• Tartalom

12/2002. (BK 7.) BM utasítás

12/2002. (BK 7.) BM utasítás

a hivatásos és köztisztviselői állományban lévők éves teljesítményértékelési rendszerének bevezetéséről és lebonyolításának rendjéről szóló 8/2002. (BK 4.) BM utasítás módosításáról*

2002.04.15.
A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. tv. 245/F. §-ában és a 245/O. §-ában; a belügyminiszter irányítása alatt álló szervek, valamint az önkormányzati tűzoltóság szolgálati viszonyban álló tagjai szolgálati viszonyának egyes kérdéseiről és a személyügyi igazgatás rendjéről szóló 9/1997. (II. 12.) BM rendelet 47. § (8)–(11) bekezdésében; valamint a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 34. §-ában foglaltakra figyelemmel a hivatásos és köztisztviselői állományban lévők éves teljesítményértékelési rendszerének bevezetéséről és lebonyolításának rendjéről szóló 8/2002. (BK 4.) BM utasítás (továbbiakban: Utasítás) módosítására kiadom az alábbi
utasítást
1. Az Utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„1. Az utasítás hatálya kiterjed
a) Belügyminisztérium hivatali szervezeteire (a továbbiakban: hivatali egységek), minisztérium hivatali tevékenységét segítő szervezetek közül a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatára, a Nemzetközi Oktatási Központra, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központra, a rendészeti szakközépiskolákra (a továbbiakban: minisztériumi szervek), a belügyminiszter közreműködésével irányított, központi hivatalként működő Közszolgálati Ellenőrzési Hivatalra és a Szervezett Bűnözés Elleni Központra (továbbiakban együtt: belügyi szervek) és a velük közszolgálati, illetve hivatásos (szerződéses) szolgálati viszonyban állókra;
b) A Kormány területi szerveként működő fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok köztisztviselői és az önkormányzati tűzoltóságok hivatásos állományú tagjai teljesítményértékelésénél ezen utasítás rendelkezései ajánlásként alkalmazandók.”
2. Az Utasítás 6. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„6. A teljesítménykövetelményeket évente, első alkalommal 2002. április 15-ig kell meghatározni. A vezetők az értékelési időszak alatt kötelesek folyamatosan figyelemmel kísérni beosztottaik tevékenységét és magatartását. Ha jogszabály alapján a szervezet, szervezeti egység feladata módosul, vagy az érintett munkaköre megváltozik, ennek megfelelően az egyéni teljesítménycélokat év közben is – a munkatárssal történt egyeztetést követően – lehet módosítani, illetőleg az új munkakörnek megfelelő egyéni teljesítménycélt lehet meghatározni.”
3. Az Utasítás 10. pontjának első bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„A munkáltatói jogkör gyakorlója (az állományilletékes parancsnok) a köztisztviselő, illetve a hivatásos állományú munkáját közvetlenül irányító vezető (szolgálati elöljáró) javaslata alapján írásban határozza meg az egyéni komplex teljesítménycélokat és feladatokat, valamint jóváhagyja az éves teljesítmény értékelését. A munkát közvetlenül irányító vezető (szolgálati elöljáró) személyes beszélgetés keretében ismerteti és adja át a köztisztviselő, illetve a hivatásos állományú részére az írásba foglalt – következő évre vonatkozó – egyéni komplex teljesítménycélokat és feladatokat, valamint az előző évi teljesítménye értékelését. (Az egyéni teljesítmény értékelési beszélgetés leírását az utasítás 5. sz. melléklete tartalmazza.)”
4. Az Utasítás 12. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„12. A teljesítményértékelés ismertetésekor a hivatásos állomány tagjának, illetve a köztisztviselő figyelmét fel kell hívni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. tv. 245/F. § (4) bekezdése, illetve a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 34. § (7) bekezdése szerinti jogorvoslati lehetőségekre.”
5. Az utasítás a közzététele napján lép hatályba. Ezzel egyidejűleg az Utasítás 4. pontja utolsó mondata, valamint a 10. pont harmadik bekezdése hatályát veszti.
Dr. Pintér Sándor s. k.,
belügyminiszter
*

Az utasítást utóbb a 2002. évi Belügyi Közlöny 8. számában helyesbítés jelent meg.
Az utasítást utóbb a 10/2008. (IK 2.) IRM – ÖTM együttes utasítás 1. pontja hatályon kívül helyezte 2008. február 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére