• Tartalom

10/2001. (HK 4.) HM utasítás

10/2001. (HK 4.) HM utasítás

a Magyar Honvédség 2001–2005. évre szóló gyakorlat direktívája és programja kiadásáról

2001.03.30.

1. §

A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdés l) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Magyar Honvédség 2001–2005. évre szóló Gyakorlat Direktíváját és Programját 200/0799. nyilvántartási számon, ezen utasítás mellékleteként kiadom. A mellékletet az érintettek CD ROM lemezen közvetlenül kapják meg.

2. §

(1) A Magyar Honvédség 2001–2005. évre szóló Gyakorlat Direktíváját és Programját a Magyar Honvédségnek a gyakorlatok és felkészítési rendezvények koordinálásában, végrehajtásában érintett vezetői, parancsnoki és törzstiszti állománya a rájuk vonatkozó mértékben ismerje és alkalmazza a nemzetközi és hazai gyakorlatok és felkészítési rendezvények előkészítése és végrehajtása során.

(2) a Honvédelmi Minisztérium és intézményeinek a gyakorlatok és felkészítési rendezvények koordinálásába, végrehajtásában érintett vezetői és más állománya a Magyar Honvédség 2001–2005. évre szóló Gyakorlat Direktívájában és Programjában foglaltak megvalósításához szakterületeknek megfelelően nyújtsanak segítséget.

3. §

(1) A Magyar Honvédség 2001–2005. évre szóló Gyakorlat Direktívájában és Programjában meghatározott, közjogköri jóváhagyást igénylő nemzetközi (NATO, NATO PFP szellemű, valamint két- és többoldalú megállapodás alapján betervezett) gyakorlatok és felkészítési rendezvények esetén az előkészítést a gyakorlatprogramban foglaltaknak megfelelően meg kell kezdeni.

(2) Az (1) bekezdésében meghatározott nemzetközi gyakorlatok és felkészítési rendezvények a Kormány engedélyét követően lehet végrehajtani.

4. §

(1) A Magyar Honvédség 2001–2005. évre szóló Gyakorlat Direktívája és Programja MHGYDP-2001.mdb néven futó MICROSOFT ACCESS adatbázis-kezelő programalkalmazás Magyar Honvédség nemzetközi és hazai gyakorlatainak és felkészítési rendezvényeinek központi adatbázisa. Az adatbázis-kezelő program-alkalmazás folyamatos naprakészen tartását a HVK Hadműveleti Csoportfőnökség végzi.

(2) a Magyar Honvédség 2001–2005. évre szóló Gyakorlat Programjának végrehajtása során a gyakorlattal, felkészítési rendezvényekkel, gyakorlattervezői eseményekkel kapcsolatos új adatokat, változásokat – a tervezett rendezvény, gyakorlattervezői esemény megkezdése előtt legkésőbb 30 nappal – a HVK Hadműveleti Csoportfőnökség kiképzési osztályának kell megadni.

(3) A Magyar Honvédség parancsnoka, Honvéd Vezérkar főnöke egyetértésével felhatalmazom a Honvéd Vezérkar hadműveleti csoportfőnökét, hogy a Magyar Honvédség 2001–2005. évre szóló Gyakorlat Direktívájában és Programjában bekövetkezett változásoknak megfelelően a szükséges pontosításokat az érintettek részére kiadja.

5. §

Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba.

Dr. Szabó János s.k.,

Honvédelmi miniszter

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére