• Tartalom

20/2003. (HK 7.) HM utasítás

20/2003. (HK 7.) HM utasítás

a Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj működéséhez kapcsolódó Irányító Csoport, Többnemzetiségű Munkacsoport és Titkárság megalakításáról*

2003.04.11.
A honvédelemről szóló, többször módosított 1993. évi CX. törvény 10. § g) pontja alapján, a Magyar Köztársaság Kormánya, Románia Kormánya, a Szlovák Köztársaság Kormánya és Ukrajna Kormánya között, a Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj létrehozásáról szóló, 2002. január 18-án, Budapesten aláírt Megállapodásban (a továbbiakban: Megállapodás) foglaltak szerint létrehozandó Irányító Csoport, Többnemzetiségű Munkacsoport és Titkárság tevékenységének létrehozása és működésének biztosítása érdekében az alábbi
utasítást
adom ki:

1. § (1) A Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj (a továbbiakban: Zászlóalj) működéséhez kapcsolódó Irányító Csoport (a továbbiakban: ICS) magyar tagjai

a) HM Honvéd Vezérkar főnök-helyettese (a továbbiakban: HM HVKFH),

b) HM Védelempolitikai és NATO Főosztály vezetője,

c) MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka.

(2) Amennyiben a Megállapodás szerint az ICS elnöki posztját a Magyar Köztársaság tölti be, az ICS elnökeként a HM HVKFH jár el.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott személyeket az ICS ülésein az általuk kijelölt személyek képviselhetik.

(4) Az ICS számára a Megállapodásban, illetve a Megállapodás végrehajtásáról szóló, 2002. november 15-én aláírt Technikai Megállapodásban (a továbbiakban: Technikai Megállapodás) előírt feladatok magyar részről történő végrehajtásáért a HM HVKFH a felelős.

2. § (1) A Zászlóalj működéséhez kapcsolódó Többnemzetiségű Munkacsoport (a továbbiakban: TM) magyar tagjai

a) a HM HVK hadműveleti csoportfőnök,

b) a HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal főigazgató,

c) a HM Nemzetközi Jogi Főosztály vezető,

d) az MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka, valamint

e) az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság parancsnoka által kijelölt egy-egy személy.

(2) Amennyiben a Megállapodás szerint a TM elnöki posztját a Magyar Köztársaság tölti be, az TM elnökeként a HM HVK hadműveleti csoportfőnök által kijelölt személy jár el.

(3) A TM számára a Megállapodásban, illetve a Technikai Megállapodásban előírt feladatok magyar részről történő végrehajtásáért a HM HVK hadműveleti csoportfőnök a felelős.

3. § (1) Az 1. § (2) bekezdésben említett esetben a HM HVK hadműveleti csoportfőnök 3 fős Titkárságot hoz létre.

(2) A Titkárság feladata a Megállapodásban, illetve a Technikai Megállapodásban előirt feladatokon túl a ICS és a TM munkájának segítése és a szükséges technikai háttér biztosítása.

4. § (1) Az ICS, a TM valamint Titkárság működési és eljárási rendje a Megállapodásban, illetve a Technikai Megállapodásban foglaltak szerint alakul.

(2) A TM-ben és a Titkárságban való részvételre kijelölt személyek folyamatos részvételét az üléseken, illetve az ezzel járó feladatok végrehajtásában biztosítani kell, elkerülhetetlen esetben helyettesítésükről megfelelően gondoskodni kell.

(3) Az ICS, a TM és a Titkárság kiküldetési és pénzügyi jellegű kiadásai a “Többnemzetiségű békemissziós katonai szervezetek képességkialakítása” nemzetközi keretében kerüljenek megtervezésre, míg a logisztikai és fenntartási kiadásokat az MH ÖLTP és a HM IKH az intézményi költségvetési javaslatok elkészítésének rendjéről szóló, hatályban lévő HM utasítás* alapján saját költségvetésében tervezze meg.

5. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást utóbb a 45/2007. (HK 10.) HM utasítás 54. §-a módosította, hatályon kívül helyezte a 88/2011. (VIII. 4.) HM utasítás 6. § (2) bekezdése 2011. augusztus 5. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére