• Tartalom

9/2002. (XII. 23.) KvVM rendelet

9/2002. (XII. 23.) KvVM rendelet

a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint szervei szolgálati titokkörének megállapításáról1

2006.01.15.

Az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ttv.) 6. §-a (1) bekezdésének o) pontjában foglaltak alapján – figyelemmel az adatvédelmi biztos véleményére – a következőket rendelem el:

1. § A rendelet hatálya a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) hivatali szervezetére, valamint a Minisztérium irányítása, illetve a környezetvédelmi és vízügyi miniszter közvetlen felügyelete alatt álló szervekre terjed ki.

2. § A Minisztérium és szervei szolgálati titokköri jegyzékét (a továbbiakban: Jegyzék) e rendelet mellékletében foglaltak szerint határozom meg.

3. § (1) A Minisztérium hivatali szervezete szervezeti egységeinek vezetői és a rendelet hatálya alá tartozó egyéb szervek vezetői szakterületükön kötelesek folyamatosan figyelemmel kísérni az irányításuk alatt álló szervezeti egység tevékenysége során felmerülő adatfajták szolgálati titokkörbe való felvételének vagy törlésének indokoltságát. Ha a Jegyzékben meghatározott adatfajták bővítése vagy szűkítése indokolt, úgy kezdeményezniük kell annak módosítását.

(2) A módosításra tett javaslatban meg kell határozni, részletesen indokolni kell a Jegyzékbe való felvételre vagy az abból törlésre javasolt adatfajtát. A Jegyzékbe való felvételre irányuló javaslatban meg kell jelölni az érvényességi időt.

4. § Ez a rendelet 2003. január 1-jén lép hatályba, egyidejűleg a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium, valamint szervei szolgálati titokkörének megállapításról szóló 14/1996. (VII. 15.) KTM rendelet hatályát veszti.

Melléklet a 9/2002. (XII. 23.) KvVM rendelethez

A Minisztérium és szervei szolgálati titokköri jegyzéke, valamint az egyes adatfajták szolgálati titokká minősítésének leghosszabb érvényességi ideje2
1. Az ország védelmi felkészülése érdekében készített intézkedés, tanulmány, adatfeldolgozás, gépi adatfeldolgozás, valamint a számítási eredményeket tartalmazó mágneses, illetve egyéb adathordozó, amennyiben az államtitoknak nem minősül. (20 év)
2. A nemzetközi megállapodások előkészítő dokumentumai. (10 év)
3. A pályázati feltételek, a kiírás előtt, illetve a pályázatok eredménye az elbírálást véglegesítő jegyzőkönyv elkészültéig.
4. A Minisztérium és szervei számítógépes hálózatának műszaki tervei, illetve megvalósítási dokumentációi. (15 év)
5. A Minisztérium és szervei számítógépes hálózatában a felhasználók azonosítására szolgáló jelszavak. (1 év)
6. A Minisztérium és szervei számítógépes hálózatának biztonságával kapcsolatban készült elemzések, tervek, szabályzatok és intézkedések. (15 év)
7. A központosított bérszámfejtési rendszer használatához szükséges jelszók, azonosítók. (5 év)
8.3 A nemzetvédelmi és gazdasági szempontból kiemelt szerepet játszó magyarországi létesítmények környezetének az Országos Meteorológiai Szolgálat által gyűjtött aktuális adatai minősített helyzetben. (2 év)
9. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (a továbbiakban: Szolgálat) távközlési és informatikai rendszerének mindazon hívószámai, amelyek segítségével a rendszer a MATÁV Rt. nyilvános hálózatainak (telex, telefon (modem/fax), DATEX H, ISDN / igénybevételével elérhető. (20 év)
10. A Szolgálat távközlési és informatikai rendszerének jellemzőivel, annak működésével és használatával összefüggő valamennyi információ, címek, felhasználói nevek, jelszavak stb. (10 év)
11. A meteorológiai rendszerek által használt saját fejlesztésű valamennyi rendszer és felhasználói program, illetve az azok rendszeren belüli használatával összefüggő valamennyi információ. (10 év)
12.4 Az Országos Képzési Jegyzék alapján a környezetvédelmi és vízügyi miniszter felelősségébe tartozó szakképesítések esetén a szakmai vizsgák központi írásbeli tételei, központi gyakorlati feladatai, valamint azok megoldásai. (6 év)
1

A rendeletet a 42/2017. (VIII. 17.) FM rendelet 228. § 2. pontja hatályon kívül helyezte 2017. augusztus 18. napjával.

2

Az egyes adatfajták szolgálati titokká minősítésének – a minősítéstől számítva – leghosszabb érvényességi idejét a melléklet zárójelben tartalmazza.

3

A melléklet 8. pontja a 17/2003. (XI. 24.) KvVM rendelet 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A melléklet 12. pontját a 2/2006. (I. 13.) KvVM rendelet 1. §-a iktatta be.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére