• Tartalom

36/2001. (HK 11.) HM utasítás

36/2001. (HK 11.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok állományába tartozó, ideiglenes külföldi kiküldetést, valamint külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők ellátásáról

2001.07.20.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdésének l) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok (a továbbiakban együtt: HM) állományába tartozó, ideiglenes külföldi kiküldetést, valamint külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők ellátásáról – figyelemmel a köztisztviselők munkavégzéséről, munka- és pihenőnapjáról, jutalmazásáról, valamint juttatásairól szóló 170/1992. (XII. 22.) Korm. rendelet 10. §-ában, illetőleg a HM köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos ügyintézés egyes kérdéseiről szóló 21/1994. (HK 10.) HM utasításban foglaltakra – a következő utasítást adom ki.

1. § Az utasítást a Honvédelmi Minisztérium, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal, a Katonai Légügyi Hivatal és a HM Védelmi Hivatal köztisztviselői (a továbbiakban: köztisztviselők) tekintetében kell alkalmazni.

2. § Az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő, valamint a külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők ellátásának megállapítására és folyósítására jelen utasításban foglalt kivételekkel – a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő tagjai devizaellátmányáról szóló 8/2001. (IV. 28.) HM rendelet, illetőleg a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség külföldön tanulmányokat folytató tagjai ellátásáról szóló 10/2001. (IV. 28.) HM rendelet előírásait kell alkalmazni.

3. § A köztisztviselőket a külföldi napidíj szempontjából a következő napidíj kategóriába kell sorolni:

a) a 4. kategóriába tartoznak a II-IV. besorolási osztályba soroltak;

b) a 3. kategóriába tartoznak az I. besorolási osztályba tartozók, de nem vezető beosztásúak, illetőleg azok, akik a hivatásos állomány illetményrendszere szerinti legfeljebb IV. beosztási kategóriájú beosztást töltenek be;

c) a 2. kategóriába tartoznak az osztályvezetők és az osztályvezető helyettesek, valamint az ilyen beosztást betöltők, illetőleg azok, akik a hivatásos állomány illetményrendszere szerinti V-VII. beosztási kategóriájú beosztást töltenek be;

d) az 1. kategóriába tartoznak a főosztályvezetők és a főosztályvezető helyettesek, valamint a hasonló vagy magasabb beosztást betöltők, illetőleg azok, akik a hivatásos állomány illetményrendszere szerinti VIII-IX. beosztási kategóriájú beosztást töltenek be.

4. § (1) Repülőgéppel törtnő utazás sarán Komfort („C” business) osztály igénybevételére a főosztályvezető, illetőleg azzal azonos besorolású köztisztviselők jogosultak.

(2) Az (1) bekezdésbe nem tartozó kiküldöttek részére a turistaosztályra érvényes repülőjegy árát kell megtéríteni.

5. § A három hónapnál hosszabb idejű külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők devizaellátmányát – a hazai besorolásukat is figyelembe véve – 1,40-1,82 szorzószám szerint kell megállapítani.

6. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2001. január hó 1-jétől kell alkalmazni azzal, hogy a hatálybalépés előtti időszakra a korábbi szabályok szerint járó külföldi napidíjat és devizaellátmányt csökkenteni nem lehet.

Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére