• Tartalom

4/1999. (K. Ért. 4.) KöM utasítás

4/1999. (K. Ért. 4.) KöM utasítás

A Környezetvédelmi alap célfeladatok fejezeti kezelésű előirányzat kezelésének és működtetésének szabályairól*

1999.05.14.
A Környezetvédelmi alap célfeladat fejezeti kezelésű előirányzat felhasználásának, nyilvántartásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 2/1999. (III. 26.) KöM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján az előirányzat kezelésének és működtetésének szabályait a következők szerint határozom meg.
I. Fejezet


Általános rendelkezések

1. § (1) A Környezetvédelmi alap célfeladat fejezeti kezelésű előirányzat (a továbbiakban: Kac) működtetését a Környezetvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) közgazdasági és informatikai helyettes államtitkára (a továbbiakban: KIHÁ) irányítja és ellenőrzi, a Környezetvédelmi Alap Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: KAKF) koordinálja.

(2) A KAKF feladata a Kac-on keresztül igénybe vehető források felhasználásának koncepcionális megalapozása az érdekelt szakterületekkel összehangoltan.

(3) A Kac kezelésével összefüggő operatív, nyilvántartási, számviteli, adatszolgáltatási, valamint a költségvetési tervezéssel, beszámolással kapcsolatos előkészítő feladatokat a Környezetvédelmi Fejlesztési Intézet (a továbbiakban: KÖFI) végzi.

II. Fejezet

A Kac bevételeinek és felhasználásának tervezési és kezelési rendje

2. § (1) A Kac bevételi és kiadási előirányzatainak tervjavaslatát a központi költségvetés szabályai szerint forrásonként és jogcímenként a KÖFI készíti el a Közgazdasági és Költségvetési Főosztály (a továbbiakban: KgKF) szakmai irányítása mellett, figyelembe véve a Kac tárgyévi bevételeinek várható alakulását, továbbá a Kac kötelezettségeit. A tervezés folyamán a belső egyeztetéseket a KAKF koordinálja és annak eredményeképpen a tervezésnél figyelembe veendő szempontokról tájékoztatja a KÖFI-t.

(2) A tárgyévi költségvetési törvény kihirdetését követő 15 napon belül a KÖFI a KIHÁ ellenjegyzésével a Rendeletben rögzített felhasználási jogcímek szerint tervjavaslatot készít.

(3) A KÖFI az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelete (a továbbiakban Ámr.) szerint kidolgozza és a KgKF által meghatározott határidőre átadja a KgKF-nek a Kac kincstári költségvetését.

(4) A KÖFI elkészíti a Kac elemi költségvetését és adathordozón (K11), valamint nyomtatott formában február 28-ig átadja a KgKF-nak. A KgKF a többi fejezeti kezelésű előirányzattal együtt a Kac-ról is összevont elemi költségvetést készít és együttesen terjeszti fel jóváhagyásra a miniszter részére.

(5) A Kac évközi előirányzat-módosítására vonatkozó javaslatokat a KÖFI előterjesztése alapján a KgKF készíti elő.

3. § (1) Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv., az Ámr., a költségvetés alapján gazdálkodó szervek beszámolási és könyvvezetési kötelezettségéről szóló 54/1996. (IV. 12.) Korm. rendelet, valamint a fejezeti kezelésű elő~irányzatok Számviteli Politikája betartásával a Kac számviteli-könyvviteli és azzal összefüggő nyilvántartásait a KÖFI vezeti. A nyilvántartások alapján a KÖFI a KgKF-on keresztül információt szolgáltat a költségvetési gazdálkodásra vonatkozó jogszabályok által meghatározott formában, tartalommal és határidőre. A KÖFI elvégzi továbbá mindazokat a feladatokat, amelyeket a gazdálkodással kapcsolatban a Kac-ra vonatkozóan a fejezettel kapcsolatos felügyeleti jogkörében a közigazgatási államtitkár meghatároz.

(2) A KÖFI kezeli a Kac kincstári számláit, továbbá egyezteti a Kac pénzforgalmát a Magyar Államkincstárral.

(3) A KÖFI készíti el a nyilvántartások alapján a Kac negyedéves és éves mérlegét, féléves és éves beszámolóját a mérlegkészítésre, fejezeti beszámolásra és a zárszám~adásra vonatkozó előírások alapján, majd adathordozón (K11) és nyomtatott formában átadja a KgKF részére a külön jogszabályban meghatározott határidőn belül. A KgKF a Kac-al együtt valamennyi fejezeti kezelésű előirányzatról összevont költségvetési beszámolót készít és együttesen terjeszti fel jóváhagyásra a miniszter részére. A jóváhagyást követően a KgKF a mérleg- és pénzforgalmi beszámoló Kac-ra vonatkozó kivonatát megküldi a KAKF részére.

(4) A KÖFI az arra jogosultak számára, az általa vezetett és a Minisztérium közigazgatási államtitkára által jóváhagyott nyilvántartások alapján adatot köteles szolgáltatni.

(5) A környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló 1995. évi LVI. törvény végrehajtásához szükséges egyes intézkedésekről szóló 113/1995. (IX. 27.) Korm. rendelet alapján az illetékes környezetvédelmi felügyelőséghez benyújtott mentességi kérelmeket a felügyelőség szakmai véleménye csatolásával, a beadást követő 20 napon belül továbbítja a KÖFI-nek, amely a kézhezvételtől számított 30 napon belül értékeli a kérelmeket, elkészíti a mentességi engedély tervezetét és továbbítja a KAKF ellenjegyzésével a KIHÁ-hoz.

III. Fejezet

A környezetvédelmi célú fejlesztésekre benyújtott pályázatok kezelési rendje

4. § (1) A Kac-ból a környezetvédelmi célú fejlesztések támogatási igényeire vonatkozó pályázati felhívást a hatályos jogszabályok alapján a KAKF állítja össze és a miniszter hagyja jóvá.

(2) A KÖFI gondoskodik arról, hogy a jóváhagyott pályázati felhívás a Környezetvédelmi Értesítőben, a pályázati felhívásról szóló értesítés pedig legalább egy országos napilapban megjelenjen.

(3) A pályázati adatlapokat és a kitöltési útmutatókat a KÖFI állítja össze és megküldi a pályázati felhívással együtt az abban felsorolt területi szerveknek, valamint a Környezeti Informatikai és Szervezési Főosztálynak az Interneten történő megjelentetéshez.

5. § (1) A pályázati felhívás alapján benyújtott pályázatokat a Rendelet 5. § (1) a), b), c), e), f) pontokban meghatározott környezetvédelmi fejlesztések esetén az illetékes környezetvédelmi felügyelőség, a Rendelet 5. § (1) d) pontban meghatározott természetvédelmi fejlesztések esetén az illetékes nemzeti park igazgatóság, a Rendelet 5. § (1) g) és h) pontjában meghatározott fejlesztések esetén a Minisztérium Közönségszolgálati Irodája veszi át. A Rendelet 5. § (1) g) és h) pontjában meghatározott fejlesztésekre benyújtott pályázatokat a KÖFI veszi nyilvántartásba.

(2) A nyilvántartásba vételt követő 8 napon belül a területi szerv véleményének csatolásával 7 példányt megküld a KÖFI-nek. A KÖFI haladéktalanul továbbít 1-1 példányt a döntés-előkészítésben részt vevő külső szakértőknek és a Minisztérium érintett szakmai egységeinek képviselőiből és a KAKF témafelelőseiből álló munkabizottság tagjainak. A munkabizottság tagja egyúttal nem lehet tagja a Tárcaközi Bizottságnak a munkabizottság és a Tárcaközi Bizottság vezetőjének kivételével.

(3) A területi szerv

a) iktatja a beérkezett pályázatot a beérkezés napján és ellátja a területi szerv kódjával,

b) pályázati felhívásban szereplő formai vagy tartalmi feltételeknek nem megfelelő pályázatok esetében a területi szerv, a Minisztériumhoz benyújtott pályázat esetén a KÖFI – a pályázat nyilvántartásba vételének mellőzésével – haladéktalanul felhívja a pályázót a hiányok pótlására,

c) pályázati felhívásban szereplő formai és tartalmi feltételeknek megfelelő pályázatokat nyilvántartásba veszi és véleményével együtt a benyújtást követő 8 napon belül megküldi a KÖFI-nek,

d) a nyilvántartásba vételt a pályázati információs rendszerbe történő teljes adatbevitellel végzi, amelyet a nyilvántartásba vett pályázatokkal együtt küld meg a KÖFI-nek,

e) a pályázatokkal kapcsolatos ügyfélszolgálati nyilvántartásba vételi és véleményezési feladatait a KÖFI-vel kötött megállapodás szerinti tartalommal végzi.

(4) A KÖFI a külső szakértők értékelése alapján döntés~előkészítő anyagot készít a munkabizottság részére, amelyet a munkabizottság tagjainak a munkabizottság ülése előtt legalább 5 nappal átad. A munkabizottság véleményezi a döntéselőkészítő anyagot, elvégzi a pályázatok összehasonlító értékelését és a Tárcaközi Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) részére elbírálási ajánlást készít. A munkabizottsági ülésen megtárgyalt és véleményezett döntéselőkészítő anyagból a KÖFI előterjesztési anyagot állít össze, amelyet a KAKF ellenőrzése után a Bizottság ülése előtt legalább 10 nappal megküld a Bizottság tagjainak, a KAKF-nak, a miniszternek, az államtitkároknak, a helyettes államtitkároknak és a döntéselőkészítő anyag összeállításában résztvevőknek.

(5) A munkabizottsági ülést, a Bizottság ülését, valamint a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló 1995. évi LVI. tv. 13. §-ban foglalt Tanácsadó Testületet a KAKF hívja össze. A Bizottság elnöke a KAKF vezetője. A Tanácsadó Testület és a munkabizottság elnöke a KAKF vezetője, vagy az általa kijelölt személy.

(6) A KÖFI az ülést követő 5 munkanapon belül elkészíti a Bizottság ülésének jegyzőkönyvét és megküldi a Bizottság elnökének. A KAKF a döntési javaslatról előterjesztést készít a miniszter részére.

(7) A miniszteri döntéstől számított 15 napon belül a KÖFI értesíti a pályázókat a döntésről és annak indoklásáról. Az erről készített összefoglalót egyidejűleg a területi szerveknek is megküldi.

(8) Amennyiben a pályázó elfogadja a támogatási ajánlatot, illetve teljesíti az abban foglalt szerződési előfeltételeket, a KÖFI az ajánlat elfogadásától, vagy a feltételek teljesítése igazolásának kézhezvételétől számított 15 napon belül elkészíti a szerződés tervezetét és aláírásra megküldi a pályázónak.

(9) A KÖFI a pályázó által aláírt szerződést a KAKF-on keresztül megküldi a KIHÁ-nak, aki gondoskodik arról, hogy a miniszter vagy az általa megbízott személy aláírja azt, majd visszajuttatja a KÖFI-nek. Az aláírt szerződést a KÖFI juttatja el a pályázónak.

(10) A miniszteri döntésben foglaltakat érintő minden szerződésmódosítási kérelmet a KÖFI megküld a KAKF-nak, amely a Minisztérium illetékes szakmai főosztályával történő egyeztetést követően javaslatot tesz. A javaslatot a KÖFI a soron következő bizottsági ülés elé terjeszti. A miniszteri döntésnek megfelelően a KÖFI elkészíti a módosított szerződés tervezetét, melynek aláírása a szerződéskötésre vonatkozó szabályok szerint történik.

(11) A szerződésben foglalt ütemezésnek megfelelően a támogatások teljesítményarányos utalását a támogatott kezdeményezésére a KÖFI végzi.

IV. Fejezet

A közcélú környezetvédelmi keretek felhasználásának szabályai

6. § (1) A Rendelet 4. § (1) bekezdés c) pontjába tartozó feladatok finanszírozására az éves felhasználási tervben e célra jóváhagyott előirányzaton belül az egyes keretek közötti százalékos felosztási arányokat és a keretkoordinátorokat az 1. sz. melléklet tartalmazza.

(2) Az egyes keretek felhasználásáért a keret-koordinátor a felelős. Előfinanszírozás esetén a keretkoordinátor a kötelezettségvállaló és az utalványozó, a teljesítés szakmai igazolása nélkül. Utófinanszírozásnál a keretkoordinátor a kötelezettségvállaló és az utalványozó, a teljesítés szakmai igazolója a Minisztérium szakterület szerint illetékes szervezeti egységének vezetője. A kötelezettségvállaláshoz a KÖFI vezetőjének, vagy az általa kijelölt személynek az ellenjegyzése szükséges. Az utalványozás érvényesítése a KÖFI gazdasági vezetőjének a feladata.

(3) A Rendelet 5. § (3) bekezdés a)–i) pontjában meghatározott feladatok finanszírozására a Rendelet 15. § (2) bekezdése szerint képzendő tartalék mértékéről a miniszter az utasítás hatálybalépését követő 15 napon belül értesíti a keretkoordinátorokat. A tartalék csak a miniszter eseti engedélyével használható fel.

7. § (1) A beérkezett támogatási kérelmek miniszteri döntésre történő előkészítésének érdemi feladatait az e célra létrehozott Szakértői Bizottságok végzik.

(2) A Szakértői Bizottsági tagok személyére, illetve a megbízás visszavonására a keretkoordinátor tesz javaslatot.

(3) A Szakértői Bizottságok elnökei a keretkoordinátorok.

(4) A Szakértői Bizottságok az általuk megállapított ügyrend szerint működnek.*

(5) A Szakértői Bizottságok által elfogadott ügyrendeket és bírálati szempontrendszereket a keretkoordinátorok a KAKF útján a közigazgatási államtitkár elé terjesztik jóváhagyásra.

(6) A Rendelet 5. § (3) bekezdés h) pontja szerinti keretnél a felhasználás koordinálásával megbízandó szervezet (a továbbiakban: külső lebonyolító szervezet) kiválasztása a miniszter által jóváhagyott pályázati felhívás alapján a Szakértői Bizottság véleményének figyelembevételével a keretkoordinátor feladata. A lebonyolító szervezet kiválasztását a miniszter hagyja jóvá.

8. § (1) A pályázati felhívásokat az illetékes Szakértői Bizottság véleménye alapján a keretkoordinátorok készítik el és terjesztik miniszteri jóváhagyásra a KAKF útján. A KAKF a miniszter által jóváhagyott pályázati felhívásokat megküldi a keretkoordinátoroknak és a KÖFI-nek.

(2) A miniszter által jóváhagyott pályázati felhívások megjelentetéséről a KÖFI gondoskodik.

(3) A támogatási kérelmet a KÖFI-hez kell benyújtani, illetve eljuttatni. A KÖFI gondoskodik a támogatási kérelemre vonatkozó, a 2. sz. mellékletet képező adatlap kitöltéséről.

(4) A formai feltételeknek nem megfelelő támogatási igény esetén a KÖFI a támogatási kérelmet benyújtót haladéktalanul felhívja a hiányok pótlására.

(5) A formai feltételeknek megfelelő, nem pályázati felhívás alapján benyújtott kérelmet (a továbbiakban: egyedi kérelem) a KÖFI nyilvántartásba veszi és erről a kérelmezőt tájékoztatja.

(6) A Rendelet 5. § (3) bekezdés c), d) h) pontja szerinti feladatokra beérkezett pályázatokat a keretkoordinátor által megbízott szervezet veszi nyilvántartásba a KÖFI által rendelkezésre bocsátott rendszerhez illeszkedően és az összesített nyilvántartást rendszeresen továbbítja a KAKF részére.

(7) A KÖFI az igényeket bizottságonként és évenként elkülönítve tartja nyilván, és felelős azért, hogy a KAKF és a keretkoordinátorok számára a szükséges információ havonkénti összesítésben rendelkezésre álljon. A KÖFI a Szakértői Bizottsági üléseket megelőzően tájékoztatást ad a KAKF-nak a még rendelkezésre álló szabad keret nagyságáról.

9. § (1) Az egyedi kérelmeket a KÖFI sorolja be a megfelelő közcélú kerethez.

(2) A keretkoordinátor a Szakértői Bizottság által jóváhagyott szempontrendszer alapján – Szakértői Bizottsági tagok, indokolt esetben külső szakértők bevonásával – előzetesen értékeli, összesíti és a Szakértői Bizottság elé terjeszti az adott döntési ciklusban kezdeményezett támogatási kérelmeket.

10. § (1) A közcélú keretre benyújtott támogatási kérelmeknél a keret-koordinátor gondoskodik a Szakértői Bizottság üléseinek előkészítéséről és a lebonyolítás technikai feltételeinek biztosításáról, az ülés jegyzőkönyvének elkészítéséről, a döntési javaslat összeállításáról és azok megküldéséről a KAKF-nak. Az ülés jegyzőkönyvét a döntési javaslattal együtt a KAKF a közigazgatási államtitkár egyetértésével terjeszti fel miniszteri jóváhagyásra.

(2) A KÖFI a miniszteri döntést átvezeti nyilvántartásába és értesíti a kérelmezőket a döntésről.

(3) A KÖFI előkészíti a támogatási megállapodásokat és haladéktalanul megküldi a nyertes támogatást kérelmezőnek aláírásra. A támogatott által aláírt szerződést a Minisztérium részéről történő aláírásra a KÖFI megküldi a KAKF-en keresztül a keretkoordinátornak.

(4) A mindkét fél által aláírt szerződés egy példányát a KÖFI megküldi a keretkoordinátornak.

(5) A KÖFI felelős a megállapodásban szereplő támogatás határidőben történő kifizetéséért.

(6) A KÖFI gondoskodik a kifizetések nyilvántartásáról, figyelemmel kíséri a megkötött támogatási megállapodásokban szereplő feladatokat és határidőket és a határidők elmulasztása esetén a támogatottat figyelmezteti.

(7) A KÖFI a támogatás felhasználását ellenőrzi és elvégzi a beérkezett pénzügyi elszámolások felülvizsgálatából adódó teendőket.

11. § (1) A bizottságok feladataival, működésével összefüggő költségeket az egyes közcélú keretek költségvetésében kell megtervezni, a kiadások forrása a Kac működési kerete. A keretek költségvetési tervét a keretkoordinátorok állítják össze, és a közigazgatási államtitkár hagyja jóvá.

(2) A bizottsági tagsággal összefüggésben felmerülő, a tagot terhelő költségeket a tagok részére meg kell téríteni. A bizottsági munkáért a Minisztériummal, vagy a Minisztérium felügyelete alá tartozó szervvel közszolgálati jogviszonyban nem álló tagoknak díjazás fizethető. A díj mértéke a bizottság tevékenységének jellegétől, a bizottsági tag által végzett munkától függ. A díjazással összefüggő eljárási szabályokat a keretkoordinátorok állítják össze és a közigazgatási államtitkár hagyja jóvá, majd a teljesítés igazolását követően a keretkoordinátor intézkedik a kifizetésről.

12. § A Rendelet 5. § (3) bekezdés e), g) és i) pontja vonatkozásában az eljárási szabályokat a közigazgatási államtitkár intézkedésben határozza meg.

V. Fejezet

Ellenőrzés és utóellenőrzés

13. § (1) A Rendelet 18. § ellenőrzési feladataihoz a KÖFI külső szakértőket is igénybe vehet. A szakértők díjazásával kapcsolatos kiadások a KÖFI költségvetését terhelik.

(2) A nem megfelelő teljesítés, vagy szerződésszegés esetén a szankciókról a KÖFI előterjesztése alapján a döntést a miniszter vagy az általa megbízott személy hozza meg és a KÖFI hajtja végre.

VI. Fejezet

Vegyes rendelkezések

14. § A Környezetvédelmi alap célfeladat fejezeti kezelésű előirányzat felhasználásának, nyilvántartásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 2/1999. (III. 26.) KöM rendelet 4. § (1) bekezdés b), d), f) pontja szerinti felhasználási jogcím terhére a kötelezettségvállaló és utalványozó átengedett hatáskörben a közigazgatási államtitkár.

15. § A Rendelet 3. § (2) bekezdése szerinti összefoglalók elkészítéséről és közzétételéről a KÖFI gondoskodik.

16. § Ez az utasítás a kiadmányozást követő napon* lép hatályba, egyidejűleg a Központi Környezetvédelmi Alap kezelésének, működtetésének szabályairól szóló 8/1997. (K. É. Ért. 8.) KTM utasítás hatályát veszti.

Dr. Pepó Pál s. k.,

környezetvédelmi miniszter

1999. évi közcélú keret felosztása

Megnevezés

Keretkoordinator

% - os felosztás

a1

ágazati mérő- és ellenőrzőhálózat fejlesztése

környezetvédelmi helyettes államtitkár

4,03

a2

ágazati információs rendszer fejlesztése

közgazdasági és információs helyettes államtitkár

4,03

b

országos jelentőségű védett természeti területeinek és értékeinek védelme, biodiverzitás megőrzése

természetvédelmi helyettes államtitkár

7,50

c

ágazati kutatás-fejlesztés támogatása

közigazgatási államtitkár

9,17

d

ágazati oktatás, nevelés, ismeretterjesztési feladatok ellátása, támogatása

személyügyi és oktatási főosztályvezető

5,84

e

ágazati állami intézkedések meghatározását, bevezetését és végzését elősegítő szakmai intézményi háttér megerősítése, környezetvédelmi programok megvalósíthatósági tanulmányainak elkészítése

közigazgatási államtitkár

21,88

f

társadalmi szemlélet alakítása

sajtó önálló osztályvezető

6,57

g

orzságos, illetve regionális jelentőségű, a környezet és a természet védelmét komplex módon szolgáló, illetve a nemzetközi egyezményekkel összefüggő ágazati feladatok (tartalék)

közgazdasági és információs helyettes államtitkár

30,90

h

a környezet- és természetvédő társadalmi szervezetek és mozgalmak környezetvédelmi programjai, kezdeményezéseinek támogatása

politikai államtitkár

4,95

i

külön jogszabályokban meghatározott, a védettségi szint helyreállítását szolgáló intézkedések

közigazgatási államtitkár

5,13

 

Összesen

100,00

 

(null)

KÖRNYEZETVÉDELMI ALAP CÉLELŐIRÁNYZAT

Azonosító: ..............................................................................

Beérkezett: .............................................................................

Bizottság: ...............................................................................

(KÖFI tölti ki)

ADATLAP

KAC közcélú környezetvédelmi feladat megvalósításának támogatásához

 

1.

KEZDEMÉNYEZŐ

1.1.

Megnevezése (neve): ........................................................................................................................................................................

1.2.

Címe:

 

Irányítószám: .................................. Helység: ..................................................................................................................................

 

Utca, házszám: ..................................................................................................................................................................................

 

Telefon: ........................................................................... Telefax: ...................................................................................................

1.3.

Képviselőjének

1.3.1.

Neve: .................................................................................................................................................................................................

1.3.2.

Beosztása: .........................................................................................................................................................................................

1.3.3.

Telefon: ........................................................................... Telefax: .................................................................................................

1.4.

Szervezeti formája: ...........................................................................................................................................................................

1.5.

Bankszámlaszáma: !!!!!!!!-!!!!!!!!-!!!!!!!!

1.6.

Adószáma: !!!!!!!!-!-!!

2.

TÁMOGATÁSI CÉL

2.1.

Kiírás szerint:

2.2.

Rövid leírása: ....................................................................................................................................................................................

 

...........................................................................................................................................................................................................

 

...........................................................................................................................................................................................................

 

...........................................................................................................................................................................................................

3.

MEGVALÓSÍTÁS

3.1.

Megvalósítás időszaka

3.1.1.

Kezdés időpontja: ................................... év ........................................................................................ hó ................................ nap

3.1.2.

Befejezés időpontja: ............................... év ........................................................................................ hó ................................ nap

3.2.

Megvalósításhoz szükséges teljes összeg: ............................................................................................................................ ezer Ft

3.2.1.

Megvalósításhoz meglévő saját forrás összege: ................................................................................................................... ezer Ft

3.2.2.

Megvalósításhoz rendelkezésre álló egyéb forrás

 

– megnevezése: .................................................................................................................................................................................

 

– összege: .............................................................................................................................................................................. ezer Ft

3.2.3.

Megvalósításhoz igényelt egyéb forrás

 

– megnevezése: .................................................................................................................................................................................

 

– összege: .............................................................................................................................................................................. ezer Ft

3.3.

Megvalósítást ajánló szervezetek (ajánlatok másolatát mellékelem): ..............................................................................................

 

...........................................................................................................................................................................................................

 

...........................................................................................................................................................................................................

 

...........................................................................................................................................................................................................

4.

IGÉNYELT TÁMOGATÁS

 

Teljes összege: ................................................................ ezer Ft

 

A támogatás folyósításának ütemezése:

 

................ év ............................................................ hó .................. nap .............................................................................. ezer Ft

 

................ év ............................................................ hó .................. nap .............................................................................. ezer Ft

 

................ év ............................................................ hó .................. nap .............................................................................. ezer Ft

 

................ év ............................................................ hó .................. nap .............................................................................. ezer Ft

 

................ év ............................................................ hó .................. nap .............................................................................. ezer Ft

 

................ év ............................................................ hó .................. nap .............................................................................. ezer Ft

5.

EGYÉB ADATOK

5.1.

A Központi Környezetvédelmi Alapból kapott korábbi támogatások azonosító számai:

5.2.

A kezdeményező szervezet alapítására vonatkozó okiratokat (alapszabályt, alapító okiratot, társasági szerződést, a szervezet bejegyzésére vonatkozó bírósági végzést, bankszámlaszerződés másolatát stb.), aláírási jogosultság igazolását másolatban csatolom.

5.3.

Kezdeményező egyéb közlendői: .....................................................................................................................................................

 

...........................................................................................................................................................................................................

 

...........................................................................................................................................................................................................

 

...........................................................................................................................................................................................................

Mellékletek:

3.2.2. ponthoz ………… oldal

 

3.2.3. ponthoz ………… oldal

 

3.3. ponthoz ………… oldal

 

5.2. ponthoz ………… oldal

Egyéb mellékletek: .............................................................................................................................................................................................

.............................................................................................................................................................................................................................

.............................................................................................................................................................................................................................

.............................................................................................................................................................................................................................

6. Az igényelt támogatás részletes és tételes költségkalkulációja:

……………………………………, 199……………………………

…………………………………………………

(cégszerű aláírás)

*

Az utasítást 12/2000. (K. Ért. 7.) KöM utasítás módosította, a 4/2001. (K. Ért. 4.) KöM utasítás 47. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2001. március 28. napjával.

*

Az ügyrendmintát az érdekeltek közvetlenül kapják meg.

*

A kiadmányozás napja: 1999. május 13.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére