• Tartalom

49/1999. (III. 26.) Korm. rendelet

49/1999. (III. 26.) Korm. rendelet

a közmunkaprogramok támogatási rendjéről1

2010.01.01.

A Kormány a munkanélküliség csökkentésére alkalmas fejlesztési, felújítási, különösen infrastrukturális és környezetvédelmi, továbbá az elmaradott térségek felzárkóztatását célzó közfeladatok ellátásának ösztönzése, valamint az e célra a költségvetésben biztosított pénzügyi keret elosztása céljából a következőket rendeli el:

1. § (1)2 A Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényben, valamint annak felhatalmazása alapján a Kormány által a közmunkaprogramokra biztosított költségvetési előirányzat (a továbbiakban: előirányzat) e rendelet szabályai szerint használható fel.

(2)3 E rendelet alkalmazásában közmunkaprogram

a) a törvény által előírt állami feladat ellátásának elősegítésére irányuló program,

b) a törvény vagy önkormányzati rendelet által előírt, helyi önkormányzati vagy kisebbségi önkormányzati feladat ellátásának az önkormányzat, illetve azok társulása működési területén belüli elősegítésére irányuló program, illetve

c) az Országgyűlés vagy a Kormány által meghatározott cél elérésére irányuló program,

feltéve, hogy a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (Flt.) 58. §-a (5) bekezdésének d) pontjában meghatározott álláskeresők és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben foglaltak szerint az aktív korúak ellátása keretében rendelkezésre állási támogatásra jogosult számára munkaviszony munkaalkalmat teremt, illetőleg a munkavégzéshez kapcsolódóan foglalkoztatást elősegítő képzést biztosít.

2. § (1) Az előirányzat terhére támogatásban részesülhetnek:

a)4 központi költségvetési szervek, kisebbségi önkormányzatok és azok költségvetési szervei,

b)5

c)6 a települési önkormányzatok és azok jogi személyiséggel rendelkező társulásai,

d)7 az állami és önkormányzati tulajdon kezelésével és fenntartásával megbízott, vagy erre a célra az állam, önkormányzat által létrehozott gazdálkodó szervezetek,

e)8 non-profit gazdasági társaságok,

f)9 vízitársulatok.

(2) Támogatás az (1) bekezdésben meghatározott szervezet részére abban az esetben nyújtható, ha

a) az 1. §-ban meghatározott közmunkaprogramot valósít meg, és

b) a közmunkaprogram során az 1. § (2) bekezdésében meghatározott személyek közül legalább 100 fő foglalkoztatását valósítja meg oly módon, hogy a foglalkoztatottainak számát a foglalkoztatás megkezdését megelőző havi átlagos statisztikai állományi létszámhoz képest bővíti, és

c)10 vállalja, hogy a közmunkaprogram keretében általa foglalkoztatott, az 1. § (2) bekezdésében meghatározott személyek közül legalább 50% rendelkezésre állási támogatásra jogosult, és

d)11 vállalja, hogy a közmunkaprogram megvalósításához legalább az igényelt támogatás 10 százalékával önmaga is hozzájárul, és

e)12 vállalja, hogy a foglalkoztatás költségeire fordítható támogatási összeg 80 százalékát a b) pontban meghatározott személyek részére járó munkabér és az ahhoz kapcsolódó közterhek kifizetésére fordítja, és

f)13 a közmunkaprogram megvalósításához más központi költségvetési előirányzatból támogatásban nem részesül, és

g)14 az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 13/A. §-ának (5) bekezdése szerinti köztartozása nincs, és

h)15 a program megvalósulásának helye szerinti regionális munkaügyi központ igazolja, hogy a program által létrehozott munkahelyekre és az ott folyó munkákra az 1. §-ban meghatározott személyek közvetíthetők.

(3) Támogatás az 1. § (2) bekezdésében meghatározott körbe nem tartozó személyek foglalkoztatásához is nyújtható, ha

a) a 2. § (2) bekezdésében foglalt feltételek fennállnak, és

b) a közmunkaprogram megvalósulásának helye szerint illetékes munkaügyi központ igazolja, hogy az adott munkakör betöltésére az 1. § (2) bekezdésében meghatározott körbe tartozó személyt nem tud kiközvetíteni.

(4)16 A támogatás az (1) bekezdésben meghatározott szervezet részére a (2) bekezdés c) pontjától eltérően is nyújtható, ha a közmunkaprogramban érintett önkormányzat(ok) jegyzőjének igazolása alapján a közmunkaprogram keretében foglalkoztatott rendelkezésre állási támogatásra jogosult személyek aránya azért nem éri el a (2) bekezdés c) pontja szerinti mértéket, mert a közmunkaprogramban érintett önkormányzat(ok) területén megfelelő létszámú ilyen személy nem áll rendelkezésre.

(5)17 A (2) bekezdés f) pontja tekintetében nem minősül a közmunkaprogram megvalósításához más központi előirányzatból nyújtott támogatásnak a közmunkaprogramban foglalkoztatottak képzéséhez a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. tövény (a továbbiakban: Fktv.), és a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló külön jogszabály alapján nyújtott támogatás, valamint a közmunkaprogram révén megvalósuló beruházáshoz nyújtott olyan támogatás, amely nem a foglalkoztatáshoz kapcsolódik.

(6)18 Az előirányzat legfeljebb 5 százaléka a közmunkaprogramok működési költségeinek biztosítására – különösen a pályázatok meghirdetésére, a monitoring rendszer működtetésére, a Közmunkatanács működésének biztosítására – használható fel.

3. § (1) A támogatás vissza nem térítendő formában nyújtható.

(2)19 A támogatás a közmunkaprogramban foglalkoztatott személyek foglalkoztatásának a következő költségeire terjedhet ki:

a) munkabérre, valamint annak járulékaira,

b) a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló jogszabály szerint a munkaadót terhelő utazási költségekre,

c) munkaalkalmassági vizsgálat költségeire,

d) munkaruha és egyéni védőeszköz költségeire,

e) szállítás költségeire,

f) tárgyi eszköz beszerzési költségeire a támogatott foglalkoztatás közvetlen költségeinek legfeljebb 10%-os mértékéig,

g)20 települési önkormányzat jogi személyiséggel rendelkező társulásának pályázata, vagy legalább 100 közmunkás foglalkoztatása esetén a program szervezési, irányítási költségeire az elnyert pályázati támogatási összeg legfeljebb 3%-os mértékéig.

(3)21 Támogatás nyújtható a közmunkaprogram keretében az Fktv. szerint folytatott képzésnek a következő költségeire:

a) a képzést lebonyolító oktatók részére fizetett ellenérték és annak járulékai;

b) a jogszabályban meghatározott vizsga- és vizsgáztatási díj;

c) a képzés során felhasznált, a hallgatóknak véglegesen átadott tankönyvek, taneszközök díja;

d) az elméleti, gyakorlati képzés során felhasznált anyagok (energia) költsége;

e) amortizáció (használattal arányosan elszámolható) költsége;

f) egyéb, a képzés megszervezésével, lebonyolításával, értékelésével kapcsolatos költségek (bérleti díjak, rezsi-, posta- és adminisztrációs költségek), amelyek nem haladhatják meg a képzési költségek 20%-át.

(4)22 A közmunkaprogram keretében folytatott képzést kizárólag olyan felnőttképzési intézmény végezheti, amely rendelkezik a külön jogszabályban meghatározott intézményakkreditációs tanúsítvánnyal. A támogatás mértéke nem haladhatja meg az adott képzés igazolt összköltségének teljes összegét.

4. § (1)23 A közmunkaprogramok támogatása során a regionális munkaügyi központok illetékességi területét kell figyelembe venni.

(2)24 Az előirányzatnak az egyes régiókban felhasználható keretét a társadalmi gazdasági szempontból elmaradott és a tartósan jelentkező munkanélküliséggel sújtott térségek besorolása alapján a szociális és munkaügyi miniszter határozza meg.

4/A. §25 (1) A közmunkaprogramok előkészítése érdekében a Kormány Közmunkatanácsot (a továbbiakban: Tanács) hoz létre.

(2)26 A Tanács a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, illetve a szociális és munkaügyi miniszter közmunkával kapcsolatos tevékenységét elősegítő, tanácsadó, véleményező, javaslattevő szerv.

(3) A Tanács

a)27 feltárja a közmunkaprogramok révén eredményesen ellátható, az 1. § (2) bekezdésének a)–b) pontjában meghatározott feladatokat,

b) javaslatot tesz közmunkaprogramok indítására,

c) véleményezi a közmunkaprogramokra vonatkozó pályázati felhívásokat,

d) véleményezi a 7. § (1) bekezdése alapján kiírt, regionális kötöttségek nélküli, meghívásos pályázatra benyújtott pályázati anyagokat,

e) az érvényes, továbbá a pályázati kiírás feltételeinek megfelelő ajánlatok figyelembevételével döntési javaslatot készít a miniszter részére a 7. § (1) bekezdése szerinti pályázatok támogatására, a támogatás mértékére,

f) éves értékelést készít a közmunkaprogramok eredményeiről.

(4)28 A Tanács elnökét a szociális és munkaügyi miniszter bízza meg, valamint hívja vissza.

(5)29 A Tanács tagjai

a)30 az egészségügyi miniszter, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, a környezetvédelmi és vízügyi miniszter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, az oktatási és kulturális miniszter, az önkormányzati miniszter, a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter és a pénzügyminiszter egy-egy képviselője,

b)31 a szociális és munkaügyi miniszter három képviselője,

c)–j)32

k) az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

4/B. §33 (1) A Tanács akkor határozatképes, ha az ülésen tagjainak több, mint a fele jelen van.

(2) A Tanács döntéseit egyszerű többséggel hozza meg. Szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt.

(3) A Tanács határozatképességének, valamint döntése érvényességének megállapítása során csak az érvényes, névre szóló írásbeli meghatalmazással rendelkező tagot, illetve ennek szavazatát lehet figyelembe venni.

(4)34 A Tanács működésének szabályait – különösen az ülései gyakoriságára, összehívásának rendjére, a Tanács eljárására, döntéshozatalára, annak dokumentálására vonatkozó előírásokat – első ülésén ügyrendben határozza meg. Az ügyrend elfogadásához valamennyi tag kétharmadának egyetértése szükséges. A Közmunkatanács Ügyrendjét a szociális és munkaügyi miniszter hagyja jóvá.

(5)35 A Tanács működésével kapcsolatos titkársági feladatokat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott szervezeti egység látja el.

5. § (1) A közmunkaprogramok támogatása pályázati eljárás alapján történik.

(2)36 A pályázatot

a) országosan a Szociális és Munkaügyi Minisztérium,

b) régiónként a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, vagy – a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Közmunka Tanácsának egyidejű tájékoztatásával – a regionális fejlesztési tanács

írhat ki.

(3) A pályázati kiírásnak tartalmaznia kell:

a) pályázat kiírásának célját,

b) a pályázaton történő részvétel feltételeit,

c) a pályázat keretében nyújtható támogatás forrását és mértékét,

d) a pályázat keretében, a régióban nyújtható támogatások összértékét,

e) a pályázó részéről rendelkezésre álló saját anyagi erő szükséges mértékét,

f) a közmunkaprogram megvalósulásának határidejét, a foglalkoztatási kötelezettség mértékére és időtartamára vonatkozó előírást,

g) a pályázat tartalmára vonatkozó előírásokat és az ahhoz szükséges mellékleteket,

h) a szerződésszegés jogkövetkezményeit, továbbá

i) a pályázat benyújtásának helyét és határidejét, a pályázatot elbíráló szerv megnevezését, a pályázat elbírálásának határidejét.

(4) A pályázati kiírást és a közmunkaprogramok támogatásáról szóló tájékoztatást a Magyar Közlöny Hivatalos Értesítőjében közzé kell tenni.

6. §37 (1) A pályázatok elbírálásával kapcsolatos előkészítő, koordináló feladatokat országosan kiírt pályázatok esetében a Közmunka Tanács, regionális pályázatok esetében a regionális munkaügyi központok látják el. Ennek keretében

a) fogadják és – a szociális és munkaügyi miniszter által jóváhagyott bírálati szempontok alapján – minősítik a pályázatokat,

b) döntési javaslatot készítenek a szociális és munkaügyi miniszter, valamint a regionális fejlesztési tanács számára.

(2) A regionális fejlesztési tanács által kiírt pályázatok esetében a szociális és munkaügyi miniszter a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter véleményének kikérését követően hagyja jóvá a bírálati szempontokat.

(3) Abban az esetben, ha a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter részéről a szociális és munkaügyi miniszter megkeresésére 10 munkanapon belül nem érkezik válasz, úgy kell tekinteni, hogy a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a bírálati szempontokkal egyetért.

(4) A regionális pályázatot véleményezésre meg kell küldeni az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat, valamint a munkaügyi tanács részére.

7. §38 (1)39 A Kormány által kiemelten fontosnak ítélt, az 1. § (2) bekezdés a)–b) pontja szerinti feladatok közmunka révén történő ellátásának, valamint a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű települések foglalkoztatási helyzetének elősegítésére a szociális és munkaügyi miniszter központi keretet különít el, amelynek felhasználására regionális kötöttségek nélküli, meghívásos pályázat is kiírható.

(2)40 A Kormány által kiemelten fontosnak ítélt az 1. § (2) bekezdés a)–b) pontja szerinti feladatok közmunka révén történő ellátásának, valamint a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű települések foglalkoztatási helyzetének elősegítése céljából kiírt pályázat esetében az e rendeletben foglaltakat a következő eltérésekkel kell alkalmazni:

a)41 a pályázati eljárásban a szociális és munkaügyi miniszter a 2. § (2) bekezdésének b) és d) pontjaiban meghatározott feltételektől eltérhet,

b) a 6. § rendelkezéseit nem kell alkalmazni,

c)42 a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a 8. § (4) bekezdésben foglaltaktól eltérően – a pályázóknak a pályázat keretében bejelentett kérésére – utólagos elszámolási kötelezettség terhe mellett a dologi kiadásokra, valamint legfeljebb két havi munkabérre és közterheire támogatási előleget folyósíthat; a támogatási előlegről a 8. § (2) és (3) bekezdésben meghatározott megállapodásban kell rendelkezni,

d) a pályázati kiírásnak az 5. § (3) bekezdésében foglaltakon túlmenően tartalmaznia kell a támogatási előleg igénylésére, mértékére, folyósítási feltételeire, továbbá a céltól eltérő felhasználásának jogkövetkezményeire vonatkozó tájékoztatást.

(3) Az (1)–(2) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni a megfelelő pályázatok híján vagy a megvalósítás hiányossága miatt az adott régióban fel nem használt támogatási előirányzat további felhasználására is.

8. § (1)43 A Kormány a szociális és munkaügyi minisztert jelöli ki, hogy az országos közmunkaprogram támogatásáról döntést hozzon. A regionális közmunkaprogram támogatásáról a regionális fejlesztési tanács dönt. A regionális fejlesztési tanács a támogatás odaítéléséről tájékoztatja a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot.

(2)44 A támogatásban részesülővel az (1) bekezdésben meghatározott határozat kézbesítését követő 15 napon belül a Szociális és Munkaügyi Minisztérium köt megállapodást.

(3) A közmunkaprogram támogatásáról szóló megállapodásban meg kell határozni a támogatás folyósításának feltételeit, időtartamát, továbbá a megállapodás megszegésének következményeit.

(4)45 A támogatást a Szociális és Munkaügyi Minisztérium teljesítményarányosan utólag folyósítja.

9. § A támogatásban részesülő a 8. § (3) bekezdése szerinti megállapodásban meghatározott módon köteles a támogatást visszafizetni, ha abban, valamint az e jogszabályban, illetőleg a 8. § (1) bekezdésében meghatározott határozatban előírt feltételeket megszegi.

10. § (1)46 A közmunkaprogram megvalósulását és a támogatás felhasználását a kormányzati ellenőrzési jogkörrel rendelkező szerveken kívül a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, illetőleg az általa megbízott szervezetek és személyek ellenőrzik.

(2)47 A közmunkaprogramok támogatására az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet szabályait megfelelően alkalmazni kell.

11. §48 Ez a rendelet a kihirdetését követő 5. napon lép hatályba.

Melléklet a 49/1999. (III. 26.) Korm. rendelethez49

1

A rendeletet a 375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet 11. § a) pontja hatályon kívül helyezte 2011. január 1. napjával. Alkalmazására lásd e hatályon kívül helyező rendelet 9. §-át.

2

Az 1. § (1) bekezdése a 284/2009. (XII. 11.) Korm. rendelet 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 2. § (1) bekezdésének a) pontja a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2. § (1) bekezdésének b) pontját a 200/2009. (IX. 17.) Korm. rendelet 6. § (2) bekezdésének a) pontja hatályon kívül helyezte.

6

A 2. § (1) bekezdésének c) pontja a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 2. § (1) bekezdésének d) pontját a 249/2002. (XI. 28.) Korm. rendelet 1. §-a iktatta be, szövege a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 2. § (3) bekezdésével megállapított, valamint a 200/2009. (IX. 17.) Korm. rendelet 6. § (3) bekezdése szerint módosított szöveg. A 2. § (1) bekezdés d) pontjában a „gazdálkodó szervezetek” szövegrész helyébe a „vállalkozások” szöveg lép a 87/2010. (III. 26.) Korm. rendelet 8. §-a alapján. [Ez utóbbi módosító rendelet 5. § (2) bekezdése alapján 2011. január 1. napjával lép hatályba.]

8

A 2. § (1) bekezdésének e) pontját a 249/2002. (XI. 28.) Korm. rendelet 1. §-a iktatta be, szövege a 200/2009. (IX. 17.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 2. § (1) bekezdésének f) pontját a 200/2009. (IX. 17.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése iktatta be.

10

A 2. § (2) bekezdés új c) pontját a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdése iktatta be, egyidejűleg az eredeti c)–g) pont megjelölését d)–h) pontra változtatva. A 2. § (2) bekezdés c) pontja a 284/2009. (XII. 11.) Korm. rendelet 2. §-ával megállapított szöveg.

11

A 2. § (2) bekezdés eredeti c) pontjának megjelölését d) pontra változtatta a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdése.

12

A 2. § (2) bekezdésének d) pontja a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg, megjelölését e) pontra változtatta a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdése.

13

A 2. § (2) bekezdés eredeti e) pontjának megjelölését f) pontra változtatta a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdése.

14

A 2. § (2) bekezdésének f) pontja a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg, megjelölését g) pontra változtatta a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdése.

15

A 2. § (2) bekezdésének g) pontja a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdésének c) pontja szerint módosított szöveg, megjelölését h) pontra változtatta a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdése.

16

A 2. § új (4) bekezdését a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése iktatta be, egyidejűleg az eredeti (4)–(5) bekezdés számozását (5)–(6) bekezdésre változtatva. A 2. § (4) bekezdése a 200/2009. (IX. 17.) Korm. rendelet 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 2. § (4) bekezdését a 262/2002. (XII. 18.) Korm. rendelet 1. §-a iktatta be, szövege a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 2. § (6) bekezdésével megállapított és a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg, számozását (5) bekezdésre változtatta ez utóbbi módosító rendelet 1. § (2) bekezdése.

18

A 2. § (5) bekezdését a 262/2002. (XII. 18.) Korm. rendelet 1. §-a iktatta a szövegbe, e módosító rendelet 5. §-a alapján rendelkezéseit a 2003. január 1. napján el nem bírált pályázatok esetében is alkalmazni kell. Az (5) bekezdés számozását (6) bekezdésre változtatta a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése.

19

A 3. § (2) bekezdése a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 3. § (2) bekezdés g) pontja a 199/2008. (VIII. 4.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

21

A 3. § (3) bekezdését a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdése iktatta be.

22

A 3. § (4) bekezdését a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdése iktatta be.

23

A 4. § (1) bekezdése a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 4. §-ával megállapított szöveg.

24

A 4. § (2) bekezdése a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdésének a) pontja szerint módosított szöveg.

25

A 4/A. §-t a 262/2002. (XII. 18.) Korm. rendelet 2. §-a iktatta a szövegbe, e módosító rendelet 5. §-a alapján rendelkezéseit a 2003. január 1. napján el nem bírált pályázatok esetében is alkalmazni kell.

26

A 4/A. § (2) bekezdése a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdésének a)–b) pontja szerint módosított szöveg.

27

A 4/A. § (3) bekezdésének a) pontja a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 4/A. § (4) bekezdése a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdésének a) pontja szerint módosított szöveg.

29

A 4/A. § (5) bekezdése a 16/2005. (I. 26.) Korm. rendelet 2. §-ával megállapított szöveg.

30

A 4/A. § (5) bekezdésének a) pontja a 200/2009. (IX. 17.) Korm. rendelet 2. §-ával megállapított szöveg.

31

A 4/A. § (5) bekezdésének b) pontja a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

32

A 4/A. § (5) bekezdésének c)–j) pontját a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

33

A 4/B. §-t a 262/2002. (XII. 18.) Korm. rendelet 3. §-a iktatta a szövegbe, e módosító rendelet 5. §-a alapján rendelkezéseit a 2003. január 1. napján el nem bírált pályázatok esetében is alkalmazni kell.

34

A 4/B. § (4) bekezdésének harmadik mondata a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdésének a) pontja szerint módosított szöveg.

35

A 4/B. § (5) bekezdése a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdésének b) pontja szerint módosított szöveg.

36

Az 5. § (2) bekezdése a 200/2009. (IX. 17.) Korm. rendelet 3. §-ával megállapított szöveg.

37

A 6. § a 200/2009. (IX. 17.) Korm. rendelet 4. §-ával megállapított szöveg.

38

A 7. § a 249/2002. (XI. 28.) Korm. rendelet 2. §-ával megállapított szöveg, e módosító rendelet 3. §-ának (1) bekezdése alapján rendelkezéseit a 2002. december 1. napján el nem bírált pályázatok esetében is alkalmazni kell.

39

A 7. § (1) bekezdése a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

40

A 7. § (2) bekezdésének felvezető szövege a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

42

A 7. § (2) bekezdésének c) pontja a 16/2005. (I. 26.) Korm. rendelet 3. §-ával megállapított, valamint a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdésének b) pontja szerint módosított szöveg.

43

A 8. § (1) bekezdése a 284/2009. (XII. 11.) Korm. rendelet 3. §-ával megállapított szöveg.

44

A 8. § (2) bekezdése a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdésének b) pontja szerint módosított szöveg.

45

A 8. § (4) bekezdése a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdésének b) pontja szerint módosított szöveg.

47

A 10. § (2) bekezdése a 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet 244. § i) pontja szerint módosított szöveg.

48

A 11. § a 118/2008. (V. 8.) Korm. rendelet 1. § 1240. pontja szerint módosított szöveg.

49

A mellékletet a 14/2007. (II. 13.) Korm. rendelet 8. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére