• Tartalom

22/2003. (HK 8.) HM utasítás

22/2003. (HK 8.) HM utasítás

a külföldi állami légijárművek be- és átrepülési engedélyezésével összefüggő okmányok központi nyilvántartásáról*

2003.03.17.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. § g) pontjában kapott felhatalmazás alapján az alábbi
utasítást
adom ki.

1. § Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra, a HM Katonai Légügyi Hivatalra, az MH Légierő Parancsnokságra és alárendelt katonai szervezeteire.

2. § (1) A Magyar Köztársaság légterének külföldi állami légijármű által történő igénybevételével (be- és átrepülések) és az igénybevétel engedélyezésével kapcsolatos okmányok nyilvántartását a katonai légügyi hatósági szervek végezzék. A légtér-igénybevétellel kapcsolatos valamennyi okmány egy példányát vagy annak másolatát – ideértve a Polgári Légiközlekedési Hatóság által a Külügyminisztérium útján kibocsátott diplomáciai engedélyeket és a Honvédelmi Minisztérium előzetesen kiadott vagy megtagadott hozzájárulását tanúsító iratokat is – központilag, a HM Katonai Légügyi Hivatalnál (a továbbiakban: HM KLH) kell tárolni.

(2) Az okmányok nyilvántartásának naprakészsége és teljessége feletti felügyeletet a HM tervezési és koordinációs főosztályvezetője látja el.

3. § A 2. §-ban meghatározottak biztosítása céljából az MH Légierő Parancsnokság és kijelölt alárendelt szervezetei a külföldi állami légijárművek légtér-igénybevételéről heti összesítésben és napi bontásban adatszolgáltatásra kötelezettek a HM KLH részére minden hét utolsó munkanapján 12.00 óráig.

4. § Az MH 64. Veszprém Vezetési és Radar Ezred alárendeltségébe tartozó MH Katonai Légiforgalmi Tájékoztató Központ – az MH 64. Veszprém Vezetési és Radar Ezred Katonai Repülési Információs és Támogató Központ adatai alapján – naponta 02.00-ig az MH Központi Ügyeletnek küldje meg az előző nap 00.00 – 24.00 közötti be- és átrepülési adatait, amelyeket az MH Központi Ügyelet a reggeli jelentésben rögzítsen. A reggeli jelentés egy példányát az MH Tervezési és Koordinációs Főosztály részére is meg kell küldeni.

5. § Felhatalmazást kap a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető, hogy a Magyar Honvédség érintett katonai szervezetei és a Hungarocontrol Magyar Légiforgalmi Szolgálat részéről történő adatszolgáltatást megszervezze, a szolgáltatásra kötelezett adattípusokat meghatározza.

6. § Ez az utasítás az aláírás napján lép hatályba.*

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 31/2006. (HK 8.) HM utasítás 6. §-a hatályon kívül helyezte, 2006. április 3. napjával.

*

Az utasítás aláírásának napja: 2003. március 17.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére