• Tartalom

13/2001. (HK 5.) HM utasítás

13/2001. (HK 5.) HM utasítás

az elhelyezési ellátás további biztosításáról szóló 72/1997. (HK 25.) HM utasítás módosításáról és a módosítással kapcsolatos egyéb feladatokról

2001.02.28.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdése l) pontja alapján – figyelemmel a Magyar Honvédség hosszú távú átalakításának irányairól szóló 61/2000. (VI. 21.) OGY határozat 5. pontja a) és k) alpontjára – az elhelyezési ellátás további biztosításáról szóló, a 2/1998. (HK 1.) HM utasítással módosított 72/1997. (HK 25.) HM utasításra és az ezt módosító 57/2000. (HK 20.) HM utasításra (a továbbiakban: Ut.), továbbá az átalakítással kapcsolatos egyes feladatok végrehajtására a következő utasítást adom ki.
Módosító rendelkezések

1. § Az Ut. 1. §-ának (3) bekezdése helyére a következő rendelkezés lép:

„(3) Az (1) bekezdés szerinti szolgáltató szervezettel (a továbbiakban: Szolgáltató) kötött vállalkozási szerződés alapján végzett szolgáltatási rendszer alkalmazása a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre (továbbiakban: ZMNE), a Honvédelmi Minisztérium Technológiai Hivatalra (továbbiakban: HM TH), a Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatalra (a továbbiakban: MK KFH), továbbá:
a Budapesti Honvéd Sportegyesület (továbbiakban: BHSE) által üzemeltetett Budapest, XIII. Dózsa Gy. u. 53. Sportingatlan, a Budapest, XIII. Klapka u. 12-24. (HM vagyonkezelésben lévő ingatlanrész) Tornacsarnok, a Budapest, XIII. Dózsa Gy. u. 55. Vívócsarnok, a Ráckeve Kossuth u. Vízi sporttelep (a továbbiakban: BHSE sportingatlanok) – ingatlanokra,
(4) A (3) bekezdés szerinti szervezetek által használt megnevezett ingatlanok, illetve ezen szervezetek elhelyezési ellátási utaltságába tartozó ingatlanok tekintetében – az (1) bekezdés a)–f) pontjaiban meghatározott feladatokon túl – a Szolgáltató végzi:
a) a fűtés és melegvízellátás vételezésével (távhőszolgáltatással),
b) a közüzemi vízellátás vételezésével, közüzemi szennyvíz-elvezetés biztosításával,
c) az elektromos energia vételezésével kapcsolatos üzemeltetési feladatokat is.”
Az Ut. 2. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
(1) Az 1. §-ban foglaltak végrehajtása érdekében az Ut. 1. § (1) bekezdése alapján a Szolgáltatóval kötött hatályos szolgáltatási szerződést úgy kell módosítani, hogy annak szolgáltatási tevékenysége: a ZMNE, és a HM TH (a továbbiakban együtt: Intézmények), az MK KFH objektumaira és elhelyezési ellátási utaltságába tartozó ingatlanokra, valamint a BHSE sportingatlanokra terjed ki.
Az Ut. 3. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
(2) A szolgáltatóval kötött (módosított) szolgáltatási szerződés tartalmazza, hogy az abban meghatározott megrendelői jogosítványokat az alábbi eltérésekkel a HM közigazgatási államtitkár gyakorolja.
a) a szerződés módosítására és a szerződés felmondására irányuló kezdeményezések jogszabályi megfeleltetésének vizsgálatát a HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatal vezérigazgató végezze.
b) a szolgáltatási szerződés műszaki, pénzügyi teljesítésével, felügyeletével kapcsolatos feladatok, kötelezettségek és jogok gyakorlója – átruházott jogkörben – a HM Ingatlankezelési Hivatal (továbbiakban: HM IKH) főigazgatója, aki egyben ellátja a költségviselői kötelezettségek teljesítését is.
c) a következő évi szolgáltatási díj megállapítására irányuló tárgyalások lefolytatása a HM IKH főigazgató feladata.
Az Ut. 5. §-ának (1) bekezdésében a „...valamint HM HIM” szövegrész elhagyásra kerül.
A módosítással kapcsolatos egyéb feladatok

2. § (1) A HM IKH

a) a BHSE bevonásával mérje fel a szolgáltatási szerződés hatálya alá vont tevékenység körét és nagyságát, ezt követően – a HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatallal (a továbbiakban: HM KPSZH) és a HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatallal (továbbiakban: HM BBBH) együttműködve – kezdeményezze a Szolgáltatónál a hatályos szolgáltatási szerződés felülvizsgálatát, illetve készítse elő, annak ezen utasítás következtében indokolttá vált módosítását;

b) a Szolgáltatónak a BHSE sportingatlanaival kapcsolatos szolgáltatására vonatkozó árajánlatát – a HM Infrastrukturális Főosztály útján – jóváhagyásra terjessze fel a HM védelemgazdasági helyettes államtitkárhoz;

c) felügyelje a szolgáltatással kapcsolatos átadás-átvételi eljárást, ennek során törekedjen arra, hogy a sportintézmények működtetése folyamatos legyen;

d) határozza meg a BHSE sportingatlanainak régióba sorolását;

(2) A HM BBBH a Szolgáltató által tett ajánlat elfogadása és a költségvetési fedezet biztosítása után a BHSE sportingatlanaira vonatkozóan módosítsa a Szolgáltatóval megkötött hatályos Szolgáltatási Szerződést.

3. § A sportingatlanok elhelyezési tevékenység átadás-átvételével kapcsolatos feladatokat soron kívül végre kell hajtani.

4. § Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba.*

Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítás aláírásának napja: 2001. február 28.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére