• Tartalom

22/1999. (BK 13.) BM utasítás

22/1999. (BK 13.) BM utasítás

Létszámzárlat elrendeléséről*

1999.07.01.
A Belügyminisztérium hivatali szervezeti egységeinél, a minisztérium hivatali tevékenységét segítő szervezeteknél, a belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló szervezeteknél, valamint a fővárosi és megyei közigazgatási hivataloknál – az utóbbiak esetében a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter egyetértésével – a létszámzárlat elrendelése érdekében kiadom az alábbi
utasítást:
1. Az utasítás hatálya kiterjed a Belügyminisztérium hivatali szervezeti egységeire, a minisztérium hivatali tevékenységét segítő szervezetekre, a belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló szervezetekre, valamint a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalokra.
2. Az 1. pontban felsorolt szervezeteknél 1999. december 31-ig betöltetlen és a megüresedő köztisztviselői és közalkalmazotti létszámhelyek feltöltésére csak külön engedéllyel kerülhet sor.
3. A Rendőrségnél a rendőrszervező (tiszt) felsőfokú szakképzésbe felvételre kerülő közalkalmazottakra a 2. pontban meghatározottak nem vonatkoznak, továbbá a hivatásos státuson eltérőként történő foglalkoztatást csak különösen indokolt esetben, külön felterjesztés alapján engedélyezem.
4. A hivatásos állami tűzoltóság és a polgári védelem hivatásos szervei vonatkozásában 1999. december 31-ig a betöltetlen és a megüresedő hivatásos létszámhelyek feltöltésére is csak külön engedéllyel kerülhet sor:
a) a polgári védelem hivatásos szerveinek minden hivatásos státusánál;
b) a hivatásos állami tűzoltóság:
– funkcionális (titkársági, igazgatási, személyzeti, pénzügyi, anyagi) szerveinek minden hivatásos státusánál,
– többi szervének hivatásos tiszti, főtiszti státusainál.
5. A betöltetlen és megüresedő létszámhelyek feltöltésére, a Személyzeti és Munkaügyi Főosztály útján történő felterjesztéssel:
a) az 1. pontban felsorolt szervezeteknél – a fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok kivételével – csak a belügyminiszter vagy a közigazgatási államtitkár,
b) a fővárosi, megyei közigazgatási hivatalok esetében a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternek a belügyminiszterrel egyetértésben kiadott
külön engedélye alapján kerülhet sor.
6. A létszámstop nem vonatkozik a már folyamatban lévő azon esetekre, amelyekben a szervek jogi kötelezettségvállalása (kikérés) ezen utasítás hatálybalépésének napjáig megtörtént.
7. Ez az utasítás 1999. július 1-jén lép hatályba.
8. Ezzel egyidejűleg a létszámzárlat elrendeléséről szóló 17/1998. BM utasítás és az azt módosító 7/1999. BM utasítás, valamint a hivatásos állami tűzoltóság és a polgári védelem hivatásos szerveinél létszámzárlat elrendeléséről szóló 21/1998. BM utasítás és az azt módosító 6/1999. BM utasítás hatályát veszti.
Dr. Pintér Sándor s. k.,
belügyminiszter
*

Az utasítást a 6/2000. (BK 5.) BM utasítás 1. pontja hatályon kívül helyezte 2000. március 27. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére