a személyi kiadások előirányzatát és felhasználását, javaslatot készít a bérmegtakarítások felhasználására, előkészíti az éves bérfejlesztéseket.

(7) Végzi a hivatali egységek anyagi, tárgyi, üzemeltetési igényeinek felmérését, nyilvántartását, teljesítés lehetőségeinek vizsgálatát, intézkedik a teljesítés érdekében.

(8) Figyelemmel kíséri az integrációs csatlakozás előkészítésével kapcsolatos feladatok pénzügyi fedezetét és annak felhasználását az EU Integráció Koordinációs Irodája által teljesített adatszolgáltatások alapján.

(9) Teljesíti az évközi és év végi adatszolgáltatási, valamint beszámolási kötelezettséget a Központi Gazdasági Főigazgatóság számviteli adatszolgáltatása alapján.

(10) Gondoskodik a költségvetési szerv vagyonának leltározásáról, a leltárok kiértékeléséről és kezdeményezi a szükséges intézkedések megtételét.

IX. Fejezet

AZ INFORMATIKAI ÉS TÁVKÖZLÉSI MINISZTERI BIZTOS
KÖZVETLEN ALÁRENDELTSÉGÉBEN MŰKÖDŐ SZERVEZETEK

44. § Az informatikai és távközlési miniszteri biztos közvetlen alárendeltségében működik: az Adatfeldolgozó Hivatal, Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal.

Az Informatikai és Adatvédelmi Főosztály

45. § (1) Ellátja a hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek informatikai tevékenységének koordinálását, képviseli a Belügyminisztériumot az e területet érintő tárcaközi kapcsolatokban és részt vesz a nemzetközi együttműködésben.

(2) Előkészíti – az érintett szervek javaslatainak figyelembevételével – a minisztérium átfogó, tárcaszintű, közép- és hosszú távú informatikai stratégiai tervét, figyelemmel kíséri az elfogadott terv végrehajtását és gondoskodik annak folyamatos aktualizálásáról.

(3) Döntésre előkészíti az éves költségvetési tervezéssel összehangolva, az érintett szervek javaslatai alapján – figyelembe véve a (2) bekezdés szerinti informatikai stratégiai tervet – a minisztérium éves informatikai fejlesztési tervét.

(4) Összehangolja a hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek informatikai rendszereinek fejlesztését, előzetesen véleményezi az új rendszerek fejlesztési és költségvetési terveit.

(5) Nyilvántartást vezet a hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek információs rendszereiről és fejlesztési terveiről.

(6) Közreműködik a tárcaszintű informatikát érintő jogi szabályozási koncepciók előkészítésében, az informatikát érintő jogszabályok, jogi iránymutatások és szakmai szabályok felülvizsgálatában, a más tárcák által előkészített koncepciók és jogszabálytervezetek véleményezése során érvényesíti az informatikai szempontokat.

(7) Koordinálja a belügyminiszter irányítása alatt álló, több szervet érintő informatikai feladatokat, és szervezi ezek együttműködését.

(8) Az érintett szervek közreműködésével gondoskodik az információs rendszerekben alkalmazott szabványok kidolgozásáról, illetve alkalmazásáról.

(9) Ajánlási szintű módszertani segítséget nyújt az önkormányzatoknak feladataik informatikai támogatásához, az Önkormányzati Gazdasági Főosztállyal, illetve az Önkormányzati és Településfejlesztési Főosztállyal együttműködve koordinálja a TÁKISZ-ok és a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok informatikai tevékenységét.

(10) A Nemzetközi Főosztállyal együttműködve javaslatot tesz a PHARE program informatikai részére, és részt vesz az ezzel kapcsolatos feladatok végrehajtásában.

(11) A Közszolgálati Főosztály szervezésében részt vesz a köztisztviselők informatikai tárgyú képzésében és továbbképzésében.

(12) Koordinálja a hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek statisztikai tevékenységét, valamint felelős az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Belügyminisztériumot érintő előkészítéséért.

(13) Gondoskodik az informatikai rendszerek biztonsági követelményeire vonatkozó kormányzati ajánlások érvényre juttatásáról.

(14) Koordinációs feladatkörében ellátja a belügyminiszter felelősségi körébe tartozó biztonsági okmányokkal kapcsolatos feladatokat.

(15) Vezeti a minisztériumi adatvédelmi nyilvántartást, és közreműködik az adatvédelmi felelős feladatai ellátásában.

(16) Gondoskodik a minisztérium hivatali egységeinek számítás- és ügyviteltechnikai eszközökkel való ellátásáról és a számítógépes hálózat üzemeltetéséről, fejlesztéséről.

(17) Ellátja a belügyi szervek számítógépes ügyviteli rendszereinek összehangolását. Biztosítja a minisztérium hivatali egységei számítógépes ügyvitelének folyamatos korszerűsítését és egységesítését. Gondoskodik a belső elektronikus levelező rendszer, valamint a kormányzati üzenetkezelő rendszer belügyminisztériumi alközpontja üzemeltetéséről.

(18) Működteti a minisztérium számítógépes vezetési információs, feladat-nyilvántartó és koordinációs rendszereit, biztosítja ezek továbbfejlesztését, adatállományainak karbantartását, a minisztérium és szervei, valamint a minisztérium és a kormányzati, továbbá más adatszolgáltató szervek közötti adatcsere informatikai feltételeit.

(19) Gondoskodik a minisztérium által Interneten szolgáltatott adatok karbantartásáról. Összehangolja a Belügyminisztérium Interneten – adatszolgáltatóként és felhasználóként – történő megjelenésével kapcsolatos informatikai feladatokat.

(20) Gondoskodik a minisztérium hivatali egységei informatikai képzéséről és továbbképzéséről, helyszíni segítséget nyújt a számítástechnikai eszközök kezeléséhez, alkalmazások használatához. Működteti a BM Szakkönyvtárát.

(21) Az általa üzemeltetett adatállományokból rendszeresen és igény szerint számítógépes feldolgozásokat végez, szakmai kiadványokat, tájékoztatókat készít, gondoskodik a minisztérium közérdekű adatainak közzétételéről.

(22) Gondoskodik a minisztérium hivatali egységeinél az adatbiztonság feltételeinek megteremtéséről.

A Távközlési és Frekvencia-gazdálkodási Főosztály

46. § (1) Ellátja a belügyminiszter irányítása alatt álló területek, rendvédelmi és közigazgatási országos hatáskörű szervek távközléssel, frekvencia felhasználással és rejtjelzéssel kapcsolatos tevékenységének felügyeletét, szakmai irányítását és tárcaszintű koordinációját.

(2) Koordinálja és ellenőrzi a belügyi rádiófrekvencia-vagyon gazdálkodásával, használatával és az információs, valamint adatátviteli rendszerek védelmével, továbbá a távközlési rendszerek üzemeltetésével és a rejtjelezéssel kapcsolatos feladatokat, működési rendet.

(3) Közreműködik a távközléssel, frekvencia-gazdálkodással, rejtjeltevékenységgel kapcsolatos szabályozási koncepciók, jogszabálytervezetek előkészítésében.

(4) Előkészíti a Belügyminisztérium részére kiutalt frekvenciák használatának engedélyezését, elvégzi a szükséges hazai és nemzetközi egyeztetéseket, érvényesíti a Belügyminisztérium és a belügyminiszter irányítása alá tartozó híradó szakterületek szükségleteiből adódó frekvencia igényeket.

(5) Az érintett szervek bevonásával – együttműködve a Kormány egyéb érintett szerveivel is – előkészíti a komplex közigazgatási (rendvédelmi) távközlési fejlesztés középtávú koncepcióját, jóváhagyás után gondoskodik annak végrehajtásáról.

(6) A Műszaki Főosztállyal közösen javaslatot tesz a központilag beszerzendő és központi készletezést igénylő távközlési termékekre, alkatrészekre. Részt vesz a távközlési beszerzéseket érintő tenderek kiírásában és értékelésében, valamint a szerződések előkészítésében.

(7) Felügyeli és ellenőrzi a belügyminiszter irányítása alá tartozó területek, rendvédelmi és közigazgatási szervek távközlési, frekvencia-felhasználási és rejtjeltechnikai, a híradó szolgálatok szakmai tevékenységét, erről tájékoztatja az informatikai és távközlési miniszteri biztost, és javaslatot tesz részére a szükségesnek ítélt intézkedésekre. Koordinálja az informatikai hálózatok kialakítását és működtetését.

(8) Irányítja a Védelmi Irodával együttműködve a rendkívüli időszak híradásának szervezését és előkészítését.

(9) Együttműködik az érintett tárcákkal a NATO és az EU integrációs feladatok végrehajtásában.

(10) Felügyeli a nemzetközi megállapodások alapján működtetett kormányközi, titkosított távközlési összeköttetéseket üzemeltető belügyi irányítás alá tartozó szervezetet.

(11) Véleményezi az önálló költségvetési szervek távközlést és rejtjeltevékenységet érintő fejlesztési terveit, költségvetési javaslatait.

(12) Véleményezi a rendvédelmi és közigazgatási szervek távközlési, rejtjeltechnikai ellátási normatíváit, belső szakutasításait.

Az Okmány Korszerűsítési Projekt Iroda

47. § (1) Az Okmány Korszerűsítési Projekt Iroda főosztály jogállású hivatali egység.

(2) Közreműködik az egyes okmányok korszerűsítésével kapcsolatos feladatok és hatáskörök megállapításáról szóló 10/1998. (BK 7.) BM utasításban az informatikai és távközlési miniszteri biztos részére meghatározott feladatok végrehajtásában.

(3) Ellátja az informatikai és távközlési miniszteri biztos hatáskörébe tartozó biztonsági okmányok korszerűsítési feladatait, ennek érdekében:

a) engedélyezteti az okmányt;

b) kialakítja az okmányvédelmi tervet és az adminisztratív védelem tervét;

c) kiválasztja a biztonsági okmány előállítóját (előminősítés, közbeszerzési eljárás);

d) átadja a biztonsági okmányt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat részére a szükséges szakértői tevékenységhez;

e) engedélyezteti az okmány előállítását.

(4) Biztosítja az egyes okmányok kidolgozásában és bevezetésében érintett, illetve résztvevő szakterületek együttműködését, működteti az együttműködés fórumait.

(5) Működteti az Okmány Korszerűsítési Projekt projektszerveit.

(6) Elkészíti, illetve szakértőkkel elkészítteti az okmánycsalád jogi, közigazgatási, közgazdasági, folyamatszervezési, informatikai, okmánytechnológiai, biztonsági kérdéseire vonatkozó koncepciókat és szakmai tanulmányokat, új finanszírozási konstrukciókat, megvalósítási- és hatástanulmányokat.

(7) Felügyeli a projekt szakértői munkájába és menedzselésébe szerződéssel bevont konzorcium tevékenységét, valamint teljesítését átveszi, elbírálja, igazolja.

(8) Kezeli a projekt végrehajtásához rendelkezésre bocsátott pénzeszközöket.

(9) Elemzi és döntésre előkészíti a szakterületek által készített javaslatokat az új, korszerű okmánycsalád kidolgozásával és bevezetésével kapcsolatos feladatokról szóló 2380/1996. (XII. 20.) és az azt módosító 2205/1997. (VII. 16.) Kormányhatározatok alapján.

(10) Részt vesz az okmányok kidolgozásával és rendszerbe állításával kapcsolatban kiírásra kerülő közbeszerzési eljárások lebonyolításában.

(11) Koordinálja az egyes okmányok rendszerbe állítására vonatkozó részfeladatok végrehajtását, figyelemmel kíséri azok határidőben történő teljesülését.

(12) Együttműködik a Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Irodával az egyes okmányok bevezetéséhez kapcsolódóan az állampolgárok tájékoztatásának megtervezésében.

(13) Elemzi a bevezetett okmányok gyakorlati tapasztalatait, elvégzi a szükséges korrekciókat.

HARMADIK RÉSZ

X. Fejezet

A MINISZTÉRIUM MŰKÖDÉSE
Általános szabályok

48. § (1) A hivatali egységek, a minisztériumi szervek és az önálló belügyi szervek folyamatos működését a jogszabályok, az állami irányítás egyéb jogi eszközei, az ezekre épülő ügyrendek (béke, illetve minősített időszaki), illetve saját szervezeti és működési szabályzatuk és a felettes vezető utasításai határozzák meg.

(2) A hivatali egység ügyrendjét és a minisztériumi szerv szervezeti és működési szabályzatát az illetékes helyettes államtitkár, az informatikai és távközlési miniszteri biztos javaslatára a közigazgatási államtitkár, az önálló belügyi szerv szervezeti és működési szabályzatát az illetékes vezető javaslatára – ha jogszabály, vagy miniszteri utasítás másként nem rendelkezik – a miniszter hagyja jóvá.

(3) A vezető, az ügyintéző, az ügykezelő és a fizikai alkalmazott feladatait – az (1) bekezdésben foglaltakon túl – a munkaköri leírása szabályozza.

(4) A munkaköri leírás – a felelősség megállapítására is alkalmas módon – többek között tartalmazza: a munkakörben ellátandó feladat jellegét, a tevékenységi kört, a munkakört betöltők alá- és fölérendeltségi viszonyait, a munkáltatói jogkör gyakorlójának megjelölését, a munkakörre vonatkozó képesítési és egyéb, sajátos előírásokat.

(5) Az ügyintézésért felelős az eljárás során a következőket végzi el:

a) áttanulmányozza az ügyre vonatkozó iratokat és más információt tartalmazó anyagokat, szükség szerint intézkedik az ügyben előzőleg keletkezett iratok pótlólagos összegyűjtésére, csatolására;

b) amennyiben az ügyben más hivatali egység vagy minisztériumi szerv álláspontjának bekérése szükséges, erről indokolt esetben felettesét külön tájékoztatja, az egyeztetést az illetékessel szóban, szükség szerint írásban elvégzi;

c) az ügyben folytatott jelentősebb tárgyalásról, értekezletről, megbeszélésről, szóbeli megállapodásról, egyeztetésről feljegyzést készít és azt az ügyiratban elhelyezi; fontosabb ügyeknél a lényeges vezetői utasításokat – indokolt esetben – az ügyiratra, illetve az ügyet kísérő lapra külön feljegyzi;

d) megállapításait, javaslatát az ügyiratban rövid előadmány, feljegyzés formájában összegzi, és elkészíti a kiadmány tervezetét;

e) az ügyiratot kiadmányozza, vagy továbbítja azt a kiadmányozásra jogosulthoz;

f) az iratra feljegyzi a kezelői és a kiadói utasításokat, az irattári tételszámot.

49. § (1) A kiadmányozási jog az ügyben történő érdemi döntésre ad felhatalmazást. A hivatali egységen, a minisztériumi szerven belül a kiadmányozási jogköröket úgy kell meghatározni, hogy a jogszerűségi és a szakszerűségi követelmények érvényesülése mellett biztosítsa a gyors ügyintézést.

(2) A miniszter kiadmányozza az Országgyűlés tisztségviselői, a Kormány tagjai, az Alkotmánybíróság elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a legfőbb ügyész, az Állami Számvevőszék elnöke, az állampolgársági jogok és a kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, az adatvédelmi biztos, a külképviseletek vezetői felé irányuló ügyiratokat, a kormány-előterjesztéseket, a miniszteri rendeleteket, az állami irányítás egyéb jogi eszközeit, és mindazokat az iratokat, amelyeknek kiadmányozási jogát magának tartotta fenn. (Erre szóban, vagy írásban „a.k” (aláírásommal kiadom) betűjelzéssel hívja fel a figyelmet.)

(3) A közigazgatási államtitkár, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkár, az informatikai és távközlési miniszteri biztos, a hivatali egység, illetve a minisztériumi szerv vezetője – saját hatáskörében eljárva – kiadmányozza a más tárcák, egyéb állami szervek azonos, illetve hasonló beosztású, jogállású, vagy besorolású vezetőinek címzett ügyiratokat.

(4) A közigazgatási államtitkár kiadmányozza az alárendeltségében működő hivatali egységek, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos, illetve az alárendeltségükben működő hivatali egységek által előkészített, a feladatkör szerint érintett azonos jogállású közigazgatási szervek teljes köréhez, valamennyi önkormányzathoz, vagy azok többségéhez címzett ügyiratokat. Indokolt esetben a helyettes államtitkár, az informatikai és távközlési miniszteri biztos kezdeményezésére a kiadmányozási jogkört átruházza.

(5) Valamennyi ügyintéző jogosult kiadmányozni az ügyviteli jellegű, érdemi döntést nem tartalmazó (iratbekérés, idézés, iratok átküldése stb.) ügyiratokat.

(6) A kiadmányozási jog gyakorlásának részletes szabályait a hivatali egység vezetője az ügyrendben, illetve a szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.

50. § (1) Az ügy intézésére kijelölt köteles a vezetője utasításai szerint eljárni.

(2) Ha az ügyintézés során kapott vezetői utasítással nem ért egyet:

a) köteles azt a közvetlen felettesének szóban megindokolni;

b) ezt követően jogosult az elutasított ellenvéleményét az ügyiratra vagy az ügyiratot kísérő lapra rávezetni;

c) az ügyiratban feltüntetett ellenvéleményét a szolgálati felettese útján vagy annak előzetes értesítésével felsőszintű vezetők elé terjesztheti.

(3) Az ügyet intéző ellenvéleménye általában nem akadályozhatja meg a vezetői utasítás végrehajtását. A szabályszerű és a szolgálati úton előterjesztett ellenvéleményért, valamint az országgyűlési biztos részére – annak kérésére – ügykörében közvetlenül adott tájékoztatásért az ügyintézőt semmilyen hátrány nem érheti. Az ügyintéző külön jogszabályban előírt kivételes esetekben köteles, illetve jogosult a vezetői utasítások végrehajtását megtagadni.

(4) A kiadmányozásra előkészített ügyiratokat – ha a vezető másként nem rendelkezett – szolgálati úton kell felterjeszteni a kiadmányozásra jogosulthoz. A kiadmányozásra előkészített irat fogalmazványát (másod példányát) mind az ügyintéző, mind a továbbítást javasló vezető szignálja és keltezéssel lássa el. Határidő túllépésnél a mulasztásról, annak okáról az iraton, vagy az előadói íven készült feljegyzésben kell számot adni, melyet az illetékes vezetőnek is láttamoznia kell.

(5) A miniszter által kiadmányozásra kerülő ügyiratokat, a miniszterhez szóló előterjesztéseket (jelentéseket, tájékoztatókat, feljegyzéseket) ellenkező miniszteri rendelkezés hiányában a közigazgatási államtitkár útján a Miniszteri Titkársághoz kell megküldeni. A titkárságvezető ellenőrzi az előkészítés szabályszerűségét, és ennek tényét szignójával igazolja.

(6) A kormány-előterjesztések, a jogszabályok és az állami irányítás egyéb jogi eszközei tervezetének kiadmányozására való előterjesztést a politikai államtitkár és a kabinetfőnök véleményezi.

(7) Különösen indokolt esetben vezető közvetlenül fordulhat a miniszterhez vagy az államtitkárhoz a közvetlen felettese egyidejű, ha ez nem lehetséges utólagos tájékoztatása mellett.

(8) A felső szintű vezető által kiadmányozásra kerülő iratokat, illetve a feljegyzéseket, tájékoztatókat a személyi titkárságok vezetőihez kell eljuttatni, akik kötelesek ellenőrizni, hogy az ügyintézők és a vezetők az előírt egyeztetési kötelezettségüknek eleget tettek.

(9) Az ügyintézés során betartandó részletes ügykezelési (iratkezelési) szabályokat a Szabályzat 2. számú függeléke tartalmazza.

(10) Az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény alapján a minősítési jogosultságok meghatározását a Szabályzat 4. számú függeléke tartalmazza.

A feladatok meghatározása

51. § (1) A minisztérium fő feladatait – a törvényalkotási programról szóló országgyűlési határozathoz és a Kormány munkatervéhez igazodva – félévenként munkaprogram foglalja össze.

(2) A féléves munkaprogramot – a Kormány munkatervének elfogadását követő 15 napon belül – a Parlamenti és Jogi Helyettes Államtitkár Titkársága előzetes egyeztetés alapján, a kabinetfőnök véleményét kikérve állítja össze, és a közigazgatási államtitkár útján a miniszternek jóváhagyás céljából benyújtja.

(3) A munkaprogram tartalmazza:

a) a kormányülés napirendjére tűzött előterjesztéseket, ezek elkészítésének határidejét, a részhatáridőket és a felelősöket;

b) a miniszteri, valamint az államtitkári értekezleteken írásos előterjesztésben megtárgyalásra kerülő témaköröket, azok elkészítésének határidejét, előterjesztőjét és felelősét.

c) a miniszter által kiadásra kerülő rendeletek és az állami irányítás egyéb jogi eszközei kiadásának határidejét és felelőseit.

(4) A hivatali egységek és a minisztériumi szervek a minisztériumi munkaprogram alapján elkészítik saját féléves munkatervüket, amelyet a részleget irányító felső szintű vezető hagy jóvá.

A MINISZTÉRIUMI TESTÜLETEK MŰKÖDÉSE

A miniszteri szaktanácsadó testület

52. § A belügyminiszter feladat- és hatáskörébe tartozó feladatokkal összefüggő döntések előkészítését a miniszteri szaktanácsadó testület segíti. Tagjai a miniszter által felkért külső szakértők.

A miniszteri értekezlet

53. § (1) A miniszteri értekezlet szükség szerint ülésezik.

(2) Feladata: a kölcsönös tájékoztatás az előző miniszteri értekezlet óta történt jelentősebb eseményekről, a következő időszakra vonatkozó feladategyeztetés, valamint minden olyan előterjesztés és kérdés megtárgyalása, amelyet a miniszter napirendre tűz.

(3) Az értekezlet résztvevői: a miniszter, az államtitkárok, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos, a kabinetfőnök, a Miniszteri Titkárság vezetője, a négy rendvédelmi szerv országos parancsnoka, valamint a miniszter által esetenként meghívottak.

(4) Az értekezlet összehívásáról a kabinetfőnök gondoskodik.

A közigazgatási államtitkári értekezlet

54. § (1) A közigazgatási államtitkár tanácsadó testülete az államtitkári értekezlet, amely üléseit – a minisztérium féléves munkaprogramjára is figyelemmel – szükség szerint tartja.

(2) Feladata: a miniszteri értekezlet fontosabb írásos előterjesztéseinek előkészítése, a jelentősebb, de a miniszteri értekezletre nem kerülő előterjesztések, jogszabálytervezetek megvitatása, beszámoltatás az időszerű feladatok, a felső szintű vezetői rendelkezések végrehajtásának helyzetéről, továbbá a vezetői programegyeztetés.

(3) A közigazgatási államtitkári értekezlet állandó résztvevői: a közigazgatási államtitkár, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos, a közigazgatási államtitkár közvetlen alárendeltségében működő főosztályok vezetői, valamint a Parlamenti Főosztály vezetője, jogszabálytervezet és az állami irányítás egyéb jogi eszközei vitája esetén a Jogi Főosztály vezetője, más minisztériumi vezetők eseti meghívás alapján vesznek részt.

(4) A közigazgatási államtitkári értekezlet összehívásáért a Közigazgatási Államtitkári Hivatal vezetője felelős.

Egyéb értekezletek

55. § A miniszter évente legalább egyszer az éves munka értékelése és a feladatok meghatározása céljából apparátusi értekezletet hív össze: a résztvevők körét a közigazgatási államtitkár javaslatára a miniszter állapítja meg.

56. § Az államtitkárok, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos, a főosztályvezetők, a főigazgatók és az igazgatók szükség szerint tartanak értekezletet, egyeztető megbeszéléseket.

57. § (1) A hivatali egységek, a minisztériumi szervek és az önálló belügyi szervek munkáltatóinak és munkavállalóinak érdekegyeztető fóruma a Belügyi Érdekegyeztető Tanács, melynek keretében működik az Tárcaközi Érdekegyeztető Fórum is.

(2) Résztvevői: a munkáltatói tárgyalócsoport és a munkavállalói tárgyalócsoport, illetve az általuk meghívott szakértők és a tanács koordinátora.

(3) A minisztérium munkáltatói tárgyalócsoportját a Belügyi Érdekegyeztető Tanács ülésein eseti döntéstől függően a politikai vagy a közigazgatási államtitkár vezeti.

(4) Az Érdekegyeztető Tanács maga határozza meg a tanácskozásainak rendjét.

(5) Az érdekegyeztetés körébe tartozó ügyek körét és az eljárási szabályokat a belügyminiszteri rendeletben kihirdetett Együttműködési Megállapodás határozza meg.

(6) A hivatali apparátust érintő előterjesztéseket a közigazgatási államtitkár nyújtja be.

58. § (1) Az értekezletekről az összehívásért felelős vezető a döntést, a végrehajtásért felelős vezetőt és a határidőt tartalmazó emlékeztetőt vagy jegyzőkönyvet készít, amelyet az értekezlet vezetője hagy jóvá.

(2) Az emlékeztetőt a résztvevőknek és az érintett szervek vezetőinek meg kell küldeni.

A jogszabály-előkészítés rendje

59. § (1) A Kormány, a minisztérium munkaprogramjában levő, a közigazgatási államtitkár által meghatározott, jelentősebb jogszabálytervezetek előkészítéséhez szabályozási javaslat (koncepció) készül, melynek összeállítása a feladatkör szempontjából elsődlegesen érintett belügyi szerv feladata, a Jogi Főosztály, a Közgazdasági Főosztály és a Nemzetközi Főosztály feladatkörének megfelelően abban közreműködik. Amennyiben szabályozási javaslat készítése nem kötelező, a tervezet szakmai anyagát (probléma-vázlat) ugyanilyen módon kell kialakítani.

(2) A szabályozási javaslat, illetve a probléma-vázlat előkészítésébe be kell vonni a feladatkör szerint érintett főosztályt, az önálló belügyi szervet.

(3) A szabályozási javaslat tartalmazza:

a) az elérendő társadalmi, gazdasági célt, a jogi szabályozás politikai, szakmai, közgazdasági indokait, a tervezett szabályozás hatályosulásának, illetve elmaradásának következményeit;

b) a szabályozással befolyásolni tervezett társadalmi jelenség rövid leírását, az érintett alanyi kört, a jogalanyok magatartását befolyásoló jogi, gazdasági és egyéb tényezőket;

c) a célhoz rendelt szabályozási, intézkedési megoldást, ennek indokait, költségkihatását, a várható társadalmi, gazdasági, igazgatási, államháztartási következményeket;

d) törvényi szabályozás esetén az a)c) pontban meghatározottakon túl be kell mutatni a szabályozás rövid történeti előzményeit, az adott területen a jogérvényesülés tapasztalatait, az Európai Unió jogához, valamint az Európa Tanács egyezményeihez és ajánlásaihoz való illeszkedés főbb jellemzőit, a végrehajtás szervezeti-, személyi feltételeit, a végrehajtás időszükségletét és ütemezését;

e) ha a szabályozási javaslatot a Kormány ügyrendje szerint előzetesen be kell mutatni, a külső és belső egyeztetés és a benyújtás szabályait a szabályozási javaslatra nézve is alkalmazni kell.

(4) A jogszabályok előkészítése során:

a) a hivatali egység, illetve az önálló belügyi szerv felelős a tervezet szakmai tartalmának meghatározásáért;

b) a Közgazdasági Főosztály felelős az előírt költség-haszon elemzés előkészítéséért;

c) a Jogi Főosztály felelős a jogszabálytervezet előírások szerinti szerkesztéséért, a jogalkotási eljárás szabályainak érvényesítéséért, a jogrendszeri illeszkedés biztosításáért;

d) a Nemzetközi Főosztály felelős az eurojog harmonizáció megteremtéséért;

e) a Parlamenti Főosztály vezetője felelős a parlamenti pártokkal történő egyeztetésért;

f) a Jogi Főosztály vezetője a jogalkotási törvénynek megfelelően gondoskodik arról, hogy a törvénytervezetek az érdekelt társadalmi szervezetekkel egyeztetésre kerüljenek.

(5) Törvényre vonatkozó szabályozási javaslat és a tervezet elkészítésére a feladatkörileg érintett minisztériumok (országos hatáskörű szervek), a belügyminisztériumi főosztályok, az önálló belügyi szervek, felsőoktatási intézmények, tudományos intézetek munkatársaiból – a közigazgatási államtitkár döntésének megfelelően – törvényelőkészítő bizottság szervezhető.

A jogszabálytervezet elkészítése

60. § (1) A közigazgatási államtitkár által elfogadott szabályozási javaslat, illetve az illetékes helyettes államtitkár, az informatikai és távközlési miniszteri biztos által elfogadott probléma-vázlat alapján jogszabálytervezet készül, ennek során gondoskodni kell az elfogadott javaslatok érvényesítéséről, az alkotmányos követelmények, a nemzetközi jog által elismert jogelvek érvényesítéséről, a jogalkotási eljárás és a Kormány ügyrendjében foglaltak megtartásáról és az előterjesztés elkészítéséről, melyben a szükséges mértékig ki kell térni az 59. § (3) bekezdésében felsorolt szempontokra.

(2) A tervezet belső véleményezését, a külső szakmai egyeztetést az előkészítésért felelős hivatali egység megkeresése alapján a Jogi Főosztály vezetője végzi, törvénytervezet esetében a parlamenti és jogi helyettes államtitkár engedélyével. Ha a helyettes államtitkár, illetve az informatikai és távközlési miniszteri biztos kezdeményezi a koordinációt, azt a végrehajtással együtt jelzi a parlamenti és jogi helyettes államtitkárnak.

(3) A belső egyeztetés kiterjed a Szabályzat hatálya alá tartozó azon szervekre, amelyek ügykörét a tervezet érinti, a felsőszintű vezetők titkárságvezetőire, a kabinetfőnökre, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetőjére. A beérkezett véleményeket a szabályozás tárgya szerint hatáskörrel bíró hivatali egység a Jogi Főosztállyal együtt érvényesíti, véleményeltérés esetén munkaértekezleten rendezik a nézetkülönbséget, ennek sikertelensége esetén felsőszintű vezetői döntést kérnek.

(4) A belső, illetve a külső szakmai egyeztetés lefolytatását követően kialakított tervezetet a Jogi Főosztály tárcavezetői egyeztetésre küldi, melyet a parlamenti és jogi helyettes államtitkár engedélyez. Ha helyettes államtitkár, az informatikai és távközlési miniszteri biztos kezdeményezi a koordinációt, azt a végrehajtással együtt jelzi a parlamenti és jogi helyettes államtitkárnak. A tárcavezetői egyeztetésről beérkezett észrevételek feldolgozására, egyeztetésére és érvényesítésére a (3) bekezdésben foglaltak az irányadók, azzal, hogy ha az észrevételek érvényesítése a tervezet lényeges változtatását eredményezi, az egyeztetést meg kell ismételni.

(5) A jogszabály végleges tervezetét rövid tájékoztató feljegyzéssel a parlamenti és jogi helyettes államtitkár a közigazgatási államtitkár útján továbbítja kiadmányozásra. A feljegyzést láttamozza a kabinetfőnök, egyetértően aláírja a szakterületet irányító helyettes államtitkár, illetve az informatikai és távközlési miniszteri biztos, továbbá a politikai államtitkár.

(6) A jogszabály-előkészítés folyamatának figyelemmel kísérése és ellenőrzése céljából az ügyintézés fontosabb mozzanatait és annak időpontjait tartalmazó adatlapot kell kiállítani és folyamatosan vezetni, melyet az ügy irataihoz csatolva meg kell őrizni. Az adatlap vezetése a Jogi Főosztályhoz koordinációra való megküldéséig a tervezet előkészítéséért felelős hivatali egység, a koordináció megkezdésétől kezdve pedig a Jogi Főosztály feladata.

Más tárcák előterjesztésének koordinációja

61. § (1) A más jogalkotási hatáskörrel felruházott szervek által készített tervezetekkel (továbbiakban: tárcatervezet) kapcsolatos minisztériumi állásfoglalásra a miniszter, az államtitkár, illetve a tárgykörben érintett helyettes államtitkár, informatikai és távközlési miniszteri biztos jogosult. Az állásfoglalás kialakításának megszervezése a Jogi Főosztály feladata.

(2) A Jogi Főosztály a kezdeményező szerv által megjelölt határidőre is figyelemmel megküldi a tárcatervezetet az ügy által érintett hivatali egységnek, a titkárságvezetőknek, a kabinetfőnöknek, az érintett önálló belügyi szervnek. A Jogi Főosztály az észrevételek alapján összeállítja a Belügyminisztérium álláspontját összegező választervezetet, továbbá abban jelzi a jogi, kodifikációs szempontú észrevételeket.

(3) A Jogi Főosztály a véglegesített választervezetet az érintett helyettes államtitkárhoz, az informatikai és távközlési miniszteri biztoshoz, illetve a közigazgatási államtitkárhoz érkezett tárcatervezet esetén az érintett helyettes államtitkár, az informatikai és távközlési miniszteri biztos szignálásával a közigazgatási államtitkárhoz továbbítja kiadmányozás céljából.

(4) Ha a tárcatervezet véleményezése során felmerült vitás kérdés főosztályi szinten nem rendezhető, az ügy súlyától függően a szakterületet felügyelő helyettes államtitkár, az informatikai és távközlési miniszteri biztos vagy magasabb szintű vezető dönt a minisztériumi állásfoglalás tartalmáról.

(5) A Kormány ügyrendjében, illetve a jogalkotásról szóló törvényben meghatározott határidőnél rövidebb időtartamra megküldött tervezeteket közvetlen válaszadás céljából a kabinetfőnöknek, az illetékes helyettes államtitkár, illetve informatikai és távközlési miniszteri biztos titkárságának kell megküldeni.

(6) A tárcatervezetekkel kapcsolatos eltérő vélemények egyeztetésére kitűzött megbeszéléseken a Belügyminisztérium álláspontjának képviseletére – ha a miniszter vagy államtitkár másként nem rendelkezik – a tárgykörrel érintett helyettes államtitkár, informatikai és távközlési miniszteri biztos illetve az általa kijelölt vezető jogosult.

A parlamenti és kormányzati munka segítése

62. § (1) Az Országgyűlés plenáris ülésén való részvételről a napirendek függvényében a miniszter dönt.

(2) A minisztert, illetve az őt helyettesítő jogkörében a politikai államtitkárt az ülésre megfelelően fel kell készíteni.

Ennek érdekében:

a) minisztériumi előterjesztés esetén az illetékes hivatali egység összeállítja a miniszteri expozét, az általános és részletes vita lezárását követő záróbeszédeket, és azt szolgálati úton a Parlamenti Főosztály közreműködésével továbbítja a miniszterhez;

b) más tárca előterjesztése esetén csak a miniszter külön rendelkezése szerint kell felszólalási anyagot készíteni.

(3) A miniszterhez intézett interpellációra, kérdésre, azonnali kérdésre, napirend előtti és utáni felszólalásokra adandó válasz elkészítéséről a Parlamenti Főosztály vezetője gondoskodik a következők szerint:

a) az interpellációk, illetve kérdések kézhezvétele után a választervezet elkészítése céljából megküldi azokat a tárgykör szerint hatáskörrel rendelkező helyettes államtitkárnak, illetve informatikai és távközlési miniszteri biztosnak;

b) a helyettes államtitkár, az informatikai és távközlési miniszteri biztos szükség szerint az általa kijelölt hivatali egységgel, az érintett tárgykörben elvégezteti a szükséges egyeztetést, teljes és kimerítő információs anyagot gyűjtet, összeállíttatja a választervezetet, amelyet megküld a közigazgatási államtitkár és a Parlamenti Főosztály vezetője részére.

(4) A minisztérium feladatkörébe tartozó önálló képviselői és bizottsági indítványokról kormány-előterjesztés készül a következők szerint:

a) a Parlamenti Főosztály vezetője véleményezésre megküldi az önálló indítványt a tárgykör szerint hatáskörrel rendelkező helyettes államtitkárnak, az informatikai és távközlési miniszteri biztosnak;

b) a minisztérium véleményt tartalmazó kormány-előterjesztés közigazgatási államtitkári értekezletre és Kormányülésre történő benyújtásáról a Jogi Főosztály gondoskodik.

(5) A Parlamenti Főosztály vezetője folyamatosan figyelemmel kíséri az országgyűlési bizottságok működését és közreműködik abban, hogy a bizottsági üléseken a minisztériumot megfelelő vezetői és szakértői szinten képviseljék, ennek érdekében a szakértők kijelölését egyezteti a közigazgatási államtitkárral, az illetékes helyettes államtitkárral, az informatikai és távközlési miniszteri biztossal. Gondoskodik a szakértők részére a szükséges tárgyalási anyagok biztosításáról.

(6) A szakértők a bizottsági ülésen elhangzott lényeges kérdésekről, véleményekről azonnal rövid, tömör, írásos tájékoztatót készítenek, melyet összesítés céljából soron kívül megküldenek a Parlamenti Főosztály vezetőjének, aki elvégzi a miniszter, illetve a politikai államtitkár szükség szerinti tájékoztatását.

(7) A Parlamenti Főosztály vezetője és/vagy képviselője rendszeresen köteles részt venni a Parlament plenáris és bizottsági ülésein. Az üléseket követően haladéktalanul köteles tájékoztatni a minisztert és az államtitkárokat a jelentősebb, vezetői döntést igénylő eseményekről.

(8) A Parlamenti Főosztály a civil szervezetek és az országgyűlési képviselők részére a minisztériumban zajló törvényelőkészítő munkáról felmerült igények alapján tájékoztatót, konzultációt szervez, közreműködik a képviselői megkeresések ügyintézésében. Amennyiben az országgyűlési képviselők vagy bizottságok közvetlenül az egyes főosztályokat keresik meg, arról az adott főosztályok haladéktalanul tájékoztatják a Parlamenti Főosztályt.

A testületi ülésekre való felkészítés rendje

63. § (1) A Kormány, a Kormány kabinetjei, a miniszterek részvételével működő tárcaközi bizottságok ülései előtt a minisztert (őt helyettesítő jogkörében a politikai államtitkárt), a kormányülést előkészítő közigazgatási államtitkárok értekezlete előtt az államtitkárt, a helyettes államtitkárt, illetve az informatikai és távközlési miniszteri biztost fel kell készíteni.

(2) A Miniszterelnöki Hivatal által megküldött, a közigazgatási államtitkári értekezletre, kabinetülésre vagy kormányülésre benyújtott tervezeteket a Parlamenti és Jogi Helyettes Államtitkár Titkársága amennyiben indokolt haladéktalanul továbbítja véleménynyilvánítás céljából az államtitkárok, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos titkárságainak, a Kabinetirodának, továbbá soron kívül elkészítteti az illetékes hivatali egységekkel a miniszter, az államtitkár, illetve a helyettes államtitkár, az informatikai és távközlési miniszteri biztos felkészítését szolgáló feljegyzést, és igény szerint szóban is segítséget ad a felkészüléshez.

(3) A felkészítéshez készült feljegyzések röviden tartalmazzák az előterjesztés lényegét, az előterjesztésre korábban tett észrevételek elfogadására vagy elutasítására való utalást és ez utóbbi esetben javaslatot az észrevétel fenntartására vagy attól való elállásra. Saját előterjesztés esetén a más tárcák részéről felmerült észrevételekkel kapcsolatos belügyminisztériumi véleményt, és amennyiben hozzászólást is javasolnak, úgy annak rövid lényegét is. A feljegyzésnek tartalmaznia kell a megelőző közigazgatási államtitkári értekezlet állásfoglalását és az ennek alapján tett intézkedéseket.

(4) A feljegyzést legkésőbb a kormányülést, illetve más testületi ülést megelőző napon juttatják el az ülésen résztvevők számára.

(5) A kormányülést követően a miniszter a felkészítést végző vezetőket – a miniszteri értekezlet keretében – tájékoztatja az ülésen hozott döntések, illetve az elhangzottak alapján teendő intézkedésekről.

(6) A minisztériumi előterjesztések tárgyában hozott döntésekről az érintett hivatali egységeket az illetékes felsőszintű vezető soron kívül tájékoztatja.

64. § (1) A Kormány üléseiről készült emlékeztetőket, illetve a belső kormányhatározatokat a miniszternek történő bemutatás után a Miniszteri Kabinet megküldi a Parlamenti és Jogi Helyettes Államtitkár Titkárságának.

(2) A Parlamenti és Jogi Helyettes Államtitkár Titkársága gondoskodik ezek felsőszintű vezetői körben történő köröztetéséről, a határozatot megküldi a végrehajtásra kijelölt vezetőnek, továbbá az Informatikai és Adatvédelmi Főosztálynak a meghatározott feladatok és a határidők nyilvántartásba vétele céljából.

(3) Az Informatikai és Adatvédelmi Főosztály figyelemmel kíséri a feladatok végrehajtását, és a teljesítésről havonta előkészíti a tájékoztatást a Miniszterelnöki Hivatal részére.

A nemzetközi kapcsolatok rendje

65. § A Belügyminisztérium nemzetközi kapcsolatainak rendjét az 5/1997. (BK 6.) BM utasítás határozza meg.

A sajtó- és a tömegtájékoztatási tevékenység rendje

66. § (1) A hivatali egységek és minisztériumi szervek az időszerű feladataikról, rendezvényeikről, akcióikról; a miniszter feladat- és hatáskörébe tartozó intézkedésekről, eseményekről, ügyekről, vezetői közszereplésekről, az állampolgárokat érdeklő belügyi kérdésekről a közvéleményt a Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Iroda közreműködésével tájékoztatják.

(2) Az egyes minisztériumi feladatokhoz kapcsolódó kommunikációs terveket a Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Iroda készíti elő, egyezteti azokat és szükség esetén jóváhagyásra a miniszter elé terjeszti; gondoskodik végrehajtásuk koordinálásáról.

67. § (1) A minisztérium vezetői és ügyintézői a (2)–(6) bekezdésekben meghatározottak szerint jogosultak az írott vagy elektronikus sajtó tájékoztatására.

(2) A minisztérium nevében, illetve politikai jellegű kérdésekben nyilatkozatot csak a miniszter, a politikai államtitkár, a kabinetfőnök vagy a miniszter által kijelölt vezető adhat.

(3) A miniszter által jóváhagyott koncepcionális, valamint szakmai kérdésekről saját működési területüket illetően a közigazgatási államtitkár, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos, valamint a főosztályvezetők nyilatkozhatnak. Az érdemi ügyintézést végző munkatársak a főosztályvezető által adott felhatalmazás körében nyilatkozhatnak.

(4) A Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos csak a közigazgatási államtitkár előzetes engedélyével; a főosztályvezetők, főosztályvezető-helyettesek, osztályvezetők és munkatársak a Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Iroda vezetőjével történt előzetes egyeztetés után nyilatkozhatnak.

(5) A nyilatkozatról (riport, interjú), illetve publikációról (cikk, tanulmány), annak megjelenési helyéről, idejéről a Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Irodát a nyilatkozatot adó tájékoztatja.

(6) A tájékoztatási tevékenység során az állam- és szolgálati titokra, a személyes adatok védelmére és a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó szabályokat meg kell tartani, a nyilatkozat nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével.

68. § (1) A hivatali egységek hivatalos kiadványait – könyveket, jegyzeteket, tájékoztató és propaganda anyagokat, időszaki lapként be nem jegyzett periodikákat, filmeket, reklámnyomtatványokat stb. – évente tervezni kell.

(2) A tervezési munkálatokat a Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Iroda hangolja össze. Ennek keretében bekéri a kiadványokra vonatkozó elképzeléseket, azokat az érintett részlegekkel egyezteti, és legkésőbb október végéig javaslatot készít, amelyet az államtitkárok útján továbbít a miniszterhez jóváhagyás céljából.

(3) Terven felüli kiadványok megjelenését a közigazgatási államtitkár engedélyezi.

69. § (1) A minisztérium kommunikációs tevékenységében valamennyi, az 1. §-ban felsorolt szervezet közreműködik.

(2) A Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Iroda folyamatosan figyelemmel kíséri a belügyi tevékenységről kialakult közvéleményt, ennek érdekében felméréseket végez és rendel meg. Azokat feldolgozva javaslatot tesz a kommunikáció formáira.

(3) A minisztériumi szervek az (1) és (2) bekezdésben meghatározottakra vonatkozó kezdeményezéseikkel a Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Irodához fordulhatnak.

Az informatikai és távközlési tevékenység
szakmai irányítása

70. § (1) A hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek hatáskörébe tartozó informatikai rendszerek és távközlési hálózatok fejlesztésének összehangolása, a minisztérium egységes tárcaszintű informatikai és távközlési stratégiai tervének kidolgozása, az informatikai és híradástechnikai ágazati rendszereket érintő jogi szabályozási koncepciók kidolgozásában történő közreműködés, az informatikai és híradástechnikai tevékenység szakmai irányítása, szervezése, felügyelete és ellenőrzése az informatikai és távközlési miniszteri biztos feladata, amelyet az Informatikai és Adatvédelmi Főosztály, illetve a Távközlési és Frekvencia-gazdálkodási Főosztály bevonásával végez el.

(2) A minisztérium informatikai, illetve távközlési tevékenységének összehangolását segíti a hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek informatikai, illetve távközlési szakértőiből álló Informatikai, illetve Távközlési Értekezlet, amelynek konzultatív tanácsadó szerepe van.

(3) A hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek informatikai és távközlési fejlesztési tervet, illetve az informatikai rendszereket érintő jogi szabályozási koncepciót csak az Informatikai és Adatvédelmi Főosztály, illetve a Távközlési és Frekvencia-gazdálkodási Főosztály közreműködésével készíthetnek.

(4) Az informatikai és távközlési miniszteri biztos egyetértési jogot gyakorol az önálló költségvetéssel rendelkező szervek informatikával és a távközléssel kapcsolatos költségvetési tervei, valamint a kiemelt informatikai és távközlési projektek költségvetése, továbbá az informatikai és távközlési előirányzatok év közbeni átcsoportosítása tekintetében. Jóváhagyja a kiemelt informatikai és távközlési projektek fejezeti kezelésű előirányzatai felhasználásáról – az érintett szervek által – készített tervet.

(5) Az informatikai és távközlési miniszteri biztos az informatikai és távközlési fejlesztések előkészítésére és lebonyolítására – az érintett igazgatási, rendvédelmi, jogi, közgazdasági, informatikai stb. szakértők bevonásával – projekt szervezetet hoz létre, melynek finanszírozására fejezeti kezelési előirányzatot kell biztosítani a BM költségvetésében.

(6) Az Informatikai és Adatvédelmi Főosztály, illetve a Távközlési és Frekvencia-gazdálkodási Főosztály közreműködik a hivatali egységek, minisztériumi szervek és önálló belügyi szervek informatikai, távközlési, információ-technológiai fejlesztései és szakmai koncepciói, valamint az e területeket érintő költségvetés előkészítésében.

(7) Az Informatikai és Adatvédelmi Főosztály, illetve a Távközlési és Frekvencia-gazdálkodási Főosztály együttműködik a Műszaki Főosztállyal a 42. § (1) bekezdésében meghatározott, az informatikát és a távközlést érintő tevékenységének ellátásában.

(8) Az 1. § hatálya alá tartozó szervek kötelesek minden olyan koncepciót vagy jogszabály-tervezetet véleményezésre megküldeni az Informatikai és Adatvédelmi Főosztálynak, illetve a Távközlési és Frekvencia-gazdálkodási Főosztálynak, amelyek informatikai vagy távközlési kérdéseket (feladatokat) érintenek, illetve amelyek végrehajtásának vagy végrehajthatóságának informatikai vagy távközlési tárgyú összefüggése van.

(9) Az 1. § hatálya alá tartozó szervek kötelesek tájékoztatni az informatikai és távközlési miniszteri biztost az informatikát, annak igazgatási hátterét, a távközlést, a nyilvántartási rendszerek működését érintő külföldi szakmai tapasztalataikról.

Az adatvédelmi tevékenység irányítása

71. § (1) A hivatali egységeknek, minisztériumi szerveknek és önálló belügyi szerveknek a személyes adatkezelési, adatbiztonsági és adatszolgáltatási, valamint a közérdekű adatok nyilvánosságával összefüggő tevékenységének felügyeletét az Informatikai és Adatvédelmi Főosztály szervezetéhez tartozó – a miniszter által kijelölt – adatvédelmi felelős látja el.

(2) Az adatvédelmi felelős feladatai:

a) segíti a minisztert a személyes adatok védelmével és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos feladatai ellátásában. Ennek során évente jelentést tesz a miniszternek a miniszter irányítása alá tartozó szervek hatáskörébe tartozó adatkezelésekkel kapcsolatosan az adatvédelmi feladatok végrehajtásának tapasztalatairól és a közérdekű adatok nyilvánosságának helyzetéről;

b) gondoskodik az adatkezelések nyilvántartásának kialakításáról és javaslatot tesz működtetésének részletes szabályai meghatározására;

c) kapcsolatot tart az adatvédelmi biztossal; gondoskodik az adatkezelések bejelentésének előkészítéséről;

d) az adatvédelemmel és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos kérdésekben képviseli a minisztériumot az adatvédelmi biztos előtt. Az adatvédelmi biztossal – a minisztérium felső vezetői és a Jogi Főosztály koordinációs tevékenysége, valamint a Miniszteri Kabinet államtitok és szolgálati titok kérdéscsoport körében végzett tevékenysége kivételével – levelezni csak az adatvédelmi felelős útján lehet. Az adatvédelmi biztostól érkezett megkeresésekről, ajánlásokról az adatvédelmi felelőst tájékoztatni kell

e) részt vesz a személyes adatok kezelését, illetve az adatvédelmet, valamint a közérdekű adatok nyilvánosságát érintő jogi szabályozási koncepciók, jogszabály-tervezetek előkészítésében, véleményezésében. Az adatvédelmet és a közérdekű adatok nyilvánosságát érintően véleményezi a minisztérium szervei, illetve a más tárcák által előkészített jogszabályok tervezeteit;

f) véleményezi az 1. § hatálya alá tartozó szervek által vezetett, személyes adatokat kezelő rendszerek működésével, szervezeti rendjével, informatikai és jogi szabályozásával kapcsolatos terveket, illetve javaslatot tesz e rendszereknek az adatvédelmi követelményeknek megfelelő átalakítására;

g) az illetékes adatkezelő szervek vezetőinek kivizsgálás végett továbbítja az adatvédelmi, illetve a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos szabályok megsértése miatt érkezett állampolgári bejelentéseket, valamint ellenőrzi a bejelentés tárgyában tett intézkedést. Indokolt esetben büntető-, szabálysértési, fegyelmi eljárást, vagy egyéb felelősségre vonást kezdeményez;

h) a belügyminiszter által átruházott jogkörben – az adatvédelmi és ellenőrzési feladatai elvégzéséhez szükséges mértékben – az állami és szolgálati titokra vonatkozó szabályok megtartásával korlátozás nélkül jogosult az 1. § hatálya alá tartozó szervek adatkezeléseibe, az azzal kapcsolatos ügyiratba, illetve a közérdekű adatot tartalmazó iratba betekinteni;

i) segítséget nyújt a minisztérium szervei részére az adatvédelemmel és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos kérdésekben az egységes álláspont kialakításához. Kapcsolatot tart a szervek adatvédelmi felelőseivel és segítséget nyújt munkájukhoz;

j) a Közszolgálati Főosztály szervezésében közreműködik a köztisztviselők adatvédelmi tárgyú, valamint a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos képzésében és továbbképzésében.

(3) Az adatvédelmi felelős részére véleményezésre meg kell küldeni:

a) a belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló belügyi szerv vezetője által elkészített, adatvédelmi tárgyú, valamint a közérdekű adatok nyilvánosságát érintő belső intézkedések tervezetét;

b) az adatkezeléseket és a közérdekű adatok nyilvánosságát érintő jogi szabályozás változására, vagy új szabályozásra irányuló javaslatokat (koncepciók, tervezetek);

c) az új adatkezelési rendszer kifejlesztésére, vagy meglévő adatkezelési rendszer funkcionális megváltoztatására készített fejlesztési javaslatot.

(4) Az adatvédelmi felelős a minisztérium ellenőrzési tervében foglaltak, illetve a miniszter, az államtitkár vagy az informatikai és távközlési miniszteri biztos intézkedése alapján ellenőrzi az 1. § hatálya alá tartozó szervek adatvédelmi és a közérdekű adatok nyilvánosságával összefüggő tevékenységét.

(5) Az adatvédelmi felelős az ellenőrzések, az állampolgári bejelentések, illetve az adatvédelmi biztos kezdeményezése alapján a felmerült problémákat jelzi az érintett szervek vezetőinek, és javaslatot tesz a jogszerűség helyreállításának módjára, valamint ellenőrzi annak végrehajtását; amennyiben nem alakítható ki jogszerű állapot, javaslatot tesz az ellenőrzött szerv hivatali felettesének a szükséges intézkedések megtételére.

A minisztériumi ügyelet

72. § (1) A minisztériumban az állami ügyeleti rendszer részeként a Miniszteri Kabinet szervezetében – Ügyeleti Osztály megnevezéssel – BM Ügyelet működik.

(2) Az ügyelet ügyrendje szerint a minisztériumi szervek és az önálló belügyi szervek ügyeleteitől külön utasításban szabályozott rend szerint érkező tájékoztatás alapján a rendkívüli eseményekről jelentést tesz, a napi eseményekről összefoglalót készít, és azt elosztja.

(3) Az ügyelet végzi a külön dokumentumokban meghatározott riasztási, értesítési és koordinációs feladatokat.

Az ellenőrzés rendje

73. § (1) A hivatali egységek és a minisztériumi szervek vezetői kötelesek az általuk irányított részleg munkáját folyamatosan ellenőrizni, ennek keretében az ügyintézőket a kiadott feladatok végrehajtásáról beszámoltatni, a minisztérium munkaprogramjában, a munkatervben, valamint a miniszteri, illetve az államtitkári értekezleteken meghatározott feladatok teljesítéséről – a szervezeti alárendeltségtől függően – az irányítást gyakorló helyettes államtitkárt, az informatikai és távközlési miniszteri biztost, illetve az államtitkárokat az első félév tekintetében tárgyév július 15-ig, a második félév tekintetében a tárgyévet követő év február 15-ig írásban tájékoztatni.

(2) A hivatali egységek és a minisztériumi szervek a munkaprogramban, munkatervekben meghatározott feladatok egész éves végrehajtásáról a közigazgatási államtitkárnak az általa meghatározott határidőre – a szervezeti alárendeltségtől függően – az irányítást gyakorló helyettes államtitkár, informatikai és távközlési miniszteri biztos útján kötelesek írásban beszámolni.

(3) A költségvetési szervek vezetői saját hatáskörben kötelesek gondoskodni a belső ellenőrzés megszervezéséről. A függetlenített belső ellenőrzési szervezet, vagy arra kijelölt személy a belső ellenőrzést a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában, illetve ügyrendjében rögzítettek szerint végzi.

(4) Az önálló költségvetési szervek vezetői a belső ellenőrzésről készített éves beszámolójukat a tárgyévet követő év január 31-ig kötelesek megküldeni a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetőjének.

74. § (1) Valamennyi, a 21. § (1) bekezdésében felsorolt szervnél kétévenként költségvetési ellenőrzést kell végezni.

(2) Az összetettebb feladatokat ellátó minisztériumi szerveknél, valamint az önálló belügyi szerveknél – a kétévenkénti költségvetési ellenőrzés helyett – négyévenként egyszer a szakmai tevékenység értékelésére is kiterjedő komplex ellenőrzést kell tartani.

(3) A komplex ellenőrzés során vizsgálni kell különösen:

a) az ügyintézés és az ügyvitel szakszerűségét, tervszerűségét, az állam- és szolgálati titok védelmét;

b) a személyzeti és munkaügyi rendelkezések megtartását;

c) a költségvetés tervezését és végrehajtását, az állami pénzeszközök kezelését és ésszerű felhasználását;

d) a bér-, a létszám- és költséggazdálkodás jogszerűségét;

e) a pénzügyi rendelkezések megtartását;

f) a beruházások, fejlesztések, felújítások rendjét;

g) a belső ellenőrzési tevékenységet;

h) az adatvédelmet és a közérdekű adatok nyilvánosságát.

(4) A komplex ellenőrzéseket a munka- vagy ellenőrzési tervben meghatározott, vagy a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője által kijelölt személy vezeti, a költségvetési ellenőrzéseket a Költségvetési Ellenőrzési Főosztály végzi, szükség esetén más hivatali egység, minisztériumi szerv bevonásával. A komplex ellenőrzések vizsgálati programját az ellenőrzés vezetője állítja össze és – a szükség szerinti egyeztetést követően – a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője hagyja jóvá.

(5) A miniszter, a közigazgatási államtitkár, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője bármelyik 1. §-ban felsorolt egy vagy több szervet, ideértve az önálló belügyi szerveket és a közigazgatási hivatalokat, valamint a minisztérium által létrehozott alapítványokat, gazdasági társaságokat érintően cél-, illetve témavizsgálatokat rendelhet el. A vizsgálat lefolytatásáért felelős vezető az ellenőrzésről készített összefoglaló jelentést a miniszternek, a közigazgatási államtitkárnak, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetőjének terjeszti fel.

(6) Az (1) és (2) bekezdésekben érintett szervek körét éves ellenőrzési tervben kell meghatározni. Az ellenőrzési tervet a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője készíti elő és egyezteti, ezt követően – az államtitkárok egyetértésével – nyújtja be a miniszterhez jóváhagyásra.

75. § (1) A Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője köteles a vizsgálatban részt vevő hivatali egységek, minisztériumi szervek és a kijelölt ellenőrök munkáját összehangolni, valamint az ellenőrzés lefolytatásáról gondoskodni olyan módon, hogy a legkevésbé akadályozza az ellenőrzött szerv munkáját.

(2) Az ellenőrzésekről és azok megállapításairól jelentést, a konkrét, tényszerű és hiteles rögzítést igénylő szabálytalanságokról jegyzőkönyvet kell készíteni, illetve felvenni. Az ellenőrzött szerv (szervezeti egység) vezetőjének nyilatkozatát, észrevételeit a jelentés (jegyzőkönyv) záradékában rögzíteni kell.

(3) A vizsgálati jelentést, illetve a részjelentések alapján készített összefoglalót a vizsgálat lefolytatásáért felelős vezető a miniszternek, a közigazgatási államtitkárnak, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetőjének terjeszti fel.

A választással és a népszavazással kapcsolatos feladatok

76. § (1) Az országgyűlési, az önkormányzati képviselő- és polgármester-választás, valamint a kisebbségi és egyéb hatáskörébe utalt választáskor alkalmazandó választási eljárásra és a népszavazásra vonatkozó jogi szabályozási koncepciót és a jogszabályok szakmai tervezetét a Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal készíti elő.

(2) A Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal Országos Választási Irodaként közreműködik a választások és népszavazások lebonyolításában, előkészíti a választások költségtervét, utalványozza a kifizetéseket, ellenőrzi az előirányzatok felhasználását.

Az országgyűlési biztosra vonatkozó jogszabályok
végrehajtásával összefüggő általános feladatok

77. § (1) Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, annak általános helyettese, a kisebbségi jogok országgyűlési biztosa és az adatvédelmi biztos (a továbbiakban együtt: országgyűlési biztos) és ezek igazolt munkatársai részére a Belügyminisztérium hivatali szervezeteibe, a minisztérium hivatali tevékenységét segítő szervezetekbe, valamint a – a Rendőrség és a Határőrség kivételével – belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló szervezetekbe történő belépést korlátozás nélkül biztosítani kell

(2) Az országgyűlési biztos részére meg kell adni a lefolytatott eljárással kapcsolatos adatokat és felvilágosításokat, a keletkezett iratokba – a Rendőrség és a Határőrség kivételével – a minősítésre tekintet nélkül betekintést lehetővé kell tenni, illetve kérésére az iratokról másolatot kell készíteni vagy azt eredetben részére át kell adni. Az adatvédelmi biztos az államtitkot vagy szolgálati titkot tartalmazó adatok esetén a Rendőrségnél és a Határőrségnél csak személyesen járhat el, egyéb esetben felhatalmazott munkatársát sem kötik a titokvédelmi korlátozások.

(3) Az országgyűlési biztos által végzett vizsgálatot elő kell segíteni. Amennyiben a vizsgált szerv saját hatáskörében meg tudná szüntetni a visszásságot, és az erre irányuló kezdeményezéssel nem ért egyet, 30 napon belül a kezdeményezést – az ügy irataival együtt – köteles a felügyeleti szervhez felterjeszteni.

(4) A belügyi szerveknek az országgyűlési biztos kezdeményezéseiről, illetve vizsgálatának megállapításairól rendszeresen tájékoztatniuk kell a felettes szervüket, illetve az irányító államtitkárt, valamint a miniszter részére negyedévenként tájékoztatót kell készíteni. Az adatvédelmi biztos ellenőrzése, eljárása vagy kezdeményezése esetén – az adatvédelmi felügyelő útján – az informatikai és távközlési miniszteri biztost kell tájékoztatni.

NEGYEDIK RÉSZ

VEGYES ÉS ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

78. § (1) A miniszter és az államtitkárok jogszabályokban meghatározott munkáltatói jogokkal rendelkeznek.

(2) A miniszter és az államtitkárok más vezetőket is felruházhatnak munkáltatói jogokkal.

(3) A munkáltatói jogok gyakorlásának és átruházásának módját a minisztérium Hatásköri Listája tartalmazza.

79. § A minisztérium és az irányítása alá tartozó önálló költségvetési címmel rendelkező szervezetek gazdálkodási tevékenységét (bér, költséggazdálkodás, beruházás, fejlesztés stb.), valamint az intézmények gazdálkodási jogkör szerinti besorolását a külön utasításként kiadott Gazdálkodási Szabályzat határozza meg.

80. § (1) Ott, ahol a jelen Szabályzat minisztériumot említ, ez alatt a hivatali egységek és minisztériumi szervek összessége értendő.

(2) Szervezeti egység alatt értendő a hivatali egységek és minisztériumi szervek ügyrendjük, illetve szervezeti és működési szabályzatok szerint elkülönült részlegei.

1. számú függelék

A)

A Belügyminisztérium hivatali szervezetei
(hivatali egysége
k)

I.    Miniszteri alárendeltségben működik

1. Miniszteri Titkárság

2. Miniszteri Kabinet

3. Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal


II.    Politikai államtitkári alárendeltségben működik

4. Politikai Államtitkár Titkársága

5. Parlamenti Főosztály


III.    Közigazgatási államtitkári alárendeltségben működik

6. Közigazgatási Államtitkári Hivatal

7. Személyzeti és Munkaügyi Főosztály

8. Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Iroda

9. Nemzetközi Főosztály

10. Egészségügyi Felügyelet

11. Állampolgársági Főosztály

12. Oktatási Főosztály


IV.    Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetőjének alárendeltségében működik:

13. Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal Titkársága

14. Rendvédelmi Szervek Felügyeleti Főosztálya

15. Költségvetési Ellenőrzési Főosztály

16. Közigazgatási Ellenőrzési Osztály (önálló)


V.    Önkormányzati helyettes államtitkári alárendeltségben működik

17. Önkormányzati Helyettes Államtitkár Titkársága

18. Önkormányzati és Településfejlesztési Főosztály

19. Önkormányzati Gazdasági Főosztály

20. Közszolgálati Főosztály

21. Védelmi Iroda


VI.    Parlamenti és jogi helyettes államtitkári alárendeltségben működik

22. Parlamenti és Jogi Helyettes Államtitkár Titkársága

23. Jogi Főosztály

24. Jogi Képviseleti Iroda


VII.    Közgazdasági helyettes államtitkári alárendeltségben működik

25. Közgazdasági Helyettes Államtitkár Titkársága

26. Közgazdasági Főosztály

27. Műszaki Főosztály

28. Költségvetési és Gazdasági Főosztály


VIII.    Informatikai és távközlési miniszteri biztosi alárendeltségben működik

29. Informatikai és Távközlési Miniszteri Biztos Titkársága

30. Informatikai és Adatvédelmi Főosztály

31. Távközlési és Frekvencia-gazdálkodási Főosztály

32. Okmány Korszerűsítési Projekt Iroda

B)

A minisztérium hivatali tevékenységét segítő szervezetek
(minisztériumi szerve
k)
I.    Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője alárendeltségében működik
1. Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata

II.    Közgazdasági helyettes államtitkári alárendeltségben működik
2. Központi Gazdasági Főigazgatóság
3. Országos Közbeszerzési Főigazgatóság

III.    Társadalmi Kapcsolatok és Kommunikációs Iroda alárendeltségében működik
4. Duna Palota és Kiadó

IV.    Egészségügyi Felügyelet alárendeltségében működik
5. Központi Kórház és Intézményei

V.    Közgazdasági Főosztály alárendeltségében működik
6. Költségvetési Hivatal

C)

A belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló szervezetek
(önálló belügyi szerve
k)
I.    Miniszteri közvetlen irányításban működik
1. Országos Rendőr-főkapitányság
2. Határőrség Országos Parancsnokság
3. Rendőrtiszti Főiskola

– az önkormányzati helyettes államtitkár szakmai irányításával
4. Tűzoltóság Országos Parancsnokság
5. Polgári Védelmi Országos Parancsnokság

II.    Közigazgatási államtitkári alárendeltségben működik
6. Menekültügyi és Migrációs Hivatal

III.    Önkormányzati helyettes államtitkári alárendeltségben működik
7. Területi Államháztartási és Közigazgatási Információs Szolgálatok

IV.    Informatikai és távközlési miniszteri biztosi alárendeltségben működik
8. Adatfeldolgozó Hivatal
9. Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal

D)

A belügyminiszter közreműködésével irányított
Kormány területi szervek
1. Fővárosi és Megyei Közigazgatási Hivatalok

A Belügyminisztérium Iratkezelési
(ügykezelési) Szabályzata

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
1. A Belügyminisztérium (a továbbiakban: minisztérium) Iratkezelési Szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) hatálya a Szervezeti és Működési Szabályzat 1. számú függelékében felsorolt hivatali egységekre és minisztériumi szervekre terjed ki.
2. A minisztérium iratkezelési és titokvédelmi feladatait a Közigazgatási Államtitkári Hivatal vezetője irányítja, aki különösen indokolt esetben – a minősített adatot tartalmazó iratok kezelési szabályainak kivételével – a Szabályzat egyes előírásai alól felmentést adhat.
3. Iratnak kell tekinteni: minden olyan szöveget, számadatsort, térképet, tervrajzot és vázlatot, – a megjelentetés szándékával készült könyv jellegű kézirat kivételével – amely valamely szerv működésével, illetve személy tevékenységével kapcsolatban bármilyen anyagon, alakban, bármely eszköz felhasználásával és bármely eljárással keletkezett.
4. Az ügykezelésben kezelendő, nem minősített adatot tartalmazó irat: az államtitkot, illetve szolgálati titkot nem tartalmazó nyílt irat (a továbbiakban: irat).
5. A titkos ügykezelésben kezelendő, minősített adatot tartalmazó irat: a „Szigorúan titkos” és a „Titkos” minősítésű irat (a továbbiakban együtt: TÜK-irat).
6. Az 1. pontban meghatározott szervek vezetői (a továbbiakban: vezetők) az iratkezelést – a Szabályzat rendelkezéseit figyelembe véve – szervezzék meg.

Az irat védelmével kapcsolatos szabályok

7. Iratot munkaköri feladat ellátásán kívül munkahelyről kivinni, valamint munkahelyen kívül tanulmányozni, feldolgozni, tárolni csak vezető egyetértésével lehet, ügyelve arra, hogy tartalmát illetéktelen ne ismerje meg.
8. Ügyfélnek és képviselőjének a rá vonatkozó iratba való betekintés lehetőségét és erről másolat készítését oly mértékben kell biztosítani, amennyire ez mások személyiségi jogainak sérelme nélkül lehetséges.
Ennek rendjét külön intézkedésig a vezetők az irányadó jogszabályok figyelembevételével határozzák meg.
9. Az ügyintézőnél levő iratba – minisztériumi köztisztviselőn kívül – más személy akkor tekinthet be:
a) ha ezt a közhivatali munkájával, tevékenységével összefüggő feladatellátás szükségessé teszi;
b) ha ezt a közvélemény pontos és gyors tájékoztatása indokolja, biztosítva ezekben az esetekben is a személyes adatok védelmét.

A külföldi levelezés rendje

10. Külföldi szervezetnek, intézménynek vagy személyeknek:
a) a minisztérium nemzetközi kapcsolatait és együttműködését érintő leveleket a Nemzetközi Főosztályon keresztül;
b) a megkeresésére adott választ (kiadmányt) – ha nemzetközi szerződés vagy jogszabály másként nem rendelkezik – a Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya útján kell megküldeni.
II. Fejezet

AZ IRATKEZELÉS SZERVEZETE, RENDJE, ELHELYEZÉSE, AZ ÜGYKEZELŐ FELADATA
Az ügykezelő feladata
11. Az ügykezelés feladatait a feladatkör, az iratforgalom nagysága alapján az ügykezelési csoport, illetve önálló ügykezelő vagy több munkafolyamatot ellátó – ügykezeléssel is – megbízott dolgozó (a továbbiakban együtt: ügykezelő) végzi.
12. Az ügykezelő feladata:
a) a hivatali egységeknél, illetve a minisztériumi szerveknél készült és más szervtől érkezett irat átvétele, nyilvántartása, postázása, továbbítása, kezelése, irattározása és őrzése, selejtezése, valamint ezek ellenőrzése;
b) az irat kiadása és visszavétele;
c) a bélyegzők, pecsétnyomók (segédeszközök) nyilvántartása, a bélyegzők selejtezése (a címert és a bankszámlaszámot tartalmazó bélyegzők kivételével);
d) a vezető által meghatározott határidő nyilvántartása;
e) a 3 hónapon túl kint lévő irat nyilvántartása és erről közvetlen vezetőjének tájékoztatása.

Az ügykezelés helyiségei

13. Az ügykezelésnek lehetőleg külön helyiséget kell kijelölni, illetőleg a helyiséget úgy kell kialakítani, hogy az iratok kezelése és tárolása az egyéb tevékenységtől (átadás-átvétel stb.) elkülönítetten történjen.
14. A helyiséget külső behatolás ellen védetté kell tenni. A feladatkörtől függően a vezető határozza meg a kulcsok tárolásának rendjét. A fokozott biztonsági igények érvényesülése érdekében a hivatali egység és minisztériumi szerv vezetője elrendelheti a kulcstartó dobozok használatát és munkaidőn kívüli tárolását az épületőrség ügyeletén. A helyiség munkaidőn kívül, munkaszüneti napon történő felnyitásáról az illetékes vezetőt értesíteni kell. A helyiség felnyitásáról – amennyiben az ügykezelő nincs jelen – jegyzőkönyvet kell felvenni
A felügyelet nélkül hagyott helyiségeket munkaidő alatt is be kell zárni az ott tárolt iratok, technikai eszközök védelme érdekében.
III. Fejezet

A KÜLDEMÉNY ÁTVÉTELE, FELBONTÁSA,
AZ ÜGYINTÉZŐ KIJELÖLÉSE
A küldemény átvétele
15. A küldemény, irat, levél, távirat, érték, tárgy, csomag stb. (a továbbiakban: küldemény) postai vagy hivatali kézbesítés, futárszolgálat, híreszköz, illetve magánfél személyes benyújtása útján kerül a hivatali egységek és a minisztériumi szervekhez.
16. A küldemény átvételére jogosult:
a) a címzett,
b) a vezető,
c) az ügykezelő,
d) az ügyeleti szolgálatot teljesítő,
e) a címzett vagy vezető által felhatalmazott személy,
f) félfogadási időben magánszemélyektől és más külső szervektől kézbesítő útján érkező leveleket az ügyfélszolgálati iroda.
17. A küldeményt átvevő személy köteles ellenőrizni:
a) a címzés alapján a küldemény átvételére való jogosultságát,
b) a kézbesítő okmányon és a küldeményen lévő iktatószám azonosságát,
c) az iratot tartalmazó boríték, illetve egyéb csomagolás sértetlenségét, ha a küldemény nem borítékban érkezett,
d) az iraton jelzett melléklet meglétét,
e) illetékköteles iratnál az illeték lerovásának tényét.
18. Az átvevő a kézbesítőokmányon olvasható aláírásával és az átvétel idejének feltüntetésével az átvételt elismeri. Az „azonnal” és „sürgős” jelzésű küldemények átvételi idejét óra, perc pontossággal kell megjelölni.
19. Sérült – feltehetően hiányos – küldemény átvétele esetén a sérülés tényét az átvételi okmányon jelölni kell és soron kívül ellenőrizni a küldemény tartalmának meglétét. Irathiány esetén ennek tényét jegyzőkönyvben kell rögzíteni.
20. A gyors elintézést igénylő („azonnal”, „sürgős” jelzésű) küldeményt az ügykezelő köteles a címzettnek vagy a szignálásra jogosultnak soron kívül bemutatni, illetve átadni.

A küldemények felbontása

21. Az ügykezelő minden hozzá érkezett küldeményt – az „s. k., felbontásra” jelzésű kivételével – felbonthat.
22. Az „s. k., felbontásra” jelzésű küldeményeket minden esetben csak a címzett, tartós akadályoztatása esetén a címzett helyettese, illetve felettese bonthatja fel.
23. A küldemény felbontásakor ellenőrizni kell a feltüntetett tartalom meglétét. Az esetlegesen felmerülő irathiány okát a küldő szervvel – lehetőleg rövid úton – tisztázni kell, és ennek tényét az iraton rögzíteni kell.
24. A borítékot mindig az irat mellé kell csatolni, ha a postára adás időpontjához jogkövetkezmény fűződhet, vagy a feladó neve és pontos címe az iratból nem állapítható meg. Amennyiben a küldemény pénzt vagy egyéb értéket (pl. illetékbélyeg) tartalmaz, az értéket a felbontó köteles az iraton részletesen feltüntetni.

Az ügyintéző kijelölése

25. Az ügykezelő az érkezett iratot – iktatás előtt – az ügyintéző kijelölése (szignálás) végett köteles a vezetőnek vagy a vezető megbízottjának iratonként, előadói ívbe helyezve bemutatni. A vezető engedélyezheti az irat bemutatás előtti iktatását, a TÜK-iratok kivételével.
26. Amennyiben a szignálásra jogosult másként nem rendelkezik, nem kell bemutatni azt az iratot, amelynek iktatott előzménye van, vagy ha az ügy, ügycsoport feldolgozására illetékes ügyintéző már korábban ki volt jelölve.
27. Az irat szignálására jogosult:
a) kijelöli az ügyintézőt (hivatali egységet, minisztériumi szervet, vagy részleget, illetve személyt),
b) közli az elintézéssel kapcsolatos esetleges külön utasításait (határidő, sürgősségi fok stb.) Ezeket a szignálás idejének megjelölésével feljegyzi az előadói ívre és aláírja.
IV. Fejezet

AZ IRAT NYILVÁNTARTÁSA, IKTATÁSA ÉS KIADÁSA
Az irat nyilvántartásához használt nyomtatványok, segédeszközök
28. Az ügykezelőnél az irat nyilvántartása történhet:
a) átmenőnaplóban (a vezetőnek bemutatásra kerülő, de iktatást nem igénylő iratok nyilvántartására),
b) iktatókönyvben (az iktatott anyagok nyilvántartására),
c) iktatólapon,
d) kiadási füzetben (az utasítások és más belső normák nyilvántartására),
e) átadókönyvben (ezt a könyvet kell használni az ügyintézőnek átadásra kerülő vagy az ügyintézők által az irattárnak visszaadott anyagaik nyilvántartására),
f) név-, illetve tárgymutatóban, illetve kartonon,
g) számítógépen,
h) selejtezési jegyzőkönyvben.
29. Az ügykezelő a nyilvántartásba vett könyvet, naplót, füzetet hitelesíti, lapjait sorszámmal látja el és a borítólap belső oldalán feltüntetni: „Ez a könyv .... számozott lapot tartalmaz. Megnyitva: 19... év....... hó ... nap. Lezárva: 19... év ....... hó ... nap.”, aláírja, körbélyegzővel ellátja, továbbá a főnyilvántartási számot rávezeti.

Az iktatásra nem kerülő irat nyilvántartása

30. Nem kell iktatni, a más külső szervtől, hivatali egységektől és minisztériumi szervektől érkezett, sokszorosított vagy nyomdai úton előállított iratok közül:
a) tananyagokat,
b) tájékoztatókat,
c) utasításokat,
d) intézkedéseket,
e) meghívókat, továbbá
f) a bemutatásra vagy jóváhagyás céljából visszavárólag érkezett iratokat,
g) az „s. k., felbontásra” érkezett iratokat.
31. Kiadási füzetben kell nyilvántartani a 30. pontban a)e)-ig, átmenőnaplóban az f) és g) alpontokban felsorolt iratokat. Az átmenőnaplóból, illetve kiadási füzetből kapott nyilvántartási számot kell az iratra feljegyezni.
32. Az átmenőnapló „Megjegyzés” rovatában az irat elintézésének módjaként be kell jegyezni az iktatószámot, ha az ügykezelő az iratot iktatásra visszakapta, valamint a visszavárólag érkezett irat esetén a visszaküldés tényét, véglegesen kiadott irat esetén a VE jelzést.

Az ügykezelés iktatási rendszere

33. Az irat iktatása alszámos rendszerben történik. Az alszámos iktatási rendszerben minden alapiratot egyszer kell az iktatókönyvbe bejegyezni. Tárgyában keletkezett minden újabb irat 1-jétől növekvő alszámot kap.
34. Szükség esetén együttes nyilvántartási és mutatózási rendszer is alkalmazható. Ebben az esetben az iratok iktatását és mutatózását együtt, betűsoros (számítógépes) nyilvántartás foglalja össze. Az iktatásra szolgáló nyilvántartás egyúttal mutató is.
35. Nagyobb iratforgalmú hivatali egységek és minisztériumi szervek az iktatást végezhetik szakáganként vagy ha az elhelyezés ezt szükségessé teszi, az iratok iktatására számkeretet lehet használni. (Pl. anyagi jellegű ügyek 500–1500-ig stb.). Megszűnt szervek számkerete öt évig nem használható fel. Az új hivatali egységeknek és minisztériumi szerveknek új számkeretet kell kijelölni.
36. Szükség esetén kiadható iktatószám olyan iratok iktatásához is, amelyek elintézésének figyelemmel kísérését, őrzését (irattározását) más utasítás a hivatali egység, illetve minisztériumi szerv hatáskörébe utalja. Ebben az esetben az iktatásra iktatólapot kell használni.
37. Az iktatás – a folyamatos iktatás kivételével – minden év január 1-jén 1-es számmal kezdődik, és a naptári év végéig emelkedő számmal folytatódik. Év végén az iktatókönyvet és a segédleteket le kell zárni, és minden évben új iktatókönyvet (segédleteket) kell nyitni.

Az irat iktatása

38. Iktatókönyvben (iktatólapon) kell iktatni:
a) a más hivatali egységtől vagy minisztériumi szervtől érkezett iratot,
b) a készített iratok közül azokat, amelyeket más külső szervhez továbbítanak (a saját használatra készített iratok közül csak azokat kell iktatni, amelyekre az illetékes vezető utasítást ad).
39. Iktatás előtt a mutatóban ellenőrizni kell, hogy van e az ügynek kezdő-, előzmény- (alap-) irata. Ha van, akkor annak az iktatószámához alszámra, ha nincs, akkor a soron következő iktatószámra kell iktatni. Ha az iratnak a tárgyévet megelőző évben keletkezett előzménye van, akkor csatolni kell az újonnan érkezett, tárgyévet iktatószámot kapott irathoz.
40. Az iktatásra kerülő iraton – kivéve a más hivatali egységhez, minisztériumi szervhez, illetve külső szervhez továbbítandó iratot – az iktató bélyegző lenyomatát el kell helyezni és a rovatait ki kell tölteni. Ha ez helyhiány miatt nem lehetséges, az iktatás adatait az iktatóbélyegző használata nélkül kell az iraton feltüntetni. Iktatni minden esetben az eredeti iraton kell, borítólap vagy csatolt üres lap nem iktatható.
41. Az irat az iktatást követően iktatószámot kap. Ez négy számcsoportból áll:
a) az előszám a Közigazgatási Államtitkári Hivatalnál nyilvántartott és a hivatali egységek, illetve minisztériumi szervek részére biztosított egy-, kettő vagy három jegyű arab szám,
b) a második számcsoport az iktatókönyv következő sorszáma (főszám),
c) a harmadik számcsoport – az úgynevezett alszám – az ügyben beérkezett irat alszámának meghatározása,
d) az iktatószám utolsó tagja az iktatás évszáma. Például: 14–135/5/1991. Az iktatószámot a mellékletre is fel kell jegyezni.
42. Ha az alapirathoz más irat érkezik, (válasz, dokumentum, jelentés stb.) azt a soron következő alszámra kell beiktatni. Ha ugyanabban az ügyben saját irat készül, akkor az irat főszámát kapja. Azt az iratot, amely saját kezdeményezésre keletkezik (nincs előirata), az elkészítése után a soron következő iktatószámra kell iktatni.
43. Ha az egy ügyben érkezett iratok iktatásához az iktatókönyv alszám rovata nem elegendő, az iktatást iktatólapon kell folytatni, és azt az iktatókönyv „Megjegyzés” rovatában jelezni kell (pl. „folytatás a .......számú iktatólapon”).
44. Az iktatólapokat az iktatókönyv mellékleteként kell kezelni és emelkedő számsorrendben tárolni.
45. Ha az iktatott irathoz korábbi években keletkezett iratot kell csatolni, az iktatókönyv „Megjegyzés” rovatában fel kell tüntetni azt az iktatószámot, melyhez az iratot csatolták, illetve az új iratnál a hozzá csatolt irat iktatószámát (pl. vele: 14–135/1980).
Az iratot minden esetben a legutóbb iktatott irathoz kell csatolni. A régebbi iktatókönyvben pedig jelezni kell, hogy melyik számú anyaghoz van csatolva (pl. 14–126/1991. számhoz).
46. Rendszeresen érkező vagy keletkező azonos tárgyú – általában egy intézkedéssel lezáruló ügyek iratait – tárgyanként gyűjtőszámon célszerű iktatni (pl. munkatervek, értekezletek anyagai stb.). Ez esetben az iktatókönyvből kell kiemelni egy iktatószámot, és az iktatást három alszámos iktatólapon kell 1-es számmal kezdeni. Az iktatókönyv „Megjegyzés” rovatában „Folytatása csoportos iktatólapon” szöveget kell bejegyezni.
47. Az iktatás során az illetékköteles iratokon lerótt illetékbélyeget felülbélyegzéssel érvényteleníteni kell. Az illetékkel kapcsolatos egyéb eljárást az illetékről szóló jogszabály tartalmazza.

Az irat mutatózása

48. Az iktatókönyv és a kiadási füzet megnyitásával egyidejűleg név- és tárgymutatót kell felfektetni. A mutatózás végezhető regiszteres könyvben, füzetben, különböző kartotékrendszer vagy számítógép alkalmazásával. A mutatózás végrehajtását az iktatókönyvben és a kiadási füzetben jelezni kell.
49. Ahol az évi iktatás száma nem haladja meg az 500-at, nem szükséges mutatót vezetni.
50. Az „idegenszám-mutató” az érkezett iratok – külső és saját iktatószám szerinti nyilvántartására szolgál. Az idegenszám-mutató, illetve a küldő, vagy készítő szerinti mutató használata nem kötelező, alkalmazása azonban nagy iratforgalom esetén célszerű.

Az irat kiadása

51. Az ugyanazon ügyre vonatkozó – alapszámra és alszámra iktatott – valamennyi iratot együtt kell kezelni. Az utóbb érkezett irat minden elintézett és elintézetlen előiratát – az ügyintézésre való kiadás előtt csatolni kell.
Az előíratok szerelését az újabb iraton az iktatóbélyegző lenyomata alatt „Előzmény szerelve” szöveggel kell jelezni. Azokban az esetekben, amikor az előiratok nem csatolhatók, azok hollétét fel kell tüntetni. Ha az előírat irattárban vagy határidő-nyilvántartásban van, akkor az ügykezelő, ha pedig az előzmény az ügyintézőnél van, az ügyintéző köteles azt az utóbb érkezett irathoz csatolni.
52. Az irat kiosztásakor az ügykezelő átadókönyvbe vagy átmenőnaplóba bejegyzi az irat számát, és úgy adja át az ügyintézőnek, illetve más hivatali egység vagy minisztériumi szerv ügykezelőjének.

Az irat nyilvántartása a hivatali egységeknél
és minisztériumi szerveknél

53. Az érkező vagy a készített iratok nyilvántartása, átadásának aláírással történő igazolása átadókönyvben, illetve átmenőnaplóban történik.
54. Az ügykezelőnek kell átadni:
a) az iktatott iratok közül a hivatali egységen, illetve a minisztériumi szerven belül más részlegnek átadásra,
b) más külső szervnek továbbításra, valamint
c) a határidőbe és irattárba helyezésre kerülő iratokat.
55. Az irat átadása az ügykezelőnek átadókönyvvel, illetve munkakönyvvel történik.
V. Fejezet

AZ IRAT KÉSZÍTÉSE, KIADMÁNYOZÁSA
Fogalmazvány, kiadmány készítése
56. A fogalmazvány valamely ügy elintézésének írásbeli tervezete.
57. A fogalmazványt csatolt külön lapon kell elkészíteni.
58. Azokban az ügyekben, amelyben a fogalmazványt a készítője kiadmányozza, továbbá ha a kiadmányozó erre engedélyt ad, a kiadmány és a fogalmazvány egyidejűleg is elkészíthető.
59. Ha kettő vagy több, más-más iktatószámon bejegyzett ügyet egyszerre intéznek el, a fogalmazványban fel kell tüntetni minden irat iktatószámát.
60. Az ügykezelő az iktatókönyvben e feltüntetett szám alapján jelzi, hogy az ügyet milyen számon intézték el. A fogalmazványt a szöveg utolsó sora után az ügyintéző baloldalon szignálja, a kiadmányozó a jobb oldalon aláírja (kiadmányozza).
61. A kiadmányt a kiadmányozó sajátkezű aláírásával vagy ezt helyettesítő „s. k.,” jelzéssel kell ellátni. Az „s. k.,” jelzésű kiadmányokat hitelesíteni kell. A hitelesítési záradék „A kiadmány hiteles” szövegből és az ügykezelő aláírásából áll.
62. A kiadmányozási jog gyakorlását a vezető ügyrendben, (SZMSZ-ben), illetve munkaköri leírásban határozza meg.
63. A kiadmányozási jogkörrel rendelkező személy névaláírását tartalmazó bélyegző csak akkor használható, ha ezt az azonos ügyben kiadott iratok nagy száma feltétlenül indokolja. E bélyegző használatát az államtitkár, a helyettes államtitkár, illetve az informatikai és távközlési miniszteri biztos engedélyezi.

Az irat külalakja

64. A fogalmazványon, illetve a kiadmányon az alábbi szövegeket kell feltüntetni:
a) az irat bal felső sarkán:
– a kiadmányozó minisztériumi felső szintű vezető, az iratot készítő hivatali egység, illetve minisztériumi szerv fejrészét,
– az iktatószámot,
b) az iktatószám alatt:
– a címzett nevét, beosztását, székhelyét és címét, (külső és belső levelezésnél egyaránt),
c) az irat jobb felső sarkán:
– az irat tárgyát,
– válasz esetén a hivatkozási számot,
– az ügyintéző nevét és telefonszámát (csak az Áe. hatálya alá tartozó ügyekkel kapcsolatos levelezésnél).
A kiadmányhoz készített mellékleten „Melléklet a ..... számú irathoz” szöveget is itt kell feltüntetni.
d) a szöveg alatt jobb oldalon:
– a kiadmányozó nevét, beosztását,
e) a szöveg alatt bal oldalon:
– a keltezést (év, hó, nap), az s. k., jelzésű kiadmányokon a hitelesítési záradékot. (Ez alól kivételt a nyomdai úton készített kiadvány).
– a mellékletek számát (10 lapig lapszám szerint, azon felül csomag megjelöléssel).
65. Ha az irat több példányban (2–5 darab) készült, ezt az alapiraton – a címzettek megjelölésével – fel kell tüntetni, 6 db vagy annál több példány esetén külön elosztó ívet kell készíteni.

Az irat továbbítása

66. Az ügykezelő az irat átvétele után köteles:
a) az iratot a címzettnek az e Szabályzatban meghatározottak szerint – az „azonnal, illetve a „sürgős” jelzéssel ellátottakat soron kívül – továbbítani,
b) az iktatókönyvbe a továbbítás megtörténtét bejegyezni,
c) az irat irattárban maradó példányán az elküldés (expediálás) időpontját feljegyezni, és aláírni.
67. Az iratot borítékban (szükség esetén csomagban) kell továbbítani. Az azonos címzettnek szóló iratokat lehetőleg egy borítékba kell helyezni, és a borítékra valamennyi irat iktatószámát fel kell jegyezni. Telefaxon küldött irat esetén a „továbbítási jegyzőkönyv”-et az irathoz kell csatolni.
68. A boríték címoldalán fel kell tüntetni:
a) a küldő hivatali egység, illetve minisztériumi szerv megnevezését,
b) az irat(ok) iktatószámát, több példány esetén a példányok darabszámát, szükség szerint sorszámukat,
c) a címzett megnevezését és címét.
A borítékra a továbbításra vonatkozó egyéb jelzéseket (s. k., felbontásra, sürgős, ajánlva stb:) lehet feljegyezni.
69. Szükség esetén, ha az iratforgalom nagysága indokolja, az irattovábbításhoz futárzsákot lehet alkalmazni. A futárzsákok lezárásához lakatot kell használni, ennek kulcsát az ügykezelők kezelik.
70. Az iratot a futárszolgálattal, postán vagy saját (alkalmi) kézbesítővel kell továbbítani.
71. A központi postafiókot csak a futárszolgálat útján lehet használni. A hivatali egységek illetve minisztériumi szervek indokolt esetben költségkeretük terhére saját postafiókot nyithatnak, ennek számát a futárszolgálattal közölniük kell.
VI. Fejezet

AZ IRAT HATÁRIDŐ-NYILVÁNTARTÁSBA
ÉS IRATTÁRBA HELYEZÉSE
72. Az iratot határidő-nyilvántartásba, irattárba helyezni csak a kiadmányozásra jogosult vagy megbízottja engedélyével szabad. Az engedélyt az iraton fel kell tüntetni.

Az irat határidő-nyilvántartásba helyezése

73. Az ügykezelőnél kell határidő-nyilvántartásba helyezni azt az iratot, amely végleges elintézése valamilyen közbeeső intézkedés elvégzése, feltétel bekövetkezése vagy megszűnése után válik lehetővé.
74. A határidőt az iktatókönyv „Megjegyzés” rovatában, a naptári nap megjelölésével kell feltüntetni.
75. Az ügykezelő a határidő-nyilvántartásra átvett iratot köteles
a) az egyéb iratoktól elkülönítve, és határidőként megjelölt naptári napok és az iktatószám sorrendjében elhelyezni és nyilvántartani,
b) a határidő előtti napon – ha időközben másként nem intézkedtek – az iktatókönyvből kivezetni és az ügyintézőnek átadókönyvvel kiadni.

Az irat irattárba helyezése

76. Az ügykezelőnél kell irattárba helyezni a tudomásul vett vagy véglegesen elintézett, rendezett iratot. Erre az ügyintéző köteles a megőrzés idejét és az irattári tételszámot rávezetni. Az irattári tételszámot az iktatókönyvben is fel kell tüntetni.
77. Az ügykezelő köteles ellenőrizni, hogy az ügykezelés szabályainak eleget tettek-e. Amennyiben az ügykezelő hiányosságot észlel az iraton, visszaadja az ügyintézőnek, aki gondoskodik annak kijavításáról.
78. Az irattárban az iratot az Irattári terv előírásai szerint kell elhelyezni. A nem selejtezhető iratokat megfelelő minőségű papír felhasználásával szükséges elkészíteni.
79. Az irattárból kiadott iratokról külön nyilvántartást kell vezetni. Az irat kiadását és visszaérkezését az iktatókönyvben (iktatólapon) is jelezni kell.
80. Az ügykezelő az irattárból iratot véglegesen csak a vezető írásbeli engedélye alapján adhat ki. Ez alól kivétel, ha az iratot más iktatott irathoz csatolják.
81. Nem kell irattárba tenni azt az önálló ügyintézést nem igénylő, illetve iktatott irathoz nem csatolható iratot, amely az ügykezelő által nincs iktatva.

A BM Központi Irattár működése

82. A Közigazgatási Államtitkári Hivatal működteti a BM Központi Irattárát, és egyben a minisztériumi iratképző szervekről szervnyilvántartást vezet.
A hivatali egységek és a minisztériumi szervek az irattározott iratok közül a nem selejtezhetőket keletkezésüket követően legkésőbb tíz év elteltével a BM Központi Irattárnak kötelesek átadni. TÜK-irat átadását megelőzően a hatályos titokköri jegyzék alapján a minősítés fenntartásának indokoltságát felül kell vizsgálni. Amennyiben a védelmi igény nem áll fenn, a visszaminősítésről szükséges rendelkezni. (A személyi és fegyelmi anyagok, valamint a személyzeti panaszügyek iratanyagát a Személyzeti és Munkaügyi Főosztály kezeli és adattárában elhelyezi).
A BM Központi Irattár az iratokat:
a) eredeti alakjukban, hajtogatás nélkül, az egy ügyhöz tartozókat külön borítóívben elhelyezve,
b) a nyilvántartásaikkal együtt, az Irattári tervben meghatározott tételszámok szerint csoportosítva, irattári jegyzék kíséretében veszi át. (Az iratokról el kell távolítani az összefűzésükhöz használt anyagokat, pl. fémből készült iratkapcsoló, zsineg).
83. A hivatali egységek és minisztériumi szervek az általuk kiadott időszaki kiadványok és rendszeres tájékoztatók egy-egy példányát a központi irattárnak küldjék meg.
84. A BM Központi Irattár iratot csak az iratot készítő szerv vagy jogutódja vezetőjének írásbeli megkeresésére ad ki. Hasonlóan engedélyezi a betekintést is. Ha más hivatali egység illetve minisztériumi szerv iratát kérik ki az irattárból (vagy abba kérnek betekintést), ehhez a leadó hivatali egység illetve minisztériumi szerv vagy jogutódja vezetőjének írásbeli engedélye is szükséges.
85. A BM Központi Irattár – a levéltáron, levéltári szintű rendezésen, illetve levéltári átadás előkészítésén kívül – anyagot véglegesen nem adhat ki, kivéve, ha azt más irathoz csatolják.
VII. Fejezet

AZ ÜGYKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS
EGYÉB RENDELKEZÉSEK
Az iratsokszorosítás és a nyomdai előállítás szabályai
86. A másoló- és sokszorosítógépet a vezető által megbízott dolgozó kezeli. Ha a vezető a gép kezelésével nem bíz meg külön személyt, akkor a sokszorosítást minden ügyintéző maga végzi.
87. Nem minősített kiadvány, nyomdai termék bármely nyomdával elkészíttethető. A külső nyomdával kötött szerződésben azonban rögzíteni kell a nyomdai termék készítésével kapcsolatos kikötéseket (a kézirat, a korrektúra visszaadása, a selejtanyagok megsemmisítése stb.).
88. A nyomdába küldött, jóváhagyott kéziraton bármilyen változtatásra csak a kéziratot jóváhagyó vezető jogosult engedélyt adni.

Bélyegzőkkel kapcsolatos rendelkezések

89. A bélyegzők, továbbá a minősített adathordozók tárolására szolgáló lemezszekrényekhez használatos személyi (negatív) pecsétnyomók (a továbbiakban: pecsétnyomó) nyilvántartása a szerveknél az ügykezelő feladata. A nyilvántartást úgy kell vezetni, hogy abból mindenkor megállapítható legyen a bélyegző, pecsétnyomó használója, kezelője.
A bélyegző, pecsétnyomó használója felelős annak rendeltetésszerű használatáért, biztonságos őrzéséért.
90. Címeres körbélyegzőt a felsőszintű vezető, a hivatali egység, illetve a használatára jogosult minisztériumi szerv az ügykörébe tartozó kiadványokon, a kiadmányozási jogkörrel rendelkező sajátkezű aláírásához, illetve a kiadmányok (másolatok) hitelesítéséhez használható. A körbélyegzőt a hivatali idő után, illetve a hivatali helyiségből való távozáskor – az épületen kívüli munkavégzést kivéve – el kell zárni.
91. Pecsétnyomó más munkatársnak csak az ügykezelőnél történő előzetes átírás után adható át. A pecsétnyomót a munkaviszony megszűnése esetén az ügykezelőnek kell visszaadni. A minisztériumon belüli áthelyezés esetén ugyancsak le kell adni és az új szervezeti egység ügykezelőjénél kell szükség szerint másik pecsétnyomót kérni illetve felvenni. A pecsétnyomó elvesztéséről az ügykezelőn, valamint az illetékes vezetőn keresztül, soron kívül, írásban kell tájékoztatni a Közigazgatási Államtitkári Hivatal vezetőjét.
92. A minisztérium felsőszintű vezetői a tisztségüket, illetve beosztásukat megjelölő, a Magyar Köztársaság címerével ellátott körbélyegzőt használnak. A hivatali egységek, továbbá a külön feljogosított minisztériumi szervek körbélyegzőjén felül a Belügyminisztérium, alul a szerv hivatalos megnevezése van feltüntetve. Több, azonos szövegezésű körbélyegző használatának szükségessége esetén azokat a lenyomatukban is feltüntetett sorszámmal kell ellátni és ennek megfelelően nyilvántartani.
Az iktató bélyegző lenyomata tartalmazza a hivatali egység illetve a minisztériumi szerv megnevezését, az iktatási előszámot, az iktatás időpontját (év, hó, nap), a mellékletek számát, az irattári terv szerinti tételszámot és az iratárba helyezés dátumát.
93. Az iktató bélyegzőt, valamint a pecsétnyomót a Közigazgatási Államtitkári Hivataltól kell igényelni, ahol gondoskodnak a központosított beszerzésről és nyilvántartásról, valamint – az ügykezelőn keresztül – a kiadásról. A régi bélyegzőt, pecsétnyomót az újonnan készített megérkezését és nyilvántartásba vételét követően selejtezés céljából a Közigazgatási Államtitkári Hivatalnak kell megküldeni. A selejtezésről jegyzőkönyvet kell készíteni.
94. A címeres körbélyegzők, fejbélyegzők, illetve a feladataik ellátásához szükséges egyéb bélyegzők elkészíttetéséről, használatáról és a nyilvántartásáról a hivatali egységek és a miniszteri szervek önállóan gondoskodnak.

A megszűnt hivatali egységek és szervek iratainak
kezelése

95. Hivatali egység, illetve minisztériumi szerv megszűnése esetén az el nem intézett, illetőleg a folyamatban lévő ügyek iratait jegyzék kíséretében át kell adni a jogutódnak, és iktatókönyvébe azokat be kell jegyezni.
96. A megszűnt hivatali egység, illetve minisztériumi szerv iratait az ide vonatkozó szabályok szerint kell őrizni, illetve selejtezni. A nem selejtezhető iratokat külön kell választani, és a jogutód szervnek vagy ennek hiányában a BM Központi Irattárnak kell átadni.

Munkakör-átadással kapcsolatos rendelkezések

97. A hivatali egységtől, minisztériumi szervtől távozó köztisztviselőt, vagy aki a továbbiakban egyéb ok miatt iratot nem tarthat magánál, a rábízott iratokkal a nyilvántartás alapján tételesen el kell számoltatni. Ennek rendjét és módját a vezető határozza meg.
98. Az ügykezelői munkakör átadása esetén és az átadásról jegyzőkönyvet kell felvenni.

Irat selejtezése

99. Az irat selejtezését az Irattári terv szerint kell végrehajtani. Iktatott és tartalomjegyzékben nyilvántartott iratot csak a szabályzatban foglaltak szerint szabad selejtezni. Ezeket az iratokat más módon megsemmisíteni vagy használhatatlanná tenni tilos!

Az ügykezeléssel kapcsolatos munka ellenőrzése

100. Az ügykezelés központi szervezése, szakirányítása és felügyeleti ellenőrzése a Közigazgatási Államtitkári Hivatal feladata.
101. A vezető az irányítása alá tartozó hivatali egységnél, illetve minisztériumi szervnél évente köteles ellenőrizni az irat készítésének, nyilvántartásának és kezelésének rendjét, a határidők nyilvántartását, s általában az előírt rendelkezések végrehajtását. Az ellenőrzéssel kapcsolatos észrevételeit és utasításait az átadókönyv (munkakönyv) soron következő rovatába kell bejegyezni.
102. Az ellenőrzések során megállapított hiányosságok megszüntetése érdekében a vezető köteles intézkedni.
VIII. Fejezet

A MINŐSÍTETT ADATOT TARTALMAZÓ IRAT (TÜK-IRAT) KEZELÉSÉNEK SZABÁLYAI
Általános rendelkezések
103. A vezető felelős az államtitok, illetve a szolgálati titok megőrzését biztosító személyi és tárgyi feltételek megteremtéséért. Aki államtitok, szolgálati titok birtokába juthat, az államtitok, szolgálati titok védelmére vonatkozó szabályokat megismerni és az előírásokat megtartani köteles.
104. A vezető köteles gondoskodni arról, hogy a TÜK-irat készítésével, kezelésével, őrzésével megbízott dolgozó, illetőleg az, akinek feladata ellátásához ez szükséges, betekintési engedéllyel rendelkezzen és a titokvédelemre vonatkozó jogszabályok és jelen szabályzat (a továbbiakban: TÜK-szabályzat) ismeretét titoktartási nyilatkozatban igazolja.
105. A TÜK-szabályzat alkalmazásában titkos ügykezelő minden olyan ügyviteli beosztott, aki munkakörében államtitkot vagy szolgálati titkot tartalmazó iratot kezel, továbbít, tárol, őriz, nyilvántart, irattároz, és a 118. pont b) alpontjában meghatározott iratok esetében selejtez.
106. A titkos ügykezelő megbízatását követő egy éven belül a BM TÜK-felügyelő által kijelölt bizottság előtt köteles a titokvédelemre vonatkozó jogszabályok és a TÜK-szabályzat anyagából vizsgát tenni. E vizsga sikeres letételétől kell függővé tenni a TÜK-munkakörbe való kinevezését. A vezető a titkos ügykezelő helyettesítésére a titokvédelemre vonatkozó jogszabályok és a TÜK-szabályzat előírásait ismerő személyt jelöljön ki.

A TÜK-irat készítése

107. Az államtitkot, illetve szolgálati titkot tartalmazó iratokat az államtitokköri, illetve a szolgálati titokköri jegyzéknek (továbbiakban: titokköri jegyzék) megfelelően minősíteni kell.
108. Az irat minősítését az ügyintéző az irathoz csatolva minősítési javaslatban – melynek részét képezi a hatályos titokköri jegyzék megfelelő pontjára történő hivatkozás és az indokolás – javasolja, és ezt a minősítésre jogosult vezető hagyja jóvá. A minősítő a titokköri jegyzék alapján érdemben vizsgálja, hogy az információ tartalmaz-e államtitkot vagy szolgálati titkot.
109. A fogalmazványon (minősítési javaslaton), illetve a kiadmányon – a 64. pontban foglaltakon túlmenően – fel kell tüntetni:
a) az irat jobb felső sarkán:
– a minősítési jelölést (több lapból álló irat esetén minden egyes lapon annak felső részén és alsó részén középen is fel kell tüntetni),
– a minősítés érvényességi idejét (pl.: Titkos! Érvényességi idő: év, hó, nap),
– a minősítő nevét és beosztását,
– több példányban készült iratoknál az irat sorszámát,
– szükség szerint a különleges kezelési előírásokat,
b) a szöveg alatt bal oldalon:
– az átadókönyvből kapott nyilvántartási számot,
– a készített példány számát, és kettő vagy több lapból álló irat esetén a lapok számát,
– a készítő nevét és telefonszámát,
– a gépelő nevét,
– a melléklet számát, (sorszámát),
– az irat elosztását (címzettjeit), illetve nagyobb példányszám esetén a külön elosztó tényét.
110. TÜK-irat sokszorosítását, másolását és ennek példányszámát a titokbirtokos szerv vezetője engedélyezheti, kivéve ha a minősítő másként rendelkezett. Ezt az iraton fel kell tüntetni. A több példányban készített vagy sokszorosított irat sorszámozásáról, nyilvántartásáról, elosztásáról a titkos ügykezelő gondoskodik. A titkos ügykezelő köteles az iratra rávezetni a készített másolat számát, ha ez az alapiraton feltüntetett elosztástól eltér. Ha a minősített irat külső nyomdában készül, abból a nyomda nem tarthat vissza, másnak nem adhat át, köteles valamennyi példányt a megrendelőnek megküldeni, erről a kiadó szerződésben rendelkezik.
A sokszorosítás helyén olyan nyilvántartást kell vezetni, amelyikből kitűnik a sokszorosított TÜK-iratok példányszáma és a rontott példányok száma. A többszörözött példányokat a minősített irat nyilvántartási számán kell nyilvántartásba venni. A sokszorosítás során keletkezett felesleges példányokat és selejtes lapokat megsemmisítésre a titkos ügykezelőnek kell átadni.

A TÜK-irat nyilvántartása, kezelése, tárolása

111. A TÜK-iratot a nyílt irattól elkülönítetten kell kezelni és őrizni, a nyilvántartáshoz külön könyveket (segédeszközöket) kell használni, kivéve azokat az iratokat, amelyek esetén az együttes nyilvántartás és kezelés az ügy elintézéséhez szükséges.
112. Az egy ügyben keletkezett, a TÜK-irattal együtt, de önálló részként kezelt nyílt iraton a TÜK-irat iktatószámát kell feltüntetni és a TÜK-irattal együtt irattározni; a titkot nem tartalmazó iraton minősítési jelölés nem alkalmazható.
113. A TÜK-irat ügykezeléséhez használt könyvet, naplót, füzetet (a továbbiakban: iratkezelési segédlet) a főnyilvántartási könyvbe be kell jegyezni. Ha az iratkezelési segédlet államtitkot és szolgálati titkot tartalmazó iratok együttes kezelésére szolgál, akkor a „Szigorúan titkos és Titkos iratok nyilvántartására szolgáló segédlet” jelölést kell alkalmazni.
114. Amennyiben a TÜK-irat iktatási rendszere a nem minősített (nyílt) irat iktatási rendszerével azonos, a TÜK-iratok iktatására az ügykezelőnek külön számkeretet kell kijelölni.
115. A titkos ügykezelő feladata:
a) a TÜK-iratok átvétele, nyilvántartása, postázása, belföldi továbbítása az ORFK Állami Futárszolgálat vagy sürgős esetben, kivételesen saját kézbesítő útján, kezelése, irattározása, őrzése,
b) a TÜK-irat kiadása és visszavétele,
c) a vezető által kijelölt, betekintésre jogosult személyek naprakész nyilvántartása,
d) a titokvédelmi jogszabályok és a TÜK-szabályzat megismeréséről szóló titoktartási nyilatkozatok őrzése,
e) a TÜK-irat felhasználásával és kezelésével kapcsolatos engedélyek iratban történő őrzése, a minősített iratok nyilvántartására szolgáló iratkezelési segédletek hitelesítése, nyilvántartásba vétele és tárolása,
f) a betekintési jogosultság megszűnése miatt a TÜK-irat visszavétele,
g) a diplomáciai futár útján továbbítandó TÜK-irat csomagolása, bizonylatolása.
116. Telefaxon – amennyiben az nem rejtjelzett telefaxkészülék – postai úton államtitkot vagy szolgálati titkot tartalmazó iratot továbbítani nem szabad.
117. a) TÜK-iratot tárolni – a b) pontban meghatározott esetet kivéve – csak számkódzáras vagy lágy viasszal lepecsételhető lemezszekrényben szabad. TÜK-irat tárolására használt lemezszekrényt (kulcstartó dobozt) csak a használója, halasztást nem tűrő esetben az illetékes vezető által megbízott személyek (legalább 2 fő) nyithatják fel. Az utóbbi esetben a felnyitásról jegyzőkönyvet kell készíteni.
b) Ha a tárolásra kialakított helyiség nyílászárói a fokozott védelemhez szükséges technikai, elektronikai eszközökkel – vasrács, riasztóberendezés, tűzjelző – védettek, akkor a TÜK-irat állványzaton is tárolható. TÜK-iratok állványzaton való tárolása esetén a vezető intézkedjen a megfelelő tűzvédelmi követelmények meghatározásáról.

A TÜK-irat védelmével kapcsolatos szabályok

118. a) A minősítés megszűntetéséig a b) pontban foglalt kivétellel államtitkot vagy szolgálati titkot tartalmazó irat nem semmisíthető meg.
b) A TÜK-irat készítése során keletkezett és feleslegessé vált munkapéldányt, másolatot megsemmisítésre a titkos ügykezelőnek kell átadni.
119. A TÜK-irat eltűnéséről, hiányáról, elvesztéséről, titoksértés gyanújáról a vezető azonnal tájékoztassa a Közigazgatási Államtitkári Hivatal vezetőjét. A közvetlen vezető intézkedjen az irat felkutatására, a titoksértés megakadályozására, illetve indokolt esetben a mulasztó felelősségre vonására, fegyelmi, büntető vagy szabálysértési eljárás útján. Az ügy lezárásáról írásban tájékoztatni kell a Közigazgatási Államtitkári Hivatal vezetőjét.
120. Minden év első negyedévében ellenőrizni kell az előző évi TÜK-iratok:
a) készítésének, nyilvántartásának, minősítésének, kezelésének, őrzésének, továbbításának rendjét,
b) az ügyek elintézését,
c) az iratok meglétét.
121. Az ellenőrzés módjának meghatározása és megszervezése a szerv vezetőjének feladata. Az ellenőrzés megállapításait jegyzőkönyvben kell rögzíteni, és ennek egy példányát minden év március 31-ig a Közigazgatási Államtitkári Hivatal vezetőjének meg kell küldeni.
IX. Fejezet

SZÁMÍTÓGÉPES ÜGYKEZELÉS
122. Számítógépes ügykezelési rendszer bevezetésére – a Közigazgatási Államtitkári Hivatal, valamint az Informatikai és Adatvédelmi Főosztály vezetőjének előzetes egyetértésével – a vezető engedélye alapján kerülhet sor. Az egyetértésüket megtagadják, ha a rendszerben alkalmazott számítástechnikai eljárások nem teszik lehetővé a Szabályzat alapvető előírásainak megtartását, nincsenek összhangban a minisztérium egységes számítógépes ügykezelési rendszerével, ellentétesek a vonatkozó hatályos jogszabályokkal, belső rendelkezésekkel. Minősített irat számítógépes berendezésen – számítógépen, szövegszerkesztőn, adattárolásra alkalmas írógépen és más elektronikus eszközön – való készítéséhez, minősített adat rögzítéséhez, feldolgozásához, karbantartásához, tárolásához, visszakereséséhez, megjelenítéséhez, s más ügykezelési feladatok végzéséhez akkor járulhat hozzá, ha a számítástechnikai eljárás teljes menetében biztosított a védelem, és a minősítésre jogosult illetékes vezető azt írásban engedélyezi.
123. A számítástechnikai ügykezelés titokvédelmi követelményeit, szabályait, technikai eszközeit a számítástechnikai titokvédelmi szabályzat tartalmazza, ennek, valamint az irattári tervnek a kiadásáról a közigazgatási államtitkár gondoskodik.

Az 1997. évi CI. törvénnyel módosított,
a köztisztviselők jogállásáról szóló
1992. évi XXIII. törvény 32. § (1) és (3) bekezdése
alapján megállapított miniszteri főtanácsadói
és miniszteri tanácsadói munkakörök

– Miniszteri főtanácsadó (főosztályvezetői jogállással):
a Miniszteri Titkárság vezetője, a Miniszteri Kabineten működő főtanácsadók,
– Miniszteri tanácsadó (főosztályvezető-helyettesi jogállással):
a Miniszteri Titkárság vezető helyettese, a Miniszteri Kabineten működő tanácsadók.

Az államtitokról és a szolgálati titokról szóló
1995. évi LXV. törvény alapján
a minősítési jogosultságok meghatározása

1. Az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ttv.) 6. § (1) bekezdés s) pontja, (3) és (4) bekezdése alapján az államtitok és szolgálati titok minősítésére és a minősítés felülvizsgálatára jogosultak feladat- és hatáskörüknek megfelelően az államtitkárok, a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője, a helyettes államtitkárok, az informatikai és távközlési miniszteri biztos és a Védelmi Iroda vezetője.
2. A Ttv. 6. § (4) bekezdése alapján a feladat- és hatáskörében szolgálati titok minősítésére, illetve a minősítés felülvizsgálatára jogosult a hivatali egységek, a minisztériumi szervek, valamint a Ttv. 6. § (1) bekezdésében nem említett önálló belügyi szervek vezetője (főigazgatója, igazgatója).

A Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal
Rendvédelmi Szervek Felügyeleti Főosztálya
felügyeleti és ellenőrzési munkájának speciális szabályai

1. A belügyminiszter irányítása alatt álló rendőrség és határőrség, továbbá a tűzoltóság és a polgári védelem (a továbbiakban: egyes rendvédelmi szervek), a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata, a Rendőrtiszti Főiskola és a rendvédelmi szakközépiskolák ellenőrzését – a minisztérium más hivatali egységeivel és más minisztériumi szervekkel együttműködve – a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) látja el.

I.

A rendvédelmi szervek felügyelete
2. Az egyes rendvédelmi szerveknek a miniszter eseti megbízása alapján történő felügyeletét:
a) a szervek helyszíni szakmai ellenőrzésével,
b) a rendvédelmi információs rendszer adatainak, valamint a minisztérium más szerveinél a rendvédelmi szervekkel és tevékenységükkel összefüggésben keletkezett adatok a célhozkötöttség elvének megfelelő felhasználásával, a rendvédelmi szerveknél keletkezett információhordozók rendszeres vagy soron kívüli bekérésével,
c) a szervek vezetőinek beszámoltatásával
kell biztosítani.
3. Miniszteri felügyelet:
a) a rendőrség központi, területi és helyi szerveire,
b) a Határőrség Országos Parancsnokságára, a határőr-igazgatóságokra,
c) az állami tűzoltóság központi és területi szerveire,
d) a polgári védelem központi, területi és helyi szerveire,
e) a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatára
terjed ki;
miniszteri ellenőrzés a Rendőrtiszti Főiskolára, a belügyminiszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek oktatási, továbbképzési intézményeire terjed ki.
4. A 3. pont szerinti szervek felügyeletével biztosítani kell, hogy a rendvédelmi irányításhoz folyamatosan aktuális információk álljanak rendelkezésre:
a) a rendvédelmi szervek tevékenységének és működésének belső szabályozottságáról, a szabályozás hatásfokáról, a feladataik teljesítésének jogszerűségéről és eredményességéről, a szervek tevékenységével és működésével kapcsolatban felmerült szabályozási igényekről;
b) a szervek működése személyi, pénzügyi és anyagi feltételeinek biztosítottságáról;
c) a személyi állomány fegyelmi helyzetéről és képzettségéről, a képzési igényekről és lehetőségekről, a képzés és továbbképzés meghatározott irányainak teljesüléséről;
d) a rendvédelmi szervek és működési környezetük (az együttműködő állami és önkormányzati szervek, a lakosság, a rendvédelmi feladatokat is ellátó-, valamint egyéb szervezetek, egyesületek) kapcsolatáról, a szerv működésére vonatkozó véleményükről.
5. Az egyes rendvédelmi szervek helyszíni felügyeletét ellátók:
a) együttműködnek a rendvédelmi szerveket érintő jogosultságokkal rendelkező minisztériumi szervezeti egységekkel, állandó és közvetlen kapcsolatot tartanak a felügyelt szervek vezetőivel és munkatársaival
b) jogosultak a felügyelt szervnél a szerv tevékenységével összefüggő iratokba, nyilvántartásokba, adatkezelési rendszerekbe betekinteni, azokról – az ügykezelési szabályok betartásával – másolatot készíteni
c) a felügyelt szervek vezetőitől, munkatársaitól a szerv tevékenységével összefüggő információt, felvilágosítást kérhetnek, a felügyelt szerv állományának tagját feladatkörével összefüggésben meghallgathatják
d) részt vehetnek a felügyelt szerv tevékenységi körébe tartozó témákat tárgyaló értekezleteken, ott véleményt nyilváníthatnak
e) a felügyelt rendvédelmi szervnél végzett ellenőrzések iratait tanulmányozhatják
f) kapcsolatot tartanak az illetékes önkormányzati-, ügyészi és bírói szervekkel, a rendvédelmi szervvel együttműködő más szervekkel, értékelik az együttműködés szintjét és hatásfokát, feltárják az együttműködés esetleges zavarainak az okát, javaslatot tehetnek azok megszüntetésére
g) a felügyelt szervnél tapasztalt jogsértő gyakorlat megszüntetésére a szerv vezetőinek figyelmét kötelesek felhívni, javaslatot tenni a jogsértés megszüntetésére, javaslatuk elutasítása esetén kezdeményezni a felettes szerv intézkedését vagy a felügyelt szerv ellenőrzését.

II.

A rendvédelmi szervek ellenőrzése
6. A rendvédelmi szervek jogszabályban előírt belügyminiszteri ellenőrzését a szervek helyszíni ellenőrzésével és vezetőinek szóbeli vagy írásbeli beszámoltatásával kell végrehajtani.
7. A Hivatal helyszíni ellenőrzésének terjedelmét és irányát az SZMSZ határozza meg.

Az ellenőrzés tervezése

8. Az egyes rendvédelmi szervek miniszteri ellenőrzését a Hivatal munkatervében kell tervezni. A munkatervet – az állami és kormányzati ellenőrzési szervek rendvédelmi szerveket érintő adataira, valamint a minisztérium egyéb hivatali egységeinek a rendvédelmi szervekre vonatkozó információira, a nemzetbiztonsági szolgálatok tapasztalataira is figyelemmel – a Hivatal készíti el és a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője terjeszti fel jóváhagyásra.
9. A Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője a rendvédelmi szervek felügyeletének adatai alapján, indokolt esetben kezdeményezi a jóváhagyott terv módosítását, elrendeli az egyes rendvédelmi szervek soron kívüli ellenőrzését vagy vezetőjének beszámoltatását.
10. A Hivatal munkaterve tartalmazza:
a) a naptári évben szakmai ellenőrzésre kijelölt rendvédelmi szerveket és rendvédelmi tevékenységi köröket;
b) az egyes szakmai ellenőrzések ütemezését és jelentősebb határidőit;
c) az ellenőrzés 6. pont szerinti formáját és a 7. pont szerinti terjedelmét, a beszámoltatás fórumát és tárgyát.
11. A Hivatal munkaterve jóváhagyásának és módosításának, a befejezett ellenőrzések alapján szükséges intézkedések meghatározásának jogát a belügyminiszter gyakorolja.
12. A jóváhagyott tervben szereplő egyes szakmai ellenőrzések végrehajtására részletes ellenőrzési programot kell készíteni és azt a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője hagyja jóvá. A jóváhagyott ellenőrzési programot – az ellenőrzést legalább 15 nappal megelőzően – meg kell küldeni az érintett rendvédelmi szerv és az illetékes központi rendvédelmi szerv vezetőjének.
13. A soron kívül elrendelt szakmai ellenőrzés végrehajtási programjának megküldését mellőzni lehet, ha az ellenőrzés célját veszélyeztetné.
14. Az ellenőrzési programnak tartalmaznia kell:
a) az ellenőrizni tervezett szerv (szervezeti egységek) és tevékenységi körök megjelölését;
b) az ellenőrzés formáját és terjedelmét;
c) a beszámoltatással végrehajtani tervezett ellenőrzés esetén a beszámolás fórumát, helyszínét, formáját, a beszámolás tárgyköreinek a megjelölését;
d) az ellenőrzés során vizsgálandó kérdésköröket és az ellenőrzés tervezett időtartamát;
e) az ellenőrzés helyszíni vezetőjének, a résztvevő szerveknek és az ellenőröknek a megnevezését;
f) az ellenőrzés végrehajtásához kapcsolódó határidőket, így különösen az ellenőrzés kezdő és befejező napját, az egyes részjelentések és az összefoglaló jelentés elkészítésének a határidejét és a felelősök megjelölését.
15. Az ellenőrzés végrehajtásáról, megállapításairól az adatokkal és tényekkel alátámasztott értékítéletet, következtetéseket tartalmazó összefoglaló jelentést az ellenőrzés helyszíni vezetője készíti el.
16. Az összefoglaló jelentést az ellenőrzés helyszíni vezetője köteles megküldeni az ellenőrzött szerv és a felettes központi rendvédelmi szerv vezetőjének, akik az ellenőrzés megállapításaira indoklással ellátott észrevételt tehetnek. Az észrevételek elfogadásáról vagy elutasításáról a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője dönt, döntését indokolni köteles.
17. Az észrevételezett összefoglaló jelentést miniszteri döntésre a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője terjeszti elő. A felterjesztésben tegyen javaslatot az ellenőrzési jelentés megtárgyalásának fórumára – ha indokolt – a résztvevők körére, az ellenőrzés megállapításai nyomán szükséges intézkedésekre, azok végrehajtásának ütemezésére.
18. A szerv vezetőjének beszámoltatásával végrehajtott ellenőrzés nyomán szükséges feladatokat a beszámolásról készült dokumentum tartalmazza.

III.

Vegyes rendelkezések
19. A kizárás szabályai:
a) az ellenőrzés végrehajtásából ki kell zárni az ellenőrzött szerv vezető beosztású dolgozójának a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 2. § p) pontjában meghatározott közeli hozzátartozóját, továbbá akitől az ellenőrzés tárgyilagos lefolytatása egyéb okból nem várható;
b) az ellenőr a kizárási okot közvetlenül elöljárónak haladéktalanul köteles bejelenteni, azt az ellenőrzött szerv is bejelentheti. A kizárásról a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetője dönt.
20. Az ellenőrzés helyszíni vezetője az ellenőrzésbe beosztottaknak az ellenőrzés időtartama alatt hivatali felettese (szolgálati elöljárója):
a) meghatározza az egyes rendvédelmi szervezeteket, témaköröket, ellenőrző csoportok összetételét, kijelöli e csoportok vezetőit;
b) az ellenőrzés időtartamától függően, rendszeres időközönként beszámoltatja a csoportok vezetőit, indokolt esetben az egyes ellenőröket az ellenőrzés részmegállapításairól;
c) az ellenőrök részére konkrét ellenőrzési feladatokat határozhat meg, az ellenőrző csoportok összetételét és feladatát módosíthatja, koordinálja a csoportok működését;
d) a Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal vezetőjét – az általa meghatározottak szerint – tájékoztatja az ellenőrzés menetéről, az elsődleges megállapításokról, az ellenőrzés esetleges, a helyszínen meg nem szüntethető akadályairól, az ellenőrzés során feltárt, a felettes rendvédelmi szerv vagy a Belügyminisztérium meghatározott szervének haladéktalan intézkedését igénylő súlyos jogsértésekről vagy fegyelemsértésekről;
e) az egyes ellenőrzési részjelentések alapján elkészíti az ellenőrzés összefoglaló jelentését;
f) végrehajtja a 16. pont szerinti észrevételezési eljárást.
21. Az ellenőrök kötelesek:
a) az ellenőrzésre felkészülni, az ellenőrzött szerv működésére vonatkozó adatokat előzetesen beszerezni, a tevékenységre vonatkozó szabályozását megismerni;
b) az ellenőrzés során feltárt törvénysértést vagy jelentős szabálytalanságot és fegyelemsértést soron kívül jelenteni;
c) az ellenőrzött észrevételeit meghallgatni és ha azok megalapozottak, figyelembe venni;
d) az ellenőrzés során tett bejelentéseket, panaszokat megvizsgálni, és a szükséges intézkedéseket kezdeményezni;
e) megállapításaikat jelentésben rögzíteni.
22. Az ellenőrök jogosultak:
a) az előírt rend megtartásával az ellenőrzött szerv objektumába belépni;
b) a titokvédelemre, a biztonsági előírásokra vonatkozó szabályok megtartásával a szükséges okmányokat tanulmányozni;
c) eredeti okmányokat átvenni, azokról az ügykezelési szabályok betartásával másolatot készíteni;
d) szóban vagy írásban tájékoztatást kérni, személyeket szóban vagy jegyzőkönyvben meghallgatni, kérdőívek kitöltésére felhívni;
e) törvénysértésre, súlyos szabálytalanságra, fegyelmi vétségre utaló adatokat tartalmazó okiratot a jegyzőkönyvhöz, illetve jelentéséhez csatolás céljából – átvételi elismervény ellenében – bevonni;
f) szakértő, szaktanácsadó bevonását kezdeményezni;
g) a feladatokat eredményesen ellátók elismerésére és a vétkesen mulasztók felelősségre vonására javaslatot tenni.
23. Az ellenőrzést végző felelős:
a) az ellenőrzés szakszerű elvégzéséért;
b) az ellenőrzési program által meghatározott körben minden lényeges tény megállapításáért és a megállapítások helytállóságáért.
Ha a tudomására jutott törvénysértés, súlyos szabálytalanság vagy fegyelemsértés esetén az előírt módon nem intézkedik, az ebből adódó következményekért büntetőjogi, fegyelmi, anyagi felelősség terheli.
24. A felügyelt, ellenőrzött szervek vezetői kötelesek:
a) a felügyeletet ellátót és az ellenőrt feladatának ellátásában segíteni, az általuk kért tájékoztatást megadni, adatokat, iratokat átadni;
b) biztosítani a felügyelet munkatársainak helyszíni munkafeltételeit a felügyeleti és ellenőrzési jogosultságuk gyakorlását.

Az 1997. évi CI. törvénnyel módosított,
a köztisztviselők jogállásáról szóló
1992. évi XXIII. törvény 30/A. § (1) bekezdése alapján
a hivatali egységeknél adományozható szakmai főtanácsadói,
illetve szakmai tanácsadói címek száma

A hivatali egységek felsőfokú iskolai végzettségű rendszeresített köztisztviselői létszáma 10%-ának (33 fő) adományozható együttesen szakmai főtanácsadói, illetve szakmai tanácsadói cím, mely létszámból:
– 40% szakmai főtanácsadói címet,
– 60% szakmai tanácsadói címet
kaphat.
*

Az utasítást utóbb a 27/1998. (BK 22.) BM utasítás, a 45/1999. (BK. 25.) BM utasítás módosította. Az utasítást a 9/2000. (BK. 8.) BM utasítás 3. pontja hatályon kívül helyezte, 2000. május 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére