• Tartalom

22/2003. (K. Ért. 11.) KvVM utasítás

22/2003. (K. Ért. 11.) KvVM utasítás

a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2003. (K. Ért. 5.) KvVM utasításának módosításáról*

2003.09.12.
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2003. (K. Ért. 5.) KvVM utasításának (a továbbiakban: Ut.) módosítására a következőket rendelem el:

1. § (1) Az Ut. 1. §-ának (2) bekezdése a következő szövegrésszel egészül ki:

[(2) …az Országos Meteorológiai Szolgálatra (a továbbiakban: OMSZ)]

„és a Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságára”

[a hatálya csak…]

(2) Az Ut. 2. §-a a következő új (5) bekezdéssel egészül ki és a jelenlegi (5) bekezdés szövege (6) bekezdésre változik:

(5) „A miniszter kezdeményezi a Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága igazgatójának Szektor Engedélyező Tisztviselővé (Sector Authorising Officer, SAO) kinevezését a Pénzügyminisztérium Nemzeti Programengedélyezőjénél, illetve kinevezi őt a Szektor Programfelelőssé (Senior Programme Officer, SPO).”

(3) Az Ut. 21. §-ának (2) bekezdése a következő szövegrésszel egészül ki:

[…a közigazgatási államtitkári titkárság titkárságvezetője,]

„a Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságának igazgatója;”

(4) Az Ut. 39. § (3) bekezdése a következő szöveggel egészül ki:

[…a közigazgatási államtitkár gyakorolja.]

„A Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságának igazgatóját a miniszter nevezi ki és menti fel, dönt illetményéről és jutalmazásáról, az egyéb munkáltatói jogokat a közgazdasági és költségvetési helyettes államtitkár gyakorolja.”

(5) Az Ut.-nak a – 18/2003. (K. Ért. 10.) KvVM utasítás 1. §-a (4) bekezdésével módosított – 40. § (7) bekezdése a következő mondattal egészül ki:

[c) Nemzetközi Támogatások Főosztálya.]

„A közgazdasági és költségvetési helyettes államtitkár felügyeli és irányítja az önálló jogi személyiségű, részben önálló gazdálkodású központi költségvetési szervként működő Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságát, amely szervezet a Minisztérium szervezeti egységeivel Együttműködési Megállapodásban rögzítettek szerint működik együtt.”

(6) Az Ut. 54. §-a a következő (2) bekezdéssel egészül ki és a § eredeti szövege (1) bekezdésre változik:

„(2) A Személyügyi Főosztály az (1) bekezdés szerinti feladatokat – értelemszerűen és összhangban a Közalkalmazotti Szabályzatban foglaltakkal – ellátja a Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságánál foglalkoztatott közalkalmazottak esetében is.”

(7) Az Ut. 55. §-a a következő k) ponttal egészül ki:

„k) informatikai szolgáltatást biztosít az Európai Unió elvárásainak megfelelően a Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága számára, gondoskodik a számítógéppark működtetéséről, felújításáról és annak karbantartásáról.”

(8) Az Ut. 58. § (2) bekezdése a következő h) ponttal egészül ki:

„h) biztosítja a Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság működéséhez – a külön Együttműködési Megállapodásban foglaltak szerint – a szükséges ellátási és műszaki-gazdasági üzemeltetési feltételeket.”

(9) Az Ut. 59. § e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

e) ellátja, illetve gondoskodik a Minisztérium és a Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága jogi képviseletéről, továbbá a szerződések ellenjegyzéséről, gondoskodik a Minisztérium által kötött kötelezettségvállalással járó szerződések nyilvántartásáról;”

(10) Az Ut. 5. számú melléklete a következő mondattal egészül ki:

„A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20. § (2) bekezdése alapján vagyonnyilatkozat-tételre kötelesek a Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságánál alkalmazásban álló közalkalmazottak.”

(11) Az Ut. 6. számú melléklete V. fejezete a következő szövegrésszel egészül ki:

[Hozzárendelt, részben önálló költségvetési szerv:]

„Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság (1011 Budapest, Fő utca 44–50.)”

2. § Ez az utasítás a kiadmányozása napján* lép hatályba, egyidejűleg az Ut. 40. §-ának (7) bekezdése a) pontjából az „amely keretében működik a Független ISPA Ellenőrzési Osztály” szövegrész hatályát veszti.

Dr. Persányi Miklós s. k.,

környezetvédelmi és vízügyi miniszter

*

Az utasítást a 27/2003. (K. Ért. 2004. 1.) KvVM utasítás 69. § (3) bekezdése hatályon kívül helyezte 2003. december 17. napjával.

*

A kiadmányozás napja 2003. szeptember 12.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére