• Tartalom

4/2000. (HK 3.) HM utasítás

4/2000. (HK 3.) HM utasítás

a 2000. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről*

2000.01.27.

A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdésének l) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 49. § a) pontjára, valamint az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § 17. pontjára – a 2000. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjére a következő utasítást adom ki.

1. § Az utasítás hatálya kiterjed:

a) a HM Pénzügyi és Számviteli Szolgálatra (a továbbiakban: HM PSZSZ);

b) a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM) igazgatása, hivatalai és háttérintézményei költségvetési alcímek szervezeteire;

c) a Sajátosan Gazdálkodó Szervezetekre (a továbbiakban: SGSZ);

d) a Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) Logisztikai Főcsoportfőnökségre (a továbbiakban: HVK LFCSF-ség).

Az intézményi költségvetési tervezés végrehajtásának főbb elvei

2. § (1) A pénzügyi jellegű szakelőirányzatokat a HM PSZSZ szervezeti elemei tervezik meg.

(2) A Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) és a logisztikai ellátási (utaltsági) körébe tartozó szervezetek logisztikai jellegű előirányzatait a HVK LFCSF-ség – az MH Logisztikai Főigazgatóság és a haderőnemi vezérkarok szükség szerinti bevonásával – tervezi, központi és csapat-költségvetési részletezésben.

(3) A HM igazgatás, hivatalai és háttérintézményei, valamint az SGSZ-ek – a HM PSZSZ adatszolgáltatására is alapozva – összevont (a pénzügyi és logisztikai jellegű előirányzat-igényeket együttesen tartalmazó) költségvetési tervjavaslatot készítenek.

(4) A nemzetközi feladatok és rendezvények tervezése során a 10. §-ban meghatározottak szerint kell eljárni.

(5) A költségvetési tervjavaslatokat a HM Számlarend alkalmazásával, az utasítás 4. számú melléklete szerinti HM KGIR címrendkód szerint kell elkészíteni.

3. § A csapat és a központi tagozat költségvetési javaslatainak elkészítésénél a HM fejezet központi és intézményi gazdálkodásának rendjéről szóló 9/1998. (HK 4.) HM utasítás vonatkozó előírásait jelen utasításban foglaltaknak megfelelően kell alkalmazni.

4. § (1) A költségvetési javaslatokat az év során végrehajtandó, az éves feladattervekben meghatározott feladatok, valamint a hatályos normák, normatívák és az aktuális mérőszámok figyelembevételével kell elkészíteni.

(2) A tervezés végrehajtásához külön „tervezési keretszámok” kerülnek kiadásra, amelyek nem léphetők túl.

(3) A kiadási keretszámok támogatással kerülnek biztosításra.

5. § (1) A költségvetési javaslatokat számszaki bizonyítással és szöveges indokolással kell alátámasztani. A szöveges indokolás tartalmazza a végrehajtandó feladat pontos meghatározását, a jogszabály, a parancs, az engedélyező ügyirat számát és a feladat elrendelőjét.

(2) A számszaki bizonyítás és a szöveges indokolás biztosítsa az elöljáró és a felügyeleti szerv részére az előirányzat-igény elbírálásához szükséges információt.

(3) A számszaki bizonyítás elkészítését a költségvetés alapján gazdálkodó szervezetek beszámolási és könyvvezetési kötelezettségéről szóló 54/1996. (IV. 12.) Korm. rendelet 9. számú melléklete szerint összeállított, HM Számlarend alkalmazásával kell végrehajtani az utasítás 1. számú melléklete szerinti formában.

6. § Azon szervezet, ahol az alapító okirat szerint vállalkozási tevékenység folyik, elkülönítetten és teljes körűen tervezi kiadásait és bevételeit oly módon, hogy annak ellenőrzése az év során mindenkor biztosított legyen (a tervet jelenleg nem kell felterjeszteni). A kiadásra kerülő keretszámok a vállalkozási tevékenységek előirányzatait nem tartalmazzák.

7. § A fejezeti kezelésű előirányzatok 2000. évi tervezésének és felhasználásának rendjére külön intézkedem.

8. § A költségvetési javaslatok felterjesztését és felülvizsgálatát a szolgálati út betartásával kell végrehajtani.

9. § A felülvizsgált intézményi költségvetési javaslatok 2000. február 29-ig jóváhagyásra kerülnek.

10. § (1) A nemzetközi feladatok és rendezvények keretében végrehajtásra kerülő tevékenységek szükségleteit az intézményi költségvetési javaslatok elkészítésénél nem kell számításba venni. A nemzetközi feladatokra vonatkozóan egy összesített elemi költségvetés elkészítése tárcaszinten – az egyes nemzetközi feladatcsoportokért felelős szervezetek feladattervei felhasználásával – a HM KPSZH feladata.

(2) Az összesített elemi költségvetésnek nem része az SFOR, KFOR, MFO, UNFICYP és a Katonai Megfigyelő misszió költségvetési szükséglete. Az azokra vonatkozó tervjavaslatot a jelen utasítás szabályainak alkalmazásával kell elkészíteni úgy, hogy a személyi juttatások kiemelt előirányzat-csoport tervezésénél a hazai forintilletményeket – a KFOR misszióban részt vevők részére megállapított illetménykiegészítés kivételével – nem kell megtervezni, valamint a devizában felmerülő személyi juttatások előirányzatait a bruttósítás szabályainak figyelembevételével kell meghatározni.

(3) A NATO-NYEU (HM VPR, MK KKH Brüsszel és Mons), EBESZ misszió keretében működő képviseletek, valamint az északi és a déli régió ellátásáért felelős Nemzeti Támogató Csoport ellátási körébe tartozó NATO beosztásban lévő személyek költségvetési szükségleteire vonatkozó költségvetéseket az 50/1998. (HK 14.) HM utasításban foglaltak alapján kell megtervezni. A külképviseletek és a NATO beosztásban lévők hazai ellátását, kiszolgálását végző szervezeteknek (MH NKKPI, HM PSZSZ stb.) az e feladataik ellátása során felmerülő költségei is – távközlési díjak, megbízási díjak, egyéb szolgáltatások stb. – kerüljenek megtervezésre.

(4) A nemzetközi feladatokra vonatkozó összesített elemi költségvetés összeállítását az alábbiak figyelembevételével kell elkészíteni:

a) a lengyel lövészet, a repülő-hajózó kiképzés nemzetközi feladatcsoportokra vonatkozóan felmerülő költségvetési előirányzatokat az MH Légierő Vezérkarral együttműködve kell megtervezni,

b) a külföldi képzés nemzetközi feladatcsoportra vonatkozó költségvetési előirányzatait a HM NATO és Multilaterális Együttműködési Főosztály, valamint a HM Oktatási és Tudomány Szervező Főosztály tervei alapján kell megtervezni,

c) a magyar–román, a magyar–ukrán, az olasz–magyar–szlovén egységek kialakításával, rendezvényeivel, valamint közös működtetésével kapcsolatos nemzetközi feladatcsoportok költségvetési előirányzatait a HVK illetékes szerveinek tervei alapján kell megállapítani,

d) a kétoldalú nemzetközi kapcsolattartás költségvetési szükségletét a nemzetközi kapcsolattartással összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 9/1997. (HK 7.) HM utasítás alapján kell megtervezni,

e) az Euro-atlanti kommunikációs feladatok nemzetközi feladatcsoporthoz kapcsolódó költségvetési előirányzatokat a HM Sajtó Főosztály terve alapján kell megállapítani,

f) a PfP, valamint a NATO együttműködés nemzetközi feladatcsoportokra vonatkozó költségvetési előirányzatokat a HM NATO és Multilaterális Együttműködési Főosztály terve alapján kell megtervezni.

(5) Az összesített elemi költségvetésbe tartozó nemzetközi feladatcsoportok egyes önálló feladataihoz kapcsolódó kiadásokat és bevételeket a 83/1998. (HK 4/1999.) HM utasítás alapján teljes részletezettséggel kell megtervezni. Az egyes nemzetközi feladatok költségvetési tervének, valamint az összesített elemi költségvetés kiemelt előirányzat-csoportjain belüli előirányzatok közötti módosításokat a HM közigazgatási államtitkár hagyja jóvá.

A tervezés részletes szabályai

11. § (1) Az MH címhez tartozó szervezetek esetében külön-külön kell elkészíteni a számszaki bizonyítást és a szöveges indoklást a pénzügyi, valamint a logisztikai jellegű előirányzatokra.

(2) A pénzügyi jellegű előirányzatok körét az utasítás 2. számú melléklete szerinti számlacsoportok, előirányzati számlaszámok tartalmazzák.

12. § (1) A HM Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóság (a továbbiakban: HM PSZNYI) tervezi:

a) rendszeres személyi juttatás,

b) jutalom,

c) jubileumi jutalom,

d) a biztosítási díjak közül a munkáltatói hozzájárulás, a Honvéd Nyugdíj-pénztár, a Honvéd Egészségpénztár és a magán-nyugdíjpénztári tagdíj, személyi juttatásokat és ezek járulékait.

(2) A költségvetési javaslatban a hivatásos, a szerződéses, a köztisztviselői és a közalkalmazotti állomány részére rendszeres járandóságként számfejtett juttatásoknál az 1999. december és 2000. november, egyéb eseti kifizetéseknél 2000. január és december közötti időszakra járó juttatásokat kell megtervezni.

(3) A munkaadókat terhelő járulékokat az 1999. december és 2000. november közötti időszakra kifizetendő járulékköteles juttatások és létszám után kell felszámítani és megtervezni.

(4) A rendszeres személyi juttatásokat a hivatásos, a köztisztviselő és közalkalmazottaknál a 2000. január 1-jei statisztikai állományi létszám, a szerződéses állománynál a várható feltöltésre is figyelemmel állománycsoportonként kell megtervezni a következők szerint:

a) ezen állománycsoportokra az 1999. december havi besorolás szerinti 1 havi illetményt, továbbá 2000. január 1-től 11 hónapra a 8,25%-kal növelt illetményt kell figyelembe venni,

b) a hivatásos és szerződéses állomány rendszeres személyi juttatásait 4,9%-os mértékű egészségügyi távolléttel csökkenteni kell,

c) a 13. havi illetményt (külön juttatást) a 2000. januári kifizetés alapulvételével kell tervezni.

(5) A HM PSZNYI az elkészített tervjavaslatokat 2000. január 28-ig megküldi a gesztorság szerint illetékes HM Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóságoknak (a továbbiakban: HM TPSZI) és az SGSZ-eknek. Ezen szervek vizsgálják felül az adatszolgáltatást, és azt szükség szerint korrigálják, s egészítsék ki a nem rendszeres és külső személyi juttatásokkal és járulékaikkal (ideértve a helyileg kifizetésre kerülőket is) a következők figyelembevételével:

a) jutalomra a 4/1997. (II. 12.) HM rendeletben meghatározott felszámítási alap 1%-a tervezhető valamennyi állománycsoportra vonatkozóan. A tervezést állománycsoportonként kell végrehajtani. A magasabb parancsnoki és meghatározott célú jutalmakat a kiadott keretengedélyek alapján kell tervezni,

b) a hivatásos állomány részére a túlszolgálati, megbízási és helyettesítési díjat, valamint az állományon kívüliek juttatásait a kiadott kereteknek megfelelően kell tervezni,

c) a lakáskiürítések és cseretérítések egyszeri pénzbeni megváltását, a részleges lakás-felújítási átalányt és a lakáshasználati díj visszatérítését az MH Elhelyezési Központ tervezze és erről teljesítsen adatszolgáltatást a HM PSZNYI felé, ahol a központi költségvetési javaslatban szerepeltessék ezen kiadásokat,

d) létszámleépítéssel kapcsolatosan felmerülő többletkiadás nem tervezhető,

e) a tervezőmunka során a gazdaságossági és a takarékossági szempontok következetes érvényesítésével csökkenteni kell a nem rendszeres személyi juttatások (elsősorban a megbízási díjak, a költségtérítések, az egyéb sajátos juttatások) részarányát. A tervezett kiadásokat a szükséges és célszerű feladatokhoz kell igazítani,

f) külső személyi juttatásként a HM és MH szervezeteknél munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében foglalkoztatottak és a fegyveres erők állományába nem tartozók juttatásait kell megtervezni, figyelemmel a hadköteles katonák szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIV. törvényre, valamint a katonai és rendvédelmi felsőoktatási intézmények vezetőinek, oktatóinak és hallgatóinak jogállásáról szóló 1996. évi XLV. törvényre,

g) a sor- és hallgatói állománynál a 2000. január 1-jén rendszeresített létszámra 8,25%-os illetményemelés figyelembevételével kell a személyi járandóságokat tervezni.

13. § A munkaadókat terhelő járulékok előirányzatainak tervezését a 33/2/2000. nyt. számú HM KPSZH tájékoztató figyelembevételével kell végrehajtani, összhangban a személyi juttatásokon megtervezett kiadási előirányzatokkal.

14. § Külföldi kiküldetés altételen (a hozzá kapcsolódó külföldi napidíjaltétellel együtt) a nemzetközi kapcsolatokból eredő különféle rendezvények kiadásaira csak a következő szervezetek részére tervezhető előirányzat:

MK Katonai Felderítő Hivatal,

MK Katonai Biztonsági Hivatal,

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE, beleértve SVKI, BKNYK, BJKMF),

Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal,

HM Beszerzési Hivatal,

HM Fegyverzet Ellenőrzési Hivatal,

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum,

HM Haditechnikai Intézet,

HM Zrínyi Kiadó,

Tábori Lelkész Szolgálat,

HM Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Hivatal.

15. § (1) Az alábbi SGSZ összevont számszaki bizonyítást és szöveges indokolást készít a pénzügyi és a logisztikai jellegű előirányzatokra vonatkozóan:

MK Katonai Felderítő Hivatal,

MK Katonai Biztonsági Hivatal,

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem,

Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal,

HM Üdültetési Rendezvényszervező és Továbbképző Intézet,

MH Katonai Ügyészségek,

MH Központi Honvéd Kórház,

MH Kecskeméti Repülő Kórház,

MH Pécsi Honvéd Kórház,

MH Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet,

MH Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézet,

MH Kulturális és Média Igazgatóság (a továbbiakban MH KMI).

(2) A költségvetési javaslatokat ezen szervezeteknél a szakszolgálatokkal együttműködve a pénzügyi és számviteli szervezetek állítják össze.

(3) A költségvetési javaslatokban csak azon anyagnem felelősi körbe tartozó előirányzatok szerepelhetnek, amelyek tekintetében az adott szervezet önálló ellátásra alkalmas szakszolgálattal rendelkezik.

(4) A HVK Egészségügyi Csoportfőnök a 6. MH Egészségügyi intézetek költségvetési cím törvényi keretszámán belül tegyen javaslatot az egyes intézmények költségvetésére. Az egészségügyi intézetek a számszaki bizonyításokban külön soron tervezzék meg az OEP teljesítmény elszámolásával, illetve az OEP által nem finanszírozott (katonai) feladatokkal összefüggő igényeiket.

(5) Az 1. költségvetési címhez tartozó szervezetek a HM PSZNYI-vel és a HM 1. sz. TPSZI-vel együttműködve összevont tervet készítenek.

(6) A HM igazgatása, hivatalai és háttérintézményei, valamint az SGSZ-ek tervjavaslataikban külön bontásban tervezzék a pénzkeret-gazdálkodás keretében az ellátó- központok által biztosításra kerülő készletek előirányzatait. Az ez irányú költségvetési igények egy példányát – amely tartalmazza az MH szervezetei által bonyolított központi ellátást igénylő logisztikai feladatok fedezetét – a HVK LFCSF-ségre küldjék meg az előirányzatok évközi átcsoportosítása céljából.

16. § (1) A Magyar Köztársaság 2000. évi költségvetéséről szóló 1999. évi CXXV. törvény 13. § (2) bekezdésének e) pontja alapján a HM fejezethez tartozó költségvetési szervek bevétel gazdálkodására Korm. rendelet és HM utasítás kerül kiadásra.

(2) A költségvetési támogatás tervezését az érvényes HM Számlarendben meghatározott részletező számlák alkalmazásával az utasítás 3. számú melléklete szerint úgy kell megtervezni, hogy az elkülönüljön a HM PSZNYI finanszírozási igényétől.

A felterjesztés, felülvizsgálat rendje

17. § (1) Az MH esetében a pénzügyi és logisztikai jellegű előirányzatokra külön-külön elkészített számszaki bizonyítások és szöveges indokolások felterjesztési és felülvizsgálati rendje:

a) a pénzügyi jellegű előirányzat javaslatokat a gesztor szerint illetékes HM TPSZI-k a hadrendnek megfelelően készítsék el,

b) a hadrendi összesítéseknél a következő gesztorokat jelölöm ki:

HM 1. sz. TPSZI

- HVK és hivatalai,

- HVK egyéb közvetlen szervezetei,

- HVK Humán Főcsoportfőnökség alárendelt szervezetei (az MH Kulturális és Média Igazgatósággal együtt)

- MH Logisztikai Főigazgatóság és alárendelt szervezetei,

- MH Budapesti Helyőrség-parancsnokság és alárendelt szervezetei vonatkozásában.

HM 2. sz. TPSZI

- MH Szárazföldi Vezérkar és alárendelt szervezetei (ide nem értve a 3. Gépesített Hadosztály Parancsnokságot),

- MH Légierő Vezérkar és alárendelt szervezetei tekintetében.

HM 3. sz. TPSZI

- MH Szárazföldi Vezérkar 3. Gépesített Hadosztály Parancsnokságát illetően.

(2) A HM 3. TPSZI az MH Szárazföldi Vezérkar 3. Gépesített Hadosztály Parancsnokságának összesített pénzügyi javaslatát megküldi a HM 2. sz. TPSZI-nek a haderőnemi vezérkar szintű összesítés végett.

(3) Az MH KMI a HM 1. sz. TPSZI-hez megküldi a költségvetési javaslatát.

(4) A HM 1. TPSZI az előzőeken túlmenően a következő összesítéseket is hajtsa végre:

- 1. cím: szervezetenként és alcímenként;

- 2. cím: 1. alcímén szervezetenként az alábbiak szerint:

HVK és hivatalai;

HVK egyéb közvetlen szervezetei,

MH Humán szervezetek (az MH KMI-vel együtt);

MH Bp. Heö. Pság és alárendelt szervezetei;

MH Log. Főig. és alárendelt szervezetei.

18. § A költségvetési tervjavaslatoknak a HM KPSZH-ra való megküldési határideje:

a) az SGSZ-eknek – az egészségügyi intézetek kivételével – 2000. február 7-e, az egészségügyi intézetek vonatkozásában a HVK Egészségügyi Csoportfőnökség felülvizsgálatát követően 2000. február 10.

b) az 1. címhez tartozó szervezetek tekintetében 2000. február 7.;

c) a HM TPSZI-k által összesített pénzügyi jellegű előirányzatok javaslata 2000. február 10-ig;

d) a HVK LFCSF logisztikai jellegű központi, valamint csapatköltségvetési előirányzati tervjavaslatát illetően 2000. február 14-e.

19. § (1) Ezen utasítás az aláírása napján* lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2000. január 1-jétől kell alkalmazni. Az 1999. évi intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről szóló 1/1999. (HK 4.) HM utasítás hatályát veszti.

(2) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg a nemzetközi rendezvények egyes költségvetési és pénzügyi kérdéseiről szóló 83/1998. (HK 4/1999.) HM utasítás 16. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(1) A rendezvény költségvetését legkésőbb a rendezvény megkezdése előtt 10 nappal az arra jogosult személy (a honvédelmi miniszter, illetőleg az általa felhatalmazott személy, vagy a Magyar Honvédség Parancsnok, Vezérkari Főnök jóváhagyja, biztosítva a szükséges előirányzatokat úgy, hogy azok forrásai is meghatározásra kerülnek (a jóváhagyásokban utalni kell arra, hogy mi terheli Magyarországot, mi a résztvevőket stb.).”

(3) Az utasítás mellékletei:

1. számú Számszaki bizonyítás – minta

2. számú Pénzügyi jellegű előirányzatok

3. számú Kimutatás a jóváhagyásra javasolt költségvetési előirányzatokról

4. számú HM KGIR címerkód


Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

1. számú melléklet a 4/2000. (HK 3.) HM utasításhoz

MINTA
Számszaki bizonyítás

 

(ezer Ft-ban)

 

 

 

 

 

TERVEZÉSI

Norma szerinti

Változtatás az
elöljáró szerv
által

Számla-
csoport

Főkönyvi
számla

Alszámla

ST

Előirányzat számla megnevezése

Időszak

Mért.
egység

Mérőszám

Norma

Illetményes
a tervezési
időszakra

 

 

 

11

Tábornokok, tisztek alapilletménye, 13. havi illetménye, külön
juttatása:

1 év

 

 

10 000

 

 

 

 

12

Zászlósok, tiszth. alapilletménye, 13. havi illetménye, külön
juttatása:

1 év

 

 

4 500

 

 

 

51111

 

Alapilletmények, 13. havi illetmény, külön juttatás kiadási
előirányzata:

 

 

 

 

 

 

 

5111

 

 

Rendszeres személyi juttatások kiadási előirányzata:

 

 

 

 

 

 

51-52

 

 

 

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÖSSZESEN:

 

 

 

 

14 500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. számú melléklet a 4/2000. (HK 3.) HM utasításhoz

KIMUTATÁS a pénzügyi jellegű előirányzatokról

194 számlacsoport

Felhalmozási célú támogatási kölcsönök ÁHT-n kívülre

 

1942

Felhalmozási célú támogatású kölcsönök nyújtása

 

1943

Felhalmozási célú támogatási kölcsönök megtérülése

38 számlacsoport

Társadalom-, szociálpolitikai és egyéb tb-juttatások

 

38117

Egyéb pénzbeli juttatások

51-52 számlacsoport

Személyi juttatások

 

53 számlacsoport

Munkaadókat terhelő járulékok

54-56 számlacsoport

Dologi kiadások

 

552112

Vásárolt élelmezés

 

5521223

Gépjármű és technikai eszközök igénybevételéért fizetett díj

 

5521923

Bizalmi kiadás

 

56112

áfa befizetés

 

56211

Belföldi kiküldetés

 

56212

Külföldi kiküldetés

 

56213

Reprezentáció

57 számlacsoport

57211

Munkáltató által fizetett szja

3. számú melléklet a 4/2000. (HK 3.) HM utasításhoz

MINTA KIMUTATÁS
a jóváhagyásra javasolt költségvetési előirányzatokról

(null)

 

e Ft-ban

Fsz.

Kiemelt előirányzatok megnevezése

Kiadási előirányzat összege

Költségvetési támogatás összege

Pénzügyi
jellegű

Logisztikai
jellegű

Összesen

HM
PSZNYI

Szervezet

Összesen

1.

Személyi juttatások

 

 

 

 

 

 

2.

Munkaadókat terhelő járulékok

 

 

 

 

 

 

3.

Dologi kiadások

 

 

 

 

 

 

4.

Egyéb működési célú támogatások,
kiadások

 

 

 

 

 

 

5.

Kölcsönök

 

 

 

 

 

 

6.

Működési költségvetés összesen
(1-5):

 

 

 

 

 

 

7.

Intézményi beruházási kiadások

 

 

 

 

 

 

8.

Felújítás

 

 

 

 

 

 

9.

Felhalmozási kiadások összesen
(7+8)

 

 

 

 

 

 

10.

KIADÁSOK, TÁMOGATÁSOK
összesen: (6+9):

 

 

 

 

 

 

4. számú melléklet a 4/2000. (HK 3.) HM utasításhoz



HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM
KÖZPONTI PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI HIVATAL


2000. ÉVI
HM KGIR CÍMRENDKÓDJA

KÖLTSÉGVETÉSI

ALKALMAZOTT KÓD

TARTALOM

cím

alcím

előirányzat

teljesítés

1.

2.

3.

4.

5.

1. Honvédelmi Minisztérium

1. HM igazgatása

001

001

HM igazgatási tevékenysége

 

 

009

-

Finanszírozási tartalék

 

 

010

010

HM igazgatása PfP jellegű tevékenységek

 

 

014

014

NATO biztonságtechnikai beruházási program

 

 

017

017

NATO gyakorlatok és rendezvények

 

 

019

019

Euroatlanti kommunikációs feladatok

 

 

024

024

Egyéb nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő tevékenység

 

 

-

029

Technikai kód (csak a HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják

 

2. HM hivatalai

031

031

HM Költségvetési Ellenőrzési Hivatal tevékenys.

 

 

032

032

HM Védelmi Hivatal tevékenysége

 

 

033

033

HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal (HM KPSZH) tevékenysége

 

 

039

-

Finanszírozási tartalék

 

 

054

054

Egyéb nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő tevékenység

 

 

055

055

Külföldi továbbképzés

 

 

056

056

Lengyel éleslövészet

 

 

057

057

Rep. hajózó kiképzés

 

 

058

058

HM KPSZH központi költségvetése

 

 

-

059

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

 

3. HM háttér
intézményei

061

061

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tevékenysége

 

 

062

062

HM Zrínyi Kiadó tevékenysége

 

 

063

063

HM Beszerzési Hivatal tevékenysége

 

 

064

064

HM Haditechnikai Intézet tevékenysége

 

 

065

065

HM FEH tevékenysége

 

 

066

066

Tábori Lelkész Szolgálat tevékenysége

 

 

067

067

NATO Védelempolitikai Részleg tevékenysége

 

 

068

068

EBESZ magyar katonai képviselet tevékenysége

 

 

069

069

HM 1. sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság (HM 1. TPSZI) tevékenysége

 

 

070

070

HM 2. sz. Területi Pénzügyi és Számviteli lgazgatóság (HM 2. TPSZI) tevékenysége

 

 

071

071

HM 3. sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság (HM 3. TPSZI) tevékenysége

 

 

072

072

HM Pénzügyi Számító és Nyugdíj-megállapító Igazgatóság (HM PSZNYI) tevékenysége

 

 

073

073

HM KPSZH központi költségvetése

 

 

074

074

HM Munkavédelmi és Munkaügyi Ell. Hivatal tevékenysége

 

 

075

075

HM Katonai Légügyi Hivatal tevékenysége

 

 

076

076

HM ÜRTI tevékenysége

 

 

078

-

Finanszírozási tartalék

 

 

079

-

HM finanszírozási tartalék

 

 

083

083

Biztonságpolitikai szerződéseket koordináló tárcaközi bizottság

 

 

090

090

NATO-gyakorlatok és -rendezvények

 

 

097

097

PfP- gyakorlatok és -rendezvények

 

 

094

094

Egyéb nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő tevékenység

 

 

098

098

HM PSZNYI központi költségvetése

 

 

-

099

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

2. Magyar Honvédség

1. Honvéd Vezérkar
és közvetlen szervezetei

230

230

Honvéd Vezérkar és hivatalai (MH Gazdasági Ellenőrzési Hivatal, MH Térképészeti Hivatal, MH Meteorológiai Hivatal) tevékenysége

 

 

231

231

MH Budapesti Helyőrség-parancsnokság és alárendeltjei tevékenysége

 

 

-

262

MH Üdülők tevékenysége

 

 

-

277

Nem önálló jóléti, kulturális intézmények tevékenysége

 

 

301

301

HVK egyéb közvetlen szervezetei tevékenysége

 

 

304

-

MH Humán szervezetek tevékenysége

 

 

-

305

Hadkiegészítő parancsnokságok tevékenysége

 

 

-

306

MH középfokú tanintézetek tevékenysége

 

 

-

307

MH Kulturális és Média Igazgatóság tevékenys.

 

 

-

308

Gyermekintézmények tevékenysége (csapat)

 

 

-

310

MH KIAK tevékenysége

 

 

 

311

HVK Bélyegzőkészítő és -ellátó o. tevékenysége

 

 

331

331

MH Logisztikai Főigazgatóság és alárendeltjei tevékenysége (csapat)

 

 

332

332

FP 2000. (csapat)

 

 

341

341

Magyar-Ukrán zászlóalj

 

 

342

342

Magyar-Román zászlóalj

 

 

344

344

Katonai megfigyelők

 

 

345

345

Külföldi továbbképzés

 

 

346

346

Lengyel éleslövészet

 

 

347

347

Rep. hajózó kiképzés

 

 

348

348

Kétoldalú kapcsolatok

 

 

349

349

Euroatlanti kommunikációs feladatok

 

 

350

350

Honvéd Vezérkar és közvetlen szervezetei csapatkv. PfP jell. tevékenysége

 

 

351

351

NATO integrációs feladatok (csapat)

 

 

352

352

NATO képviselet-bővítés (csapat)

 

 

354

354

NATO csatlakozás kiadásai

 

 

355

355

NATO Biztonságtechnikai Beruházási Program

 

 

356

356

NATO képviselet működtetése (KKH)

 

 

357

357

NATO gyakorlatok és rendezvények

 

 

361

361

KFOR tevékenysége (csapat)

 

 

362

362

AFOR tevékenysége (csapat)

 

 

363

363

HVK és közvetlen szervezetei – Misszió

 

 

364

364

Egyéb nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő tevékenység (csapat)

 

 

365

365

SFOR MMK tevékenysége (csapat)

 

 

366

366

UNFICYP tevékenysége (csapat)

 

 

367

367

MFO tevékenysége (csapat)

 

 

368

-

Finanszírozási tartalék (csapat)

 

 

-

369

Technikai kód csapat (HM KPSZH, HM PSZNYI HM TPSZI-k használhatják)

 

 

370

370

Logisztikai szervek központi költségvetése

 

 

372

372

FP 2000. (központi)

 

 

373

373

Légvédelmi rakétabeszerzés (központi)

 

 

374

-

Finanszírozási tartalék (központi)

 

 

380

380

Honvéd Vezérkar és közvetlen szervezetei közp. kv. PfP jell. tevékenysége

 

 

381

381

NATO integrációs feladatok (központi)

 

 

382

382

NATO képviselet-bővítés (központi)

 

 

383

383

NATO Biztonságtechnikai Beruházási Program

 

 

384

384

Misszió (megfigyelők)

 

 

385

385

TFG feladatok (központi)

 

 

386

386

Egyéb nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő tevékenység (központi)

 

 

387

387

SFOR MMK tevékenysége (központi)

 

 

388

388

UNFICYP tevékenysége (központi)

 

 

389

389

MFO tevékenysége (központi)

 

 

-

390

Technikai kód központi (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

 

 

391

391

KFOR tevékenysége (központi)

 

 

392

392

AFOR tevékenysége (központi)

 

2. Magyar Honvédség szárazföldi csapatai

151

151

Szárazföldi Vezérkar és alárendeltjei tevékenys.

 

 

-

157

Nem önálló jóléti, kulturális intézmények tev.

 

 

170

170

Szárazföldi Vezérkar PfP jell. tevékenysége

 

 

171

171

Magyar-Ukrán zászlóalj tevékenysége

 

 

172

172

Magyar-Román zászlóalj tevékenysége

 

 

173

173

Olasz_-Magyar-Szlovén dandár tevékenysége

 

 

177

177

NATO gyakorlatok és rendezvények

 

 

178

178

FP 2000. feladatok

 

 

181

181

KFOR tevékenysége

 

 

182

182

Misszió (megfigyelők)

 

 

183

183

TFG feladatok

 

 

184

184

Egyéb nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő tevékenység

 

 

185

185

SFOR MMK tevékenysége

 

 

186

186

UNFICYP tevékenysége (Ciprus)

 

 

187

187

MFO tevékenysége (Sínai-félsziget)

 

 

188

-

Finanszírozási tartalék

 

 

-

189

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

 

3. Magyar Honvédség Repülő és légvédelmi csapatai

191

191

Légierő Vezérkar és alárendeltjei tevékenysége

 

 

-

197

Nem önálló jóléti, kulturális intézmények tev.

 

 

210

210

Légierő Vezérkar PfP jell. tevékenysége

 

 

217

217

NATO gyakorlatok és rendezvények

 

 

224

224

Egyéb nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő tevékenység

 

 

225

225

SFOR tevékenység

 

 

226

226

TFG feladatok

 

 

227

227

FP 2000. feladatok

 

 

228

-

Finanszírozási tartalék

 

 

-

229

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

3. Katonai Nemzet-biztonsági Szolgálatok

1. Katonai Felderítő Hivatal

761

761

Katonai Felderítő Hivatal tevékenysége

 

 

770

770

KFH PfP jellegű tevékenysége

 

 

788

-

Finanszírozási tartalék

 

 

-

789

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

 

2. Katonai Biztonsági Hivatal

790

790

Katonai Biztonsági Hivatal tevékenysége

 

 

800

800

KBH PfP jellegű tevékenysége

 

 

815

815

MK KBH SFOR tevékenysége

 

 

816

816

UNFICYP tevékenysége

 

 

818

-

Finanszírozási tartalék

 

 

-

819

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

4. HM Katonai Tanintézetek

1. Zrínyi Miklós
Nemzetvédelmi
Egyetem

820

-

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

 

 

-

821

Zrínyi Miklós Nemzetvéd. Egyetem tevékenysége

 

 

-

825

ZMNE Békepartnerségi Katonai Nyelvképz. Közp.

 

 

-

826

ZMNE SVKI tevékenysége

 

 

-

828

Nem önálló jóléti, kulturális intézmények tev.

 

 

830

830

ZMNE PfP jellegű tevékenysége

 

 

831

831

NATO integrációs feladatok

 

 

832

832

NATO törzstiszti képzés

 

 

844

844

Egyéb nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő tevékenység

 

 

848

-

Finanszírozási tartalék

 

 

-

849

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

5. MH Katonai Ügyészségek

 

881

881

MH Katonai Ügyészségek tevékenysége

 

 

-

889

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

6. MH Egészségügyi Intézetek

 

892

892

Központi Honvédkórház tevékenysége

 

 

893

893

Pécsi Honvédkórház tevékenysége

 

 

894

894

Kecskeméti Repülőkórház tevékenysége

 

 

895

895

HÉMORl tevékenysége

 

 

896

896

BKRI tevékenysége

 

 

-

898

ZMNE tev. miatti teljesítési adatok

 

 

-

899

BJKMF tev. miatti teljesítési adatok

 

 

901

901

Központi Honvédkórház technikai kód

 

 

902

902

Pécsi Honvédkórház technikai kód

 

 

903

903

Kecskeméti Repülőkórház technikai kód

 

 

904

904

HÉMORI technikai kód

 

 

905

905

BKRI technikai kód

 

 

914

914

Egyéb nemzetközi kötelezettségvállalásból eredő tevékenység

 

 

915

915

SFOR MMK tevékenysége

 

 

916

916

UNFICYP tevékenysége (Ciprus)

 

 

917

917

MFO tevékenység (Sínai-félsziget)

 

 

918

-

Finanszírozási tartalék

 

 

-

919

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

7. Kormányzati
Frekvencia
gazdálkodási
Hivatal

 

920

920

Korm. Frekvgazd. Hiv. tevékenysége

 

 

-

929

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

8. Fejezeti kezelésű előirányzatok

1. Fejezeti kezelésű előirányzatok

930

930

Katonai védelmi beruházások

 

 

931

931

Lakástámogatás

 

 

932

932

Lakásépítés

 

 

980

980

MH Központi Honvédkórház

 

2. Ágazati
célelőirányzatok

960

960

Társadalmi szervek támogatása

 

 

961

961

Kórházak és kijelölt laktanyák közp. hatáskörben történő felújításai

 

 

962

962

Hozzájárulás a millenniumi ünnepségsorozathoz

 

 

963

963

HVK Hadtudományi Alapítvány alaptőke-emelése

 

 

964

964

Hozzájárulás a hivatásos katonák speciális nyugdíjrendszerének és a sorállomány tb kiadásaihoz

 

 

967

967

Díszegyenruha- program megvalósítása

 

 

970

970

Légvédelmi rakétabeszerzés

 

 

972

972

Frekvenciasáv- átrendezési feladatok

 

 

974

974

Nukleáris baleset-elhárítási feladatok végrehajtásában való közreműködés

 

 

975

975

Hozzájárulás a NATO katonai költségvetéséhez

 

 

976

976

Hozzájárulás a NATO Biztonsági Beruházási programjához

 

 

978

978

Szennyező források, szennyezett területek kármentesítése

 

 

979

979

Technikai kód (HM KPSZH, HM PSZNYI, HM TPSZI-k használhatják)

 

 

982

982

KILÁTÓ I-IV. feladatok és szaktechnika

 

 

983

983

Légvédelmi beruházás

*

Az utasítást a 80/2001. (HK 1/2002.) HM utasítás 1. §-a hatályon kívül helyezte 2002. január 1. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja: 2000. január 27.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére