• Tartalom

10/2001. (ÜK. 7.) LÜ utasítás

10/2001. (ÜK. 7.) LÜ u t a s í t á s

a vagyonnyilatkozat átadásáról, kezeléséről és az abban foglalt adatok védelméről*

2001.08.01.
Az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló – többször módosított – 1994. évi LXXX. törvény (Üsztv.) 94/B. §-a (3) bekezdésében foglaltak alapján a következő utasítást adom ki:

Az utasítás hatálya

1. § (1) Az utasítás hatálya kiterjed:

a) az ügyészre,

b) az ügyészségi titkárra,

c) az ügyészségi nyomozóra,

d) a magasabb vezető állású és a vezető állású tisztviselőre a csoportvezető és az irodavezető kivételével,

e) az ügyészségi ügyintézőre,

f) a közbeszerzési eljárásban közreműködő tisztviselőre,

g) a költségvetési és egyéb pénzeszközök tekintetében döntési jogosultsággal rendelkező, illetőleg a pénzeszközök felhasználására, a gazdálkodás ellenőrzésére jogosult – a gazdasági igazgató, illetőleg a Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály vezetője, az Országos Kriminológiai Intézet igazgatója, továbbá a katonai főügyész által külön meghatározott – tisztviselőre,

h) a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény 2. számú melléklete 19. pontjának hatálya alá tartozó fontos és bizalmas ügyészségi munkaköröket betöltő személyek meghatározásáról szóló 12/1999. (ÜK. 11.) LÜ utasításban meghatározott ügyészségi alkalmazottakra (a továbbiakban együtt: vagyonnyilatkozatra kötelezett).

(2) A vagyonnyilatkozatok átvételét, iktatását végző ügyészségi alkalmazottak az ügyészi szervezet iratkezelési szabályzata mellett ennek az utasításnak a rendelkezéseit is kötelesek alkalmazni.

(3) Az Üsztv. 94/B. §-ában megjelölt vagyonnyilatkozatot az utasítás 1. számú melléklete tartalmazza.

A vagyonnyilatkozatra kötelezett vagyonnyilatkozat-tételével kapcsolatos eljárási szabályok

2. § (1) A vagyonnyilatkozatra kötelezettet a munkáltatói jogkör gyakorlója írásban tájékoztatja (a 2. számú melléklet szerint) a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről és annak határidejéről, egyidejűleg átadja részére a vagyonnyilatkozatot a megfelelő példányszámban a kitöltéshez szükséges tájékoztatóval együtt. Az átvételt a vagyonnyilatkozatra kötelezett aláírásával igazolja.

(2) A vagyonnyilatkozatra kötelezett részére átadott – az 1–3. számú mellékletek szerinti – nyomtatványoknak tartalmazniuk kell az ügyészségi alkalmazott esetében a személyügyi nyilvántartásban alkalmazott ügyviteli nyilvántartási sorszámot (a továbbiakban: ügyviteli nyilvántartási sorszám).

(3) Az ügyészségi alkalmazotti kinevezést megelőzően átadott, az 1–3. számú mellékletek szerinti nyomtatványon a személyügyi lajstrom iktatószámát kell feltüntetni.

(4) Az ügyviteli nyilvántartási sorszámnak tartalmaznia kell a 4. számú melléklet szerinti kiegészítő kódokat is.

3. § (1) A vagyonnyilatkozat személyi és vagyoni részét olvashatóan kell kitölteni, ceruzás kitöltés nem alkalmazható.

(2) Amennyiben a kitöltés során tévedésre vagy elírásra kerül sor, a hibát javítani nem lehet, új nyomtatványt kell kitölteni.

4. § (1) A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (Ktv.) 22/A. § (7) bekezdésében foglalt külön felhatalmazást (3. számú melléklet) mind a vagyonnyilatkozatra kötelezett, mind a vele közös háztartásban élő házas-, illetve élettárs, továbbá a nem kiskorú gyermek saját maga készíti el. A vagyonnyilatkozatra kötelezett nyilatkozata a vele közös háztartásban élő kiskorú gyermek személyes adatainak kezelésére is kiterjed.

(2) A felhatalmazás akkor tesz eleget a teljes bizonyító erejű magánokirattal szemben támasztott követelményeknek, ha az a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 196. §-a (1) bekezdésének a)–c) és e) pontjaiban meghatározott feltételek valamelyikének megfelel.

(3) Az ügyészi szervezetben a Ktv. 22/A. § (7) bekezdésében megjelölt Közszolgálati Ellenőrzési Hivatalon a Legfőbb Ügyészség ellenőrzési önálló osztályát kell érteni [3/2001. (ÜK. 5.) LÜ utasítás 13. § f)pont].

5. § (1) A munkáltatói jogkör gyakorlója a Ktv. 22/A. § (4) bekezdése utolsó mondatában előírt igazolásban feltünteti az átvett személyi és vagyoni rész(ek), valamint felhatalmazások számát, az átvétel dátumát. Az átvételkor a munkáltatói jogkör gyakorlója a zárt borítékokra rávezeti a vagyonnyilatkozatra kötelezett ügyviteli nyilvántartási sorszámát.

(2) A Ktv. 22/A. § (5) bekezdésében meghatározott vagyoni részek egy-egy példányára vonatkozóan a Ktv. 22/B. § (2) bekezdésében előírt megküldési kötelezettséget a munkáltatói jogkör gyakorlójának a vagyonnyilatkozat benyújtásától számított 5 munkanapon belül kell teljesítenie.

(3) A munkáltatói jogkör gyakorlójának az Ellenőrzési Önálló Osztály számára továbbított küldeményekről nyilvántartást kell vezetnie.

(4) A munkáltatói jogkör gyakorlója az általa kezelt vagyonnyilatkozatokat a 12. § (2) bekezdésére is figyelemmel köteles nyilvántartani.

6. § (1) A Ktv. 22/A. § (11) bekezdésében említett ellenőrzési eljárást megelőző meghallgatásának céljáról, időpontjáról, módjáról, módszeréről írásban értesíteni kell a vagyonnyilatkozatra kötelezettet a meghallgatás előtt 8 nappal. A vagyonnyilatkozatra kötelezett a meghallgatás során jogi képviselőt is igénybe vehet.

(2) A munkáltatói jogkör gyakorlója a vagyonnyilatkozatra kötelezett vagyonnyilatkozata vagyoni részeinek összevetéséről, a vagyonnyilatkozatra kötelezett meghallgatásáról, illetve az eljárás kezdeményezéséről felvett jegyzőkönyv(ek) másodpéldányát a vagyonnyilatkozattal kapcsolatos iratok között helyezi el.

(3) Indokolt esetben a munkáltatói jogkör gyakorlója ellenőrzési eljárást kezdeményez az Ellenőrzési Önálló Osztály vezetőjénél. A kezdeményezéshez csatolja a 3. számú melléklet szerinti felhatalmazás(oka)t.

7. § (1) Ha a vagyonnyilatkozatra kötelezettel szemben bejelentést tesznek vagyoni helyzetére vonatkozóan, a munkáltatói jogkör gyakorlója a bejelentést követő 5munkanapon belül tájékoztatja – a bejelentés megküldésével – a vagyonnyilatkozatra kötelezettet a bejelentés tartalmáról, aki 5 munkanapon belül írásban észrevételt tehet a bejelentésben foglaltakra. A munkáltatói jogkör gyakorlója a határidő lejártát vagy az észrevétel beérkezését követő 5 munkanapon belül dönt a soron kívüli vagyonnyilatkozat-tétel elrendeléséről, amelyről a vagyonnyilatkozatra kötelezettet írásban tájékoztatja.

(2) A munkáltatói jogkör gyakorlója soron kívüli vagyonnyilatkozat-tételére akkor kötelezheti a vagyonnyilatkozatra kötelezettet, ha a bejelentés olyan tényt, körülményt tartalmaz, amely nem szerepel a vagyonnyilatkozatra kötelezett legutolsó vagyonnyilatkozatában, továbbá ha a bejelentésből alaposan feltételezhető, hogy a vagyonnyilatkozat nem valós adatokat tartalmaz, illetőleg a bejelentés adatai alapján arra lehet következtetni, hogy a munkáltató által ismert törvényes forrásból származó jövedelemmel nem igazolható vagyongyarapodás a vagyonnyilatkozatra kötelezettel közös háztartásban élő házas-, illetve élettársnál és gyermeknél áll fenn. A vagyonnyilatkozatot a kötelezést követő 30 napon belül kell – a 2–5.§ alapján – megtenni. A vagyoni rész I. részét a nyilatkozattételt megelőző év december 31-i állapota szerint, a II. részét a soron kívüli vagyonnyilatkozat-tételét előíró kötelezés időpontja szerint kell kitölteni.

(3) A munkáltatói jogkör gyakorlója a vagyonnyilatkozatra kötelezettet arról is tájékoztatja, ha személyére vonatkozóan olyan bejelentés érkezett, amelynek alapján nem rendelt el soron kívüli vagyonnyilatkozat-tételt.

8. § A vagyonnyilatkozatba történő betekintést a vagyonnyilatkozathoz csatoltan dokumentálni kell a betekintés időpontjának, a betekintő nevének és beosztásának feltüntetésével, valamint a betekintésre jogosult saját kezű aláírásával.

9. § A Ktv. 22/A. § (15) bekezdésében említett kötelezettségszegés önhibán kívül eső okát hitelt érdemlően igazolni kell.

10. § A vagyonnyilatkozattal kapcsolatos iratokat és adatokat kezelő ügyészségi alkalmazottak a harmadik személytől érkező tájékoztatás-kérésről az érintett vagyonnyilatkozatra kötelezettet teljes terjedelmében tájékoztatják, kivéve, ha törvény másként rendelkezik. Ha az érintett a tájékoztatáshoz írásbeli hozzájárulást ad, akkor az annak alapján adott tájékoztatás egy példányát részére is meg kell küldeni.

11. § (1) Ha a vagyonnyilatkozatra kötelezettel közös háztartásban élő házas-, illetve élettársról és gyermekről a vagyonnyilatkozatra kötelezett írásban bejelenti a munkáltatói jogkör gyakorlójának a közös háztartásban élés megszűnését, a munkáltatói jogkör gyakorlója haladéktalanul intézkedik a közös háztartásból eltávozott személy vagyonnyilatkozatainak – beleértve az Ellenőrzési Önálló Osztály által kezelt vagyonnyilatkozatokat is – visszaadásáról.

(2) Ha a vagyonnyilatkozatra kötelezett ügyészségi szolgálati viszonya megszűnik, a munkáltatói jogkör gyakorlója az ügyészségi szolgálati viszony megszűnésének napján a vagyonnyilatkozatra kötelezett számára visszaadja valamennyi, általa benyújtott vagyonnyilatkozatot, ideértve a vele közös háztartásban élők vagyonnyilatkozatait is.

(3) A (2) bekezdésben említett ok bekövetkezése esetén a munkáltatói jogkör gyakorlója értesíti az Ellenőrzési Önálló Osztályt az ügyészségi szolgálati viszony megszűnésének időpontjáról. Az Ellenőrzési Önálló Osztály az ügyészségi szolgálati viszony megszűnésekor az általa kezelt vagyonnyilatkozatokat a munkáltatói jogkör gyakorlójának visszajuttatja. A munkáltatói jogkör gyakorlója az Ellenőrzési Önálló Osztály által visszaküldött, valamint az általa kezelt vagyonnyilatkozatokat az ügyészségi alkalmazottnak átadja.

(4) A vagyonnyilatkozatra kötelezett köteles írásban igazolni a vagyonnyilatkozatok átvételének tényét.

12. § (1) Az Ellenőrzési Önálló Osztály nyilvántartja a munkáltatói jogkör gyakorlójától érkező, vagyonnyilatkozatot tartalmazó küldemények érkezését és átvételét az iratkezelési szabályzat előírásai szerint. Ez a nyilvántartás nem selejtezhető.

(2) Az Ellenőrzési Önálló Osztály a vagyonnyilatkozatokat az érkezés időpontja szerint rendezi és helyezi el annak érdekében, hogy a Ktv. 22/B. § (2)bekezdésében szereplő 10 éves tárolás utáni selejtezés határidőben végrehajtható legyen.

(3) Az Ellenőrzési Önálló Osztály ellenőrzi, hogy a Ktv. 22/B. § (2) bekezdésében meghatározott, zárt boríték a vagyonnyilatkozatot tartalmazza-e, valamint az megfelel-e a 3. §-ban foglalt követelményeknek. Ha a vagyonnyilatkozat nem felel meg e feltételeknek, erről a tényről soron kívül értesíti a munkáltatói jogkör gyakorlóját, aki dönt a vagyonnyilatkozatra kötelezett felelősségének megállapításáról, illetve felhívja a vagyonnyilatkozatra kötelezettet, hogy 15 napon belül tegyen eleget vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének.

13. § (1) A vagyoni részek adatainak elektronikus nyilvántartási rendszerben (a továbbiakban: számítógépes nyilvántartás) történő tárolására vonatkozó rendszerdokumentációk és eljárások adatvédelmi követelményeit az adatvédelmi szabályzatban kell meghatározni.

(2) Az Ellenőrzési Önálló Osztályhoz érkező vagyoni részek adatait a megérkezéstől számított 30 napon belül kell a számítógépes nyilvántartási rendszerben rögzíteni.

(3) A (2) bekezdésben megjelölt adatrögzítés alapján a számítógépes rendszerbe bekerülő adatokról – az érintett vagyonnyilatkozatra kötelezett által értelmezhető módon – a vagyonnyilatkozatra kötelezettnek az Ellenőrzési Önálló Osztály a vagyonnyilatkozat megérkezésétől számított 40 napon belül visszaigazolást küld a munkáltatói jogkör gyakorlója útján.

(4) A (3) bekezdésben említett visszaigazolásnak tartalmaznia kell még az ügyviteli nyilvántartási sorszámot, a vagyonnyilatkozat vagyoni részének az Ellenőrzési Önálló Osztályhoz történő megérkezési időpontját és a számítógépes nyilvántartásba történő bevitel időpontját. A vagyonnyilatkozatra kötelezettnek szóló visszaigazolást zárt borítékban kell elhelyezni, amelyet a munkáltatói jogkör gyakorlójának címzett borítékban kell továbbítani, a kísérőlevélen már csak az ügyviteli nyilvántartási sorszám szerepelhet.

(5) Ha a vagyonnyilatkozatra kötelezett a visszaigazolásban eltérést vagy hibát észlel, adathelyesbítési kérelmet nyújthat be az Ellenőrzési Önálló Osztályhoz a munkáltatói jogkör gyakorlója útján a vagyonnyilatkozat benyújtására vonatkozó eljárási szabályok szerint. A kérelmet úgy kell benyújtani, hogy az adathelyesbítés alapján az Ellenőrzési Önálló Osztály ne állapíthassa meg a kérelmező személyét. A munkáltatói jogkör gyakorlója a kérelmet haladéktalanul továbbítja az Ellenőrzési Önálló Osztálynak. Az adathelyesbítésen fel kell tüntetni a kérelmező ügyviteli nyilvántartási sorszámát, illetve a kiegészítő kódot. A megalapozott adathelyesbítés iránti kérelemnek az Ellenőrzési Önálló Osztály köteles helyt adni, a helyesbítést legfeljebb 10 munkanapon belül átvezetni, és erről a (3) bekezdés szerint a vagyonnyilatkozatra kötelezettet tájékoztatni.

14. § A számítógépes nyilvántartásban tárolt adatokat – olyan módon, hogy helyreállításuk ne legyen lehetséges – fizikailag haladéktalanul törölni kell a vagyonnyilatkozatra kötelezett szolgálati viszonyának megszűnéséről, valamint a közös háztartásban élés megszűnéséről szóló értesítés kézhezvételekor. A törlésről a 11. § szerint a vagyonnyilatkozatra kötelezettet az Ellenőrzési Önálló Osztály vezetője 10 munkanapon belül írásban tájékoztatja.

15. § Az Ellenőrzési Önálló Osztály köteles nyilvántartani a munkáltatói jogkör gyakorlójától érkező ellenőrzési eljárás kezdeményezésével összefüggő iratok érkezését és átvételét az iratkezelési szabályzat és az adatvédelmi szabályzat előírásai szerint. Ez a nyilvántartás nem selejtezhető.

16. § (1) Az Ellenőrzési Önálló Osztály vezetője az ellenőrzési eljárás összes iratát, az eljárással kapcsolatos megállapításait megküldi a munkáltatói jogkör gyakorlójának, a Ktv. 22/B. § (3) bekezdésében foglalt határidőre.

(2) A személyi és vagyoni részek összerendelése során az Ellenőrzési Önálló Osztály felel a felhatalmazás(ok)ban található személyes adatok, valamint a vagyoni és személyi részek adatainak megfelelőségéért, azonosságáért; az eljárás lefolytatása alatt a számítógépes nyilvántartásban együttesen kezelt, valamint az eljárás során abba a Ktv. 22/B. § (5) bekezdése alapján rögzített adatok védelméért, továbbá a Ktv. 22/B. § (3) és (6) bekezdésében előírt adattörlésért és a személyi részek iratainak visszaküldéséért.

17. § (1) Az ellenőrzési eljárás során a meghallgatásról szóló értesítést a meghallgatás időpontja előtt legalább 8 munkanappal korábban kell kézbesíteni.

(2) A Ktv. 22/B. § (5) bekezdés a) pontjában szereplő személyek a meghallgatás során jogi képviselőt is igénybe vehetnek.

(3) A meghallgatásról jegyzőkönyvet kell felvenni.

(4) A Ktv. 22/B. § (5) bekezdés b)–c) pontjaiban szereplő eljárási cselekmények során az eljárást lefolytató megbízott csak az eljárási cselekményre felhatalmazó jogszabályt, az eljárás alá vont vagyonnyilatkozatra kötelezett elengedhetetlenül szükséges személyes adatait; valamint a kért tájékoztatás, adat megnevezését hozhatja a felkért személyek és szervek tudomására. A vagyonnyilatkozatban szereplő adatokról, tényekről adott, az eljárás lefolytatásához elengedhetetlenül szükséges mértékű tájékoztatás indokoltságáért az Ellenőrzési Önálló Osztály vezetője felel.

18. § (1) Az ellenőrzési eljárás lefolytatásakor keletkezett házi, valamint a munkáltatói jogkör gyakorlója számára átadott megállapításokat tartalmazó iratok – ide nem értve a Ktv. 22/B. § (5) bekezdés alapján átvett adatokat – 10 évig, de legfeljebb a vagyonnyilatkozatra kötelezett ügyészségi szolgálati viszonyának fennállásáig kezelhetőek, azt követően azokat meg kell semmisíteni. Az iratokból tájékoztatás, adatszolgáltatás nem teljesíthető, kivéve, ha az adatokra a vagyonnyilatkozatra kötelezett ügyészségi szolgálati viszonyával összefüggésben indult bírósági eljárásban a bíróság megkeresése alapján van szükség.

(2) A Ktv. 22/B. § (6) bekezdésében előírt adatmegsemmisítést a számítógépes nyilvántartásban fizikai törlésnek kell tekinteni.

Vegyes rendelkezések

19. § (1) Az utasítás hatálybalépésétől számított 30 napon belül gondoskodni kell a Ktv. 22/A. § (6) bekezdésében foglalt feltételekről.

(2)

a) A munkáltatói jogkör gyakorlója, valamint az Ellenőrzési Önálló Osztály vezetője – saját eljárásuk körében – felel azért, hogy a vagyonnyilatkozatot az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezeljék és az abban foglaltakat a b) pontban meghatározott személyeken kívül más ne ismerhesse meg.

b) A vagyonnyilatkozatba jogosult betekinteni saját beosztottjai tekintetében a munkáltatói jogkör gyakorlója a legfőbb ügyész, illetve a 6. § (3) bekezdésében meghatározott ellenőrzési eljárás esetén az ellenőrzést lefolytató ügyészségi alkalmazott, ügyészségi szolgálati jogvitával összefüggésben a bíróság, saját vagyonnyilatkozatába a nyilatkozattételre köteles ügyészségi alkalmazott. A hozzátartozói vagyonnyilatkozatba jogosult betekinteni ellenőrzési eljárás esetén az ellenőrzést lefolytató ügyészségi alkalmazott, ügyészségi szolgálati jogvitával összefüggésben a bíróság, saját vagyonnyilatkozatába a hozzátartozó.

(3) Az iratkezelési és adatvédelmi szabályzatnak a Ktv. 22/A. § (17) bekezdésében előírt kiegészítését az utasítás hatálybalépését követő 90 napon belül el kell készíteni.

(4) A 13. § (3) bekezdésében említett határidő a 2001. évben benyújtott vagyonnyilatkozatok esetében három hónap.

20. § A Ktv. 22/A. §-ának (1) bekezdése alkalmazása szempontjából gyermeken a vér szerinti, az örökbe fogadott, a mostoha- és nevelt gyermeket kell érteni.

21. § Ez az utasítás 2001. augusztus 1-jén lép hatályba.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

1. számú melléklet a 10/2001. (ÜK. 7.) LÜ utasításhoz

VAGYONNYILATKOZAT
SZEMÉLYI RÉSZ
A nyilatkozatot adó személyi adatai*

Az ügyészségi alkalmazott

neve: ..........................................................................................................……………………........................

szül. ideje: ................................................ szül. helye: .....................................................……………………

anyja neve: ........................................................................................................................……………………

állandó lakásának címe: ....................................................................................................……………………

munkáltató megnevezése, címe: .......................................................................................…………………….

ügyviteli nyilvántartási sorszám:

Az ügyészségi alkalmazottal bíróval közös háztartásban élő házas-, illetve élettárs

neve: ...........................................................................................................................……………………........

szül. ideje: ................................................ szül. helye: .....................................................…………………….

anyja neve: ........................................................................................................................…………………….

állandó lakásának címe: ....................................................................................................…………………….

ügyviteli nyilvántartási sorszám:

Az ügyészségi alkalmazott

neve: .................................................................................................……………………................................

szül. ideje: ................................................ szül. helye: ....................……………………................................

anyja neve: ........................................................................................……………………................................

állandó lakásának címe: .....................................................................……………………...............................

munkáltató megnevezése, címe: ...............................................................................…………………….........

ügyviteli nyilvántartási sorszám:

Az ügyészségi alkalmazottal közös háztartásban élő gyermek

neve: .............................................................................……………………....................................................

szül. ideje: ................................................ szül. helye: ...…………………….................................................

anyja neve: ...........................................................................................…………………….............................

állandó lakásának címe: ................................................................................……………………....................

ügyviteli nyilvántartási sorszám

Az ügyészségi alkalmazott

neve: .................................................................................................……………………................................

szül. ideje: ................................................ szül. helye: ....................……………………................................

anyja neve: ........................................................................................……………………................................

állandó lakásának címe: .....................................................................……………………...............................

munkáltató megnevezése, címe: ...............................................................................…………………….........

ügyviteli nyilvántartási sorszám

Az ügyészségi alkalmazottal közös háztartásban élő gyermek

neve: .............................................................................……………………....................................................

szül. ideje: ................................................ szül. helye: ...…………………….................................................

anyja neve: ...........................................................................................…………………….............................

állandó lakásának címe: ................................................................................……………………....................

ügyviteli nyilvántartási sorszám:


…………………………………
ügyviteli nyilvántartási szám


VAGYONI RÉSZ
I. Rész
A nyilatkozatot adó éves jövedelme:     ............... év ........................... Ft.
    ............... év ........................... Ft.
    ............... év ........................... Ft.
    ............... év ........................... Ft.
    ............... év ........................... Ft.
    ............... év ........................... Ft.

II. Rész
Vagyoni nyilatkozat
A) Ingatlanok
1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat, haszonélvezeti jog):

a) címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: ....................................…………..........

a szerzés ideje, jogcíme: ................................................................................................…………....

...............................................................................................................................………….............

b) címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: .....................................…………..........

a szerzés ideje, jogcíme: ...........................................................................................…………..........

...................................................................................................................................…………..........

c) címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: .....................................…………..........

a szerzés ideje, jogcíme: ..........................................................................................…………...........

....................................................................................................................................…………..........

2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat, haszonélvezeti jog):

a) címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: ....................................…………...........

a szerzés ideje, jogcíme: .........................................................................................………….…..........

...................................................................................................................................…………….........

b) címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: ..................................……………............

a szerzés ideje, jogcíme: .......................................................................................…………….............

................................................................................................................................……………............

c) címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: .................................…………….............

a szerzés ideje, jogcíme: .......................................................................................…………….............

..............................................................................................................................……………..............

3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület-(épületrész-)tulajdon (vagy állandó használat, haszonélvezeti jog):*

a) megnevezése (zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs stb.):

címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......…... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: .......................................……………........

a szerzés ideje, jogcíme: ...............................................................................................……………......

.................................................................................................................................……………............

b) megnevezése: ..............................................................................................……………...................

címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: .......................................……………........

a szerzés ideje, jogcíme: ...........................................................................................……………..........

.................................................................................................................................……………............

c) megnevezése: ....................................................................................................…………….............

címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: ....................................……………..........

a szerzés ideje, jogcíme: ........................................................................................……………............

..................................................................................................................................……………..........

d) megnevezése: ......................................................................................................……………..........

címe: ...................................... város/község .................................... út/utca .......... hsz.

alapterülete: ..................................... m2, tulajdoni hányad: ................................……………..............

a szerzés ideje, jogcíme: ........................................................................................……………............

..............................................................................................................................……………..............

4. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat, haszonélvezeti jog):

a) megnevezése: ...........................................................................................................……………......

címe: .................................. város/község ........................... hrsz., alapterülete: .......... m2,

művelési ága: ........................................................ tulajdoni hányad: .....................……………...........

a szerzés ideje, jogcíme: .........................................................................................……………............

................................................................................................................................…………….............

b) megnevezése: .......................................................................................................……………..........

címe: .................................. város/község ........................... hrsz., alapterülete: .......... m2,

művelési ága: ........................................................ tulajdoni hányad: ......................……………......

a szerzés ideje, jogcíme: ..........................................................................................…………...........

..........................................................................................................................................…………...

c) megnevezése: ................................................................................................................…………..

címe: .................................. város/község ........................... hrsz., alapterülete: .......... m2,

művelési ága: ........................................................ tulajdoni hányad: .............................…………...

a szerzés ideje, jogcíme: .................................................................................................…………….

..........................................................................................................................................…………...

d) megnevezése: ..........................................................................................................…………........

címe: .................................. város/község ........................... hrsz., alapterülete: .......... m2,

művelési ága: ........................................................ tulajdoni hányad: ..........................…………......

a szerzés ideje, jogcíme: .................................................................................................…………....

......................................................................................................................................………….......

B) Nagy értékű ingóságok
1. Gépjárművek:

a) személygépkocsi: ........................................ típus ..............................………............ rendszám

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................…………..............................

....................................................................... típus ...................…………...................... rendszám

a szerzés ideje, jogcíme: ............................................................………….......................................

....................................................................... típus ....................………......................... rendszám

a szerzés ideje, jogcíme: ...............................................................................…………....................

....................................................................... típus ....................………......................... rendszám

b) tehergépjármű, autóbusz: ................................................ típus .............………......... rendszám

a szerzés ideje, jogcíme: ..............................................................................………….....................

........................................................................................... típus ..........………............... rendszám

a szerzés ideje, jogcíme: ............................................................................…………........................

........................................................................................... típus ................…………....... rendszám

a szerzés ideje, jogcíme: ............................................................................…………........................

....................................................................... típus ....................………..............…......... rendszám

2. Védett műalkotás, védett gyűjtemény:

a) egyedi alkotások:

.............................. alkotó ............................................ cím ................ nyilvántartási szám

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

.............................. alkotó ............................................ cím ................ nyilvántartási szám

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

.............................. alkotó ............................................ cím ................ nyilvántartási szám

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

b) gyűjtemény

............................................. megnevezés ...................... db ............... nyilvántartási szám

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

............................................. megnevezés ...................... db ............... nyilvántartási szám

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

............................................. megnevezés ...................... db ............... nyilvántartási szám

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

3. Egyéb, darabonként vagy készletenként (gyűjteményenként) a mindenkori köztisztviselői illetményalap tízszeres összegét meghaladó értékű ingóság:

a) ................................................................ megnevezés ............................ azonosító adat

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

b) ................................................................ megnevezés ............................ azonosító adat

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

c) ................................................................ megnevezés ............................ azonosító adat

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

d) ................................................................ megnevezés ............................ azonosító adat

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

e) ................................................................ megnevezés ............................ azonosító adat

a szerzés ideje, jogcíme: .....................................................................................................

4. Értékpapírban elhelyezett megtakarítás (részvény, kötvény, részjegy, kincstárjegy, vagyonjegy stb.):

........................................................ megnevezés ....................... szám ...................... érték

........................................................ megnevezés ....................... szám ...................... érték

........................................................ megnevezés ....................... szám ...................... érték

........................................................ megnevezés ....................... szám ...................... érték

........................................................ megnevezés ....................... szám ...................... érték

5. Takarékbetétben elhelyezett megtakarítás:

................................ pénzintézet .............................. betétkönyv száma ................. összeg

................................ pénzintézet .............................. betétkönyv száma ................. összeg

................................ pénzintézet .............................. betétkönyv száma ................. összeg

................................ pénzintézet .............................. betétkönyv száma ................. összeg

................................ pénzintézet .............................. betétkönyv száma ................. összeg

6. A mindenkori köztisztviselői illetményalap tízszeres összegét meghaladó készpénz:

......................................................................................................................................... Ft

7. Az összességében a mindenkori köztisztviselői illetményalap tízszeres összegét meghaladó pénzintézeti számlakövetelés vagy más, szerződés alapján fennálló pénzkövetelés:

................................ pénzintézet .............................. számlaszám .......................... összeg

................................ pénzintézet .............................. számlaszám .......................... összeg

................................ pénzintézet .............................. számlaszám .......................... összeg

................................ pénzintézet .............................. számlaszám .......................... összeg

................................ pénzintézet .............................. számlaszám .......................... összeg

A pénzkövetelés
jogcíme

A kötelezett neve,
lakcíme

A követelés
összege

A szerződés
(követelés)

kelte

lejárati ideje

8. Más, jelentősebb értékű - közölni kívánt - vagyontárgyak, ha azok együttes értéke a mindenkori köztisztviselői illetményalap tízszeres összegét meghaladja:
........................................................ megnevezés ........................................ azonosító adat
........................................................ megnevezés ........................................ azonosító adat
........................................................ megnevezés ........................................ azonosító adat
........................................................ megnevezés ........................................ azonosító adat
........................................................ megnevezés ........................................ azonosító adat
III. Rész
Ebbe a rovatba kérjük feltüntetni a pénzintézettel, magánszemélyekkel szemben esetlegesen fennálló tartozásait
1. Pénzintézettel szemben:

A hitel megnevezése

A tartozás összege

A tartozás

kelte

lejárati ideje

2. Magánszemélyekkel szemben - feltéve, ha a hitelező magánszemély írásban hozzájárult e pontban meghatározott adatai közléséhez -:

A hitelező neve, lakcíme

A tartozás összege

A tartozás

kelte

lejárati ideje

IV. Rész
Egyéb közlendők
Gazdasági érdekeltségi nyilatkozat
1. Gazdasági társaságban (közkereseti társaság, betéti társaság, egyesülés, közös vállalat, korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság) fennálló tisztsége (a társaság vezető tisztségviselője, felügyelő bizottságának tagja, könyvvizsgálója) vagy érdekeltsége:

I.

1. cégbejegyzés száma: ............................................................................…………………….........................

2. gazdasági társaság neve, formája: .........................................……………………........................................

3. székhelye: ............................................................................................................………………..…...........

4. az érdekeltség formája (tulajdonos, részvényes, Bt. esetén beltag/kültag stb.): ......………………..….......

...............................................................................................................................…………………….............

5. a tulajdoni érdekeltség keletkezésekori aránya: .........................................……………………...............%

6. a tulajdoni érdekeltség jelenlegi aránya: ........................................................……………………............%

7. nyereségből való részesedése: ...................................................................……………………................%

8. a gazdasági társaságban viselt tisztsége: ......................................................................…………………….

II.

1. cégbejegyzés száma: .......................................................................……………………..............................

2. gazdasági társaság neve, formája: .............................................................……………………....................

3. székhelye: ............................................................................................................……………………..........

4. az érdekeltség formája (tulajdonos, részvényes, Bt. esetén beltag/kültag stb.): ……………………............

................................................................................................................................……………………............

5. a tulajdoni érdekeltség keletkezésekori aránya: ............................................…………………….............%

6. a tulajdoni érdekeltség jelenlegi aránya: .............................................................…………………….......%

7. nyereségből való részesedése: .........................................................................……………………...........%

8. a gazdasági társaságban viselt tisztsége: ..................................................……………………......................

III.

1. cégbejegyzés száma: .......................................................................……………………..............................

2. gazdasági társaság neve, formája: .............................................................……………………....................

3. székhelye: ............................................................................................................……………………..........

4. az érdekeltség formája (tulajdonos, részvényes, Bt. esetén beltag/kültag stb.): ……………………............

................................................................................................................................……………………............

5. a tulajdoni érdekeltség keletkezésekori aránya: ............................................…………………….............%

6. a tulajdoni érdekeltség jelenlegi aránya: .............................................................…………………….......%

7. nyereségből való részesedése: .........................................................................……………………...........%

8. a gazdasági társaságban viselt tisztsége: ..................................................……………………......................

 

IV.

1. cégbejegyzés száma: .......................................................................……………………..............................

2. gazdasági társaság neve, formája: .............................................................……………………....................

3. székhelye: ............................................................................................................……………………..........

4. az érdekeltség formája (tulajdonos, részvényes, Bt. esetén beltag/kültag stb.): ……………………............

................................................................................................................................……………………............

5. a tulajdoni érdekeltség keletkezésekori aránya: ............................................…………………….............%

6. a tulajdoni érdekeltség jelenlegi aránya: .............................................................…………………….......%

7. nyereségből való részesedése: .........................................................................……………………...........%

8. a gazdasági társaságban viselt tisztsége: ..................................................……………………......................

V.

1. cégbejegyzés száma: .......................................................................……………………..............................

2. gazdasági társaság neve, formája: .............................................................……………………....................

3. székhelye: ............................................................................................................……………………..........

4. az érdekeltség formája (tulajdonos, részvényes, Bt. esetén beltag/kültag stb.): ……………………............

................................................................................................................................……………………............

5. a tulajdoni érdekeltség keletkezésekori aránya: ............................................…………………….............%

6. a tulajdoni érdekeltség jelenlegi aránya: .............................................................…………………….......%

7. nyereségből való részesedése: .........................................................................……………………...........%

8. a gazdasági társaságban viselt tisztsége: ..................................................……………………......................


Kelt: ....................., ................ év .......................... hó ........... nap
…………....................................
aláírás
/ csak munkáltatónak átadott példányon /

2. számú melléklet a 10/2001. (ÜK. 7.) LÜ utasításhoz

IRATMINTA
Legfőbb Ügyészség
………………Megyei Főügyészség
OKRI

Szem. ………………….
Főü. Szem. …………….
Kr. Szem. ……………...

………………………………..
név

………………………………..
beosztás

………………………………..
szolgálati hely

Tájékoztatom, hogy az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló 1994. évi LXXX. törvény (Üsztv.) 94/B §-ának (1) bek. alapján köteles vagyonnyilatkozatot tenni.

A vagyonnyilatkozat benyújtási határideje:

Az Önnel közös háztartásban élő házas-, illetve élettársának és gyermekeinek nevére vonatkozó nyilatkozatának megtételéhez szükséges nyomtatványt mellékelem.

………………………….., …….. év ……………..hó ……….nap

………………………………………….
munkáltatói jogkör gyakorlója

A munkáltatói tájékoztatást és a vagyonnyilatkozat nyomtatványt ……. példányban átvettem:

………. évi ………….hó ……….napján

……………………………………
ügyészségi alkalmazott

3. számú melléklet a 10/2001. (ÜK. 7.) LÜ utasításhoz

Szem. ………………….
Főü. Szem. …………….
Kr. Szem. ……………...

FELHATALMAZÁS
(iratminta)

Alulírott ………………………………………………………………………………………………………………
felhatalmazom a Legfőbb Ügyészség Ellenőrzési Önálló Osztályát a – vagyonnyilatkozatomban foglaltak ellenőrzésére és az ahhoz szükséges mértékben a személyes adataim kezelésére.

………………………….., …….. év ……………..hó ……….nap


…………………………………..
aláírás

Tanúk:

1. …………………………………..

2. …………………………………

név

név

……………………………………..

……………………………………

cím

cím


Figyelem!
A felhatalmazás akkor teljes bizonyító erejű magánokirat, ha
⎯    a kiállítója saját kezűleg írta és aláírta, vagy
⎯    a felhatalmazáson két tanú aláírásával igazolja, hogy a nem általa írt felhatalmazást előttük írta alá, vagy aláírását előttük sajátkezű aláírásának ismerte el; a felhatalmazáson a tanúk lakóhelyét (címét) is fel kell tüntetni, vagy
⎯    a felhatalmazás kiállítójának aláírása vagy kézjegye a felhatalmazáson bíróilag vagy közjegyzőileg hitelesítve van. (1952. évi III. tv. 196. §)

4. számú melléklet a 10/2001. (ÜK. 7.) LÜ utasításhoz

A VAGYONNYILATKOZAT- TÉTELI KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSÉHEZ ALKALMAZOTT KIEGÉSZÍTŐ KÓDOK
Az vagyonnyilatkozat- tételi kötelezettség teljesítése érdekében az ügyviteli nyilvántartási sorszám a következő jelölésekkel kiegészül:

A vagyonnyilatkozatra kötelezett saját személyére vonatkozóan

A

A vagyonnyilatkozatra kötelezettel közös háztartásban élő házas-, illetve élettárs személyére vonatkozóan

B

A vagyonnyilatkozatra kötelezettel közös háztartásban élő első gyermek személyére vonatkozóan

C1

A vagyonnyilatkozatra kötelezettel közös háztartásban élő második gyermek személyére vonatkozóan

C2

A vagyonnyilatkozatra kötelezettel közös háztartásban élő harmadik gyermek személyére vonatkozóan

C3

A vagyonnyilatkozatra kötelezettel közös háztartásban élő negyedik gyermek személyére vonatkozóan

C4


A négy gyermeknél több gyermekre vonatkozóan a kiegészítőkódot értelemszerűen kell alkalmazni.
*

Az utasítást utóbb a 11/2001. (ÜK 9.) LÜ utasítás, a 14/2001. (ÜK 11.) LÜ utasítás, a 23/2006. (ÜK. 12.) LÜ utasítás módosította.
Az utasítást a 7/2008. (ÜK 4.) LÜ utasítás 19. § (1) bekezdésének j) pontja hatályon kívül helyezte 2008. május 1. napjával.

*

A nyilatkozatot adó jogállásának megfelelő adatokat kell kitölteni, de a vagyonnyilatkozatot adó személyi adatait minden esetben meg kell adni.

*

Az A/3. pontban megjelölt ingatlanokat feltüntetni csak akkor szükséges, ha önállóan nyilvántartott ingatlan vagy a lakóházhoz, üdülőhöz nem tartozó, közterületen vagy bérelt földterületen létesített építmény.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére