• Tartalom

40/2001. (XI. 23.) EüM rendelet

40/2001. (XI. 23.) EüM rendelet

a kozmetikai termékek biztonságosságáról, gyártási, forgalmazási feltételeiről és közegészségügyi ellenőrzéséről1

2013.02.08.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. §-a (2) bekezdésének da) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

1. § (1) A rendelet előírásait kozmetikai termék gyártása, forgalmazása, nyilvántartásba vétele, engedélyezése és ellenőrzése során kell alkalmazni.

(2)2 E rendelet alkalmazásában kozmetikai termék minden olyan anyag vagy keverék, amely az emberi testtel (bőr, szőrzet, köröm, ajak, külső nemi szervek) külsőleg vagy a fogakkal és a szájüreg nyálkahártyájával érintkezésbe kerül elsődlegesen azzal a céllal, hogy azokat tisztítsa, illatosítsa, védje, ápolja, megjelenését megváltoztassa, illetve kiküszöbölje a kellemetlen testszagot.

(3)3 E rendelet alkalmazásában gyártónak minősül a Magyarországon kozmetikai terméket előállító természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, (a továbbiakban: gyártó).

(4)4 E rendelet alkalmazásában forgalmazónak minősül a kozmetikai terméket forgalomba hozó, valamint az Európai Gazdasági Térségen kívüli országból a Magyarországra importáló természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, valamint annak magyarországi meghatalmazott képviselője.

(5)5 A kozmetikai termékek rendeltetés szerinti felsorolását az 1. számú melléklet tartalmazza.

(6)6 Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően nem terjed ki e rendelet hatálya az 1223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendeletnek megfelelő, az 1223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 39. cikk első albekezdése alapján forgalomba hozott kozmetikai termék forgalmazására.

2. § (1)7 A Magyarországon kozmetikai terméket csak olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság gyárthat, amely gyártási tevékenységét a 3. § (1) bekezdése szerint bejelenti.

(2)8 Kozmetikai termék gyártását olyan személy irányíthatja, aki gyógyszerészi, orvosi, felsőfokú vegyészi, illetve vegyészmérnöki végzettséggel, valamint a szakterületen 3 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik (a továbbiakban: felelős személy).

(3)9 A rendelet szempontjából gyártásnak minősül az üzemi előkészítési, feldolgozási, csomagolási műveletek összessége (a továbbiakban: gyártási tevékenység), melynek során a termék összetételében változás következhet be, illetve amely a termék biztonságos használatát befolyásolhatja.

(4)10 Kozmetikai terméket tilos előállítani veszélyes anyag vagy keverék, illetve gyógyszer előállítására szolgáló üzemrészben.

(5)11

(6)12 Tilos olyan kozmetikai terméket (ideértve a mintapéldányt is) forgalomba hozni, amelynek végső összetételét – az ismételt dózis toxicitással, a reproduktív toxicitással és a toxikokinetikával kapcsolatos vizsgálatok kivételével – az e rendelet követelményeinek való megfelelés érdekében, alternatív módszer európai közösségi szintű hivatalos elfogadását követően az alternatív módszertől eltérően állatkísérlet felhasználásával igazolták.

(7)13 2009. március 11. napjától tilos olyan kozmetikai terméket (ideértve a mintapéldányt is) forgalomba hozni, amely olyan összetevőt vagy összetevő-kombinációt tartalmaz, amelyet – az ismételt dózis toxicitással, a reproduktív toxicitással és a toxikokinetikával kapcsolatos vizsgálatok kivételével – az e rendelet követelményeinek való megfelelés érdekében, alternatív módszer európai közösségi szintű hivatalos elfogadását követően az alternatív módszertől eltérően állatkísérlet felhasználásával igazolták.

(8)14 2013. március 11. napjától tilos olyan kozmetikai terméket (ideértve a mintapéldányt is) forgalomba hozni, amelynek végső összetételére, illetve egyes összetevőire vagy összetevő-kombinációira vonatkozóan az ismételt dózis toxicitással, a reproduktív toxicitással és a toxikokinetikával kapcsolatos vizsgálatokat az e rendelet követelményeinek való megfelelés érdekében alternatív módszer európai közösségi szintű hivatalos elfogadását követően az alternatív módszertől eltérően állatkísérlet felhasználásával igazolták.

3. §15 (1)16 A gyártási tevékenységet a gyártó, illetve meghatalmazott képviselője jelenti be a fővárosi és megyei kormányhivatalnak a gyártás helye szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatala járási (fővárosi kerületi) népegészségügyi intézetéhez (a továbbiakban: járási népegészségügyi intézet).

(2) A gyártási tevékenység bejelentése kötelező minden újonnan létesített, bővített, felújított kozmetikai terméket előállító üzem működésének megkezdését megelőzően legalább 30 nappal.

(3) A gyártási tevékenység bejelentésének tartalmaznia kell:

a) a kozmetikai termék gyártójának nevét, székhelyét, a gyártó meghatalmazott képviselőjének nevét és elérhetőségi adatait, illetve a gyártás telephelyének címét,

b) a felelős személy nevét, szakképzettségének, szakmai gyakorlatának okirati igazolását,

c) a gyártandó kozmetikai termék 1. számú melléklet szerinti terméktípusát,

d) a termékinformációs dokumentáció tárolási helyét.

(4)17

4. §18 (1) A gyártó felelős a kozmetikai termék állandó minőségéért és annak tanúsításáért, ennek biztosítása érdekében rendszeresen vizsgálnia vagy vizsgáltatnia kell a késztermék fizikai, kémiai és mikrobiológiai jellemzőit az alkalmazott minőségbiztosítási rendszernek megfelelően.

(2) A gyártónak a termék forgalomba hozatala előtt meg kell győződnie annak a felhasználó egészségére való ártalmatlanságáról. A gyártó e célból figyelembe veszi az összetevők általános toxikológiai hatását, vegyi összetételét és az expozíció mértékét. Figyelembe veszi annak az alkalmazási területnek a különleges expozíciós jellemzőit, amelyen a terméket alkalmazzák, illetve azt a populációt, amelynek a terméket szánják. Külön értékelésnek kell alávetni a három év alatti gyermekek általi használatra szánt és a kizárólag külső intim higiénés használatra szánt kozmetikai termékeket. Csak e rendelet előírásainak megfelelő kozmetikai termék hozható forgalomba.

(3) A kozmetikai termék biztonsági értékelését gyógyszerész, toxikológus, orvos (elsősorban bőrgyógyász), vagy ezzel egyenértékű tudományterületen szerzett képesítéssel rendelkező személy végezheti.

5. § (1)19 A kozmetikai termék gyártója vagy annak meghatalmazott képviselője, vagy az a személy, akinek megrendelésére a kozmetikai terméket gyártották, vagy aki importált kozmetikai terméknek a közösségi forgalomba hozataláért felelős, a termék címkéjén a 9. § (1) bekezdés b) pontjában jelzett címen az illetékes hatóság számára könnyen hozzáférhető termékinformációs dokumentációban megőrzi:

a) a kozmetikai termék minőségi és mennyiségi összetételét, illat és illatkompozíció esetében nevét és kódszámát, a szállító azonosító adatait,

b) az alapanyagok és a késztermék fizikai, kémiai és mikrobiológiai előírásoknak való megfelelésére vonatkozó adatokat, illetve a termék tisztasági és mikrobiológiai ellenőrzésének szempontjait,

c) a jogszabálynak, illetve a helyes gyártási gyakorlatnak megfelelő gyártási módszert,

d) a kozmetikai termék emberi egészséggel kapcsolatos biztonsági értékelése eredményét, figyelembe véve az összetevők általános toxikológiai hatását, vegyi összetételét és az expozíció mértékét,

e) a biztonsági értékelést végző személy nevét, címét, szakképzettségének okirati igazolását,

f) a kozmetikai termék használatának az emberi egészségre gyakorolt nem kívánatos hatásainak ismert adatait,

g) a kozmetikai termék ígért hatásainak igazolását, ahol azt a hatás, illetve a termék jellege indokolja,

h)20 a termék, illetve összetevői kifejlesztésére vagy biztonságosságának értékelésére vonatkozóan a gyártó vagy annak meghatalmazott képviselője, illetve beszállítója által végzett állatkísérletekkel kapcsolatos adatokat, beleértve az Európai Gazdasági Térségen kívüli országok állatvédelmi előírásainak betartásával végzett bármilyen állatkísérletet.

(2)21 Amennyiben ugyanazt a kozmetikai terméket az Európai Gazdasági Térség területén belül több helyen gyártják, a gyártó megjelölheti azt a gyártási helyet, ahol az (1) bekezdés d) pontjában meghatározott adatok rendelkezésre állnak, és erről értesíti az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetet (a továbbiakban: OÉTI), mint nemzeti hatóságot.

(3) Az OÉTI a (2) bekezdés szerinti információ rendelkezésre állásának helyéről a 13. § (1) bekezdés b) pontja szerinti hatóság megkeresésére 3 munkanapon belül tájékoztatja az ellenőrző hatóságot.

(4)22 Amennyiben a kozmetikai termék az Európai Gazdasági Térség területén kívülről származik és az első import helye a Magyarország, úgy a forgalmazó a forgalomba hozatal előtt tájékoztatja az OÉTI-t az (1) bekezdésben meghatározott adatok rendelkezésre állásának helyéről.

(5)23 Az (1) bekezdésben meghatározott, Magyarországon elhelyezett termékinformációs dokumentációnak magyar vagy angol nyelven kell rendelkezésre állnia.

(6)24 Az (1) bekezdés a) és f) pontja szerinti információkat – az üzleti titok és a szellemi tulajdonhoz fűződő jogok védelmének biztosításával – bárki számára hozzáférhetővé kell tenni, beleértve az elektronikus módokat is.

(7)25 A (6) bekezdés alapján a hozzáférhetővé tételt az (1) bekezdés a) pontja szerinti mennyiségi információk tekintetében az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról szóló, 2008. december 16-i 1272/2008/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet I. mellékletében meghatározott, alábbi veszélyességi osztályok vagy kategóriák bármelyikére vonatkozó kritériumoknak megfelelő anyagok esetében kell biztosítani:

a) a 2.1-2.4., a 2.6. és a 2.7. veszélyességi osztály, a 2.8. veszélyességi osztály A. és B. típusa, a 2.9., a 2.10., a 2.12. és a 2.13. veszélyességi osztály 1. és 2. kategóriája, a 2.14. veszélyességi osztály 1. és 2. kategóriája és a 2.15. veszélyességi osztály A-F. típusa,

b) a 3.1-3.6., a 3.7. (a szexuális működésre és termékenységre vagy a fejlődésre gyakorolt káros hatások), a 3.8. (kivéve a kábító hatásokat), a 3.9. és a 3.10. veszélyességi osztály,

c) a 4.1. veszélyességi osztály,

d) az 5.1. veszélyességi osztály.

6. § (1)26 A kozmetikai termék huzamos időn keresztül történő rendszeres, rendeltetésszerű vagy előrelátható ésszerű használata nem veszélyeztetheti és nem károsíthatja a felhasználó egészségét, figyelembe véve különösen a termék külső megjelenítését, címkézését, használati útmutatójának tartalmát, valamint a gyártó, illetve a forgalmazó által közölt egyéb megjegyzést, információt is. Az ilyen figyelemfelhívó információ megadása a gyártót, illetve forgalmazót nem mentesíti külön jogszabályban meghatározott, az áru biztonságosságával kapcsolatos kötelezettségei alól.

(2) Tilos kozmetikai termék előállításához a 2. számú mellékletben meghatározott anyagot felhasználni. Ezen anyagok bármelyikének nyomokban való jelenléte akkor fogadható el, ha az a jó gyártási gyakorlat során technikailag elkerülhetetlen és a termék eleget tesz az (1) bekezdésben foglaltaknak.

(3)27 Kozmetikai termékben kizárólag a 3. számú mellékletben felsorolt hatóanyag és csak a megadott határértéken belül, az előírt feltételek betartása mellett, illetve a meghatározott időpontig használható fel.

(4)28 Kozmetikai termék színezéséhez – kivéve a hajszínezésre és hajfestésre szolgáló színezékeket – kizárólag a 4. számú mellékletben felsorolt színezék használható fel, az ott meghatározott korlátozások és követelmények szerint.

(5)29 A rendelet hatálya alá nem tartozó anyagokat az 5. számú melléklet tartalmazza.

(6)30 Kozmetikai termék tartósítószereként kizárólag a 6. számú mellékletben meghatározott anyag használható fel, az előírt határérték és korlátozó feltétel betartásával.

(7)31 Kozmetikai termékben kizárólag a 7. számú mellékletben meghatározott ultraibolya sugarakat kiszűrő anyag használható fel, a megadott határértéken belül és feltétel betartásával.

7. § (1)32

(2)33 A 3–4. és 6–7. számú mellékletekben nem szereplő anyag kozmetikai célú felhasználását a gyártó kérelmére az OÉTI – megkülönböztető jelzés használatának előírásával – engedélyezheti. A kérelmet a 9. számú melléklet szerinti tartalommal kell benyújtani.

(3) Az OÉTI a gyártótól további toxikológiai, analitikai, humán tűrhetőségi, illetve hatástani vizsgálat elvégzését kérheti, ha a termék összetétele, feltételezett hatása, alkalmazási körülménye ezt indokolttá teszi.

(4)34 Az engedély elbírálásához az OÉTI ellenőrzi a beküldött vizsgálati mintákat kémiai jellemzőik és a mikrobiológiai tisztaság szempontjából. Értékeli a benyújtott dokumentumokat, címketervet, használati útmutatót és a csomagolási egységeket.

(5)35

(6)36 Az OÉTI által kiadott engedély 3 évig hatályos, lejártát követően a termék nem hozható forgalomba.

(7)37 Az OÉTI az engedély kiadásától számított két hónapon belül az engedély szövegét megküldi az Európai Bizottságnak (a továbbiakban: Bizottság) és az Európai Gazdasági Térség többi tagállamának (a továbbiakban: tagállam). A 3 éves periódus lejártát megelőzően az OÉTI – az engedélyezés alapjául szolgáló műszaki dokumentáció benyújtásával – kérheti a Bizottságtól az általa engedélyezett anyagnak a kozmetikai felhasználásra engedélyezett anyagok jegyzékébe történő felvételét.

8. § (1) A kozmetikai terméket olyan külső, illetve közvetlen csomagolással kell ellátni, amely

a)–b)38

c) véd a külső szennyeződéstől, ha szükséges a levegőtől és a fénytől,

d) nem engedi át az illat- és aromaanyagokat,

e) biztosítja, hogy a termék a minőségmegőrzési időn belül megőrizze eredeti minőségét, hatásosságát.

(2) A csomagolóanyag nem veszélyeztetheti a felhasználó egészségét és nem befolyásolhatja károsan a termék minőségét.

9. §39 (1)40 A kozmetikai termék csomagolásán és tárolóedényén – az i) pont esetében csak a csomagoláson, illetve ha a csomagolás és a tárolóedény azonos, a tárolóedényen – jól olvashatóan, közérthetően, egyértelműen és maradandóan fel kell tüntetni

a) a termék megnevezését, rendeltetését, kivéve ha az egyértelműen kiderül a termék megjelenéséből, a használati útmutatót, amennyiben az indokolt;

b)41 az Európai Gazdasági Térségben letelepedett gyártó vagy a kozmetikai termék forgalomba hozataláért felelős személy nevét, székhelyének címét, az Európai Gazdasági Térségen kívüli országból származó kozmetikai termék esetében a származási országot. Ezek az adatok feltüntethetők rövidítve vagy védjeggyel, illetve a származási ország esetében jellel és jelöléssel, ha így is egyértelműen lehetséges az azonosítás;

c)42 a csomagolás idején érvényes névleges tartalmat, tömeg vagy térfogat szerint megadva, kivéve az 5 g, illetve 5 ml alatti termék, az ingyenes minta, továbbá az egy alkalommal történő felhasználásra szolgáló termék esetében, illetve a darabonként árusított előre kiszerelt termék esetén, ha annak tömege vagy térfogata nem jellemző és a darabszámot a csomagoláson megjelenítik, azzal, hogy nem kell a darabszámot megjelölni, ha az kívülről könnyen megállapítható, vagy a terméket általában darabonként értékesítik;

d) a gyártási tétel számát vagy az annak azonosítására szolgáló egyértelmű jelölést;

e) a minőségmegőrzés legrövidebb idejét – a 30 hónapot meghaladó minőségmegőrzési idejű kozmetikai termékek kivételével – a következőképpen:

ea) ,,felhasználható (év/hónap):'', illetve ,,felhasználható (hónap/év)'' dátum feltüntetése vagy

eb) ,,felhasználható (év/hónap)'', illetve ,,felhasználható (hónap/év)'' utalás a dátum feltüntetési helyére a csomagoláson;

f)43 a 30 hónapot meghaladó minőségmegőrzési idejű kozmetikai termék esetében azt a – felnyitástól számított – időtartamot kell feltüntetni, amely alatt a termék a fogyasztóra nézve káros következmény nélkül használható, kivéve, ha a felnyitástól számított minőségmegőrzési idő – különösen a termék egyszer használatos, nem romlandó vagy nem felnyitható jellegére tekintettel – nem releváns. Ezt az információt a 8. számú melléklet B. részében megadott jelkép jelöli, amelyet az időtartam (hónapban vagy évben) követ;

g) ha az szükséges, a minőségmegőrzés szempontjából fontos tárolási körülmények előírását;

h)44 a termék fogyasztói vagy szakipari felhasználásánál szükséges elővigyázatossági előírásokat, különösen a 3–4. és a 6–7. számú mellékletben előírt figyelmeztetéseket;

i)45 az összetevők felsorolását, melyet az „összetevők” vagy „ingredients” szó előz meg. Ha a termék az összetevőket 1%-nál nagyobb mennyiségben tartalmazza, a hozzáadás időpontjában érvényes tömeg csökkenő sorrendjében kell az összetevőket felsorolni, 1%-nál alacsonyabb érték esetén a sorrend tetszőleges. Illat- vagy aromakompozíció jelenlétére a ,,parfüm'' vagy ,,aroma'' szó használata utal. Fel kell tüntetni az olyan anyagot, amelyre a 3. számú melléklet feltüntetési előírást tartalmaz. A színező anyagok bármely sorrendben feltüntethetők a 4. számú mellékletben meghatározott szín indexszám vagy megnevezés szerint. Azonos termékcsalád több színárnyalatú terméke esetén az összes színező anyag felsorolható, ha a ,,tartalmazhat'' kifejezéssel, illetve ,,+/–'' jelöléssel kiegészítik a felsorolást. Nem minősül összetevőnek:

ia) a felhasznált nyersanyag szennyeződése,

ib) az előállításnál felhasznált, de a végtermékben jelen nem lévő kiegészítő technikai segédanyag,

ic) az illat- és aromakompozíció oldószereként vagy hordozójaként csak a feltétlenül szükséges mennyiségben felhasznált anyag;

j) a 7. § (2) bekezdése szerinti engedélyben előírt megkülönböztető jelzést.

k)46

(2)47 Amennyiben a termék csomagolása és tárolóedénye nem azonos, a termék csomagolásán, amennyiben a termék csomagolása és tárolóedénye azonos, a tárolóedényen magyar nyelven kell feltüntetni az (1) bekezdés a), c), e), g) és h) pontjában meghatározottakat, valamint a (3) bekezdésben szereplő rövidített tájékoztatót.

(3)48 Amennyiben a termék mérete miatt a tájékoztatás nem helyezhető el a csomagoláson vagy a tárolóedényen, az (1) bekezdés h) és i) pontjaiban foglaltakra vonatkozó tájékoztatót a termékhez mellékelt vagy ahhoz rögzített külön lapon, kártyán vagy szalagon, vagy – szappanok, fürdőgolyók vagy egyéb kisméretű termékek esetén – ha ez nem lehetséges, a vevő számára a termék közvetlen közelében hozzáférhetően a termék értékesítésére szolgáló polcon kell elhelyezni. A termék csomagolásán és tárolóedényén a felhasználó figyelmét fel kell hívni a tájékoztatás külön formájára rövidített tájékoztatóval vagy a 8. számú melléklet A) részében meghatározott szimbólummal.

(4)49 A kozmetikai termék csomagolásán vagy a terméket kísérő dokumentumban, feliraton, címkén, gyűrűn vagy galléron akkor tüntethető fel, hogy a termékkel kapcsolatban állatkísérletek nem folytak, ha a kozmetikai terméket, mintapéldányt, valamint az azok összetevőinek egyikét sem vetették alá állatkísérletnek, illetve nem bíztak meg harmadik személyt az állatkísérlet elvégzésével.

(5)50 Az állatkísérletek hiányára vonatkozó tájékoztatókkal kapcsolatos iránymutatásokat a 11. számú melléklet tartalmazza. Az állatkísérletek hiányára vonatkozó tájékoztatás tartalmáért a tájékoztatást adó felelősséggel tartozik. A közlés e rendeletnek való megfelelése és tényszerűsége ellenőrzésekor a hatóság különösen az 5. § (1) bekezdésének d) és h) pontjában foglaltakat veszi figyelembe.

10. § (1)51 A gyártó vagy forgalmazó üzleti titok megőrzése érdekében a kozmetikai termék forgalomba hozatala előtt kérheti egy vagy több összetevő feltüntetésének a mellőzését a termék csomagolásán. A kérelmet a 9. számú melléklet szerinti tartalommal kell benyújtani OÉTI-hez.

(2)52 Az engedélynek tartalmaznia kell a nyilvántartási számot, amely helyettesíti az összetevőt a 9. § (1) bekezdés i) pontjában előírt felsorolásban. A nyilvántartási szám hét számjegyből áll, az első kettő a titkosítás engedélyezésének évszáma, a következő kettő a Magyarországhoz hozzárendelt „21” kódszám, az utolsó három számjegyet az OÉTI határozza meg.

(3)53 Az OÉTI által kiadott engedély 5 évig hatályos. Az engedély – hatályossága alatt, indokolt kérelemre – legfeljebb 3 évvel meghosszabbítható.

(4)54 Az OÉTI értesíti a Bizottságot és a többi tagállamot a (2) bekezdés szerinti engedély megadásáról, megjelölve a kérelmező nevét, címét vagy székhelyét, az (1) bekezdés szerinti összetevőt tartalmazó kozmetikai termék nevét és a nyilvántartási számot.

(5)55 Az OÉTI értesíti a Bizottságot és a többi tagállamot a (1) bekezdés szerinti kérelem elutasításáról, az engedély visszavonásáról, illetve az engedély meghosszabbítása iránti kérelem elutasításáról.

11. § (1)56 Tilos kozmetikai terméket kifejezetten nem kozmetikai hatásra, különösen terápiás hatásra hivatkozással, illetve céllal forgalomba hozni és reklámozni.

(2)–(3)57

(4) A minőségmegőrzési idő lejárta után kozmetikai termék nem hozható forgalomba.

(5)58 2009. február 16. után nem adhatók el és nem adhatók át a végső felhasználóknak azok a termékek, amelyek 100 mg/kg koncentráció felett tartalmazzák a 3. számú melléklet 1. részének 102. referencia számú sorában szereplő anyagot.

(6)59 2009. október 4. után nem adhatók el és nem adhatók át a végső felhasználóknak azok a termékek, amelyek a 3. számú melléklet 1. részének 45., 72., 73., 88., 89., 103–184. referencia számú soraiban jelölt anyagokat az ott megjelölt korlátozásoktól eltérően tartalmazzák.

(7)60

(8)61 2008. március 23-át követően nem hozhatók forgalomba és 2008. június 23-át követően nem adhatók át a végső felhasználónak az alábbi tartósítószereket tartalmazó kozmetikumok:

a) 3. számú melléklet 1. részében a 98–101. referenciaszámú sorokban szereplő hatóanyagok az ott meghatározott feltételektől és korlátozásoktól eltérően,

b)62 a 6. számú mellékletben az 1., 2., 4., 7., 12., 14., 18., 19., 21., 22., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 32., 33., 35., 37., 42. és 47. referenciaszámú sorokban szereplő tartósítószerek a maximálisan megengedett koncentráció felett,

c) metildibrom glutar-nitril.

(9)63 2008. október 18-át követően nem hozhatók forgalomba és 2009. április 18-át követően nem adhatók át a végső felhasználónak az alábbi anyagokat tartalmazó kozmetikumok:

a) a 45425 színindexszámú színezék,

b) a nátrium-jodát,

c) a 6. számú mellékletben az 56. referenciaszámú sorban szereplő tartósítószer az ott meghatározott feltételektől és korlátozásoktól eltérően.

(10)64 A 2. számú melléklet 1234–1243. pontja szerinti összetevőt tartalmazó kozmetikai termék 2008. február 21-től nem hozható forgalomba, nem kerülhet értékesítésre, illetve bármely más módon nem adható át a végső felhasználónak.

a) 1. részében foglalt táblázat 8., 8a., 9., 9a., 16., 22., 193., 202., 203. és 205. hivatkozási száma,

b) 2. részében foglalt táblázat 3–6., 10–12., 16., 19–22., 25–27., 32–34., 35., 36., 37., 38., 39., 44., 48–50., 55. és 56. hivatkozási száma

szerinti hatóanyagot tartalmazó kozmetikai termék legkésőbb 2011. október 31-éig hozható forgalomba és 2012. november 1-jéig adható át a végső fogyasztónak, ha az nem felel meg a 3. számú melléklet 1. és 2. részében az adott hivatkozási számhoz tartozó, az „f” oszlopban megjelölt, a címkén rögzítendő felhasználási feltételek és figyelmeztetések vonatkozásában rögzített követelményeknek.

11/A. §66 2011. november 1-től nem hozható forgalomba és 2012. november 1-től nem adható el és nem adható át a végső felhasználónak az a kozmetikai termék, amely nem felel meg a 3. számú melléklet 1. részében foglalt táblázat f:208. mezőjében foglalt címkézési követelménynek.

11/B. §67 (1) 2011. február 15-étől nem hozható forgalomba és 2011. augusztus 15-étől nem adható el és nem adható át a végső felhasználónak az a kozmetikai termék, amely a 2. számú melléklet 450. pontjában szereplő verbéna illóolaj származékait – az abszolút olajok kivételével – illatkompozíció alkotórészeként tartalmazza, továbbá az a kozmetikai termék, amely 0,2% feletti koncentrációban tartalmazza a 3. számú melléklet 1. részében foglalt táblázat 206. pontja szerinti verbénából nyert abszolút olajat.

(2) 2011. február 15-étől nem hozható forgalomba és 2011. augusztus 15-étől nem adható el és nem adható át a végső felhasználónak az a kozmetikai termék, amely a 3. számú melléklet 1. részében foglalt táblázat 130. sora szerinti terpenoidokat tartalmaz.

(3) 2011. február 15-étől nem hozható forgalomba és 2011. augusztus 15-étől nem adható el és nem adható át a végső felhasználónak az a kozmetikai termék, amely az éterben 0,1% vagy annál nagyobb koncentrációban tartalmazza a 3. számú melléklet 1. részében foglalt táblázat 151a. sorában szereplő anyagot.

12. § (1)68 A gyártó vagy a forgalmazó a kozmetikai termék magyarországi első forgalomba hozatalával egyidejűleg nyilvántartásba vétel céljából – a 9. számú melléklet szerinti tartalmú bejelentőlap megküldésével vagy elektronikus úton – bejelenti a terméket az OÉTI-nek.

(2)69 Az OÉTI az előírt adattartamú bejelentés beérkezésétől számított 30 napon belül a terméket nyilvántartásba veszi.

(3)70 A gyártó vagy forgalmazó az OÉTI számára a kozmetikai termék előállításához felhasznált összetevőkről minden olyan információt rendelkezésre bocsát, amely a kozmetikai termék által okozott baleset vagy egészségkárosodás esetén az egészségügyi ellátáshoz szükséges. E kötelezettséget az (1) bekezdés szerinti bejelentés keretében, a 9. számú melléklet szerinti tartalommal kell teljesíteni.

(4) Az OÉTI az engedélyezési és nyilvántartási eljárás során tudomására jutott adatokról csak a 13. § (1) bekezdés szerinti, a kozmetikai termék ellenőrzésére hatáskörrel rendelkező hatóság, illetve a (3) bekezdés szerinti egészségügyi ellátást nyújtó személy számára adhat felvilágosítást.

(5) A gyártó vagy a forgalmazó 15 napon belül köteles bejelenteni az engedélyezési és a nyilvántartásba vételi eljárás során közölt adatokban bekövetkezett bármilyen változást.

(6)71

12/A. §72 Az 5. § (4) bekezdésében, valamint a 12. § (1) és (3) bekezdésében foglaltakat – az 1223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 39. cikk második albekezdésére figyelemmel – nem kell alkalmazni, ha a kozmetikai termék forgalomba hozatalát az 1223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 13. cikke alapján bejelentették.

13. § (1)73 Az e rendeletben foglalt szabályok betartásának hatósági ellenőrzését hatáskörében

a)74 a járási népegészségügyi intézet,

b) a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei, és

c) a 11. számú melléklet tekintetében a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvényben (a továbbiakban: Fttv.) meghatározott hatóság, az Fttv.-ben meghatározott szabályok szerint (a továbbiakban együtt: ellenőrző hatóság)

végzi, és hatáskörében eljár a rendelkezések megsértése esetén.

(2) Az ellenőrző hatóság feladata teljesítése érdekében a vizsgálathoz szükséges mértékben, térítésmentesen mintát vehet. Az ellenőrzött kérésére – a mikrobiológiai vizsgálat céljára vett minta kivételével – ellenmintát kell venni. A mintavételről a helyszínen jegyzőkönyvet kell készíteni.

(3) A hatósági ellenőrzés során elvégzett vizsgálat – ha annak alapján a termék az előírt vagy a tanúsításban feltüntetett jellemzőknek megfelel – térítésmentes. A vizsgálat és a mintavétel külön jogszabályban meghatározott díját köteles megtéríteni

a) a termék gyártója vagy forgalmazója, amennyiben a kozmetikai termék e rendelet előírásainak vagy a közölt jellemzőknek nem felel meg, illetve

b) a hiba okozója, ha a hiba a kereskedelmi forgalom során keletkezett.

(4)75 Ha az ellenőrzés során az (1) bekezdés a) pont szerinti ellenőrző hatóság azt állapítja meg, hogy olyan termék került forgalomba, amely megfelel e rendelet előírásainak, de használata egészségügyi kockázatot jelent a felhasználó számára, úgy erről haladéktalanul értesíti az OÉTI-t. Ha az OÉTI meggyőződik a bejelentés megalapozottságáról az érintett kozmetikai terméknek a Magyarországon történő forgalmazását ideiglenesen megtilthatja vagy feltételekhez kötheti. Erről a döntéséről az OÉTI az okok megjelölésével haladéktalanul értesíti a Bizottságot és a többi tagállamot.

(5)76 Vizsgálattal igazolt súlyos közegészségügyi veszély esetén az (1) bekezdés a) pontja szerinti hatóság a terméket a forgalomból kivonja. A forgalomból történő kivonásról szóló határozatot a gyártóval és a forgalmazóval is közölni kell. Az (1) bekezdés a) pontja szerinti hatóság továbbá szükség esetén rendelkezik a termék további felhasználásáról vagy megsemmisítéséről, és az erről szóló határozatát közli az (1) bekezdés b) pontja szerinti hatósággal is.

(6)77 Amennyiben az 5. § (1) bekezdésében meghatározott termékinformációs dokumentáció a Magyarországon jelzett címen található, úgy annak ellenőrzését az OÉTI végzi.

(7)78

14. § (1)79 A kozmetikai termék összetételének vizsgálatához alkalmazandó módszerekről külön jogszabály80 rendelkezik.

(2)81 Az e rendelet követelményeinek való megfelelés érdekében állatkísérlet kozmetikai késztermékkel nem végezhető, illetve ilyen kísérlet nem engedélyezhető.

(3)82 Összetevőkön vagy összetevők kombinációin állatkísérlet csak addig az időpontig végezhető, ameddig a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK európai parlamenti és a tanácsi rendelet értelmében alkalmazandó vizsgálati módszerek megállapításáról szóló, 2008. május 30-i 440/2008/EK bizottsági rendeletben (a továbbiakban: 440/2008/EK rendelet) vagy a 10. számú mellékletben felsorolt egy vagy több validált alternatív módszerrel történő helyettesítés nem kötelező.

(4)83 Az állatkísérletek jóváhagyott alternatív módszereinek jegyzékét a 440/2008/EK rendelet, valamint a 10. számú melléklet tartalmazza, annak feltüntetésével, hogy a módszer teljesen vagy részben helyettesíti az állatkísérletet.

(5)84 A kozmetikai összetevők nemzetközi nevezéktanát (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients; a továbbiakban: INCI) a 2006/257/EK bizottsági határozattal módosított 96/335/EK határozatnak megfelelően kell alkalmazni.

15. § (1) E rendelet az Európai Unióhoz történő csatlakozásról szóló nemzetközi szerződést kihirdető törvény hatálybalépésének napján lép hatályba.

(2)85

(3)86

(4)87 Ez a rendelet a következő uniós jogi aktusoknak való megfelelést szolgálja:

a)88 a kozmetikai termékekre vonatkozó tagállami jogszabályok közelítéséről szóló 1976. július 27-i 76/768/EGK tanácsi irányelv, valamint annak a 79/661/EGK, 82/368/EGK, 83/574/EGK, 88/667/EGK, 89/679/EGK, 93/35/EGK, 2011/84/EU tanácsi, a 2003/15/EK, 2008/112/EK európai parlamenti és tanácsi és a 83/341/EGK, 83/496/EGK, 84/415/EGK, 85/391/EGK, 86/179/EGK, 86/199/EGK, 87/137/EGK, 88/233/EGK, 89/174/EGK, 90/121/EGK, 91/184/EGK, 92/8/EGK, 92/86/EGK, 93/47/EGK, 94/32/EK, 95/34/EK, 96/41/EK, 97/1/EK, 97/45/EK, 98/16/EK, 98/62/EK, 2000/6/EK, 2000/11/EK, 2002/34/EK, 2003/1/EK, 2003/16/EK, 2003/80/EK, 2003/83/EK, 2004/87/EK, 2004/88/EK, 2004/93/EK, 2004/94/EK, 2005/9/EK, 2005/42/EK, 2005/52/EK, 2005/80/EK, 2006/65/EK, 2006/78/EK, 2007/1/EK, 2007/17/EK, 2007/22/EK, 2007/53/EK, 2007/54/EK, 2007/67/EK, 2008/14/EK, 2008/42/EK, 2008/88/EK, 2008/123/EK, 6/2009/EK, 2009/36/EK, 2009/129/EK, 2009/130/EK, 2009/134/EK, 2009/159/EU, 2009/164/EU, 2010/3/EU, 2010/4/EU, 2011/59/EU bizottsági irányelvekkel és a Cseh Köztársaság, az Észt Köztársaság, a Ciprusi Köztársaság, a Lett Köztársaság, a Litván Köztársaság, a Magyar Köztársaság, a Máltai Köztársaság, a Lengyel Köztársaság, a Szlovén Köztársaság és a Szlovák Köztársaság csatlakozásának feltételeiről, valamint az Európai Unió alapját képező szerződések kiigazításáról szóló okmány II. melléklet 1. rész C. pontjával történt módosításai;

b) a Bizottság 95/17/EK irányelve (1995. június 19.) a 76/768/EGK tanácsi irányelve alkalmazásához szükséges, a kozmetikai termékek címkézésénél használt listán szereplő egy vagy több összetevő mellőzésére vonatkozó részletes szabályok meghatározásáról;

c) a Bizottság 96/335/EK határozata (1996. május 8.) a kozmetikai termékekben alkalmazott kémiai összetevők nevezéktanának meghatározásáról;

d)89 a Bizottság 2006/257/EK határozata (2006. február 9.) a Bizottságnak a kozmetikai termékekben alkalmazott kémiai összetevők nevezéktanának meghatározásáról szóló 96/335/EK határozatának módosításáról,

e)90 a Bizottság 2006/406/EK ajánlása (2006. június 7.) a 76/768/EGK tanácsi irányelv szerint az állatkísérletek hiányára vonatkozó tájékoztatók használatáról szóló iránymutatások létrehozásáról.

(5)91 Ez a rendelet a kozmetikai termékekről szóló 2009. november 30-i 1223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 38. cikkének, valamint 39. cikkének végrehajtásához szükséges rendelkezéseket állapít meg.

1. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez92


Kozmetikai termékek rendeltetés szerinti főbb csoportjai

1. Bőrrel (kéz, arc, láb stb.) érintkező krémek, emulziók, tonikok, gélek, olajok.
2. Arcmaszkok (a hámlasztó termékek kivételével).
3. Színezett alapozók (folyadék, paszta, púder).
4. Hintőporok, púderok (higiénés, fürdés utáni, make-up).
5. Szappanok (toalett, dezodoráló stb.).
6. Parfümök, toalettvizek, kölnik.
7. Fürdő- és tusoló termékek (sók, habok, olajok, gélek stb.).
8. Szőrtelenítők.
9. Dezodoráló, izzadás gátló termékek.
10. Hajkezelő és hajápoló termékek:
– színezők, festékek, világosítók,
– hullámosítók, kiegyenesítők, fixálók,
– tartós hullámhoz használandó termékek,
– tisztítók (lotion, sampon, púder),
– kondicionálók (lotion, krém, olaj),
– fodrászati termékek (lotion, lakk, brillantin).
11. Borotválkozó termékek (krém, hab, lotion stb.).
12. Sminkelő és sminkeltávolító termékek az arcról, szemkörnyékről.
13. Ajakápoló, ajakdíszítő termékek.
14. Fog- és szájápoló termékek.
15. Körömápolók, körömdíszítők.
16. Külső intim higiénés termékek.
17. Napozáshoz használatos termékek.
18. Napfény nélküli önbarnítók.
19. Bőrfehérítő termékek.
20. Ránckisimítók.

2. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez93


Kozmetikai termék gyártásához fel nem használható anyagok, vegyületek

1. N-5-Chlorobenzoxazol-2-il acetamid
2. 2-Acetoxietiltrimetilammonium hydroxid (acetilkolin) és sói
3. Deanol aceglumát*
4. Spironolacton*
5. [4-(4-Hydroxi-3-jodofenoxi)-3,5-dijodofenil] ecetsav és sói
6. Methotrexat*
7. Aminokapron sav* és sói
8. Cinkofen* és sói, származékai és ezen származékok sói
9. Thyropropic sav* és sói
10. Triklór ecetsav
11. Aconitum napellus L. (levelek, gyökerek és galenusi keverékek)
12. Akonitin (az Aconitum napellus L. fő alkaloidja) és sói
13. Adonis vernalis L. és keverékei
14. Epinefrin*
15. Rauwolfia serpentina alkaloidok és sói
16. Alkin-alkoholok, észtereik, étereik és sóik
17. Izoprenalin*
18. Allil isotiocianát
19. Alloclamid* és sói
20. Nalorfin*, sói és éterei
21. A központi idegrendszerre ható szimpatikomimetikus aminok: bármely anyag, amely a gyógyszerek azon első listájában szerepel, amelyek orvosi vény kötelesek, és amelyekre az Európa Tanács AP(69)2 határozata hivatkozik
22. Anilin és sói, valamint halogénezett és szulfonált származékai
23. Betoxicain* és sói
24. Zoxazolamin*
25. Prokainamid*, sói és származékai
26. Benzidin
27. Tuaminoheptan*, izomerjei és sói
28. Octodrin* és sói
29. 2-Amino-1,2-bis (4-methoxifenil) etanol és sói
30. 1,3-dimetilpentilamin és sói
31. 4-Amino-szalicilsav és sói
32. Toluidinek, izomerjeik, sóik és halogénezett, valamint szulfonált származékaik
33. Xylidinek, izomerjeik, sóik és halogénezett valamint szulfonált származékaik
34. Imperatorin [9-(3-methoxilbut-2-eniloxi) furo [3,2-g] chromen-7-on)
35. Ammi majus és galenusi keverékei
36. 2,3-Diklór-2-metilbutan
37. Androgén hatással rendelkező anyagok
38. Antracen olaj
39. Antibiotikumok
40. Antimon és vegyületei
41. Apocynum cannabinum L. és keverékei
42. Apomorfin (R 5,6,6a, 7-tetrahidro-6-metil-4H-dibenzo [de,g] -kinolin-10,11-diol) és sói
43. Arzén és vegyületei
44. Atropa belladona L. és keverékei
45. Atropin, sói és származékai
46. Báriumsók, a báriumszulfát, báriumszulfid kivételével a 3. sz. melléklet 1. részben lefektetett feltételek mellett, valamint azon lakkok, sók és festékanyagok, amelyek a 3. sz. melléklet 2. rész (5) megjegyzés szerinti színezőanyagokból készülnek.
47. Benzol
48. Benzimidazol-2(3H)-on
49. Benzazepinek és benzodiazepinek
50. 1-Dimethilaminomethil-1-methilpropil benzoát (amilocain) és sói
51. 2,2,6-Trimethil-4-piperidil benzoát (benzamin) és sói
52. Isocarboxazid*
53. Bendroflumethiazid* és származékai
54. Berillium és vegyületei
55. Elemi bróm
56. Bretilium tosilat*
57. Carbromal*
58. Bromisoval*
59. Brompheniramin* és sói
60. Benzilonium bromid*
61. Tetrilammonium bromid*
62. Brucin
63. Tetracain* és sói
64. Mofebutazon*
65. Tolbutamid*
66. Karbutamid*
67. Fenilbutazon*
68. Kadmium és vegyületei
69. Kantaridek, Cantharis vesicatoria
70. (1R, 2S)-Hexahidro-1,2-dimetil-3,6-epoxiftálsav-anhidrid (cantharidin)
71. Phenprobamat*
72. Karbazol nitro származékai
73. Széndiszulfid
74. Kataláz
75. Kefalin és sói
76. Chenopodium ambrosioides (esszenciális olaj)
77. 2,2,2-Triklóretán-1,1-diol
78. Klór
79. Klórpropamid*
80. Difenoxilát* hidroklorid
81. 2-Fenilazofenilén-1,3-diamin citrát hidroklorid (krizoidin citrát hidroklorid)
82. Chlorzoxazon*
83. 2-Chloro-6-methilpirimidin-4-ildimetilamin (crimidin-ISO)
84. Chlorprothixen* és sói
85. Clofenamid*
86. N,N-bis (2-klóretil) metilamin N-oxid és sói
87. Klórmetin* és sói
88. Ciklofoszfamid* és sói
89. Mannomustin* és sói
90. Butanilicain* és sói
91. Klórmezanon*
92. Triparanol*
93. 2-[2 (4-Klorofenil)-2-fenilacetil] indane- 1,3-dion (chlorophacinon-ISO)
94. Klórfenoxamin*
95. 2-[2-(4-Klorofenil)-2-fenilacetil] indan 1,3-dion (chlorophacinon-ISO)
96. Klóretán
97. Króm; krómsav és sói
98. Claviceps purpurea Tul., alkoloidjai és galenusi keverékei
99. Conium maculatum L. (gyümölcs, por, galenusi keverékek)
100. Gliciclamid*
101. Kobalt benzol-szulfonát
102. Kolchicin, sói és származékai
103. Colchicosid és származékai
104. Colchicum autumnale L. és galenusi keverékei
105. Convallatoxin
106. Anamirta cocculus L. (gyümölcs)
107. Croton tiglium (olaj)
108. 1-Butil-3-(N-crotonoil szulfanilil) karbamid
109. Kurare és kurarin
110. Szintetikus kurarizálók
111. Hidrogéncianid és sói
112. 2-α-Ciklohexilbenzil (N,N,N',N'-tetraetil) trimetiléndiamin (fenetamin)
113. Ciklomenol* és sói
114. Nátrium hexaciklonát*
115. Hexapropimát*
116. Dextropropoxiphen*
117. O,O'-diacetil-N-allil-N-normorfin
118. Pipazetát* és sói
119. 5-(α, β-Dibrómfenetil)-5-metilhidantoin
120. N,N'-Pentametilén-bis (trimetilammónium sók), pl. pentametónium bromid*
121. N,N'-[metilimino) dietilén] bis(etildimetilammónium) sók, pl. azametonium bromid*
122. Ciclarbamat*
123. Clofenotan*; DDT (ISO)
124. N,N'-Hexametilén-bis (trimetilammonium) sók, pl. hexamethonium bromid*
125. Diklóretánok (etilénkloridok)
126. Diklóretilének (acetilén kloridok)
127. Lisergid* és sói
128. 2-Dietilamino-etil-3-hidroxi-4-fenilbenzoát és sói
129. Cinkokain* és sói
130. 3-Dietilaminopropil cinnamát
131. O,O'-Dietil O-4-nitrofenil phosphorothioát (parathion-ISO)
132. (Oxalilbisiminoetilén) bis [(o-klórbenzil) dietilammonium sók], pl. ambenomium klorid
133. Methiprilon* és sói
134. Digitalin és a Digitalis purpurea L. valamennyi heterozidje
135. 7-[2-Hidroxi-3-[(2-hidroxietil-N-metilamino) propil] teophillin (xantinol)
136. Dioxetedrin* és sói
137. Piprocurarium*
138. Propifenazon*
139. Tetrabenazin* és sói
140. Captodiam*
141. Mefeklorazin* és sói
142. Dimetilamin
143. 1,1-Bis(dimetilaminometil)propil benzoát (amidrikain, alipin) és sói
144. Methapirilen* és sói
145. Metamfepramon* és sói
146. Amitriptilin* és sói
147. Metformin* és sói
148. Isosorbid dinitrát*
149. Malononitril
150. Succinonitril
151. Dinitrofenol isomerek
152. Inproquon*
153. Dimevamid* és sói
154. Difenilpiralin és sói
155. Sulfinpirazon*
156. N-(3-Karbamoil-3,3-difenilpropil)-N,N-diiso-propilmetilammonium sók, pl. isopropamid jodid*
157. Benactizin*
158. Benzatropin* és sói
159. Ciclizin* és sói
160. 5,5-diphenil-4-imidazolidon
161. Probenecid*
162. Disulfiram*; thiram (ISO)
163. Emetin, sói és származékai
164. Efedrin és sói
165. Oxanamid* és származékai
166. Eserin vagy physostigmin és sói
167. A 4-aminobenzoesav és szabad aminocsoporttal rendelkező észterei
168. Cholin sók és észtereik, pl. choline klorid
169. Caramifen* és sói
170. Dietil 4-nitrofenil foszfát
171. Metetoheptazin* és sói
172. Oxfeneridin* és sói
173. Etoheptazin* és sói
174. Metheptazin* és sói
175. Metilfenidat* és sói
176. Doxilamin* és sói
177. Tolboxan*
178. 4-Benziloxifenol és 4-etoxifenol
179. Paretoxikain* és sói
180. Fenozolon*
181. Glutetimid* és sói
182. Etilén oxid
183. Bemegrid* és sói
184. Valnoctamid*
185. Haloperidol*
186. Parametazon*
187. Fluanizon*
188. Trifluperidol*
189. Fluorezon*
190. Fluorouracil*
191. Hidrofluorsav, normál sói, komplexei és hidrofluoridjai, azok kivételével, amelyeket a 3. sz. melléklet 1. rész megad
192. Furfuriltrimetilammonium sók, pl. furtrethonium jodid*
193. Galantamin*
194. Progestogének
195. 1,2,3,4,5,6-Hexaklorociklohexán (BHC-ISO)
196. (1R, 4S, 5R, 8S)-1,2,3,4,10,10-Hexakloro-6,7-epoxi-1,4,4a,5,6,7,8,8a-oktahidro-1,4,5,8-dimetanonaftalin (endrin-ISO)
197. Hexaklóretán
198. (1R, 4S, 5R, 8S)-1,2,3,4,10,10-Hexakloro-1,4,4a,5,8,8a-hexahidro-1,4:5,8-dimetanonaftalin (isodrin-ISO)
199. Hidrastin, hidrastinin és azok sói
200. Hidrazidok és sóik
201. Hidrazin, származékaik és sóik
202. Octamoxin* és sói
203. Warfarin* és sói
204. Etil bis(4-hidroxi-2-oxo-1-benzopiran-3-il) acetát és a sav sói
205. Methokarbamol*
206. Propatilnitrát*
207. 4,4'-Dihidroxi-3,3'-(3-metiltiopropilidén) dikumarin
208. Fenadiazol*
209. Nitroxolin és sói
210. Hiosciamin, sói és származékai
211. Hyoscyamus niger L. (levelek, magvak, por és galenusi keverékek)
212. Pemolin* és sói
213. Jód
214. Decametilenebis (trimetilammonium) sók, például decamethonium bromid
215. Ipecacuana (Cephaelis ipecacuanha Brot. és rokon fajok) (gyökerek, por és galenusi keverékek)
216. (2-Isopropilpent-4-enoil)urea (apronalid)
217. α-Santonin (3S,5aR, 9bS)-3,3a,4,5,5a,9b-hexahidro-3,5a,9-trimetilnafto (1,2-b)furan-2,8-dion
218. Lobelia inflata L. és galenusi keverékei
219. Lobelin* és sói
220. Barbiturátok
221. Higany és vegyületei, azon speciális esetek kivételével, amelyeket a 6. sz. melléklet 1. rész tartalmaz
222. 3,4,5-Trimetoxifenetilamin és sói
223. Metaldehid
224. 2-(4-Allil-2-methoxifenoxi)-N, N-dietilacetamid és sói
225. Coumetarol*
226. Dextrometorfan* és sói
227. 2-metilheptilamin és sói
228. Isometepten* és sói
229. Mecamilamin*
230. Guaifenesin*
231. Dikumarol*
232. Phenmetrazin*, származékai és sói
233. Thiamazol*
234. 3,4-Dihidro-2-metoxi-3-metil-4-fenil-2H,5H, pira-no[3,2-c]-[1] benzopiran-5-on (ciklokumarol)
235. Carisoprodol*
236. Meprobamat*
237. Tefazolin* és sói
238. Arecolin
239. Poldin metilszulfát*
240. Hidroxizin*
241. 2-Naftol
242. 1- és 2-Naftilaminok és sóik
243. 3-(1-Naftil)-4-hidroxikumarin
244. Nafazolin* és sói
245. Neostigmin és sói (Pl. neostigmin bromid*)
246. Nikotin és sói
247. Amilnitritek
248. Szervetlen nitritek, a nátriumnirit kivételével
249. Nitrobenzol
250. Nitrokresolok és alkáli fém sóik
251. Nitrofurantoin*
252. Furazolidon*
253. Propan-1,2,3-triil trinitrát
254. Acenocumarol*
255. Alkáli pentacianonitrozilferrat (2-)
256. Nitrostilbének, homológjaik és származékaik
257. Noradrenalin és sói
258. Noscapin* és sói
259. Guanethidin* és sói
260. Ösztrogének
261. Oleandrin
262. Klortalidon*
263. Pelletierin és sói
264. Pentaklóretán
265. Pentaeritritil tetranitrát*
266. Petriklorál*
267. Oktamilamin* és sói
268. Pikrinsav
269. Phenacemid
270. Difendoxazin*
271. 2-Fenilindán-1,3-dion (fenindion)
272. Etilfenacemid*
273. Fenprocoumon*
274. Feniramidol*
275. Triamteren és sói
276. Tetraetil pirofoszfát, TEPP (ISO)
277. Tritolil foszfát
278. Psilocibin*
279. Foszfor és fémfoszfidok
280. Thalidomid* és sói
281. Physostigma venenosum Balf.
282. Picrotoxin
283. Pilocarpine és sói
284. α-Piperidin-2-il benzil acetát balra forgató formája (levophacetoperane) és sói
285. Pipradrol* és sói
286. Azaciklonol* és sói
287. Bietamiverin*
288. Butopiprin* és sói
289. Ólom és vegyületei
290. Coniine
291. Prunus laurocerasus L. (,,cseresznyebabér víz'')
292. Metirapon*
293. A 96/29/Euratom94 irányelvben meghatározott radioaktív anyagok
Az irányelv a dolgozók és a lakosság egészségének védelme érdekében alapvető biztonsági szabályokat fektet le az ionizáló sugárzásból származó veszélyekkel szemben
294. Juniperus sabina L. (levelek, esszenciális olaj és galenusi keverékek)
295. Hioscin, sói és származékai
296. Arany sók
297. Szelénium és vegyületei, a szelénium diszulfid kivételével a 3. sz. melléklet 1. rész 49. referencia szám alatt említett feltételek mellett
298. Solanum nigrum L. és galenusi keverékei
299. Spartein és sói
300. Glucocorticoidok
301. Datura stramonium L. és galenusi keverékeik
302. Strophantinok, aglukonátjaik és megfelelő származékaik
303. Strophantus species és galenusi keverékeik
304. Strychnin és sói
305. Strychnos species és galenusi keverékeik
306. Narkotikumok, természetesek és szintetikusak: A New York-ban 1961. március 30-án aláírt, az altatószerekre vonatkozó egységes Konvenció I. és II. táblázatában felsorolt valamennyi anyag.
307. Sulfonamidok (sulfanilamid és származékai . . .) és sóik, melyeket az aminocsoportok egy vagy több hidrogénatomjának szubszitúciójával nyernek) és sóik
308. Sultiam*
309. Neodimium és sói
310. Thiotepa*
311. Pilocarpus jaborandi Holmes és galenusi keverékei
312. Tellurium és keverékei
313. Xilometazolin* és sói
314. Tetraklóretilén
315. Szén tetraklorid
316. Hexaetil tetrafoszfát
317. Tallium és vegyületei
318. Thevetia neriifolia Juss. glycosid kivonat
319. Ethionamid*
320. Fenothiazin* és vegyületei
321. Thiourea és származékai, a 3. sz. melléklet 1. részben említett kivétellel
322. Mephenesin* és észterei
323. Azon vakcinák, mérgek és szérumok, amelyeket az 1975. május 20-i, a védjegyzett orvosi termékekkel kapcsolatos, törvényben, rendeletben vagy adminisztratív intézkedésben lefektetett előírások közelítésére vonatkozó második Tanácsi Direktíva melléklete felsorol (OJ No L 147, 9.6.1975, p.13)
324. Tranilcipromin* és sói
325. Triklornitrometán (klórpicrin)
326. 2,2,2-tribromoetanol (tribromoetil alkohol)
327. Triklormetin* és sói
328. Tretamin*
329. Gallamin triethjodid*
330. Urginea scilla Stern. és galenusi keverékei
331. Veratrin, sói és galenusi keverékei
332. Schoenocaulon officinale Lind. (magvak és galenusi keverékek)
333. Veratrum Spp. és keverékei
334. Vinilklorid monomer
335. Ergocalciferol* és cholecalciferol (vitamin D2 és D3)
336. O-alkildithiokarbonsav sói
337. Johimbin és sói
338. Dimetil szulfoxid*
339. Difenhidramin* és sói
340. 4-tert-Butilfenol
341. 4-tert-Butilpyrocathecol
342. Dihidrotachisterol*
343. Dioxan
344. Morfolin és sói
345. Pyrethrum album L. és galenusi keverékei
346. 2-[4-Methoxibenzil-N-(2-piridil) amino] etildimetilamin maleat
347. Tripelennamin*
348. Tetraklórszalicilanilidok
349. Diklórszalicilanilidok
350. Tetrabromszalicilanilidok
351. Dibrómszalicilanilidok
352. Bithionol*
353. Thiuram monoszulfidok
354. Thiuram diszulfidok
355. Dimetilformamid
356. 4-fenilbut-3-en-2on
357. A 4-hidroxi-3-methoxicinnamil alkohol benzoátjai, kivéve a felhasznált természetes esszenciák normális tartalma
358. Furocumarinok (pl. trioxisalan*, 8-methoxipsoralen, 5-methoxipsoralen) kivéve a felhasznált természetes esszenciák normális tartalma. A napvédő és barnító keverékekben a furocumarinoknak 1 mg/kg alatt kell lennie
359. Laurus nobilis L. magvakból származó olaj
360. Safrol, kivéve a felhasznált természetes esszenciák normális tartalma, feltéve, hogy a koncentráció nem haladja meg az alábbi értékeket:
100 ppm a végtermékben, 50 ppm a szájhigiénés és fogápolási termékekben,
és feltéve, hogy a safrol nincs jelen a speciálisan gyermekeknek szánt fogkrémekben
361. 5,5'-Di-isopropil-2,2'-dimetilbifenil-4,4'-diil dihipojodit
362. 3'-Etil-5',6',7',8'-tetrahidro-5',5', 8',8'-tetrametil-2'-acetonafton vagy 7-acetil-6-etil-1,1,4,4-tetrametil-1,2,3,4-tetrahidronaftalen
363. O-feniléndiamin és sói
364. 4-metil-m-feniléndiamin és sói
365. Aristolochic sav és sói; Aristolochia spp. és keverékei
366. Kloroform
367. 2,3,7,8-Tetraklorodibenzo-p-dioxin
368. 2,6-Dimetil-1,3-dioxan-4-il acetát (Dimethoxan)
369. Pyrithion nátrium (INNM)
370. N-(Trichlorometiltio)-4-ciklohexén-1,2-dikarbox imid (Captan)
371. 2,2'-Dihidroxi-3,3',5,5',6,6'-hexakloridifenilmetán (hexaklorofén)
372. 6-(Piperidinil)-2,4-pirimidindiamin-3-oxid (minoxidil) és sói
373. 3,4',5-Tribromoszalicilanilid
374. Phytolacca Spp. és keverékei
375. Tretinoin* (retin sav és sói)
376. 1-Methoxi-2,4-diaminobenzén (2,4-diaminoanisol-CI 76050) és sói
377. 1-Methoxi-2,5-diaminobenzén (2,5-diaminoanisol) és sói
378. Színezőanyag CI 12140
379. Színezőanyag CI 26105
380. Színezőanyag CI 42555
Színezőanyag CI 42555–1
Színezőanyag CI 42555–2
381. Amil 4-dimetilaminobenzoát, kevert izomerek [Padimat A (INN)]
382.
383. 2-Amino-4-nitrofenol
384. 2-Amino-5-nitrofenol
385. 1 1-α-Hidroxipregn-4-ene-3,20-dion és észterei
386. Színezőanyag CI 42640
387. Színezőanyag CI 13065
388. Színezőanyag CI 42535
389. Színezőanyag CI 61554
390. Szteroid szerkezettel rendelkező antiandrogének
391. Cirkónium és vegyületei a 3. sz. melléklet 1. részben az 50. referencia szám alatt ismertetett komplexek kivételével, valamint a cirkónium lakkok, sók és színezőanyagok festékeinek kivételével, amelyek az 4. sz. melléklet 3. referencia szám alatt kerülnek felsorolásra
392. –
393. Acetonitril
394. Tetrahidrozolin és sói
395. Hidroxi-8-quinolin és szulfátja, kivéve azon felhasználások céljából, amelyeket a 3. sz. melléklet 1. rész 51. referencia szám alatt tartalmaz
396. Dithio-2,2-bispiridin-dioxid 1,1' (hozzáadott trihidrált magnéziumszulfáttal)-(pirithion diszulfid + magnézium-szulfát)
397. Színezőanyag CI 12075 és lakkjai, festékanyagai és sói
398. Színezőanyag CI 45170 és CI 45170:1
399. Lidocain
400. 1,2-Epoxibután
401. Színezőanyag CI 15585
402. Stroncium lactat
403. Stroncium nitrát
404. Stroncium polikarboxilát
405. Pramocain
406. 4-etoxi-m-fenilenediamin és sói
407. 2,4-diaminofeniletanol és sói
408. Catechol
409. Pyrogallol
410. Nitrozaminok
411. Szekunder alkil- és alkanolaminok és sóik
412. 4-Amino-2-nitrofenol
413. 2-Metil-m-fenilendiamin
414. 4-tert-Butil-3-metoxi-2,6-dinitrotolueol (pézsma ambrette)
415. –
416. Emberi eredetű sejtek, szövetek és termékek
417. 3,3-Bis(4-hidroxifenil)phthalid (Phenolphthalein*)
418. 3-Imidazol-4-ilacril sav és etilésztere (urokán sav)
419. a nem emberi fogyasztásra szánt állati melléktermékekre vonatkozó egészségügyi előírások megállapításáról szóló, 2002. október 3-i 1774/2002/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 4., illetve 5. cikkében meghatározott 1. és 2. kategóriába tartozó anyagok, valamint az azokból származó összetevők
420. Nyers és finomított szénkátrányok
421. 1,1,3,3,5-Pentametil-4,6-dinitroindan (moskene)
422. 5-tert-Butil-1,2,3-trimetil-4,6-dinitrobenzol (musk tibetene)
423. Alan (örvény) gyökér olaj (Inula helenium) (CAS szám 97676–35–2), illatanyag-összetevőként történő alkalmazása esetén
424. Benzil cianid (CAS szám 140–29–4), illatanyag-összetevőként történő alkalmazása esetén
425. Ciklamen alkohol (CAS szám 4756–19–8), illatanyag-összetevőként történő alkalmazása esetén
426. Dietil maleát (CAS szám 141–05–9), illatanyag-összetevőként történő alkalmazása esetén
427. Dihidrokumarin (CAS szám 119–84–6), illatkompozíció alkotórészeként
428. 2,4-Dihidroxi-3-metilbenzaldehid (CAS szám 6248–20–0), illatkompozíció alkotórészeként
429. 3,7-Dimetil-2-oktén-1-ol (6,7-Dihidrogeraniol) (CAS szám 40607–48–5), illatkompozíció alkotórészeként
430. 4,6-Dimetil-8-tert-butilkumarin (CAS szám 17874–34–9), illatkompozíció alkotórészeként
431. Dimetil citrakonát (CAS szám 617–54–9), illatkompozíció alkotórészeként
432. 7,11-Dimetil-4,6,10-dodekatrién-3-on (CAS szám 26651–96–7), illatkompozíció alkotórészeként
433. 6,10-Dimetil-3,5,9-undekatrién-2-on (CAS szám 141–10–6), illatkompozíció alkotórészeként
434. Difenilamin (CAS szám 122–39–4), illatkompozíció alkotórészeként
435. Etilakrilát (CAS szám 140–88–5), illatkompozíció alkotórészeként
436. Füge levél abszolútum (Ficus carica) (CAS szám 68916–52–9), illatkompozíció alkotórészeként
437. transz-2-Heptenal (CAS szám 18829–55–5), illatkompozíció alkotórészeként
438. transz-2-Hexenal dietil acetal (CAS szám 67746–30–9), illatkompozíció alkotórészeként
439. transz-2-Hexenal dimetil acetal (CAS szám 18318–83–7), illatkompozíció alkotórészeként
440. Hidroabietil alkohol (CAS szám 13393–93–6), illatkompozíció alkotórészeként
441. 6-Izopropil-2-dekahidro-naftalenol (CAS szám 34131–99–2), illatkompozíció alkotórészeként
442. 7-Metoxi-kumarin (CAS szám 531–59–9), illatkompozíció alkotórészeként
443. 4-(4-Metoxifenil)-3-butén-2-on (CAS szám 943–88–4), illatkompozíció alkotórészeként
444. 1-(4-Metoxifenil)-1-pentén-3-on (CAS szám 104–27–8), illatkompozíció alkotórészeként
445. Metil transz-2-butenoát (CAS szám 623–43–8), illatkompozíció alkotórészeként
446. 7-Metilkumarin (CAS szám 2445–83–2), illatkompozíció alkotórészeként
447. 5-Metil-2,3-hexándion (CAS szám 13706–86–0), illatkompozíció alkotórészeként
448. 2-Pentilidénciklohexanon (CAS szám 25677–40–1), illatkompozíció alkotórészeként
449. 3,6,10-Trimetil-3,5,9-undekatrien-2-on (CAS szám 1117–41–5), illatkompozíció alkotórészeként
450. Verbéna illóolajok (Lippia citriodora Kunth.) és azok származékai – az abszolút olajok kivételével – (CAS-szám: 8024–12–2), illatkompozíció alkotórészeként történő alkalmazás esetén
451. Metileugenol (CAS szám 93–15–2), kivéve a felhasznált természetes esszencia normális tartalma, feltéve, hogy a koncentráció nem haladja meg:
a) 0,01% illatszerekben
b) 0,004% kölnivízben
c) 0,002% illatkrémben
d) 0,001% leöblíthető keverékekben
e) 0,0002% egyéb bőrön maradó keverékekben és a szájhigiénés keverékekben.
452. 6-(2-Klór-etil)-6-(2-metoxi-etoxi)-2,5,7,10-tetraoxa-6-szila-undekán (CAS-szám 37894-46-5)
453. Kobalt-diklorid (CAS-szám 7646-79-9)
454. Kobalt-szulfát (CAS-szám 10124-43-3)
455. Nikkel-monoxid (CAS-szám 1313-99-1)
456. Dinikkel-trioxid (CAS-szám 1314-06-3)
457. Nikkel-dioxid (CAS-szám 12035-36-8)
458. Trinikkel-diszulfid (CAS-szám 12035-72-2)
459. Tetrakarbonil-nikkel (CAS-szám 13463-39-3)
460. Nikkel-szulfid (CAS-szám 16812-54-7)
461. Kálium-bromát (CAS-szám 7758-01-2)
462. Szénmonoxid (CAS-szám 630-08-0)
463. Buta-1,3-dién (CAS-szám 106-99-0)
464. Izobután (CAS-szám 75-28-5), ha ≥ 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
465. Bután (CAS-szám 106-97-8), ha ≥ 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
466. C3-4 nyersolaj-/gázolajgázok (CAS-szám 68131-75-9), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
467. A katalitikus krakk-desztillátum és a katalitikus krakkbenzint frakcionáló elnyeletőoszlop végfrakciója (nyersolaj) (CAS-szám 68307-98-2), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
468. A katalitikus polimer-benzint frakcionáló stabilizátor (CAS-szám 68307-99-3) utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
469. Hidrogén-szulfid-mentes, katalizátorral reformált benzint frakcionáló stabilizáló oszlop (CAS-szám 68308-00-9) utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
470. Krakk-párlatot hidrogénező sztrippelő-kolonna (CAS-szám 68308-01-0) utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
471. Katalitikusan krakkolt gázolajat abszorbeáló kolonna (CAS-szám 68308-03-2) utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
472. Gázvisszanyerő-üzem (CAS-szám 68308-04-3) utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
473. Gázkinyerő üzem etánmentesítőjéből (CAS-szám 68308-05-4) származó utópárlat (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
474. Hidrogénnel kénmentesített desztillátumot és hidrogénnel kéntelenített benzint frakcionáló kolonna (CAS-szám 68308-06-5) savmentes utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
475. Kénhidrogénmentes, hidrogénnel kéntelenített vákuumolajat sztrippelő kolonnából (CAS-szám 68308-07-6) származó utópárlat (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
476. Izomerizált benzin frakcionáló stabilizátor oszlopának (CAS-szám 68308-08-7) utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
477. Kénhidrogénmentes, közvetlen lepárlással nyert könnyűbenzin-stabilizátor (CAS-szám 68308-09-8) utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
478. Kénhidrogénmentes, közvetlen lepárlással nyert párlat hidrogénes kénmentesítőjének (CAS-szám 68308-10-1) utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
479. Propán-propilén kiindulási alkilezőelegy betáplálásához szükséges etánmentesítő (CAS-szám 68308-11-2) utópárlata (nyersolaj), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
480. Kénhidrogénmentes, vákuumolajat hidrogénnel kénmentesítő berendezés (CAS-szám 68308-12-3), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
481. Katalizátorral krakkolt fejtermékek gázai (kőolaj) (CAS-szám 68409-99-
4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
482. C1-2 alkánok (CAS-szám 68475-57-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
483. C2-3 alkánok (CAS-szám 68475-58-1), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
484. C3-4 alkánok (CAS-szám 68475-59-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
485. C4-5 alkánok (CAS-szám 68475-60-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
486. Fűtőgázok (CAS-szám 68476-26-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
487. Nyersolaj-párlatok fűtőgázai (CAS-szám 68476-29-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
488. C3-4 szénhidrogének (CAS-szám 68476-40-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
489. C4-5 szénhidrogének (CAS-szám 68476-42-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
490. C3-ban gazdag, C2-4- szénhidrogének (CAS-szám 68476-49-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
491. Cseppfolyósított kőolajgázok (CAS-szám 68476-85-7), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
492. Cseppfolyósított, merkaptán mentesített, ill. »édesített« kőolajgázok (CAS-szám 68476-86-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
493. Izobutánban gazdag gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-33-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
494. Piperilénben gazdag, C3-6 párlatok (kőolaj) (CAS-szám 68477-35-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
495. Amin típusú adagolóanyagok gázai (kőolaj) (CAS-szám 68477-65-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
496. Benzolos részleg hidrogénező kénmentesítőjének (CAS-szám 68477-66-7) gázai (kőolaj), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
497. Hidrogénben gazdag, benzolrecirkuláltató üzem (CAS-szám 68477-67-8) gázai (kőolaj), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
498. Hidrogénben, nitrogénben gazdag kompaundált (zsírosított) kenőolaj gázai (kőolaj) (CAS-szám 68477-68-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
499. Butánmentesített fejtermékek gázai (kőolaj) (CAS-szám 68477-69-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
500. C2-3 gázok (petróleum) (CAS-szám 68477-70-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
501. C4-ben gazdag, savmentes, a katalikusan krakkolt gázolaj propánmentesítő részlegének fenéktermékeiből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-71-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
502. C3-5-ben gazdag, katalitikus krakk-benzin butánmentesítőjében lévő fenéktermékek gázai (kőolaj) (CAS-szám 68477-72-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
503. C3-ban gazdag, savmentes, a krakkbenzin propánmentesítőjének fejtermékéből eredő gázok (petróleum) (CAS-szám 68477-73-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
504. Katalitikus krakkoló gázai (kőolaj) (CAS-szám 68477-74-7), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
505. C1-5-ben gazdag, katalitikus krakkoló gázai (kőolaj) (CAS-szám 68477-75-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
506. C2-4-ben gazdag, katalitikusan polimerizált benzinstabilizátor fejtermékének gázai (kőolaj) (CAS-szám 68477-76-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
507. Katalitikusan reformált benzin sztrippelő-kolonnájának fejtermékeiből kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-77-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
508. C1-4-ben gazdag, katalitikus reformálást végző üzem gázai (kőolaj) (CAS-szám 68477-79-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
509. C6-8 katalitikus reformálóüzem recirkulálásából származó gázok (petróleum) (CAS-szám 68477-80-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
510. C6-8 katalitikus reformálóüzemből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-81-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
511. Hidrogénben gazdag, C6-8 katalitikus reformálóüzem recirkuláltatásából eredő gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-82-7), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
512. C3-5-olefin-paraffin alkilező összeállításból származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-83-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
513. C2-visszaáramlásból származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-84-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
514. C4-ben gazdag gázok (petróleum) (CAS-szám 68477-85-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
515. A deetanizáló üzem fejtermékeiből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-86-1), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
516. Deizobutanizáló torony fejtermékeiből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-87-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
517. Száraz, propénben gazdag, depropanizáló üzemből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-90-7), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
518. Depropanizáló üzem fejtermékeinek gázai (kőolaj) (CAS-szám 68477-91-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
519. Szárított, savas, gázsűrítő üzemből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-92-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
520. Gázsűrítő reabszorbáló üzem desztillációjából eredő gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-93-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
521. Gázvisszanyerő üzem depropanizáló fejtermékeiből származó gázok (petróleum) (CAS-szám 68477-94-1), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
522. Girbatol üzemi betáplálóból származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-95-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
523. Hidrogén-elnyeletőből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-96-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
524. Hidrogénben dúsított gázok (petróleum) (CAS-szám 68477-97-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
525. Hidrogénben, nitrogénben gazdag, a hidrogénezőüzem komopaundált kenőolajának recirkuláltatásából eredő gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-98-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
526. C4-ben gazdag, kénhidrogénmentes és az izomerizált könnyűbenzin frakcionáló üzemből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68477-99-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
527. Hidrogénben gazdag visszavezetett gázok (kőolaj) (CAS-szám 68478-00-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
528. Hidrogénben gazdag, a reformáló üzem kiegészítő részlegéből eredő gázok (kőolaj) (CAS-szám 68478-01-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
529. A reformáló hidrogénezőüzem gázai (kőolaj) (CAS-szám 68478-02-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
530. Hidrogénben és metánban gazdag, a reformáló hidrogénező üzemből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68478-03-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
531. Hidrogénben gazdag, a reformáló hidrogénező üzem kiegészítő részlegéből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68478-04-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
532. Hőkrakkoló desztillációjánál kinyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 68478-05-7), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
533. Katalitikus krakkolással derített és hőkrakkolásnak alávetett vákuum-desztillációs fenéktermék-frakcionáló refluxtartályából kinyert véggáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-21-7), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
534. Katalitikus krakkbenzin-stabilizáló abszorpciós kolonnájából származó véggáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-22-8), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
535. Katalitikus krakkolóból, katalitikus reformáló részlegből és kénhidrogén-mentesítő részlegből kialakított frakcionáló üzemből kapott maradékgáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-24-0), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
536. Katalitikus krakkolóüzem refrakcionáló lepárlást végző abszorpciós kolonnájából kapott véggáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-25-1), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
537. Katalitikusan reformált benzin-frakcionáló stabilizáló-kolonnából kapott maradékgáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-26-2), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
538. Katalitikusan reformált benzinszeparátorból kapott maradékgáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-27-3), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
539. Katalitikusan reformált könnyűbenzin stabilizáló kolonnából kapott maradékgáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-28-4), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
540. Krakkpárlat hidrogénező leválasztójából nyerhető véggáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-29-5), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
541. Kénhidrogén-mentesített, közvetlen atmoszférikus desztillációval lepárolt könnyűbenzin-szeparátorból kapható véggáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-30-8), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
542. C4-ben gazdag, telített gázt alkalmazó üzem kevert gőzáramából kapott véggáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-32-0), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
543. C1-2-ben gazdag, telített gázt visszanyerő üzemből kapható véggáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-33-1), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
544. Fenéktermékek hőkrakkolását végző üzemből kinyerhető véggáz (kőolaj) (CAS-szám 68478-34-2), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
545. C3-4-ben gazdag kőolajpárlatából kapott szénhidrogének (CAS-szám 68512-91-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
546. Katalitikusan reformált, közvetlen desztillációval lepárolt könnyűbenzin stabilizáló kolonnájának fejtermékeiből kapható gázok (kőolaj) (CAS-szám 68513-14-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
547. Széles forrásponthatárok között forró benzin/teljes benzinfrakciójú hexánmentesítő üzemből nyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 68513-15-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
548. Szénhidrogénben gazdag, hidrokrakkoló protonmentesítőből kinyert gázok (kőolaj) (CAS-szám 68513-16-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
549. Közvetlen desztillációval lepárolt könnyűnafta stabilizáló kolonnájából kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68513-17-7), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
550. Reformálóüzem effluensét magas nyomáson tároló expanziós tartályból kinyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 68513-18-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
551. Reformálóüzem effluensét/kilépő termékeit alacsony nyomáson tároló expanziós tartályból/szeparátorból kinyerhető gázok (petróleum) (CAS-szám 68513-19-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
552. C4-ben gazdag, alkilező szétválasztó kolonnából kinyerhető reziduumok/desztillációs/lepárlási maradékok/maradványok (kőolaj) (CAS-szám 68513-66-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
553. C1-4 szénhidrogének (CAS-szám 68514-31-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
554. Korrózív kéntartalom nélküli, »édesített« C1-4 szénhidrogének (CAS-szám 68514-36-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
555. Olajfinomító gázdesztillálásánál kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68527-15-1), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
556. C1-3 szénhidrogének (CAS-szám 68527-16-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
557. A butánmentesítő frakciójából származó C1-4 szénhidrogének (CAS-szám 68527-19-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
558. A benzolrészlegben lévő hidrogénező pentánmentesítőjének fejtermékeiből származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68602-82-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
559. C1-5 nedves gázok (kőolaj) (CAS-szám 68602-83-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
560. A másodlagos abszorpciós kolonnából és a fluidizált katalitikus krakkolóüzem fejtermékeinek frakcionáló üzeméből kinyerhető gázok (petróleum) (CAS-szám 68602-84-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
561. C2-4 szénhidrogének (CAS-szám 68606-25-7), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
562. C3 szénhidrogének (CAS-szám 68606-26-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
563. Alkilezéshez használt alapanyagokból származó gázok (kőolaj) (CAS-szám 68606-27-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
564. A propánmentesítő üzem fenéktermékeinek frakcionálásából eredő gázok (kőolaj) (CAS-szám 68606-34-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
565. Finomítói gázok kőolajtermékei (CAS-szám 68607-11-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
566. Hidrokrakkoló, alacsony nyomáson működő szeparátorból nyerhető gázok (petróleum) (CAS-szám 68783-06-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
567. Finomítói keverékből származó gázok (petróleum) (CAS-szám 68783-07-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
568. Katalitikus krakkolásból kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68783-64-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
569. Merkaptánmentesített, »édesített« gázok (kőolaj) (CAS-szám 68783-65-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
570. Finomítói gázok (kőolaj) (CAS-szám 68814-67-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
571. Platinakatalizátoros/Platformer-rendszerű termékek elválasztásánál kapott gázok (petróleum) (CAS-szám 68814-90-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
572. Hidrogénezett savas kerozin pentánmentesítő üzemének stabilizáló kolonnájából származó gázok (petróleum) (CAS-szám 68911-58-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
573. Hidrogénezett, savas kerozin expanziós tartályából kapott gázok (petróleum) (CAS-szám 68911-59-1), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
574. Nyersolaj frakcionálásánál kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68918-99-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
575. Hexánmentesítőből kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-00-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
576. A párlatok Unifining üzemében levő és a kéngázokat kigőzöltetéssel eltávolító sztripperéből kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-01-7), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
577. Fluidizáló katalitikus krakkolási művelethez kapcsolódó frakcionálásból kapott gázok (petróleum) (CAS-szám 68919-02-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
578. Fluidizációs katalitikus krakkolást végző üzem gázmosójának másodlagos abszorpciós kolonnájánál kapott gázok (petróleum) (CAS-szám 68919-03-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
579. Nehéz párlatokat hidrogénező, kénmentesítő sztripperből nyerhető gázok (petróleum) (CAS-szám 68919-04-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
580. Közvetlen desztillációval lepárló könnyű gazolint frakcionáló stabilizáló kolonnákból kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-05-1), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
581. A nafta Unifining üzemének kénmentesítő sztripperéből kapott gázok (petróleum) (CAS-szám 68919-06-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
582. Platforming üzem stabilizáló kolonnájánál és a könnyű előpárlatok frakcionálásánál kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-07-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
583. Az előzetes egyensúlyi desztillálótoronyból származó nyers párlatokból nyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-08-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
584. Közvetlenül desztillált nafta katalitikus reformálásából nyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-09-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
585. Közvetlenül desztilláló stabilizátor-kolonnából kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-10-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
586. Kátrány-sztripperből kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-11-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
587. Unifining sztripperből kinyert gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-12-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
588. Fluidizált katalitikus krakkolást végző üzem kipárlókolonnájának fejtermékeiből kinyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 68919-20-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
589. Katalitikusan krakkolt nafta butánmentesítőjéből nyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 68952-76-1), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
590. Katalitikusan krakkolt párlatból és a nafta stabilizátor-kolonnájából kapható maradékgáz (kőolaj) (CAS-szám 68952-77-2), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
591. Katalitikusan kénhidrogén-mentesített nafta-elkülönítőből kapott maradékgáz (petróleum) (CAS-szám 68952-79-4), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
592. Közvetlenül desztillált nafta kénhidrogén-mentesítőből kapott maradékgáz (kőolaj) (CAS-szám 68952-80-7), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
593. Hővel krakkolt párlatból, gázolajból és a nafta abszorpciós kolonnájából kapott maradékgáz (kőolaj) (CAS-szám 68952-81-8), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
594. Hőkrakkolásnak alávetett szénhidrogén frakcionáló stabilizáló-kolonnájából kapott maradékgáz (kőolaj) (CAS-szám 68952-82-9), ha ez > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaz
595. Gőzzel krakkolt, könnyű butadién-koncból kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68955-28-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
596. Szivacsos abszorpciós kolonnából, fluidizált katalitikus krakkolóból és egy gázolaj kénmentesítőjének fejtermék-frakcionálásából kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 68955-33-9), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
597. Közvetlen lepárlással kapott könnyűbenzin katalizátoros reformálását végző stabilizátor fejtermékéből kinyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 68955-34-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
598. Nyerspárlatokból és katalitikus krakkolásból eredhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 68989-88-8), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
599. C4 szénhidrogének (CAS-szám 87741-01-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
600. C3-ban gazdag C1-4-alkánok (CAS-szám 90622-55-2), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
601. Gázolaj dietanolamin gázmosóból kinyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 92045-15-3), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
602. A gázolaj hidrogénezéssel történő kéntelenítésének kilépő termékeiből kapott gázok (kőolaj) (CAS-szám 92045-16-4), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
603. Gázolaj kénhidrogén-mentesítésének gőzzel vagy gázzal végzett öblítésekor keletkezett gázok (kőolaj) (CAS-szám 92045-17-5), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
604. A hidrogénezőüzem effluensének expanziós tartályából kinyerhető gázok (kőolaj) (CAS-szám 92045-18-6), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
605. A nafta gőzkrakkolásánál keletkező magasnyomású véggázok (CAS-szám 92045-19-7), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
606. A fűtőolajok viszkozitásának visszaállítására a desztillációs maradékok enyhe krakkolásából, azaz a bepárlási maradékok un. visbreaking műveleti technológiájánál képződnek ezek a gázok (kőolaj) (CAS-szám 92045-20-0), ha ezek > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
607. C3-ban gazdag, gőzzel fejlesztett krakkgázok (kőolaj) (CAS-szám 92045-22-2), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
608. Gőzkrakkolású párlatok C4-szénhidrogénjei (CAS-szám 92045-23-3), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
609. Cseppfolyósított, »édesített« C4-frakció ásványolaj-gázai (CAS-szám 92045-80-2), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
610. 1,3-butadién-és izobutén-mentes C4 szénhidrogének (CAS-szám 95465-89-7), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
611. Gőzzel krakkolt C4-frakció kupro-ammónium-acetát extr., C3-5 és C3-5 telítetlen butadién-mentes raffinátok (kőolaj) (CAS-szám 97722-19-5), ha > 0,1 súlyszázalék butadiént tartalmaznak
612. Benzo[def]krizén (CAS-szám 50-32-8)
613. Szénkátrány-kőolaj szurok (CAS-szám 68187-57-5), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaz
614. Kondenzáltgyűrűs aromás vegyületek párlatai (szén-ásványolaj) (CAS-szám 68188-48-7), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
615.
616.
617. Acenaftén frakciónál keletkező, acenaftén-mentes kreozot-olaj (CAS-szám 90640-85-0), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaz
618. Alacsony hőmérsékleten képződő kőszénkátrány-szurok (CAS-szám 90669-57-1), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaz
619. Hővel kezelt, alacsony hőmérsékleten kőszénkátrányból képződő szurok (CAS-szám 90669-58-2), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaz
620. Oxidált, alacsony hőmérsékletű kőszénkátrányból képződő szurok (CAS-szám 90669-59-3), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaz
621. Barnaszén extrahálási maradékai (szén) (CAS-szám 91697-23-3), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
622. Magas hőmérsékleten barnaszén-kátrányból képződő keményparaffinok (cerezin) (szén) (CAS-szám 92045-71-1), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
623. Hidrogénezett, magas hőmérsékleten képződő barnaszén-kátrányból keletkező keményparaffin (cerezin) (szén) (CAS-szám 92045-72-2), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
624. Kőszénkátrány kokszolással kapott szurkából kapott szilárd hulladékok (CAS-szám 92062-34-5), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
625. Kőszénkátrányból magas hőmérsékleten képződő másodlagos szurok (CAS-szám 94114-13-3), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
626. Oldószeres extrahálásnál képződő folyékony lepárlási maradékok (szén) (CAS-szám 94114-46-2), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
627. Oldószeres extraháló oldatban képződő folyékony széntermékek (CAS-szám 94114-47-3), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
628. Folyadékok oldószeres extrahálásnál kapott cseppfolyós széntermékek (CAS-szám 94114-48-4), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
629. Szénnel kezelt, barnaszénből magas hőmérsékleten képződő kátrányból kapott keményparaffinok (szén) (CAS-szám 97926-76-6), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
630. Derítőfölddel előkezelt barnaszén magas hőmérsékleten képződő kátrányából kapott keményparaffinok (szén) (CAS-szám 97926-77-7), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
631. Kovasavval előkezelt/preparált barnaszén magas hőmérsékleten képződő kátrányából kapott keményparaffin (szén) (CAS-szám 97926-78-8), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
632. Bicikloaromás és heterociklikus szénhidrogén-frakcionálásánál kinyerhető abszorpciós olajok (CAS-szám 101316-45-4), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
633. Vegyes kőszénkátrány-szurok-polietilén-polipropilén pirolizisénél keletkező policiklikus C20-28 aromás szénhidrogének (CAS-szám 101794-74-5), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
634. Vegyes kőszénkátrány-szurok polietilén pirolizisénél keletkező, policiklikus C20-28 aromás szénhidrogének (CAS-szám 101794-75-6), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
635. Vegyes kőszénkátrány-szurok-polisztirol pirolizisnél kapott policiklikus C20-28 aromás szénhidrogének (CAS-szám 101794-76-7), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaznak
636. Hőkezelt, kőszénkátrányból magas hőmérsékleten keletkező kátrányból kapott szurok (CAS-szám 121575-60-8), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaz
637. Dibenz[a,h]anthracén (CAS-szám 53-70-3)
638. Benz[a]anthracén (CAS-szám 56-55-3)
639. Benz[e]pyrén (CAS-szám 192-97-2)
640. Benz[j]fluorantrén (CAS-szám 205-82-3)
641. Benz(e)acefenantrilén (CAS-szám 205-99-2)
642. Benz(k)fluorantrén (CAS-szám 207-08-9)
643. Krizén (CAS-szám 218-01-9)
644. 2-Bróm-propán (CAS-szám 75-26-3)
645. Triklóretilén (CAS-szám 79-01-6)
646. 1,2-Dibróm-3-klór-propán (CAS-szám 96-12-8)
647. 2,3-Dibróm-propán-1-ol (CAS-szám 96-13-9)
648. 1,3-Diklór-propán-2-ol (CAS-szám 96-23-1)
649. α,α,α-Triklór-toluol (CAS-szám 98-07-7)
650. α-Klór-toluol (CAS-szám 100-44-7)
651. 1,2-Dibróm-etán (CAS-szám 106-93-4)
652. Hexaklór-benzol (CAS-szám 118-74-1)
653. Bróm-etilén (CAS-szám 593-60-2)
654. 1,4-Diklórbut-2-én (CAS-szám 764-41-0)
655. Metil-oxirán (CAS-szám 75-56-9)
656. (Epoxi-etil)benzol (CAS-szám 96-09-3)
657. 1-Klór-2,3-epoxi-propán (CAS-szám 106-89-8)
658. R-1-Klór-2,3-epoxi-propán (CAS-szám 51594-55-9)
659. 1,2-Epoxi-3-fenoxi-propán (CAS-szám 122-60-1)
660. 2,3-Epoxi-propan-1-ol (CAS-szám 556-52-5)
661. R-2,3-Epoxi-1-propanol (CAS-szám 57044-25-4)
662. 2,2'-Bioxirán (CAS-szám 1464-53-5)
663. (2RS,3RS)-3- (2-Klór-fenil)-2-(4-fluor-fenil)- [1H-1,2,4-triazol-1-il)metil]oxirán, epoxikonazol (CAS-szám 133855-98-8)
664. Klór-metil-metiléter (CAS-szám 107-30-2)
665. 2-Metoxi-etanol (CAS-szám 109-86-4)
666. 2-Etoxi-etanol (CAS-szám 110-80-5)
667. Oxi-bisz[Klór-metán], bisz (Klór-metil) éter (CAS-szám 542-88-1)
668. 2-Metoxi-propanol (CAS-szám 1589-47-5)
669. Propiol-aceton (CAS-szám 57-57-8)
670. Dimetil-karbamoil-klorid (CAS-szám 79-44-7)
671. Uretán (CAS-szám 51-79-6)
672. 2-Metoxi-etil-acetát (CAS-szám 110-49-6)
673. 2-Etoxi-etil-acetát (CAS-szám 111-15-9)
674. Metoxi-ecetsav (CAS-szám 625-45-6)
675. Dibutil-ftalát (CAS-szám 84-74-2)
676. bisz(2-Metoxi-etil) éter (CAS-szám 111-96-6)
677. bisz(2-Etil-hexil) ftalát (CAS-szám 117-81-7)
678. bisz(2-Methoxyethyl) phthalate (CAS-szám 117-82-8)
679. 2-Methoxypropyl acetate (CAS-szám 70657-70-4)
680. 2-Etil-hexil[[[3,5-bisz(1,1-dimetil-etil)-4-hidroxi-fenil]-metill]tio]acetát (CAS-szám 80387-97-9)
681. Akrilamid, feltéve, hogy ebben az irányelvben valahol ettől nem eltérően kategorizálták (CAS-szám 79-06-1)
682. Akrilonitril (CAS-szám 107-13-1)
683. 2-Nitro-propán (CAS-szám 79-46-9)
684. Dinoseb (CAS-szám 88-85-7), sói és észterei, kivéve ha ebben a jegyzékben máshol ettől eltérő meghatározásokat nem alkalmaznak
685. 2-Nitro-anizol (CAS-szám 91-23-6)
686. 4-Nitro-bifenil (CAS-szám 92-93-3)
687. Dinitrotoluol, technikai minőségű (CAS-szám 121-14-2)
688. Binapacryl (CAS-szám 485-31-4)
689. 2-Nitro-naftalin (CAS-szám 581-89-5)
690. 2,3-Dinitro-toluol (CAS-szám 602-01-7)
691. 5-Nitro-acenaftén (CAS-szám 602-87-9)
692. 2,6-Dinitro-toluol (CAS-szám 606-20-2)
693. 3,4-Dinitro-toluol (CAS-szám 610-39-9)
694. 3,5-Dinitro-toluol (CAS-szám 618-85-9)
695. 2,5-Dinitro-toluol (CAS-szám 619-15-8)
696. Dinoterb (CAS-szám 1420-07-1), sói és észterei
697. Nitrofen (CAS-szám 1836-75-5)
698. Dinitro-toluol (CAS-szám 25321-14-6)
699. Diazo-metán (CAS-szám 334-88-3)
700. 1,4,5,8-Tetraamino-antrakinon (Disperse Blue 1) (CAS-szám 2475-45-8)
701. Dimetil-nitrozo-amin (CAS-szám 62-75-9)
702. 1-Metil-3-nitro-1-nitrozo-guanidin (CAS-szám 70-25-7)
703. Nitrozo-dipropilamin (CAS-szám 621-64-7)
704. 2,2'-(Nitrozo-imino)bisz-etanol (CAS-szám 1116-54-7)
705. 4,4'-Metilén-dianilin (CAS-szám 101-77-9)
706. 4,4'-(4-Imino-ciklohexa-2,5-dienilidén-metilén)-dianilin.hidroklorid (CAS-szám 569-61-9)
707. 4,4'-Metiléndi-o-toluidin (CAS-szám 838-88-0)
708. o-Anizidin (CAS-szám 90-04-0)
709. 3,3'-Dimetoxi-benzidin (CAS-szám 119-90-4)
710. o-Dianizidin sói
711. o-Dianizidin alapú azo-festékek
712. 3,3'-Diklór-benzidin (CAS-szám 91-94-1)
713. Benzidin-dihidroklorid (CAS-szám 531-85-1)
714. [[1,1'-Bifenil]-4,4'-diil]diammónium-szulfát (CAS-szám 531-86-2)
715. 3,3'-Diklór-benzidin dihidroklorid (CAS-szám 612-83-9)
716. Benzidin-szulfát (CAS-szám 21136-70-9)
717. Benzidin-acetát (CAS-szám 36341-27-2)
718. 3,3'-Diklór-benzidin dihidrogén-bisz(szulfát) (CAS-szám 64969-34-2)
719. 3,3'-Diklór-benzidin szulfát (SO4) (CAS-szám 74332-73-3)
720. Benzidin alapú azo-festékek
721. 4,4'-Bi-o-toluidin (CAS-szám 119-93-7)
722. 4,4'-Bi-o-toluidin dihidroklorid (CAS-szám 612-82-8)
723. [3,3'-Dimetil[1,1'-bifenil]-4,4'-diil]diammónium-bisz(hidrogén-szulfát) (CAS-szám 64969-36-4)
724. 4,4'-Bi-o-toluidin-szulfát (CAS-szám 74753-18-7)
725. o-Tolidin-alapú festékek
726. Bifenil-4-il-amin (CAS-szám 92-67-1) és sói
727. Azobenzol (CAS-szám 103-33-3)
728. (Metil-ONN-azoxi)metil-acetát (CAS-szám 592-62-1)
729. Cycloheximid (CAS-szám 66-81-9)
730. 2-Metil-laziridin (CAS-szám 75-55-8)
731. Imidazolidin-2-tion (CAS-szám 96-45-7)
732. Furán (CAS-szám 110-00-9)
733. Aziridin (CAS-szám 151-56-4)
734. Captafol (2425-06-1)
735. Carbadox (CAS-szám 6804-07-5)
736. Flumioxazin (CAS-szám 103361-09-7)
737. Tridemorph (CAS-szám 24602-86-6)
738. Vinclozolin (CAS-szám 50471-44-8)
739. Fluazifop-butyl (CAS-szám 69806-50-4)
740. Flusilazole (CAS-szám 85509-19-9)
741. 1,3,5-Trisz(oxiranil-metil)-1,3,5-triazin-2,4,6(1H,3H,5H)-trion (CAS-szám 2451-62-9)
742. Tio-acetamid (CAS-szám 62-55-5)
743. N,N-Dimetil-formamid (CAS-szám 68-12-2)
744. Formamid (CAS-szám 75-12-7)
745. N-Metil-acetamid (CAS-szám 79-16-3)
746. N-Metil-formamid (CAS-szám 123-39-7)
747. N,N-Dimetil-acetamid (CAS-szám 127-19-5)
748. Hexamethylphosphoric-triamide (CAS-szám 680-31-9)
749. Dietil-szulfát (CAS-szám 64-67-5)
750. Dimetil-szulfát (CAS-szám 77-78-1)
751. 1,3-Propánszulton (CAS-szám 1120-71-4)
752. Dimetil-szulfamoil-klorid (CAS-szám 13360-57-1)
753. Sulfallate (CAS-szám 95-06-7)
754. A 4-[[bisz-(4-Fluorofenil)metil-szilil]metil]-4H-1,2,4-triazol és az 1-[[bisz-(4-fluorofenil)metil-szilil]metil]-1H-1,2,4-triazol (EC Szám 403-250-2) keveréke
755. (+/–)-Tetrahidro-furfuril-(R)-2-[4-(6-klór-kinoxalin-2-il-oxi)fenil-oxi]propionát (CAS-szám 119738-06-6)
756. 6-Hidroxi-1-(3-izopropoxi-propil)-4-metil-2-oxo-5-[4-(fenil-azo]-1,2-dihidro-3-piridin-karbonitril (CAS-szám 85136-74-9)
757. (6-(4-Hidroxi-3-(2-metoxi-fenil-azo)-2-szulfonáto-7-naftil-amino)-1,3,5-triazin-2,4-diil)bisz[(amino-1-metiletil) ammónium] formát (CAS-szám 108225-03-2)
758. Trinátrium [4'-(8-acetil amino-3,6-diszulfonáto-2-naftil-azo)-4˝-(6-benzoil amino-3-szulfonáto-2-naftil-azo)-bifenil 1,3',3˝,1'˝-tetraoláto-O,O',O˝,O'˝]réz(II) (EC szám 413-590-3)
759. Az N-[3-Hidroxi-2-(2-metil-akriloil-amino metoxi)propoxi-metil]-2-metil-acrilamide, az N-2,3-bisz-(2-Metilakrioil-amino-metoxi)propoxi-metil]-2-metil-akrilamid, a metakrilamid, a 2-metil-N-(2-metil-akriloil-aminometoxi-metil)-akrilamid és az N-(2,3-dihidroxi-propoxi-metil)-2-metil-akrilamid keveréke (EC szám 412-790-8)
760. 1,3,5-trisz-[(2S és 2R)-2,3-Epoxi-propil]-1,3,5-triazin-2,4,6-(1H,3H,5H)-trion (CAS-szám 59653-74-6)
761. Erionite (CAS-szám 12510-42-8)
762. Azbesztek (CAS-szám 12001-28-4)
763. Petróleum (CAS-szám 8002-05-9)
764. Hidrokrakkolt nehézpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-76-0), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
765. Szelektív oldószerrel finomított nehéz paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-88-4), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
766. Oldószerrel szelektált könnyű paraffin-párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-89-5), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
767. Oldószerrel aszfaltmentesített fűtőolajok (kőolaj) (CAS-szám 64741-95-3), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
768. Oldószerrel szelektált/finomított nehéz naftén-párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-96-4), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
769. Oldószerrel finomított könnyű naftén-párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-97-5), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
770. Oldószerrel finomított maradványolajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-01-4), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
771. Derítőfölddel előkezelt nehéz paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-36-5), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
772. Derítőfölddel előkezelt lágyparaffin-párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-37-6), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
773. Derítőfölddel kezelt fűtőolajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-41-2), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
774. Derítőfölddel kezelt nehéz nafténpárlatok (CAS-szám 64742-44-5), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
775. Derítőfölddel kezelt lágynaftén-párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-45-6), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
776. Hidrogénezett nehéznaftén-párlatok (CAS-szám 64742-52-5), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
777. Hidrogénezett könnyűnaftén-párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-53-6), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
778. Hidrogénezett nehéz paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-54-7), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
779. Hidrogénezett könnyű paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-55-8), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
780. Oldószerrel viaszmentesített könnyű paraffinpárlatok (petróleum) (CAS-szám 64742-56-9), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
781. Hidrogénezett maradvány-olajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-57-0), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
782. Oldószerrel viaszmentesített maradvány-olajok (petróleum) (CAS-szám 64742-62-7), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
783. Oldószerrel viaszmentesített nehéz nafténpárlatok (petróleum) (CAS-szám 64742-63-8), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
784. Oldószerrel viaszmentesített könnyűnaftén-párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-64-9), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
785. Oldószerrel viaszmentesített nehéz paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-65-0), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
786. Üledékolaj (kőolaj) (CAS-szám 64742-67-2), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
787. Katalitikusan viaszmentesített nehéz nafténolajak (kőolaj) (CAS-szám 64742-68-3), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
788. Katalitikusan viaszmentesített, könnyűnaftén-olajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-69-4), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
789. Katalitikusan viaszmentesített nehéz paraffinolajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-70-7), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
790. Katalitikusan viaszmentesített könnyű paraffinolajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-71-8), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatokat tartalmaznak
791. Komplex viaszmentesítésnek alávetett nehéz nafténolajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-75-2), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
792. Komplex technikával viaszmentesített könnyűnaftén-olajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-76-3), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
793. Nehéz nafténpárlatból kinyert oldószerrel kapott aromásokban dús extraktumok (kőolaj) (CAS-szám 68783-00-6), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
794. Oldószerrel tisztított nehéz paraffinpárlatból kinyert oldószerrel kapott extraktumok (kőolaj) (CAS-szám 68783-04-0), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
795. Oldószerrel aszfaltmentesített, nehéz paraffin-párlatokkal kapott extraktumok (kőolaj) (CAS-szám 68814-89-1), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
796. Hidrogénezett, semleges olajalapú, magas viszkozitású C20-50 kenőolajok (kőolaj) (CAS-szám 72623-85-9), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
797. Hidrogénezett, semleges olajalapú C15-30 kenőolajok (CAS-szám 72623-86-0), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
798. Hidrogénezett, semleges olajalapú C20-50 kenőolajok (CAS-szám 72623-87-1), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
799. Kenőolajok (CAS-szám 74869-22-0), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
800. Komplex technikával viaszmentesített nehéz paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 90640-91-8), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
801. Komplex technikával viaszmentesített, könnyű paraffin-párlatok (CAS-szám 90640-92-9), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
802. Oldószerrel viaszmentesített, derítőfölddel kezelt nehéz paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 90640-94-1), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
803. Oldószerrel viaszmentesített, hidrogénezett, nehézparaffinban található C20-50 szénhidrogének (CAS-szám 90640-95-2), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
804. Oldószerrel viaszmentesített derítőfölddel kezelt könnyű paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 90640-96-3), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
805. Oldószerrel viaszmentesített, hidrogénezett könnyű paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 90640-97-4), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
806. Hidrogénezett, nehéz nafténpárlat alapú oldószerkivonatok (CAS-szám 90641-07-9), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
807. Hidrogénezett, nehéz paraffinpárlat alapú oldószeres kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 90641-08-0), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
808. Hidrogénezett, könnyű paraffinpárlat alapú oldószeres kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 90641-09-1), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
809. Hidrogénnel kezelt, oldószerrel viaszmentesített maradványolaj/pakura (CAS-szám 90669-74-2), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaz
810. Katalitikusan viaszmentesített maradványolajok (kőolaj) (CAS-szám 91770-57-9), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaz
811. Viaszmentesített, hidrogénnel kezelt, nehéz paraffinpárlatok (CAS-szám 91995-39-0), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
812. Viaszmentesített, hidrogénezett, könnyű paraffinpárlatok (kőolaj) rotreated (CAS-szám 91995-40-3), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
813. Hidrokrakkolással tisztított oldószeres, viaszmentesített párlatok (kőolaj) (CAS-szám 91995-45-8), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaz
814. Finomított oldószerrel kezelt, hidrogénezett, könnyű nafténpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 91995-54-9), ha > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
815. Hidrogénezett, könnyű paraffinpárlat alapú oldószeres kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 91995-73-2), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
816. Kénhidrogén-mentesített, könnyű nafténpárlatból álló oldószeres kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 91995-75-4), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
817. Savval kezelt, könnyű paraffinpárlatból álló oldószerrel végzett kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 91995-76-5), ha ezek >3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
818. Kénhidrogén-mentesített, könnyű paraffinpárlatból álló oldószerrel előállított kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 91995-77-6), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
819. Hidrogénezett, könnyű vákuumgázolaj felhasználásával előállított oldószeres kivonatok (CAS-szám 91995-79-8), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
820. Hidrogénnel kezelt üledékolaj (kőolaj) (CAS-szám 92045-12-0), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot alkalmaznak
821. Oldószerrel extrahált, viaszmentesített, hidrogénezett C17-35 kenőolajok (CAS-szám 92045-42-6), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
822. Hidrokrakkolt, oldószerrel paraffinmentesített nem aromás oldószerrel kapott kenőolajok (kőolaj) (CAS-szám 92045-43-7), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
823. Viaszmentes oldószerrel és hidrogénnel kezelt, hidrokrakkolt pakura-olajok (CAS-szám 92061-86-4), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
824. Viaszmentesített (finomított oldószerrel) nehéz paraffinolajok (kőolaj) (CAS-szám 92129-09-4), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
825. Nehéz paraffinpárlatban képződő oldószerrel kapott extraktumok (kőolaj), amelynél még derítőföldes kezelést is végeztek (CAS-szám 92704-08-0), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
826. Alapolajok, paraffintartalmú kenőolajok (CAS-szám 93572-43-1), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
827. Kénhidrogén-mentesített, nehéz nafténpárlat alapú oldószerrel kapott extraktumok (kőolaj) (CAS-szám 93763-10-1), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
828. Kénhidrogén-mentesített oldószerrel viaszmentesített, nehéz paraffinpárlat alapú oldószerrel kapott kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 93763-11-2), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
829. Hidrokrakkolt, viaszmentesített paraffin desztillációs maradékát képző szénhidrogének (CAS-szám 93763-38-3), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
830. Savval kezelt üledékolaj (kőolaj) (CAS-szám 93924-31-3), ha ez > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaz
831. Derítőfölddel kezelt üledékolaj (kőolaj) (CAS-szám 93924-32-4), ha ez > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaz
832. Bepárlási maradványolaj hidrogénezett vákuumpárlatból származó C20-50 szénhidrogének (CAS-szám 93924-61-9), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
833. Hidrogénezett oldószerrel finomított, hidrogénezett nehézpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 94733-08-1), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
834. Hidrokrakkolt oldószerrel finomított könnyűpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 94733-09-2), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
835. Oldószerrel viaszmentesített, hidrokrakkolt párlatból kinyerhető C18-40 kenőolajok (kőolaj) (CAS-szám 94733-15-0), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
836. Oldószerrel viaszmentesített, hidrogénezett, raffinátumból kinyerhető C18-40 kenőolajok (kőolaj) (CAS-szám 94733-16-1), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
837. Aromásokban, gazdag, oldószerrel extrahált, nafténpárlatban megjelenő C13-30 szénhidrogének (CAS-szám 95371-04-3), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
838. Aromásokban gazdag, oldószerrel extrahált nafténpárlatból kinyert C16-32 szénhidrogének (CAS-szám 95371-05-4), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
839. Viasztalanított, aszfaltmentesített, hidrogénnel kezelt vákuum-desztillációs maradékból származott C37-68 szénhidrogének (CAS-szám 95371-07-6), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
840. Hidrogénnel kezelt, aszfaltmentesített visszamaradó vákuum-párlatokból nyerhető C37-65 szénhidrogének (CAS-szám 95371-08-7), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
841. Hidrokrakkolt oldószerrel finomított könnyű párlatok (kőolaj) (CAS-szám 97488-73-8), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
842. Oldószerrel finomított hidrogénezett nehéz-párlatok (kőolaj) (CAS-szám 97488-74-9), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
843. Hidrokrakkolt oldószerrel viaszmentesített kenőolajok C18-27 (kőolaj) (CAS-szám 97488-95-4), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
844. Hidrogénnel kezelt oldószerrel aszfaltmentesített atmoszférikus nyomáson végzett desztilláció könnyű párlatából kinyerhető C17-30 szénhidrogének (CAS-szám 97675-87-1), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
845. Hidrogénnel kezelt oldószerrel aszfaltmentesített, desztillációs maradékának vákuumdesztillációs könnyűpárlatából kapható C17-40 szénhidrogének (CAS-szám 97722-06-0), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
846. Oldószerrel extrahált könnyű C13-27 naftén-szénhidrogének (CAS-szám 97722-09-3), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
847. Oldószeres extrakcióval kapott C14-29 könnyű naftén-szénhidrogének (CAS-szám 97722-10-6), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
848. Szénnel kezelt üledékolaj (kőolaj) (CAS-szám 97862-76-5), ha ez > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaz
849. Kovasavval kezelt üledékolaj (kőolaj) (CAS-szám 97862-77-6), ha ez > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaz
850. Aromásoktól mentesített, C27-42 szénhidrogének (CAS-szám 97862-81-2), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
851. Hidrogénnel kezelt párlatok desztilát könnyűpárlatából nyerhető C17-30 szénhidrogének, (CAS-szám 97862-82-3), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
852. Naftének vákuumdesztillálásánál keletkező C27-45 szénhidrogének (CAS-szám 97862-83-4), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
853. Aromás vegyületektől mentesített C27-45 szénhidrogének (CAS-szám 97926-68-6), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
854. Hidrogénnel kezelt C20-58 szénhidrogének (CAS-szám 97926-70-0), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
855. Nafténszénhidrogének C27-42 (CAS-szám 97926-71-1), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
856. Szénnel kezelt könnyűparaffin desztillátummal előállítható oldószeres kivonatok, (CAS-szám 100684-02-4), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
857. Derítőfölddel kezelt könnyű paraffinpárlatból előállítható, oldószeres kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 100684-03-5), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
858. Szénnel kezelt, könnyű vákuum-gázolajjal előállítható oldószeres kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 100684-04-6), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
859. Derítőfölddel kezelt, könnyű vákuumolaj oldószerrel kinyerhető extraktumok (kőolaj) (CAS-szám 100684-05-7), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
860. Szénnel kezelt, oldószerrel viaszmentesített maradványolajok, (szénhidrogén) (CAS-szám 100684-37-5), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
861. Derítőfölddel kezelt oldószerrel viaszmentesített maradványolajok (kőolaj) (CAS-szám 100684-38-6), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
862. Oldószerrel kivont, aszfaltmentesített, viaszmentesített és hidrogénezett C>25 kenőolajok (kőolaj) (CAS-szám 101316-69-2), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
863. Oldószerrel extrahált, viaszmentesített, hidrogénezett C17-32 kenőolajok (kőolaj) (CAS-szám 101316-70-5), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
864. Oldószerrel extrahált, viaszmentesített, hidrogénezett C20-35 kenőolajok (kőolaj) (CAS-szám 101316-71-6), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
865. Oldószerrel extrahált, viaszmentesített, hidrogénezett C24-50 kenőolajok (kőolaj) (CAS-szám 101316-72-7), ha ezek > 3 súlyszázalék DMSO kivonatot tartalmaznak
866. »Édesített« középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-86-2), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismeretéből kitűnik és jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyikből előállították, nem karcinogén
867. Oldószerrel finomított gázolajok (kőolaj) (CAS-szám 64741-90-8), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik és jelenleg is bizonyítható, hogy az anyag, amelyből ezt a terméket előállították, nem karcinogén
868. Oldószerrel finomított középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-91-9), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik és jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből a kérdéses terméket előállították, nem karcinogén
869. Savval kezelt gázolajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-12-7), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből a kérdéses termékeket előállították, nem karcinogén
870. Savval kezelt középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-13-8), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállították, nem karcinogén
871. Savval kezelt könnyű párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-14-9), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a kérdéses termékeket előállították, nem karcinogén
872. Vegyileg közömbösített gázolajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-29-6), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállították, nem karcinogén
873. Vegyileg közömbösített középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-30-9), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is igazolható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállították, nem karcinogén
874. Derítőfölddel kezelt középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-38-7), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállították, nem karcinogén
875. Hidrogénnel kezelt középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-46-7), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállították, nem karcinogén
876. Kénhidrogén-mentesített gázolajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-79-6), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket gyártják, nem karcinogén
877. Kénhidrogén-mentesített középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-80-9), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállítják, nem karcinogén
878. Katalitikus reformáló frakcionáló oszlop maradékának magas forráspontú párlatai (kőolaj) (CAS-szám 68477-29-2), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállítják, nem karcinogén
879. Katalitikus reformáló frakcionáló-kolonna maradékának közepes hőfokon forró párlatai (kőolaj) (CAS-szám 68477-30-5), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállítják, nem karcinogén
880. Katalitikus reformálóüzem frakcionáló oszlopából származó maradék alacsony forráspontú párlatai (kőolaj) (CAS-szám 68477-31-6), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyikből ezeket a termékeket előállítják, nem karcinogén
881. Elágazó és lineáris C12-26 alkánok (CAS-szám 90622-53-0), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismeret alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállítják, nem karcinogén
882. Magas fokon finomított középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 90640-93-0), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállítják, nem karcinogén
883. Katalitikus reformálóüzem nehéz aromás koncentrátumaiból kinyerhető párlatok (kőolaj) (CAS-szám 91995-34-5), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállítják, nem karcinogén
884. Paraffinvegyületekből kinyerhető gázolajok (CAS-szám 93924-33-5), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezeket a termékeket előállítják, nem karcinogén
885. Oldószerrel finomított és kénhidrogén-mentesített nehézbenzin (kőolaj) (CAS-szám 97488-96-5), kivéve ha a vizsgálatokból kellően igazolható, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
886. Hidrogénezett középpárlat desztillációjából kapott C16-20 könnyű szénhidrogének (CAS-szám 97675-85-9), kivéve ha a teljes vizsgálatok meggyőzően igazolják, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
887. Hidrogénnel kezelt paraffin desztillációjának előpárlataiból kinyerhető C12-20 szénhidrogének (CAS-szám 97675-86-0), kivéve ha a teljes vizsgálatok igazolják, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
888. Oldószerrel extrahált könnyű C11-17 naftén-szénhidrogének (CAS-szám 97722-08-2), kivéve ha bizonyítható, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
889. Hidrogénnel kezelt gázolajok (CAS-szám 97862-78-7), kivéve ha igazolható, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
890. Szénnel kezelt könnyű paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 100683-97-4), kivéve ha a teljes vizsgálatok alátámasztják, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
891. Szénnel kezelt paraffines középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 100683-98-5), kivéve ha kielégítően igazolható, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
892. Derítőfölddel kezelt paraffines középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 100683-99-6), kivéve ha kielégítően igazolható, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
893. Kenőzsírok (CAS-szám 74869-21-9), kivéve ha meggyőzően igazolható, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
894. Nyersparaffin (kőolaj) (CAS-szám 64742-61-6), ha kellően igazolható, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
895. Nyersparaffin (kőolaj): savval kezelt termék (CAS-szám 90669-77-5), kivéve ha kellően igazolható, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
896. Nyersparaffin (kőolaj): az anyagot derítőfölddel kezelhetik (CAS-szám 90669-78-6), kivéve ha bebizonyosodik az eddigi és a jelenlegi vizsgálatok alapján, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
897. Nyersparaffin (kőolaj): hidrogénnel kezelt (CAS-szám 92062-09-4), feltéve ha az eddigi és a jelenlegi vizsgálatok igazolják, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
898. Nyersparaffin (kőolaj) alacsony hőmérsékleten olvadó anyag (CAS-szám 92062-10-7), kivéve ha a finomítási és a jelenlegi vizsgálatok alapján bizonyítható, hogy a kiindulási anyag nem karcinogén
899. Nyersparaffin (kőolaj) alacsony hőmérsékleten olvadó, hidrogénnel kezelt termék (CAS-szám 92062-11-8), kivéve ha a finomítási eljárások teljes ismerete alapján és a jelenlegi vizsgálatok szerint is bebizonyosodik, hogy az az anyag, amelyből ez a termék készül, nem karcinogén
900. Nyersparaffin (petróleum), alacsony hőmérsékleten olvadó, szénnel kezelt anyag (CAS-szám 97863-04-2), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és ez a jelenben is igazolható, hogy az az anyag, amelyből ez a termék készül, nem karcinogén
901. Alacsony hőmérsékleten olvadó, derítőfölddel kezelt nyersparaffin (kőolaj) (CAS-szám 97863-05-3), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik és ez a jelenben is igazolható, hogy az az anyag, amelyből ezt a terméket előállítják, nem karcinogén
902. Kovasavval kezelt, alacsony hőmérsékleten olvadó nyersparaffin (kőolaj) (CAS-szám 97863-06-4), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és ez jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ez a termék készül, nem karcinogén
903. Nyersparaffin (kőolaj), szénnel kezelt nyersparaffin (CAS-szám 100684-49-9), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és ez jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ez a termék készül, nem karcinogén
904. Petrolátum (petróleumzselé) (CAS-szám 8009-03-8), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és ez jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezt a terméket előállítják, nem karcinogén
905. Oxidált petrolátum (kőolaj) (CAS-szám 64743-01-7), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és ez jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezt a terméket előállítják, nem karcinogén
906. Alumínium-oxiddal kezelt petrolátum (kőolaj) (CAS-szám 85029-74-9), kivéve ha a teljes finomítási eljárás alapján kitűnik, és jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezt a terméket előállítják, nem karcinogén
907. Hidrogénezett petrolátum (kőolaj) (CAS-szám 92045-77-7), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismerete alapján kitűnik, és ez a jelenben is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből az adott termék készül, nem karcinogén
908. Szénnel kezelt petrolátum (kőolaj) (CAS-szám 97862-97-0), kivéve ha a teljes finomítási eljárás ismeretéből kitűnik, és ez a jelenében is igazolható, hogy az az anyag, amelyből az adott termék készül, nem karcinogén
909. Kovasavval kezelt petrolátum (kőolaj) (CAS-szám 97862-98-1), kivéve ha a teljes finomítási esemény ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítató, hogy az az anyag, amelyből az adott terméket előállítják, nem karcinogén
910. Derítőfölddel kezelt petrolátum (kőolaj) (CAS-szám 100684-33-1), kivéve ha a teljes finomítási technológia ismerete alapján kitűnik, és az jelenleg is bizonyítható, hogy az az anyag, amelyből ezt a terméket előállítják, nem karcinogén
911. Katalitikusan krakkolt könnyű párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-59-9)
912. Katalitikusan krakkolt középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-60-2)
913. Termikusan krakkolt könnyű párlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-82-8)
914. Kénhidrogén-mentesített, katalitikusan krakkolt könnyűpárlat (kőolaj) (CAS-szám 68333-25-5)
915. Gőzzel krakkolt nafta könnyűpárlatai (kőolaj) (CAS-szám 68475-80-9)
916. Gőzzel krakkolt kőolajdesztillátumok krakkolt párlatai (CAS-szám 68477-38-3)
917. Gőzzel krakkolt gázolajok (kőolaj) (CAS-szám 68527-18-4)
918. Kénhidrogén-mentesített, hővel krakkolt középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 85116-53-6)
919. Termikusan krakkolt, kénhidrogén-mentesített gázolajok (kőolaj) (CAS-szám 92045-29-9)
920. Hidrogénezett termikusan krakkolt nafta-maradékok (kőolaj) (CAS-szám 92062-00-5)
921. Gőzzel krakkolt nafta-desztilláció maradékai (kőolaj) (CAS-szám 92062-04-9)
922. Katalitikusan krakkolt, termikusan lebontott könnyű párlatok (kőolaj) (CAS-szám 92201-60-0)
923. Gőzzel krakkolt hőáztatott naftamaradékok (kőolaj) (CAS-szám 93763-85-0)
924. Kénhidrogén-mentesített, termikusan krakkolt könnyű vákuumgázolajok (kőolaj) (CAS-szám 97926-59-5)
925. Kokszolóüzem kénhidrogén-mentesített középpárlatai (kőolaj) (CAS-szám 101316-59-0)
926. Gőzzel krakkolt nehézpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 101631-14-5)
927. Atmoszférikus desztillációs kolonnamaradékok (kőolaj) (CAS-szám 64741-45-3)
928. Nehéz vákuumgázolajok (kőolaj) (CAS-szám 64741-57-7)
929. Katalitikusan krakkolt nehézpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-61-3)
930. Katalitikusan krakkolt derített olajok (kőolaj) (CAS-szám 64741-62-4)
931. Katalitikus reformátor frakcionálókolonnájából származó maradékok (kőolajok) (CAS-szám 64741-67-9)
932. Hidrokrakkolt maradékok (kőolaj) (CAS-szám 64741-75-9)
933. Termikusan krakkolt maradékok (kőolaj) (CAS-szám 64741-80-6)
934. Termikusan krakkolt nehézpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-81-7)
935. Hidrogénnel kezelt vákuumgázolajak (kőolaj) (CAS-szám 64742-59-2)
936. Kénhidrogén-mentesített, atmoszférikus desztillációs kolonna-maradékok (kőolaj) (CAS-szám 64742-78-5)
937. Kénhidrogén-mentesített nehéz vákuumgázolajok (kőolaj) (CAS-szám 64742-86-5)
938. Gőzzel-krakkolt maradékok (kőolaj) (CAS-szám 64742-90-1)
939. Atmoszférikus petroltechnológiai maradékok (kőolaj) (CAS-szám 68333-22-2)
940. Kénhidrogén-mentesített, katalitikusan krakkolt derített olajok (kőolaj) (CAS-szám 68333-26-6)
941. Kénhidrogén-mentesített, katalitikusan krakkolt középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 68333-27-7)
942. Kénhidrogén-mentesített, katalitikusan krakkolt nehézpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 68333-28-8)
943. Magas kéntartalmú maradványolajok és közvetlenül lepárolt gázolajok (CAS-szám 68476-32-4)
944. Maradványolaj (CAS-szám 68476-33-5)
945. Katalitikus reformáló frakcionáló maradékpárlatából származó maradékok (kőolaj) (CAS-szám 68478-13-7)
946. Nehéz kokszológázolaj és vákuumgázolaj (kőolaj) (CAS-szám 68478-17-1)
947. Nehéz kokszoló- és könnyű vákuummaradékok (CAS-szám 68512-61-8)
948. Könnyű vákuummaradékok (kőolaj) (CAS-szám 68512-62-9)
949. Gőzzel bontott könnyű maradékpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 68513-69-9)
950. 6 sz. fűtőolaj (CAS-szám 68553-00-4)
951. Atmoszférikus desztillációs üzem alacsony kéntartalmú maradékai (kőolaj) (CAS-szám 68607-30-7)
952. Atmoszférikus nehéz gázolaj (kőolaj) (CAS-szám 68783-08-4)
953. A kokszolóüzem gázmosójának kondenzáltgyűrűs aromás vegyületeket tartalmazó maradékai (kőolaj) (CAS-szám 68783-13-1)
954. Vákuum kőolajmaradékok párlatai (kőolaj) (CAS-szám 68955-27-1)
955. Gőzzel krakkolt gyantás párlatmaradékok (kőolaj) (CAS-szám 68955-36-2)
956. Vákuum középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 70592-76-6)
957. Könnyű vákuumpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 70592-77-7)
958. Vákuum-desztillátumok (kőolaj) (CAS-szám 70592-78-8)
959. Kénhidrogén-mentesített kokszolóüzem nehéz vákuumgázolajai (kőolaj) (CAS-szám 85117-03-9)
960. Gőzzel krakkolt párlatmaradékok (kőolaj) (CAS-szám 90669-75-3)
961. Vákuum hatására kapott könnyű párlatmaradékok (kőolaj) (CAS-szám 90669-76-4)
962. Kénben gazdag, nehéz fűtőolajok (CAS-szám 92045-14-2)
963. Katalitikusan krakkolt párlatmaradékok (CAS-szám 92061-97-7)
964. Katalitikusan krakkolt, termikus lebontásnak alávetett középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 92201-59-7)
965. Maradványolajok (kőolaj) (CAS-szám 93821-66-0)
966. Gőzzel krakkolt, hővel kezelt maradékok (CAS-szám 98219-64-8)
967. Kénhidrogén-mentesített, széles forrponthatárok között forró középpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 101316-57-8)
968. Könnyű paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-50-0)
969. Nehéz paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-51-1)
970. Könnyű nafténpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-52-2)
971. Nehéz nafténpárlatok(kőolaj) (CAS-szám 64741-53-3)
972. Savval kezelt nehéz nafténpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-18-3)
973. Savval kezelt lágy nafténpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-19-4)
974. Savval kezelt nehéz paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-20-7)
975. Savval kezelt könnyű paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-21-8)
976. Kémiailag semlegesített nehéz paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-27-4)
977. Vegyileg semlegesített könnyű paraffinpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-28-5)
978. Vegyileg semlegesített nehéz nafténpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-34-3)
979. Vegyileg semlegesített könnyű nafténpárlatok (CAS-szám 64742-35-4)
980. Könnyű nafténpárlatból álló oldószerrel kapott kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-03-6)
981. Nehéz paraffinpárlat-oldószerrel kapott kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-04-7)
982. Könnyű paraffinpárlat-oldószerrel kapott kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-05-8)
983. Nehéz nafténpárlat-oldószerrel kapott kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 64742-11-6)
984. Könnyű vákuumgázolaj-oldószerrel kapott kivonatok (kőolaj) (CAS-szám 91995-78-7)
985. Aromás vegyületekben gazdag C26-55 szénhidrogének (CAS-szám 97722-04-8)
986. Dinátrium-3,3'-[[1,1'-bifenil]-4,4'-diil-bisz(azo)]bisz(4-amino-naftalin-1-szulfonát) (CAS-szám 573-58-0)
987. Dinátrium-4-amino-3-[[4'-[(2,4-diamino-fenil)azo][1,1'-bifenil]-4-il]azo]-5-hidroxi-6-(fenil-azo)-naftalin-2,7-disulfonát (CAS-szám 1937-37-7)
988. Tetranátrium-3,3'-[[1,1'-bifenil]-4,4'-diil-bisz(azo)]bisz[5-amino-4-hidroxi-naftalin-2,7-diszulfonát] (CAS-szám 2602-46-2)
989. 4-o-Tolil-azo-o-toluidin (CAS-szám 97-56-3)
990. 4-Amino-azo-benzol (CAS-szám 60-09-3)
991. Dinátrium[5-[[4'-[[2,6-dihidroxi-3-[(2-hidroxi-5-szulfo-fenil)azo]fenil]azo][1,1'-bifenil]-4-il]azo]szaliciláto(4-)]kuprát(2-) (CAS-szám 16071-86-6)
992. Rezorcinol-diglicidil-éter (CAS-szám 101-90-6)
993. 1,3-Difenil-guanidin (CAS-szám 102-06-7)
994. Heptaklór-epoxid (CAS-szám 1024-57-3)
995. 4-Nitrozo-fenol (CAS-szám 104-91-6)
996. Carbendazim (CAS-szám 10605-21-7)
997. Allyil-glicidil-éter (CAS-szám 106-92-3)
998. Klór-acetaldehid (CAS-szám 107-20-0)
999. Hexán (CAS-szám 110-54-3)
1000. 2-(2-Metoxi-etoxi)-etanol (CAS-szám 111-77-3)
1001. (+/–)-2-(2,4-Diklór-fenil)-3-(1H-1,2,4-triazol-1-il)propil-1,1,2,2-tetrafluor-etil-éter (CAS-szám 112281-77-3)
1002. 4-[4-(1,3-Dihidroxi-prop-2-il)-fenilamino]-1,8-dihidroxi-5-nitro-antrakinon (CAS-szám 114565-66-1)
1003. 5,6,12,13-Tetraklór-antra(2,1,9-def:6,5,10-d'e'f')diizokinolin-1,3,8,10(2H,9H)-tetron (CAS-szám 115662-06-1)
1004. trisz(2-Klór-etil)-foszfát (CAS-szám 115-96-8)
1005. 4'-Etoxi-2-benzimidazol-anilid (CAS-szám 120187-29-3)
1006. Nikkel-dihidroxid (CAS-szám 12054-48-7)
1007. N,N-Dimetil-anilin (CAS-szám 121-69-7)
1008. Simazine (CAS-szám 122-34-9)
1009. Bisz(ciklopenta-dienil)-bisz(2,6-difluor-3-(pirrol-1-il)-fenil)titánium (CAS-szám 125051-32-3)
1010. N,N,N',N'-Tetraglicidil-4,4'-diamino-3,3'-dietil-difenil-metán (CAS-szám 130728-76-6)
1011. Divanádium-pentaoxid (CAS-szám 1314-62-1)
1012. Pentaklór-fenol alkálisói (CAS-szám 131-52-2 és 7778-73-6)
1013. Phosphamidon (CAS-szám 13171-21-6)
1014. N-(Triklór-metil-tio)-ftálimid (CAS-szám 133-07-3)
1015. N-2-Naftil-anilin (CAS-szám 135-88-6)
1016. Ziram (CAS-szám 137-30-4)
1017. 1-Bróm-3,4,5-trifluor-benzol (CAS-szám 138526-69-9)
1018. Propazin (CAS-szám 139-40-2)
1019. 3-(4-aklór-fenil)-1,1-dimetil-urónium-triklór-acetát; monuron-TCA (CAS-szám 140-41-0)
1020. Isoxaflutol (CAS-szám 141112-29-0)
1021. Kresoxim-methyl (CAS-szám 143390-89-0)
1022. Chlordecon (CAS-szám 143-50-0)
1023. 9-Vinil-karbazol (CAS-szám 1484-13-5)
1024. 2-Etil-hexánsav (CAS-szám 149-57-5)
1025. Monuron (CAS-szám 150-68-5)
1026. Morfolin-4-karbonil-klorid (CAS-szám 15159-40-7)
1027. Daminozide (CAS-szám 1596-84-5)
1028. Alachlor (CAS-szám 15972-60-8)
1029. UVCB: A tetrakiszhidroxi-metil-foszfónium-klorid, karbamid és a desztillált, hidrogenált C16-18 helyen alkilaminezett viasz (CAS-szám 166242-53-1)
1030. Ioxynil (CAS-szám 1689-83-4)
1031. 3,5-Dibróm-4-hidroxi-benzonitril (CAS-szám 1689-84-5)
1032. 2,6-Dibróm-4-ciano-fenil-oktanooát (CAS-szám 1689-99-2)
1033. [4-[[4-(Dimetilamino)-fenil][4-[etil(3-szulfonáto-benzil)-amino]fenil]metilén]ciklohexa-2,5-dién-1-ilidén](etil) (3-szulfonáto-benzil)-ammónium-nátriumsó (CAS-szám 1694-09-3)
1034. 5-Klór-1,3-dihidro-2H-indol-2-on (CAS-szám 17630-75-0)
1035. Benomyl (CAS-szám 17804-35-2)
1036. Chlorothalonil (CAS-szám 1897-45-6)
1037. N'-(4-Klóro-o-tolil)-N,N-dimetil-formamidin monohidroklorid (CAS-szám 19750-95-9)
1038. 4,4'-Metilén-bisz(2-etil-anilin) (CAS-szám 19900-65-3)
1039. Valin-amid (CAS-szám 20108-78-5)
1040. [(p-Tolil-oxi)metil]oxirán (CAS-szám 2186-24-5)
1041. [(m-Tolil-oxi)metil]oxirán (CAS-szám 2186-25-6)
1042. 2,3-Epoxi-propil o-tolil-éter (CAS-szám 2210-79-9)
1043. [(Tolil-oxi)metil]oxirán, krezil-glicidil-éter (CAS-szám 26447-14-3)
1044. Di-allát (CAS-szám 2303-16-4)
1045. Benzil 2,4-dibróm-butanoát (CAS-szám 23085-60-1)
1046. Trifluor-jód-metán (CAS-szám 2314-97-8)
1047. Thiophanate-methyl/Tiofanát-metil (CAS-szám 23564-05-8)
1048. Dodekaklóro-pentacikló[5.2.1.02,6.03,9.05,8]dekán (CAS-szám 2385-85-5)
1049. Propyzamid (CAS-szám 23950-58-5)
1050. Butil-glicidil-éter (CAS-szám 2426-08-6)
1051. 2,3,4-Triklórbut-1-én (CAS-szám 2431-50-7)
1052. Chinomethionat (CAS-szám 2439-01-2)
1053. (R)-α-Fenil-etil-ammonium (-)-(1R,2S)-(1,2-epoxi-propil)foszfonát monohidrát (CAS-szám 25383-07-7)
1054. 5-Etoxi-3-triklór-metil-1,2,4-tiadiazol (CAS-szám 2593-15-9)
1055. Disperse Yellow 3 (CAS-szám 2832-40-8)
1056. 1,2,4-Triazol (CAS-szám 288-88-0)
1057. Aldrin (CAS-szám 309-00-2)
1058. Diurón (CAS-szám 330-54-1)
1059. Linuron (CAS-szám 330-55-2)
1060. Nikkel-karbonát (CAS-szám 3333-67-3)
1061. 3-(4-Izopropil-fenil)-1,1-dimetil-urea (CAS-szám 34123-59-6)
1062. Iprodion (CAS-szám 36734-19-7)
1063. 4-Ciano-2,6-dijód-fenil-oktanoát (CAS-szám 3861-47-0)
1064. 5-(2,4-Dioxo-1,2,3,4-tetrahidropirimidin)-3-fluoro-2-hidroxi-metil-tetrahidrofurán (CAS-szám 41107-56-6)
1065. Krotonaldehid (CAS-szám 4170-30-3)
1066. Hexahidrociklopenta(c)pirrol-1-(1H)-ammónium N-etoxi-karbonil-N-(p-olil-szulfonil)azanid (EC Szám 418-350-1)
1067. 4,4'-Carbonimidoil-bisz[N,N-dimetil-anilin] (CAS-szám 492-80-8)
1068. DNOC (CAS-szám 534-52-1)
1069. Toluidin-klorid (CAS-szám 540-23-8)
1070. Toluidin-szulfátate (1:1) (CAS-szám 540-25-0)
1071. 2-(4-terc-Butil-fenil)etanol (CAS-szám 5406-86-0)
1072. Fenthion (CAS-szám 55-38-9)
1073. Chlordan, (CAS-szám 57-74-9)
1074. Hexán-2-on (CAS-szám 591-78-6)
1075. Fenarimol (CAS-szám 60168-88-9)
1076. Acetamid (CAS-szám 60-35-5)
1077. N-ciklohexil-N-metoxi-2,5-dimetil-3-furamid (CAS-szám 60568-05-0)
1078. Dieldrin (CAS-szám 60-57-1)
1079. 4,4'-Izobutil-etilidén-difenol (CAS-szám 6807-17-6)
1080. Chlordimeform (CAS-szám 6164-98-3)
1081. Amitrol (CAS-szám 61-82-5)
1082. Carbaryl (CAS-szám 63-25-2)
1083. Hidrokrakkolt könnyűpárlatok (kőolaj) (CAS-szám 64741-77-1)
1084. 1-Etil-1-metil-morfolinium-bromid (CAS-szám 65756-41-4)
1085. (3-Klór-fenil)-(4-metoxi-3-nitro-fenil)metanon (CAS-szám 66938-41-8)
1086. Dízel üzemanyagok (CAS-szám 68334-30-5), kivéve ha a teljes finomítási technológia ismerete alapján kitűnik, és jelenleg is bizonyítható, hogy az anyag, amelyből ezek a termékek készülnek, nem karcinogén
1087. 2 sz. tüzelőolaj (CAS-szám 68476-30-2)
1088. 4 sz. tüzelőolaj (CAS-szám 68476-31-3)
1089. 2 sz. dízel tüzelőolajok (CAS-szám 68476-34-6)
1090. 2,2-Dibróm-2-nitro-etanol (CAS-szám 69094-18-4)
1091. 1-Etil-1-meil-pirrolidinium-bromid (CAS-szám 69227-51-6)
1092. Monocrotophos (CAS-szám 6923-22-4)
1093. Nikkel (CAS-szám 7440-02-0)
1094. Bróm-metán (CAS-szám 74-83-9)
1095. Klór-metán (CAS-szám 74-87-3)
1096. Jód-metán (CAS-szám 74-88-4)
1097. Bróm-etán (CAS-szám 74-96-4)
1098. Heptachlo/Heptaklór (CAS-szám 76-44-8)
1099. Fentin-hidroxid (CAS-szám 76-87-9)
1100. Nikkel-szulfát (CAS-szám 7786-81-4)
1101. 3,5,5-Trimetil-ciklohex-2-enon (CAS-szám 78-59-1)
1102. 2,3-Diklór-propén (CAS-szám 78-88-6)
1103. Fluazifop-P-butyl (CAS-szám 79241-46-6)
1104. (S)-2,3-Dihidro-1H-indol-karbonsav (CAS-szám 79815-20-6)
1105. Toxaphen (CAS-szám 8001-35-2)
1106. (4-Hidrazino-fenil)-N-metil-metán-szulfonamid hidroklorid (CAS-szám 81880-96-8)
1107. C.I Solvent Yellow 14 (CAS-szám 842-07-9)
1108. Chlozolinat (CAS-szám 84332-86-5)
1109. C10-13- Klóralkánok (CAS-szám 85535-84-8)
1110. Pentaklór-fenol (CAS-szám 87-86-5)
1111. 2,4,6-Triklór-fenol (CAS-szám 88-06-2)
1112. Dietil-karbamoil-klorid (CAS-szám 88-10-8)
1113. 1-Vinil-2-pirrolidon (CAS-szám 88-12-0)
1114. Myclobutanil; 2-(4-klór-fenil)-2-(1H-1,2,4-triazol-1-il-metil)hexán-nitril (CAS-szám 88671-89-0)
1115. Fentin acetat (CAS-szám 900-95-8)
1116. Bifenil-2-il-amin (CAS-szám 90-41-5)
1117. Transz-4-ciklohexill-L-prolin-monohidro-klorid (CAS-szám 90657-55-9)
1118. 2-Metill-m-fenilén-diizocianát (CAS-szám 91-08-7)
1119. 4-Metil-m-p-fenilén-diizocianát (CAS-szám 584-84-9)
1120. m-Tolilidén-diizocianát (CAS-szám 26471-62-5)
1121. Lökhajtásos repülőgépek üzemeltetésére szolgáló szén oldószeres extrahálásával, hidrokrakkolásával, hidrogénezésével kapott hajtóanyagok (CAS-szám 94114-58-6)
1122. Dízelmotorokhoz, szén oldószeres extrahálásához használható hidrokrakkolt, hidrogénezett üzemanyagok (CAS-szám 94114-59-7)
1123. Szurok (CAS-szám 61789-60-4), ha > 0,005 súlyszázalék benzo[a]pirént tartalmaz
1124. 2-Butanon-oxim (CAS-szám 96-29-7)
1125. Oldószerrel viaszmentesített, hidrokrakkolt paraffin-desztillációs maradékból kinyerhető C16-20 szénhidrogének (CAS-szám 97675-88-2)
1126. α,α,α-Diklor-toluol (CAS-szám 98-87-3)
1127. Üveggyapot, kivéve a jelenlegi mellékletben másutt említetteket; üveg-(szilikát) szálak rendszertelenül sorakozó alkálioxid és földalkálioxid (Na2O+K2O+CaO+MgO+BaO) tartalma több mint 18%
1128. Acetofenon, formaldehid, ciklohexilamin, metanol és ecetsav reakciótermékei (EC-szám 406-230-1)
1129. 4,4'-karboimidoil -bisz[N,N-dimetilanilin]-sók
1130. 1,2,3,4,5,6-Hexaklór-ciklohexánok azoknak a kivételével, melyeket ebben a mellékletben ettől eltérően neveztek el
1131. Trinátrium-bisz(7-acetamido-2-(4-nitro-2-oxido-fenil-azo)-3-szulfonáto-1-nafoláto)kromát (1-) (EC-szám 400-810-8)
1132. A 4-allil-2,6-bisz(2,3-epoxi-propil)fenol, 4-allil-6-(3-(6-(3-(6-(3-(4-allil-2,6-bisz(2,3-epoxi-propil)fenoxi)2-hidroxi-propil)-4-allil-2-(2,3-epoxi-propil)-fenoxi)-2-hidroxi-propil)-4-allil-2-(2,3-epoxi-propil)fenoxi-2-hidroxi-propil-2-(2,3-epoxi-propil)fenol, 4-allil-6-(3-(4-allil-2,6-bisz(2,3-epoxi-propil)fenoxi)- 2-hidroxi-propil)-2-(2,3-epoxi-propil)fenoxi)fenol és a 4-allil-6-(3-(6-(3-(4-allil-2,6-bisz(2,3-epoxi-propil)fenoxi)-2-hidroxi-propil)-4-allil-2-(2,3-epoxi-propil)fenoxi)-2-hidroxi-propil)-2-(2,3-epoxi-propil)-fenol keveréke (EC-szám 417-470-1)
1133. Costus-gyökérből (Saussurea lappa Clarke) nyert olaj (CAS szám: 8023-88-9), amennyiben illatanyag-összetevőként használják
1134. 7-etoxi-4-metilkumarin (CAS-szám: 87-05-8), amennyiben illatanyag-összetevőként használják
1135. Hexahidro-kumarin (CAS-szám: 700-82-3), amennyiben illatanyag-összetevőként használják
1136. Myroxylon pereirae; (Royle) Klotzch exsudatioja (perui balzsam, nyers) (CAS-szám: 8007-00-9), amennyiben illatanyag-összetevőként használják
1137. Izobutilnitrit (CAS-szám 542-56-3)
1138. Izoprén (stabilizált), (2-Metil-1,3-butadién) (CAS-szám 78-79-5)
1139. 1-Brómpropán, n-Propil-bromid (CAS-szám 106-94-5)
1140. Kloroprén (stabilizált), (2-Klórbuta-1,3-dién) (CAS-szám 126-99-8)
1141. 1,2,3-Triklórpropán (CAS-szám 96-18-4)
1142. Etilén-glikol-dimetil-éter (EGDME) (CAS-szám 110-71-4)
1143. Dinokap (ISO) (CAS-szám 39300-45-3)
1144. Diaminotoluol, technikai termék – elegy: [4-Metil-m-fenilén-diamin](1) és [2-Metil-m-fenilén-diamin](2), Metilfenilén-diamin (CAS-szám 25376-45-8)
1145. p-Klórbenzotriklorid (CAS-szám 5216-25-1)
1146. Difenil-éter; oktabróm-származék (CAS-szám: 32536-52-0)
1147. 1,2-Bisz(2-metoxietoxi)etán, Trietilén-glikol-dimetil-éter (TEGDME) (CAS-szám 112-49-2)
1148. Tetrahidrotiopirán-3-karbonsav-aldehid (CAS-szám 61571-06-0)
1149. 4,4'-Bisz(dimetilamino)benzofenon (Michler-keton) (CAS-szám 90-94-8)
1150. (S)-Oxirán-metanol, 4-Metilbenzol-szulfonát (CAS-szám 70987-78-9)
1151. 1,2-Benzol-dikarbonsav, dipentil-észter,
elágazó- és egyenesláncú [1] (CAS-szám 84777-06-0)[1]
n-Pentil-izopentilftalát [2] -[2]
di-n-Pentilftalát [3] (CAS-szám 131-18-0)[3]
Diizopentilftalát [4] (CAS-szám 605-50-5)[4]
1152. Benzil-butilftalát (BBP) (CAS-szám 85-68-7)
1153. 1,2-Benzoldikarbonsav di-C7-11, elágazó- és egyenesláncú alkilészterek (CAS-szám 68515-42-4)
1154. elegy: Dinátrium 4-(3-etoxikarbonil-4-(5-(3-etoxikarbonil-5-hidroxi-1-(4-szulfonátofenil)pirazol-4-il) penta-2,4-dienilidén)-4,5-dihidro-5-oxopirazol-1-il)benzolszulfonát és Trinátrium 4-(3-etoxikarbonil-4-(5-(3-etoxikarbonil-5-oxido-1-(4-szulfonátofenil)pirazol-4-il)penta-2,4-dienilidén)-4,5-dihidro-5-oxopirazol-1-il)benzolszulfonát (EC-szám 402-660-9)
1155. (Metilén-bisz(4,1-fenilénazo(1-(3-(dimetilamino)propil)-1,2-dihidro-6-hidroxi-4-metil-2-oxopiridin-5,3-diil)))-1,1'-dipiridinium-diklorid-dihidroklorid (EC-szám 401-500-5)
1156. 2-[2-Hidroxi-3-(2-klórfenil) karbamoil-1-naftilazo]-7-[2-hidroxi-3-(3-metilfenil)-2-(2-hidroxi-3-(3-metilfenil)-karbamoil-1-naftilazo]-7-(2-hidroxi-3-(3-metilfenil)-karbamoil-1-naftilazofluorén-9-on (EC-szám 420-580-2)
1157. Azafenidin (CAS-szám 68049-83-2)
1158. 2,4,5-Trimetilanilin [1] (CAS-szám 137-17-7 [1] 2,4,5-Trimetilanilin-hidroklorid [2] (CAS-szám 21436-97-5) [2]
1159. 4,4'-Tiodianilin és sói (CAS-szám 139-65-1)
1160. 4,4'-Oxidianilin (p-Aminofenil-éter) és sói (CAS-szám 101-80-4)
1161. N,N,N',N'-Tetrametil-4,4'-metilén-dianilin (CAS-szám 101-61-1)
1162. 6-Metoxi-m-toluidin (p-Krezidin) (CAS-szám 120-71-8)
1163. 3-Etil-2-metil-2-(3-metilbutil)-1,3-oxazolidin (CAS-szám 143860-04-2)
1164. elegy: 1,3,5-Trisz(3-aminometilfenil)-1,3,5-(1H,3H,5H)-triazin-2,4,6-trion és 3,5-Bisz(3-aminometilfenil)-1-poli[3,5-bisz(3-aminometilfenil)-2,4,6-trioxo-1,3,5-(1H,3H,5H) -triazin-1-il]-1,3,5-(1H,3H,5H)-triazin-2,4,6-trion oligomerek elegye (EC-szám 421-550-1)
1165. 2-Nitrotoluol (CAS-szám 88-72-2)
1166. Tributil-foszfát (CAS-szám 126-73-8)
1167. Naftalin (CAS-szám 91-20-3)
1168. Nonilfenol [1] (CAS-szám 25154-52-3 [1] 4-Nonilfenol, elágazó [2] (CAS-szám 84852-15-3) [2]
1169. 1,1,2-Triklóretán (CAS-szám 79-00-5)
1170. Pentaklóretán (CAS-szám 76-01-7)
1171. Vinilidén-klorid (1,1-Diklóretilén) (CAS-szám 75-35-4)
1172. Allil-klorid (3-Klórpropén) (CAS-szám 107-05-1)
1173. 1,4-Diklórbenzol (p-Diklórbenzol) (CAS-szám 106-46-7)
1174. Bisz(2-klóretil)-éter (CAS-szám 111-44-4)
1175. Fenol (CAS-szám 108-95-2)
1176. Biszfenol A (4,4'-Izopropilidéndifenol) (CAS-szám 80-05-7)
1177. Trioximetilén (1,3,5-Trioxán) (CAS-szám 110-88-3)
1178. Propargit (ISO) (CAS-szám 2312-35-8)
1179. 1-Klór-4-nitrobenzol (CAS-szám 100-00-5)
1180. Molinát (ISO) (CAS-szám 2212-67-1)
1181. Fenpropimorf (CAS-szám 67564-91-4)
1182.
1183. Metil-izocianát (CAS-szám 624-83-9)
1184. N,N-Dimetilanilinium-tetrakisz(pentafluorofenil)-borát (CAS-szám 118612-00-3)
1185. O,O'-(Etenilmetilszililén)-di[(4-metilpentán-2-on)-oxim] (EC-szám 421-870-1)
1186. 2:1 arányú elegy: 4-(7-Hidroxi-2,4,4-trimetil-2-kromanil)rezorcinol-4-il-trisz(6-diazo-5,6-dihidro-5-oxonaftalin-1-szulfonát) és 4-(7-Hidroxi-2,4,4-trimetil-2-kromanil)rezorcinol-bisz(6-diazo-5,6-dihidro-5-oxonaftalin-1-szulfonát) (CAS-szám 140698-96-0)
1187. elegy: 4,4'-Metilén-bisz[2-(4-hidroxibenzil)-3,6-dimetilfenol] és 6-Diazo-5,6-dihidro-5-oxo-naftalin-szulfonát (1:2) reakcióterméke, és 4,4'-Metilén-bisz[2-(4-hidroxibenzil)-3,6-dimetilfenol] és 6-Diazo-5,6-dihidro-5-oxonaftalin-szulfonát (1:3) reakcióterméke (EC-szám 417-980-4)
1188. Malachit zöld hidroklorid [1] (CAS-szám 569-64-2) [1] Malachit zöld oxalát [2] (CAS-szám 18015-76-4) [2]
1189. 1-(4-Klórfenil)-4,4-dimetil-3-(1,2,4-triazol-1-il-metil)pentán-3-ol (CAS-szám 107534-96-3)
1190. 5-(3-Butiril-2,4,6-trimetilfenil)-2-[1-(etoxiimino)propil]-3-hidroxiciklohex-2-én-1-on (CAS-szám 138164-12-2)
1191. transz-4-Fenil-L-prolin (CAS-szám 96314-26-0)
1192. Bromoxinil-heptanoát (ISO) (CAS-szám 56634-95-8)
1193. elegy: 5-[(4-[(7-Amino-1-hidroxi-3-szulfo-2-naftil) azo]-2,5-dietoxifenil)azo]-2-[(3-foszfonofenil) azo]benzoesav és 5-[(4-[(7-Amino-1-hidroxi-3-szulfo-2-naftil)azo]-2,5-dietoxifenil)azo]-3-[(3-foszfonofenil) azo]benzoesav (CAS-szám 163879-69-4)
1194. 2-{4-(2-Ammóniopropilamino)-6-[4-hidroxi-3-(5-metil-2-metoxi-4-szulfamoilfenilazo)-2-szulfonátonaft-7-ilamino]-1,3,5-triazin-2-il-amino}-2-aminopropil-formiát (EC-szám 424-260-3)
1195. 5-Nitro-o-toluidin [1] (CAS-szám 99-55-8) [1] 5-Nitro-o-toluidin-hidroklorid [2] (CAS-szám 51085-52-0) [2]
1196. 1-(1-Naftilmetil)kvinolinium-klorid (CAS-szám 65322-65-8)
1197. (R)-5-Bromo-3-(1-metil-2-pirolidinil-metil)-1H-indol (CAS-szám 143322-57-0)
1198. Pimetrozin (ISO) (CAS-szám 123312-89-0)
1199. Oxadiargil (ISO) (CAS-szám 39807-15-3)
1200. Klórtoluron (3-(3-klór-p-tolil)-1,1-dimetilkarbamid) (CAS-szám 15545-48-9)
1201. N-[2-(3-Acetil-5-nitrotiofén-2-il-azo)-5-dietilaminofenil]-acetamid (EC-szám 416-860-9)
1202. 1,3-Bisz(vinilszulfonilacetamido)-propán (CAS-szám 93629-90-4)
1203. p-Féntidin-(4-etoxianilin) (CAS-szám 156-43-4)
1204. m-Feniléndiamin és sói (CAS-szám 108-45-2)
1205. Desztillációs maradékok (kőszénkátrány), kreozotolaj, ha > 0,005 tömeg% benzo[a]pirént tartalmaz (CAS-szám 92061-93-3)
1206. Kreozotolaj, acenaftén-frakció, mosóolaj, ha > 0,005 tömeg% benzo[a]pirént tartalmaz (CAS-szám 90640-84-9)
1207. Kreozotolaj, ha > 0,005 tömeg% benzo[a]pirént tartalmaz (CAS-szám 61789-28-4)
1208. Kreozot, ha > 0,005 tömeg% benzo[a]pirént tartalmaz (CAS-szám 8001-58-9)
1209. Kreozotolaj, magas forráspontú desztillátum, mosóolaj, ha > 0,005 tömeg% benzo[a]pirént tartalmaz (CAS-szám 70321-79-8)
1210. Extrakciós maradékok (szén), kreozotolajsav, mosóolaj extrakciós maradéka, ha > 0,005 tömeg% benzo[a]pirént tartalmaz (CAS-szám 122384-77-4)
1211. Kreozotolaj, alacsony forráspontú desztillátum, mosóolaj, ha > 0,005 tömeg% benzo[a]pirént tartalmaz (CAS-szám 70321-80-1)
1212. 6-Metoxi-piridin-2,3-diamin és HCl sója, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 94166-62-8)
1213. 2,3-Naftalindiol, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 92-44-4)
1214. 2,4-Diaminodifenilamin, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 136-17-4)
1215. 2,6-Bisz(2-hidroxi-etoxi)-3,5-piridinamin és HCl sója, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 117907-42-3)
1216. 2-Metoximetil-p-Aminofenol és HCl sója, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 29785-47-5)
1217. 4,5-Diamino-1-metilpirazol és HCl sója, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 20055-01-0)
1218. 4,5-Diamino-1-[(4-klórfenil)metil]-1-H-pirazol- szulfát, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 163183-00-4)
1219. 4-Kloro-2-aminofenol, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 95-85-2)
1220. 4-Hidroxi-indol, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 2380-94-1)
1221. 4-Metoxitoluol-2,5-diamin és HCl sója, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 56496-88-9)
1222. 5-Amino-4-fluoro-2-metilfenol szulfát, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 163183-01-5)
1223. N,N-dietil-m-aminofenol, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 91-68-9)
1224. N,N-Dimetil-2,6-piridindiamin és HCl sója, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1225. N-Ciklopentil-m-aminofenol, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 104903- 49-3)
1226. N-(2-Metoxi-etil)-p-feniléndiamin és HCl sója, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 72584-59-9)
1227. 2,4-Diamino-5-metilfenetol és HCl sója, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 113715-25-6)
1228. 1,7-Naftalindiol, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 575-38-2)
1229. 3,4-Diaminobenzoesav, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 619-05-6)
1230. 2-Aminometil-p-aminofenol és HCl sója, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 79352-72-0)
1231. Solvent Red 1 (CI 12150), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 1229-55-6)
1232. Acid Orange 24 (CI 20170), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 1320-07-6)
1233. Acid Red 73 (CI 27290), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 5413-75-2)
1234. PEG-3,2',2'-di-p-fenilén-diamin, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 144644-13-3)
1235. 6-nitro-o-toluidin, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 570-24-1)
1236. HC Yellow no. 11, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 73388-54-2)
1237. HC Orange no. 3, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 81612-54-6)
1238. HC Green no. 1, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 52136-25-1)
1239. HC Red no. 8 és sói, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 97404-14-3, 13556-29-1)
1240. Tetrahidro-6-nitrokinoxalin és sói, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 158006-54-3, 41959-35-7)
1241. Disperse Red 15, kivéve mint szennyeződés a Disperse Violet 1-ben, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 116-85-8)
1242. 4-amino-3-fluor-fenol, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 399-95-1)
1243. N,N'-dihexadecil-N,N'-bisz(2-hidroxietil)propándiamid Bisz-hidroxi-etil-bisz-hexil-decil-malonamid, hajfesték összetevőjeként történő alkalmazás esetén (CAS-szám 149591-38-8)
1244. 1-Metil-2,4,5-trihidroxibenzol (CAS-szám 1124-09-0) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1245. 2,6-Dihidroxi-4-metilpiridin (CAS-szám 4664- 16-8) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1246. 5-Hidroxi-1,4-benzodioxán (CAS-szám 10288- 36-5) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1247. 3,4-Metiléndioxifenol (CAS-szám 533-31-3) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1248. 3,4-Metiléndioxianilin (CAS-szám 14268-66-7) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1249. Hidroxipiridinon (CAS-szám 822-89-9) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1250. 3-Nitro-4-aminofenoxietanol (CAS-szám 50982- 74-6) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1251. 2-Metoxi-4-nitrofenol (CAS-szám 3251-56-7) (4-Nitroguajakol) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1252. C.I. Acid Black 131 (CAS-szám 12219-01-1) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1253. 1,3,5-Trihidroxibenzol (CAS-szám 108-73-6) (Floroglucin) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1254. 1,2,4-Benzoltriacetát (CAS-szám 613-03-6) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1255. Etanol, 2,2'-iminobisz-, epiklórhidrinnel és 2-nitro-1,4-benzoldiaminnal kapott reakciótermékek (CAS-szám 68478-64-8) (CAS 158571-58-5) (HC Blue No. 5) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1256. N-Metil-1,4-diaminoantrakinon, epiklórhidrinnel és monoetanolaminnal kapott reakciótermékek (CAS-szám 158571-57-4) (HC Blue No. 4) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1257. 4-Aminobenzolszulfonsav (CAS-szám 121- 57-3) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1258. 3,3'-((Szulfonilbisz(2-nitro-4,1-fenilén)imino)
bisz(6-(fenilamino)) benzolszulfonsav és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1259. 3(vagy 5)-((4-(Benzilmetilamino)fenil)azo)-
1,2-(or1,4)-dimetil-1H-1,2,4-triazolium és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1260. 2,2'-((3-Klór-4-((2,6-diklór-4-nitrofenil)azo)fenil)imino)biszetanol (CAS-szám 23355-64-8) (Disperse Brown 1) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1261. Benzotiazolium, 2-[[4-[etil(2-hidroxietil)amino]fenil]azo]-6-metoxi-3-metil- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1262. 2-[(4-Klór-2-nitrofenil)azo]-N-(2-metoxifenil)-
3-oxobutanamid (CAS-szám 13515-40-7) (Pigment Yellow 73) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1263. 2,2'-[(3,3'-Diklór[1,1'-bifenil]-4,4'-diil)bisz
(azo)]bisz[3-oxo-N-fenilbutanamid] (CAS-szám 6358- 85-6) (Pigment Yellow 12) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1264. 2,2'-(1,2-Eténdiil)bisz[5-((4-etoxifenil)azo]benzolszulfonsav) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1265. 2,3-Dihidro-2,2-dimetil-6-[(4-(fenilazo)-1-naftalenil)azo]-1H-pirimidin (CAS-szám 4197-25-5) (Solvent Black 3) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1266. 3(vagy 5)-[[4-[(7-Amino-1-hidroxi-3-szulfonato-2-naftil)azo]-1-naftil]azo]szalicilsav és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1267. 2-Naftalénszulfonsav, 7-(benzoilamino)-4-hidroxi-3-[[4-[(4-szulfofenil)azo]fenil]azo]- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1268. (µ-((7,7'-Iminobisz(4-hidroxi-3-((2-hidroxi-5- (N-metilszulfamoil)fenil)azo)Naftalén-2-szulfonato)) (6-)))dikuprát(2-) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1269. 3-[(4-(Acetilamino)fenil)azo]-4-hidroxi-
7-[[[[5-hidroxi-6-(fenilazo)-7-szulfo-2-naftalenil]amino] karbonil]amino]-2-Naftalénszulfonsav és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1270. 2-Naftalénszulfonsav, 7,7'-(karbonildiimino)bisz(4-hidroxi-3-[[2-szulfo-4-[(4-szulfofenil)azo]fenil]azo]-, (CAS-szám 25188-41-4) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1271. Etánaminium, N-(4-[bisz[4-(dietilamino)fenil] metilén]-2,5-ciklohexadién-1-ilidén)-N-etil- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1272. 3H-Indolium, 2-[[(4-metoxifenil)metilhidrazono]metil]-1,3,3-trimetil- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1273. 3H-Indolium, 2-(2-((2,4-dimetoxifenil)amino) etenil)-1,3,3-trimetil- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1274. Oldható nigrozin-szesz (CAS-szám 11099-03-9) (Solvent Black 5), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1275. Fenoxazin-5-ium, 3,7-bisz(dietilamino)-, (CAS- szám 47367-75-9) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1276. Benzo[a]fenoxazin-7-ium, 9-(dimetilamino)- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1277. 6-Amino-2-(2,4-dimetilfenil)-1H-benz[de]izokinolin-1,3(2H)-dion (CAS-szám 2478-20-8) (Solvent Yellow 44) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1278. 1-Amino-4-[[4-[(dimetilamino)metil]fenil]amino]antrakinon (CAS-szám 12217-43-5) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1279. Laccaic Acid (CI Natural Red 25) (CAS-szám 60687-93-6) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1280. Benzolszulfonsav, 5-[(2,4-dinitrofenil)amino]- 2-(fenilamino)-, (CAS-szám 15347-52-1) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1281. 4-[(4-Nitrofenil)azo]anilin (CAS-szám 730- 40-5) (Disperse Orange 3) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1282. 4-Nitro-m-feniléndiamin (CAS-szám 5131- 58-8) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1283. 1-Amino-4-(metilamino)-9,10-antracéndion (CAS-szám 1220-94-6) (Disperse Violet 4) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1284. N-Metil-3-nitro-p-feniléndiamin (CAS-szám 2973-21-9) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1285. N1-(2-Hidroxietil)-4-nitro-o-feniléndiamin (CAS-szám 56932-44-6) (HC Yellow No. 5) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1286. N1-(Tris(hidroximetil))metil-4-nitro-1,2-fenilén-
diamin (CAS-szám 56932-45-7) (HC Yellow No. 3) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1287. 2-Nitro-N-hidroxietil-p-anizidin (CAS-szám 57524-53-5) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1288. N,N'-Dimetil-N-Hidroxietil-3-nitro-p-fenilén-
diamin (CAS-szám 10228-03-2) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1289. 3-(N-Metil-N-(4-metilamino-3-nitrofenil)amino)
propán-1,2-diol (CAS-szám 93633-79-5) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1290. 4-Etilamino-3-nitrobenzoesav (CAS-szám 2788-74-1) (N-Etil-3-Nitro PABA) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1291. (8-[(4-Amino-2-nitrofenil)azo]-7-hidroxi- 2-naftil)trimetilammonium és sói, kivéve Basic Red 118 (CAS-szám 71134-97-9), szennyeződésként a Basic Brown 17-ben, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1292. 5-((4-(Dimetilamino)fenil)azo)-1,4-dimetil-1H- 1,2,4-triazolium és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1293. m-Feniléndiamin, 4-(fenilazo)-, (CAS-szám 495-54-5) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1294. 1,3-Benzoldiamin, 4-metil-6-(fenilazo)- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1295. 2,7-Naftaléndiszulfonsav, 5-(acetilamino)- 4-hidroxi-3-((2-metilfenil)azo)- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1296. 4,4'-[(4-Metil-1,3-fenilén)bisz(azo)]bisz([6-metil-1,3-benzoldiamin] (CAS-szám 4482-25-1) (Basic Brown 4) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1297. Benzolaminium, 3-[[4-[[diamino(fenilazo)fenil] azo]-2-metilfenil]azo]-N,N,N-trimetil- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1298. Benzolaminium, 3-[[4-[[diamino(fenilazo)fenil] azo]-1-naftalenil]azo]-N,N,N-trimetil- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1299. Etánaminium, N-[4-[(4-(dietilamino)fenil)fenilmetilén]-2,5-ciklohexadién-1-ilidén]-N-etil- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1300. 9,10-Antracéndion, 1-[(2-hidroxietil)amino] -4-(metilamino)- (CAS-szám 86722-66-9) származékai és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1301. 1,4-Diamino-2-metoxi-9,10-antracéndion (CAS-szám 2872-48-2) (Disperse Red 11) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1302. 1,4-Dihidroxi-5,8-bisz([(2-hidroxietil)amino] antrakinon (CAS-szám 3179-90-6) (Disperse Blue 7) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1303. 1-[(3-Aminopropil)amino]-4-(metilamino)antrakinon és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1304. N-[6-[(2-Klór-4-hidroxifenil)imino]-4-metoxi- 3-oxo-1,4-ciklohexadién-1-il]acetamid (CAS-szám 66612-11-1) (HC Yellow No. 8) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1305. [6-[[3-Klór-4-(metilamino)fenil]imino]-4-metil- 3-oxociklohexa-1,4-dien-1-il]urea (CAS-szám 56330- 88-2) (HC Red No. 9) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1306. Fenotiazin-5-ium, 3,7-bisz(dimetilamino)-, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1307. 4,6-Bisz(2-Hidroxietoxi)-m-Feniléndiamin és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1308. 5-Amino-2,6-Dimetoxi-3-Hidroxipiridin (CAS- szám 104333-03-1) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1309. 4,4'-Diaminodifenilamin (CAS-szám 537- 65-5) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1310. 4-Dietilamino-o-toluidin (CAS-szám 148-71-0) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1311. N,N-Dietil-p-feniléndiamin (CAS-szám 93- 05-0) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1312. N,N-Dimetil-p-feniléndiamin (CAS-szám 99- 98-9) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1313. Toluol-3,4-Diamin (CAS-szám 496-72-0) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1314. 2,4-Diamino-5-metilfenoxietanol (CAS-szám 141614-05-3) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1315. 6-Amino-o-krezol (CAS-szám 17672-22-9) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1316. Hidroxietilaminometil-p-aminofenol (CAS- szám 110952-46-0) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1317. 2-Amino-3-nitrofenol (CAS-szám 603-85-0) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1318. 2-Klór-5-nitro-N-hidroxietil-p-feniléndiamin (CAS-szám 50610-28-1) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1319. 2-Nitro-p-feniléndiamin (CAS-szám 5307- 14-2) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1320. Hidroxietil-2,6-dinitro-p-anizidin (CAS-szám 122252-11-3) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1321. 6-Nitro-2,5-piridindiamin (CAS-szám 69825- 83-8) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1322. Fenazinium, 3,7-diamino-2,8-dimetil-5-fenil- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1323. 3-Hidroxi-4-[(2-hidroxinaftil)azo]-7-nitronaftalén-1-szulfonsav (CAS-szám 16279-54-2) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1324. 3-[(2-nitro-4-(trifluorometil)fenil)amino]propán- 1,2-diol (CAS-szám 104333-00-8) (HC Yellow No. 6) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1325. 2-[(4-Klór-2-nitrofenil)amino]etanol (CAS- szám 59320-13-7) (HC Yellow No. 12) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1326. 3-[[4-[(2-Hidroxietil)Metilamino]-2-Nitrofenil] Amino]-1,2-Propándiol (CAS-szám 173994-75-7) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1327. 3-[[4-[Etil(2-Hidroxietil)Amino]-2-Nitrofenil] Amino]-1,2-Propándiol (CAS-szám 114087-41-1) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1328. Etánaminium, N-[4-[[4-(dietilamino)fenil][4- (etilamino)-1-naftalenil]metilén]-2,5-ciklohexadién-1-ilidén]-N-etil- és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1329. 4-[(4-Aminofenil)(4-imino-ciklohexa-2,5-dién-1-ilidén)metil]-o-toluidin (CAS-szám: 3248-93-9; EINECS-szám: 221-832-2) és hidroklorid sója (Basic Violet 14; CI 42510) (CAS-szám: 632-99-5; EINECS-szám: 211-189-6), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1330. 4-(2,4-Dihidroxifenilazo)benzolszulfonsav (CAS-szám: 2050-34-2; EINECS-szám: 218-087-0) és nátrium sója (Acid Orange 6; CI 14270) (CAS-szám: 547-57-9; EINECS-szám: 208-924-8), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1331. 3-Hidroxi-4-(fenilazo)-2-naftoesav (CAS-szám: 27757-79-5; EINECS-szám: 248-638-0) és kalcium sója (Pigment Red 64:1; CI 15800) (CAS-szám: 6371-76-2; EINECS 228-899-7), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1332. 2-(6-Hidroxi-3-oxo-(3H)-xantén-9-yl)benzoesav; Fluoreszcein (CAS-szám: 2321-07-5; EINECS-szám: 219-031-8) és dinátrium sója (Acid yellow 73 sodium salt; CI 45350) (CAS-szám: 518-47-8; EINECS-szám: 208-253-0), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1333. 4',5'-dibróm-3',6'-dihidroxispiro[izobenzofurán-1(3H),9'-[9H]xantén]-3-on; 4',5'-Dibrómfluoreszcein; (Solvent Red 72) (CAS-szám: 596-03-2; EINECS-szám: 209-876-0) és dinátrium sója (CI 45370) (CAS-szám: 4372-02-5; EINECS-szám: 224-468-2), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1334. 2-(3,6-Dihidroxi-2,4,5,7-tetrabróm-xantén-9- yl)- benzoésav; Fluoreszcein, 2',4',5',7'-tetrabróm-; (Solvent Red 43) (CAS-szám: 15086-94-9; EINECS-szám: 239-138-3) és nátrium sója (Acid Red 87; CI 45380) (CAS-szám: 17372-87-1; EINECS-szám: 241-409-6) és alumínium sója (Pigment Red 90:1 Aluminium lake) (CAS-szám: 15876-39-8; EINECS-szám: 240-005-7), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1335. Xantilium, 9-(2-karboxi-fenil)-3-(2-metilfenil)amino)-6-((2-metil-4-szulfofenil)amino)-, belső só (CAS-szám: 10213-95-3); és nátrium sója (Acid Violet 9; CI 45190) (CAS-szám: 6252-76-2; EINECS-szám: 228-377-9), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1336. 3,6-dihidroxi-4',5'-dijód-spiro[isobenzofuran-1 (3H),9'-[9H]xanthene]-3-on; (Solvent Red 73) (CAS-szám: 38577-97-8; EINECS-szám: 254-010-7) és nátrium sója (Acid Red 95; CI 45425) (CAS-szám: 33239-19-9; EINECS-szám: 251-419-2), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1337. 2',4',5',7'-Tetrajód-fluoreszcein (CAS-szám: 15905-32-5; EINECS-szám: 240-046-0) és dinátrium sója (Acid Red 51; CI 45430) (CAS-szám: 16423-68-0; EINECS-szám: 240-474-8) és alumínium sója (Pigment Red 172 Aluminium lake) (CAS-szám: 12227-78-0; EINECS-szám: 235-440-4), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1338. 1-Hidroxi-2,4-diamino-benzol (2,4-Diamino-fenol) (CAS-szám: 95-86-3; EINECS-szám: 202-459-4 ) és dihidroklorid sója (2,4-Diaminophenol HCl) (CAS-szám: 137-09-7; EINECS-szám: 205-279-4), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1339. 1,4-dihidroxi-benzol (Hydroquinone) (CAS-szám: 123-31-9; EINECS-szám: 204-617-8), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1340. [4-[[4-anilin-1-naftil][4-(dimetil-amino)fenil] metilén]ciklohexa-2,5-dién-1-ilidén]dimetil-ammónium klorid (Basic Blue 26; CI 44045) (CAS-szám: 2580-56-5; EINECS-szám: 219-943-6), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1341. Dinátrium 3-[(2,4-dimetil-5-szulfonátofenil)azo]-4-hidroxi-naftalin-1-szulfonát (Ponceau SX; CI 14700) (CAS-szám: 4548-53-2; EINECS 224-909-9), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1342. Trinátrium tris[5,6-dihidro-5-(hidroxiimino)-6-oxonaftalin-2-sulfonát(2-)-N5,O6]ferrát(3-) (Acid Green 1; CI 10020) (CAS-szám: 19381-50-1; EINECS-szám: 243-010-2), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1343. 4-(Fenilazo)rezorcin (Solvent Orange 1; CI 11920) (CAS-szám: 2051-85-6; EINECS-szám: 218-131-9) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1344. 4-[(4-Etoxifenil)azo]naftol (Solvent Red 3; CI 12010) (CAS-szám: 6535-42-8; EINECS-szám: 229-439-8) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1345. 1-[(2-Klór-4-nitrofenil)azo]-2-naftol (Pigment Red 4; CI 12085) (CAS-szám: 2814-77-9; EINECS 220-562-2) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1346. 3-Hidroxi-N-(o-tolil)-4-[(2,4,5-triklórfenil)azo] naftalin-2-karboxamid (Pigment Red 112; CI 12370) (CAS-szám: 6535-46-2; EINECS-szám: 229-440-3) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1347. N-(5-Klór-2,4-dimetoxifenil)-4-[[5-[(dietilamino)szulfonil]-2-metoxifenil]azo]-3-hidroxinaftalin-2-karboxamid (Pigment Red 5; CI 12490) (CAS-szám: 6410-41-9; EINECS-szám: 229-107-2) és sói, hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1348. Dinátrium 4-[(5-klór-4-metil-2-szulfonátofenil)azo]-3-hidroxi-2-naftoát (Pigment Red 48; CI 15865) (CAS-szám: 3564-21-4; EINECS-szám: 222-642-2), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén|
1349. Kalcium 3-hidroxi-4-[(1-szulfonáto-2-naftil)azo]-2-naftoát (Pigment Red 63:1; CI 15880) (CAS-szám: 6417-83-0; EINECS 229-142-3), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1350. Trinátrium-3-hidroxi-4-(4'-szulfonato-naftilazo) naftalin-2,7-diszulfonát (Acid Red 27; CI 16185) (CAS-szám: 915-67-3; EINECS 213-022-2), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1351. 2,2'-[(3,3'-Diklór[1,1'-bifenil]-4,4'-diil)bisz (azo)] bisz[N-(2,4-dimetilfenil)-3-oxobutiramid] (Pigment Yellow 13; CI 21100) (CAS-szám: 5102-83-0; EINECS-szám: 225-822-9), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1352. 2,2'-[Ciklohexilidénebisz[(2-metil-4,1-fenilén) azo]]bisz[4-ciklohexilfenol] (Solvent Yellow 29; CI 21230) (CAS-szám: 6706-82-7; EINECS-szám: 229-754-0), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1353. 1-((4-Fenilazo)fenilazo)-2-naftol (Solvent Red 23; CI 26100) (CAS-szám: 85-86-9; EINECS-szám: 201-638-4), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1354. Tetranátrium 6-amino-4-hidroxi-3-[[7-szulfonát-4-[(4-szulfonátofenil)azo]-1-naftil]azo]naftalin-2,7-diszulfonát (Food Black 2; CI 27755) (CAS-szám: 2118-39-0; EINECS-szám: 218-326-9), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1355. Etánaminium, N-(4-((4-(dietilamino)fenil) (2,4-diszulfofenil)metilén)-2,5-ciklohexadién-1-ilidén)- N-etil-, hidroxid, belső só, nátriumsó (Acid Blue 1; CI 42045) (CAS-szám: 129-17-9; EINECS-szám: 204-934-1), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1356. Etánaminium, N-(4-((4-(dietilamino)fenil) (5-hidroxi-2,4-diszulfofenil)metilén)-2,5-ciklohexadién- 1-ilidén)-N-etil-, hidroxid, belső só, kalcium só (2:1) (Acid Blue 3; CI 42051) (CAS-szám: 3536-49-0; EINECS-szám: 222-573-8), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1357. Benzolmetánamin, N-etil-N-(4-((4-(etil((3-szulfofenil)metil)amino)fenil)(4-hidroxi-2-szulfofenil)metilén)- 2,5-ciklohexadién-1-ilidén)-3-szulfo-, hidroxid, belső só, dinátrium só (Fast Green FCF; CI 42053) (CAS-szám: 2353-45-9; EINECS-szám: 219-091-5), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1358. 1,3-Izobenzo-furándion, metilkinolinnal és kinolinnal lejátszódó reakció termékei (Solvent Yellow 33; CI 47000) (CAS-szám: 8003-22-3; EINECS-szám: 232-318-2), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1359. Nigrozin (CI 50420) (CAS-szám: 8005-03-6), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1360. 8,18-Diklór-5,15-dietil-5,15-dihidrodiindol[3,2-b: 3',2'-m]trifenodioxazin (Pigment Violet 23; CI 51319) (CAS-szám: 6358-30-1; EINECS 228-767-9), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1361. 1,2-dihidroxi-antrakinon (Pigment Red 83; CI 58000) (CAS-szám: 72-48-0; EINECS-szám: 200-782-5), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1362. Trinátrium-8-hidroxi-pirén-1,3,6-triszulfonát (Solvent Green 7; CI 59040) (CAS-szám: 6358-69-6; EINECS-szám: 228-783-6), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1363. 1-Hidroxi-4-(p-toluidin)antrakinon (Solvent Violet 13; CI 60725) (CAS-szám: 81-48-1; EINECS-szám: 201-353-5), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1364. 1,4-bis(p-Tolil-amino)antrakinon (Solvent Green 3; CI 61565) (CAS-szám: 128-80-3; EINECS-szám: 204-909-5), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1365. 6-klór-2-(6-klór-4-metil-3-oxobenzo[b]tién-2(3H)- ilidén)-4-metil-benzo[b]tiofen-3(2H)-on (VAT Red 1; CI 73360) (CAS-szám: 2379-74-0; EINECS-szám: 219-163-6), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1366. 5,12-dihidrokino[2,3-b]akridin-7,14-dion (Pigment Violet 19; CI 73900) (CAS-szám: 1047-16-1; EINECS-szám: 213-879-2), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1367. (29H,31H-Ftalocianinát(2-)-N29,N30,N31,N32) réz (Pigment Blue 15; CI 74160) (CAS-szám: 147-14-8; EINECS-szám: 205-685-1), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1368. Dinátrium [29H,31H-ftalocianin-diszulfonát(4-)-N29,N30,N31,N32]kuprát(2-) (Direct Blue 86; CI 74180) (CAS-szám: 1330-38-7; EINECS-szám: 215-537-8), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1369. Poliklór-réz-ftálcianin (Pigment Green 7 CI 74260) (CAS-szám: 1328-53-6; EINECS-szám: 215-524-7), hajfestékek összetevőjeként történő alkalmazás esetén
1370. Dietilén glikol, 2,2'-oxidietanol, a nyomokban való előfordulására vonatkozó határértéket lásd a III. mellékletben (CAS-szám 111-46-6; EK-szám 203-872-2)
1371. Phytonadion (INCI), Phytomenadion (INN) (CAS-szám 84-80-0/81818-54-4; EK-szám 201- 564-2)
1372.95 2-Amino-fenol (o-Aminophenol; CI 76520) és sói (CAS-szám 95-55-6/67845-79-8/51-19-4; EK-szám: 202-431-1/267-335-4)


_______
(1) Az egyes összetevőket lásd a 364. hivatkozási szám alatt.
(2) Az egyes összetevőket lásd a 413. hivatkozási szám alatt.

_______
* Ebben a mellékletben a csillaggal jelzett nevek közlésre kerültek a Gyógyszeripari Termékek Nemzetközi Nem Védjegyzett Nevek (INN), Javasolt Nemzetközi Nem Védjegyzett Nevek 1–33 listán, WHO, Genf, 1975. augusztus.

3. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez96


1. rész

Kozmetikai termékekben csak a megadott határértéken belül, az előírt feltételek betartása mellett felhasználható anyagok

2K25600M_0

Referencia-
szám

Hatóanyag neve

Korlátozások

Címkére felírandó felhasználási
feltételek és figyelmeztetések

alkalmazási terület
és/vagy felhasználás

maximálisan megengedett
koncentráció a végtermékben

egyéb korlátozások
és követelmények

a

b

c

d

e

f


1a


Bórsav, borátok és tetraborátok a 2. számú mellékletben szereplő 1184. hivatkozási számú anyag kivételével


a)
Hintőpor







b) Szájhigiénés termékek


c) Egyéb termékek (kivéve
a fürdőtermékek és a
hajhullámosító termékek)


a)
5% (bórsav tömeg%-ában)







b) 0,1% (bórsav tömeg%-ában)


c) 3% (bórsav tömeg%-ában)


a)
1. Nem használható 3 év alatti gyermekeknek szánt termékben
2. Nem használható hámló,
irritált bőrön, ha a szabad
oldható borát koncentráció az
1,5%-ot
meghaladja (bórsav
tömeg%-ában)
b) 1. Nem használható 3 év
alatti gyermekeknek
szánt termékben
c) 1. Nem használható 3 év
alatti gyermekeknek
szánt termékben
2. Nem használható hámló,
irritált bőrön, ha a szabad
oldható borát koncentráció
a 1,5%-ot meghaladja
(bórsav tömeg%-ában)


a)
1. 3 év alatti gyermekek nem
használhatják
2. Nem alkalmazható hámló,
irritált bőrön




b) 1. Nem szabad lenyelni
2. 3 év alatti gyermekek
nem használhatják
c) 1. 3 év alatti gyermekek nem
használhatják
2. Nem alkalmazható hámló,
irritált bőrön

1b

Tetraborátok

a) Fürdőtermékek
b) Hajhullámosító termékek

a) 18% (bórsav tömeg%-ában)
b) 8% (bórsav tömeg%-ában)

a) Nem használható 3 év alatti
gyermekeknek szánt termékben

a) Nem használható 3 év alatti
gyermekek fürdetésére
b) Alaposan leöblíteni

2a

Tioglikolsav és sói

a) Hajhullámosító vagy
kiegyenesítő termékek
– általános használat
– szakipari használat
b) Szőrtelenítők
c) Használat után eltávolításra
kerülő egyéb hajápoló
termékek



– 8% használatra kész pH 7–9.5
– 11% használatra kész pH 7–9.5
– 5% használatra kész pH 7–12.7
– 2% használatra kész pH 9.5-ig
Százalékok tioglikolsavra számítva

a) b) c)
A használati utasításnak a következő mondatokat kell tartalmazni magyar nyelven:
– Szembe jutása kerülendő
– Szembe jutáskor azonnal
bőséges vízzel öblögetni és
orvoshoz fordulni
a) és c) esetben megfelelő
kesztyű használandó

a)
– Tioglikolátot tartalmaz
– Kövesse az előírásokat
– Gyermekek elől elzárandó
– Csak szakipari használatra
b) c)
– Tioglikolátot tartalmaz
– Kövesse az előírásokat
– Gyermekek elől elzárandó

2b

Tioglikolsav észterek

Hajhullámosító vagy
kiegyenesítő termékek:
– általános használat
– szakipari használat



– 8% használatra kész pH 6–9.5
– 11% használatra kész pH 6–9.5

Százalékok tioglikolsavra számítva

A használati utasításnak a következő mondatokat kell tartalmazni magyar nyelven:
– Érzékenységet okozhat a
bőrrel való érintkezéskor
– Szembe jutása kerülendő
– Szembe jutáskor azonnal
bőséges vízzel öblögetni és
orvoshoz fordulni
– Megfelelő kesztyű használandó

– Tioglikolátot tartalmaz
– Kövesse az előírásokat
– Gyermekek elől elzárandó
– Csak szakipari használatra

3

Oxálsav, észterei és bázikus sói

Hajkezelő termékek

5%

 

Csak szakipari használatra

4

Ammónia

 

6% NH3-ra számítva

 

2% fölött: ammóniát tartalmaz

5

Tozilklóramid nátrium (*)

 

0,2%

 

 

6

Alkáli fémek klorátjai

a) Fogkrém
b) Egyéb felhasználás

a) 5%
b) 3%

 

 

7

Diklórmetán

 

35%
(1,1,1-triklórmetánnal keverve a teljes koncentráció nem haladhatja meg a 35%-ot)

0,2% mint max. szennyezőanyag tartalom

 

8

p-Fenilén-diamin N-szubsztituált származékai és sóik; o-Fenilén-diamin N-szubsztituált származékai (1) az e mellékletben és a 2. számú melléklet 1309., 1311. és 1312. hivatkozási számai alatt felsorolt származékok kivételével

Hajfesték színező oxidáló anyagai
a) általános használat
b) szakipari használat

6% szabad bázisra számítva

 

a) A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor, bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

Feniléndiaminokat tartalmaz
Nem használható szempilla-
és szemöldökfestésre
b) Csak szakipari használatra Feniléndiaminokat tartalmaz
A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor, bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

Megfelelő kesztyű használandó

8a.

p-fenilén-diamin és sói (1)
CAS-szám: 106-50-3
EINECS-szám: 203-404-7
p-Phenylenediamine HCl
(p-fenilén-diamin HCl)
CAS-szám: 624-18-0
EINECS-szám: 210-834-9
p-Phenylenediamine sulfate (p-fenilén-diamin szulfát)
CAS-szám: 16245-77-5
EINECS-szám: 240-357-1

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként
a) általános használatra
b) szakipari használatra

 

a) és b) Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra alkalmazott legnagyobb koncentráció nem haladhatja meg a 2%-ot (szabad bázisra számítva).

a) A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor, bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

A

t fel kell tüntetni a címkén.

Fenilén-diaminokat tartalmaz. Szempilla- és szemöldökfestésre nem használható. A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.
b) Csak szakipari használatra. Fenilén-diaminokat tartalmaz.

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor, bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.


Védőkesztyű viselése kötelező! A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

9

Metil-fenilén-diaminok, N-szubsztituált származékaik és azok sói (1) az e melléklet 9a. hivatkozási száma alatt szereplő anyag, valamint a 2. számú melléklet 364., 1310. és 1313. hivatkozási számai alatt felsorolt anyagok kivételével

Hajfesték oxidáló színező anyagai
a) általános használat
b) szakipari használat

10% szabad bázisra számítva

 

a)A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor, bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

Fenilén-diaminokat (toluol-diamint) tartalmaz. Ne használja szempilla vagy szemöldök festésére.

b)    Csak szakipari használatra.

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket, ha:

– Arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamiféle reakciót észlelt.

Fenilén-diaminokat (toluol-diamint) tartalmaz. Védőkesztyű használata kötelező!

9a.

Toluol-2,5-diamin és sói (1)
CAS-szám: 95-70-5
EINECS-szám: 202-442-1
Toluene-2,5-diamine sulfate
(Toluol-2,5-diamin szulfát)
CAS-szám: 615-50-9
EINECS-szám: 210-431-8

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként
a) általános használatra
b) szakipari használatra

 

a) és b) Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra alkalmazott legnagyobb koncentráció nem haladhatja meg a 4%-ot (szabad bázisra számítva).

a)A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor valamilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

Fenilén-diaminokat (toluol-diamint) tartalmaz. Ne használja szempilla vagy szemöldök festésére.

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

b)    Csak szakipari használatra.

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

Fenilén-diaminokat (toluol-diamint) tartalmaz. Védőkesztyű használata kötelező!

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

10

 

 

 

 

 

11

Diklorofén (*)

 

0,5%

 

Diklorofént tartalmaz

12.

Hidrogén-peroxid és egyéb olyan vegyületek vagy keverékek, melyekből hidrogén-peroxid szabadul fel, beleértve a karbamid- peroxidot és a cink-peroxidot

a) Hajápolási keverékek

a) 12% H2O2 (40 térfogat-
százalék), szabad vagy felszabadult

 

Megfelelő kesztyű használandó!

Hidrogén-
peroxidot tartalmaz.


Szembe ne kerüljön!


Szembe jutása esetén azonnal kiöblíteni!

 

 

b) Bőrápolási keverékek

b) 4% H2O2, szabad vagy felszabadult

 

Hidrogén-
peroxidot tartalmaz.

 

 

 

 

 


Szembe ne kerüljön!

 

 

 

 

 


Szembe jutása esetén azonnal kiöblíteni!

 

 

c) Körömerősítő keverékek

c) 2% H2O2, szabad vagy felszabadult

 

Hidrogén-
peroxidot tartalmaz.

 

 

 

 

 


Szembe ne kerüljön!

 

 

 

 

 


Szembe jutása esetén azonnal kiöblíteni!

 

 

d) Szájápolási termékek, beleértve
a szájvizet,
a fogkrémet és a fogfehérítő termékeket

d) ≤0,1% H2O2, szabad vagy felszabadult

 

 

 

 

e) Fogfehérítő termékek

e) 0,1% < és ≤ 6% H2O2, szabad vagy felszabadult

e) Csak fogorvosok számára értékesíthető. Használata minden alkalmazási ciklusban első ízben fogorvos vagy fogszakorvos által, illetve fogorvos vagy fogszakorvos közvetlen felügyelete alatt és azonos biztonsági szint biztosítása mellett történhet. Ezután az alkalmazási ciklus hátralevő részére a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani. 18 éves kor alatt nem alkalmazható.

Hidrogén-
peroxidot tartalmaz.

Szembe ne kerüljön!

Szembe jutása esetén azonnal kiöblíteni!

A szabad vagy felszabadult H2O2 százalékban kifejezett koncentrációja.

18 éves kor alatt nem alkalmazható.

Csak fogorvos, fogszakorvos számára értékesíthető.

Használata minden alkalmazási ciklusban első ízben fogorvos, fogszakorvos által, illetve annak közvetlen felügyelete alatt és azonos biztonsági szint biztosítása mellett történhet.

 

 

 

 

 

Ezután az alkalmazási ciklus hátralevő részére a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani.

13

Formaldehid

Körömerősítő

5% formaldehidre számítva

 

A körömágy zsírral, olajjal védendő
Formaldehidet tartalmaz (2)

14

Hidrokinon (3)

a)
b) Műkörömnél


0,02% (használat előtti összekeverés után

 

a)
b) Csak szakipari használatra
Bőrre ne kerüljön
Gondosan olvassa el a használati utasítást

15a

Kálium- és nátriumhidroxid

a) Körömágybőr eltávolító


b) Hajkiegyenesítő
1. Általános használat



2. Szakipari használat

c) pH beállító
– szőrtelenítők
d) pH beállítóként egyéb felhasználás

a) 5% súly szerint (4)


b)
1. 2% súly szerint (4)



2. 4,5% súly szerint (4)

c) pH 12.7-ig

d) pH 11-ig

 

a) Lúgot tartalmaz
Szembe ne kerüljön
Vakságot okozhat
Gyermekek elől elzárandó
b) 1. Lúgot tartalmaz
Szembe ne kerüljön
Vakságot okozhat
Gyermekek elől elzárandó
2. Csak szakipari használatra
Szembe ne kerüljön
Vakságot okozhat
c) Gyermekek elől elzárandó
Szembe ne kerüljön

15b

Litium hidroxid

a) Hajkiegyenesítő
1. Általános használat


2. Szakipari használat

b) pH beállító
– szőrtelenítők

c) Egyéb felhasználás – mint pH beállító (kizárólag leöblítendő termékekben)

a) 1. 2% súly szerint (3)



2. 4,5% súly szerint (3)








b) pH érték nem haladhatja
meg a 12,7-et

c) pH érték nem haladhatja
meg 11-et

a) 1. Lúgot tartalmaz
Szembe ne kerüljön
Vakságot okozhat
Gyermekek elől elzárandó
2. Csak szakipari használatra
Szembe ne kerüljön
Vakságot okozhat
b) Lúgot tartalmaz
Gyermekek elől elzárandó
Szembe ne kerüljön

15c

Kalcium hidroxid

a) Hajkiegyenesítő, két komponenst tartalmaz: kalcium hidroxidot és egy guanidin sót
b) pH beállító
– szőrtelenítők

c) Egyéb felhasználás (pl. pH beállító, folyamat segítő)

a) 7% súly szerint kalcium hidroxid





b) pH érték nem haladhatja
meg a 12,7-et

c) pH érték nem haladhatja
meg a 11-et

a) Lúgot tartalmaz
Szembe ne kerüljön
Vakságot okozhat
Gyermekek elől elzárandó
b) Lúgot tartalmaz
Gyermekek elől elzárandó
Szembe ne kerüljön

16

1-Naftol (CAS szám 90-15-3)
és sói

Hajfesték oxidáló színező anyaga

2,0%

Hidrogén peroxiddal kombináltan, alkalmazás során a maximális koncentráció 1,0%

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

17

Nátrium nitrit

Rozsdásodás gátló

0,2%

Nem használható két és/vagy háromértékű aminokkal vagy más nitrózamin képző anyaggal

 

18

Nitrometán

Rozsdásodás gátló

0,3%

 

 

19

 

 

 

 

 

21

Kinin és sói

a) Samponok
b) Hajvizek/szeszek

a) 0,5% kinin bázisra számítva
b) 0,2% kinin bázisra számítva

 

 

22

Rezorcin (3)

a) Hajfesték oxidációs
színező anyaga
1. Általános használat



2. Szakipari használat


b) Hajvizek/szeszek és
samponok

a) 5%



b) 0,5%

 

a) 1. Rezorcint tartalmaz

Nem használható szempilla-, szemöldökfestésre

Szembe jutása esetén azonnal kiöblíteni

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

2. Csak szakipari használatra

Rezorcint tartalmaz

Szembe jutása esetén azonnal kiöblíteni

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.
b) Rezorcint tartalmaz

23

a) Alkáli szulfidok
b) Alkalikus földszulfidok

a) Szőrtelenítők
b) Szőrtelenítők

a) 2% kénre számítva
pH 12.7-ig
b) 6% kénre számítva
pH 12.7-ig

 

a) Gyermek elől elzárandó
Szembe ne kerüljön
b) Gyermek elől elzárandó
Szembe ne kerüljön

24

Vízoldékony cinksók a cink-4-hidroxibenzolszulfonát és a cinkpirition kivételével

 

1% cinkre számítva

 

 

25

Cink-4-hidroxibenzolszulfonát

Dezodorok, izzadásgátlók és pórusösszehúzó vizek/szeszek

6% a vízmentes anyag%-ra számítva

 

Szembe ne kerüljön

26

Ammónium monofluorofoszfát

Szájhigiénés termékek

0,15% F-ra számítva.
Az e mellékletben engedélyezett fluorid vegyületek keveréke esetén a teljes F koncentráció nem haladhatja meg a 0,15%-ot

 

Ammónium monofluorofoszfátot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

27

Nátrium monofluorofoszfát

ua.

0,15% ua.

 

Nátrium monofluorofoszfátot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

28

Kálium monofluorofoszfát

ua.

0,15% ua.

 

Kálium monofluorofoszfátot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

29

Kalcium monofluorofoszfát

ua.

0,15% ua.

 

Kalcium monofluorofoszfátot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

30

Kalcium fluorid

ua.

0,15% ua.

 

Kalcium fluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

31

Nátrium fluorid

ua.

0,15% ua.

 

Nátrium fluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

32

Kálium fluorid

ua.

0,15% ua.

 

Kálium fluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

33

Ammónium fluorid

ua.

0,15% ua.

 

Ammónium fluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

34

Alumínium fluorid

ua.

0,15% ua.

 

Alumínium fluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

35

Ón fluorid

ua.

0,15% ua.

 

Ón fluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

36

Hexadecil ammónium fluorid

ua.

0,15% ua.

 

Hexadecil ammónium fluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

37

3-(N-Hexadecil-N-2-hidroxietil-
ammónia) propilbisz (2-hidroxietil) ammónium dihidrofluorid

ua.

0,15% ua.

 

3-(N-Hexadecil-N-2-hidroxietil-
ammónia) propilbisz (2-hidroxietil) ammónium dihidrofluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

38

NN’N’-Trisz(polioxietilén)-
N-hexadecilpropiléndiamin dihidrofluorid

ua.

0,15% ua.

 

NN’N’-trisz(polioxietilén)-
N-hexa-decilpropiléndiamin dihidrofluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

39

Oktadecenil ammónium fluorid

ua.

0,15% ua.

 

Oktadecenil ammónium fluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

40

Nátrium fluorszilikát

ua.

0,15% ua.

 

Nátrium fluorszilikátot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

41

Kálium fluorszilikát

ua.

0,15% ua.

 

Kálium fluorszilikátot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

42

Ammónium fluorszilikát

ua.

0,15% ua.

 

Ammónium fluorszilikátot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

43

Magnézium fluorszilikát

ua.

0,15% ua.

 

Magnézium fluorszilikátot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

44

1,3-Bisz(hidroximetil) imidazolidin-2-thion

a) Hajkezelő termékek
b) Körömápoló termékek

a) 2%-ig
b) 2%-ig

a) Tilos aerosolokban
b) Az alkalmazott termék pH-ja nem lehet több mint 4

1,3-bisz(hidroximetil)
imidazolidin-2-thiont tartalmaz

45

Benzil alkohol (10)
CAS-szám 100-51-6

a) oldószer
b) illatszer/aromás vegyületek/azok alapanyagai

 

b)
Az anyag jelenlétét jelölni kell az összetevőknek a
6. cikk (1) bekezdésének g) pontjában említett felsorolásában:
– a leöblítésre nem kerülő termékekben a 0,001%-ot,
– a leöblítendő termékekben a 0,01%-ot

 

46

6-metilkumarin

Szájhigiénés termékek

0,003%

 

 

47

Nikometanol hidrofluorid

Szájhigiénés termékek

0,15% fluorra számolva.
Ha más, ebben a mellékletben engedélyezett fluortartalmú vegyülettel együtt használják,
az összes fluorkoncentráció nem lehet több 0,15%-nál

 

Nikometanol hidrofluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

48

Ezüstnitrát

Kizárólag a szempilla és szemöldök színezésére szolgáló termékekben

4%

 

Ezüst nitrátot tartalmaz
Szembe jutása esetén azonnal ki kell öblíteni

49

Szeléndiszulfid

Korpásodás elleni samponokban

1%

 

Szeléndiszulfidot tartalmaz
Szembe és sebesült bőrfelületre ne kerüljön

50

Alumínium cirkónium klorid hidroxid komplexek

AlxZr(OH)yCl2 és az alumínium cirkónium klorid hidroxid, glicin komplexek

Izzadásgátlók

20% vízmentes alumínium cirkónium klorid hidroxidban számolva
5,4% cirkóniumra számolva

1. Az alumínium atomok
aránya a cirkónium
atomokhoz 2 és 10 között
legyen
2. Az (Al+Zr) atomok aránya a
klór atomokhoz 0,9 és 2,1
között legyen
3. Tilos felhasználni
aeroszolokban (spray-ben)

Ne használja sérült bőrfelületre

51

Kinolin-8-ol és bisz
(8-hidroxikinolium) szulfát

Hidrogénperoxid stabilizátor a leöblítésre kerülő hajkezelő termékekben
Hidrogénperoxid stabilizátor a leöblítésre nem kerülő hajkezelő termékekben

0,3% a bázisra számolva

0,03% a bázisra számolva

 

 

52

Metilalkohol

Etilalkohol és izopropilalkohol denaturálására

5% az etilalkoholra vagy izopropilalkoholra számolva

 

 

53

Etidronik sav és sói
(1-hidroxi-etilidén-difoszfonik-
sav és sói)

a) Hajkezelő

b) Szappan

1,5% etidronik savban
kifejezve
0,2% etidronik savban kifejezve

 

 

54

1-Fenoxipropán-2-ol

– Kizárólag leöblítésre kerülő
termékekben
– Tilos használni szájhigiénés
termékekben

2%

Konzerváló szerként lásd 6. számú melléklet 43-as referencia szám

 

55

 

 

 

 

 

56

Magnézium fluorid

Foghigiénés termékek

0,15% F-ra számolva.
Ha más, ebben a mellékletben engedélyezett fluortartalmú vegyülettel együtt használják,
az összes fluorkoncentráció nem lehet több mint 0,15%

 

Magnézium fluoridot tartalmaz
Az elemi fluorra számolva 0,1–0,15%-os koncentrációjú fluortartalmú vegyületeket tartalmazó fogkrémek esetében, ha a címkézés nem tartalmaz eleve gyermekekre vonatkozó ellenjavallatot (pl. „kizárólag felnőttek részére”), kötelező a következő figyelmeztetés feltüntetése:

„Hatéves vagy annál fiatalabb gyermekek: borsónyi mennyiséget tegyen a fogkefére és ügyeljen arra, hogy gyermeke fogmosás közben minél kevesebb fogkrémet nyeljen le! Más forrásból származó fluorid bevitele esetén kérje ki fogorvosa vagy orvosa tanácsát!”

57

Stroncium klorid hexahidrát

a) Fogkrém





b) Sampon és arcápoló
termékek

3,5% stronciumra számolva.
Ha más, engedélyezett stroncium-tartalmú vegyülettel együtt használják, az összes stroncium koncentráció nem lehet több mint 3,5%
2,1% stronciumra számolva.
Ha más, engedélyezett stroncium-tartalmú vegyülettel együtt használják, az összes stroncium koncentráció nem lehet több mint 2,1%

 

Stroncium kloridot tartalmaz
Gyermekek számára a gyakori használat nem tanácsos

58

Stroncium acetát hemihidrát

Fogkrém

3,5% stronciumra számolva.
Ha más, engedélyezett stroncium-tartalmú vegyülettel együtt használják, az összes stroncium koncentráció nem lehet több mint 3,5%

 

Stroncium acetátot tartalmaz
Gyermekek számára a gyakori használat nem tanácsos

59

Hintőpor: Hidratált magnéziumszilikát

a) Három évnél fiatalabb
gyermekek számára készült
hintőporok
b) Egyéb termékek

 

 

a) Tartsa távol a gyermekek
szájától és orrától

60

Zsírsav dialkilamidok és dialkanolamidok

 

Maximális szekunder amin koncentráció: 0,5%

– Nitrozáló rendszerekben nem
használható
– Maximális szekunder amin
koncentráció 5%
(nyersanyagra számolva)
– Maximális nitrozamin
koncentráció 50 μg/kg
– Nitritmentes anyagból készült
konténerben tartandó

 

61

Monoalkilaminok, monoalkanolaminok és sóik

 

Maximális szekunder amin koncentráció: 0,5%

– Nitrozáló rendszerekben nem
használható
– Minimális tisztaság: 99%
– Maximális szekunder
amin koncentráció
0,5% (nyersanyagra számolva)
– Maximális nitrozamin
koncentráció 50 μg/kg
– Nitritmentes konténerben
tartandó

 

62

Trialkilaminok, trialkanolaminok és sóik

a) leöblítésre nem kerülő
termékek

b) egyéb termékek

a) 2,5%

a),
b) – Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Minimális tisztaság: 99%
– Maximális szekunder
amin koncentráció
0,5% (nyersanyagra számolva)
– Maximális nitrozamin
koncentráció 50 μg/kg
– Nitritmentes konténerben
tartandó

63

Stroncium hidroxid

pH szabályozó szőrtelenítő termékekben

3,5% stronciumra számolva max. pH: 12.7

 

Gyermekek elől elzárandó
Szembe ne kerüljön

64

Stroncium peroxid

Leöblítésre kerülő hajkezelő termékekben szakipari használatra

4,5% stronciumra számolva a felhasználásra kész termékben

Minden terméknek ki kell elégítenie a hidrogénperoxid felszabadítással kapcsolatos követelményeket

Szembe ne kerüljön
Szembe jutása esetén azonnal le kell öblíteni
Csak szakipari használatra
Megfelelő kesztyű használandó

65

Benzalkonium klorid, bromid és szaharinát

a) Leöblítésre kerülő haj (fej)-
ápoló termékekben






b) Egyéb termékekben

a) 3% (benzalkonium kloridra
számolva)






b) 0,1% (benzalkonium
kloridra számolva)

a) A C14 vagy ennél rövidebb
alkilláncot tartalmazó
benzalkonium klorid,
bromid szaharinát
koncentrációja a
végtermékben nem lehet
több mint 0,1%
(benzalkonium kloridra
számolva)

a) Szembe ne kerüljön







b) Szembe ne kerüljön

66

Poliakril amidok

a) A bőrön maradó testápoló termékek

b) Egyéb kozmetikai termékek

 

a) Maximális akril amid maradék koncentráció
0,1 mg/kg
b) Maximális akril amid
maradék koncentráció 0,5 mg/kg

 

67

Amil cinnamal
(CAS-szám 122-40-7)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

68

 

 

 

 

 

69

Cinnamil alkohol
(CAS szám 104-54-1)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

70

Citrál
(CAS szám 5392-4-5)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

71

Eugenol
(CAS szám 97-53-0)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

72

Hidroxicitronellal
CAS-szám 107-75-5

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 1,0%

a) b)
Az anyag jelenlétét jelölni kell az összetevőknek a
6. cikk (1) bekezdésének g) pontjában említett felsorolásában:
– a leöblítésre nem kerülő termékekben a 0,001%-ot,
– a leöblítendő termékekben a 0,01%-ot

 

73

Izoeugenol
CAS-szám 97-54-1

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,02%

a) b)
Az anyag jelenlétét jelölni kell az összetevőknek a
6. cikk (1) bekezdésének g) pontjában említett felsorolásában:
– a leöblítésre nem kerülő termékekben a 0,001%-ot,
– a leöblítendő termékekben a 0,01%-ot

 

74

Amilcin namil alkohol
(CAS szám 101-85-9)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

75

Benzilszalicilát
(CAS szám 118-58-1)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

76

Cinnamál
(CAS szám 104-55-2)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

77

Kumarin
(CAS szám 91-64-5)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

78

Geraniol
(CAS szám 106-24-1)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

79

Hidroxi-metil-pentil-ciklohexén-karboxaldehid
(CAS szám 31906-04-4)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

80

Anizil alkohol
(CAS szám 105-13-5)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

81

Benzilcinnamát
(CAS szám 103-41-3)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

82

Farnezol
(CAS szám) 4602-84-0)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

83

2-(4-tert-Butilbenzil)-propional-
dehid
(CAS szám 80-54-6)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

84

Linalool
(CAS szám 78-70-6)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

85

Benzil benzoát
(CAS szám 120-51-4)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

86

Citronellol
(CAS szám 106-22-9)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

87

Hexil-cinnam-aldehid
(CAS szám 101-86-0)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

88

d-Limonene
CAS-szám 5989-27-5

 

 

Az anyag jelenlétét jelölni kell az összetevőknek a 6. cikk (1) bekezdésének g) pontjában említett felsorolásában:
– a leöblítésre nem kerülő termékekben a 0,001%-ot,
– a leöblítendő termékekben a 0,01%-ot
Peroxid-érték kevesebb, mint 20 mmol/L [11]

 

89

Metyl 2-octynoat Metil-heptin-karbonát
CAS-szám 111-12-6

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,01% amikor önmagában használatos
Amikor metil-oktin-karbonáttal együtt van jelen, az együttes szint a végtermékben nem haladhatja meg a 0,01%-ot (amelyből a metil-oktin-karbonát nem lehet több, mint 0,002%)

a) b)
Az anyag jelenlétét jelölni kell az
összetevőknek a 6. cikk (1) bekezdésének g) pontjában említett felsorolásában:
– a leöblítésre nem kerülő termékekben a 0,001%-ot
– a leöblítendő termékekben a 0,01%-ot

 

90

3-Metil-4-(2,6,6-trimetil-2-
ciklohexén-1-il)-3-butén-2-on
(CAS szám 127-51-5)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

91

Tölgyfamoha kivonat
(CAS szám 90028-68-5)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

92

Famoha-kivonat
(CAS szám 90028-67-4)

 

 

Az anyag jelenlétét jelezni kell az összetevők felsorolásában, amennyiben koncentrációja meghaladja:
– 0,001% a bőrön maradó
termékekben
– 0,01% a leöblítendő
termékekben

 

93

2,4-Diamino-pirimidin-3-oxid
CAS szám 74638-76-9)

Hajkezelő termékek

1,5%

 

 

94

Benzoil-peroxid

Műköröm

0,7% (összekeverés után)

Csak szakipari használatra

Csak szakipari használatra
Bőrre ne kerüljön
Gondosan olvassa el a használati utasítást

95

Hidrokinon-metiléter

Műköröm

0,02% (használat előtti összekeverés után)

Csak szakipari használatra

Csak szakipari használatra
Bőrre ne kerüljön
Gondosan olvassa el a használati utasítást

96

Pézsmaxilol
(CAS-szám 81-15-2)

A szájápoló keverékeken kívül minden kozmetikai termék

a) 1,0% finom illatszerben

b) 0,4% kölnivízben

c) 0,03% egyéb termékekben

 

 

97

Pézsmaketon
(CAS-szám 81-14-1)

A szájápoló keverékeken kívül minden kozmetikai termék

a) 1,4% finom illatszerben

b) 0,56% kölnivízben

c) 0,042% egyéb termékekben

 

 

98

Szalicilsav [5]
(CAS-szám 69-72-7)

a) Leöblítendő hajápolási termékek

b) Egyéb termékek

a) 3%

b) 2%

Három év alatti gyermekeknek készülő termékekben nem használható, kivéve a samponokat
Más célokra, mint a termékben a mikroorganizmusok kifejlődésének megakadályozására. E célt jól láthatóan fel kell tüntetni a terméken

Három év alatti gyermekeknek készülő termékekben nem használható [6]

99

Szervetlen szulfitok és biszulfitok [7]

a) Oxidáló hajfestékek

b) Hajkiegyenesítő termékek

c) Önbarnító termékek arcra

d) Egyéb önbarnító termékek

a) 0,67% a szabad SO2-re kifejezve

b) 6,7% a szabad SO2-re kifejezve

c) 0,45% a szabad SO2-re kifejezve

d) 0,40% a szabad SO2-re kifejezve

Más célokra, mint a termékben a mikroorganizmusok kifejlődésének megakadályozására. E célt jól láthatóan fel kell tüntetni a terméken

 

100

Triklokarban [8]
(CAS-szám 101-20-2)

Leöblítendő termékek

1,5%

Tisztasági követelmény:
3,3’,4,4’-tetraklór-azobenzol < 1 ppm
3,3’,4,4’-tetraklór-azoxibenzol < 1 ppm
Más célokra, mint a termékben a mikroorganizmusok kifejlődésének megakadályozására. E célt jól láthatóan fel kell tüntetni a terméken

 

101

Cink-pyrithion [9]
(CAS-szám 13463-41-7)

Leöblítésre nem kerülő hajápolási termékek

0,1%

Más célokra, mint a termékben a mikroorganizmusok kifejlődésének megakadályozására. E célt jól láthatóan fel kell tüntetni a terméken

 

102

Glioxál
Glioxál (INCI)

CAS-szám: 107-22-2

EINECS-szám:
203-474-9

 

100 mg/kg

 

 

103

Abies alba cone
(Jegenyefenyő) tobozból készült olaj és kivonat
CAS-szám 90028-76-5

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

104

Abies alba
(Jegenyefenyő) tűből készült olaj és kivonat
CAS-szám 90028-76-5

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

105

Abies pectinata
(Fésűs jegenyefenyő) tűből készült olaj és kivonat
CAS-szám 92128-34-2

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

106

Abies sibirica
(Szibériai fenyő) tűből készült olaj és kivonat
CAS-szám 91697-89-1

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

107

Abies balsamea
(Balzsamfenyő) tűből készült olaj és kivonat
CAS-szám 85085-34-3

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

108

Pinus mugo pumilio
(Párnás törpefenyő) leveléből és ágából készült olaj és kivonat
CAS-szám 90082-73-8

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

109

Pinus mugo
(törpefenyő) leveléből és ágából készült olaj és kivonat
CAS-szám 90082-72-7

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

110

Pinus sylvestris
(Erdei fenyő) leveléből és ágából készült olaj és kivonat
CAS-szám 84012-35-1

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

111

Pinus nigra
(feketefenyő) leveléből és ágából készült olaj és kivonat
CAS-szám 90082-74-9

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

112

Pinus palustris
(Hosszúlevelű fenyő) leveléből és ágából készült olaj és kivonat
CAS-szám 97435-14-8

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

113

Pinus pinaster
(Partifenyő) leveléből és ágából készült olaj és kivonat
CAS-szám 90082-75-0

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

114

Pinus pumila
(Kék törpe cirbolya fenyő) leveléből és ágából készült olaj és kivonat
CAS-szám 97676-05-6

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

115

Pinus species
(Fenyőfélék) leveléből és ágából készült olaj és kivonat
CAS-szám 94266-48-5

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

116

Pinus cembra
(Cirbolyafenyő) leveléből és ágából készült olaj és kivonat
CAS-szám 92202-04-5

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

117

Pinus cembra
(Cirbolyafenyő) leveléből és ágából acetaldehiddel készült kivonat
CAS-szám 94334-26-6

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

118

Picea Mariana
(Kanadai fekete luc fenyő) leveléből készült olaj és kivonat
CAS-szám 91722-19-9

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

119

Thuja Occidentalis
(Smaragd tuja) leveléből készült olaj és kivonat
CAS-szám 90131-58-1

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

120

Thuja Occidentalis Stem
(Oszlopos tuja) olaj CAS-szám 90131-58-1

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

121

3-Carene
CAS-szám 13466-78-9
Trimetilbiciklo[4.1.0]
hept-3-én izodiprén
2-hydroxyethyl butyl sulfide

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

122

Cedrus atlantica
(Atlasz cédrus) fából készült olaj és kivonat
CAS-szám 92201-55-3

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

123

Cupressus sempervirens (Fenyők, örökzöldek) leveleiből készül olajok és kivonatok
CAS-szám 84696-07-1

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

124

Turpentine gum
(Pinus spp.) Fenyők gyantás nedvéből előállított terpentin
CAS-szám 9005-90-7

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

125

Turpentine
(Terpentin) fenyők gyantás nedvéből készült olaj és olajpárlat
CAS-szám 8006-64-2

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

126

Turpentine, (Pinus spp.) Fenyőfélékből gőz desztillációval készült
Terpentin
CAS-szám 8006-64-2

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

127

Terpénalkohol acetátok
CAS-szám 69103-01-1

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

128

Szénhidrát alapú terpének
CAS-szám 68956-56-9

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

129

Terpének és terpenoidok a III. melléklet 1. Részének 167., 168. és 88. hivatkozási száma alatt felsorolt limonene (d-, l- és dl-isomers) kivételével
CAS-szám 65996-98-7

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

130

Terpenes és terpenoids
Terpénvázas vegyületek és terpenoidok
(CAS-szám 68917–63–5)

 

 

Peroxid-érték kevesebb,
mint 10 mmol/L[11]

 

131

(?-Terpinene
CAS-szám 99-86-5
p-menta-1,3-dién

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

132

(?-Terpinene
CAS-szám 99-85-4
p-menta-1,4-dién

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

133

Terpinolene
CAS-szám 586-62-9
p-menta-1,4(8)-dién

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 10 mmol/L[11]

 

134

Acetyl hexamethyl indan
CAS-szám 15323-35-0
1,1,2,3,3,6-hexametilindan-5-il metil-keton

a) Leöblítésre nem kerülő termékek
b) Leöblítendő termékek

a) 2%

 

 

135

Allyl butyrate
CAS-szám 2051-78-7
2-propenil butanoát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

136

Allyl cinnamate
CAS-szám 1866-31-5
2-propenil 3-fenil-2-prope-noát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

137

Allyl cyclohexylacetate
CAS-szám 4728-82-9
2-propenil ciklohexánacetát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

138

Allyl cyclohexylpropionate
CAS-szám 2705-87-5
2-propenil 3-ciklohexánpro-penoát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

139

Allyl heptanoate
CAS-szám 142-19-8
2-propenil heptanoát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

140

Allyl caproate
CAS-szám 123-68-2
Allil hexanoát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

141

Allyl isovalerate
CAS-szám 2835-39-4
2-propenil 3-metil-butanoát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

142

Allyl octanoate
CAS-szám 4230-97-1
2-allil kaprilát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

143

Allyl phenoxyacetate
CAS-szám 7493-74-5
2-propenil-fenoxi-acetát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

144

Allyl phenylacetate
CAS-szám 1797-74-6
2-propenil benzénacetát

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

145

Allyl 3,5,5-trimethylhexanoate
CAS-szám 71500-37-3

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

146

Allyl cyclohexyloxyacetate
CAS-szám 68901-15-5

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

147

Allyl isoamyloxyacetate
CAS-szám 67634-00-8

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

148

Allyl 2-methylbutoxyacetate
CAS-szám 67634-01-9

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

149

Allyl nonanoate
CAS-szám 7493-72-3

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

150

Allyl propionate
CAS-szám 2408-20-0

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

151

Allyl trimethylhexanoate
CAS-szám 68132-80-9

 

 

A szabad allilalkohol szintje az észterben kevesebb, mint 0,1%

 

151a.

Allyl phenethyl ether (CAS-szám: 14289–65–7; EK-szám: 238–212–2)

 

 

A szabad allilalkohol szintje az éterben kevesebb,
mint 0,1%

 

152

Allyl heptine carbonate
CAS-szám 73157-43-4
Allil okt-2-inoát

 

0,002%

Ez az anyag nem használható együttesen semmilyen 2-alkinsav- észterrel (pl. metil heptin karbonáttal)

 

153

Amylcyclopentenone
CAS-szám 25564-22-1
2-pentilciklopentán-2-en-1-on

 

0,1%

 

 

154

Myroxylon balsamum var. pereirae extracts és distillates
CAS-szám 8007-00-9
Perui olajbalzsam, párlata és kivonata

 

0,4%

 

 

155

4-tert-Butyldihydro-
cinnamal-dehyde
CAS-szám 18127-01-0
3-(4-tert-butilfenil) propion-aldehid

 

0,6%

 

 

156

Cuminum cyminum terméséből készült olaj és kivonat
CAS-szám 84775-51-9

a) Leöblítésre nem kerülő termékek
b) Leöblítendő termékek

a) 0,4% köményolaj

 

 

157

ds-Rose ketone-1[12]
CAS-szám 23726-94-5
(Z)-1-(2,6,6-trimetil-2-
ciklo-hexén-1-il)-2-buten-
1-on (cisz-a-Damaszkon)

a) Szájápolási termékek

b) Egyéb termékek

b) 0,02%

 

 

158

trans-Rose ketone-2[12]
CAS-szám 23726-91-2
(E)-1-(2,6,6-trimetil-1-
ciklo-hexén-1-il)-2-buten-
1-on (transz-YY-Damaszkon)

a) Szájápolási termékek

b) Egyéb termékek

b) 0,02%

 

 

159

trans-Rose ketone-5[12]
CAS-szám 39872-57-6
(E)-1-(2,4,4-trimetil-2-
ciklo-hexén-1-il)-2-buten-
1-on izodamaszkon

 

0,02%

 

 

160

Rose ketone-4[12]
CAS-szám 23696-85-7
Trimetil-ciklohexa-1,3-
dién-1-il)-2-buten-1-on (Damasz-kenon)

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,02%

 

 

161

Rose ketone-3[12]
CAS-szám 57378-68-4
1-(2,6,6-Trimetil-3-ciklo-
hexén-1-il)-2-buten-1-on
(delta-Damaszkon)

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,02%

 

 

162

cis-Rose ketone-2 (12)
CAS-szám 23726-92-3
1-(2,6,6-Trimetil-1-ciklo-
hexén-1-il)-2-buten-1-on
(cisz-YY-Damaszkon)

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb

b) 0,02%

 

 

163

trans-Rose ketone-1[12]
CAS-szám 24720-09-0
1-(2,6,6-Trimetil-2-ciklo-
hexén-1-il)-2-buten-1-on
(transz-a-Damaszkon)

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,02%

 

 

164

Rose ketone-5[12]
CAS-szám 33673-71-1
1-(2,4,4-Trimetil-2-ciklo-
hexén-1-il)-2-buten-1-on

 

0,02%

 

 

165

trans-Rose ketone-3[12]
CAS-szám 71048-82-3
1-(2,6,6-Trimetil-3-ciklo-
hexén-1-il)-2-buten-1-on
(transz-delta-Damaszkon)

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,02%

 

 

166

trans-2-hexenal
CAS-szám 6728-26-3

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,002%

 

 

167

1-Limonene
CAS-szám 5989-54-8
(S)-p-menta-1,8-dién

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 20 mmol/L[11]

 

168

dl-Limonene
(racém módosulata)
CAS-szám 138-86-3
1,8(9)-p-Mentadién, p-Menta-1,8-dien
(Dipentén)

 

 

Peroxid-érték kevesebb, mint 20 mmol/L[11]

 

169

Perillaldehyde
CAS-szám 2111-75-3
p-menta-1,8-dién-7-al

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,1%

 

 

170

Isobergamate
CAS-szám 68683-20-5
Mentadién-7-metil formát

 

0,1%

 

 

171

Metoxi diciklopentadién karboxaldehid
CAS-szám 86803-90-9
Oktahidro-5-metoxi-4,7-
metano-1H-indén-2-
karboxaldehid

 

0,5%

 

 

172

3-metilnon-2-enenitril
CAS-szám 53153-66-5

 

0,2%

 

 

173

Methyl octine carbonate
CAS-szám 111-80-8
Metil non-2-inoát

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,002%, amikor
önmagában használatos
Amikor metil-heptin-karbonáttal együtt van jelen, az együttes szint a végtermékben nem haladhatja meg a
0,01%-ot
(amelyből a metil-oktin-karbonát nem lehet több,
mint 0,002%)

 

 

174

Amylvinylcarbinyl acetate
CAS-szám 2442-10-6
1-okten-3-il-acetát

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,3%

 

 

175

Propylidenephthalide
CAS-szám 17369-59-4
3-propilidén-ftalid

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,01%

 

 

176

Isocyclogeraniol
CAS-szám 68527-77-5
2,4,6-trimetil-3-ciklohexén-1-metanol

 

0,5%

 

 

177

2-Hexylidene cyclopentanone
CAS-szám 17373-89-6

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,06%

 

 

178

Methyl heptadienone
CAS-szám 1604-28-0
6-metil-3,5-heptadién-2-on

a) Szájápolási termékek
b) Egyéb termékek

b) 0,002%

 

 

179

p-methylhydrocinnamic aldehyde
CAS-szám 5406-12-2
krezil-propion-aldehid
p-metildihidro-
cinnamaldehid

 

0,2%

 

 

180

Liquidambar orientalis Balsam oil és extract
CAS-szám 94891-27-7
(styrax)

 

0,6%

 

 

181

Liquidambar styraciflua
(Ámbrafa) balsam olaj és kivonat
CAS-szám 8046-19-3
(styrax)

 

0,6%

 

 

182

Acetyl hexamethyl tetralin
CAS-szám 21145-77-7
CAS-szám 1506-02-1
1-(5,6,7,8-tetrahidro-
3,5,5,6,8,8-hexametil-2-
naftil)etán-1-on
(AHTN)

Minden kozmetikai termék, a szájápolási termékek kivételével

a) Leöblítésre nem kerülő termékek:
0,1%
kivéve:
hidroalkoholos termékek: 1% finom parfüm
2,5%
illatosított krém:
0,5%
b) Leöblítendő termékek: 0,2%

 

 

183

Commiphora erythrea engler var. glabrescens engler gum
Mirha gyanta olaj és kivonat
CAS-szám 93686-00-1

 

0,6%

 

 

184

Opopanax chironium gyanta
CAS-szám 93384-32-8

 

0,6%

 

 

185

Toluol
(CAS-szám 108-88-3;
EK-szám 203-625-9)

Körömápolási termékek

25%

 

Gyermekektől elzárva tartandó. Kizárólag felnőtteknél való alkalmazásra.

186

Dietilén glikol
(CAS-szám 111-46-6;
EK-szám 203-872-2) 2,2’-
oxidietanol

Nyomokban való jelenléte az összetevőkben

0,1%

 

 

187

Butoxidiglikol
(CAS-szám: 112-34-5;
EK-szám: 203-961-6)
dietilén-glikol-monobutil-éter

Hajfestékek oldószereként

9%

Aeroszolos flakonokban (spray) nem használható

 

188

Butoxietanol
(CAS-szám 111-76-2;
EK-szám 203-905-0)
etilén-glikol-monobutil-éter

Oxidáló hajfestékek oldószereként

4,0%

Aeroszolos flakonokban (spray) nem használható

 

Nem oxidáló hajfestékek oldószereként

2,0%

Aeroszolos flakonokban (spray) nem használható

 

189

Trinátrium-5-
hidroxi-1-(4-szulfo-
fenil)-4-(4-szulfo-
fenilazo)-pirazol-3-
karboxilát és alumíniumsó [13] Acid Yellow 23 (CAS-szám
1934-21-0 EINECS-szám
217-699-5) Acid Yellow 23 Aluminum lake (CAS-szám
12225-21-7) EINECS-szám
235-428-9 CI 19140

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

0,5%

 

 

190

Benzolmetánamin, N-etil-N-[4-[[4-
[etil-[(3-
szulfofenil)-
metil]-amino]-fenil] (szulfofenil)
metilén]-2-5-
ciklohexadién-1-
ilidén]-3-szulfo, belső só, dinátriumsó és ammónium- és alumíniumsói[13] Acid Blue 9 (CAS-
szám 3844-45-9) EINECS-szám
223-339-8 Acid Blue 9 ammonium lake (CAS-szám
2650-18-2) EINECS-szám
220-168-0 Acid Blue 9 ammonium lake (CAS-szám
68921-42-6) EINECS-szám
272-939-6 CI 42090

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

0,5%

 

 

191

Dinátrium-6-
hidroxi-5-[(2-
metoxi-4-szul-
fonáto-m-tolil)-
azo]-naftalin-2-
szulfonát[13] Curry Red (CAS-szám
25956-17-6) EINECS-szám
247-368-0 CI 16035

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

0,4%

 

 

192

Trinátrium 1-(1-
naftilazo)-2-
hidroxinaftalin
-4’,6,8-triszulfonát és alumíniumsó[13] Acid Red 18 (CAS-
szám 2611-82-7) EINECS-szám:
220-036-2 Acid Red 18 aluminium lake (CAS-szám
12227-64-4) EINECS-szám
235-438-3 CI 16255

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

0,5%

 

 

193

Hidrogén-3,6-bisz (dietil-amino)-9-
(2,4-diszulfonát-
fenil)-xantilium, nátriumsó[13] Acid Red 52 (CAS-szám
3520-42-1) EINECS-szám
222-529-8 CI 45100

a) Oxidáló hajfestékek összetevőjeként
b) Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként




b) 0,6%

a) Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra alkalmazott maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,5%-ot.

a) A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

194

Dinátrium-5-amino-
4-hidroxi-3-
(fenilazo)naftalin-
2,7-diszul-
fonát[13] Acid Red 33 (CAS-szám
3567-66-6) EINECS-szám:
222-656-9 CI 17200

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

0,5%

 

 

195

Nátrium-1-amino-4-
(ciklohexil-amino)-
9,10-dihidro-9,10-
dioxo-antracén-2-
szulfonát[13] Acid Blue 62 (CAS-szám
4368-56-3) EINECS-szám
224-460-9 CI 62045

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

0,5%

– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-koncent-
ráció: 50 μg/kg
– Nitritmentes tárolóedényben tárolandó

 

196

1-[(2’-metoxietil)
amino]-2-nitro-4-
[di-(2’-hidroxietil)
amino]benzén[13]
HC Blue
No 11 (CAS-szám
23920-15-2) EINECS-szám
459-980-7

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

2,0%

– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-koncent-
ráció: 50 μg/kg
– Nitritmentes tárolóedényben tárolandó

 

197

1,5-Di-(β-
hidroxietilamino)-2-
nitro-4-
klórbenzol[13] HC Yellow No 10
(CAS-szám
109023-83-8) EINECS-szám
416-940-3

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

0,1%

– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-koncent-
ráció: 50 μg/kg
– Nitritmen-
tes tárolóedényben tárolandó

 

198

3-metilamino-4-
nitro-
fenoxietanol[13] 3-
Methylamino-4-
nitrophenoxy-
ethanol (INCI) (CAS-szám
59820-63-2) EINECS-szám
261-940-7

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

0,15%

– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-koncent-
ráció: 50 μg/kg
– Nitritmentes tárolóedényben tárolandó

 

199

2,2’-[[4 -[(2-
hidroxi-
etil)amino]-3-nitro-
fenil] imino]
biszetanol[13] HC Blue No 2 (CAS-
szám 33229-34-4) EINECS-szám
251-410-3

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

2,8%

– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-koncent-
ráció: 50 μg/kg
– Nitritmentes tárolóedényben tárolandó

Allergiás reakciót válthat ki

200

1-propanol, 3-[[4-
[bisz(2-
hidroxietil)amino]-
2-nitrofenil]
amino][13] HC Violet No 2 (CAS-
szám 104226-19-9) EINECS-szám
410-910-3

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

2,0%

– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-koncent-
ráció: 50 μg/kg
– Nitritmentes tárolóedényben tárolandó

Allergiás reakciót válthat ki

201

2-Chloro-6-
ethylamino-4-
nitrophenol (CAS-szám: 131657-78-8) (EK-szám: 411-
440-1)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,5 %-ot

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén

 

 

b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) 3,0 %

a) és b) esetében:

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció: 50 μg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

 

202

4,4’-[1,3-propanid-
bisz(oxi)]bisz-
benzol-1,3-diamin
és tetrahidro-
klorid-sója[13] 1,3-
bisz-(2,4-
Diaminofenoxi)-
propán (CAS-szám 81892-72-0) EINECS-szám
279-845-4 1,3-bisz-
(2,4-
Diaminofenoxi)propán HCl (CAS-szám 74918-21-1) EINECS-szám
278-022-7

a) Oxidáló hajfestékek összetevőjeként



b) Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként






b) 1,2% szabad bázis formájában (1,8% tetrahidroklorid só formájában)

a) Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra alkalmazott maximális koncentráció szabad bázisra számolva nem haladhatja meg az 1,2%-ot (tetrahidroklorid sóra számolva az 1,8%-ot)

a) A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

a) és b) esetében:

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

203

6-metoxi-N2-metil-
2,3-piridindiamin hidroklorid és dihidroklorid só [13] 6-metoxi-2-metil-
amino-3-aminopiri-
din HCl (CAS-szám 90817-34-8 (HCl)) (CAS-szám
83732-72-3 (2HCl)) EINECS-szám
280-622-9 (2HCl)

a) Oxidáló hajfestékek összetevőjeként









b) Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként













b) 0,68% szabad bázis formájában (1,0% dihidroklorid formájában)

a) Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra alkalmazott maximális koncentráció szabad bázisra számolva nem haladhatja meg a 0,68%-ot (dihidrokloridra számolva az 1,0%-ot)

a) és b) esetében
– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-koncent-
ráció: 50 μg/kg
– Nitritmentes tárolóedényben tárolandó

a) A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.









a) és b) esetében:
A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

204

2,3-dihidro-1H-
indol-5,6-diol és hidrobromid sója[13] Dihidroxiindolin (CAS-szám
29539-03-5) Dihidroxiindolin HBr (CAS-szám 138937-28-7) EINECS-szám
421-170-6

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

2,0%

 

Allergiás reakciót válthat ki

205

4-hidroxi-propil-
amino-3-
nitrofenol[13] 4- Hydroxypropyl-
amino-3-
nitrophenol (INCI) (CAS-szám
92952-81-3) EINECS-szám
406-305-9

a) Oxidáló hajfestékek összetevőjeként





b) Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként










b) 2,6%

a) Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra alkalmazott maximális koncentráció nem haladhatja meg a 2,6%-ot (szabad bázisra számolva)
a) és b) esetében:
– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-koncent-
ráció: 50 μg/kg
– Nitritmentes tárolóedényben tárolandó

a) A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

206

Verbénából nyert abszolút olaj (Lippia citriodora Kunth.) (CAS-szám: 8024–12–2)

 

0,2%

 

 

207

Ethyl Lauroyl Arginate HCl
(INCI) [14]
Ethyl-Nα-dodeca-
noyl-L-arginate hydrochloride
(CAS-szám: 60372–77–2;
EK-szám: 434–630–6)

a) Szappanok

b) Korpásodás elleni samponok

c) Nem szórófejes dezodorok

0,8%

Nem a termékben lévő mikroorganizmu-
sok kifejlődésének megakadályozá-
sára. E célt jól láthatóan fel kell tüntetni a terméken.

 

208

1-(béta-ami-
no-etil)-amino
-4-(béta-hidroxi-
etil)-oxi-
2-nitro-benzol
és sói HC Orange No. 2
(CAS-szám: 85765–48–6)
EINECS-szám: 416–410–1

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

1,0%

– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-
koncentráció:
50 μg/kg
– Nitritmentes tárolóedényben tárolandó

A hajfestékek/
hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki. Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat! Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták. Az ideiglenes ‘fekete henna’ tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.
Ne használjon hajfestéket/
hajszínezőt, ha:
– arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült,
– hajfestés után bármikor bármilyen reakciót észlelt,
– korábban ideiglenes ‘fekete henna’ tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

209

2-[(2-metoxi-4-
nitro-fenil)-
amino]-etanol
és sói
2-Hydroxy-
ethylamino-5-
nitroanisole
(CAS-szám: 66095–81–6)
EINECS-szám: 266–138–0

Nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

0,2%

– Nitrozáló rendszerekben nem használható
– Maximális nitrozamin-
koncentráció:
50 μg/kg
– Nitritmentes tárolóedényben tárolandó

 

215.

4-Amino-3-nitrophenol (CAS-szám: 610-81-1) (EK-szám: 210-236-8)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) 1,0 %

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,5 %-ot

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

b) A hajfestékek/ hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki. Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat! Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták. Az ideiglenes ’fekete henna’ tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét. Ne használjon hajfestéket/ hajszínezőt, ha:
- arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült,
- hajfestés után bármikor bármilyen reakciót észlelt,
- korábban ideiglenes ’fekete henna’ tetoválás során valamilyen reakciót észlelt

216.

2,7-Naphthalenediol (CAS-szám: 582-17-2) (EK-szám: 209-478-7)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) 1,0 %

a) Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,0 %-ot

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

217.

m-Aminophenol (CAS-szám: 591-27-5) (EK-szám: 209-711-2) és sói

m-Aminophenol HCl (CAS-szám: 51-81-0) (EK-szám: 200-125-2)

m-Aminophenol sulfate (CAS-szám: 68239-81-6) (EK-szám: 269-475-1)

sodium m-Aminophenol (CAS-szám: 38171-54-9)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

 

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,2 %-ot

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

218.

2,6-Dihydroxy-3,4- dimethylpyridine (CAS-szám: 84540-47-6) (EK-szám: 283-141-2)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

 

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,0 %-ot

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

222.

2-Hydroxyethyl picramic acid (CAS-szám: 99610-72-7) (EK-szám: 412-520-9)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként


b) 2,0 %

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,5 %-ot

a) és b) esetében:

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció:
50 µg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

223.

p-Methylaminophenol (CAS-szám: 150-75-4) (EK-szám: 205-768-2) és szulfátja

p-Methylaminophenol sulfate (CAS- szám: 55-55-0/ 1936-57-8) (EK-szám: 200-237-1/ 217-706-1)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

 

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 0,68 %-ot (szulfát formájában)

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció:
50 µg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

225.

Etanol, 2-[4- [etil[(2-hidroxietil)amino]-2-nitro- fenil]amino]-, (CAS-szám: 104516-93-0) és hidrokloridja

HC Blue No 12 (CAS-szám: 132885-85-9) (EK-szám: 407-020-2)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként



b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) 1,5 % (hidroklorid formájában)

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 0,75 %-ot (hidroklorid formájában)

a) és b) esetében:

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció:
50 µg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

227.

3-Amino-2,4-dichlorophenol (CAS- szám: 61693-42- 3) (EK-szám: 262- 909-0) és hidrokloridja

3-Amino-2,4-dichlorophenol HCl (CAS-szám: 61693-43-4)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) 1,5 % (hidroklorid formájában)

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,5 %-ot (hidroklorid formájában)

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

230.

Phenyl methyl pyrazolone (CAS-szám: 89-25-8) (EK-szám: 201- 891-0)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 0,25 %-ot

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

232.

2-Methyl-5-
hydroxyethylaminophenol (CAS-szám: 55302-96-0) (EK-szám: 259-583-7)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

 

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció:
50 µg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

234.

Hydroxybenzomorpholine (CAS-szám: 26021-57- 8) (EK-szám: 247- 415-5)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,0 %-ot

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció:
50 µg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén

237.

2,2’-[(4-Amino-3-nitro-
fenil)imino] bisetanol (CAS-szám: 29705-39- 3) és hidrokloridja

HC Red No 13 (CAS-szám: 94158-13-1) (EK-szám: 303-083-4)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) 2,5 % (hidroklorid formájában)

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,25 %-ot (hidroklorid formájában)

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

238.

2,6-Dimetoxi-3,5-piridin-
diamin (CAS-szám:
85679-78-3 (szabad bázis)) és hidrokloridja

2,6-Dimethoxy-3,5-
pyridinediamine HCl
(CAS-szám: 56216-28-5) (EK-szám: 260-062-1)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 0,25 %-ot (hidroklorid formájában)

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

239.

HC Violet No 1 (CAS-szám: 82576-75-8) (EK-szám: 417-600-7)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként


b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként




b) 0,28 %

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 0,25 %-ot

a) és b) esetében:

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció:
50 µg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

b) a hajfestékek/ hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki. Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat! Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták. Az ideiglenes ’fekete henna’ tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét. Ne használjon hajfestéket/ hajszínezőt, ha:
- arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült,
- hajfestés után bármikor bármilyen reakciót észlelt,
- korábban ideiglenes ’fekete henna’ tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

241.

1,5-Naphthalenediol (CAS-szám: 83-56-7) (EK-szám: 201-487-4)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként



b) 1,0 %

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,0 %-ot

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

242.

Hidroxipropil-bis(N-
hidroxietil-p-fenilén-
diamin) (CAS-szám:
128729-30-6) és tetrahidrokloridja

Hydroxypropyl bis(N-
hydroxyethyl-p-
phenylenediamine) HCl
(CAS-szám: 128729-28-2) (EK-szám: 416-320-2)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 0,4 %-ot (tetrahidroklorid formájában)

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén

243.

4-Amino-2- hydroxytoluene (CAS-szám: 2835- 95-2) (EK-szám: 220-618-6)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,5 %-ot

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

244.

2,4-Diamino-fenoxi-etanol (CAS-szám: 70643-19-5), valamint hidrokloridja és szulfátja

2,4-Diaminophenoxyethanol
HCl (CAS-szám: 66422-95-
5) (EK-szám: 266-357-1)

2,4-Diaminophenoxyethanol
sulfate (CAS-szám: 70643-
20-8) (EK-szám: 274-713-
2)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 2,0 %-ot (hidroklorid formájában)

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

245.

2-Methylresorcinol (CAS-szám: 608-25-3) (EK-szám: 210-155-8)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként



b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként




b) 1,8 %

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,8 %-ot

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

246.

4-Amino-m-cresol (CAS-szám: 2835-99-6) (EK-szám: 210-621-2)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

 

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,5 %-ot

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

248.

2-Amino-4-
hydroxyethylaminoanisole
(CAS-szám: 83763-47-7)
(EK-szám: 280-733-2) és
szulfátja

2-Amino-4-
hydroxyethylaminoanisole
sulfate (CAS-szám: 83763-
48- 8) (EK-szám: 280-734-
8)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

 

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,5 %-ot (szulfát formájában)

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció:
50 µg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

249.

Hidroxietil-3,4-metilén-
dioxi-anilin és hidrokloridja

Hydroxyethyl-3,4-
methylenedioxyaniline HCl
(CAS-szám: 94158-14- 2)
(EK-szám: 303- 085-5)

Oxidáló hajfestékek összetevőjeként

 

Oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg az 1,5 %-ot

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció: 50 μg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

A keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

250.

3-Nitro-p-
hydroxyethylaminophenol
(CAS-szám: 65235-31-6)
(EK-szám: 265-648-0)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként




b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként




b) 1,85 %

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 3,0 %-ot

a) és b) esetében:

- nitrozáló rendszerekben nem használható

- maximális nitrozamin-koncentráció:
50 µg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén

b) a hajfestékek/ hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki. Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat! Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták. Az ideiglenes ’fekete henna’ tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét. Ne használjon hajfestéket/ hajszínezőt, ha:
- arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült,
- hajfestés után bármikor bármilyen reakciót észlelt,
- korábban ideiglenes ’fekete henna’ tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

251.

4-Nitrophenyl aminoethylurea (CAS-szám: 27080-42-8) (EK-szám: 410-700-1)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként



b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) 0,5 %

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 0,25 %-ot

a) és b) esetében:

- nitrozáló anyagokkal nem használható

- maximális nitrozamin-

koncentráció:
50 µg/kg

- nitritmentes tárolóedényben tárolandó

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

252.

2-Amino-6-chloro-4-
nitrophenol (CAS-szám:
6358- 09-4) (EK-szám:
228-761-1)

a) oxidáló hajfestékek összetevőjeként




b) nem oxidáló hajfestékek összetevőjeként

b) 2,0 %

a) oxidatív körülmények között összekeverve a hajra felvitt maximális koncentráció nem haladhatja meg a 2,0 %-ot

a) a keverési arányt fel kell tüntetni a címkén.

b) a hajfestékek/ hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki. Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat! Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták. Az ideiglenes ’fekete henna’ tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét. Ne használjon hajfestéket/ hajszínezőt, ha:
- arcán kiütés van, vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült,
- hajfestés után bármikor bármilyen reakciót észlelt,
- korábban ideiglenes ’fekete henna’ tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.


(1) Ezek az anyagok használhatók önállóan vagy kombinációban, feltéve, hogy a kozmetikai termékben engedélyezett maximális szintjeik arányának összege nem haladja meg az 1-et.
(2) Csak ha a koncentráció 0,05% fölött van.
(3) Ezek az anyagok használhatók önállóan vagy kombinációban, feltéve, hogy a kozmetikai termékben engedélyezett maximális szintjeik arányának összege nem haladja meg a 2-őt.
(4) A nátrium, kálium vagy lítium hidroxid mennyisége nátriumhidroxid súlyban van megadva. Keverékek esetében az összeg nem haladhatja meg a „d” oszlopban megadott határértékeket.
(*) Ebben a mellékletben a csillaggal jelzett nevek közlésre kerültek a Gyógyszeripari Termékek Nemzetközi Nem Védjegyzett Nevek (INN), Javasolt Nemzetközi Nem Védjegyzett Nevek 1–33 listán, WHO, Genf, 1975. augusztus.
[5] Tartósítószerként lásd a 6. számú melléklet, 1. rész 3. referenciaszámú sornál.
[6] Kizárólag azoknál a termékeknél, amelyeket három év alatti gyermekek is használhatnak, és amelyek hosszan érintkeznek a bőrrel.
[7] Tartósítószerként lásd a 6. számú melléklet, 1. rész 9. referenciaszámú sornál.
[8] Tartósítószerként lásd a 6. számú melléklet, 1. rész 23. referenciaszámú sornál.
[9] Tartósítószerként lásd a 6. számú melléklet, 1. rész 8. referenciaszámú sornál.
[10] Tartósítószerként lásd a 6. számú melléklet, 1. rész 34. számnál.
[11] Ez a határérték a hatóanyagra vonatkozik és nem a kozmetikai termékre.
[12] Az együttesen használt anyagok összege nem haladhatja meg a d) oszlopban szereplő határértékeket.
[13] Ezen hajszínezőkben alkalmazott összetevő szabad bázisának és sóinak használata engedélyezett, amennyiben azt a 2. számú melléklet nem tiltja.
[14] A tartósítószerként való felhasználás tekintetében lásd a 6. számú mellékletben foglalt táblázat 58. sorát.

2. rész

A kozmetikai termékekben átmenetileg engedélyezett anyagok jegyzéke

A kozmetikai termékekben átmenetileg engedélyezett anyagok jegyzéke

1M39892N_0

Referencia-
szám

Hatóanyag neve

Korlátozások

Címkére felírandó
felhasználási feltételek
és figyelmeztetések

Felhasználható a jelzett
időpontig

alkalmazási terület és/vagy
felhasználás

maximálisan megengedett
koncentráció
a végtermékben

egyéb korlátozások
és követelmények

a

b

c

d

e

f

g

1−9

 

 

 

 

 

 

10

Hidroxietil-2-nitro-p-toluidin
(CAS szám 100418-35-5) és sói

a) Hajfesték oxidáló
színező anyaga
b) Hajfesték nem oxidáló
színező anyaga

a) 2,0%

b) 1,0%

Hidrogén peroxiddal kombináltan, alkalmazás során a maximális koncentráció 1,0%

A hajfestékek/hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

2011. 12. 31.

11–49

 

 

 

 

 

 

50

HC Red 10 + HC Red 11
(CAS szám 95576-89-9 + 95576-92-4) és sói

a) Hajfesték oxidáló
színező anyaga
b) Hajfesték nem oxidáló
színező anyaga

a) 2,0%

b) 1,0%

Hidrogén peroxiddal kombináltan, alkalmazás során a maximális koncentráció 1,0%

a)A hajszínezők súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Kérjük, olvassa el és kövesse az utasításokat!

Ezt a terméket nem 16 éven aluli személyeknél való alkalmazásra szánták.

Az ideiglenes „fekete henna” tetoválás növelheti az allergia kialakulásának veszélyét.

Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:

– Arcán kiütés van vagy fejbőre érzékeny, irritált és sérült.

– Hajfestés után bármikor is bármilyen reakciót észlelt.

– Korábban, ideiglenes „fekete henna” tetoválás során valamilyen reakciót észlelt.

2011. 12. 31.

51−62

 

 

 

 

 

 

4. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez97


Kozmetikai termékben felhasználható színezékek (1)

Kozmetikai termékben felhasználható színezékek (1)

 

Szín indexszám

Szín

Alkalmazási terület

Egyéb korlátozások és követelmények

1

2

3

4

1

10006

zöld

 

 

 

x

 

2

10020

zöld

 

 

x

 

 

3

10316 (3)

sárga

 

x

 

 

 

4

11680

sárga

 

 

x

 

 

5

11710

sárga

 

 

x

 

 

6

11725

narancs

 

 

 

x

 

7

11920

narancs

x

 

 

 

 

8

12010

piros

 

 

x

 

 

9

12085 (3)

piros

x

 

 

 

max. koncentráció 3% a végtermékben

10

12120

piros

 

 

 

x

 

11

 

 

 

 

 

 

 

12

12370

piros

 

 

 

x

 

13

12420

piros

 

 

 

x

 

14

12480

barna

 

 

 

x

 

15

12490

piros

x

 

 

 

 

16

12700

sárga

 

 

 

x

 

17

13015

sárga

x

 

 

 

E 105

18

14270

narancs

x

 

 

 

E 103

19

14700

piros

x

 

 

 

 

20

14720

piros

x

 

 

 

E 122

21

14815

piros

x

 

 

 

E 125

22

15510 (3)

narancs

 

x

 

 

 

23

15525

piros

x

 

 

 

 

24

15580

piros

x

 

 

 

 

25

15620

piros

 

 

 

x

 

26

15630 (3)

piros

x

 

 

 

max. koncentráció 3% a végtermékben

27

15800

piros

 

 

x

 

 

28

15850 (3)

piros

x

 

 

 

 

29

15865 (3)

piros

x

 

 

 

 

30

15880

piros

x

 

 

 

 

31

15980

narancs

x

 

 

 

E 111

32

15985 (3)

sárga

x

 

 

 

E 110

33

16035

piros

x

 

 

 

 

34

16185

piros

x

 

 

 

E 123

35

16230

narancs

 

 

x

 

 

36

16255 (3)

piros

x

 

 

 

E 124

37

16290

piros

x

 

 

 

E 126

38

17200 (3)

piros

x

 

 

 

 

39

18050

piros

 

 

x

 

 

40

18130

piros

 

 

 

x

 

41

18690

sárga

 

 

 

x

 

42

18736

piros

 

 

 

x

 

43

18820

sárga

 

 

 

x

 

44

18965

sárga

x

 

 

 

 

45

19140 (3)

sárga

x

 

 

 

E 102

46

20040

sárga

 

 

 

x

a 3,3’-dimetilbenzidin max. koncentrációja 5 ppm a színezékben

47

 

 

 

 

 

 

 

48

20470

fekete

 

 

 

x

 

49

21100

sárga

 

 

 

x

a 3,3’-dimetilbenzidin max. koncentrációja 5 ppm a színezékben

50

21108

sárga

 

 

 

x

ua.

51

21230

sárga

 

 

x

 

 

52

24790

piros

 

 

 

x

 

53

26100

piros

 

 

x

 

tisztasági kritérium:
anilin ≤ 0,2%
2-naftol ≤ 0,2%
4-aminobenzén ≤ 0,1%
1-(fenilazo)-2-naftol ≤ 3%
1-[2-(fenilazo)fenilazo]-2-naftalenol ≤ 2%

54

 

 

 

 

 

 

 

55

27755

fekete

x

 

 

 

E 152

56

28440

fekete

x

 

 

 

E 151

57

40215

narancs

 

 

x

 

 

58

40800

narancs

x

 

 

 

 

59

40820

narancs

x

 

 

 

E 160 e

60

40825

narancs

x

 

 

 

E 160 f

61

40850

narancs

x

 

 

 

E 161 g

62

42045

kék

 

 

x

 

 

63

42051 (3)

kék

x

 

 

 

E 131

64

42053

zöld

x

 

 

 

 

65

42080

kék

 

 

 

x

 

66

42090

kék

x

 

 

 

 

67

42100

zöld

 

 

 

x

 

68

42170

zöld

 

 

 

x

 

69

42510

ibolya

 

 

x

 

 

70

42520

ibolya

 

 

 

x

max. koncentráció 5 ppm a végtermékben

71

42735

kék

 

 

x

 

 

72

44045

kék

 

 

x

 

 

73

44090

zöld

x

 

 

 

E 142

74

45100

piros

 

 

 

x

 

75

45190

ibolya

 

 

 

x

 

76

45220

piros

 

 

 

x

 

77

45350

sárga

x

 

 

 

max. koncentráció 6% a végtermékben

78

45370 (3)

narancs

x

 

 

 

nem több mint 1% 2-(6-hidroxi-3-oxo-3H-xantén-9-il)
benzoésav és 2% 2-(bróm-6-hidroxi-3-oxo-3H-xantén-9-il)
benzoésav

79

45380 (3)

piros

x

 

 

 

ua. mint az előző

80

45396

narancs

x

 

 

 

szájrúzsban használva az engedélyezett max. koncentráció 1% szabad sav formában

81

45405

piros

 

x

 

 

nem több mint 1% 2-(6-hidroxi-3-oxo-3H-xantén-9-il)
benzoésav és 2% 2-(bróm-6-hidroxi-3-oxo-3H-xantén-9-il)
benzoésav

82

45410 (3)

piros

x

 

 

 

ua. mint az előző

83

 

 

 

 

 

 

 

84

45430 (3)

piros

x

 

 

 

E 127 ua. mint az előző

85

47000

sárga

 

 

x

 

 

86

47005

sárga

x

 

 

 

E 104

87

50325

ibolya

 

 

 

x

 

88

50420

fekete

 

 

x

 

 

89

51319

ibolya

 

 

 

x

 

90

58000

piros

x

 

 

 

 

91

59040

zöld

 

 

x

 

 

92

60724

ibolya

 

 

 

x

 

93

60725

ibolya

x

 

 

 

 

94

60730

ibolya

 

 

x

 

 

95

61565

zöld

x

 

 

 

 

96

61570

zöld

x

 

 

 

 

97

61585

kék

 

 

 

x

 

98

62045

kék

 

 

 

x

 

99

69800

kék

x

 

 

 

E 130

100

69825

kék

x

 

 

 

 

101

71105

narancs

 

 

x

 

 

102

73000

kék

x

 

 

 

 

103

73015

kék

x

 

 

 

E 132

104

73360

piros

x

 

 

 

 

105

73385

ibolya

x

 

 

 

 

106

73900

ibolya

 

 

 

x

 

107

73915

piros

 

 

 

x

 

108

74100

kék

 

 

 

x

 

109

74160

kék

x

 

 

 

 

110

74180

kék

 

 

 

x

 

111

74260

zöld

 

x

 

 

 

112

75100

sárga

x

 

 

 

 

113

75120

narancs

x

 

 

 

E 160 b

114

75125

sárga

x

 

 

 

E 160 d

115

75130

narancs

x

 

 

 

E 160 a

116

75135

sárga

x

 

 

 

E 161 d

117

75170

fehér

x

 

 

 

 

118

75300

sárga

x

 

 

 

E 100

119

75470

piros

x

 

 

 

E 120

120

75810

zöld

x

 

 

 

E 140 és E 141

121

77000

fehér

x

 

 

 

E 173

122

77002

fehér

x

 

 

 

 

123

77004

fehér

x

 

 

 

 

124

77007

kék

x

 

 

 

 

125

77015

piros

x

 

 

 

 

126

77120

fehér

x

 

 

 

 

127

77163

fehér

x

 

 

 

 

128

77220

fehér

x

 

 

 

E 170

129

77231

fehér

x

 

 

 

 

130

77266

fekete

x

 

 

 

 

131

77267

fekete

x

 

 

 

 

132

77268:1

fekete

x

 

 

 

E 153

133

77288

zöld

x

 

 

 

Kromát iontól mentes

134

77289

zöld

x

 

 

 

Kromát iontól mentes

135

77346

zöld

x

 

 

 

 

136

77400

barna

x

 

 

 

 

137

77480

barna

x

 

 

 

E 175

138

77489

narancs

x

 

 

 

E 172

139

77491

piros

x

 

 

 

E 172

140

77492

sárga

x

 

 

 

E 172

141

77499

fekete

x

 

 

 

E 172

142

77510

kék

x

 

 

 

Cianid iontól mentes

143

77713

fehér

x

 

 

 

 

144

77742

ibolya

x

 

 

 

 

145

77745

piros

x

 

 

 

 

146

77820

fehér

x

 

 

 

E 174

147

77891

fehér

x

 

 

 

E 171

148

77947

fehér

x

 

 

 

 

149

Lactoflavin

sárga

x

 

 

 

E 101

150

Caramel

barna

x

 

 

 

E 150

151

Capsanthin,
capsorubin

narancs

x

 

 

 

E 160 c

152

Céklavörös

piros

x

 

 

 

E 162

153

Anthocianinok

piros

x

 

 

 

E 163

154

Alumínium, cink, magnézium és kalcium sztearátok

fehér

x

 

 

 

 

155

Brómtimolkék

kék

 

 

 

x

 

156

Brómkrezolzöld

zöld

 

 

 

x

 

157

Savanyú vörös 195

piros

 

 

x

 

 

Oszlop 1 =

Valamennyi kozmetikai termékben engedélyezett színezékek.

Oszlop 2 =

A szem környékén alkalmazott termékek kivételével valamennyi kozmetikai termékben engedélyezett színezékek.

Oszlop 3 =

Kizárólag olyan kozmetikai termékben engedélyezett színezékek, amely a nyálkahártyával nem kerül érintkezésbe.

Oszlop 4 =

Kizárólag olyan kozmetikai termékben engedélyezett színezékek, amely a bőrrel rövid ideig érintkezik.


(1) Ezen színezékek olyan lakkjai vagy sói is engedélyezettek, amelyeknél a 2. számú mellékletben nem tiltott, illetve az 5. számú melléklet szerint a rendelet hatálya alól nem kivont anyagot használnak.
(2) Azon színezékeknek, amelyeknél az „E” betű szerepel, az élelmiszer színezékekre vonatkozó tisztasági követelményeknek kell megfelelni a külön jogszabályban1 lefektetett előírásoknak.
(3) Engedélyezhetők továbbá ezen színezékek oldhatatlan bárium, stroncium és cirkónium lakkjai, sói és pigmentjei, melyeknek meg kell felelniük az oldhatatlansági tesztnek.

___________
1 A Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 40/1995. (XI. 16.) FM rendelet.

5. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez98


A rendelet hatálya alá nem tartozó anyagok

A stroncium és vegyületei kivéve a 2. számú mellékletben felsorolt stroncium laktát, stroncium nitrát és stroncium polikarboxilát, a 3. számú melléklet 1. részben meghatározott feltételek mellett a stroncium szulfid, stroncium klorid, stroncium acetát, stroncium hidroxid, stroncium peroxid, és a 4. számú mellékletben (3) megjegyzéssel felsorolt színezékekben lévő stroncium lakkok, festékek és sók.

6. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendeletez99


Kozmetikai termékekben felhasználható tartósítószerek jegyzéke
Kozmetikai termékekben felhasználható tartósítószerek jegyzéke

(1) A tartósítószerek olyan anyagok, amelyeket a kozmetikai termékben olyan céllal alkalmaznak, hogy megakadályozzák a mikroorganizmusok szaporodását.

(2) A (*) jellel ellátott anyagokat a jelen mellékletben megadott koncentrációtól eltérő mennyiségben is lehet használni kozmetikai termékben, ha ez annak megjelenéséből egyértelműen kitűnik, mint pl. dezodoráló hatóanyag szappanokban, korpásodás elleni hatóanyag samponokban.

(3) A kozmetikai termékekben egyéb anyagok is rendelkezhetnek antimikrobiális tulajdonságokkal és így segítik a termék tartósítását, mint pl. sok esszenciális olaj, néhány alkohol. Ezeket az anyagokat ez a melléklet nem tartalmazza.

(4) Jelen melléklet értelmezésében:
„sók”, kationok sói: nátrium, kálium, kalcium, magnesium, ammónium és etanolaminok,
anionok sói: klorid, bromid, szulfát, acetát.
„észterek”: metil, etil, propil, butil, isopropil, isobutil, fenil észterek.

(5) „Formaldehidet tartalmaz” figyelmeztetést kell felírni az olyan késztermékekre, amelyek formaldehidet tartalmaznak, ill. formaldehid szabadul fel, ha a késztermékben a formaldehid koncentrációja meghaladja a 0,05%-ot.

[6] Csak a test nagy felületére felvitt termékeket érinti.

[7] A fürdéshez használt keverékek/tusfürdők, valamint samponok kivételével kizárólag azok a termékek, amelyek három év alatti gyermekek esetében használhatók.

[8] Kizárólag azok a termékek, amelyek három év alatti gyermekek esetében használhatók.

[9] A nem tartósítószerként való felhasználás tekintetében lásd a 3. számú melléklet 1. részében foglalt táblázat 207. pontját.

Referencia-
szám

Tartósítószer neve

Maximálisan megengedett
koncentráció

Korlátozások
és követelmények

Címkére felírandó
felhasználási feltételek
és figyelmeztetések

a

b

c

d

e

1

Benzoesav (CAS-szám 65-85-0) és nátriumsói (CAS-szám 532-32-1)

Leöblítendő termékek, kivéve szájápolási termékek: 2,5% (sav)
Szájápolási termékek: 1,7% (sav)
Leöblítésre nem kerülő termékek:
0,5% (sav)

 

 

1a

Benzoesavnak az 1. referenciaszám alatt feltüntetett sóktól eltérő sói, valamint benzoesav észterei

0,5% (sav)

 

 

2

Propionsav és sói

2% (sav)

 

 

3

Szalicilsav és sói (*)

0,5% (sav)

Nem használható 3 év alatti gyermeknek szánt termékben, kivéve a samponokat

3 év alatt gyermekek nem használhatják1

4

Szorbinsav (hexa-2,4-dienoic sav) és sói

0,6% (sav)

 

 

5

Formaldehid és paraformaldehid (*)

0,2% (kivéve szájhigiénés termékben)
0,1% (szájhigiénés termékben, szabad formaldehidben kifejezve)

Tilos aerosolos termékben (spray)

 

7

Bifenil-2-ol (o-fenilfenol) és sói

0,2% fenolban kifejezve

 

 

8

Cink-pyrithion (*)
(CAS-szám 13463-41-7)

Hajápolási termékek: 1%
Egyéb termékek: 0,5%

Csak leöblítendő termékeknél. Szájápolási termékekben nem használatos

 

9

Szervetlen sulfitok és hidrogénszulfitok (*)

0,2%, szabad SO2-ben
kifejezve

 

 

10

 

 

 

 

11

Klór-butanol (INN)

0,5%

Tilos aerosolos termékben (spray)

Klór-butanolt tartalmaz

12

4-Hidroxibenzoesav, sói és észterei

0,4% (sav) 1 észterre
0,8% (sav) észter-keveréknél

 

 

13

3-Acetil-6-metil piran-2,4 (3H)-dion és sói

0,6% (sav)

Tilos aerosolos termékben (spray)

 

14

Hangyasav és nátrium sója

0,5% (savban kifejezve)

 

 

15

3,3’-Dibromo-4,4’-hexame-
tiléne-dioxi-dibenzamidin
(Dibróm-hexamidin) és sói (izotionát is)

0,1%

 

 

16

Thiomerzal (INN)

0,007% (Hg-ban)
Ha a rendeletben engedélyezett egyéb higanyvegyülettel van összekeverve, akkor a Hg maximális koncentrációja 0,007% marad

Csak szem make-up, szem make-up eltávolító termékben

Thiomerzalt tartalmaz

17

Fenil-higany sók (borát is)

mint az előző

mint az előző

Fenil-higany komponenseket tartalmaz

18

Undec-10-enoic sav és sói

0,2% (sav)

 

 

19

Hexetidin (INN)

0,1%

 

 

20

5-Bróm-5-nitro-1,3-dioxan

0,1%

Csak leöblítésre kerülő termékben
Kerülni kell a nitrózamin képződést

 

21

Bronopol (INN)

0,1%

Kerülni kell a nitrózamin képződést

 

22

2,4-Diklórbenzil alkohol

0,15%

 

 

23

Triklocarban (INN) (*)

0,2%

Tisztasági kritérium: 3,3’,4,4’-Tetraklór-azobenzén < 1 ppm 3,3’,4,4’-Tetraklór-azoxibenzén < 1 ppm

 

24

4-Klór-m-krezol

0,2%

Tilos nyálkahártyával érintkező termékben

 

25

Triklozan (INN)

0,3%

 

 

26

4-Klór-3,5-xilenol

0,5%

 

 

27

3,3’-Bisz (1-hidroxi-metil-2,5- dioxo-imidazolidin-4-il)-1,1’-metiléndiurea (’imidazolidinil urea’)

0,6%

 

 

28

Poli (1-hexametilén-biguanid hidroklorid

0,3%

 

 

29

2-Fenoxietanol

1%

 

 

30

Hexametiléntetramin (methenamin) (INN)

0,15%

 

 

31

Methenamin 3-kloroallilklorid (INNM)

0,2%

 

 

32

1-(4-Klórofenoxi)-1-(imidazol-1-il)3,3-dimetil-bután-2-on

0,5%

 

 

33

1,3-Bisz (hidroximetil)-5,5-dimetilimidazolidin-2,4- dion

0,6%

 

 

34

Benzilalkohol (*)

1%

 

 

35

1-Hidroxi-4-metil-6(2,4,4-
trimetil- pentil)2-piridon és monoetanolamin sója

1%
0,5%

Leöblítésre kerülő termékben
Egyéb termékekben

 

36

 

 

 

 

37

6,6-Dibrómo-4,4-diklór-
2,2’-metilén-difenol (Bromochlorophen)

0,1%

 

 

38

4-Izopropilm-krezol

0,1%

 

 

39

5-Klór-2-metilizotiazol-
3(2H)-on és 2-metilizo-tiazol-3- (2H)-on keveréke magnéziumkloriddal és magnéziumnitráttal

0,0015% (a két vegyület 3:1 arányú keveréke)

 

 

40

2-Benzil-4-klórfenol (Chlorophen)

0,2%

 

 

41

2-Klór-acetamid

0,3%

 

Klóracetamidot tartalmaz

42

Klórhexidine (INN) és
diglükonátja, diacetátja
dihidrokloridja

0,3% klórhexidinben kifejezve

 

 

43

1-Fnoxipropan-2-ol (*)

1,0%

Csak leöblítésre kerülő termékben

 

44

Alkil (C12-C22) trimetil ammónium, bromid és klorid (*)

0,1%

 

 

45

4,4-dimetil-1,3-oxizalidin

0,1%

A végtermék pH-ja nem lehet alacsonyabb mint 6

 

46

N-(Hidroximetil)-N-(dihid-
roximetil-1,3-dioxo-2,5-imi-
dazolinidil-4)-N’-(hidroxi-
metil) urea

0,5%

 

 

47

1,6-Di(4-amidino-fenoxi)-n- hexan (hexamidin) és sói (köztük az isotionat és a
p-hidroxibenzoát)

0,1%

 

 

48

Glutaraldehide (Pentan-1,5-dial)

0,1%

Tilos aerosolos termékben (spray)

Glutaraldehidet tartalmaz (ha a végtermék glutaraldehid koncentrációja meghaladja a 0,05%-ot)

49

5-Etil-3,7-dioxa-1-azabiciklo (3.3.0) oktán

0,3%

Tilos szájhigiénés és nyálkahártyával érintkező termékben

 

50

3-(p-klór-fenoxi)-propán-
1,2-diol (chlorphenesin)

0,3%

 

 

51

Nátrium hidroximetilamino acetát (Nátrium hidroximetil glicinát)

0,5%

 

 

52

Titándioxidra felvitt ezüstklorid

0,004% mint AgCl

20% AgCl (W/W) TiO2-on
Tilos 3 év alatti gyermekeknek szánt termékben, szájhigiénés termékben, szemkörnyéken és az ajkakon alkalmazott termékben

 

53

Benzetoniumklorid

0,1%

a) leöblítésre kerülő termékek,
b) bőrön maradó termékek a szájhigiéniai termékek kivételével

 

54

Benzalkoniumklorid, bromid és szacharinát (+)

0,1% benzalkonium-
kloridra számítva

 

Szembe ne kerüljön

55

Benzilhemiformal

0,15%

Csak leöblítésre kerülő termékben

 

56

jodo-propinil-butil-karbamát
(JPBK)
3-jodo-2-propinil-butil-karbamát
CAS-szám: 55406-53-6

a) leöblítendő termékek esetén: 0,02%
b) leöblítésre nem kerülő termékek esetén: 0,01%, kivéve az alábbi termékekben: dezodorok és izzadásgátlók: 0,0075%

Száj- és ajakápolási termékekben nem használható
a) Három év alatti gyermekeknek szánt termékekben nem használható, kivéve fürdéshez használt keverékek/tusfürdők, valamint samponok
b) – Testápolókban és testkrémekben nem használható [6]
– Három év alatti gyermekeknek szánt termékekben nem használható

a) ,,Három év alatti gyermekek esetében nem használható” [7]
b) ,,Három év alatti gyermekek esetében nem használható” [8]

57.

Methyl-isothiazolinone (INCI)

0,01%

 

 

58.

Ethyl Lauroyl Arginate HCl (INCI) (*) [9] Ethyl-N α-dodecanoyl-L-
arginate hydrochloride
(CAS-szám:
60372–77–2;
EK-szám: 434–630–6)

0,4%

Ajakápolási termékekben, valamint szájápolási termékekben és
spray-kben nem használható.

 


1 Kizárólag a 3 év alatti gyermekek részére készülő, a bőrrel tartósan érintkező terméknél.

7. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez100


Kozmetikai termékben felhasználható UV-szűrőanyagok
Kozmetikai termékben felhasználható UV-szűrőanyagok

Az UV-szűrőanyagok olyan anyagok, amelyek a napozótermékekben speciálisan azt a célt szolgálják, hogy bizonyos UV-sugarakat kiszűrjenek és így megvédjék a bőrt azok káros hatásaitól.

Ezeket az UV-szűrőanyagokat egyéb kozmetikai termékben is lehet alkalmazni a jelen mellékletben megadott határértékek és feltételek mellett.

Jelen mellékletben nem szerepelnek azok az UV-szűrőanyagok, amelyeket kizárólag a kozmetikai termékben UV-sugárzástól való védelmére használnak.

Referencia-
szám

UV-szűrőanyag neve

Maximálisan megengedett
koncentráció

Egyéb korlátozások
és követelmények

Címkére felírandó
felhasználási feltételek
és figyelmeztetések

a

b

c

d

e

1

 

 

 

 

2

N,N,N-Trimetil-4-(2-oxo-
born-3-ilidenemetil) anilinium metilszulfat

6%

 

 

3

Homosalat (INN)

10%

 

 

4

Oxibenzon (INN)

10%

 

Oxibenzont tartalmaz1

6

2-fenilbenzimidazol-5-szulfonsav és kálium, nátrium trietanolamin sói

8% (savban kifejezve)

 

 

7

3,3’-(1,4-Fenilénedimetilén) bisz
(7,7-dimetil-2-oxobiciklo-[2,2,1] hept-1-ilmetánszulfonsav) és sói

10% (savban kifejezve)

 

 

8

1-(4-terc-butilfenil)-3-
(4-metoxifenil) propán-1,3-dion

5%

 

 

9

alfa-(2-Oxoborn-3-iliden) toluen-4-szulfonsav és sói

6% (savban kifejezve)

 

 

10

2-ciano-3,3-difenil akrilsav, 2-etilhexil észter (Oktokrilén)

10% (savban kifejezve)

 

 

11

Az N-1(2 és 4)-[(2-oxoborn-3-iliden)metil] benzil)akrilamid polimerje

6%

 

 

12

Oktil metoxicinnamát

10%

 

 

13

Etoxilált Etil-4-Aminobenzoát (PEG-25 PABA)

10%

 

 

14

Izopentil-4-metoxicinnamát (Izoamil p-metoxicinnamát)

10%

 

 

15

2,4,6-Trianilin-(p-Karbo-2’-Etilhexil-1’Oxi)-1,3,5-Triazin (Oktil Triazon)

5%

 

 

16

Fenol,2-(2H-Benzotriazol-2-il)-4-
Metil-6-(2-metil-3-(1,3,3,3-Tetrametil-1-
(Trimetilszilil(Oxi)-Disziloxanil) Propil) (Drometrizol Trisziloxan)

15%

 

 

17

Benzoesav, 4,4-((6-(((1,1-dimetiletil)amino)karbonil)
fenil)
amino)- 1,3,5-triazine-2,4-diil) diimin) bisz-, bisz
(2-etilhexil)észter)

10%

 

 

18

3-(4’-Metilbenziliden)-d-1 kámfor (4-Metil-benziliden kámfor)

4%

 

 

19

3-Benziliden kámfor

2%

 

 

20

2-Etilhexil szalicilát (Oktil-szalicilát)

5%

 

 

21

etilhexil-2-hexil
4-dimetil-amino-
benzoátja (oktil dimetil
PABA)

8%

 

 

22

2-Hidroxi-4-metoxi-benzo-fenon-5-
szulfonsav (Benzofenon-5) és nátrium sója

5% (savból)

 

 

23

2,2’-Metilen-bisz-6-(2H-
benzotriazol-
2il)-4-(tetrametil-butil)-1,1,
3,3-fenol

10%

 

 

24

2-2’-bisz-(1,4-fenilén)1H-
benzimidazol-4,6-diszulfonsav mononátrium sója)

10% (savból)

 

 

25

(1,3,5)-Triazine-2,4-bisz
((4-(2-etil-hexil oxil)-2-hidroxi)-fenil-6-(4-metoxifenil)

10%

 

 

26

Dimetikodietilbenzal-
malonat
(CAS szám 207574-74-1)

10%

 

 

27

Titánium dioxid

25%

 

 

28

Benzoesav, 2-[-4-(dietil-
amino)-2-hidroxibenzol]-, hexil-észter (INCI-név: Diethylamino Hydroxy-
benzoyl Hexyl Benzoate; CAS szám: 302776-68-7)

10%

 

 


1 Nem szükséges, ha a koncentráció 0,5% vagy kisebb és csak a kozmetikai termék védelmét szolgálja.

8. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez101


Jelölések a kozmetikai termékeken

Jelölések a kozmetikai termékeken

A) Külön tájékoztatás jelölése a kozmetikai termékeken


B) A kozmetikai termék megnyitásától számított minőségmegőrzési idő jelölése

9. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez102


Kozmetikai termék bejelentéséhez, kozmetikai termékkel kapcsolatos kérelemhez szükséges adatok

I.103 A kozmetikai termék bejelentéséhez (nyilvántartásba vételi eljárásához) szükséges adatok

1. A bejelentő (cég) neve, címe, telephelye (elérhetősége).

2. Az előállító (cég) neve, címe, telephelye (elérhetősége).
3. A termék (termékek)
a) megnevezése,
b) rendeltetése,
c) csomagolási egysége (egységei).
4. Annak ténye, hogy a terméket (termékeket) Magyarországon gyártották-e.
5. Annak ténye, hogy a terméket (termékeket) Magyarországon hozták-e be először az Európai Gazdasági Térség területére.
6. Az 5. § (1) bekezdésében előírt adatok hozzáférhetőségi helye, a cég neve, címe (ország, város, utca, házszám), kontakt személy neve, telefon-/faxszáma, és – ha van – elektronikus levélcíme.
7. A kiállító neve, címe, a kiállítás kelte, cégszerű aláírás.
8. A termék eredeti címkéje, vagy annak – olvasható – másolata, elektronikus fényképe, vagy a címke teljes adattartalma.

II. A kozmetikai termék 7. § (2) bekezdés szerinti összetevő engedélyezése iránti kérelemhez szükséges adatok

1. A kérelmező (cég) neve, címe, telephelye (elérhetősége).

2. Az anyag pontos kémiai/kereskedelmi neve, az előállításához felhasznált anyag(ok), keletkezett melléktermék(ek) kémiai neve.

3. A termék neve, rendeltetése – kivéve, ha az a megjelenéséből egyértelmű –, kiszerelési módja, egysége(i).

4. Az anyag kvalitatív/kvantitatív összetételének, fizikai/kémiai jellemzőinek, mikrobiológiai tisztasági szintjének ellenőrzésére a gyártó által végzett/végeztetett vizsgálatok és eredmények megadása.

5. A termék 5. § (1) bekezdés szerinti termékinformációs dokumentációjának tárolási helye, külföldi terméknél az előállító ország kompetens hatóságának a nyilatkozata termékkategóriába tartozásáról, forgalmazásáról.

6. Az anyag toxikológiai adatai – akut toxicitási, bőr abszorpciós, bőr irritációs, bőr szenzibilizációs, nyálkahártya irritációs, szub-krónikus toxicitási, fototoxicitási, mutagenitási, karcinogenitációs, teratogenitási, genotoxicitási, toxikokinetikai, reprodukciós toxicitási vizsgálatok.

7. A termék ártalmatlanságát igazoló biztonsági értékelés.

8. Az anyag kozmetikai termékben alkalmazni kívánt mennyisége %-ban, betöltött funkciója, várható hatása a termék típusának, felhasználási módjának a megjelölésével.

9. A termék 2 mintadarabja – külföldinél – végleges, kereskedelmi forgalomba kerülő csomagolásban.

10. Az adatlapot kiállító neve, címe, cégszerű aláírás, bélyegző.

III. A kozmetikai termék összetevője feltüntetésének mellőzésére irányuló kérelemhez szükséges adatok

1. A kérelmező neve, cégneve, címe, telephelye (elérhetősége).

2. A titkosítani kért összetevő(k) pontos megnevezése (INCI név, EINECS, Szín Index-szám, CAS vagy ELINCS név és az ehhez kapcsolt hivatalos szám, Európai Gyógyszernév, WHO által javasolt elnevezés, illetve, ha nincsenek nevek és számok, az alapanyag neve, azon növényi vagy állati eredetű összetevő neve, amit felhasználnak).

3. Annak a kozmetikai terméknek az emberi egészséggel kapcsolatos biztonsági értékelése, amelyben az összetevő(ke)t fel kívánják használni, figyelembe véve az összetevők toxikológiai hatását, kémiai összetételét és expozíciós szintjét.

4. A kozmetikai termékek listája, amelyben alkalmazni kívánják az összetevő(ke)t.

5. A titkosítás kérésének részletes indokolása különös tekintettel a következőkre:
– kezdeményezték a szabadalmi eljárást;
– ha az összetevő rendeltetése sem a szakirodalomban, sem a kereskedelemben nem ismert,
– az összetevőt és a használatát még nem hozták nyilvánosságra, ezt az állapotot nem befolyásolja, ha az összetevővel vagy használatával kapcsolatban már nyilvánosságra kerülne az összetevő, könnyen utánozható lenne és ez a kérelmezőnek kárt okozna.

6. Amennyiben az összetevőt több termékben használják, valamennyi kozmetikai termék elnevezését, illetve az Európai Unió területén különböző elnevezéseket kívánnak használni, ezek felsorolását. Ha a kérelem benyújtásakor a kozmetikai termék neve még nem ismert, a forgalomba hozatala előtt legalább 15 nappal közölni kell a termék nevét. Ha az összetevőt több termékben használják, elegendő egyetlen kérelmet benyújtani, feltéve, hogy a kozmetikai termékeket egyértelműen meghatározzák.

7. Annak ismertetése, hogy az Európai Unió bármely tagállamában nyújtottak-e be titkosítási kérelmet az adott összetevővel kapcsolatban, illetve a meghozott döntés.

10. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez104


Az állatkísérletek jóváhagyott alternatív módszereinek jegyzéke105

A Közös Kutatóközpont Alternatív Módszerek Validálásával Foglalkozó Európai Központja (ECVAM) által jóváhagyott alternatív módszerek, amelyek megfelelnek a 2008/112/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv követelményeinek, és amelyek nincsenek felsorolva a 440/2008/EK rendeletben.

Hivatkozási szám A
Jóváhagyott alternatív módszerek B
A helyettesítés teljes vagy részleges C

11. számú melléklet a 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelethez106


A kozmetikai termékeken az állatkísérletek hiányára vonatkozó tájékoztatókkal kapcsolatos iránymutatásokról

A kozmetikai termékek biztonságosságáról, gyártási, forgalmazási feltételeiről és közegészségügyi ellenőrzéséről szóló 40/2001. (XI. 23.) EüM rendelet (a továbbiakban: R.) 9. §-ának (4) és (5) bekezdését – tekintettel a 76/768/EGK tanácsi irányelv szerint az állatkísérletek hiányára vonatkozó tájékoztatók használatáról szóló iránymutatások létrehozásáról szóló 2006/406/EK bizottsági ajánlásban foglaltakra – a következők figyelembevételével kell alkalmazni:

1. Fő alapelvek
Az állatkísérletek hiányára vonatkozó tájékoztatás nem vezetheti félre a fogyasztót. A kozmetikai termék címkéjén feltüntetett, az R. 9. §-ának (4) és (5) bekezdése szerinti tájékoztatásnak elő kell segítenie, hogy a fogyasztó hasznos információ birtokában tájékozottan tudjon választani. A tájékoztatás alkalmazása nem vezethet tisztességtelen piaci versenyhez az ilyen tájékoztatást marketingeszközként használó gyártók, illetve a szállítók között.

2. A tájékoztatók önkéntes használata
Az R. 9. §-ának (4) és (5) bekezdése szerinti tájékoztatás alkalmazásával a gyártó vagy a termék piaci forgalmazásáért felelős személy jelölheti, hogy a termékkel kapcsolatban állatkísérletek nem folytak. Az ilyen tájékoztatás használata sem a gyártó, sem a termék piaci forgalmazásáért felelős személy számára nem kötelező, csak a számukra felkínált lehetőség, amennyiben az R. 9. §-ának (4) és (5) bekezdésében foglalt követelmények teljesülnek.

3. Az R. 9. §-ának (4) és (5) bekezdésében megállapított követelmények értelmezése
Az R. és e tájékoztató alkalmazása tekintetében
a)107 összetevő: bármely szintetikus vagy természetes eredetű vegyi anyag vagy keverék, beleértve a kozmetikai termékek összetételében használt illat- és aromás vegyületeket is;
b) állat: az állatkísérletek végzéséről szóló 243/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 2. §-ának 1. pontjában meghatározott „állat”;
c) kísérlet: a termék vagy összetevői kifejlesztésére vagy biztonságosságának értékelésére vonatkozó kísérletek.
Az R. 9. §-ának (4) és (5) bekezdésében megállapított követelményeket a következők szerint kell értelmezni:
a) „állatkísérletek nem folytak”: azt jelenti, hogy
– semmiféle állatkísérletet nem végeztek a kozmetikai termék vagy összetevői kifejlesztésével vagy biztonságosságának értékelésével kapcsolatban. A tájékoztatót csak akkor szabad használni, ha az állatkísérleteket teljes mértékben alternatív módszerrel helyettesítik, nem pedig csökkentik vagy finomítják az állatkísérleteket. Továbbá nem lényeges, hogy hol (az Európai Unióban vagy harmadik országokban) és az sem, hogy mikor végezték a kísérletet (ide értendő a kísérlet megismétlése is),
– nem használhattak semmilyen mások által új kozmetikai termékek kifejlesztése céljából állatokon tesztelt összetevőt, azaz a gyártó és beszállítói nem használhattak olyan összetevőket, amelyekről például a tudományos irodalomban rendelkezésre állnak a mások által új kozmetikai termék kifejlesztése céljából végzett állatkísérletekkel kapcsolatos adatok. Ebben az összefüggésben „az új kozmetikai termék kifejlesztése” jelentheti egy, már piacon levő termék átalakítását vagy teljesen új termék kifejlesztését (innováció). Új csomagolás nem tekinthető új kozmetikai terméknek;
b) „nem bíztak meg harmadik személyt az állatkísérlet elvégzésével”: azt jelenti, hogy a gyártó és beszállítói, beleértve minden, a beszállítói láncban szereplő beszállítót:
– nem végeztek közvetlenül állatkísérleteket,
– nem adtak megbízást állatkísérletek elvégzésére, ami azt jelenti, hogy nem adtak felkérést állatkísérletekre, és nem fizettek érte, például tudományos intézményekben folyó kutatás támogatásával.

4. Tájékoztatók szövegezése
Bármely személy, aki tájékoztatót kíván használni annak jelölésére, hogy nem végeztek állatkísérletet, szabadon választhatja meg a tájékoztató szövegezését, illetve használhat bármely figuratív képet vagy egyéb jelet, amennyiben az R. minden idevágó követelménye teljesül.
1

A rendeletet a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 3. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2013. július 11. napjával.

2

Az 1. § (2) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg, a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 7. § (1) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg.

3

Az 1. § (3) bekezdése a 75/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelet 2. § a) pontja szerint módosított szöveg.

4

Az 1. § (4) bekezdése a 75/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelet 2. § b) pontja szerint módosított szöveg.

5

Az 1. § (5) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 14. § (7) bekezdésének b) pontja szerint módosított szöveg.

6

Az 1. § (6) bekezdését az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 14. § (6) bekezdésének b) pontja hatályon kívül helyezte, újonnan a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 1. § (1) bekezdése iktatta be.

7

A 2. § (1) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 2. § (1) bekezdésével megállapított, és a 75/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelet 2. § c) pontja szerint módosított szöveg.

8

A 2. § (2) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 14. § (7) bekezdésének c) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 2. § (3) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 14. § (6) bekezdésének c) pontja szerint módosított szöveg.

10

A 2. § (4) bekezdése a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 7. § (1) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 2. § (6) bekezdését a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 1. §-a iktatta be.

13

A 2. § (7) bekezdését a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 1. §-a iktatta be.

14

A 2. § (8) bekezdését a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 1. §-a iktatta be.

15

A 3. § az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 3. §-ával megállapított szöveg.

17

A 3. § (4) bekezdését a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 8. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

18

A 4. § az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 4. §-ával megállapított szöveg.

19

Az 5. § (1) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 5. § (1) bekezdésével megállapított, nyitó szövegrésze a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 2. § a) pontja szerint módosított szöveg.

20

Az 5. § (1) bekezdésének h) pontja a 3/2004. (XI. 17.) EüM rendelet 5. § (4) bekezdése, a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 2. § b) pontja szerint módosított szöveg.

22

Az 5. § (4) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 5. § (2) bekezdésével megállapított, és a 75/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelet d) pontja szerint módosított szöveg.

23

Az 5. § (5) bekezdését az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 5. § (3) bekezdése iktatta be.

24

Az 5. § (6) bekezdését az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 5. § (3) bekezdése iktatta be, szövege a 16/2009. (V. 11.) EüM rendelet 6. § (6) és (8) bekezdése szerint módosított szöveg.

25

Az 5. § (7) bekezdését a 16/2009. (V. 11.) EüM rendelet 2. §-a iktatta be.

26

A 6. § (1) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 6. § (1) bekezdésével megállapított, a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 2. § c) pontja szerint módosított szöveg.

27

A 6. § (3) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 6. § (2) bekezdésével megállapított, a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 2. § d) pontja szerint módosított szöveg.

28

A 6. § (4) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 6. § (2) bekezdésével megállapított, a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 2. § e) pontja szerint módosított szöveg.

29

A 6. § (5) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 6. § (6) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 6. § (7) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 6. § (2) bekezdésével megállapított, a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 2. § f) pontja szerint módosított szöveg.

32

A 7. § (1) bekezdését az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 14. § (6) bekezdésének d) pontja hatályon kívül helyezte.

33

A 7. § (2) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

34

A 7. § (4) bekezdése a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 3. § (1) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

35

A 7. § (5) bekezdését a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 8. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

36

A 7. § (6) bekezdése a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 7. § (2) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg.

37

A 7. § (7) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 7. § (2) bekezdésével megállapított és a 3/2004. (XI. 17.) EüM rendelet 5. § (4) bekezdése szerint módosított szöveg.

38

A 8. § (1) bekezdésének a)–b) pontját az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 14. § (6) bekezdésének e) pontja hatályon kívül helyezte.

39

A 9. § az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 8. §-ával megállapított szöveg.

40

A 9. § (1) bekezdésének bevezető szövegrésze a 37/2008. (IX. 26.) EüM rendelet 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

41

A 9. § (1) bekezdés b) pontja a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 2. § g) pontja szerint módosított szöveg.

42

A 9. § (1) bekezdésének c) pontja a 37/2008. (IX. 26.) EüM rendelet 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

43

A 9. § (1) bekezdés f) pontja a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 7. § (2) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

44

A 9. § (1) bekezdés h) pontja a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 2. § h) pontja szerint módosított szöveg.

45

A 9. § (1) bekezdése i) pontjának az illat- és aromakompozíció feltüntetésére vonatkozó rendelkezéseit – az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 14. § (5) bekezdése alapján – a 2005. március 11. napját követően forgalomba hozott kozmetikai termékekre kell alkalmazni. A 9. § (1) bekezdésének i) pontja a 29/2005. (VIII. 2.) EüM rendelet 4. § (2) bekezdésének a) pontja szerint módosított szöveg.

46

A 9. § (1) bekezdésének k) pontját a 27/2007. (VI. 11.) EüM rendelet 5. § (3) bekezdése hatályon kívül helyezte.

47

A 9. § (2) bekezdése a 37/2008. (IX. 26.) EüM rendelet 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

48

A 9. § (3) bekezdése a 37/2008. (IX. 26.) EüM rendelet 1. § (4) bekezdésével megállapított, a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 2. § i) pontja szerint módosított szöveg.

49

A 9. § (4) bekezdését a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 2. §-a iktatta be.

50

A 9. § (5) bekezdését a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 2. §-a iktatta be.

51

A 10. § (1) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 14. § (7) bekezdésének d) pontja szerint módosított szöveg.

52

A 10. § (2) bekezdése a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 1. §-ával megállapított szöveg.

53

A 10. § (3) bekezdése a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 7. § (2) bekezdés a) és c) pontja szerint módosított szöveg.

54

A 10. § (4) bekezdését az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 9. §-a iktatta be.

55

A 10. § (5) bekezdését az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 9. §-a iktatta be.

56

A 11. § (1) bekezdése a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

57

A 11. § (2)–(3) bekezdését a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 3. § (1) bekezdés c) pontja hatályon kívül helyezte.

58

A 11. § (5) bekezdését a 29/2005. (VIII. 2.) EüM rendelet 1. §-a iktatta be, szövege a 37/2008. (IX. 26.) EüM rendelet 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

59

A 11. § (6) bekezdését a 17/2006. (IV. 19.) EüM rendelet 1. §-a iktatta be, szövege a 37/2008. (IX. 26.) EüM rendelet 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

60

A 11. § (7) bekezdését a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 3. §-a iktatta be, hatályon kívül helyezte a 37/2008. (IX. 26.) EüM rendelet 5. § (4) bekezdésének a) pontja.

61

A 11. § (8) bekezdését a 47/2007. (X. 31.) EüM rendelet 1. §-a iktatta be.

62

A 11. § (8) bekezdésének b) pontja a 3/2008. (I. 11.) EüM rendelet 4. § (8) bekezdésének b) pontja szerint módosított szöveg.

63

A 11. § (9) bekezdését a 47/2007. (X. 31.) EüM rendelet 2. §-a iktatta be.

64

A 11. § (10) bekezdését a 47/2007. (X. 31.) EüM rendelet 5. § (7) bekezdése iktatta be; a rendelkezés e módosító rendelet 5. § (2) bekezdése alapján 2007. november 21. napján lépett hatályba.

65

A 11. § (11) bekezdését a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 2. §-a iktatta be.

68

A 12. § (1) bekezdése a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

69

A 12. § (2) bekezdése a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 8. § c) pontja szerint módosított szöveg.

70

A 12. § (3) bekezdése a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

71

A 12. § (6) bekezdését a 3/2004. (XI. 17.) EüM rendelet 1. §-a iktatta be, hatályon kívül helyezte a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 3. § (1) bekezdés d) pontja.

72

A 12/A. §-t a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 1. § (3) bekezdése iktatta be, szövege a 21/2012. (IX. 4.) EMMI rendelet 4. §-a szerint módosított szöveg.

73

A 13. § (1) bekezdése a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

74

A 13. § (1) bekezdés a) pontja a 11/2013. (II. 7.) EMMI rendelet 15. § b) pontja szerint módosított szöveg.

75

A 13. § (4) bekezdése az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 10. § (1) bekezdésével megállapított, és a 75/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelet 2. § e) pontja szerint módosított szöveg.

76

A 13. § (5) bekezdése a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 4. §-ával megállapított szöveg.

77

A 13. § új (6) bekezdését az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 10. § (2) bekezdése iktatta be, egyidejűleg az eredeti (6) bekezdés számozását (7) bekezdésre változtatva. A 13. § (6) bekezdése a 75/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelet 2. § e) pontja szerint módosított szöveg.

78

A 13. § eredeti (6) bekezdésének számozását (7) bekezdésre változtatta az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 10. § (2) bekezdése, hatályon kívül helyezte a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 8. § d) pontja.

79

A 14. § az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 11. §-ával megállapított szöveg, az eredeti § jelölését (1) bekezdésre változtatta a 3/2004. (XI. 17.) EüM rendelet 2. §-a. A 14. § (1) bekezdésének második mondatát a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 7. § (3) bekezdésének a) pontja hatályon kívül helyezte.

81

A 14. § új (2) bekezdését a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 4. § (1) bekezdése iktatta be, egyidejűleg az eredeti (2) bekezdés számozását (3) bekezdésre változtatva. E módosító rendelet 7. § (2) bekezdése alapján a rendelkezés 2007. február 1-jén lépett hatályba azzal, hogy az új szabályozástól eltérően a már engedélyezett kísérletek az engedélyben foglaltak szerint lefolytathatók.

82

A 14. § új (2) bekezdését a 3/2004. (XI. 17.) EüM rendelet 2. §-a iktatta be, egyidejűleg a § eredeti szövegének jelölését (1) bekezdésre változtatva. A 14. § eredeti (2) bekezdésének számozását a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 4. § (1) bekezdése (3) bekezdésre változtatta. A 14. § (3) bekezdése a 16/2009. (V. 11.) EüM rendelet 3. §-ával megállapított szöveg.

83

A 14. § (4) bekezdését a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 4. § (2) bekezdése iktatta be, szövege a 16/2009. (V. 11.) EüM rendelet 3. §-ával megállapított szöveg. A 14. § (4) bekezdésében a „készítmények” szövegrész helyébe a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 7. § (1) bekezdés b) pontja alapján a „keverékek” szövegrész lép; a rendelkezés nem vezethető át.

84

A 14. § (5) bekezdését a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 4. § (2) bekezdése iktatta be.

85

A 15. § (2) bekezdését a 118/2008. (V. 8.) Korm. rendelet 5. §-ának 158. pontja hatályon kívül helyezte.

86

A 15. § (3) bekezdését a 7/2010. (IX. 2.) NEFMI rendelet 3. §-a hatályon kívül helyezte.

87

A 15. § (4) bekezdése a 29/2005. (VIII. 2.) EüM rendelet 2. §-ával megállapított szöveg.

88

A 15. § (4) bekezdés a) pontja a 37/2012. (XI. 16.) EMMI rendelet 1. §-ával megállapított szöveg.

89

A 15. § (4) bekezdésének d) pontját a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 5. § (2) bekezdése iktatta be.

90

A 15. § (4) bekezdésének e) pontját a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 5. § (2) bekezdése iktatta be.

91

A 15. § (5) bekezdését a 33/2011. (VI. 21.) NEFMI rendelet 1. § (5) bekezdése iktatta be.

92

Az 1. számú melléklet az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 13. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

94

OJ L 159, 29.6.1996, p.1.

95

Az 2. melléklet 1372. pontját a 75/2011. (XII. 29.) NEFMI rendelet 3. § (1) bekezdése iktatta be.

98

Az 5. számú melléklet az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 13. § (5) bekezdésével megállapított, valamint a 27/2009. (VIII. 5.) EüM rendelet 2. § (2) bekezdése szerint módosított szöveg.

101

A 8. számú melléklet az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 13. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

103

A 9. számú melléklet I. pontja a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

104

A 10. számú melléklet az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 13. § (8) bekezdése alapján hatályát veszítette; újonnan beiktatta a 3/2004. (XI. 17.) EüM rendelet 4. § (3) bekezdése, szövege a 16/2009. (V. 11.) EüM rendelet 4. § (3) bekezdése szerint módosított szöveg.

105

Az alternatív módszerek feltüntetésére a közösségi jegyzékbe történő felvételt követően kerül sor.

106

A 11. számú melléklet az 5/2004. (II. 10.) ESZCSM rendelet 13. § (8) bekezdése alapján hatályát veszítette, újonnan a 48/2006. (XII. 28.) EüM rendelet 6. § (3) bekezdése iktatta be.

107

A 11. számú melléklet 3. pont a) alpontja a 14/2010. (IV. 7.) EüM rendelet 6. § (1) bekezdése szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére