• Tartalom

57/2000. (HK 20.) HM utasítás

57/2000. (HK 20.) HM utasítás

az elhelyezési ellátás további biztosításáról szóló 72/1997. (HK 25.) HM utasítás módosításáról és a módosítással kapcsolatos egyéb feladatokról

2000.11.15.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdése l) pontja alapján – figyelemmel a Magyar Honvédség hosszú távú átalakításának irányairól szóló 61/2000. (VI. 21.) OGY határozat 5. pontja a) és k) alpontjára – az elhelyezési ellátás további biztosításáról szóló, a 2/1998. (HK 1.) HM utasítással módosított 72/1997. (HK 25.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) módosítására és az átalakítással kapcsolatos egyes feladatok végrehajtására a következő utasítást adom ki.

Módosító rendelkezések

1. § Az Ut. 1. §-a a következő (3) és (4) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Az (1) bekezdés szerinti szolgáltató szervezettel (a továbbiakban: Szolgáltató) kötött vállalkozási szerződés alapján végzett szolgáltatási rendszer alkalmazása a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre (a továbbiakban: ZMNE), a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumra (a továbbiakban: HM HIM), a Honvédelmi Minisztérium Haditechnikai Intézetre (a továbbiakban: HM HTI) és a Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatalra (a továbbiakban: MK KFH) is kiterjed.
(4) A (3) bekezdés szerinti szervezetek által használt ingatlanok, illetve ezen szervezetek elhelyezési ellátási utaltságába tartozó ingatlanok tekintetében – az (1) bekezdés a)f) pontjaiban meghatározott feladatokon túl – a Szolgáltató végzi:
a) a fűtés és melegvíz-ellátás vételezésével (távhőszolgáltatással),
b) a közüzemi vízellátás vételezésével, közüzemi szennyvíz-elvezetés biztosításával,
c) az elektromos energia vételezésével kapcsolatos üzemeltetési feladatokat is.”

A módosítással kapcsolatos egyéb feladatok

2. § (1) Az 1. §-ban foglaltak végrehajtása érdekében az Ut. 1. § (1) bekezdése alapján a Szolgáltatóval kötött hatályos szolgáltatási szerződést úgy kell módosítani, hogy annak szolgáltatási tevékenysége 2001. február 1-jétől a ZMNE, a HM HIM, illetve a HM HTI (a továbbiakban együtt: Intézmények), valamint az MK KFH objektumaira és elhelyezési ellátási utaltságába tartozó ingatlanokra is kiterjedjen.

(2) Az MK KFH a szerződéskötési tárgyalást – a HM Ingatlankezelési Hivatallal (a továbbiakban: HM IKH) együttműködve – a Szolgáltatóval önállóan folytatja le és a szolgáltatói szerződés megkötésére a Hivatal főigazgatója jogosult.

3. § (1) A HM IKH:

a) az Intézmények adatszolgáltatása alapján felméri az átadásra kerülő elhelyezési tevékenységek körét és nagyságát, ezt követően - a HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatallal (a továbbiakban: HM KPSZH) s a HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatallal (a továbbiakban: HM BBBH) együttműködve - kezdeményezi a Szolgáltatónál a hatályos szolgáltatási szerződés felülvizsgálatát, illetve 2000. november 30-ig előkészíti annak ezen utasítás következtében indokolt módosítását;

b) a Szolgáltatónak az Intézményekkel kapcsolatos szolgáltatására vonatkozó árajánlatát - a HM Infrastrukturális Főosztály útján - 2000. december 15-ig jóváhagyásra terjeszti fel a HM gazdasági ügyeket felügyelő helyettes államtitkárhoz;

c) az árajánlat jóváhagyása és a költségvetési fedezet biztosítása után – ezeknek megfelelően, a HM BBBH-val együttműködve – 2000. december 31-ig az Intézményekre vonatkozóan módosítsa a Szolgáltatóval megkötött hatályos szolgáltatási szerződést;

d) felügyelje a szolgáltatással kapcsolatos átadás-átvételi eljárást, ennek során törekedjen arra, hogy az Intézmények működtetése, a személyi állomány ellátása folyamatos legyen;

e) határozza meg az Intézmények ingatlanainak régióba sorolását;

f) az Intézmények elhelyezési főnökei (vezetői) részére a szolgáltatási szerződéssel kapcsolatos feladatok végrehajtása érdekében tartson felkészítést, amelyen a részvételt az Intézmények vezetői biztosítsák.

(2) A Szolgáltatóval kötött (módosított) szolgáltatási szerződés tartalmazza, hogy az abban meghatározott megrendelői jogosítványokat a HM IKH (MK KFH) főigazgatója gyakorolja.

4. § A HM KPSZH a HM IKH által hatásköre szempontjából szakmailag felülvizsgált intézményi költségvetési tervjavaslatokat - figyelembe véve a Szolgáltató által ellátott tevékenységi körét - költségvetési-gazdasági szempontból felülvizsgálja és azt a honvédelmi miniszterhez jóváhagyásra felterjeszti.

5. § (1) Az érintett szervek javaslatai alapján a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály a HM HTI, valamint a HM HIM munkaköri jegyzékét az elhelyezési ellátás új rendjére tekintettel készítse el és a munkaköri jegyzék módosítására vonatkozó módosító javaslatait – a szakterületek irányításáért felelős helyettes államtitkárokkal történt egyeztetést követően – jóváhagyás végett 2000. december 15-ig felterjeszti a HM közigazgatási államtitkárához.

(2) Az MK KFH, valamint a ZNME az (1) bekezdés szerinti felülvizsgálatot saját hatáskörében végzi el és a módosító javaslatait jóváhagyás végett – az ott megjelölt határidőre – a honvédelmi miniszterhez terjeszti fel.

6. § Az Intézmények vezetői és az MK KFH főigazgatója az átalakításból adódó személyügyi feladatoknak a 7. § szerinti végrehajtására készítsenek ütemtervet.

7. § Az MK KFH és az Intézmények érintett közalkalmazottai jogviszonyának megszüntetésére a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 25. §-a vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni. Az átalakításban érintett személyi állomány munkajogi státusa 2001. január 31-ig nem változik. A közalkalmazotti állomány jogviszonyának megszüntetésével kapcsolatos – jogszabályban előírt – munkajogi eljárási cselekmények (tájékoztatási kötelezettség teljesítése, a munkaügyi központok értesítése, a személyi elbeszélgetések lefolytatása stb.) ütemezését a fenti határidő figyelembevételével kell végrehajtani.

8. § (1) Az 1. § szerinti elhelyezési tevékenység átadás-átvételével kapcsolatos feladatokat olyan ütemezéssel kell végrehajtani, hogy az 2001. január 31-ig befejeződjön.

(2) A Szolgáltatónak úgy kell átadni az érintett személyi állományt, hogy az legkésőbb az (1) bekezdésben meghatározott határidőre a szükséges munkaszerződéseket el tudja készíteni.

Záró rendelkezések

9. § A Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) parancsnoka az elhelyezési ellátás folyamatos biztosítása érdekében az elhelyezési ellátás rendjének változásából adódó, MH-t érintő logisztikai jellegű feladatok ellátására 2000. december 31-ig adjon ki intézkedést.

10. § Az MK KFH és HM IKH főigazgatója a hatáskörükbe tartozó szervezetre (szervezetekre) vonatkozóan a szolgáltatási szerződés végrehajtásával kapcsolatos részletes eljárási szabályokat intézkedésben állapítja meg.

11. § Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba*, ezzel egyidejűleg az Ut. 1. § (2) bekezdésének c)d) és e) pontja hatályát veszti.


Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

*,

Az utasítás aláírásának napja: 2000. november 15.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére