• Tartalom

35/1999. (BK 22.) BM utasítás

35/1999. (BK 22.) BM utasítás

a rendészeti szakközépiskolák ösztöndíjas és kettős jogállású tanulóinak ellátásáról*

1999.11.15.
A rendészeti szakközépiskolák ösztöndíjas és kettős jogállású tanulóinak ellátására, valamint az ellátás koordinálásával összefüggő, egyes feladatok szabályozására kiadom az alábbi
utasítást:
1. Az utasítás hatálya kiterjed a rendészeti szakközépiskolákra, a rendészeti szakközépiskolák ösztöndíjas és kettős jogállású tanulóira, a szakközépiskolák irányításáért és ellátásáért felelős belügyi szervekre, valamint a tanulók gyakorlati képzésében részt vevő belügyi rendvédelmi szervekre.
Ezen utasítás alkalmazásában:
a) ösztöndíjas szakközépiskolai tanuló: a szakközépiskolába felvételt nyert és a leendő munkáltató belügyi rendvédelmi szervvel szerződést kötött, hivatásos pályára készülő személy,
b) kettős jogállású szakközépiskolai tanuló: a szakközépiskolai tanulmányai alatt a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló, módosított 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) 260. § (2) bekezdése alapján próbaidőre, hivatásos állományba kinevezést nyert személy.
A rendészeti szakközépiskolában nem szakközépiskolai tanulmányokat folytató (továbbképzésen, tanfolyamon résztvevő) hivatásos, köztisztviselő és közalkalmazott állományú személyek ellátását – a rájuk vonatkozó jogszabályok, valamint – a Belügyminisztérium Központi Gazdasági Főigazgatóság (a továbbiakban: BM KGF) és a Belügyminisztérium Oktatási Főosztállyal együttesen szabályozzák.
2. A szakközépiskolák tanulóinak járandóságát az utasítás és mellékletei szerint a – részben önálló, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező – szakközépiskolák tervezzék és biztosítsák. Az ellátás rendjét a BM KGF és a BM Oktatási Főosztály együttesen szabályozza.
3. A BM KGF vezetője és a rendészeti szakközépiskolák igazgatói – a BM Oktatási Főosztály egyetértésével – a működés rendjéhez kapcsolódó gazdasági szakfeladatok végrehajtásnak rendjét – a helyi sajátosságok figyelembevételével – külön-külön megkötött együttműködési megállapodásban szabályozzák.
4. A szakmai gyakorlat idejére a tanulók elhelyezéséről és élelmezéséről a fogadó rendvédelmi szervek gondoskodnak. A tanulói szállás- és élelmezési normáknak megfelelő költségeket a szakközépiskola a fogadó belügyi rendvédelmi szervnek megtéríti.
5. Az ösztöndíjas tanulókra vonatkozó rendelkezések
5.1. Pénzbeli juttatások
a) A szakképzésben részesülő ösztöndíjas tanulók havi rendszerességgel folyósított pénzbeli juttatásra jogosultak. A pénzbeli juttatás ösztöndíjat jelent, amely magában foglalja az alapjuttatást, a tanulmányi juttatást és az ösztöndíj kiegészítést.
b) Az ösztöndíj az ösztöndíjas tanulói jogviszony fennállása alatt fizetendő. A tanulói jogviszony szünetelése idejére ösztöndíj nem illeti meg a tanulót.
c) Az alapjuttatás havi összege a mindenkori köztisztviselői illetményalap 20%-a.
d) A tanulmányi juttatás mértéke a mindenkori köztisztviselői illetményalapnak a tanulmányi átlageredménytől függő százaléka az alábbiak szerint:
3,50 alatti tanulmányi átlag esetén     0%,
3,51–4,00 tanulmányi átlag esetén     5%,
4,01–4,50 tanulmányi átlag esetén    10%,
4,51–5,00 tanulmányi átlag esetén    20%.
A tanulmányi juttatás összege félévenként kerül megállapításra az előző félév tanulmányi átlaga alapján. A tanulmányi eredmény megállapítása a Tanulmányi és Vizsga Szabályzat szerint történik a helyi, illetve a kerettantervben foglalt követelmények figyelembevételével.
e) A külön jogszabályban meghatározottak szerint igazolt „C” típusú állami nyelvvizsgával rendelkező ösztöndíjas tanuló tanulmányi juttatása kiegészül a nyelvismereti juttatással.
Ennek mértéke a mindenkori köztisztviselői illetményalap százalékában:
alapfokú nyelvvizsga esetén    10%,
középfokú nyelvvizsga esetén    20%,
felsőfokú nyelvvizsga esetén    30%.
Az ugyanabból a nyelvből szerzett különböző szintű nyelvvizsgák közül csak a legmagasabb fokú számítható be. Több nyelvből tett nyelvvizsga esetén a nyelvismereti juttatás 10–10%-kal emelkedik, nyelvenként, a vizsga szintjétől függetlenül.
Meglévő nyelvvizsga esetén a nyelvismereti juttatás a tanév kezdetétől, a képzési idő alatt megszerzett nyelvvizsga esetén a megszerzést követő hónaptól jár.
f) Az ösztöndíj kiegészítés a tanulónak akkor jár, ha megbízás alapján az iskola szervezetében külön feladatokat is ellát. Mértéke a mindenkori köztisztviselői illetményalap meghatározott százaléka:
szakaszparancsnok:    20%,
egyéb megbízatás:    10%.
Az ösztöndíj kiegészítésre jogosító megbízások felsorolását és rendjét a szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata állapítja meg.
Az ösztöndíj kiegészítés a megbízatás időtartamára, a feladatkör tényleges ellátásával időarányosan jár.
Az iskolák belső rendjének megfelelő tanulói beosztásokra vonatkozó megbízásokat a szakközépiskolák igazgatói saját hatáskörükben készítsék el.
g) Az ösztöndíjat a személyi juttatásokra vonatkozó előírások szerint, utólag kell kifizetni.
5.2. Elhelyezési és utazási költségtérítések
a) A tanuló kérelmére az iskola igazgatója – figyelembe véve a meglévő szálláshelyek számát – mérlegelve a tanuló szociális- és lakáskörülményeit, valamint az egyéb méltányossági tényezőket, ingyenes tanulói szállást biztosíthat.
b) A bejáró tanulók részére öltözőhelyiséget, tisztálkodási lehetőséget, a személyes használati tárgyak és a ruházat elhelyezésére szekrényt kell biztosítani.
c) Az ösztöndíjas tanulóknak a bejárással, hazautazással kapcsolatosan utazási költségtérítés nem adható. A tantervben meghatározott feladatok ellátásához szükséges utazások költségeit a szakközépiskola megtéríti.
5.3. Élelmezési ellátás
a) A tanulói szálláson elhelyezett ösztöndíjas tanulókat az oktatási napokon napi háromszori, térítésmentes természetbeni étkeztetés illeti meg.
b) A bejáró tanulók részére térítésmentes ebédet kell biztosítani. A reggelit és a vacsorát – amelyet pénzben megváltani nem lehet – részükre igény szerint, természetben, térítésmentesen kell kiszolgálni.
c) Amennyiben oktatási napokon az oktatás helyszínén a természetben nyújtott étkeztetés nem biztosítható, a tanulót a napi élelmezés pénzbeni megváltása illeti meg.
d) A tantervben előírt éjszakai foglalkozások időszakára, amennyiben az a 4 órát meghaladja, kiegészítő ellátás jár az érvényben lévő élelmezési norma szerint.
e) A tanulót távolléte (pl. betegség) esetén, és munkaszüneti napokon, az évközi és tanítási szünetek, a tanulmányi (vizsga) szünet időszakában, valamint a tanítás nélküli munkanapokon – kivéve, ha ezt az időszakot képzési, vagy egyéb, részére előírt feladatok miatt az iskolában vagy a tanulói szálláson tölti el – az élelmezési ellátás, illetve annak pénzbeli megváltása nem illeti meg.
f) Az oktatási napokon kívüli időben, szolgálati vagy tanulmányi elfoglaltság esetén a szakközépiskola igazgatója intézkedik a térítésmentes természetbeni étkeztetés biztosításáról.
5.4. Ruházati és alapfelszereléssel való ellátás
a) Az első évfolyam első hetében a tanulókat az iskolai képzéshez, a gyakorlati képzéshez szükséges sport és gyakorló ruházattal kell ellátni (1. és 2. sz. melléklet).
b) A szakmai gyakorlat végrehajtásához szükséges ruházat és felszerelés kiadása a szakközépiskola helyi tanterve szerinti szakmai gyakorlat megkezdése előtt legalább 10 nappal történjen meg (3. és 4. sz. melléklet).
c) A kiadott ruházati ellátmány az ösztöndíjas tanulói jogviszony ideje alatt a szakközépiskola tulajdonát, ezt követően – a mellékletben felsoroltak kivételével – a meghatározott kihordási idő végéig az ösztöndíjas tanuló elszámolásköteles tulajdonát képezi.
d) Az iskolán folyó képzés időszakában a kiadott ruházat tisztántartása és karbantartása a tanuló kötelessége, amelyhez a szakközépiskola biztosít helyiséget és berendezéseket.
e) A szakközépiskolán folyó oktatáshoz, a gyakorlati képzés tanteremben előírt foglalkozásaihoz szükséges alapfelszerelést alegységkészletben a szakközépiskolán kell kialakítani és kezelni (5. sz. melléklet).
f) Az oktatási objektumok, valamint az alegységkészletek tanulók általi karbantartásához és rendbentartásához szükséges anyagok, eszközök és berendezések biztosításáról, felhasználásuk rendjéről a szakközépiskolák igazgatói gondoskodnak.
g) A tanuló kártérítési ügyeiben irányadó a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény és a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény rendelkezései alapján a rendészeti normák és a választott hivatásra vonatkozó követelményrendszer figyelembevételével elkészített iskolai fegyelmi és kártérítési szabályzat szerint kell eljárni.
5.5. Tankönyv- és tanszerellátás
a) A tankönyvellátás a belső kiadású, illetve az országos tankönyv forgalmazásban beszerezhető közismereti és egyéb – külső kiadású – tankönyveknek a tantervekkel összehangolt biztosítását foglalja magában.
b) A tanulók jegyzetekkel és más, az oktatásban felhasználandó egyéb tananyagokkal történő ellátásának megszervezéséért a szakközépiskolák igazgatói felelősek.
c) A belső kiadású (a szakközépiskola, a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek kiadványaként megjelent) tankönyvekkel, tansegédletekkel, jegyzetekkel és más – az oktatásban felhasználandó – tananyagokkal történő ellátás ingyenes. Ezek a tananyagok elszámolásköteles anyagot képeznek, hiányuk esetén az érintett tanulót kártérítési kötelezettség terheli.
Térítéskötelesek az ezen felüli kiadványok.
d) A belső kiadványozású tananyagok nyilvántartását, kiadását és elszámolását a szakközépiskola igazgatója szabályozza.
e) A tanulók tanszerellátása a tanszercsomag térítésmentes biztosítását jelenti (6. sz. melléklet).
f) A tanszercsomagot a tanév első hetében kell kiadni. Az időközbeni tanszerpótlásról a tanulók egyénileg gondoskodnak.
5.6. A gépjárművezetői engedély megszerzésének költségei
a) A tanulók részére a „B” kategóriás gépjárművezetői engedély megszerzésére a tanfolyam és egyszeri vizsga ingyenes.
b) Az iskolák igazgatói a gépjárművezetői tanfolyamot saját hatáskörben, lehetőleg az iskola tanári karának bevonásával, illetve külső vállalkozó – szerződés alapján történő – igénybevételével szervezzék meg.
6. A kettős jogállású tanulók ellátásának szabályai
6.1. Pénzbeli juttatások
a) A kettős jogállású tanulókat beosztási, valamint rendfokozati illetmény illeti meg a Hszt. 6. számú melléklete szerint (II. besorolási osztály, pályakezdő kategória).
b) A kettős jogállású tanulót ösztöndíj nem illeti meg.
c) Az illetmény a hatályos adótörvény alapján személyi jövedelemadó hatálya alá tartozik, társadalombiztosítási és munkavállalói járulékalapot képez.
6.2. Elhelyezési és utazási költségtérítés
a) A tanulók részére – kérelemre, indokolt esetben – a szakközépiskolán töltött oktatási időben térítés ellenében tanulói szállás biztosítható. Térítésmentesen vehető igénybe a tanulói szállás egyedi igazgatói döntés alapján a tanuló méltányolható körülményeire tekintettel.
b) A bejáró tanulók részére öltözőhelyiséget, tisztálkodási lehetőséget, a személyes használati tárgyak és a ruházat elhelyezésére szekrényt kell biztosítani.
c) A tanulók részére az utazási költségtérítés folyósítása a hivatásos állományra vonatkozó szabályok szerint történik.
6.3. Élelmezési ellátás
a) A tanulók élelmezési ellátása a hivatásos állományra vonatkozó szabályok szerint történik.
b) A tantervben előírt éjszakai foglalkozások időszakára, amennyiben az a 4 órát meghaladja, térítésmentes kiegészítő ellátás jár az érvényben lévő élelmezési norma szerint.
c) Az oktatási napokon kívüli időben, szolgálati vagy tanulmányi elfoglaltság esetén a szakközépiskola igazgatója intézkedik a térítésmentes természetbeni étkeztetés biztosításáról.
6.4. Ruházati és alapfelszerelési ellátás
a) A tanulónak az 1. és 2. sz. mellékletben felsorolt sportruházattal, gyakorló ruházattal és a kiegészítőkkel rendelkeznie kell.
b) A szakmai gyakorlat végrehajtásához a tanulónak a 7. számú, illetve 4. számú mellékletben felsorolt ruházattal és felszereléssel a szakmai gyakorlat megkezdése előtt legalább 10 nappal rendelkeznie kell.
c) A szakközépiskolán folyó képzés időszakában a kiadott ruházat tisztántartása, karbantartása a tanuló kötelessége, amelyhez az iskola biztosít helyiséget és berendezéseket.
d) A tanulók egyéni fegyverrel és fegyverzeti anyaggal történő ellátását az állományilletékes belügyi rendvédelmi szervek biztosítják a próbaidőre történő kinevezéskor. A fegyverek tárolását, kiadását és ellenőrzését a szakközépiskola igazgatója szabályozza.
6.5. Tankönyv- és tanszerellátás
a) A tankönyvellátás a belső kiadású, illetve az országos tankönyv-forgalmazásban beszerezhető közismereti és egyéb – külső kiadású – tankönyveknek a tantervekkel összehangolt biztosítását jelenti.
b) A tanulók jegyzetekkel és más, az oktatásban felhasználandó egyéb tananyagokkal történő ellátásának megszervezéséért a szakközépiskolák igazgatói felelősek.
c) A belső kiadású (a szakközépiskola, a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek kiadványaként megjelent) tankönyvekkel, tansegédletekkel, jegyzetekkel és más – az oktatásban felhasználandó tananyagokkal – történő ellátás ingyenes. Ezek a tananyagok elszámolásköteles anyagot képeznek, hiányuk esetén az érintett tanulót kártérítési kötelezettség terheli.
Térítéskötelesek az ezen felüli kiadványok.
d) A belső kiadványozású tananyagok nyilvántartását, kiadását és elszámolását az igazgató szabályozza.
7. Felhatalmazom a BM KGF főigazgatóját és a BM Oktatási Főosztály vezetőjét, hogy az utasításban és a mellékletekben nem szabályozott – ellátásra vonatkozó – egyéb normák jövőbeni módosítását – szükség szerint – elvégezze.
8. Az utasítás a közzététele napján lép hatályba.

Pintér Sándor s. k.,
belügyminiszter

1. számú melléklet a 35/1999. (BK 22.) BM utasításhoz

A rendészeti szakközépiskolai tanulók (férfi, női) első lépcsős ruházati ellátásának anyaglistája (rendőr)

Gyakorlóruházat kiadásának határideje: I. tanév első hete

Cikkszám

Megnevezés

Mennyiségi egység

Mennyiség / fő

Kihordási idő (év)

6000702001

sávoly gyakorló sapka, szerelve

db

1

3

6004501001

nyári gyakorló zubbony, szürke

db

2

3

6006501001

nyári gyakorló nadrág, szürke

db

2

7

6004505001

téli gyakorló zubbony övvel, szürke

db

1

3

6004506001

téli gyakorló zubbonybélés, szürke

db

1

3

6000101001

téli ing kötött, szürke

db

1

3

6001101001

téli alsó kötött, szürke

db

1

3

6000010001

szürke ing hosszú ujjú

db

3

1

6012002001

nyári pamut zokni

pár

3

4 hónap

6012004001

téli pamut zokni

pár

3

4 hónap

6002000001

65 M. gyakorló bakancs

pár

1

3

6000601000

műszőrmés téli sapka, szerelve

db

1

3

6008101001

kötött kesztyű, szürke

pár

1

3

6002005001

esőgallér, PVC fólia

db

1

1

61411040001

váll-lap hallgatói

pár

3

4

6030001001

derékszíj vállszíjjal, fekete

db

1

4


Megjegyzés: A szakközépiskolai tanulóktól 1 öltöny gyakorló ruházatot váll-lapokkal a második tanév végén be kell vonni és azt a következő évfolyam ellátására kell felhasználni.

2. számú melléklet a 35/1999. (BK 22.) BM utasításhoz

A rendészeti szakközépiskolai tanulók sport-ruházati ellátásának anyaglistája (rendőr, határrendész)

Sport-ruházati ellátás (férfi, nő) határideje: I. tanév első hete

Cikkszám

Megnevezés

Mennyiségi egység

Mennyiség / fő

Kihordási idő (év)

 

sportcipő

pár

1

 

 

póló

db

2

 

 

sportnadrág

db

1

 

 

melegítő öltöny

öltöny

1

 

 

sportzokni

pár

2

 

3/A. számú melléklet a 35/1999. (BK 22.) BM utasításhoz


A rendészeti szakközépiskolai férfi tanulók második lépcsős ruházati ellátásának anyaglistája (rendőr)

Szolgálati ruházat kiadásának határideje: az I. tanév vége

Cikkszám

Megnevezés

Mennyiségi egység

Mennyiség / fő

Kihordási idő (év)

6000106001

fésűs szolgálati tányérsapka, szerelve

db

1

2

6004313001

szolgálati dzseki műszőrme béléssel

db

1

2

6004315001

nyári szolgálati dzseki

db

1

2

6014001101

szolgálati pulóver

db

1

3

6006102001

fésűs pantalló

db

2

2

6006302001

tropikál pantalló

db

1

1

6008003001

bőrkesztyű gyapjú béléssel

pár

1

3

6010024001

szürke ing rövid ujjú, vállpántos

db

2

1

6010023001

szürke ing hosszú ujjú, vállpántos

db

2

1

6010022001

fehér ing rövid ujjú, vállpántos

db

2

1

6010021001

fehér ing hosszú ujjú, vállpántos

db

2

1

6013001001

nyakkendő, kék

db

2

2

6012004001

téli pamut zokni

pár

2

4 hónap

6012007001

pamut zokni, szürke

pár

2

4 hónap

6033203001

jelsíp

db

1

0

6033100001

jelsíp zsinór

db

1

0

6030008001

nadrágszíj

db

1

4

6021010001

félcipő normál bőrtalpú

pár

1

1

6021011001

félcipő nyári bőrtalpú

pár

1

1

6033001001

málhazsák

db

1

7

6014101001

nyaksál

db

1

3

3/B. melléklet a 35/1999. (BK 22.) BM utasításhoz

A rendészeti szakközépiskolai női tanulók második lépcsős ruházati ellátásának anyaglistája (rendőr)

Szolgálati ruházat kiadásának határideje: az I. tanév vége

Cikkszám

Megnevezés

Mennyiségi egység

Mennyiség / fő

Kihordási idő (év)

6004313001

szolgálati dzseki műszőrme béléssel

db

1

2

6014001101

szolgálati pulóver

db

1

3

6006401001

szövetnadrág, enciánkék (erős)

db

1

2

6007300001

szoknya, enciánkék

db

1

1

6010024001

szürke ing rövid ujjú, vállpántos

db

2

1

6010023001

szürke ing hosszú ujjú, vállpántos

db

2

1

6010022001

fehér ing rövid ujjú, vállpántos

db

2

1

6010021001

fehér ing hosszú ujjú, vállpántos

db

2

1

6021201001

félcipő, szolgálati, fekete

pár

1

1

 

harisnyanadrág

db

3

1

6008009001

bőrkesztyű, női

pár

1

3

6013001001

nyakkendő kék

db

2

2

6014102001

nyaksál, fehér

db

1

2

6030008001

derékszíj

db

1

4

6033203001

jelsíp

db

1

0

6033100001

jelsíp zsinór

db

1

0

6030011001

szövetsapka (pilotka)

db

1

2

6004315001

nyári szolgálati dzseki

db

1

2

6000503001

téli sapka, műszőrmés, szerelve

db

1

3

4. számú melléklet a 35/1999. (BK 22.) BM utasításhoz

A rendészeti szakközépiskolai tanulók ruházati normája (határrendész)

Szolgálati ruházat kiadásának határideje: az I., illetve a II. tanév első hete

Sorszám

Cikk megnevezése

I. év

II. év

1.

fésűs tányérsapka szerelve

1 db

2.

barett sapka szerelve*

1 db

1 db

3.

műszőrmés téli sapka, szerelve*

1 db

1 db

4.

fehér ingblúz rövid ujjú

1 db

5.

87 M eje téli zubbony, szerelve

1 db

6.

87 M eje téli zubbonybélés

1 db

7.

87 M eje nyári zubbony, szerelve

2 db

8.

87 M eje nyári nadrág

2 db

9.

kötött kesztyű*

1 pár

1 pár

10.

olívzöld ing legénységi*

2 db

2 db

11.

82 M téli ing*

1 db

1 db

12.

82 M téli alsó*

1 db

1 db

13.

téli pamut zokni*

2 pár

2 pár

14.

nyári pamut zokni*

2 pár

2 pár

15.

bakancs

1 pár

16.

derékszíj vállszíjjal

1 db

17.

málhazsák

1 db

18.

félcipő gumitalpú*

1 pár**

19.

félcipő bőrtalpú

1 pár

20.

tropikál pantalló*

1 db**

1 db

21.

ingblúz hosszú ujjú*

1 db**

1 db

22.

3/4-es ballonkabát

1 db

23.

köznapi ing hosszú ujjú

2 db

24.

bőrkesztyű gyapjú bélelt

1 pár

25.

váll-lap csillaggal

2 pár

3 pár


Megjegyzés: A *-gal jelölt cikkek az első év befejezésekor a tanuló tulajdonába kerülnek.
Megjegyzés: A **-gal jelölt cikk alatt nők esetében női köznapi félcipő, szoknya keki, női hosszú ujjú ingblúz értendő.

5. számú melléklet a 35/1999. (BK 22.) BM utasításhoz

Alapfelszerelés

Cikkszám

Megnevezés

Mennyiségi egység

Mennyiség / fő

Kihordási idő (év)

1.

maroklőfegyver

db

1

 

2.

pisztolytáska

db

1

 

3.

92 M könnygázszóró palack+tok

db

1

 

4.

kézi bilincs+tok

db

1

 

5.

rendőrbot+tartó

db

1

 

6. számú melléklet a 35/1999. (BK 22.) BM utasításhoz

Az ösztöndíjas tanulók tanszerellátása

A tanszerellátás határideje: I. tanév első hete

Cikkszám

Megnevezés

Mennyiségi egység

Mennyiség / fő

Kihordási idő (év)

95210700000

spirál kockás füzet

db

7

 

95710900000

egyenes vonalzó

db

1

 

95880400000

görbe vonalzó

db

1

 

 

parancsnoki vonalzó

db

1

 

1000006300

mágneslemez

db

10

 

 

szótárfüzet

db

2

 

95850600000

golyóstoll

db

2

 

 

írógép papír

csomag

1

 

 

A 4-es kapcsos iratgyűjtő

db

1

 

 

A 4-es csipeszes irattartólap

db

1

 

Az ösztöndíjas tanulók kiegészítő tanszerellátása

A tanszerellátás határideje: II. tanév első hete

Cikkszám

Megnevezés

Mennyiségi egység

Mennyiség / fő

Kihordási idő (év)

95210700000

spirál kockás füzet

db

7

 

1000006300

mágneslemez

db

5

 

 

szótárfüzet

db

1

 

95850600000

golyóstoll

db

2

 

 

írógép papír

csomag

1

 

7/A. számú melléklet a 35/1999. (BK 22.) BM utasításhoz


A rendészeti szakközépiskolák kettős jogállású férfi tanulói ruházati ellátásának anyaglistája (rendőr)

A ruházattal való rendelkezés határideje: az I. tanév vége

Cikkszám

Megnevezés

Mennyiségi egység

Mennyiség / fő

Kihordási idő (év)

6000106001

fésűs szolgálati tányérsapka, szerelve

db

1

2

6000301001

fehér tányérsapka, szerelve

db

1

2

6004313001

szolgálati dzseki műszőrme béléssel

db

1

2

6004315001

nyári szolgálati dzseki

db

1

2

6006102001

fésűs pantalló

db

2

2

6006302001

tropikál pantalló

db

1

1

6004104001

fésűs zubbony

db

1

4

6008003001

bőrkesztyű gyapjú béléssel

pár

1

3

6010024001

szürke ing rövid ujjú, vállpántos

db

2

1

6010023001

szürke ing hosszú ujjú, vállpántos

db

2

1

6010022001

fehér ing rövid ujjú, vállpántos

db

2

1

6010021001

fehér ing hosszú ujjú, vállpántos

db

2

1

6013001001

nyakkendő kék

db

2

2

6014001101

szolgálati pulóver

db

1

3

6012002001

nyári pamut zokni

pár

3

4 hónap

6012004001

téli pamut zokni

pár

3

4 hónap

6012007001

pamut zokni, szürke

pár

2

4 hónap

6141128001

váll-lap, tiszthelyettesi

pár

6

4

6141104001

vállszalag, tiszthelyettesi

pár

1

4

6140004001

ezüst fémcsillag 15 mm-es

db

14

0

6033203001

jelsíp

db

1

0

6033100001

jelsíp zsinór

db

1

0

6030008001

nadrágszíj

db

1

4

6021010001

félcipő normál bőrtalpú

pár

1

1

6021011001

félcipő nyári bőrtalpú

pár

1

1

6001408001

3/4-es szolgálati kabát műszőrme béléssel

db

1

3

6006203001

téli szolgálati nadrág (sínadrág)

db

1

2

6033001001

málhazsák

db

1

7

6014101001

nyaksál

db

1

3

7/B. számú melléklet a 35/1999. (BK 22.) BM utasításhoz


A rendészeti szakközépiskolák kettős jogállású női tanulói ruházati ellátásának anyaglistája (rendőr)

A ruházattal való rendelkezés határideje: az I. tanév vége

Cikkszám

Megnevezés

Mennyiségi egység

Mennyiség / fő

Kihordási idő (év)

6002207001

ballonkabát 3/4-es bélelt, enciánkék

db

1

2

6004313001

szolgálati dzseki műszőrme béléssel

db

1

2

6014001101

szolgálati pulóver

db

1

3

6004400001

kosztümkabát, enciánkék

db

1

1

6006401001

szövetnadrág, enciánkék („eros”)

db

1

2

6007300001

szoknya, enciánkék

db

1

1

6010024001

szürke ing rövid ujjú, vállpántos

db

2

1

6010023001

szürke ing hosszú ujjú, vállpántos

db

2

1

6010022001

fehér ing rövid ujjú, vállpántos

db

2

1

6010021001

fehér ing hosszú ujjú, vállpántos

db

2

1

6021200001

félcipő, ünnepi, fekete

pár

1

1

6021201001

félcipő, szolgálati, fekete

pár

1

1

 

harisnyanadrág

db

3

1

6008009001

bőrkesztyű, női

pár

1

3

6013001001

nyakkendő kék

db

2

2

6141128001

váll-lap tiszthelyettesi

pár

6

4

6141116001

váll-szalag tiszthelyettesi

pár

1

4

6140004001

ezüst fémcsillag 15 mm-es

db

14

0

6020004001

női csizma

pár

1

2

6031103001

táska, fekete

db

1

3

6014102001

nyaksál, fehér

db

1

2

6030008001

derékszíj

db

1

4

6033203001

jelsíp

db

1

0

6033100001

jelsíp zsinór

db

1

0

6000106001

fésűs szolgálati tányérsapka, szerelve

db

1

3

6030011001

szövetsapka (pilotka)

db

1

2

6000503001

téli sapka, műszőrmés, szerelve

db

1

3

*

Az utasítást a 22/2005. (BK 13.) BM utasítás 1. pontja hatályon kívül helyezte, 2005. július 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére