• Tartalom

10/2002. (ÜK. 12.) LÜ utasítás

10/2002. (ÜK. 12.) LÜ u t a s í t á s

az ügyészi szervezetben a munkaerővel és egyes személyi juttatásokkal történő gazdálkodásról szóló 3/1998. (ÜK. 11.) LÜ utasítás módosításáról*

2003.01.01.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § (1) Az ügyészi szervezetben a munkaerővel és egyes személyi juttatásokkal történő gazdálkodásról szóló – a 15/2001. (ÜK. 11.) LÜ utasítással módosított – 3/1998. (ÜK. 11.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 2. §-a (1) bekezdésének a) pontja „ügyészek, tisztviselők,” szövegrészt követően az ,,(ezen belül az ügyészségi ügyintézők),” szövegrésszel egészül ki.

(2) Az Ut. 2. §-a (1) bekezdésének b) pontja a „legfőbb ügyészségi ügyészi, tisztviselői,” szövegrészt követően az „(ezen belül az ügyészségi ügyintézői),” szövegrésszel egészül ki.

(3) Az Ut. 2. §-a (1) bekezdésének c) pontja az „ügyészségi nyomozók, tisztviselők,” szövegrészt követően az „(ezen belül az ügyészségi ügyintézők),” szövegrésszel egészül ki.

(4) Az Ut. 2. §-a (5) bekezdésének c) pontjában „a tisztviselői,” szövegrész az „(ezen belül az ügyészségi ügyintézői),” szövegrésszel egészül ki.

2. § Az Ut. 7. §-ának (2) bekezdése „beosztási pótlék,” szövegrészt követően „munkaköri pótlék,” szövegrésszel egészül ki.

3. § (1) Az Ut. 10. §-a (1) bekezdésének első mondata „A tisztviselők,” szövegrészt követően az „(ide nem értve az ügyészségi ügyintézőket)” szövegrésszel egészül ki.

(2) Az Ut. 10. §-a (2) bekezdésének b) pontjában „üres tisztviselői” szövegrész az „(ide nem értve az ügyészségi ügyintézői)” szövegrésszel egészül ki.

4. § (1) Az Ut. 11. §-ának (1) bekezdésében „a távolléti díjánál” szövegrész helyébe „az átlagilletményénél” szövegrész lép.

(2) Az Ut. 11. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép, továbbá a következő (3) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg az eredeti (3)–(6) bekezdés számozási (4)–(7) bekezdésre változik:

„(2) Ha az ügyészségi alkalmazott megbízás alapján a munkaköri feladatainak ellátása mellett, munkaidejének meghatározható részében más munkakörbe tartozó feladatokat lát el, az ügyészségi alkalmazottat az (1) bekezdés szerinti díjazás a ténylegesen ellátott feladatok arányában illeti meg.
(3) Ha az ügyészségi alkalmazott megbízás alapján a munkaköri feladatainak ellátása mellett oly módon végez más munkakörébe tartozó feladatokat, hogy a két munkakörbe tartozó munkavégzés időtartama nem különíthető el, az ügyészségi alkalmazottat az illetményén felül helyettesítési díj illeti meg. A helyettesítési díj mértékét a helyettesített munkára irányadó illetmény alapulvételével kell megállapítani.”

(3) Az Ut. 11. §-ának megváltozott számozás szerinti (4) bekezdésében „a (2) bekezdés szerinti” szövegrész helyébe „a (3)–(4) bekezdés szerinti” szövegrész lép.

(4) Az Ut. 11. §-ának megváltozott számozás szerinti (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A helyettesítési díj mértékét a helyettesítésre adott megbízással egyidejűleg kell megállapítani.”

5. § Az Ut. 12. §-ának (8) bekezdése a következő utolsó mondattal egészül ki:

„Ha jogszabály, illetőleg az utasítás alapján járó helyettesítési díj összege meghaladja a helyettesítési díjkeretet, akkor a munkáltatói jogkör gyakorlójának díjkeret-kiegészítést kell kérnie a legfőbb ügyésztől.”

6. § Ez az utasítás a közzétételét követő hónap első napján lép hatályba.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére