• Tartalom

3/2003. (ÜK. 2.) LÜ utasítás

3/2003. (ÜK. 2.) LÜ u t a s í t á s

az ügyészségi alkalmazottak egyes költségtérítéseiről és juttatásairól szóló 8/1996. (ÜK. 7.) LÜ utasítás módosításáról*

2003.02.28.
Az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló 1994. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Üsztv.) 110. §-ában kapott felhatalmazás alapján az ügyészségi alkalmazottak érdekképviseleti szerveinek és az Ügyészségi Alkalmazottak Országos Tanácsának egyetértésével a következő utasítást adom ki:

1. § Az ügyészségi alkalmazottak egyes költségtérítéseiről és juttatásairól szóló 8/1996. (ÜK. 7.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Ut.) a következő új 53/A. §-sal egészül ki:

53/A. § (1) Az ügyészségi fogalmazónak a titkári kinevezéshez szükséges pályaalkalmassági vizsgálat költségéhez egy alkalommal, kamatmentesen visszafizetendő illetményelőleg jár, ha nincs illetményelőleg tartozása, vagy azt két hónap alatt visszafizeti. Az előleg a 4/a. számú melléklet szerinti formanyomtatvány felhasználásával kérhető.
(2) A munkáltatói jogkör gyakorlója az illetményelőleg iránti kérelmet a Pénzügyi és Műszaki Főosztályhoz terjeszti fel és az illetményelőleg összegét a kérelmező részére a Pénzügyi és Műszaki Főosztály teljesítéséig a főügyészség megelőlegezheti.
(3) A kérelmet a Pénzügyi és Műszaki Főosztály soron kívül teljesíti.
(4) Az illetményelőleget a folyósítását követő negyedik és ötödik hónapban két egyenlő részletben kell visszafizetni.
(5) Nem kell az illetményelőleget, illetőleg a még vissza nem fizetett részét megtérítenie annak az ügyészségi fogalmazónak, akinek ügyészségi titkári kinevezésére a visszafizetést megelőzően sor kerül.”

2. § Az Ut. 7. §-a (3) bekezdésének a) pontjában az „ügykezelő” szövegrész helyébe „írnok” szövegrész lép.

3. § Az Ut. 45. §-ának (1) bekezdésében a „fogalmazók és nyomozók” szövegrész helyébe „fogalmazók, nyomozók és ügyészségi ügyintézők” szövegrész lép.

4. § Az Ut. 55. §-ában „neki felróható okból történő megszűnése” szövegrész helyébe „neki felróható okból vagy saját kezdeményezésére történő megszűnése” szövegrész lép.

5. § (1) Az Ut. 4. számú mellékletében a „nekem felróható okból történő megszűnése” szövegrész helyébe „nekem felróható okból vagy saját kezdeményezésemre történő megszűnése” szövegrész lép.

(2) Az Ut. az utasítás melléklete szerinti 4/a. számú melléklettel egészül ki.

6. § (1) Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba.

(2) Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az Ut. 13. §-a (3) bekezdésének b) pontja és 42. §-ának (2) bekezdése.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

Melléklet a 3/2003. (ÜK. 2.) LÜ utasításhoz

Kérelem a pályaalkalmassági vizsgálat díjának
megfizetéséhez biztosítandó illetményelőleg iránt

Név:

Szolgálati hely:

Beosztás:

Milyen összegű előleget kér:
– PAV díjával azonos összeg, vagy

– PAV díjától alacsonyabb összeg

Ft

PAV várható időpontja:
Hozzájárulok, hogy jelen kérelmem alapján kifizetésre kerülő illetményelőleget a Legfőbb Ügyészség Pénzügyi és Műszaki Főosztálya nyilvántartsa és a folyósítását követő negyedik és ötödik hónapban, két egyenlő részletben illetményemből levonja. Ügyészségi szolgálati viszonyom nekem felróható okból vagy saját kezdeményezésemre történő megszűnése, illetőleg megszüntetése esetén tartozásomat a szolgálati viszony megszűnésének napján, egyösszegben visszafizetem. Ennek hiányában hozzájárulok az esedékes illetményből történő levonáshoz.

 

......................., ......... év ................... hó .... napján

 

.........................................

kérelmező”

*

Az utasítást a 4/2008. (ÜK 2.) LÜ utasítás 1. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte, 2008. március 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére