• Tartalom

2/2000. (PK 12.) PM utasítás

2/2000. (PK. 12.) PM utasítás

az állami többletbevételek biztosítása érdekében érdekeltségi feltételek meghatározásáról a Vám- és Pénzügyőrség számára*

2000.07.25.
A Magyar Köztársaság 2000. évi költségvetéséről szóló 1999. évi CXXV. törvény XXII. Pénzügyminisztérium fejezet, 6. cím alatti Vám- és Pénzügyőrség a személyi juttatás kiemelt előirányzattól a költségvetési törvény 44. § (1) bekezdés t) pontjában meghatározott mértékben a következő feltételek teljesítése mellett térhet el:
1. Az utasítás hatálya a Vám- és Pénzügyőrségre (továbbiakban: Testület), annak hivatásos állományú tagjaira és közalkalmazottaira (a továbbiakban együtt: a testület tagja) terjed ki.
2. A jutalom kifizetésének feltételei az alábbiak:
a) A VPOP által kezelt követelésállomány esetén a folyószámlák egyeztetésnek 95%-os biztosítása.
b) A testület által korábbi években kiszabott és be nem szedett követelés állomány előző évi szinthez mért 7%-os csökkentése.
c) A vámérték felülvizsgálatok esetszámának a belföldi forgalom számára történő vámkezelések esetszámához viszonyított arányának előző évhez mért szinten tartása.
d) Az összehasonlító értékként megfigyelt árak körének bővítése, illetve az összehasonlító értéklisták legalább 60%-ának számítástechnikai rendszerbe történő illesztése.
e) A bor jövedéki körbe vonásával kapcsolatos engedélyezési, regisztrációs feladatok zökkenőmentes ellátása, - az igényekre és a lehetőségekre figyelemmel - a kérelmek helyszínen történő ügyintézésnek és a helyszíni ügyfélfogadásoknak megszervezése.
f) Az adómentes szeszbeszerzés, felhasználás, valamint az adóelkerülés (adóalap csökkenés) szempontjából a szeszes italgyártók kiemelt ellenőrzése.
g) A nem frekventált helyen (nem országos főútvonal mellett, nem városban) található minden benzinkút legalább évi egyszeri ellenőrzése és a tapasztalatok összesítése.
3. A jutalom kifizetésére 2000. december 31-ig kerülhet sor, amennyiben a 2. pontban meghatározott feltételek 2000. november 15-ig legalább 90%-os mértékben teljesülnek.
4. A jutalom összegének finanszírozása a 2. pontban meghatározott feltételek teljesüléséről szóló jelentést és az illetékes pénzügyminisztériumi főosztályok szakmai felülvizsgálatát követően kiadási/támogatási előirányzat-módo-sítás nélküli támogatás kiutalással történik.
5. Az ösztönző jutalom felhasználásának részletes szabályait, a differenciálás elveit az országos parancsnok állapítja meg. Jelen utasítás betartásáért és a jutalom kifizetésének jogszerűségéért az országos parancsnok felel.
6. Az országos parancsnok és helyettesei ösztönző jutalmát 2. pontban meghatározott, valamint a pénzügyminiszter által külön előírt feltételek teljesülése esetén a pénzügyminiszter állapítja meg.
7. Ez az utasítás a kihirdetés napján lép hatályba, s ezzel egyidejűleg a 2/1998. (PK. 9.) PM utasítás hatályát veszti.
Járai Zsigmond s. k.,
pénzügyminiszter
*

Az utasítást a 18/2014. (VII. 4.) NGM utasítás 3. § 22. pontja hatályon kívül helyezte 2014. július 5. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére