• Tartalom

9/2002. (ÜK. 11.) LÜ utasítás

9/2002. (ÜK. 11.) LÜ u t a s í t á s

az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás módosításáról*

2002.11.30.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdésében, valamint az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló 1994. évi LXXX. törvény 98. §-ában foglalt felhatalmazás alapján – az Ügyészségi Alkalmazottak Országos Tanácsa és az érdekképviseleti szervek véleményének figyelembevételével, illetőleg az 5. §-ban foglalt rendelkezést illetően egyetértésével – a következő utasítást adom ki:

1. § Az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 2. §-ának (1) bekezdése új a) ponttal egészül ki, egyidejűleg a jelenlegi a)n) pont jelölése b)–o) pontra változik:

(Tisztviselői munkakör különösen)

a) az ügyészségi ügyintéző,”

2. § (1) Az Ut. 6. §-a (1) bekezdésének a)b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az ügyészségi alkalmazottak kinevezésének jogkörét a következő, vezetői munkakört betöltő ügyészségi alkalmazottak gyakorolják:)

a) a legfőbb ügyész nevezi ki: a legfőbb ügyész helyettes és a katonai ügyészségi csoportvezető ügyész kivételével az ügyészeket, ideértve a magasabb vezető állású és vezető állású ügyészeket, a magasabb vezető állású tisztviselőket, a Legfőbb Ügyészség vezető állású tisztviselőit az irodavezetők kivételével; az OKRI kutatóit, segédmunkatársait, vezető állású tisztviselőit az irodavezetők kivételével; az ügyészségi titkárokat, fogalmazókat, nyomozókat, továbbá az ügyészségi ügyintézőket, valamint a Kabinetirodába és a Nemzetközi és Európai Ügyek Irodájába beosztott ügyészségi alkalmazottakat;
b) a legfőbb ügyész helyettes nevezi ki: a közvetlenül hozzá beosztott, az a) pontban nem említett tisztviselőt, írnokot és fizikai alkalmazottat, a katonai főügyész az említetteken túl a katonai ügyészségi csoportvezető ügyészeket is;”

(2) Az Ut. 6. §-a (1) bekezdésének e)–g) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az ügyészségi alkalmazottak kinevezésének jogkörét a következő, vezetői munkakört betöltő ügyészségi alkalmazottak gyakorolják:)

e) a fellebbviteli főügyész, a fellebbviteli vezető ügyész nevezi ki: a vezetése alá tartozó, az a) pontban nem említett tisztviselőket, ideértve a vezető állású tisztviselőket; írnokokat és fizikai alkalmazottakat;
f) a főügyész nevezi ki: a vezetése és irányítása alá tartozó ügyészségek a) pontban nem említett tisztviselőit, ideértve a vezető állású tisztviselőket, írnokokat és fizikai alkalmazottakat;
g) a területi katonai ügyészség vezetője nevezi ki: a vezetése alá tartozó a) pontban nem említett tisztviselőket, írnokokat és fizikai alkalmazottakat.”

(3) Az Ut. 6. §-ának (4) bekezdésében a „fogalmazó kinevezése” szövegrész helyébe a „fogalmazó, valamint ügyészségi ügyintéző kinevezése” szövegrész lép.

3. § (1) Az Ut. 13. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A katonai főügyész jogkörébe tartozik – törvény keretei között – a főosztályvezető ügyész, a fellebbviteli vezető ügyész és a területi katonai ügyészség vezetője kivételével:
a) a katonai ügyész, ügyészségi titkár és ügyészségi ügyintéző soron kívüli előresorolása,
b) a katonai ügyészségi fogalmazó magasabb fizetési fokozatba előresorolása, továbbá
c) a katonai ügyészségi titkár, fogalmazó és ügyészségi ügyintéző alapilletményének a munkavégzés színvonalára tekintettel történő emelése, illetőleg csökkentése.”

(2) Az Ut. 13. §-ának (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A főügyész jogkörébe tartozik az irányítása alá tartozó helyi ügyészségek között azonos beosztásba történő áthelyezés a nem vezető állású ügyész, az ügyészségi titkár, fogalmazó és ügyészségi ügyintéző esetében.”

4. § (1) Az Ut. 19. §-ának (1) bekezdésében a „nyomozó és” szövegrész helyébe „nyomozó, ügyészségi ügyintéző és” szövegrész lép.

(2) Az Ut. 34. §-ában „nyomozó ellen” szövegrész helyébe „nyomozó, ügyészségi ügyintéző ellen” szövegrész lép.

5. § Az Ut. 23. §-ának (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Az ügyészségi alkalmazottat a készenlétet követően nem illeti meg pihenőidő, ha a készenlétet lakásán vagy más általa megválasztott helyen, de nem szolgálati helyén vagy más ügyészségi szervezeti egységnél töltötte.”

6. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére