• Tartalom

9/2002. (HK 7.) HM utasítás

9/2002. (HK 7.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok állományába tartozó, ideiglenes külföldi kiküldetést, valamint külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők ellátásáról szóló 36/2001. (HK 11.) HM utasítás módosításáról*

2002.03.08.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. § g) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a 41. § o) pontjára, valamint a HM köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos ügyintézés egyes kérdéseiről szóló 21/1994. (HK 10.) HM utasításra – a Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok állományába tartozó, ideiglenes külföldi kiküldetést, valamint tanulmányokat folytató köztisztviselők ellátásáról szóló 36/2001. (HK 11.) HM utasítást (a továbbiakban: Ut.) a következők szerint módosítom.

1. § Az Ut. 1. §-a a következő új (2) bekezdéssel egészül ki, egyben a jelenlegi bekezdés számozása (1) bekezdésre módosul:

„(2) Az utasítás rendelkezéseit kell alkalmazni a honvédségi közigazgatási szervezetnél foglalkoztatott munkavállalók esetében is.”

2. § Az Ut. 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

3. § (1) A köztisztviselőket a külföldi napidíj szempontjából a következő napidíj kategóriákba kell besorolni
a) 4. kategóriába tartoznak a honvédségi közigazgatási szervezetnél foglalkoztatott munkavállalók, továbbá a II. besorolási osztályba soroltak.
b) 3. kategóriába tartoznak az I. besorolási osztályba tartozók, illetőleg azok, akik a hivatásos és szerződéses állomány illetményrendszere szerinti I–III. besorolási kategóriákba sorolt tiszti beosztást töltenek be.
c) 2. kategóriába tartoznak az osztályvezető-helyettesek, valamint az ilyen beosztást betöltők, illetőleg azok, akik a hivatásos és szerződéses állomány illetményrendszere szerinti IV–V. besorolási kategóriájú tiszti beosztást töltenek be.
d) 1. kategóriába tartoznak az osztályvezető vagy ennél magasabb besorolású köztisztviselők, valamint azok, akik a hivatásos és szerződéses állomány illetményrendszere szerinti VI. vagy ennél magasabb besorolási kategóriájú tiszti beosztást töltenek be.
(2) Amennyiben a kiküldött az eredeti beosztása alól mentesítve magasabb beosztás ellátásával van megbízva, úgy a külföldi napidíját a megbízás szerinti beosztás alapján kell megállapítani.”

3. § Ez az utasítás az aláírása napján lép hatályba,* rendelkezéseit azonban 2002. január 1-től kell alkalmazni.

Dr. Szabó János s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 97/2002. (HK 29.) HM utasítás 6. §-a hatályon kívül helyezte 2002. december 20. napjával.

*

_____
Az utasítás aláírásának napja: 2002. január 18.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére