• Tartalom

2258/2000. (X. 31.) Korm. határozat

2258/2000. (X. 31.) Korm. határozat1

az Állami Protokoll kiadási előirányzata felhasználásának szabályairól

2003.12.29.

A Kormány az Állami Protokoll kiadási előirányzatának felhasználását illetően a következőket határozta el:

1. A Kormány 2002-től a költségvetési tervezés során az Állami Protokoll következő évi előirányzatáról határozatban dönt.

2. Az Állami Protokoll kiadási előirányzatát terheli:

a)2

b) a tartományi szintű kapcsolatok ápolásának módjáról szóló 2128/1995. (V. 9.) Korm. határozat alapján felmerülő költségek;

c) államfő vagy kormányfő által vezetett külföldi delegációk, valamint a miniszterelnök által egyéb okból magas szintűnek minősített külföldi delegáció érkezésével, magyarországi tartózkodásával és elutazásával kapcsolatos kiadások azzal, hogy államfő által vezetett delegáció vendégül látható tagjainak a száma a 15 főt, kormányfő által vezetett delegáció esetében a 10 főt, egyéb esetben az 5 főt nem haladhatja meg, kivéve a viszonosság előbbiektől eltérő egyedi eseteit;

d)3 a köztársasági elnök, a miniszterelnök által vezetett delegáció utazásának, külföldön tartózkodásának költségei, a 3. pontban részletezettek szerint;

e) a diplomáciai protokoll ügykörébe eső egyéb költségek, a miniszterelnök eseti döntése alapján.

3.4 A külföldre utazó küldöttség létszámától függetlenül, a küldöttség tagjai közül a köztársasági elnök által vezetett delegáció esetén legfeljebb 15 fő, a miniszterelnök által vezetett delegációból legfeljebb 10 fő utazási és külföldön tartózkodási költsége terhelheti az Állami Protokoll kiadási előirányzatát, az alábbi összetételben:

– a küldöttség vezetője (hivatalos látogatás esetén a vele együtt utazó házastársa),

– a Köztársasági Elnök Hivatala, a Miniszterelnöki Kabinet munkatársai,

– a nagykövet (hivatalos látogatás esetén),

– orvos,

– tolmács,

– protokoll feladatokat ellátó munkatárs(ak),

– biztonsági kíséret,

– a küldöttség vezetőjének személyes meghívottai.

A költségvetési szervek képviselőinek, az üzletembereknek, valamint a média – delegációval utazó – képviselőinek utazási, külföldön tartózkodási költségei akkor sem számolhatók el az Állami Protokoll kiadási előirányzata terhére, ha a delegáció létszáma az előzőekben említett keretszámot nem éri el.

4. Az Állami Protokoll kiadási előirányzaton belül a kiadásokat – a kiutazó, illetve a meghívó személyére figyelemmel – köztársasági elnöki és miniszterelnöki bontásban kell nyilvántartani. A miniszterelnöki keretben kell rögzíteni – a köztársasági elnök által vezetett és az általa meghívott delegációk utazásával, tartózkodásával kapcsolatban felmerült kiadások kivételével – az Állami Protokoll kiadási előirányzatát terhelő összes költséget.

5. A Külügyminisztérium a köztársasági elnöki kereten szereplő felhasználásról a Köztársasági Elnök Hivatalának, a miniszterelnöki keretet terhelő kiadásokról a Miniszterelnöki Kabinetnek köteles negyedévenként, írásban beszámolni.

6.5 Felhatalmazást kap a külügyminiszter, hogy e kormányhatározat keretei között – a Köztársasági Elnök Hivatala, a Miniszterelnöki Kabinet egyetértésével – utasításban szabályozza az Állami Protokoll kiadási előirányzata felhasználásának részletes szabályait.

7. Ez a kormányhatározat a közzététele napján lép hatályba.

1

Megjelent: Határozatok Tára 2000. évi 47. szám.

2

A 2. pont a) alpontját a 2241/2003. (X. 1.) Korm. határozat 1. pontja hatályon kívül helyezte.

3

A 2. d) pont a 2349/2003. (XII. 29.) Korm. határozat 1. pontja szerint módosított szöveg.

4

A 3. pont a 2349/2003. (XII. 29.) Korm. határozat 1. pontja szerint módosított szöveg.

5

A 6. pont a 2349/2003. (XII. 29.) Korm. határozat 1. pontja szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére