• Tartalom

23/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás

23/2003. (ÜK. 12.) LÜ utasítás

az ügyészségi alkalmazottak szolgálati igazolványáról szóló 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasítás módosításáról*

2003.12.31.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló – többször módosított – 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Ügyészségi Alkalmazottak Országos Tanácsa és az ügyészségi érdekképviseleti szervek véleményének figyelembevételével a következő utasítást adom ki:

1. § (1) Az ügyészségi alkalmazottak szolgálati igazolványáról szóló 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) 1. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az ügyészi szerveknél, valamint az Országos Kriminológiai Intézetnél szolgálatot teljesítő ügyészségi alkalmazottakat [1994. évi LXXX. törvény (Üsztv.) 1. § (2) bek.] ügyészségi szolgálati viszonyuk időtartamára az utasítás 1–14. számú melléklete szerinti szolgálati igazolvánnyal (a továbbiakban: igazolvány) kell ellátni.”

(2) Az Ut. 1. §-ának (3) bekezdése a következő a) ponttal egészül ki, egyidejűleg az a)c) pont megjelölése b)d) pontra változik:

a) a Magyar Köztársaság Ügyészsége, szolgálati igazolvány feliratot, továbbá a Magyar Köztársaság címerét,”

(3) Az Ut. 1. §-ának (3) bekezdése a következő e) ponttal egészül ki:

e) a legfőbb ügyész aláírását.”

2. § Az Ut. 2. §-a (2) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

a) gondoskodik az igazolvány kiállításához (cseréjéhez) szükséges adatlapnak – a munkáltatói jogkör gyakorlója útján – az ügyészi szervekhez, illetőleg az Országos Kriminológiai Intézethez történő eljuttatásáról,”

3. § (1) Az Ut. 4. §-ának (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A megrongálódott igazolvány kicseréléséhez, továbbá az elveszett vagy megsemmisült igazolvány helyett új igazolvány kiállításához a 2. § (3) bekezdése szerinti adatlapot és igazolványképeket – az (1) bekezdés szerinti esetben az ott megjelölt jelentéssel együtt, de legkésőbb attól számítva három munkanapon belül – a Főosztályhoz kell zárt borítékban, futárszolgálat útján vagy közvetlen kézbesítéssel, a munkáltatói jogkör gyakorlója útján felterjeszteni.”

(2) Az Ut. 4. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Az adatváltozás miatt szükséges igazolványcseréhez a 18. számú melléklet szerinti adatlapot kell kitölteni és a Főosztályhoz – a 2. § (3) bekezdésében meghatározott időn belül – zárt borítékban, futárszolgálat útján vagy közvetlen kézbesítéssel, a munkáltatói jogkör gyakorlója útján felterjeszteni.”
ADATMÓDOSÍTÁS

Az ügyészségi alkalmazott neve:

Személyügyi nyilv. száma:

 

Szolgálatihely-változás:

 

Honnan:

Hová:

 

Beosztásváltozás:

 

Milyen beosztásból:

Milyen beosztásba:

 

Katonai rendfokozat-változás:

 

Milyen rendfokozatból:

Milyen rendfokozatba:

 

Névváltozás:

 

Régi név:

Új név:

ügyészségi alkalmazott aláírása
Az aláírásnak a vonalak között kell maradnia!
200............................”

5. § Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás – az Ut. 6. §-a (2) bekezdésével megállapított – 9. §-ának (2)–(3) bekezdése és 2. számú melléklete.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére