• Tartalom

15/2001. (ÜK. 11.) LÜ utasítás

15/2001. (ÜK. 11.) LÜ u t a s í t á s

az ügyészi szervezetben a munkaerővel és egyes személyi juttatásokkal történő gazdálkodásról szóló 3/1998. (ÜK. 11.) LÜ utasítás módosításáról*

2002.01.01.
Az ügyészi szervezetben a munkaerővel és egyes személyi juttatásokkal történő gazdálkodásról szóló 3/1998. (ÜK. 11.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) módosítására a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdése, valamint az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló 1994. évi LXXX. törvény 110. §-a alapján – a 2–6. §-ban foglalt rendelkezéseket illetően – az Ügyészségi Dolgozók Országos Szakszervezetének és az Ügyészek Országos Egyesületének egyetértésével, továbbá az Ügyészségi Alkalmazottak Országos Tanácsának véleményét is figyelembe véve a következő utasítást adom ki:

1. § Az Ut. 9. §-ának (5) bekezdése a következő mondattal egészül ki:

„A munkáltatói jogkör gyakorlója a helyi jutalomkeret terhére – amennyiben a volt ügyészségi alkalmazott saját halottként történő eltemettetésére nem kerül sor – a munkavállalói érdekképviseleti szervek véleményének figyelembevételével a temetés költségeihez hozzájárulhat.”

2. § (1) Az Ut. 10. §-a (2) bekezdésének b) pontjában a „6. fizetési fokozata szerinti alapilletmény” szövegrész helyébe a „8. fizetési fokozata szerinti alapilletmény” szövegrész lép.

(2) Az Ut. 10. §-a (2) bekezdésének c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

c) üres fizikai alkalmazotti álláshely esetében
– szakmunkás végzettséghez kötött munkakörnél a legalacsonyabb ügyészi alapilletményt 0,34 szorzószámmal,
– szakmunkás végzettséghez nem kötött munkakörnél a legalacsonyabb ügyészi alapilletményt 0,27 szorzószámmal
szorozva, de legalább a minimálbérrel azonosan kell megállapítani.”

3. § (1) Az Ut. 11. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Ha az ügyészségi alkalmazott megbízás alapján eredeti munkaköre helyett más ügyészségi alkalmazott munkakörébe tartozó feladatokat lát el, a ténylegesen végzett munka alapján illeti meg díjazás, de az nem lehet kevesebb a távolléti díjánál.”

(2) Az Ut. 11. §-ának (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Vezető helyettesítése esetén a szervezetszerű helyettest – a besorolása szerinti vezetői pótlék helyett – a helyettesített vezető vezetői pótléka illeti meg.
Szervezetszerű helyettes hiányában a vezetőt helyettesítő, vezetői pótlékra nem jogosult ügyészségi alkalmazott a helyettesített vezető vezetői pótlékára jogosult.
Szervezetszerű helyettes hiányában a helyettesített vezető vezetői pótlékával azonos vezetői pótlékra jogosult helyettest a vezetői pótlékán felül a helyettesített vezető vezetői pótlékának 30%-a illeti meg.
Ha magasabb vezetői pótlékra jogosult vezető a vezetése alatt álló szervezeten (szervezeti egységen) kívül alacsonyabb vezetői pótlékra jogosult vezetőt helyettesít, részére a helyettesített vezető vezetői pótlékának 30%-a jár. Más esetben a magasabb vezetői pótlékra jogosult vezetőt helyettesítési díj nem illeti meg.”

4. § Az Ut. 12. §-a (4) bekezdésének b) pontjában az „– ügyészségi ügykezelő és fizikai alkalmazott esetében 9%-át, továbbá” szövegrész helyébe

„– írnok esetében 10%-át,
– fizikai alkalmazott esetében 9%-át, továbbá”

szövegrész lép.

5. § (1) Az Ut.-ban ügykezelő alatt írnokot kell érteni.

(2) Az Ut.-ban Pénzügyi Főosztály alatt Pénzügyi és Műszaki Főosztályt kell érteni.

(3) Az Ut.-ban Személyügyi és Továbbképzési Főosztály alatt Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztályt kell érteni.

6. § (1) Ez az utasítás 2002. január 1-jén lép hatályba, rendelkezéseit – a (2) bekezdésben meghatározott kivételekkel – ettől az időponttól kell alkalmazni.

(2) Az utasítás 2. §-ának (2) bekezdésében és 3.§-ának (1) bekezdésében megállapított rendelkezéseket 2001. július 1-jétől kell alkalmazni.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére