• Tartalom

10/2002. (BK 6.) BM utasítás

10/2002. (BK 6.) BM utasítás

a belügyminiszter irányítása alatt álló költségvetési szervek hivatásos állományú tagjai, köztisztviselői, közalkalmazottai és munkavállalói 2002. évi étkezési hozzájárulásának, egyéb költségtérítésének, valamint egyenruházati utánpótlási illetményének és ruházati költségtérítésének kifizetési rendjéről*

2002.04.02.
I.
Az utasítás hatálya
1. Az utasítás hatálya kiterjed a Belügyminisztérium költségvetési fejezeten belül – a fejezeti kezelésű előirányzatok és a helyi önkormányzatok támogatásai és hozzájárulásai cím kivételével – a belügyminiszter irányítása alatt álló költségvetési szervekre és a velük jogviszonyban álló hivatásos állományúakra, köztisztviselőkre, közalkalmazottakra és munkavállalókra.
2. Az utasítás szabályait megfelelően alkalmazni kell a fegyveres szervek szerződéses állományú tagjaira, és irányadó a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok állománya étkezési hozzájárulásának, egyéb költségtérítésének, egyenruházati utánpótlási illetményének kifizetésére.
II.
Étkezési hozzájárulás
3. Étkezési hozzájárulás havonta a következő mértékben folyósítandó az állomány részére:
a) a munkáltató által természetben nyújtott étkezés esetén 2200 Ft összegben, vagy
b) kizárólag fogyasztásra, készétel-vásárlásra feljogosító utalvány esetén 1400 Ft értékben.
III.
Egyéb költségtérítés
4. Az illetménynek pénzintézetnél nyitott bankszámlára történő – törvény által kötelezően előírt – átutalásából adódó többletköltséget a munkáltató a külön jogszabályban előírt, legmagasabb adómentes mértékben (évi 2000 Ft) köteles megtéríteni az érintetteknek legkésőbb 2002. december 31-ig.
IV.
Ruházati költségtérítés és az egyenruházati utánpótlási illetmény
5. A ruházati költségtérítés mértéke 2002. évben
a) köztisztviselők esetén: 49 500 Ft/fő
b) közalkalmazottak esetén: 34 000 Ft/fő
c) munkavállalók esetén: 34 000 Ft/fő
6. A hivatásos állomány egyenruházati utánpótlási illetményének mértéke 2002. évben 82 500 Ft/fő. A téli szolgálati egyenruházat beszerzésére kötelezetteknél 47 500 Ft/fő összeget az egységes téli szolgálati egyenruházat bevezetésére vissza kell tartani.
7. A ruházati költségtérítést 2002. május 31-ig kell kifizetni.
8. Az egyenruházati utánpótlás illetmény kifizetésére a belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló szervezetek, valamint a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok egyenruha-ellátásra jogosult személyi állománya Ruházati Szabályzatának kiadásáról szóló 21/1998. (IV. 22.) BM rendelet 20. pontjának f) alpontja irányadó, azzal, hogy az egyenruházati utánpótlási illetmény vissza nem tartott részét 2002. május 31-ig kell kifizetni.
V.
Záró rendelkezés
9. Ez az utasítás közzététele napján lép hatályba.
Dr. Pintér Sándor s. k.,
belügyminiszter
*

Az utasítást a 6/2003. (BK 7.) BM utasítás 13. pontja hatályon kívül helyezte 2003. április 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére