• Tartalom

8/1999. (ÜK. 1999/7.) LÜ utasítás

8/1999. (ÜK. 7.) LÜ u t a s í t á s

a lakásszerzés munkáltatói támogatásáról szóló 2/1994. (ÜK. 4.) LÜ utasítás módosításáról*

1999.07.31.
Az Ügyészségi Alkalmazottak Országos Tanácsával, az Ügyészségi Dolgozók Országos Szakszervezetével és az Ügyészek Országos Egyesületével egyetértésben a következő utasítást adom ki:

1. § A lakásszerzés munkáltatói támogatásáról szóló 2/1994. (ÜK. 4.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 2. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Munkáltatói támogatás nyújtható a dolgozó lakása építéséhez, vásárlásához, bővítéséhez vagy korszerűsítéséhez (a továbbiakban együtt: lakásszerzés).”

2. § Az Ut. 3. §-a (2) bekezdésének b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

3. § (1) Az Ut. 4. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A munkáltatói kölcsön összege lakásépítés, illetve vásárlás esetén a lakásépítési kedvezménnyel, az ügyészségi dolgozó és a vele együtt költöző személyek által visszaadott bérlakásért járó térítéssel, illetve elidegenített ingatlanért kapott vételárral csökkentett építési költség, illetve eladási ár összegéig, de az (1) bekezdés b)c) pontjaiban említett esetekben legfeljebb az ügyész 1. fizetési fokozatára megállapított alapilletmény (a továbbiakban: legalacsonyabb ügyészi alapilletmény) háromszoros, az (1) bekezdésben nem említett esetekben pedig a legalacsonyabb ügyészi alapilletmény kétszeres összegéig terjedhet.”

(2) Az Ut. 4. § (5) bekezdése első mondatának helyébe a következő rendelkezés lép:

„Ismételt támogatás esetén a korábban nyújtott támogatásból még fennálló tartozást be kell számítani.”

4. § Az Ut. 5. §-ának (2)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A kölcsöntörlesztés havi összege – a korábban folyósított és még fennálló munkáltatói kölcsöntartozás havi törlesztésével együtt – nem lehet kevesebb a legalacsonyabb ügyészi alapilletmény 2%-ánál vagy ha a dolgozó illetményének 5%-a ennél kevesebb, ez utóbbi összegnél.
(3) Amennyiben a (2) bekezdés szerint megállapítható legkisebb összeg is veszélyezteti a dolgozó megélhetését – kérelmére – a kölcsöntörlesztés havi összege illetményének 2%-ára mérsékelhető.”

5. § (1) Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba.

(2) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az Ut. melléklete 1. a) pontjának 6. és 7. francia bekezdésére vonatkozó lábjegyzet.

(3) Az utasítás rendelkezéseit a hatálybalépését követően kötött szerződésekre kell alkalmazni.

Dr. Györgyi Kálmán s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére