• Tartalom

10/2002. (HK 7.) HM utasítás

10/2002. (HK 7.) HM utasítás

a 76/2001. (HK 19.) HM utasítás módosításáról, a Honvédelmi Minisztérium fejezet általános és teljes körű vagyonfelmérő leltározásának végrehajtásáról*

2002.03.08.
A honvédelemről szóló, többször módosított 1993. évi CX. törvény 10. § g) pontjában biztosított felhatalmazás alapján – figyelemmel a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény és az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 63/A. § előírásaira – a fejezeti szintű logisztikai információs rendszer adatbázisának megteremtése érdekében a fejezeti szintű általános és teljes körű mennyiségi felvétellel történő vagyonfelmérő leltározásának rendjét az alábbiak szerint módosítom:

1. § (1) Az utasítás 5. § (2) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A feleslegesnek nyilvánított vagyonelemeket – függetlenül a kincstári vagyoni körből történő kivonás helyzetétől – az 55/2000. (HK 19.) HM utasítás 5. § (1) bekezdés szerint, elkülönítve kell tárolni, amelyre az érintett honvédelmi szervezetek vezetői a leltár végrehajtásának megkezdéséig intézkedjenek.
(a) Azon feleslegesnek nyilvánított vagyonelemek leltározását, amelyek nem kerültek átadásra ITR-be, illetve ideiglenes tárolóhelyre,1. az utasításban meghatározottak szerint kell végrehajtani.
(b) Az ITR-ben és az ideiglenes tárolókban elhelyezett eszközöket, anyagokat – függetlenül a kincstári vagyoni körből történő kivonás helyzetétől – tételesen nem kell felleltározni. A leltározást a vagyoni körből történő kivonási határozatok, vagy az átvételi okmányok adatai és a helyi nyilvántartá- sokban szereplő adatok összehasonlításával kell végrehajtani, a leltározási bizottság által.
(c) A vagyonfelmérő leltározás alatt, a kincstári vagyoni körből kivont tárgyi eszközök és készletek átadását az ÁPV Rt., illetve bizományosa részére folytatni kell.”

2. § (1) Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba.*

Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 76/2004. (HK 22.) HM utasítás 1. §-a hatályon kívül helyezte 2004. augusztus 30. napjával.

1.

_____
ITR-ek, illetve ideiglenes tárolóhelyek – azok a kijelölt objektumok –, amelyek az 55/2000. HM utasítás, valamint az MHPK 162/2001. számú intézkedés alapján az MH OLTP 563/2001. számú intézkedésben kerültek kijelölésre.
Jelenleg:
ITR-ek:
– l. ITR, Karcag;
– 3. ITR, Nyiregyháza;
– 5. ITR, Mezofalva;
– 6. ITR, Devecser;
– 7. ITR, Hajdúsámson.

Ideiglenes tárolóhelyek:

– MH HTEK Kihelyezett Raktárcsoport (Flotilla);
– MH HTEK Kihelyezett Raktárcsoport (Pápa);
– MH HTEK Kihelyezett Raktárcsoport (Budafok-Háros);
– MH HTEK 2. Híradóanyagjavító és Ellátó Raktár (Pétervásár);
– MH HTPEK 1. Tároló Raktár (Felcsút).

*

Az utasítás aláírásának napja: 2002. január 22.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére