• Tartalom

49/2002. (HK 19.) HM utasítás

49/2002. (HK 19.) HM utasítás

a szolgálati rádiótelefon-ellátás és használat szabályairól*

2002.07.01.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. § g) pontjában kapott felhatalmazás alapján a szolgálati célú rádiótelefonnal történő ellátásról, valamint e rádiótelefonok használatáról az alábbi utasítást adom ki.

1. § (1) Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM), a HM hivatalai és háttérintézményei, a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezetei hivatásos, szerződéses, köztisztviselő és közalkalmazott állományára, illetve a megbízási szerződéssel dolgozókra terjed ki.

(2) A külföldön szolgálatot teljesítő személyek vonatkozásában a szolgálati rádiótelefon-ellátás és -használat a tartósan külföldi szolgálatba vezényeltek elhelyezéséről és ellátásáról szóló utasításban kerül szabályozásra.

(3) A miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetek állománya vonatkozásában a rádiótelefon-ellátás és -használat szabályait a szervezetek vezetői – a jelen utasítással összhangban – önállóan szabályozzák.

2. § (1) Az utasítás hatálya alá tartozó személyek a szolgálati célú információk továbbítására, valamint a napi élet és munka megkövetelte kapcsolattartás céljából elsősorban a stacioner (vezetékes) telefonrendszert, azon belül is a honvédségi vonalakat kötelesek használni. Szolgálati rádiótelefon csak akkor használható, ha az információ időben történő továbbítására más költségtakarékosabb lehetőség nem áll rendelkezésre.

(2) Az utasítás hatálya alá tartozó személyek vonatkozásában – a jelen utasításban szabályozottak szerint – az utasítás l. melléklet “A–D” kategóriákba tartozó és a IV-es beosztási kategóriában lévő önálló parancsnoki (önálló állománytáblával rendelkező századparancsnok) beosztású személyek külön engedély nélkül jogosultak szolgálati rádiótelefon-ellátásra és a szolgáltatás igénybevételére.

(3) Más kategóriákba tartozó személyek szolgálati rádiótelefonnal való ellátása csak indokolt esetben – a 4. § (1) bekezdés szerinti vezető egyedi engedélyével – történhet. Az egyedi elbírálás alá eső igényeket negyedévente (március 31-ig; június 30-ig; szeptember 30-ig; december 31-ig) haderőnemi szintű parancsnokságonként összesítve kell felterjeszteni, figyelembevéve, hogy az egyes szervezetek részére biztosítható szolgálati rádiótelefonok darabszáma nem haladhatja meg az utasítás 2. mellékletében meghatározott kvótát. A meghatározott kvóta elérése esetén új használó részére csak a szervezeten belüli átcsoportosítással biztosítható szolgálati rádiótelefon. Az átcsoportosítás adatait az egyedi elbírálásra vonatkozó igényben szerepeltetni kell.

(4) Kiemelt feladat ellátására tartósan vagy ideiglenesen kijelölt személy (különösen az “A–B” jogosultsági kategóriájú vezetők gépkocsivezetői, nemzetközi és hazai protokollfeladatokat ellátó, nemzetközi ellátási feladatokat végrehajtó, katasztrófavédelmi és válságkezelési feladatokat irányító személyek, illetve az ügyeleti, készültségi és készenléti szolgálatok) a feladat végrehajtásához szükséges rádiótelefonnal a 4. § (1) bekezdés szerinti vezető engedélyével látható el.

(5) A szolgálati rádiótelefon biztosítása elismervény ellenében, visszaszolgáltatási kötelezettség terhe mellett történik. A költségviselő (számlafizető) szervezetek parancsnokai a szolgálati rádiótelefonok kiadásával egyidejűleg kötelesek az utasítás 3. melléklete szerinti szerződést a használókkal megkötni.

3. § (1) Gyakorlatok, rendezvények feladatainak végrehajtása céljából szolgálati rádiótelefonok ideiglenes használatra a 4. § (1) bekezdés szerinti vezető engedélyével biztosíthatók. Az egyedi elbírálásra vonatkozó kérelmeket engedélyezésre – a költségviselő és a tervezett költségek egyidejű megjelölésével – a feladat kezdetét megelőzően legalább 30 nappal kell felterjeszteni.

(2) Rendkívüli feladatok (katasztrófavédelem, válságkezelés) végrehajtásához szükséges rádiótelefonok – igénybejelentést és egyeztetést követően – központilag kerülnek kiutalásra. Az egyes szervezeteknél ilyen célból rádiótelefonok csak a 4. § (1) bekezdés szerinti vezető engedélyével tárolhatók.

(3) A különböző információs rendszerek üzemeltetéséhez szükséges rádiótelefonok használatának engedélyezését a rendszer tervezésével egyidőben kell kérni a 4. § (1) bekezdés szerinti vezetőtől.

4. § (1) Jelen utasításban meghatározott engedélyezési jogkörrel a HM (kivétel HM Honvéd Vezérkar, a továbbiakban: HM HVK), a HM hivatalai és háttérintézményei vonatkozásában a HM kabinetfőnök helyettes államtitkár, a HM HVK és az MH katonai szervezetei vonatkozásában pedig a HM HVK főnök helyettese rendelkezik. A kérelmeket a szolgálati elöljáró záradékával a HM kabinetfőnök helyettes államtitkár részére a HM Infrastrukturális Főosztály (a továbbiakban: HM IF) anyagi koordinációs osztályvezető által történő iktatás után a HM informatikai és hírközlési főosztályvezető, a HM HVK főnök helyettes részére a HM HVK vezetési csoportfőnök útján kell felterjeszteni.

(2) Azonos személy részére több rádiótelefon csak az l. melléklet “A” kategóriánál felsorolt személyek esetében adható.

(3) Megbízási szerződéssel dolgozók részére csak egyedi elbírálás alapján, az (1) bekezdés szerinti vezető engedélyével, az l. melléklet “E–F” jogosultsági kategóriába történő besorolással biztosítható szolgálati rádiótelefon.

(4) A költségkímélés érdekében az MH távbeszélő központjai közvetlenül csatlakoztathatók a mobil szolgáltatók rendszeréhez. A közvetlen csatlakozások kialakításának (pl.: GSM adapterek telepítése) engedélyezésére a HM HVK vezetési csoportfőnökét jelölöm ki.

(5) Amennyiben az MH távbeszélő központja közvetlenül csatlakozik a mobil szolgáltató(k) rendszeréhez, a használóknak az MH hálózatába irányuló hívásokat az erre a célra fenntartott központi hívószámon kell kezdeményezni. A szolgáltatás igénybevételeinek módjáról és a hívószámokról az MH Híradó Parancsnokság (a továbbiakban: MH HIP) a használókat tájékoztatja.

5. § (1) A szolgálati rádiótelefon használata a felhasználó beosztásának megszűnéséig (a felmondási idő ledolgozott részének utolsó munkanapjáig), illetve az abból való ideiglenes felfüggesztésig tart.

(2) A nem “A–B” jogosultsági kategóriába tartozó használóktól három hónapot meghaladó külföldi tanfolyam, tanulmányút esetén – a kiküldetés időtartamára – a rádiótelefont be kell vonni. Amennyiben a kiküldetés szolgálati feladat végrehajtása érdekében történik, a rádiótelefont nem kell leadni.

(3) Az (1)–(2) bekezdések szerinti megszüntető feltétel esetén a használó köteles szolgálati rádiótelefonját az ellátó szervezet részére leadni.

(4) A 3. § alapján ideiglenes vagy speciális feladatokra kiadott rádiótelefonokat – a feladat végrehajtását vagy megszűnését követően haladéktala-nul – az ellátó szervezet részére vissza kell szolgáltatni.

(5) Az állományilletékes parancsnok (vezető) egyidejű tájékoztatásával a rádiótelefon bevonható azon használótól, aki a keretösszeg túllépést a 7. § (3) bekezdése szerint nem téríti meg.

6. § (1) A rádiótelefonok és SIM kártyák beszerzésével kapcsolatos feladatokat – a központi költségvetési szervek központosított közbeszerzéseinek részletes szabályairól szóló 125/1996. (VII. 24.) Korm. rendeletre figyelemmel – az MH elektronikai szolgálatfőnök szakirányításával az MH Haditechnikai Ellátó Központ (továbbiakban: MH HTEK) és az MH HIP végzi. A HM (kivétel HM HVK), a HM hivatalai és háttérintézményei vonatkozásában az azonnali, előre nem tervezhető feladatok végrehajtása érdekében egyedi rádiótelefon és SIM kártya beszerzésére jogosult a HM IF anyagi koordinációs osztályvezetője a HM informatikai és hírközlési főosztályvezető engedélye alapján. A HM IF anyagi koordinációs osztályvezető köteles a beszerzéssel egyidőben az MH elektronikai szolgálatfőnökét és az MH HIP parancsnokát a beszerzésről tájékoztatni és a beszerzést követő 15 munkanapon belül a bevételezéshez, a központi nyilvántartásba vételhez és a számlafizetéshez szükséges okmányokat (számlamásolat, bevételi jegy másolat, szolgáltatási szerződés másolat és a kitöltött 4. melléklet) az MH HIP és az MH HTEK részére megküldeni.

(2) Raktári készleteket úgy kell képezni, hogy rendkívüli feladatokra 50 klt. feltölthető kártyás rádiótelefon, egyéb soron kívüli feladatokra 20 klt. roaming hívásra is alkalmas rádiótelefon elkülönítetten, külön intézkedésre azonnal kiadható módon legyen tárolva. A meghibásodott, javításba adott rádiótelefonok ideiglenes pótlása, illetve a megfelelő számú tartalékolás érdekében további 40 klt. eszköztartalékot kell képezni.

(3) Az utasítás hatálya alá tartozó szolgálati rádiótelefonokról az MH HIP köteles – a forgalmi adatok tekintetében, tevékenységi körének megfelelően – összesített, elektronikus nyilvántartást vezetni. A nyilvántartáshoz szükséges technikai feltételeket és szoftvereket az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság parancsnoka biztosítja.

(4) A szervezetek parancsnokai (vezetői) a használat során bekövetkezett személyi, illetve a rádiótelefont érintő változásokról, eszközmozgásokról – a nyilvántartás pontosítása érdekében – 5 munkanapon belül kötelesek az MH HIP-et telefaxon tájékoztatni.

7. § (1) A szolgálati rádiótelefon előfizetési díján felül engedélyezett keretösszegeket az utasítás 1. számú melléklete tartalmazza. A keretösszegek pontosítására a költségvetés tervezése során szükség szerint az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság parancsnoka tesz javaslatot.

(2) A költségviselő (számlafizető} szervezetek parancsnokai (vezetői) az utaltsági rendjükbe tartozó használókat forgalmi költségeikről hathavonta (a HM, a HM hivatalai és háttérintézményei vonatkozásában a júniusi és a decemberi, illetve a HM HVK és az MH katonai szervezetei vonatkozásában a márciusi és a szeptemberi teljesítésnek megfelelően a számlák beérkezését követő 30 napon belül) katonai szervezetenkénti összesítésben tájékoztassák. A keretösszeg túllépését a havi engedélyezett keretösszeg és a valós forgalmi költségek félévenkénti összesítésével kell meghatározni.

(3) A biztosított keretösszegen felüli felhasználást magáncélú igénybevételnek kell tekinteni, összegét a használó a rendelkezésére bocsátott csekken köteles a tájékoztatás kézhezvételét követő 15 munkanapon belül befizetni és a befizetést igazoló szelvényt az állományilletékes parancsnokának (vezetőjének) vagy az általa megbízott személynek bemutatni. Amennyiben a használó a keretösszeg túllépését – szolgálati érdekre hivatkozva – vitatja, a költségviselő (számlafizető) szervezet részletes számlát készíttet. A részletes számlán a használónak aláírásával kell igazolni a szolgálati és magáncélú beszélgetéseket, melyet az állományilletékes és a költségviselő (számlafizető) szervezetnek két évig meg kell őrizni. A részletes számla készítésének, valamint a biztosított összegen felüli forgalom költségét a szolgálati és magáncélú használat arányában a két fél viseli, ha a használóra jutó rész az 1000 forintot meghaladja. Amennyiben a részletes számla készítésének díja és a kerettúllépés együttesen nem haladja meg az 1000 forintot, annak költségét a költségviselő (számlafizető) szervezet viseli.

(4) A keretösszegen felüli szolgálati célú forgalmi költségrész elengedését a használó állományilletékes parancsnoka (vezető) engedélyezheti.

(5) Az állományilletékes parancsnok (vezető) vagy az általa megbízott személy a befizetések megtörténtéről, a keretösszegen felüli szolgálati célú forgalmi költségrész elengedéséről – a forgalmi költségekről szóló tájékoztatás kézhezvételét követő 30 napon belül – köteles tájékoztatni a költségviselő (számlafizető) szervezet parancsnokát (vezetőjét).

(6) A bevételek kezelését az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 6/2000. (HK 3.) HM utasításban meghatározottak szerint kell végrehajtani.

8. § (1) A költségviselő (számlafizető) szervezetek parancsnokai (vezetői) a beérkezett számlák alapján szúrópróbaszerűen ellenőriztessék az elkészült kimutatásokat, illetve félévenként a befizetések megtörténtét. Az elöljáró szervezetek parancsnokai (vezetői) az alárendelt szervezetek mindegyikénél évente legalább egy alkalommal ellenőriztessék az utasításban foglaltak végrehajtását, betartását. A HM HVK vezetési csoportfőnöke az MH ESZF-ségnél és az MH HIP-nél évente egy alkalommal hajtasson végre a témát átfogó célellenőrzést, a haderőnemi szintű parancsnokságokat és az egyes szervezeteket szúrópróbaszerűen ellenőriztesse.

(2) A katonai szervezetek a rádiótelefon-ellátás és -használat szabályaival kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat az “IKR II–6–b–1–2 Jelentés a híradás helyzetéről”-ben jelentsék.

9. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő hónap első napján lép hatályba, egyidejűleg a szolgálati rádiótelefon-ellátás és -használat szabályairól szóló 14/2000. (HK 6.) HM utasítás, valamint a szolgálati rádiótelefon-ellátás és -használat szabályairól szóló 14/2000. (HK 6.) HM utasítás módosításáról szóló 37/2000. (HK 13.) HM utasítás hatályát veszti.

(2) A szervezetek parancsnokai (vezetői) az utasítás hatályba lépését követő 60 napon belül kötelesek felmérni az utasításban foglaltak betartását, valamint a tapasztalatokat és a rádiótelefonokat érintő adatokat az utasítás 4. sz. melléklete szerint az MH HIP és az MH HTEK részére haderőnemi szintű parancsnokságonként összesítve felterjeszteni, illetve egyedi engedélyeztetési eljárást kezdeményezni. A jogosulatlanul kint lévő (az engedélyezett kvótán felüli) rádiótelefonokat az MH HTEK a hatályba lépést követő 90 napon belül központi készletbe vonja be.

(3) A már meglévő és továbbra is érvényben maradó szerződéseket nem kell újrakötni. Egyes paraméterek változása esetén a szerződés módosítását a hatályba lépést követő 60 napon belül kell végrehajtani.

(4) Az MH HIP, mint előfizető minden olyan információról tájékoztassa a költségviselő (számlafizető) katonai szervezeteket és a saját ellátási körébe tartozó használókat, amelyeket az előfizető a szolgáltatótól alanyi jogon megkap.

Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

1. számú melléklet a 49/2002. (HK 19.) HM utasításhoz

KIMUTATÁS a felhasználható keretösszegekről

Jogosultsági kategória

Beosztások megnevezése a HM, a HM hivatalai és háttérintézményei esetén

Beosztás megnevezése
az MH

Engedélyezett havi (nettó) keretösszeg

HM

HM szervezetek

katonai szervezeteinél

(Ft)

A

Állami vezetők,
HVKF és helyettes,
Miniszterelnöki főtanácsadó,
MeH honvédelmi referens

X vezérezredes
IX altábornagy
VIII vezérőrnagy

korlátlan

B

főigazgató,
főosztályvezető,
csoportfőnök,
miniszteri titkár (titkárságvezető),
KÁT titkárságvezető,
VTKI irodavezető,
miniszteri főtanácsadó

KPSZH, VH, KMEH, GTH, BBBH főigazgató

VII-es beosztási kategóriában lévő szolgálati személyek (dandártábornok)

20 000

C

főosztályvezető-helyettes,
csoportfőnök-helyettes,
PÁT titkárságvezető,
osztályvezető,
KÁT titkárságvezető-helyettes,
KÁT tanácsadó,
központi lakásbizottság titkár,
VK irodavezető,
VTKI irodavezető-helyettes,
KÖCS csoportvezető, szakreferens

HM szervezetek nem tábornoki besorolású vezetői, illetve a HM szerveztek vezetőinek helyettesei,
PSZSZ, KMEH, VH, GTH, BBBH igazgatói,
GTH, TPSZI-k igazgatóhelyettesei,
BBBH beszerzési és marketing, biztonsági beruházási igazgató-helyettesek,
PSZNYI igazgatóhelyettes,
KPSZH, KMEH kiemelt osztályvezető (ig.h.)

VI-os beosztási kategóriában lévő szolgálati személyek (ezredes)

15 000

D

osztályvezető-helyettes,
parlamenti titkárhelyettes,
KÖCS csoportvezető-helyettes,
VK irodavezető helyettes, titkár,
kirendeltség vezető

HIM igazgatók,
TPSZI-k költségvetési és területi igazgatóhelyettesei,
PSZNYI gazdasági és informatikai igazgatóhelyettes,
programirodák vezetői,

C jogosultsági kategóriában lévő szolgálati személyek
V-ös beosztási kategóriájú helyettesei és az önálló állománytáblával rendelkező zászlóaljak parancsnokai (alezredes)

10 000

E

IV-es önálló parancsnoki, illetve V-ös beosztási kategóriában lévő, valamint az engedéllyel rendelkező személyek

6 000

F

Speciális (pl. futár), illetve nemzetközi és hazai delegációkkal kapcsolatos feladatokat ellátók és az ún. szolgálati (ügyeleti) rádiótelefonok

egyedi elrendelés szerint

Megjegyzés:

azon személyek részére, akik elérhetősége folyamatosan szükséges, de hívást csak rendkívüli esetekben kezdeményezhetnek
(pl. gépkocsivezetők), csak feltölthető kártyás rádiótelefonok biztosíthatók.

2. számú melléklet a 49/2002. (HK 19.) HM utasításhoz

KIMUTATÁS az egyes szervezetek részére engedélyezett kvótákról

Szervezet megnevezése

A szervezet által használható összes rádiótelefon darabszáma

Honvédelmi Minisztérium

250

HM Költségvetési és Munkabiztonsági Ellenőrzési Hivatal

20

HM Pénzügyi és Számviteli Szolgálat

95

HM Gazdasági Tervező Hivatal

40

HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatal

35

HM Technológiai Hivatal

45

HM Stratégiai Védelmi Kutató Hivatal

5

HM Katonai Légügyi Hivatal

15

HM Ingatlankezelési Hivatal

25

HM Fegyverzet-Ellenőrzési Hivatal

15

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum

18

HM Tábori Lelkészi Szolgálat

20

HM Protokoll és Nemzetközi Rendezvényszervező Igazgatóság

65

Ügyészi szervezet

30

HM HVK

210

Egészségügyi szervezetek

40

MH Szárazföldi Parancsnokság

160

MH Légierő Parancsnokság

130

MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság

230

MH Hadkiegészítő és Kiképző Parancsnokság

120

MH Összhaderőnemi Hadműveleti Központ

40

MH Budapesti Helyőrségparancsnokság

35

Megjegyzés:

Az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság részére meghatározott kvóta tartalmazza az általa kiszolgált szervek és szervezetek „A-B” jogosultsági kategóriájú vezetőinek gépkocsivezetői részére adható rádiótelefonok darabszámát is.

3. számú melléklet a 49/2002. (HK 19.) HM utasításhoz

MINTA
a használókkal kötendő szerződéshez

KÖLTSÉGVISELŐ SZERVEZET MEGNEVEZÉSE

sz. példány

Nyt. szám:

SZERZŐDÉS
amely létrejött egyrészről ...szervezet megnevezése... mint Költségviselő, másrészről ...családnév, keresztnév, rendfokozat, szolgálati hely, beosztás, beosztási kategória, jogosultsági kategória, pénzügyi azonosító, lakcím (irányító szám; helység; út, utca, stb.; házszám; emelet; ajtó)... mint Használó, ketten együtt Felek között, a mai napon, az alábbi tartalommal:
A Felek a rádiótelefon-ellátás és -használat szabályairól szóló /2002. (HK. ) HM utasítás 2. § (5) bekezdése alapján megállapodnak abban, hogy a Költségviselő a Használó részére elismervény ellenében, visszaszolgáltatási kötelezettség terhe mellett biztosít 1 klt. ................................. típusú, +36................................. hívószámú szolgálati rádiótelefont. IMEI szám: ................................. SIM kártya szám: .................................
A Használó tudomásul veszi, hogy:
a) a részére biztosított szolgálati rádiótelefon csak akkor használható, ha az információ időben történő továbbítására más költségtakarékosabb lehetőség nem áll rendelkezésre,
b) 5. § szerinti megszűntető feltételek esetén a szolgálati rádiótelefont az ellátó (számlafizető) szervezet raktárába le kell adni.
c) .....-Ft-ot/percet (pontos keretösszeg) túllépő felhasználás esetén az engedélyezett keretösszegen felüli összeget a használó az utasítás 7. § (3) bekezdésének megfelelően köteles befizetni. A befizetést igazoló okmányt a felhasználó a befizetést követő 10 munkanapon belül köteles állományilletékes parancsnokának (vezető) vagy az általa kijelölt személynek bemutatni.
A keretösszeg feletti rész vitatása esetén az utasítás 7. § (3)-(4) bekezdése szerint kell eljárni.
A szerződésben foglalt kötelezettségek a c) pont kivételével a szerződés aláírásától érvényesek. A c) pontban előírtakat első alkalommal az aláírás utáni első számlazárást követő nap 00.00-tól igénybevett szolgáltatások forgalmi költségeire kell alkalmazni.
Az új szerződés aláírásával egyidőben a ........... számú korábban kötött szerződés hatályát veszti.

Dátum

(...............................................)

(...............................................)

használó

parancsnok (vezető)
vagy érintettsége esetén
elöljáró parancsnok (vezető)

Készült: 4 példányban

Egy példány: lap

Itsz.: 1408

Ügyintéző, (tel.): ................................... (......................)

Kapják:

1. sz. pld.: Használó

2. sz. pld.: Állományilletékes szervezet személyügy

3. sz. pld.: Költségviselő (számlafizető) szervezet pénzügy

4. sz. pld.: MH HIP

4. számú melléklet a 49/2002. (HK 19.) HM utasításhoz

A szervezetek által üzemeltetett rádiótelefonok adatai (MINTA)

SZERVEZET
MEGNEVEZÉSE

sz. példány

Nyt. szám:

Az üzemeltetett rádiótelefon adatai

1. Üzemeltető (használó) katonai szervezet megnevezése:

2. Szerződés szerinti előfizető:

3. Szerződés szerinti költségviselő (számlafizető):

4. Elrendelő ügyirat nyilvántartási száma:

5. Elrendelő neve, rendfokozata, beosztása:

6. Egyedi elbírálás alá eső kérelem nyilvántartási száma:

7. Egyedi kérelmet engedélyező ügyirat nyilvántartási száma:

8. Egyedi kérelmet engedélyező neve, rendfokozata, beosztása:

9. Használó neve, rendfokozata:

10. Használó beosztása:

11. Használó beosztási kategóriája:

12. Használó jogosultsági kategóriája:

13. Engedélyezett keretösszeg:

14. Rádiótelefon típusa:

15. Rádiótelefon IMEI száma:

16. SIM kártya hívószáma:

17. SIM kártya száma (ICC):

18. Feladatra ideiglenesen (-tól -ig) vagy folyamatosan biztosított:

19. Típusú, forgalmi rendszámú gépjárműbe beépítve:

Dátum

(...............................................)

parancsnok (vezető)

Megjegyzés:

a kitöltött, pontos adatokat tartalmazó adatlapokat a nyilvántartó és költségviselő szervezetek részére a változást követő 5 munkanapon belül kérem megküldeni.

*

Az utasítást a 79/2005. (HK 17.) HM utasítás 27. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte 2005. augusztus 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére