• Tartalom

27/2002. (HK 11.) HM utasítás

27/2002. (HK 11.) HM utasítás

az elhelyezési ellátás további biztosításáról szóló 72/1997. (HK 25.) HM utasítás módosításáról és a módosítással kapcsolatos egyéb feladatokról*

2002.04.19.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 11. § (1) bekezdése 1) pontja alapján – figyelemmel a Magyar Honvédség hosszú távú átalakításának irányairól szóló 61/2000. (VI. 21.) OGY határozat 5. pontja a) és k) alpontjára, valamint az elhelyezési ellátás további biztosításáról szóló 2/1998. (HK 1.), 57/2000. (HK 20.), 13/2001. (HK 5.) HM utasítással módosított 72/1997. (HK 25.) utasításra (a továbbiakban: Ut.), továbbá az átalakítással kapcsolatos egyes feladatok végrehajtására – a következő utasítást adom ki.
Módosító rendelkezések

1. § Az Ut. 1. §-ának (3) bekezdése helyére a következő rendelkezés lép:

„(3) Az (1) bekezdés szerinti szolgáltató szervezettel (a továbbiakban: Szolgáltató) között szolgáltatási szerződés alapján végzett szolgáltatási rendszer alkalmazása az MH Központi Honvéd Kórházra (a továbbiakban: MH KHK), az MH Kecskeméti Repülő Kórház (a továbbiakban: MH KRK) és a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumra (továbbiakban: HM HIM).
(4) A (3) bekezdés szerinti szervezetek által használt megnevezett ingatlanok, illetve ezen szervezetek elhelyezési ellátási utaltságába tartozó ingatlanok tekintetében – az (1) bekezdés a)–f) pontjaiban meghatározott feladatokon túl – a Szolgáltató végzi:
a) a fűtés és melegvíz-ellátás vételezésével (távhőszolgáltatással);
b) a közüzemi vízellátás vételezésével, közüzemi szennyvíz-elvezetés biztosításával;
c) az elektromos energia vételezésével kapcsolatos üzemeltetési feladatokra is.”
Az Ut. 2. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„1) Az 1. §-ban foglaltak végrehajtása érdekében az Ut. 1. § (1) bekezdése alapján a Szolgáltatóval kötött hatályos szolgáltatási szerződést úgy kell módosítani, hogy annak szolgáltatási tevékenysége: az MH KHK, az MH KRK (továbbiakban együtt: Intézmények), a HM HIM objektumaira és elhelyezési ellátási utaltságába tartozó ingatlanokra is terjedjen ki.”
Az Ut. 3. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A szolgáltatóval kötött (módosított) szolgáltatási szerződés tartalmazza, hogy az abban meghatározott megrendelői jogosítványokat az alábbi eltérésekkel a HM közigazgatási államtitkár gyakorolja.
a) a szerződés módosítására és a szerződés felmondására irányuló kezdeményezések jogszabályi megfeleltetésének vizsgálatát a HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatal vezérigazgatója végezze;
b) a szolgáltatási szerződés műszaki, pénzügyi teljesítésével, felügyeletével kapcsolatos feladatok, kötelezettségek és jogok gyakorlója – átruházott jogkörben – a HM Ingatlankezelési Hivatal (továbbiakban: HM IKH) főigazgatója, aki egyben ellátja a költségviselői kötelezettségek teljesítését is;
c) a következő évi szolgáltatási díj megállapításra irányuló tárgyalások lefolytatása a HM IKH főigazgató feladata.”
A módosításokkal kapcsolatos egyéb feladatok

2. § l. Az l. §-ban foglaltak végrehajtása érdekében az Ut. l. § (1) bekezdése alapján a szolgáltatóval kötött hatályos Szolgáltatási Szerződést úgy kell módosítani, hogy annak szolgáltatási tevékenysége 2002. 07. 0l-től az MH KHK, az MH KRKT, illetve a HM HIM objektumaira és elhelyezési utaltságába tartozó ingatlanokra is kiterjedjen.

2. A szerződés módosítási tárgyalások előtt az MH KHK és MH KRK átadásra kerülő elhelyezési tevékenységeinek körét át kell világítani.

3. A HM IKH főigazgatója a fenti feladatra készítsen ütemtervet, melyet 2002. 03. 20-ig jóváhagyásra terjesszen fel a HM Közigazgatási Államtitkárnak.

Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást utóbb az 54/2002. (HK 20.) HM utasítás módosította. Az utasítást a 11/2003. (HK 5.) HM utasítás 9. §-a hatályon kívül helyezte 2003. január 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére