• Tartalom

14/2001. (ÜK. 11.) LÜ utasítás

14/2001. (ÜK. 11.) LÜ u t a s í t á s

egyes legfőbb ügyészi utasítások módosításáról*

2001.11.30.
Az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló – többször módosított – 1994. évi LXXX. törvény 94/B. §-a (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A vagyonnyilatkozat átadásáról, kezeléséről és az abban foglalt adatok védelméről szóló 10/2001. (ÜK.7.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 3. §-a a következő (1) bekezdéssel egészül ki, egyúttal a jelenlegi (1)–(2) bekezdések számozása (2)–(3) bekezdésre változik:

„(1) Az ügyészségi alkalmazott akkor tesz eleget a vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének, ha a vagyonnyilatkozatok személyi és vagyoni részeit, valamint a szükséges felhatalmazásokat, fajtánként megfelelő példányszámban, a törvényben és a legfőbb ügyészi utasításokban foglalt alaki szabályok megtartásával, az előírt határidőn belül, a munkáltatói jogkör gyakorlójának átadja.”

2. § Az Ut. 13. §-ának (1)–(4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek, egyidejűleg az (5) bekezdés megjelölése (4) bekezdésre változik:

„(1) Az Ellenőrzési Önálló Osztály a vagyonnyilatkozatok kezelésével kapcsolatban papír alapú és számítógépes nyilvántartást vezet. A számítógépes nyilvántartás tartalmazza a „vagyonnyilatkozatok iktatókönyve az Ellenőrzési Önálló Osztálynál” megnevezésű iktatókönyvben szereplő sorszámot, a vagyonnyilatkozatoknak a kiegészítő kódokat is tartalmazó technikai kódját, valamint az egyes vagyonnyilatkozatok felbontásának időpontjait.
(2) Az Ellenőrzési Önálló Osztály – a vagyonnyilatkozat megérkezésétől számított 40 napon belül – a munkáltatói jogkör gyakorlója útján visszaigazolást küld a vagyonnyilatkozat tételére kötelezettnek.
(3) A (2) bekezdésben említett visszaigazolásnak tartalmaznia kell a vagyonnyilatkozatoknak az Ellenőrzési Önálló Osztályra történő érkezés dátumát és azok teljes technikai kódját.”

3. § Az Ut. 19. §-a (2) bekezdésének a) pontja a következő mondattal egészül ki:

„Az Ellenőrzési Önálló Osztály vezetője a hozzá érkezett vagyonnyilatkozatokba csak a Ktv. 22/B. § (3) bekezdésében meghatározott ellenőrzési eljárás lefolytatása keretében tekinthet be.”

4. § (1) Az ügyészi szervezet iratkezelési szabályzatának bevezetéséről szóló 6/1998. (ÜK. 1999/1.) LÜ utasítással kiadott iratkezelési szabályzat 55. §-ának (2)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(2) Az Ellenőrzési Önálló Osztály vezetője ellenőrzi a neki megküldött zárt borítékok sértetlenségét. Ha a boríték hozzá sérülten vagy felbontva érkezett, e tényről soron kívül írásban értesíti a munkáltatói jogkör gyakorlóját, aki megteszi a szükséges intézkedéseket.
(3) Amennyiben a vagyonnyilatkozatok zárt és sértetlen borítékban érkeztek, az Ellenőrzési Önálló Osztály vezetője gondoskodik a szükséges adatoknak a papír alapú és a számítógépes nyilvántartásokba történő bevezetéséről, valamint az Utasítás 13. § (2) bekezdésében meghatározott visszaigazolás megküldéséről.”

5. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, egyidejűleg az Ut. 12. §-ának (3) bekezdése hatályát veszti.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére