• Tartalom

69/1998. (HK 21.) HM utasítás

69/1998. (HK 21.) HM utasítás

a köztisztviselők és közalkalmazottak térítésmentes és kedvezményes természetbeni élelmezési ellátásáról szóló 5/1998. (HK 2.) HM utasítás módosításáról

1999.01.01.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdése l) pontjában kapott felhatalmazás alapján a köztisztviselők és közalkalmazottak térítésmentes és kedvezményes természetbeni élelmezési ellátásáról szóló 5/1998. (HK 2.) HM utasítást (a továbbiakban: Ut.) a következők szerint módosítom:

1. § (1) Az Ut. 5. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

“(1) A repülő-műszaki élelmezési támogatásra jogosultak: az MH repülő egységek, a Légijármű Javító Üzem, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Szolnoki Repülőtiszti Intézet Repülőtechnikai Központ, az MH Szolnoki Katonai Szakközépiskola és Kollégium repülő tanműhelye, az MH Repülőanyag Ellátó Központ és a HM Katonai Légügyi Hivatal állományából a tartósan fokozott igénybevételnek kitett közalkalmazottak, ha azok az állománytáblában előírt beosztási folyószámok szerint a repülő eszközökön közvetlen üzembentartó és javító feladatot látnak el.”

(2) Az Ut. 5. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

“(3) A repülő-műszaki élelmezési támogatást az igényjogosultak részére, a katonai szervezet parancsnokának (vezetőjének) a szolgálati elöljárója által jóváhagyott nómenklatúra alapján, a katonai szervezet parancsnoka (vezetője) parancsban engedélyezi.”

2. § (1) Az Ut. 8. §-a (1) bekezdésének k) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[(1) A közalkalmazottak, köztisztviselők és egyéb jogcímen jogosultak az ebéd létszámra:]

k) csapatzászló-avatás, csapatünnep és fegyvernemi nap alkalmával.”

(2) Az Ut. 8. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

“(3) Az (1) bekezdés b), d), e) és f) pontjaiban meghatározott esetekben a pénznorma az ünnepnapot megelőző munkanapon számítható fel, ha az ünnepség e napon került megrendezésre.”

3. § (1) Az Ut. 13. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

“(3) Az (1) bekezdés a) pontjában felsorolt igényjogosultak részére, ha a katonai szervezetnél a kedvezményes étkezés természetben nem szolgáltatható ki (nincs üzemi étkeztetés), havonta kizárólag fogyasztásra kész étel vásárlásra feljogosító utalványt kell adni. Az igényjogosult egy adott hónapban csak egyféle, vagy természetbeni ellátás, vagy a törvényben előírt értékű utalvány kedvezményt veheti igénybe. Fogyasztásra kész étel vásárlásra feljogosító utalvány jár továbbá – szakorvosi igazolás alapján – az egészségügyi okokból gyógyélelmezésre szorulók részére.”

4. § (1) Az Ut. mellékletének 11. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az 1. számú élelmezési normára természetben jogosultak)

“11. A 24 órás őr és hadműveleti vagy ügyeleti szolgálatot ellátó köztisztviselők és közalkalmazottak, a szolgálatteljesítés napján. Természetbeni ellátás hiányában étkezési utalványt kell adni. A szolgálat napján más normák alapján természetbeni ellátásra (élelmezési támogatásra) jogosultak ügyeleti étkezés térítés nélküli igénybevételére nem jogosultak.”

(2) Az Ut. mellékletének 12. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az 1. számú élelmezési normára természetben jogosultak)

“12. A katonai szervezeteknél az Ut. 8. §-ában felsorolt ünnepnapokon rendezett ünnepségeken részt vevő belső és külső vendégek. A 8. § (1) bekezdés b), d), e) és f) pontjaiban felsorolt ünnepnapokon, ha a katonai szervezetnél az ünnepséget az ünnepnapot megelőző munkanapon rendezik, az ebéd résznorma a rendezvény napján számolható el.”

Záró rendelkezések

5. § Ez az utasítás a közzétételét követő hónap 1. napján lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti az Ut. 13. §-ának (4) bekezdése.

Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére