• Tartalom

97/2002. (HK 29.) HM utasítás

97/2002. (HK 29.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok állományába tartozó, ideiglenes külföldi kiküldetést, valamint külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők és munkavállalók ellátásáról*

2002.12.20.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. §-ának g) pontjában kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a 41. § o) pontjára, valamint a HM köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos ügyintézés egyes kérdéseiről szóló 21/1994. (HK 10.) HM utasításra – a Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok állományába tartozó, ideiglenes külföldi kiküldetést, valamint külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők ellátásáról a következő utasítást adom ki:

1. § (1) Az utasítást a Honvédelmi Minisztérium, a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal, a Katonai Légügyi Hivatal és a HM Védelmi Hivatal köztisztviselői (a továbbiakban: köztisztviselők) tekintetében kell alkalmazni.

(2) Az utasítás rendelkezéseit kell alkalmazni a honvédségi közigazgatási szervezetnél foglalkoztatott munkavállalók esetében is.

2. § Az ideiglenes külföldi kiküldetést teljesítő, valamint a külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők ellátásának megállapítására és folyósítására – jelen utasításban foglalt kivételekkel – a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség tartós vagy ideiglenes külföldi szolgálatot teljesítő, valamint külföldi tanulmányokat folytató tagjai ellátásáról szóló 25/2002. (IV. 12.) HM rendelet, valamint a külföldi szolgálatba vezényeltekkel kapcsolatos személyügyi feladatokról és jogállásuk egyes kérdéseiről szóló 26/2002. (IV. 12.) HM rendelet előírásait kell alkalmazni.

3. § (1) A köztisztviselőket a külföldi napidíj szempontjából a következő napidíj kategóriákba kell besorolni:

a) a 4. kategóriába tartoznak a honvédségi közigazgatási szervezetnél foglalkoztatott munkavállalók, továbbá a II. besorolási osztályba tartozó köztisztviselők;

b) a 3. kategóriába tartoznak az I. besorolási osztály I/1–I/6. fizetési fokozatába sorolt köztisztviselők;

c) a 2. kategóriába tartoznak az osztályvezető-helyettesek, valamint az I. besorolási osztály I/7–I/17. fizetési fokozatába sorolt köztisztviselők;

d) az 1. kategóriába tartoznak az osztályvezető vagy ennél magasabb besorolású köztisztviselők.

(2) Amennyiben a kiküldött az eredeti beosztása alól mentesítve magasabb beosztás ellátásával van megbízva, úgy a külföldi napidíját a megbízás szerinti beosztás alapján kell megállapítani.

4. § (1) Repülőgéppel történő utazás során Komfort (“C” business) osztály igénybevételére a főosztályvezető, illetőleg azzal azonos besorolású köztisztviselők jogosultak.

(2) Az (1) bekezdésbe nem tartozó kiküldöttek részére a turistaosztályra érvényes repülőjegy árát kell megtéríteni.

5. § A három hónapnál hosszabb idejű külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők devizaellátmányát – a hazai besorolásukat is figyelembe véve – 1,40–1,82 szorzószám szerint kell megállapítani.

6. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti a Honvédelmi Minisztérium és a költségvetési felügyelete alá tartozó hivatalok állományába tartozó, ideiglenes külföldi kiküldetést, valamint külföldi tanulmányokat folytató köztisztviselők ellátásáról szóló 36/2001. (HK 11.) HM utasítás, valamint az azt módosító 9/2002. (HK 7.) HM utasítás.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 43/2005. (HK. 10.) HM utasítás 6. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2005. május 27. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére