• Tartalom

7/2001. (HK 3.) HM utasítás

7/2001. (HK 3.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok köztisztviselőinek egyes költségtérítéseiről

2001.03.13.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdés l) pontja alapján a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM) és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok köztisztviselői egyes költségtérítéseinek megállapítására és folyósítására – figyelemmel a köztisztviselők munkavégzéséről, munka- és pihenőnapjáról, jutalmazásáról, valamint juttatásairól szóló 170/1992. (XII. 22.) Korm. rendelet 10. §-ában, illetőleg a HM köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos ügyintézés egyes kérdéseiről szóló 21/1994. (HK 10.) HM utasításban foglaltakra – a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítást a Honvédelmi Minisztérium, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal, a HM Katonai Légügyi Hivatal és a HM Védelmi Hivatal köztisztviselői tekintetében kell alkalmazni.

2. § A köztisztviselők egyes költségtérítéseinek megállapítására és folyósítására – eltérő rendelkezés hiányában1. – a hivatásos és hadköteles katonák, a honvédségi közalkalmazottak egyes költségtérítéseiről szóló 1/2001. (I. 5.) HM rendelet (a továbbiakban: R.) előírásait a 3–6. pontokban foglaltak figyelembevételével kell alkalmazni.

3. § A köztisztviselők belföldi szolgálati (hivatali) kiküldetése esetén a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 49/B. §-ában meghatározott szabályok szerint jogosultak élelmezési költségtérítésre (napidíjra).

4. § Belföldi kiküldetés teljesítése során a köztisztviselő a kiküldetést elrendelő főnök (vezető) által írásban meghatározott közlekedési eszközt, szállodát vehet igénybe. A vezető és az ügyintéző állománycsoportba tartozó köztisztviselők részére a magasabb komfortfokozatú (I. osztály, Intercity stb.) közlekedési eszköz igénybevételét kell engedélyezni. A köztisztviselő belföldi szolgálati kiküldetése esetén a költségvetési szervek és intézmények főfoglalkozású alkalmazottait megillető utazási kedvezményekre vonatkozó szabályokat2. az R. 60. §-ának figyelembevételével kell alkalmazni.

5. § A továbbtanuló köztisztviselők, illetőleg a köztisztviselők helyi szolgálati utazásainak költségeit az R. közalkalmazottakra vonatkozó rendelkezései szerint kell megtéríteni és elszámolni.

6. § A köztisztviselők részére az albérleti díj hozzájárulást a HM rendelkezése alatt lévő lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, valamint a lakhatás támogatásáról szóló 6/1994. (IV. 30.) HM rendelet és végrehajtási rendelkezései megfelelő alkalmazásával kell megállapítani és folyósítani.

7. § Ez az utasítás a közzétételét követő 3. napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban a hivatásos és hadköteles katonák, a honvédségi közalkalmazottak egyes költségtérítéseiről szóló 1/2001. (I. 5.) HM rendelet hatálybalépésének napjától kell alkalmazni.

Dr. Szabó János s. k.,
honvédelmi miniszter

1.

Pl: a helyi utazási költségtérítésről szóló 9/1995. HM KÁT intézkedés

2.

A közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 287/1997. (XII. 29.) Korm. rendelet

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére