• Tartalom

14/2001. (K. Ért. 7.) KöM utasítás

14/2001. (K.Ért. 7.) KöM utasítás

a nemzetközi együttműködés rendjéről*

2001.07.09.
A Környezetvédelmi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló, a környezetvédelmi miniszter 1/2001. (K. Ért. 1) KöM utasításával (a továbbiakban: SzMSz) összhangban a nemzetközi kapcsolattartás részletes szabályozása céljából a következő utasítást adom ki:

Az utasítás hatálya

1. §

(1) Az utasítás hatálya kiterjed

a) a Környezetvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: minisztérium) valamennyi szervezeti egységére,

b) a minisztérium területi közigazgatási szerveire, a Környezetgazdálkodási Intézetre (a továbbiakban: intézmények),

c) a jelen utasítás 5. § (2) bekezdése szerint nyilatkozatot tevő személyekre.

(2) Az Országos Meteorológiai Szolgálat feladatkörébe tartozóan, saját forrásból folytatott nemzetközi együttműködése rendjéről külön belső szabályzat rendelkezik.

(3) Az utasítást a PHARE és ISPA-ügyek, illetve a nemzetközi támogatási programok vonatkozásában a támogató szervezet által adott iránymutatással összhangban kell alkalmazni.

A nemzetközi ügyek intézése

2. §

(1) A nemzetközi együttműködés összehangolását és szervezését, valamint az érintett magyar és külföldi főhatóságokkal, nemzetközi szervezetekkel, magyar külképviseletekkel, továbbá a budapesti Diplomáciai Testülettel való átfogó kapcsolattartást és egyeztetést a minisztérium EU integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya (a továbbiakban: NKF) közreműködésével látja el. A nemzetközi szakmai szervezetekkel történő kapcsolattartásra az NKF folyamatos tájékoztatása mellett a tárgy szerint illetékes szerv, illetve szervezeti egység jogosult.

(2) A nemzetközi tárgyalások előkészítését – azon belül a vezetői találkozók tárgyalási anyagainak a témakör szerint illetékes szervezeti egységek bevonásával történő összeállítását – és a tárgyalásokból adódó feladatok végrehajtásának összehangolását az SzMSz szerinti feladatmegosztás szerint az NKF, az Integrációs Főosztály (továbbiakban: IF) és a Nemzetközi Támogatások Főosztály (a továbbiakban: NTF) végzi.

(3) A nemzetközi tárgyú, illetve nemzetközi vonatkozású, új témákkal kapcsolatos ügyiratokat – jellegüktől függően intézésre vagy tájékoztatásra – meg kell küldeni az NKF-nek. Az együttműködés keretében a tárgy szerint illetékes szerv, illetve szervezeti egység feladata a szakmai állásfoglalás kialakítása, melynek a külföldi partnerrel való közlése és további intézése az NKF bevonásával történik. Kivételt képez az EU előcsatlakozási alapok (ISPA, Phare) menedzselése, ami az NTF bevonásával történik.

(4) Az integrációs ügyek intézésének áttekintése és összehangolása érdekében bármilyen integrációval közvetlenül kapcsolatos magyar vagy külföldi főhatóság részéről érkező megkeresésről hivatalos intézkedés előtt tájékoztatni kell az IF-et. A minisztérium munkatársai által írt bármely fenti tárgyú, az Európai Bizottság, annak budapesti Delegációja, valamint a Külügyminisztérium Integrációs Államtitkársága részére címzett hivatalos levél kiadmányozása az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár jogköre, aki ezt témától függően átruházhatja az IF vezetőjére. Ilyen tárgyú e-mail és telefax üzenetek kiadmányozása és továbbítása az IF által történik. Azokban az esetekben, amikor a kiadmányozás államtitkári, illetőleg miniszteri szinten történik, a levelet kiadmányozás előtt láttamoztatni kell az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral.

(5) Az Európai Bizottságnak címzett valamennyi, a csatlakozási tárgyalásokkal közvetlenül kapcsolatos levelet kizárólag a Külügyminisztérium Integrációs Államtitkárságán keresztül – a (4) bekezdés rendelkezéseivel összhangban – lehet továbbítani.

(6) A brüsszeli EU Misszió környezetvédelmi szakattaséjánál (a továbbiakban: attasé) csak a környezetvédelmi miniszter (a továbbiakban: miniszter), a minisztérium közigazgatási államtitkára (a továbbiakban: közigazgatási államtitkár), az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, a közigazgatási és jogi helyettes államtitkár, az IF, NKF, NTF és jogharmonizációs kérdésekben a Törvényelőkészítő és Jogharmonizációs Főosztály (a továbbiakban: TJF) kezdeményezhet intézkedést, aminek tényét, tartalmát írásban rögzíteni kell. Az EU-integrációban érintett köztisztviselők konzultálhatnak az attaséval.

(7) Az Európai Integrációs Tárcaközi Bizottság környezetvédelmi szakértői csoportja titkársági feladatait az IF látja el. Ez a tevékenysége kiterjed a jogharmonizáció figyelemmel kísérésére, valamint az EU Bizottság illetékes főigazgatóságainak ezzel kapcsolatos programjával, jelentés-rendszerével összefüggő munkák és a kapcsolódó dokumentáció hazai végzésének, előállításának (Progress Monitoring, Monitoring Report) koordinálására is.

(8) Nemzetközi tisztség vállalására a szakmai szempontokon túl – a tisztségből eredő feladatok munkaidő és költség vonzatainak mérlegelését követően – a munkáltatói jogkört gyakorló vezető egyetértésével, az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral egyeztetve a miniszter hozzájárulása mellett kerülhet sor, a Személyügyi Főosztály (a továbbiakban: SzeF) egyidejű tájékoztatásával.

A Minisztérium területi közigazgatási szerveinek és intézményeinek a nemzetközi tisztség vállalását a fentieken túl a Minisztérium szakmai felügyeletet ellátó helyettes államtitkárával is egyeztetni kell.

(9) A (8) bekezdés szerinti nemzetközi tisztség-vállalásokról a SzeF) egységes, naprakész nyilvántartást vezet.

(10) Nemzetközi szervezetekben intézményi tagság létesítése az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral előzetesen egyeztetve, a miniszter engedélyével történhet.

(11) A miniszter, az államtitkárok és helyettes államtitkárok részére a budapesti Diplomáciai Testülettől érkező meghívásokról és részvételi szándékról előzetesen tájékoztatni kell az NKF-t a Külügyminisztérium felé történő tájékoztatási kötelezettség teljesítése céljából.

A nemzetközi együttműködés tervezése

3. §

(1) A nemzetközi együttműködés éves külföldi kiküldetési és fogadási tervének, valamint költségvetésének tervezetét az NKF dolgozza ki a szakterületek igényeinek és javaslatainak figyelembevételével, aminek során törekedni kell arra, hogy a kiutazások száma a kötelezettségekkel és a rendelkezésre álló erőforrásokkal összhangban legyen. A nemzetközi konferenciákon való részvételt különösen alaposan meg kell indokolni. A tervet a miniszter hagyja jóvá. A tervet az NKF folyamatosan karbantartja, és a pontosított havi tervet jóváhagyásra a miniszter elé terjeszti.

(2) A külföldi kiküldetésekről és fogadásokról az NKF hetente eseménynaptárt készít, amit a minisztérium Intranet szolgáltatásán keresztül tesz közzé.

(3) A miniszter és az államtitkárok féléves kiküldetési és fogadási tervét minden év júniusában és decemberében az NKF készíti elő, amelyet a miniszter összehangolás céljából megküld a miniszterelnöknek és a külügyminiszternek. A terv megvalósításáról az NKF igény szerinti rendszerességgel tájékoztatja a Külügyminisztériumot és a Miniszterelnöki Hivatalt.

A hivatalos külföldi kiküldetések előkészítése
és engedélyezése

4. §

(1) Hivatalos külföldi kiküldetésre – finanszírozási forrástól függetlenül – elsősorban az éves, illetve a havonta pontosított külföldi kiküldetési és fogadási tervben rögzített, illetve rendkívüli esetekben kerülhet sor.

(2) Hivatalos külföldi kiküldetést a szervezeti egység vezetője kezdeményezhet.

(3) A tervben szereplő kiutazásokról a pénzügyi feltételek igazolt rendelkezésre állása mellett

a) államtitkárok és a miniszter közvetlen alárendeltségében működő szervezeti egységek munkatársai esetében a miniszter,

b) helyettes államtitkárok, főosztályvezetők és a többi köztisztviselő, illetve a tervben előzetesen nem rögzített kiutazásokról a közigazgatási államtitkár,

dönt.

(4) A kiküldetést kezdeményező vezető felelős azért, hogy megfelelő szakmai felkészültségű, az előzményeket ismerő és megfelelő nyelvismerettel rendelkező személy kiküldésére kerüljön sor, továbbá felelős a kiküldött felkészülésének ellenőrzéséért és beszámoltatásáért.

(5) A felkészülésért, a (6) és (8) bekezdések szerinti iratok (okmányok) megfelelő előkészítéséért, a kiküldetés eredményeinek hasznosításáért, illetve annak kezdeményezéséért a kiküldött személyesen felelős.

(6) A kiküldetés személy szerinti engedélyezését az e célra rendszeresített 1. számú nyomtatványon (mintája az 1. sz. mellékletben) kell kérni, amelynek a kiküldetés megkezdése előtt legalább 10 munkanapp5al (előre nem tervezett és azonnali intézkedést igénylő esetekben legalább 3 munkanappal előbb) az NKF-re kell érkeznie a (7) bekezdésben felsorolt mellékletekkel együtt.

(7) Az 1. számú nyomtatványhoz a következő mellékleteket szükséges csatolni:

a) mellékletek jegyzékét;

b) a rendezvény, illetve a részvétel jelentőségének, fontosságának ismertetését (a Magyar Köztársaság, a Kormány, a minisztérium érdekei, érdekeltsége szempontjából);

c) a részt vevő(k) kijelölésének indokát;

e) a rendezvénnyel kapcsolatos logisztikai és külső dokumentumokat (meghívó vagy részvétel szükségességét igazoló egyéb okmány, költségek külső átvállalása esetén az átvállalás tényét és tárgyát tartalmazó igazolás, a rendezvény napirendje, a rendezvénnyel kapcsolatban a tárcához beérkezett előkészítő anyagok).

(8) Az engedélyezett útindító alapján az NKF gondoskodik:

a) a kiküldetéshez szükséges deviza igényléséről;

b) a beutazási engedélyek, menetjegyek beszerzéséről és a biztosítási szerződés megkötéséről, illetve szükség szerint a szállodafoglalásról és a kiküldöttek regisztrálásáról;

c) az előterjesztés tárgyában hozott döntés visszaigazolásáról (az 1. számú nyomtatvány 3. függeléke);

c) a miniszter, államtitkárok, helyettes államtitkárok és kíséretük kiküldetése esetén az induláskor, célba érkezéskor, visszautazáskor és hazaérkezéskor szükséges egyéb logisztikai támogatásokról (repülőtéri kormányvárók, VIP-helyiségek lefoglalása, a magyar külképviseletek által nyújtandó segítség kérése).

A nem állományba tartozó kiutazó hivatalos,
a minisztérium érdekében történő külföldi kiküldetésének előkészítése és engedélyezése

5. §

(1) A nem állományba tartozó kiutazó (a továbbiakban: kiutazó) minisztérium érdekében történő kiküldetésének engedélyezése a közigazgatási államtitkár hatáskörébe tartozik.

(2) Azokban az esetekben, amikor minisztériumi érdekből külső szakértők külföldi kiküldetésére kerül sor, be kell szerezni:

a) a kiutazó írásos nyilatkozatát arról, hogy az utasításban megállapított feltételeket elfogadja (az 1. számú nyomtatvány 1. függeléke);

b) amennyiben a kiutazó munkaviszonyban áll, úgy a kiutazó munkáltatójának írásos nyilatkozatát arról, hogy a hivatalos külföldi kiküldetéshez hozzájárul, továbbá, hogy az utazás a kiutazó személy munkajogi viszonyát nem érinti (az 1. számú nyomtatvány 2. függeléke).

(3) A kiutazó kiküldetéssel összefüggésben esetlegesen keletkezett kára a kiküldő által részére megkötött biztosítási szerződés alapján kerül megtérítésre.

A hivatalos külföldi kiküldetések költségtérítésének általános elvei

6. §

(1) A jelen utasítás rendelkezései minden olyan hivatalos külföldi kiküldetésnél alkalmazandóak, amely a minisztérium költségvetésének terhére valósul meg és tényleges időtartama egybefüggően nem haladja meg a 90 napot.

(2) A kiküldöttet a külföldi tartózkodás során felmerülő, indokolt mértékű költségeinek fedezésére költségtérítés illeti meg.

(3) A kiküldöttet megfelelő összegű külföldi valutában kifizetett útielőleggel vagy Magyar Államkincstári VIP- kártyával kell ellátni. VIP-kártyára a miniszteren, államtitkárokon, és a helyettes államtitkárokon kívül azok a köztisztviselők jogosultak, akiknél az éves kiküldetések száma alapján a VIP-kártya gazdaságos használata indokolt. A VIP-kártyaigénylési listát a szerződéskötés előtt a közigazgatási államtitkár hagyja jóvá.

A hivatalos külföldi kiküldetések költségtérítésének mértéke és elszámolható dologi költségek

7. §

(1) A kiküldött részére – utólagos elszámolásra – napidíjat kell megállapítani. Ennek során a következők szerint kell eljárni:

a) amennyiben annak folyósítására a minisztériumtól kerül sor, a napidíj személyi jövedelemadó és nyugdíj-egészségbiztosítási járulék kötelezettségére vonatkozó hatályos jogszabályok az irányadóak. A személyi jövedelem adóelőleg és nyugdíj-egészségbiztosítási járulék levonása és befizetése az APEH részére a Pénzügyi és Számviteli Főosztály (a továbbiakban: PSzF) feladata. Külső munkatárs utaztatásához a következő személyi adatokat kell a PSzF számára közölni: a kiküldött neve, lakcíme, születési helye, ideje, anyja neve, adóazonosító száma, TAJ-száma;

b) amennyiben annak folyósítására a minisztériumtól függetlenül – a meghívó nemzetközi szervezet, ország részéről – kerül sor, a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 2. § (6) bekezdésével összhangban kell eljárni.

(2) A köztisztviselő beosztásától és munkakörétől függően a következő napidíj-kategóriák szerinti napidíjra jogosult:

a) I. osztályú napidíj kategória [a 12/2000. (XII. 21.) KüM rendelettel módosított, az állami vezetők külföldi napidíjáról szóló 4/1997. (XII. 29.) KüM rendeletben megállapított napidíj]. E kategóriába tartoznak: miniszter, államtitkárok, helyettes államtitkárok;

b) II. osztályú napidíj kategória (a mindenkori I. osztályú napidíj 70%-a). E kategóriába tartoznak az I. osztályú kategóriába nem sorolt kiküldöttek.

(3) A kiküldetés tényleges időtartama az indulás és az érkezés tényleges időpontja között eltelt idő. A tényleges időpont megállapítása szempontjából az országhatár átlépését, légi és vízi út esetén az indulás szerinti időpontot egy órával megelőzően, illetőleg az érkezést egy órával követően kell alapul venni azzal, hogy a kiküldetésben töltött teljes (24 órás) napokhoz hozzá kell adni a tört napokon kiküldetésben töltött órák számának 24-gyel való osztásával kiszámított napokat, úgy hogy a fennmaradó tört rész – amennyiben az legalább 8 óra – egész napnak számít. Amennyiben a kiküldetésben töltött idő 24 óránál rövidebb, de a 8 órát eléri, az egy egész napnak számít, kivéve, ha a választható számítási módszerek alkalmazási feltételei fennállnak [168/1995. (XII. 27.) Korm. rend. (1)–(3) bekezdése].

Amennyiben a külföldön töltött időtartam a 4 órát eléri, de kevesebb, mint 8 óra, a kiküldöttet a napidíj 50%-a illeti meg. Ha a külföldi tartózkodás 4 óránál rövidebb, a kiküldöttet nem illeti meg a napidíj.

Amennyiben a hivatalos menetrendtől való eltérés indokolja a tervezett kiküldetési költségtérítés (napidíj) változtatását, úgy ehhez a közlekedési társaság igazolása szükséges.

(4) Ha a kiküldött ugyanazon a napon több országban járt, részére azon országra megállapított napidíjat kell kifizetni, amelyben hosszabb ideig tartózkodott.

(5) Külföldi kiküldetés esetén az esedékes napidíjat az alábbi értékekkel csökkenteni kell, ha a kiutazó a következő ellátásban részesül:

a) ebéd – a napidíj 40%-ával,

b) vacsora – a napidíj 40%-ával.

(6) A napi szállásköltségigényt a külföldi hivatalos utazás engedélyezésére készített előterjesztésben kell jelezni. Ennek hiányában a szálláskeretet az NKF a II. osztályú napidíj háromszorosának megfelelő értékben utalja ki az adott országban használatos bankjegycímleteket figyeleme vevő kerekítéssel.

(7) Szállásköltség címén a szoba ára, illetve – ha azt a szállásadó részletezi – a szoba árában foglalt reggeli, és a kötelező adó számolható el bizonylattal. A szállodai számlán feltüntetett más költségek (például: minibár, étkezési költségek, szolgáltatások igénybevétele, stb.) nem számolhatók el.

(8) Az I. kategóriába tartozó kiküldöttek közül a miniszter I. osztályú, a többi állami vezetői kategóriába sorolt kiküldött komfort osztályú, a II. kategóriába sorolt kiküldött pedig alapvetően turista (kivételes, halaszthatatlan kiutazásoknál komfort) osztályú repülőjegy igénybevételére jogosult. Vonattal történő utazás esetén az I. kategóriába tartozó kiküldöttek I. osztályú, a II. kategóriába tartozók pedig II. osztályú vasúti jegy igénybevételére jogosultak. IC és EC-pótjegyek mindkét esetben elszámolhatók.

(9) Hivatali gépkocsi külföldön felmerülő – indokolt – költségei bizonylattal számolhatók el.

(10) Saját gépkocsi használata a Környezetvédelmi Minisztérium Gépjármű Üzemeltetési Szabályzatáról szóló 5/1999. (K.Ért.5.) KöM utasításban foglaltak szerint engedélyezhető. Saját gépkocsival történő utazás esetén a célállomásig és vissza a II. o. vasúti menetjegy árának 80%-a fizethető ki forintban. Több utas esetén a gépkocsi tulajdonosát utasonként a fenti összeg 20–20%-a is megilleti.

(11) Budapesten a lakóhely – repülőtér, pályaudvar – lakóhely között igénybe vehető minibusz számlája elszámolható. Taxi olyan esetekben vehető igénybe, amikor annak költsége a minibusz költsége alatt marad, illetve a minibusz igénybevételét valamilyen alapos indok kizárja.

(12) Induláskor, érkezéskor és átköltözéskor a külföldi célállomás, repülőtér és a szálloda közötti utazáshoz indokolt esetben igénybe vett taxi költsége csak számlával számolható el. Ehhez az NKF a kiküldött részére un. dologi valuta ellátmányt biztosít a (13) bekezdésben foglaltakat is figyelembe véve, a reális összeg erejéig. Több kiküldött esetén a fenti összegeket a kiküldöttek arányában csökkenteni kell.

(13) Egyéb bizonylat alapján elszámolható költségek:

a) vízum díja,

b) csekkbeváltási, illetve valuta átváltási illeték,

c) hivatalos távirat, telefon, telefax, e-mail és internet- használat díja (a hívott fél megjelölésével), hivatalos csomagok szállítása az NKF vezetőjének előzetes engedélyével,

d) az NKF-fel előzetesen egyeztetett és engedélyezett helyközi közlekedésre használt bérlet vagy napijegy,

e) egyéb, a kiküldetéshez kapcsolódó, előre nem tervezett költségek a közigazgatási államtitkár általi utólagos engedélyezés esetén.

A hivatalos külföldi kiküldetések költségei
elszámolásának rendje

8. §

(1) A kiküldött a felvett útielőleggel a számviteli szabályokban előírt formanyomtatványon (3. sz. melléklet), a hazaérkezést követő 8 munkanapon belül köteles elszámolni, csatolva a keletkezett bizonylatokat, beleértve a menetjegyek törzsszelvényeit is.

(2) Az elszámolási formanyomtatványon a külföldön felmerült költségeket abban a pénznemben kell feltüntetni, amelyben az előleg kiadásra került.

(3) A kiküldött az elszámolás napján köteles a pénztárba befizetni a fel nem használt valutát. A keletkezett követelés, illetve tartozás elszámolása konvertibilis valutában vagy forintban történhet. Amennyiben az elszámolás, illetve a visszafizetés határidőre és az azt követő felszólítás ellenére sem történik meg, úgy a PSzF-nek a valutában felvett előlegnek megfelelő forintösszeget a kiküldött illetményéből le kell vonnia.

(4) A hivatalos átváltásoknál a banki igazolásokat, illetve az MNB hivatalos árfolyamát kell figyelembe venni.

(5) A kiküldött az általa elkészített elszámolásban foglaltakért felelős.

(6) Az elszámolás előirányzat szerinti ellenőrzését és az eltérések engedélyezését az NKF, pénzügyi érvényesítését és ellenőrzését a PSzF végzi.

Külföldiek részvételével szervezett
hazai rendezvények szabályai

9. §

(1) A hazai nemzetközi rendezvényekkel járó szolgáltatások igénybevételekor a takarékossági szempontokra figyelemmel kell lenni.

(2) A minisztérium külföldiek részvételével szervezett rendezvényeiről a rendező szervezeti egység, illetve az NKF a külföldi vendégek számának és tartózkodási idejének feltüntetésével részletes költségtervezetet készít, amit a Pénzügyi Főcsoportfőnöknek (távollétében a PSzF főosztályvezető-helyettesének) ellenjegyzése után az NKF vezetője hagy jóvá.

(3) A minisztérium hazai nemzetközi rendezvényein annak időtartamától függetlenül, általában egy fogadást (ebéd vagy vacsora, illetve állófogadás) lehet adni. Több ilyen fogadás csak megfelelő indoklás alapján adható, a rendelkezésre álló források függvényében.

(4) A fogadásokon magyar részről csak a delegációvezető által kijelölt személyek vehetnek részt. A magyar résztvevők száma a külföldi vendégek létszámát csak indokolt esetben haladhatja meg.

(5) A rendezvények külföldi résztvevőinek ajándékozására csak olyan esetekben és körben kerülhet sor, amikor azt a tárgyalás és a kapcsolat jelentősége megkívánja. Az ajándéktárgyak beszerzését és felhasználását az ajándékraktár kezelési szabályzatról szóló 3/2001. (K. Ért. 4.) közigazgatási államtitkári intézkedés szerint kell végezni.

A nemzetközi együttműködésben szerzett tapasztalatok
és információk hasznosítása

10. §

(1) A nemzetközi együttműködésben – külföldi kiküldetéseken és hazai tárgyalásokon – szerzett tapasztalatok és információk hasznosítása céljából a delegációvezetőnek, illetve az általa kijelölt személynek a hazaérkezéstől (fogadástól) számított 10 munkanapon belül beszámolójelentést kell készíteni.

(2) A beszámolójelentést az e célra rendszeresített 2. számú nyomtatvány (2. sz. melléklet) értelemszerű felhasználásával kell elkészíteni és a kiküldetést (fogadást) kezdeményező vezetőnek jóváhagyásra benyújtani.

(3) Jóváhagyás után a beszámolójelentést a közigazgatási államtitkárnak címezve, az NKF részére kell megküldeni.

(4) Az a köztisztviselő, aki a fenti kötelezettség teljesítését neki felróható okból elmulasztja, figyelmeztetésben részesíthető. Ismételt mulasztás esetén mérlegelendő az adott köztisztviselő újabb kiutazásának elutasítása. Erre az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tesz javaslatot, a döntést pedig a közigazgatási államtitkár hozza meg.

(5) A minisztérium nemzetközi kapcsolatainak alakulásáról szükség szerint az IF, NKF és NTF elemzéseket és beszámolókat készít. Az éves nemzetközi együttműködési beszámolót az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a tárgyévet követő január végéig a miniszter részére előterjeszti.

(6) A nemzetközi együttműködési tapasztalatok, információk és eredmények széles körű megismertetése céljából az NKF Nemzetközi Információs Rendszert (a továbbiakban: NIR) működtet.

A NIR a minisztérium Intranet-szolgáltatásán elérhető, ezért arra adatvédelmi okokból minősített adat nem vihető fel, az utóbbiak kezeléséről a titkos ügykezelési előírásoknak megfelelően kell gondoskodni. Az adatkoordinátori szerepet az NKF Szervezési és Információs Osztályának vezetője tölti be.

Kiegészítő rendelkezések a minisztérium
területi közigazgatási szerveinek
és intézményeinek nemzetközi együttműködés rendjéről

11. §

(1) Az intézmények vezetői nemzetközi együttműködési kérdésekben, továbbá olyan kötelezettségvállalás esetében, amely a tárca nemzetközi kapcsolatait befolyásolhatja, a szakmai felügyeletet ellátó helyettes államtitkárral és az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral előzetesen egyeztetni kötelesek.

(2) Az intézmények a minisztérium által rájuk átruházott határtérségi környezet- és természetvédelmi, valamint a határvízi vízminőség-védelmi feladatokban való közreműködéssel kapcsolatos kiküldetéseiket és fogadásaikat a jelen utasítás szerint hajtják végre. Az ezzel járó költségek biztosítása a minisztérium költségvetéséből a szabályzatoknak megfelelően történik.

(3) Az intézmények nemzetközi együttműködésüket önállóan tervezik. A nemzetközi együttműködés éves feladattervét a szakmai felügyeletet ellátó helyettes államtitkárral történt előzetes egyeztetést követően tájékoztatásra a tárgyév február 15.-éig meg kell küldeni az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárnak.

(4) A (2) bekezdésben szereplő eseteket kivéve a külföldi utazások előkészítése, engedélyezése és elszámolása az intézmények hatáskörébe tartozik, de ennek során ezen utasítás előírásait kell alkalmazni. Az intézmények vezetőinek hivatalos kiutazását a szakmai felügyeletet ellátó helyettes államtitkár javaslatára a közigazgatási államtitkár engedélyezi, a munkatársak hivatalos kiküldetéséről az igazgató egyidejűleg tájékoztatja a szakmai felügyeletet ellátó hivatalt.

(5) A nemzetközi együttműködésben szerzett tapasztalatok és információk hasznosítása céljából az intézmény vezetőjének éves beszámolót kell készítenie, amelyet a tárgyévet követő január 31-ig meg kell küldeni a szakmai felügyeletet ellátó helyettes államtitkárnak és az EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárnak.

(6) Azokról a nemzetközi eseményekről, amelyek hatással lehetnek a minisztérium, illetve a szakterület nemzetközi kapcsolatai alakulására, beszámolójelentést kell küldeni a közigazgatási államtitkárnak, a szakmai felügyeletet ellátó hivatalnak és az NKF-nek az e célra rendszeresített, az utasítás mellékletét képező 2. számú nyomtatvány értelemszerű felhasználásával.

Záró rendelkezések

12. §

Jelen utasítás a kiadmányozása napján* lép hatályba. Egyidejűleg a nemzetközi együttműködés rendjéről szóló 2/2000. (K.Ért.4.) KöM utasítás hatályát veszti.


Dr. Turi-Kovács Béla s. k.,

környezetvédelmi miniszter

1. NYOMTATVÁNY

EN...../2001

Előterjesztőnél,
KöM NKF-nél

 

Iktatószám

 

 

Dátum

 

 

Ügyintéző

 

 

Melléklet

 

 


NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK FŐOSZTÁLYA

KÖRNYEZETVÉDELMI MINISZTÉRIUM

1011 Budapest I., Fő u. 44–50. 1394 Budapest, Pf. 351

ELŐTERJESZTÉS KÜLFÖLDI HIVATALOS UTAZÁS ENGEDÉLYEZÉSÉRE

1. A nemzetközi esemény megnevezése (tárgya):

2. A kiküldetés helyszíne:

 

-ország,

 

város


Fogadó szerv (a kiküldöttek külföldön a következő címen érhetők el):

3. A kiküldetés időtartama (utazással együtt):

 

-tól

 

-ig nap

 

éjszaka


4. Közlekedési eszköz (aláhúzandó): repülő vonat gépkocsi (hivatali/saját) autóbusz

5. A kiküldölttek adatai és a kiküldetés költségviselői:

Kiküldöttek

Költségviselő

neve

beosztása

munkahelye

nyelvismerete

napidíj

szállás

útiköltség

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6. A kiküldetés előkészítésére vonatkozó közlés, illetve kérés

Szállodát foglal:

 

A menetjegyrendelést intézi:

 

A vízumbeszerzést végzi:

 

Egyéb kérések (például részvételi díj, dologi):


.................................................
Az előterjesztő aláírása

Kitöltendő és megküldendő 2 példányban a kiutazás megkezdése előtt 10 nappal összhangban a környezetvédelmi miniszter a nemzetközi együttműködés rendjéről szóló 14/2001. (K. Ért. 7.) KöM utasításának 4. §-ával

AZ EN ........../2001 ELŐTERJESZTÉS
VÉLEMÉNYEZÉSE ÉS ENGEDÉLYEZÉSE


7. VÉLEMÉNYEZÉS

7.1 ___________ HIVATAL/FŐOSZTÁLY SZAKMAI VÉLEMÉNYE (csak akkor, ha más az előterjesztő):

Budapest, 2001.

7.2 NKF nemzetközi referens észrevételei és kiegészítő információi:

Budapest, 2001.

7.3 NKF Szervezési és Információs Osztály költségkalkulációja és véleménye (tervezettség, beszámolási kötelezettségek teljesítése) a számítógépes adatfeldolgozás alapján, külön lapon mellékelve.

8. AZ NKF VEZETŐJÉNEK JAVASLATA:

javasolom nem javasolom


Budapest, 2001.

...........................................................
(Lakosné Horváth Alojzia)

9. A PSZF VEZETŐJÉNEK ELLENJEGYZÉSE:

Budapest, 2001.

.............................................................
(Dr. Huber Miklós)

10. AZ EU-INTEGRÁCIÓÉRT ÉS NEMZETKÖZI KAPCSOLATOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR ELLENJEGYZÉSE:

Budapest, 2001.

..........................................................
(Dr. Vass Nándor)

10. ENGEDÉLYEZÉS

A nemzetközi együttműködés rendjéről szóló 14/2001. (K. Ért. 7.) KöM utasítás 4. § (3. a) bekezdésében biztosított jogkörömnél fogva az előterjesztett külföldi hivatalos kiküldetést

engedélyezem nem engedélyezem.


Budapest, 2001.
...............................................................
Dr. Turi-Kovács Béla
miniszter

AZ EN ........../2001 ELŐTERJESZTÉS
VÉLEMÉNYEZÉSE ÉS ENGEDÉLYEZÉSE


7. VÉLEMÉNYEZÉS

7.1 ___________ HIVATAL/FŐOSZTÁLY SZAKMAI VÉLEMÉNYE (csak akkor, ha más az előterjesztő):

Budapest, 2001.

7.2 NKF nemzetközi referens észrevételei és kiegészítő információi:

Budapest, 2001.

7.3 NKF Szervezési és Információs Osztály költségkalkulációja és véleménye (tervezettség, beszámolási kötelezettségek teljesítése) a számítógépes adatfeldolgozás alapján, külön lapon mellékelve.

8. AZ NKF VEZETŐJÉNEK JAVASLATA:

javasolom nem javasolom


Budapest, 2001.

..........................................................
(Lakosné Horváth Alojzia)

9. A PSZF VEZETŐJÉNEK ELLENJEGYZÉSE:

Budapest, 2001.

..........................................................
(Dr. Huber Miklós)

10. AZ EU-INTEGRÁCIÓÉRT ÉS NEMZETKÖZI KAPCSOLATOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR ELLENJEGYZÉSE:

Budapest, 2001.

......................................................
(Dr. Vass Nándor)

10. ENGEDÉLYEZÉS

A nemzetközi együttműködés rendjéről szóló 14/2001. (K. Ért. 7.) KöM utasítás 4. § (3. b) bekezdésében biztosított jogkörömnél fogva az előterjesztett külföldi hivatalos kiküldetést

engedélyezem nem engedélyezem.


Budapest, 2001.

......................................................

Dr. Skultéty Sándor

közigazgatási államtitkár

Függelék 1.

Kiegészítés az 1. nyomtatványhoz
Kiutazói nyilatkozat*
Kijelentem, hogy a Környezetvédelmi Minisztériumnál érvényben lévő külföldi kiküldetést szabályozó miniszteri utasításban** foglaltakat megismertem és azokat utazásom feltételeiként elfogadom.

Kötelezettséget vállalok arra, hogy a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően a napidíjra vonatkozó személyi jövedelemadó és nyugdíjjárulék összegét az útielőleg elszámolásakor forintban, a KöM házipénztárába befizetem.

Budapest, 2001. .......................

........................................
kiutazó aláírása

Függelék 2.

Munkáltatói kiegészítés az 1. nyomtatványhoz

______________________________________________________
(Az intézmény megnevezése és címe)

Munkáltatói nyilatkozat*

Kijelentem, hogy ......................…………........................................... (Születési hely: …..............................…………..
születési év: .................. hó: ........................ nap: ....................... anyja neve: ..................…........................................)
munkavállalónk (lakcíme: ............................………............................................................................................................;
útlevélszáma: ..........................................................................; adóazonosító száma: ................................................; TAJ-
száma: .............................................................) .................................................. – .................................................. közötti
.................................................................................................................................-ba történő hivatalos külföldi kiküldetéséhez hozzájárulok, továbbá kijelentem, hogy munkavállalónk hivatalos külföldi kiküldetése munkajogi viszonyát nem érinti.

Budapest, 2001. .......................

..............................................................
kiutazó munkáltatója

Függelék 3.

Visszaigazoló kiegészítés az 1. nyomtatványhoz

Környezetvédelmi Minisztérium
Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya

_________________________________________________________
(az előterjesztő szervezet vezetőjének)

Tisztelt

Tájékoztatom, hogy a túloldalon szereplő személyek külföldi hivatalos utazását a nemzetközi együttműködés rendjéről szóló hatályos KöM utasítás 4. § (3) bekezdése szerint illetékes vezető

engedélyezte    !
nem engedélyezte    !
módosította.    !

Az elutasítás, illetve módosítás indoka a következő:



Kérem szíveskedjék a fentiekről az érdekelteket értesíteni, és gondoskodni arról, hogy a mellékelt 2. sz. nyomtatványon, vagy elektronikus levél útján a beszámolójelentés időben elkészüljön.

Budapest, 2001. ___________________________



Lakosné Horváth Alojzia
főosztályvezető

2. NYOMTATVÁNY

EN...../2001

Előterjesztőnél

KöM NKF-nél

Iktatószám

 

 

Dátum

 

 

Ügyintéző

 

 

Melléklet

 

 


Dr. Skultéty Sándor úrnak
közigazgatási államtitkár

KÖRNYEZETVÉDELMI MINISZTÉRIUM
1011 Budapest I., Fő u. 44–50. 1394 Budapest, Pf. 351

BESZÁMOLÓ KÜLFÖLDI HIVATALOS UTAZÁSRÓL/HAZAI NEMZETKÖZI TÁRGYALÁSRÓL*

1. A nemzetközi esemény megnevezése (tárgya):

2. Az esemény helyszíne

 

-ország,

 

város

3. Az esemény időpontja:

 

-tól

 

-ig


4. A magyar résztvevők adatai:

neve

beosztása

munkahelye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Kitöltendő MS Word szövegszerkesztőn és továbbítandó dr. Fehér László főosztályvezető-helyettes címére (laszlo.feher@ktm.x400gw.itb.hu, vagy feherl@mail.ktm.hu) vagy közvetlenül a KöM Intranet szolgáltatáson keresztül. Papír adathordozón három példányban kell kitölteni, amelyből két példányt az NKF-nek kell megküldeni, egy példány pedig a beküldőnél marad.


5. A külföldi tárgyalópartnerek adatai:

neve

beosztása

munkahelye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6. Az esemény szakterülete :

Komplex a KöM tevékenységét átfogó

 

Jogalkotás

 

Környezetvédelem

 

Gazdasági kérdések

 

Természetvédelem

 

Oktatás, továbbképzés, tudatformálás

 

Vízminőségvédelem

 

Informatika

 

Meteorológia

 

 

 


8. Az esemény jellege :

Európai Unió

 

Szubregionális együttműködés

 

NATO

 

Dunával kapcsolatos együttműködés

 

OECD

 

Katasztrófa-elhárítás

 

ENSZ

 

Egyéb nemzetközi szervezet

 

UNEP

 

Egyéb sokoldalú együttműködés

 

Ramsar

 

Kétoldalú együttműködés

 

GEF

 

Nemzetközi konferenciák, tanulmányút, vásár

 

Európa Tanács

 

Külképviseleti fogadás

 


9. A jegyzőkönyv, kapott dokumentumok találhatók:

10. A tárgyalás összefoglalása és eredményei:

11. Javaslatok a tárgyalás eredményeinek hazai hasznosítására, illetve az elvégzendő feladatokra:

12. A hasznosítás céljából, illetve az elvégzendő feladatok megoldásához az alábbi intézkedések szükségesek:

Intézkedések Felelős neve Határidő

Budapest, 2001.

................................
A készítő aláírása

A beszámoló jelentést jóváhagyta:

................................

KÜLFÖLDI KIKÜLDETÉSI UTASÍTÁS ÉS KÖLTSÉGELSZÁMOLÁS

A kiküldő szervezet:

 

Sorszám:

I. KIKÜLDETÉSI UTASÍTÁS
1. A kiküldetésre vonatkozó rendelkezések:

(null)

 

neve:

 

Az utazás
módja

oda

 

 

 

 

beosztása:

 

vissza

 

 

 

 

munkáltatója:

 

A kiküldetés
helye és
időtartama

ország

 

 

 

 

Milyen osztályú
napidíj jár

 

Dologi kiadás: %

nap

 

 

 

 

A kiküldetés célja:

Helyi utazásra jogosult

 

 

 

 

A kiküldetést elrendelő aláírása:

......................., ................................. hó .........-n

...................................
aláírás

Utólagosan engedélyezett eltérések:



...................................... hó .......-n ...........................................
aláírás


2. Felvett előlegek:

A bizonylat

A felvét módja

A valuta

Forint

sorszáma

kelte

kiállításának helye

neme

összege

árfolyama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Személyi jövedelemadó-előlegre visszatartva, vagy befizetve

 

 

 

A külképviseletektől bármilyen címen felvett összegeket, valamint utazási jegyek árát itt felvétként kell feltüntetni

Összesen:

 

 


3. Visszafizetések:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Személyi jövedelemadó-előlegre elszámolva (II/6-tól)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

 

 


II. KÖLTSÉGELSZÁMOLÁS
4. Indulási, érkezési, határátlépési adatok:

(null)

Indulás

Érkezés

A határátlépés
időpontja

honnan

az utazás
módja

mikor

hová

mikor

nap

óra, perc

nap

óra, perc

nap

óra, perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5. Napidíj-elszámolás:

Ország

Napok
száma

Felszámítható napidíj valutában

Csökkenés v. pótlék

Elszámolható

A valuta
árfolyama

Forint

a valuta
neme

egy napra

összege

%

összege

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

 


6. Adóelőleg-számítás
A. Adóelőleg-számítás az szja tv. 27. § c. pontja szerint

A valuta
neme

Napidíj egy napra

Adómentesség egy napra

Adóköteles rész
egy napra Ft-ban
(c-ből le d, vagy
e közül a kisebb)

Napok
száma

Napidíj Ft-ban
a külszolgálat
tartamára (cxg)

Adóköteles rész a külszolgálat tartamára (fxg)

Adó-
előleg összege (lásd***)

valutában

Ft-ban

30% Ft-ban

*10 $
forintértéke

a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


B. Adóelőleg-számítás az szja. tv. 83. § (4) bekezdése szerint, költségvetési és önkormányzati forrásból történő kifizetés esetén.

A valuta neme

Napidíj egy napra

Napok száma

Napidíj Ft-ban
a külszolgálat
tartamára (c x g)

Adóköteles rész
a külszolgálat tartamára
(az e összegének 50%-a)

Adóelőleg összege (lásd ***)

valutában

forintban

a

b

c

d

e

f

g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


C. Adóelőleg-számítás az szja tv. 83. § (4) bekezdése szerint, az 1992. XII. 15-ig írásban megkötött szerződés alapján elrendelt külszolgálat esetén.

A valuta neme

Napidíj egy napra

Ideiglenes külszolgálatnál

Napok
száma

Adóköteles rész a
külszolgálat tartamára
(h x i)

Adó-
előleg összege (lásd ***)

Alapnapidíj egy napra**

Alapnapidíj 70%-a

Szorzószám (1999-ben 70%)

Bevételből levonható rész
(d x c)

Adóköteles rész egy napra valutában (b-f)

Adóköteles rész egy napra Ft-ban

a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


D.

A valuta neme

Napidíj egy napra

Tartós külszolgálatnál

Napok
száma

Adóköteles rész a
külszolgálat tartamára
(h x i)

Adó-
előleg összege (lásd ***)

Alapösszeg
egy napra**

Alapösszeg
70%-a

Szorzószám (1999-ben 70%)

Bevételből levonható rész
(d x c)

Adóköteles rész egy napra valutában (b-f)

Adóköteles rész egy napra Ft-ban

a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


* 90 napon túli külszolgálatnál a külföldön tartózkodó eltartott házastárs és gyermek után is elszámolható személyenként 3 $ többlet.
** Ha a kiadott valuta neme nem azonos a célország valutájával, akkor a 29/1992., illetve a 30/1992. (II. 13.) Korm. rendeletben meghatározott alapnapidíjat
vagy alapösszeget át kell számolni a kiadott valutára.
*** Ha a külszolgálat munkaviszonyban történik, akkor az szja tv. 47. § szerint kell az adóelőleget számítani. Ha a külszolgálat nem munkaviszonyban történik és az éves összevonandó jövedelem 1 millió Ft-nál több, akkor az adóelőleg mértéke az adóköteles rész 40%-a.

7. Szállásköltség-elszámolás:

A bizonylat sorsz.

Ország

Szállásköltség a számla szerinti valutában

Levonandó

Elszámolható

A valuta
árfolyama

Forint

napok
száma

a valuta
neme

egy napra

összesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

 


8. A dologi kiadások elszámolása valutában:

(null)

A bizonylat sorsz.

A felmerülés

A valuta

Forint

helye

ideje

jogcíme

neme

összege

árfolyama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A külképviseletektől kapott utazási jegyek árát költségként kell feltüntetni

Összesen:

 

 


9. Forintban felmerült dologi kiadások:

A bizonylat sorsz.

A felmerülés jogcíme

Forint

Egyéb feljegyzések:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen (átvitel a 10. táblázat 6. sorába))

 

 


III. ELSZÁMOLÁSOK ÖSSZESÍTÉSE ÉS ÉRVÉNYESÍTÉSE
10. forintelszámolás:
(null)

Sor-
szám

Szöveg

Táblázat
hivatk.

Forint

tételesen

összesen

1

Elszámolásra felvett előleg

I/2

×

 

 

2

Előleg-visszafizetés

I/3

 

 

3

Elszámolandó előleg (1-2)

-

 

 

4

Napidíj

II/5

 

 

×

5

Szállásköltség

II/7

 

 

6

Dologi kiadások

II/8 és 9

 

 

7

Költségek összege (4-6-ig)

 

 

 

8

Különbözet (7-3)

 

 

Mellékletek:






.......................................................................

Kelt: ........................................ hó ................-n

.................................................
a kiküldött aláírása


11. Valutaelszámolás:
(null)

A valuta
neme

Elszámolandó

Elszámolt

Visszafizetendő

Többletelszámolás

valuta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiküldetésben eltöltött idő szükségességét
és a feladat elvégzését igazolom:

............................................................ hó................ nap

......................................................
aláírás


12. Érvényesítés:

(null)


Megvizsgáltuk és ................................................................ Ft, azaz ..............................................................................
........................................................................ forinttal érvényesítjük.

Elszámolandó összeg: ................................................... Ft

 


Adóelőlegként, elszámolandó:

 

Kifizetendő: ..................................................................................... Ft

Visszafizetendő: .............................................................................. Ft

Ft

 

Kelt: ............................................. hó ...............................-n

 

Számfejtő:

 

Ellenőr:

 

Utalványozó

 

 

 

 

 

 

*

Az utasítást a 8/2005. (K. V. Ért. 8.) KvVM utasítás 13. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte 2005. július 29. napjával.

*

A kiadmányozás napja: 2001. július 9.

*

Azokban az esetekben kell csak kitölteni, amikor a KöM más munkaviszonyban álló személy hivatalos külföldi kiküldetését bonyolítja.

**

A környezetvédelmi miniszter 14/2001. (K. Ért. 7.) utasítása a nemzetközi együttműködés rendjéről.

*

Azokban az esetekben kell csak kitölteni, amikor a KöM más munkaviszonyban álló személy hivatalos külföldi kiküldetését bonyolítja.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére