• Tartalom

60/2001. (HK 15.) HM utasítás

60/2001. (HK 15.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium Gazdasági Kabinet létrehozásáról és működési rendjéről szóló 82/1998. (HK 1/1999.) HM utasítás módosításáról

2001.08.31.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 41. §-ban kapott felhatalmazás alapján a Honvédelmi Minisztérium Gazdasági Kabinet létrehozásáról és működési rendjéről szóló 52/1999. (HK 17.) HM utasítással módosított 82/1998. (HK 1/1999.) HM utasítást (a továbbiakban: Ut.) az alábbiak szerint módosítom.

1. § (1) Az Ut. 7. § (1) bekezdése helyébe a következő bekezdés lép:

„(1) A HM GaK vezetője a HM VG HÁT Távolléte esetén feladatait sorrendben a HM VG főcsoportfőnök (a továbbiakban: HM VG FCSF), továbbá a HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal (a továbbiakban: HM KPSZH) főigazgató - a HM VG HÁT által meghatározottak szerint - látja el.”

(2) Az Ut. 7. § (2) bekezdése helyébe az alábbi szöveg lép:

„(2) A HM GaK titkári teendőit a HM közgazdasági és vagyonfelügyeleti főosztályvezető és a HM Közgazdasági és Vagyonfelügyeleti Főosztály (a továbbiakban: HM KVF) állományába tartozó függetlenített beosztású - HM GaK titkár (a továbbiakban: GaK titkár) a HM VG FCSF közvetlen irányításával látja el. A függetlenített GaK titkár időleges távolléte esetén helyettesítéséről a HM közgazdasági és vagyonfelügyeleti főosztályvezető intézkedik.”

(3) Az Ut. 7. § (3) bekezdése helyébe a következő bekezdés lép:

„(3) A HM GaK tagjai
a) HM VG HÁT,
b) HM VG FCSF,
c) Honvéd Vezérkar főnökhelyettes,
d) HM KPSZH főigazgató,
e) HM közgazdasági és vagyonfelügyeleti főosztályvezető,
f) HM haditechnikai fejlesztési főosztályvezető,
g) HM infrastrukturális főosztályvezető,
h) HM informatikai és hírközlési főosztályvezető,
i) HM Gazdasági Tervező Hivatal főigazgató,
j) HVK logisztikai csoportfőnök,
k) HVK haderőtervezési csoportfőnök,
l) MH összhaderőnemi logisztikai támogató parancsnok.”

(4) Az Ut. 7. § (5) bekezdése helyébe az alábbi szöveg lép:

„(5) A HM GaK ülésén állandó meghívottként tanácskozási joggal - részt vesz
a) HM Költségvetési és Munkabiztonsági Ellenőrzési Hivatal főigazgató,
b) HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatal vezérigazgató,
c) HM Beruházás és Ingatlanfejlesztési Iroda miniszteri biztosa,
d) HM Technológiai Hivatal főigazgató,
e) HM Ingatlankezelési Hivatal főigazgató,
f) MK KBH Honvédelmi Minisztérium katonai biztonsági igazgató,
g) HM jogi képviseleti főosztályvezető,
h) HM GaK titkár.”

(5) Az Ut. 7. § (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(7) A HM GaK titkár szervező és koordinációs tevékenységében előkészíti, valamint mindennemű anyagi biztosítást megszervezve biztosítja a GaK üléseit. Két ülés közötti időszakban a GaK jóváhagyott ülésterve szerinti feladatok előkészítése és ülésen történő megtárgyalása érdekében kapcsolatot tart a HM GaK tagjaival és állandó meghívottaival. A HM GaK titkár az ülések napirendjéről, időpontjáról, helyszínéről a HM GaK mindenkori vezetőjének intézkedését kéri. A HM GaK titkár a HM GaK hatáskörét érintő vagy halasztást nem tűrő ügyekben a HM GaK vezetőjének intézkedését kéri, illetve soron kívül jelentést tesz.”

2. § Az Ut. 10. § (2) bekezdése helyébe az alábbi bekezdés lép:

„(2) A HM GaK ülés megfelelő napirendi pontjához a vitaanyagot a tájékoztató előterjesztés készítésére felkért felelős terjeszti elő. Amennyiben a kijelölt előterjesztő nem tagja vagy állandó meghívottja a HM GaK-nak - az Ut. 7. § (6) bekezdése szerint - az ülés napirendi pontja tárgyalásához tanácskozási joggal külön meghívásra kerül.”

3. § Az Ut. 11. § (3) bekezdés felvezető szövegrésze helyébe az alábbi megfogalmazás lép:

„(3) A HM GaK vezetője - távollétében HM VG FCSF, illetve HM KPSZH főigazgató - a rendelkezésre álló információk alapján a HM GaK soron következő ülésén, napirenden kívül szóban tájékoztatja a testületet a HM Kollégium ülésének gazdasági tárgyú döntéseiről.”

4. § (1) Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba*, egyidejűleg hatályát veszti a Honvédelmi Minisztérium Gazdasági Kabinet létrehozásáról és működési rendjéről szóló 82/1998. (HK 1/1999.) HM utasítás módosításáról szóló 52/1999. (HK 17.) HM utasítás.

(2) Az Ut. 2. §-ában „HM gazdasági ügyeket felügyelő helyettes államtitkár (a továbbiakban: HM GÜF HÁT)” megnevezés helyébe „HM védelemgazdasági helyettes államtitkár (a továbbiakban: HM VG HÁT)” megnevezés, az Ut. 12. §-ában „HM JIF” helyébe „HM IKKF”, az Ut. 14. §-ában a „- a HM Gazdasági Kabinet titkára” szövegrész helyébe a „- a HM VG FCSF, a HM GaK képviseletére” szövegrész lép.

Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

*,

Az utasítás aláírásának napja: 2001. augusztus 31.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére