• Tartalom

13/2000. (HK 6.) HM utasítás

13/2000. (HK 6.) HM utasítás

a Magyar Köztársaság NATO-NYEU Központi Nyilvántartó, a NATO Nyilvántartó, Ellenőrző Pontok és a biztonsági megbízottak által vezetendő okmányokról

2000.04.04.
Az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény módosításáról szóló 1998. évi LXXX. törvényre tekintettel, a nemzetközi szerződés alapján átvett, vagy nemzetközi kötelezettségvállalás alapján készült minősített, valamint a korlátozottan megismerhető adat védelmének eljárási szabályairól szóló 56/1999. Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. r.) 43. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a honvédelmi tárca irányítása alatt működő Magyar Köztársaság NATO-NYEU Központi Nyilvántartó, valamennyi NATO Nyilvántartó, Ellenőrző Pont, valamint a biztonsági megbízottak részére az utasítás mellékletében felsorolt okmányok vezetését rendelem el.

1. § Az utasítás hatálya kiterjed az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény 5/B. §-ának (2)-(3) bekezdésében meghatározott külföldi minősítéssel és jelöléssel ellátott, az 5/G. §-ban meghatározott korlátozottan megismerhető adatokra, valamint ezen adatok feldolgozásában, kezelésében résztvevő szervezetekre és személyekre.

2. § A Magyar Köztársaság NATO-NYEU Központi Nyilvántartójában (a továbbiakban: Központi Nyilvántartó) és valamennyi NATO Nyilvántartóban (a továbbiakban: Nyilvántartó) valamint a biztonsági megbízottaknak ezen utasítás 1. számú mellékletében felsorolt okmányokat kell – a helyi szükségleteknek megfelelően – előkészíteni, alkalmazni és használni. Az Ellenőrző Ponton az illetékes NATO Nyilvántartó által biztosított és a helyi szükségletnek megfelelő nyilvántartásokat kell vezetni.

3. § (1) A NATO nyilvántartók által kezelt valamennyi COSMIC TOP SECRET (CTS), FOCAL TOP SECRET (FTS), NATO SECRET (NS), WEU SECRET (WS) minősítésű, valamint korlátozottan megismerhető NATO CONFIDENTIAL (NC), NATO RESTRICTED (NR), WEU CONFIDENTIAL (WC), WEU RESTRICTED (WR) jelölésű irat meglétét évente január 1.-február 28. között bizottság útján tételesen ellenőrizni kell.

A bizottságba angolul tudó, az ellenőrzésre kerülő iratok minősítésének megfelelő betekintési engedéllyel rendelkező személyek oszthatók be.

A tételes ellenőrzésről készített jegyzőkönyv egy példányát – évente március 30-ig – a Magyar Köztársaság NATO-NYEU Központi Nyilvántartónak – szolgálati úton – meg kell küldeni.

(2) Az ellenőrző pontokon a tételes iratellenőrzést az illetékes nyilvántartó hajtja végre.

4. § NATO és NYEU minősített, valamint korlátozottan megismerhető iratba az arra feljogosított személy számára betekintés, feldolgozás csak ott lehetséges, ahol nyilvántartó hely vagy ellenőrző pont működik.

5. § Az utasítás az aláírását követő 8. napon lép hatályba.

1. számú melléklet a 13/2000. (HK 6.) HM utasításhoz

I.
A Magyar Köztársaság NATO-NYEU Központi Nyilvántartóban,
a NATO-NYEU Nyilvántartókban és Ellenőrző Pontokon
vezetendő iratkezelési okmányok
1. Valamennyi nyilvántartó helyen külön iratkezelési okmányokat kell felfektetni és vezetni a NATO, illetve a NYEU adathordozók (iratok) kezeléséhez. Az iratkezelési okmányokat a bennük nyilvántartott adathordozók minősítésének megfelelően külön-külön kell felfektetni és vezetni.

NATO

NYEU

a. – COSMIC TOP SECRET

– FOCAL TOP SECRET

(CTS)

(FTS)

b. – NATO SECRET

– WEU SECRET

(NS)

(WS)

c. – NATO CONFIDENTIAL

– WEU CONFIDENTIAL

(NC)

(WC)

d. – NATO RESTRICTED

– WEU RESTRICTED

(NR)

(WR)

e. – NATO UNCLASSIFIED

– WEU UNCLASSIFIED

(NU)

(WU)

2. A HM és HVK szervezeteknél, a hadosztály és az annál magasabb szintű szervezeteknél a NATO, illetve a NYEU minősített iratok nyilvántartására szolgáló fő– és alapnyilvántartások szolgálati titkot képeznek, a minősítésük „Titkos!”, érvényességi idejük egységesen 15 év.
3. A HM alárendeltségébe tartozó szervezetnél, a dandár és az annál alacsonyabb szintű katonai szervezeteknél a NATO, illetve a NYEU minősített iratok nyilvántartására szolgáló fő és alapnyilvántartásokon minden esetben fel kell tüntetni a „Titkos!” jelölést (az érvényességi idő és a minősítő megnevezése nélkül), kivételt képeznek a gyűjtőívek, melyeket a bennük kezelt legmagasabb minősítésű irat minősítése szerint kell minősíteni.
4. Az iratkezelési okmányokat az első irat megérkezését, keletkezését követően kell felfektetni, azok lapterjedelmét az adathordozó várható mennyiségének figyelembevételével kell meghatározni. A nyilvántartások rovatait az adathordozók eredeti nyelvén kell kitölteni.
5. A mellékletben felsorolt, illetve mintaként feltüntetett iratkezelési okmányok helyett nyilvántartásként más nyomtatványok (pl.: iktatókönyv) is használhatók, a szakmai elöljáró engedélyével.
6. Az adathordozón feltüntetésre kerülő nyilvántartási szám képzése során minden esetben fel kell tüntetni az adott nyilvántartás fő nyilvántartó könyvi számát és a sorszámból el kell hagyni a minősítést jelölő nullákat. A fő nyilvántartó könyvi számot a sorszámtól kötőjellel kell elválasztani (Pl.: 25-14/2000/NATO. vagy 24-15/NYEU.).
A) Fő nyilvántartás
1. Fő nyilvántartó könyv (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon).
B) Alapnyilvántartások
1. Iktatókönyv (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön-külön a bennük nyilvántartott adathordozók minősítésének megfelelően).
2. Gyűjtőívek (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön-külön a bennük nyilvántartott adathordozók minősítésének megfelelően).
3. Egyéb alapnyilvántartások
a) Érkeztető könyv (1. számú minta, külön-külön a bennük nyilvántartott adathordozók minősítésének megfelelően).
b) Belső leírások és munkafüzetek nyilvántartása (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön-külön a bennük nyilvántartott adathordozók minősítésének megfelelően).
c) Könyvleltár (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön-külön a bennük nyilvántartott adathordozók minősítésének megfelelően).
d) Plakát– (tabló-, vázlat-) nyilvántartás (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön-külön a bennük nyilvántartott adathordozók minősítésének megfelelően).
e) Filmek, fényképek, mágneses és egyéb adathordozók nyilvántartása (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön-külön a bennük nyilvántartott adathordozók minősítésének megfelelően).
f) Bélyegzők és pecsétnyomók nyilvántartása (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon).
g) Személyi kartonok nyilvántartása (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, a személyi kartonok nyilvántartása a törzsszámnyilvántartással összevontan is vezethető).
C) Iratkezelési segédletek
1. Elszámolási okmányok
a) Jegyzőkönyv iratselejtezésről (2. számú minta, külön-külön a bennük nyilvántartott adathordozók minősítésének megfelelően – CTS, NS, NC, NR, NU).
b) Leadási jegyzék (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon).
c) Belső leltár (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön-külön a CTS, NS, NC, NR, NU adathordozók részére).
2. Bizonylatok
a) Kézbesítő könyv [a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön a minősített (CTS-NS), külön a védelmet igénylő (NC, NR) és a nyílt (NU) adathordozók részére].
b) Futárátvételi elismervény (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön a CTS, NS, NC és az NR, NU adathordozók részére).
c) Jegyzék a továbbításra kerülő adathordozókról (3. számú minta).
d) Személyi karton (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön a minősített (CTS-NS), külön a védelmet igénylő (NC, NR) és a nyílt (NU) adathordozók részére).
e) Leíró napló (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, CTS-NS adathordozók részére együtt).
f) Kísérőlap mágneses adathordozóhoz (4. számú minta, a mágneses adathordozó minősítése szerint CTS, NS, NC).
g) Sokszorosítási napló (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, gépenként egy darab a CTS-NS-NC-NR adathordozók részére).
h) Belső leírás [a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon, külön a minősített (CTS-NS), külön a védelmet igénylő (NC, NR) és a nyílt (NU) adathordozók részére].
3. Segédletek
a) Minősítésre, betekintésre jogosultak nyilvántartása (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon).
b) Törzsszám nyilvántartás (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon).
c) Másodkulcsok nyilvántartása (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon).
4. Egyéb segédletek
a) Engedély minősített adathordozó szállításához (5. számú minta, CTS-NS-NC minősítésű adathordozók részére).
b) Zárócímke (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon).
c) Nyílt parancs (a nemzeti ügyvitelben használatos nyomtatványon).
D) A Nyilvántartók által alkalmazandó egyéb nyomtatványok
1. Jelentés a Központi Nyilvántartónak a CTS jelöléssel ellátott iratoknak mikrofilmre, optikai lemezre vagy mágneses adathordozóra vételéről, másolásáról. (Kezelése iktatókönyvi gyűjtőívben, 6. számú minta.)
2. Jelentés a Központi Nyilvántartónak a CTS jelöléssel ellátott iratoknak mikrofilmről, optikai lemezről vagy mágneses adathordozóról papíralapú adathordozóra való másolásáról. (Kezelése iktatókönyvi gyűjtőívben, 7. számú minta.)
3. Jelentés a Központi Nyilvántartónak az évente január 1. és december 31. között iktatott CTS jelöléssel ellátott iratokról. (Kezelése iktatókönyvi gyűjtőívben, 8. számú minta.)
4. Feljegyzés a Titokvédelmi Felügyelő/Biztonsági megbízott részére az NS jelöléssel ellátott iratoknak mikrofilmre, optikai lemezre vagy mágneses adathordozóra vételéről másolásáról. (Kezelése iktatókönyvi gyűjtőívben, 9. számú minta.)
5. CTS, NS, NC adathordozó felülvizsgálati törzslapja (Adathordozóhoz csatolva, 10. számú minta.)
6. Értesítés CTS, NS, NC jelöléssel ellátott adatok minősítésének felülvizsgálatáról. (Kezelése iktatókönyvi gyűjtőívben, 11. számú minta.)
7. Jelentés a Központi Nyilvántartónak az érkezett CTS jelöléssel ellátott iratról. (Kezelése iktatókönyvi gyűjtőívben, 12. számú minta.)
8. Másolási engedély (Adathordozóhoz csatolva, 13. számú minta.)
9. Minősített iratok borítója kísérőlappal (14. számú minta. CTS, illetve FTS iratok számára piros; NS, illetve WS iratok számára kék színű borító.)
Továbbítás
Általános szabályok
A NATO CONFIDENTIAL és az ennél magasabb minősítésű anyagokat – az objektumon belüli továbbítás kivételével – dupla csomagolásban (borítékban) kell továbbítani. A belső borítón kell feltüntetni a küldő szervezet megnevezését, a minősítést, a nyilvántartási számot, a címzettet és az adat fontosságára vagy annak védelme szempontjából fontos egyéb különleges kezelési utasítást (pl.: „S.k. felbontásra!”). A külső csomagoláson (borítón) csak a feladó szervezet megnevezését, a címzett megnevezését és címét, a nyilvántartási számot és a futár számára szóló kezelési utasításokat (pl.: „Baleset esetén vagy rendkívüli helyzetben a küldő szerv bonthatja fel!”) szabad feltüntetni. A NATO/NYEU jelöléssel ellátott dokumentumokat a minősített küldeményekre vonatkozó szabályoknak megfelelően kell a címzett részére továbbítani.
A NATO CONFIDENTIAL vagy ennél magasabb minősítésű anyagok továbbítása esetén a futárnak (kézbesítőnek) legalább olyan szintű hozzáférési engedéllyel kell rendelkeznie, amilyen a továbbítandó anyag.
A NATO RESTRICTED és az ennél magasabb minősítésű dokumentumokat (információkat) elektronikus úton történő továbbítás esetén kódolni kell. A kódolásnak arányban kell lennie a dokumentum (információ) minősítésével.
Országon belüli továbbítás
Azonos címzetthez történő továbbítás esetén – a minősítéstől függetlenül – az ugyanazon borítékba kerülő adathordozókról 3 példányos futár átvételi elismervényt kell készíteni, amelynek 1-2. számú példányát el kell helyezni a borítékban. Ilyen esetben a borítékon ennek az elismervénynek a nyilvántartási számát kell feltüntetni. A futár átvételi elismervény eredeti (1. számú) példányát, az átvétel igazolását követően a feladónak vissza kell küldeni. A hárompéldányos futár átvételi elismervényt a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Titokvédelmi és Ügyviteli Szabályzata (a továbbiakban: TÜSZ) szabályai szerint kell kezelni.
A továbbításhoz a TÜSZ 376-378. pontjaiban meghatározott okmányokat kell alkalmazni.
Nemzetek közötti továbbítás
A NATO CONFIDENTIAL és az ennél magasabb minősítésű anyagok külföldre történő továbbítását diplomáciai illetve konzuli futár, valamint a nemzetközi jog alapján velük azonos kiváltságokat és mentességeket élvező személyek (külön futárok) útján szabad végrehajtani. A futároknak legalább olyan szintű hozzáférési engedéllyel kell rendelkezniük, amilyen a továbbitandó anyag. A küldeményeket dupla csomagolással kell előkészíteni, azokról a küldő szervezet ügykezelője készítsen 3 példányos „Zsák és csomag kísérőlevel”-et (16. számú minta), amelynek 1-2. számú példányát helyezze el a borítékban, és amelyet a küldeménnyel együtt küldjön meg a Központi Nyilvántartónak, amely szervezet a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumán keresztül gondoskodjon a külföldre továbbításról. Ebben az esetben a borítékon e bizonylat nyilvántartási számát kell feltüntetni. Az eredeti (1. számú) példányt, az átvétel igazolását követően a feladónak vissza kell küldeni. A hárompéldányos „Zsák és csomag kísérőlevel”-et a TÜSZ futárátvételi elismervényekre vonatkozó szabályai szerint kell kezelni.
A NATO CONFIDENTIAL és az ennél magasabb minősítésű anyag továbbítása nem NATO tagállam területén keresztül gépkocsival nem hajtható végre.
Továbbítás a Központi Nyilvántartó által
A Magyar Köztársaságon belül, azonos címzetthez történő továbbítás esetén – a minősítéstől függetlenül – az ugyanazon borítékba kerülő adathordozókról 3 példányos jegyzéket (3. számú minta) kell készíteni, amelynek 1-2. számú példányát el kell helyezni a borítékban. Ilyen esetben a borítékon e bizonylat nyilvántartási számát kell feltüntetni. Ebben az esetben a borítékon e bizonylat nyilvántartási számát kell feltüntetni. A eredeti (1. számú) példányt, az átvétel igazolását követően a feladónak vissza kell küldeni. A hárompéldányos jegyzéket a TÜSZ futárátvételi elismervényekre vonatkozó szabályai szerint kell kezelni.
A továbbításhoz a TÜSZ 376-378. pontjaiban meghatározott, valamint külföldre a 16. számú mintában meghatározott okmányokat kell alkalmazni.
Selejtítés
Selejtítést csak nyilvántartónál szabad végrehajtani, ellenőrző ponton TILOS. Az adathordozók (iratok) irattári kezelését, selejtítését, megsemmisítését a TÜSZ VI. fejezetében leírtak szerint kell végrehajtani a jelen utasításban meghatározott eltérések figyelembevételével. Ezt az előírást, a csatlakozást megelőzően keletkezett iratokra is alkalmazni kell.
II.
A biztonsági megbízott okmányai
(1) A HM alárendeltségébe tartozó szervezeteknél a biztonsági megbízott az erre kijelölt személy, az MH katonai szervezeteinél a titokvédelmi főtiszt vagy a hadműveleti biztosító (fő-) tiszt.
(2) A biztonsági megbízott az alábbi meghatározott nyilvántartásokat és nyomtatványokat vezesse.
1. Titokvédelmi Felügyelő / biztonsági megbízott nyilvántartásai (Korm. r. 1. sz. melléklet B/0 nyomtatvány, 15. sz. minta. A nyilvántartást a NATO Nyilvántartóban használatba vett Fő nyilvántartó könyvben kell nyilvántartásba venni.).
2. Nyilvántartó könyv a CTS jelöléssel ellátott adatokra vonatkozó titokvédelmi hatáskörökről (Korm. r. 1. sz. melléklet B/1 nyomtatvány).
3. Nyilvántartó könyv az NS, NC és NR jelöléssel ellátott adatokra vonatkozó titokvédelmi hatáskörökről (Korm. r. 1. sz. melléklet B/3 nyomtatvány).
4. Nyilvántartó könyv az I. osztályú biztonsági területen elhelyezett telekommunikációs és elektromos / elektronikus irodai berendezésekről, valamint irodai bútorokról (Korm. r. 1. sz. melléklet B/5 nyomtatvány).
5. Nyilvántartó könyv a II. osztályú biztonsági területen elhelyezett telekommunikációs és elektromos / elektronikus irodai berendezésekről, valamint irodai bútorokról (Korm. r. 1. sz. melléklet B/7 nyomtatvány).
6. Nyilvántartó könyv az adminisztratív zónájú biztonsági területen elhelyezett telekommunikációs és elektromos / elektronikus irodai berendezésekről, valamint irodai bútorokról (Korm. r. 1. sz. melléklet B/9 nyomtatvány).
7. Nyilvántartó könyv az I. osztályú biztonsági területen elhelyezett védelmi eszközökről (Korm. r. 1. sz. melléklet B/11 nyomtatvány).
8. Nyilvántartó könyv a II. osztályú biztonsági területen elhelyezett védelmi eszközökről (Korm. r. 1. sz. melléklet B/13 nyomtatvány).
9. Nyilvántartó könyv az adminisztratív zónájú biztonsági területen elhelyezett védelmi eszközökről (Korm. r. 1. sz. melléklet B/15 nyomtatvány).
10. Nyilvántartó könyv az I. és II. osztályú, vagy az adminisztratív zónájú biztonsági területen történő rendkívüli eseményekről (Korm. r. 1. .sz. melléklet B/17 nyomtatvány).
11. Nyilvántartó könyv az I. osztályú biztonsági területre való be– és kilépésre (Korm. r. 1. sz. melléklet B/19 nyomtatvány).
12. Nyilvántartó könyv a II. osztályú biztonsági területre való be– és kilépésre (Korm. r. 1. sz. melléklet B/21 nyomtatvány).
13. Jelentés a Nemzeti Biztonsági Felügyelet részére a bekövetkezett rendkívüli eseményekről (Korm. r. 1. sz. melléklet B/23 nyomtatvány).
14. Titoktartási nyilatkozat – CTS adatokról (Korm. r. 1. sz. melléklet SZ/1 nyomtatvány).
15. Titoktartási nyilatkozat – NS, NC és NR adatokról (Korm. r. 1. sz. melléklet SZ/3 nyomtatvány).
16. Titoktartási nyilatkozat – CTS adatokról a betekintési engedély megszűnésekor (Korm. r. 1. sz. melléklet SZ/5 nyomtatvány).
17. Titoktartási nyilatkozat – NS, NC és NR adatokról a betekintési engedély megszűnésekor (Korm. r. 1. sz. melléklet SZ/7 nyomtatvány).
18. Betekintési engedély – CTS adatokba (Korm. r. 1. sz. melléklet SZ/9 nyomtatvány).
19. Betekintési engedély – NS, NC és NR adatokba (Korm. r. 1. sz. melléklet SZ/11 nyomtatvány).
A felsorolt nyomtatvány minták a NATO-ban használatos kifejezésekkel készültek, de ugyanezeket kell használni a NYEU adathordozók vonatkozásában is a megfelelő kifejezések (pl.: minősítési jelölések stb.) alkalmazásával.
1. számú minta
A szervezet megnevezése
Nyt. szám:
ÉRKEZTETŐ KÖNYV
Ez az érkeztető könyv ................ számozott lapot tartalmaz.
Használatba véve: ...............................-n.
Budapest, 2000. ..........................
P. H.
.....................................................................
a nyilvántartó hely vezetőjének aláírása
1. számú minta

Sor-
szám

Az érkezés
dátuma

Az iratot küldő szerv

Az irat

Szervezeti
egység
(ügyintéző)

Kezelési
bejegyzés

megnevezése

iktatószáma

tárgya

minő-
sítése

pld.
sor-

lap

szám

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. számú minta
... sz. példány
A SZERVEZET MEGNEVEZÉSE
Nyt. szám:
JEGYZŐKÖNYV
iratselejtezésről
Készült:

Fsz.

Az irat

Tárgya

Minősítés

Megjegyzés

száma

pld. száma

 

Érvényessége

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. számú minta
... sz. példány
A KÜLDŐ SZERVEZET MEGNEVEZÉSE
Nyt. szám:
Jegyzék
a továbbításra kerülő adathordozókról
A címzett szervezet megnevezése: .....................................................

Fsz.

Nyt. szám

Megnevezés

Minősítés

Megjegyzés

Az átadás dátuma, időpontja:

Az átvétel dátuma, időpontja:

 

 

 

 

...........................................................................

...........................................................................

átadó

P. H.

átvevő

P. H.

Készült: 3 példányban
Egy példány: lap
Itsz.: 1606
Kapják: 1. sz. pld.: címzett (az átvétel igazolása után vissza a feladónak)
2. sz. pld.: címzett
3. sz. pld.: a feladónál marad (az 1. sz. pld. visszaérkezéséig, utána megsemmisítendő)
4. számú minta
...... sz. példány
A SZERVEZET MEGNEVEZÉSE
Nyt. szám:
Azonosító:
KÍSÉRŐLAP
mágneses adathordozó

Használatba véve: .....................................................

Megnevezése: ......................................................

 

 

Típusa: ........................................................................

Méret (kapacitás): ................................................

Fsz.

Feladat
munkaszáma

Adatállomány
azonosítója,
felírás kelte

Tárgy

Minősítése
és érv. ideje

Felülírás, törlés
végrehajtása
(dátum, aláírás)

Nyomtatás

Tisztázat
átvétele (dátum, aláírás)

Pld., db
szám

Egy pld. lapszáma

Rontott
lapok
átvétele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. számú minta
..... sz. Példány
A SZERVEZET MEGNEVEZÉSE
Nyt. szám:
ENGEDÉLY
NATO minősített adathordozó szállításához
Engedélyezem, hogy .................................................. 2000. ............................................-tól 2000. .......................-ig ................................................................................................ céljából ....................................................... helyiségbe ........................................................... szervhez az alább felsorolt minősített NATO adathordozókat magával vigye.

Az adathordozó nyt. száma:

Minősítése:

Példányszáma:

Nevezettet a szállítással és a kezeléssel kapcsolatos szabályokra kioktattam.
A kísérő neve: .................................................................
Budapest, 2000. ..............................................-n.
..............................................
engedélyező
Készült: 2 példányban
Egy példány: 1 lap
Itsz.: 3408
Kapják: 1. sz. pld.: az adathordozót szállító személy
2. sz. pld.: nyilvántartó szerv
6. számú minta
..... sz. Példány
A szervezet megnevezése
Nyt. szám:
JELENTÉS
A COSMIC Központi Nyilvántartónak
Tájékoztatom, hogy
* 1. szükséghelyzetre való felkészülés,
* 2. tárolási gondok csökkentése érdekében
2000. ..................................-n az alábbi COSMIC TOP SECRET minősítési jelöléssel ellátott iratoknak mikrofilmre, optikai lemezre vagy mágneses adathordozóra vételére, másolására került sor:

Sorszám

Az átmásolt irat

Milyen
adathordozóra
történt a másolás

A mikrofilm optikai
lemez vagy mágneses
adathordozó nyt. száma

eredeti NATO
nyilvántartási száma

minősítésének
érvényességi
ideje

példány
sorszáma

lap
terje-
delme

Budapest, 2000. .............................
P. H.
.................................................................
a titokbirtokos szervezet vezetője,
illetve – ha a titokvédelmi felügyelő
jár el hatáskörében, akkor – a
titokvédelmi felügyelő aláírása
Készült: 2 példányban
Egy példány: lap
Itsz.: 3408
Ügyintéző (tel.):
* A megfelelő válasz bekarikázandó!
7. számú minta
..... sz. példány
A szervezet megnevezése
Nyt. szám:
JELENTÉS
a COSMIC Központi Nyilvántartónak
Tájékoztatom, hogy 2000. ..................................-n az alábbi COSMIC TOP SECRET minősítési jelöléssel ellátott adatoknak mikrofilmről, optikai lemezről vagy mágneses adathordozóról papíralapú adathordozóra való másolására került sor:

Sorszám

Milyen adathordozóról
történt a másolás

Az adathordozón
lévő irat eredeti
NATO nyt. száma

A másolat
nyt. száma

A másolat
lapterjedelme

A másolat
példányszáma

A minősítés
érvényességi ideje

Az adathordozó
nyt. száma

Budapest, 2000. .............................
P. H.
.................................................................
a titokbirtokos szervezet vezetője,
illetve – ha a titokvédelmi felügyelő
jár el hatáskörében, akkor – a
titokvédelmi felügyelő aláírása
Készült: 2 példányban
Egy példány: lap
Itsz.: 3408
Ügyintéző (tel.):
8. számú minta
..... sz. példány
A szervezet megnevezése
Nyt. szám:
JELENTÉS
a COSMIC Központi Nyilvántartónak
Tájékoztatom, hogy a .............................................. nyilvántartása szerint 2000. január 01-jétől 2000. december 31-ig terjedő időszakban az alábbi COSMIC TOP SECRET minősítési jelöléssel ellátott iratok kerültek iktatásra:

Az irat
nyt. száma

Az irat eredeti
NATO nyt. száma

A minősítés
érvényességi
ideje

Küldő
megnevezése

Az irat példány-
sorszáma

Az irat
lapterjedelme

Az iratról készült
másolatok száma és a
másolati példányok nyt.
száma

Budapest, 2000. .............................
P. H.
.................................................................
a titokbirtokos szervezet vezetője,
illetve – ha a titokvédelmi felügyelő
jár el hatáskörében, akkor – a
titokvédelmi felügyelő aláírása
Készült: 2 példányban
Egy példány: lap
Itsz.: 3408
Ügyintéző (tel.):
9. számú minta
..... sz. példány
A szervezet megnevezése
Nyt. szám:
Feljegyzés
a titokvédelmi felügyelő/biztonsági megbízott részére
Tájékoztatom, hogy
* 1. szükséghelyzetre való felkészülés,
•    2. tárolási gondok csökkentése érdekében
•    
2000. ..................................-n az alábbi NATO SECRET minősítési jelöléssel ellátott iratoknak mikrofilmre, optikai lemezre vagy mágneses adathordozóra vételére, másolására került sor:

Sorszám

Az átmásolt irat

Milyen adathordozóra
történt a másolás

A mikrofilm optikai lemez vagy
mágneses adathordozó nyt. száma

eredeti NATO
nyilvántartási szám

minősítésének
érvényességi
ideje

példány
sorszáma

lap
terje-
delme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budapest, 2000. .............................
P. H.
.................................................................
ügykezelő
Készült: 2 példányban
Egy példány: lap
Itsz.: 3408
Ügyintéző (tel.):
* A megfelelő válasz bekarikázandó!
10. számú minta
..... sz. példány
A szervezet megnevezése
Nyt. szám:
*COSMIC TOP SECRET, *NATO SECRET vagy *NATO CONFIDENTIAL
adathordozó felülvizsgálati törzslapja
A ..................................... nyt. számú, saját készítésű *COSMIC TOP SECRET, *NATO SECRET vagy *NATO CONFIDENTIAL jelöléssel ellátott ................................................... érvényességi idejű adathordozó felülvizsgálatára az alábbi időpontokban kerül sor:

 

A felülvizsgálat eredménye

Az érvényességi idő

Dátum és a

a minősítés
fenntartva

az új
minősítés
(jelölés)

a minősítés
törölve

fenntartva

az új
érvényes-
ségi idő

felülvizsgálatra
jogosult minő-
sítő aláírása

1. felülvizsgálat

2. felülvizsgálat

3. felülvizsgálat

4. felülvizsgálat

5. felülvizsgálat

6. felülvizsgálat

7. felülvizsgálat

8. felülvizsgálat

9. felülvizsgálat

10. felülvizsgálat

11. felülvizsgálat

12. felülvizsgálat

13. felülvizsgálat

14. felülvizsgálat

15. felülvizsgálat

Készült: 1 példányban
Egy példány: 1 lap
Itsz.: 3408
* A megfelelő válasz bekarikázandó!
11. számú minta
..... sz. példány
A szervezet megnevezése
Nyt. szám:
Értesítés
*COSMIC TOP SECRET, *NATO SECRET vagy *NATO CONFIDENTIAL
jelöléssel ellátott adatok minősítésének felülvizsgálatáról
Tájékoztatom, hogy az Ön részére 2000. .........................................................-n megküldött .................................. nyt. számú, saját készítésű, .................................. minősítésű (jelölésű), ................................. érvényességi idejű adathordozót felülvizsgáltam. Az adathordozóban foglalt adat minősítését (jelölését)
* .............................................. minősítésre (jelölésre) változtattam.
* töröltem.
* fenntartottam.
A minősítés érvényességi idejét
* megváltoztattam. Az új érvényességi idő: ............................................
* fenntartottam.
Budapest, 2000. .....................................-n
.................................................................................
a szerv minősítési jogkörrel rendelkező vezetője
Készült: 2 példányban
Egy példány: 1 lap
Itsz.: 3408
Ügyintéző (tel.):
Kapják: 1. sz. pld.: A címzett titokbirtokos szerv
2. sz. pld.: A felülvizsgálatot végző szerv
* A megfelelő válasz bekarikázandó!
12. számú minta
..... sz. példány
A szervezet megnevezése
Nyt. szám:
Jelentés
a Központi Nyilvántartónak
...................................... (dátum) .........................................................................................-hoz (hivatali egység) .................................................................. kibocsátótól ..........................................
................................................... minősítésű (minnősítési jelölés angol és magyar nyelven) .............................. nyt. számú (eredeti NATO nyt. szám) ........................................ példány sorszámú .................................. lap terjedelmű .................................... különleges kezelési utasítással ellátott dokumentum érkezett.
Budapest, 2000. .............................
.................................................................
a nyilvántartó vezetője
Készült: 2 példányban
Egy példány: lap
Itsz.: 3408
Ügyintéző (tel.):
13. számú minta
..... sz. példány
A szervezet megnevezése
Nyt. szám:
Másolási engedély
Alulírott .................................................................... (engedélyező) az alábbi irat másolását ............................................................. (személy részére) engedélyezem:
.................................................................................................. (a kibocsátó hivatali egység)
...................................... (nyt. szám) .......................................................................................... (minősítési jelölés angol és magyar nyelven) .............................................. (példány sorszám) ................................. (lapterjedelem), .............................. példányban.
A másolt irat új nyilvántartási száma: .........................................................
Budapest, 2000. .....................................-n.

...................................................

.........................................................

a másolást végző aláírása

a másolato(ka)t átvevő aláírása

......................................................
a másolást engedélyező aláírása
Készült: 1 példányban
Egy példány: 1 lap
Itsz.: 3408
Kapja: irattár
14. számú minta
A szervezet megnevezése
Kísérőlap NATO minősített irathoz

Az irat eredeti nyt. száma, készítő szervezet megnevezése:

A kísérőlap felfektetésének (az érkezés) dátuma:

Minősítés és érvényességi ideje:

Az irat tárgya:

Saját nyt. szám:

Példány száma:

Lapszáma:

Mellékletek:

Az átvétel
dátuma

Az átvevő

A visszavétel dátuma és
az ügykezelő aláírása

Kezelési bejegyzés

neve

aláírása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. számú minta
A SZERVEZET MEGNEVEZÉSE
Nyt. szám:
TITOKVÉDELMI FELÜGYELŐ/BIZTONSÁGI MEGBÍZOTT NYILVÁNTARTÁSAI
...................................................................................................................
a titokvédelmi felügyelő/biztonsági megbízott neve, beosztása
Megnyitva: ......................................................
P. H.
...............................................................................
a titokvédelmi felügyelő/biztonsági megbízott aláírása
Lezárva: ......................................................
P. H.
...............................................................................
a titokvédelmi felügyelő/biztonsági megbízott aláírása
15. számú minta

Sorszám

A nyilvántartás megnevezése

Minősí-
tése

Lapjainak
száma

Használatba vétel ideje

Végleges lezárásának ideje

Irattári tétel száma

Kezelési bejegyzések

16. számú minta
POUCH AND PACKAGE RECEIPT (PPR)
ZSÁK ÉS CSOMAG KÍSÉRŐLEVÉL
ACE FORM 69
69. sz. ACE NYOMTATVÁNY

 

 

 

 

 

 

POUCH AND PACKAGE RECEIPT
ZSÁK ÉS CSOMAG KÍSÉRŐLEVÉL

POUCH NUMBER
A zsák száma

NUMBER OF PACKAGE
A csomagok száma

 

 

 

(1)

(2)

 

 

FROM: MOD HUNGARY Budapest

 

TO:

 

 

 

Honnan: Honvédelmi Minisztérium (Magyarország) Budapest

(3)

Hova:

(4)

 

 

LINE NO

INITIALS

REGISTERED NUMBER

PRECEDENCE

SECURITY CLASSIFICATION

FROM

TO

 

 

Sorszáma

Kezdőbetűk

Regisztr. szám

Precedencia

Minősítés

Honnan

Hova

 

 

(5)

(6)

(7)

(8)

(9)

(10)

(11)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPECIAL INSTRUCTIONS:

RETURN THIS COPY TO SENDER IMMEDIATELY:

 

 

Speciális instrukció:

(12)

 

 

 

TIME AND DATE OF DISPATCH:

TIME AND DATE OF RECEPT:

 

 

 

A szállítás dátuma és időpontja:

(13)

Átvétel dátuma és időpontja:

(15)

 

 

NAME/GRADE/SIGNATURE OF DISPATCHING CLERK:

NAME/GRADE/SIGNATURE OF RECEIVING CLERK:

 

 

 

A továbbító tisztviselő neve, besorolása és aláírása:

(14)

Az átvevő tisztviselő neve, besorolása és aláírása

(16)

 

 

HU MOD FORM 69/HU 01 JAN 2000
ACE Directive 15-25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Méret: A/5 216x149 mm
Három példányos, első lap rózsaszínű, 2-3. lap fehér
  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére