• Tartalom

20/2003. (VII. 17.) GKM utasítás

20/2003. (VII. 17.) GKM utasítás

a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a GKM Gazdasági Igazgatóság beszerzéseinek lebonyolításáról szóló 10/2002. (XII. 23.) GKM utasítás módosításáról*

2003.08.01.

1. § (1) A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a GKM Gazdasági Igazgatóság beszerzéseinek lebonyolításáról szóló 10/2002. (XII. 23.) GKM utasítás (a továbbiakban: utasítás) 6. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A Bizottság állandó tagjai:
a) a Pályázati Koordinációs és Monitoring Titkárság;
b) a Költségvetési Főosztály;
c) a Jogi Főosztály, és
d) a Miniszteri Kabinet
egy-egy köztisztviselői jogállású képviselője.”

(2) Az utasítás 6. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A Pályázati Koordinációs és Monitoring Titkárság, a Költségvetési Főosztály és a Jogi Főosztály vezetői, valamint a kabinetfőnök – az állandó tag akadályoztatása esetére – egy vagy több állandó póttagot jelölnek.”

2. § (1) Az utasítás 7. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Bizottság üléseiről jegyzőkönyv készül, amelyet az Elnök ír alá, és az Elnök által kijelölt tag hitelesít. A jegyzőkönyvet a Bizottság tagjainak, illetve annak kivonatát az érintetteknek meg kell küldeni.”

(2) Az utasítás 7. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A Bizottság valamennyi állandó tag, vagy azt helyettesítő póttag, a 6. § (4) bekezdésében és a 9. § (4) bekezdésében meghatározott esetekben legalább további egy ideiglenes tag jelenlétében határozatképes.”

(3) Az utasítás 7. §-ának (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A Bizottság a döntéseit szótöbbséggel hozza.”

3. § (1) Az utasítás 9. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A közbeszerzési eljárás kezdeményezésére a GKM Igazgatás jóváhagyott éves költségvetésében tételes előirányzattal rendelkező szervezeti egység (főosztály) kötelezettségvállalásra jogosult vezetője, a fejezeti kezelésű előirányzatok kezelői, a GKM Gazdasági Igazgatóság esetén – az igazgatóságon kezelt egyéb előirányzat esetében az illetékes szervezeti egység vezetőjének egyetértésével – az igazgató, illetőleg kutatási szolgáltatás megrendelésére irányuló beszerzési eljárás esetén a fejezeti kezelésű előirányzat kezelőjének jóváhagyásával a témagazda szervezeti egység vezetője is jogosult. (A továbbiakban: beszerző szervezeti egységek)”

(2) Az utasítás 9. §-a a következő (3) és (4) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Kutatási szolgáltatás megrendelésére irányuló beszerzési eljárás esetén, ha több kutatási téma kidolgozására egy közbeszerzési eljárás keretében kerül sor, akkor a közbeszerzési eljárás kezdeményezésére – a témagazda szervezeti egységek vezetőjével egyeztetve – a Gazdaságstratégiai Főosztály vezetője jogosult.
(4) A (3) bekezdésben foglalt beszerzési eljárás esetén a Bizottságba valamennyi témagazda, valamint a Gazdaságstratégiai Főosztály vezetője egy-egy ideiglenes tagot delegál. A témagazda főosztály képviselője kizárólag a főosztály kutatási témájával kapcsolatban rendelkezik szavazati joggal. Egy kutatási témával kapcsolatban a Gazdaságstratégiai Főosztály képviselőjén kívül csak egy ideiglenes tag szavazhat. Eljárási kérdésekben az ideiglenes tagok közül kizárólag a Gazdaságstratégiai Főosztály képviselője rendelkezik szavazati joggal.”

4. § (1) Az utasítás 11. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A kezdeményezés során a beszerző szervezeti egység vezetője a Bizottságba ideiglenes tagot delegál, javaslatot tesz az eljárás fajtájára, és négy példányban csatolja a részvételi, illetve ajánlati felhívás és a szerződés tervezetét, valamint egy példányban a Költségvetési Főosztálynak, illetőleg az előirányzat kezelőjének a források rendelkezésre állásáról szóló igazolását, továbbá a gazdaságkoordinációs és pénzügyi helyettes államtitkár előzetes egyetértését. Informatikai tárgyú beszerzés esetén az eljárás megindításához szükség van az Informatikai Főosztály szakmai jóváhagyására is. Az ideiglenes tagok akadályoztatása esetén a delegáló szervezeti egység vezetője a tag helyébe új tagot delegál.”

(2) Az utasítás 11. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az ajánlati dokumentáció elkészítése a beszerző szervezeti egység feladata. Több kutatási téma egy közbeszerzési eljárás keretében történő beszerzése esetén az ajánlati dokumentációt a Gazdaságstratégiai Főosztály koordinálása mellett a témagazda főosztályok készítik el. Az ajánlati dokumentációt a Bizottság hagyja jóvá.”

5. § Az utasítás 12. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A beérkezett ajánlatokat a Bizottság legalább három tagjából álló bontási bizottság bontja fel. A bontási eljárás – azon eljárások kivételével, amelyekben a Kbt. alapján kizárólag egy ajánlattevő kérhető fel ajánlattételre – közjegyző jelenlétében történik.”

6. § (1) Az utasítás 14. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A központosított közbeszerzési eljárás keretében lefolytatandó közbeszerzési igények felmérése a Gazdasági Igazgatóság, informatikai beszerzés esetén az Informatikai Főosztály feladata. Az igényeket a Gazdasági Igazgatósághoz, informatikai tárgyú beszerzés esetén az Informatikai Főosztályhoz kell eljuttatni. A Gazdasági Igazgatóság és az Informatikai Főosztály az igényekről vagy a megrendelésekről írásban tájékoztatja a Bizottság elnökét.”

(2) Az utasítás 14. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A megrendeléseket a beszerzésre kijelölt szervezethez a Gazdasági Igazgatóság vagy az Informatikai Főosztály továbbítja. A megrendelések teljesítéséről, vagy annak elmaradásáról a Gazdasági Igazgatóság vagy az Informatikai Főosztály 5 munkanapon belül írásban tájékoztatja a Bizottság elnökét.”

7. § (1) Az utasítás 15. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az eljárás megindítása előtt az ajánlati felhívás tervezetét véleményezésre meg kell küldeni a Bizottság elnökének, aki azt saját hatáskörében jóváhagyja, illetőleg indokolt esetben összehívja a Bizottságot. Az ajánlati felhívás tervezetéhez csatolni kell a szerződés tervezetét, a Költségvetési Főosztálynak, illetőleg az előirányzat kezelőjének a források rendelkezésre állásáról szóló igazolását, valamint informatikai tárgyú beszerzés esetén az eljárás megindításához az Informatikai Főosztály szakmai jóváhagyását, 5 millió Ft-ot elérő beszerzés esetén pedig a gazdaságkoordinációs és pénzügyi helyettes államtitkár előzetes egyetértését. Az Elnök illetőleg a Bizottság jóváhagyásának kézhezvételét követően 15 munkanapon belül a beszerző szervezeti egységnek az ajánlati felhívásokat ki kell küldenie. Amennyiben a beszerző szervezeti egység a felhívásokat 15 napon belül nem küldi ki, a jóváhagyást ismételten kérnie kell.”

(2) Az utasítás 15. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az eljárás eredményéről a beszerző szervezeti egység, a jegyzőkönyv, az ajánlatok, és a szerződés másolatának, valamint jelen utasítás mellékletét képező, megfelelően kitöltött adatlapnak a megküldésével az eredményhirdetéstől számított 5 munkanapon belül tájékoztatja a Bizottság elnökét, aki arra 3 munkanapon belül észrevételt tehet. Amennyiben a beszerzés bármely szakaszában meghiúsul, erről a beszerző szervezeti egység – az ok megjelölésével – 5 munkanapon belül tájékoztatni köteles a Bizottság elnökét.”

8. § Az utasítás kiegészül jelen utasítás mellékletét képező melléklettel.

9. § (1) Jelen utasítás 2003. augusztus 1-jén lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell azzal, hogy a 7. § (1) bekezdésében a felhívások kiküldésére előírt 15 napos határidő folyamatban lévő ügyek esetében az utasítás hatálybalépését követően kezdődik.

(2) Az utasítás 6. §-a (9) bekezdésének utolsó mondata jelen utasítás hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti.

Dr. Csillag István s. k.,

gazdasági és közlekedési miniszter

Melléklet a 20/2003. (VII. 17.) GKM utasításhoz

[Melléklet a 10/2002. (XII. 23.) GKM utasításhoz]

ADATLAP
a Közbeszerzési Bizottság részére a szabadkézi vétellel történő beszerzés eredményéről

1. A beszerző szervezeti egység neve:

2. A beszerzés tárgya (mennyisége):

3. Az ajánlati felhívás kiküldésének időpontja:

4. A felkért ajánlattevők neve, címe:

a)

b)

c)

5. Eredményes volt-e az eljárás:

a) igen

b) nem, az eredménytelenség oka:

6. Az eredményhirdetés helye és időpontja:

7. A nyertes ajánlattevő neve, kiválasztásának indokai:

8. Az igényelt szolgáltatás teljesítésének időpontja, vagy a szerződés időtartama:

9. A nyertes ajánlattevő által kért ellenszolgáltatás:

10. Egyéb információk:

Keltezés:

a beszerző szervezeti egység
vezetője

*

Az utasítást a 7/2004. (IV. 29.) GKM utasítás 18. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte 2004. május 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére